Keresés

Részletes keresés

Leea Creative Commons License 2001.04.24 0 0 392
Kukucs! Mi ez a passzivitás? Mindenki az új albumot hallgatja? :-))))))))))))))))))))))))))
Leea Creative Commons License 2001.04.20 0 0 391
Valóban én emítettem először a Shape nevét:-)))))

Semmi különlegeset vagy olyat nem találok benne, ami megkülönböztetné más együttesektől.
Ne csak az új számot hallgasd meg, hanem a többit is... Bár szvsz Neked az sem fog tetszeni. De ki tudja????? :-)

Előzmény: clairvoyance (390)
clairvoyance Creative Commons License 2001.04.19 0 0 390
Nem tudom, nekem az új Roxette abszolúte nem tetszik. Kiégtek... Semmi különlegeset vagy olyat nem találok benne, ami megkülönböztetné más együttesektől. Na ilyet se irok többet ide.

"Egyelőre még mi sem részesedünk magunkból... :("
Mark: már vagy 200db-ot eladtunk itt a CD-tekből. Csak új borítót csináltunk hozzá, az van ráírva, hogy Clairvoyance. :-))))))

"nem én említettem meg először a Shape nevét..."
Ez igaz. Leea a "bűnös". :-))))))))))

Előzmény: MarK (389)
MarK Creative Commons License 2001.04.19 0 0 389
Most megy éppen ez az új Roxette dal :). Vajon mikor jutok lemezboltba? :)

Clairvoyance: aha! Na szóval, hogy ha részesedésre pályáztok, felejtsd el! :) Egyelőre még mi sem részesedünk magunkból... :(

Trixy: felemelt kézzel mondom, hogy nem én említettem meg először a Shape nevét... :))

Előzmény: clairvoyance (388)
clairvoyance Creative Commons License 2001.04.19 0 0 388
"Shape-et tavaly hallgattatott velem clairvoyance először"
A francba.. Kellett elszólni magad!! A végén még lebukok, mint gyakorló, ortodox Shape rajongó és legjobb vidéki terjesztő! :-))))))))))))))

Na várjatok, nemsokára jönnek a Charme reklámok is. Ja és bocs az offért. :-)

Trixy Creative Commons License 2001.04.19 0 0 387
Mark: hehe! Hát nem Te lettél volna, ha egy kis sépet nem raksz fel ide is!! Hát igen, fontos a promótálás!! :)))
Előzmény: MarK (386)
MarK Creative Commons License 2001.04.19 0 0 386
Csilla: a 3. mondatodat akár én is írhattam volna :)). Rap - brrr...

Leea: Bocsáss meg, de én sajna nem emlékszem :(. Remélem legközelebb is találkozunk, ha jössz :). A Populär-es hasonlatott már nem elöször halljuk, nem minden tekintetben fogadjuk el, de tulajdonképpen hízelgő a hasonlat :).

Na, majd írok, ha meghallgattam az új Roxette lemezt.

Leea Creative Commons License 2001.04.19 0 0 385
:-)))))))))))) Bocs, kicsit off leszek: Nemcsak a Shape-et ismerem, hanem látásból Téged is:-)))))))))))))))) Már találkoztunk Klubban (clairvoyance-szal esetleg mortalsékkal voltam ott). Shape-et tavaly hallgattatott velem clairvoyance először, meg a márciusi Klubban is hallottam a koncertet:-))) Most kegyetlen leszek, és őszinte: a koncert nagyon jó volt, összhatásilag is, de azért a zenén azért némi Popular-hatás érezhető:-))) A "Gyengéden" nagyon tetszik...
On: Csilla, egyet kell, hogy értsek, már ami azt illeti, hogy "minden hangulatomra van egy számuk". (Bár ez a DM-re is áll.)
Előzmény: MarK (383)
Csilla Creative Commons License 2001.04.19 0 0 384
Persze én sem csak Roxette-t hallgatok. Például a DM is tetszik és én sem érzem depisnek. A mostani zenéket általában nem birom, gondolok itt a kis cicababa és macsó csapatokra meg a mutogatós hadarós négeres (semmi bajom a négerekkel csak ez a csukjás láncos mutogatós stilus idegesit)rap és hasonló bandákra. A régi nagyokat csipem inkább. A Roxette főleg azért tetszik mert minden hangulatomra van egy számuk. Én nem érzem ismétlésnek a lemezeiket bár számomra szimpi az ha hasonlitanak egymásra a dalok mert attól igazán Roxette a Roxette. Az uj album tényleg nagyon jó. Az előzőért én sem voltam oda annyira.
MarK Creative Commons License 2001.04.19 0 0 383
Na, micsoda meglepetések érnek itt! :))) Jó a topic :).

Trixy: felhoztad az örök szerelmet :), én ebbe most inkább nem szeretnék belemenni, mert ha elkezdek beszélni róla, akkor nincs megállás, nagyon OFF pedig nem szeretnék lenni... :) Elég annyi, hogy a DM-ban pont az a szenzációs (és sztem az igazi nagy zenekarok ismérve többek között ez), hogy még nem készítettek két egyforma albumot, a 20 év alatt mindig meg tudtak újulni, s valahogy együtt fejlődik velük együtt a mi ízlésünk is. A zene folyamatosan változik, de a tipikus Depeche felling azért megmaradt :)).
Namármost, a Roxette daloknak is van egyfajta feelingje, de a zene mindig ugyanaz, szinte még a dalmenet is a számokban! Hozzáteszem, hogy én csak a klipszámokat ismerem, ugyhogy nem mérvadó a véleményem. De azért IST, az új lemezt meg fogom hallgatni :) és akkor talán okosabb leszek.
Kiváncsi vagyok, mert az ízléses computerhangzásért megőrülök (a "gépzene" elnevezés nekem kevésbé szimpi).

Trixy: az igaz, hogy a DM a number one, de én a rockzenét is szeretem, próbálok nem csupán egy stílust hallgatni. U2, Inxs, Faith No More, Paradise Lost, Massive Attack, Neo - ezeket mind kedvelem :). De igazad van, hogy egy laikus számára (aki nincs nagyon képben) eléggé hasonlóak lehettek a 80-as évekbeli DM dalok.

Leea: Te ismered a Shape-et? :) Na, és hogy tetszik? :)) Nagyon egyetértek abban, hogy nem feltétlenül kell "depisnek" megítélni a DM zenéjét. Vagy akár a rajongókat. Való igaz, komolyabb hangvételű zene, de számomra nemhogy letargiát nyújt, éppen ellenkezőleg, ettől leszek energikus és boldog, felemelő élményt ad :). Talán a tegnap említett I Wish I Could Fly is azért tetszik annyira, mert hátborzongató a vónostéma + mélyek + dob + ének együtt :).

OFF
Ha már említésre került, akit érdekel: Shape honlap :)), ízelítőként pedig ajánlom
a Magányos Szenvedély c. dal fél perces részletét innen. Ez volt a reklám helye :)).
ON

Ja, ami computerhangzást illeti, nagggyon ajánlom a fenti linkről a Paradise Lost: Host c. dalát, ami sztem ez az egyik legízlésesebb keveréke a gitárnak+szintetizátornak+effekteknek+vonósoknak+dallamnak. Kiváncsi vagyok a véleményetekre! :))

Csilla Creative Commons License 2001.04.19 0 0 382
DE IGEN VAN!!!!!!!!!
Ez a majdnem 400 hozzászólás is bizonyitja hogy vagyunk azért néhányan akiket ez érdekel.
Előzmény: valleyboy (381)
valleyboy Creative Commons License 2001.04.18 0 0 381
Téma: Van itt még ROXETTE rajongó?
Válasz: NINCS !
krég Creative Commons License 2001.04.18 0 0 380
mindenki fel van írva, nemsokára jön a bünti

reszkessetek csótányok

Leea Creative Commons License 2001.04.18 0 0 379
:-)))) Csak én meg Pécsre megyek 7végén (Klub helyet:-((), úgyhogy spórolnom kell...
Előzmény: IST (378)
IST Creative Commons License 2001.04.18 0 0 378
Hát a cd-re nekem sincs pénzem, meg valószínűleg a telefonszámlával is csúszni fogok már megint, de hát annyit megér a dolog. :-)))
Előzmény: Leea (377)
Leea Creative Commons License 2001.04.18 0 0 377
:-)))) Én asszem csak felíratom, nem veszem meg originálba... Egyelőre legalábbis...
Előzmény: IST (376)
IST Creative Commons License 2001.04.18 0 0 376
Tegnap megvettem kazin az új albumot. Hmm, asszem MarK, meg kellene hallgatnod. Én most hallottam először normális minőségben (gyk walkman+fülhallgató) az albumot, és megvan benne mindaz amit szerettél volna, azaz az új hangok. Leeának igaza van annyiban, hogy a gitár+dob+ének mellé bejött a szinti, méghozzá igen jól. Szóval sikerült fejlődniük. Na, röviden, tömören ennyi.
Leea Creative Commons License 2001.04.18 0 0 375
Trixy, igazat kell, hogy adjak. Az én otthoni környezetemben is soxor hallom, hogy "minek hallgatok ilyen depis számokat?" (Ez most a DM-re vonatkozik, mert mostanában ált. azt hallgatok.) Holott nekem korántsem tűnik depisnek az, amire ők mondják...

Valóban a Roxette-nek megvan/megvolt a saját stílusa, amin nem léptek túl az előző albumig. És én azért a stílusért szerettem őket. Az előző album csak szárnypróbálgatás volt, mert inkább a tucc-tuccosítással próbáltak újítani. Legalábbis én így vettem észre... Most viszont (bár erről az első számról már kifejtettem a véleményem...) az új albumon úgy érzem, sikerült fejlődniük. Valóban, ahogy IST mondta, a gitár + dob + ének volt az elvárás, ha valaki Roxette-t emlegetett. De (bocs IST) szvsz ha valaki több szintit használ a dalokban, az attól még nem gépi zene. Meg ugye, ahogy Mark már említette: gépi zene és gépi zene között is óriási különbség tud lenni. A lényeg: ezen az albumon szemmel láthatóan sikerült fejlődniük (még akkor is, ha néhány szám megfexi a gyomromat, de tényleg csak néhány...). Bár nagyon "újat" szerintem már nem tudnak csinálni, stílusukból kifolyólag...

Ebben az új Roxette dalban is van néhány jó hang... :) - Mark: Ez nem DM, és még csak nem is Shape:-))))) Ilyen viszonylatban nézd:-))

Előzmény: Trixy (374)
Trixy Creative Commons License 2001.04.17 0 0 374
Az, hogy valakinek van egy saját stílusa, ami egyértelművé teszi, hogy ők azok, még nem jelenti azt, hogy unalmasan egyformák lennének a számaik. Pl. itt van a Depeche Mode (ugye, MarK? :o))), akiknek főleg a régi lemezeiken eléggé sajátos, és hasonló stílusú számaik vannak/voltak. Mások számára ezek a számok ugyanúgy unalmasak, mert mindig ugyanaz a melankólikus, szintis hangzás. Az, hogy kinek melyik stílus nem unalmas sokáig, pedig gyakorlatilag azt is jelzi, hogy milyen együtteseket szeret. Én pl. mindkét zenekart szeretem, mert nekem nem unalmasak, de a barátom pl. megőrül Ákostól, DM-től.
Előzmény: MarK (372)
IST Creative Commons License 2001.04.17 0 0 373
Igazad van, valóban nem mindegy milyen is az a gépi zene. Bár alapban nem szeretem az elektromos zenét, de azért hallottam már jó számot. Csak az nem Roxette volt (mármint az előző album dalai közül)
Előzmény: MarK (372)
MarK Creative Commons License 2001.04.17 0 0 372
Trixy: érdekes, mert szerintem pont ettől lehet megunni egy zenekart...
IST: igen emlékszem, a Wish I-ra való tekintettel meghallgattam az egész lemezt, de talán csak 2-3 dal tetszett. Ezt az új albumot még nem hallottam.
Na azért nem mindegy, hogy milyen is az a gépi zene... :) Term. nem a tuCCatgagyiról beszélek, hanem a jó elektronikus zenéről. Ebben az új Roxette dalban is van néhány jó hang... :)

IST Creative Commons License 2001.04.17 0 0 371
Trixy! Szuper! Hmmm, most meglepődtem. Eddig mindig azt szoktam meg, hogy én megyek a "cuccért". Tök jó, köszönöm! :-)))

MarK:
Igazad van annyiban, hogy kell a fejlődés. Asszem az előző album erre volt kísérlet. A Wish I Could Fly tényleg nagyon jó volt, de az album többi részében sajnos átmentek nagyon a tuc-tuc zene irányába, amit nem igazán óhajtott senki. Most visszatértek a régiekhez, és jól tették. Hallottad már az új albumot? Elképesztően jó. Komolyan mondom, nem tudok válogatni a jobbnál jobb számok közül. Igazából nem is tudom, hogy merre lehetne fejlődni. Mindenki azt várja tőlük, hogy gitár + dob mellett énekeljenek, és a gépi zenét felejtsék el. Lásd Trixy véleményét, teljesen egyetértek vele.
:-)))

Trixy Creative Commons License 2001.04.17 0 0 370
IST: 28-án megyek este Fehérvárra Ákos koncertre, magammal viszem a kazit, aztán majd megdumáljuk a részleteket. Oksa?

MarK: :)) nocsak nocsak!!
Megmondom őszintén, hogy igazad van, de nekem pont emiatt tetszik, hogy hasonlóak a számok. Olyan tipikus Roxette, nekem a stílus nagyon fekszik. Imádom Marie hangját, szerintem csodásan énekel!! Nagyon bírom a dallamos, néha humoros lágy nótáikat. Ha igazán meg akarok nyugodni, csak berakom a magnóba bármelyik albumot, végigéneklem, és máris jókedvem lesz tőle. Ez az a zenekar, amit soha nem fogok elfeledni vagy megúnni! Az ő lemezeik soha nem lesznek porosak!!!

Előzmény: IST (368)
MarK Creative Commons License 2001.04.17 0 0 369
Értem. OK :). Én inkább azt gondolom, hogy ez kevésbé lehet motivációs tényező egy új anyag megírásánál, hogy "na lássuk csak, hogy is volt annál a régebbi dalnál, amit úgy szeretett mindenki...". Pedig tudnának ők jobbat is sztem. Arra gondolok, hogy vmi újat létrehozni, amiben azért benne van a tipikus Roxette feeling :). Pl. nagyon tetszett az a kb. 2-3 éves dal, asszem Wish I could fly, vagy vmi ilyesmi volt a címe... Az gáz volt? :)) Abban benne volt a fejlődés.

Előzmény: IST (368)
IST Creative Commons License 2001.04.17 0 0 368
Igen, annyira érdekel. Beszéljünk róla! Naaaa. :-)))
Az új albumot tutira megkapod a MediaMarktokban, én legalábbis ott láttam. Ha van kazin is, akkor én is megveszem ma, cd-n meg akkor, ha lesz rá pénzem :-( Most valahogy nincsen 5 rugóm, bármennyire is szeretném.
Trixy, én spec. fehérvári vagyok, de elég sokat járok Budapesten, szóval ha bármelyik jó neked, és tudod nélkülözni a kazit egy-két hétre, akkor kajabálj! :-)))

MarK:
A véleményedhez annyi, hogy én spec azért szeretem a Roxette-t, mert "nagyjából" ugyanolyan számokat írnak. Azt kapom, amire számítok. Kivéve persze az utolsó albumot, mert az nagyon gáz volt. Szombaton egy találkozóra magammal vittem a Dont't Bore Us albumot, és mindenki ismerte a számokat, valaki mindig nekiállt dúdolni, tök jó hangulatot teremtett. Pedig elég különböző zenei ízlésű emberek voltak ott. Na én ezt tartom a Roxette oldaláról komoly fegyverténynek, hogy mindenki szívesen meghallgatja.

Előzmény: Trixy (366)
MarK Creative Commons License 2001.04.17 0 0 367
Hello Roxette fanok,

hallottam a hétvégén ezt az új dalukat, nos nem rossz :), de ez lehetett volna kb. egy 10 évvel ezelőtti lemezükön is. Szinte ugyanabban a hangnemben énekelnek mindketten, mint megannyi más régi slágerükben. Először azt hittem, hogy egy régi dal feldolgozása :). Mintha önmagukat ismételgetnék...
De hangszerelésileg tetszett.

Trixy Creative Commons License 2001.04.17 0 0 366
IST, köszi az üdvözlést!

Mennyire érdekelne a kazi? Annyira, hogy szeretnéd kölcsönkapni? Esetleg beszélhetünk róla!!! :))))))
Ma megyek megvenni az új albumot, feltéve, ha kapok...!

Előzmény: IST (365)
IST Creative Commons License 2001.04.13 0 0 365
Szia Trixy! Üdv körünkben!
Engem az a videókazi nagyon érdekelne!!! Mondhatnám nagyon-nagyon.
Jut eszembe, Leea, sikerült a videókazit átvenni gépre, akinek kellenek a Roxette klipek tűrhető minőségben mpeg formátumban, az kajabáljon, egy cd-n rajt van a Don't bore us kazi.
Az új album megvételét oridzsinálban elhalasztom egy picit későbbre holmi anyagi nehézségek miatt :-((( Pedig úgy szerettem volna megvenni...
Előzmény: Trixy (363)
Csilla Creative Commons License 2001.04.13 0 0 364
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kivánok mindenkinek!!!!!
Trixy Creative Commons License 2001.04.12 0 0 363
Nem hiszem, hogy sikerülen, mert még hangprogramom sincs, bár a kártya állítólag bent vana gépben, csak valahogy mégsem tud semmi olyat lejátszani, aminek hangja is van. Azért kedves tőletek, de marad a CD.

Nekem van egy igazi Roxette csemegém, amit még az emtívíről vettem fel 90akárhányban, amikor Roxette Weekend volt. Rengeteg videoklipp, interjú, na meg egy stockholmi unplugged!!! Ez akkortájt volt, amikor a Sleeping in my car bejött, mert az új lemez kapcsán volt az apropója a weekendnek.

Kellemes Húsvétot!

Előzmény: Leea (361)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!