Keresés

Részletes keresés

berci222 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 387

 

a ... miután kirúgták azt a kerékkötő antiszemita, amtiamerikai, ráadásul arab El Baradeit mostmár végre olyan jelentéseket ír a Nemzetközi Atomenergia Ügyökség, amilyet kérnek tőle.

 

Neked van valami jobb infod?

 

Előzmény: Lehettem volna valaki más (377)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.08 0 0 386

Kompozit páncélos Merkava-IV nincs a veszteséglistán, tehát a palesztínoknak még volna mit tanulni.

Amúgy pedig egy komoly háborúban, ahol a tv előtt ülő európaiak leszarják a palesztín vér fröcsögését, nos, ott még ekkora veszteséget sem szenvednének a zsidók.

 

Az pedig igen csak nincs kőbevésve, hogy az európaiak örökké lojálisak a palesztínokhoz, pláne, hogy mohamedán hadosztályok tevékenykednek azon Európában, hogy megutáltassák magukat a benszülöttekkel.

Előzmény: a karaván halad... (379)
berci222 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 385

 

Sokan eddig kivartak, mert aszt hittek, hogy az irani rezsim elöbb-utobb magatol implodal. Ugy nez ki, hogy megse.

 

Előzmény: Munchausen (374)
berci222 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 384

 

de az iszlám számára megszokott háború nem a szuronyos roham a mindig szellemesen viccelő G.I.Joe-k ellen, hanem a merénylet, a robbantás, a terror és minden, ami bőven kimeríti a ,,kis háború" (gerilla hadviselés) fogalomtárát...

 

Ez ismeretes, meg az is, hogy az USA kemenyen keszül a noconventional haborusdira. van eleg ismert (valszeg meg több ismeretlen) komponens, amely az urban-warfare-re koncentral ...

 

Előzmény: a karaván halad... (373)
a karaván halad... Creative Commons License 2011.11.08 0 0 383

,,ja ... miután kirúgták azt a kerékkötő antiszemita, amtiamerikai, ráadásul arab El Baradeit mostmár végre olyan jelentéseket ír a Nemzetközi Atomenergia Ügyökség, amilyet kérnek tőle."

 

Röhögni fogsz, de pont ezt akartam írni! :) Ráadásul az iráni reaktoron dolgozó orosz mérnökök egy része a nyáron lezuhant egy repülőgépen Karéliában, és el kellett szalasztani emiatt az iráni reaktor teljes teljesítményű üzemi indítását. Fura, hogy amikor megvoltak a tesztindítások mély kuss volt a világban, nem volt hír.

Előzmény: Lehettem volna valaki más (377)
Derek Creative Commons License 2011.11.08 0 0 382

"Eddig csak az USA bizonyította,hogy méltatlan az atomfegyver birtoklására."

 

1943-45-ben azert fejlesztettek ki,hogy hasznaljak is  a haboruban, Europa szerencseje,hogy elobb veget ertek ott a harcok,minthogy keszen lett.Azt meg nem lehetett volna eladni az USA-ban, ha kiderul a nagy nyilvanossag elott, hogy az USAnak van egy ilyen fegyvere es milliardokat koltottek a kifejlesztesere ,hogy akkor ne hasznaljak a haboru hamaribb befejezese erdekeben. az oriasi botrannyal jart volna es rohadtul demoralizalta volna az osszes katonai egyseget

Előzmény: Törölt nick (376)
Lehettem volna valaki más Creative Commons License 2011.11.08 0 0 381

Amugy meg ki tudja mi tortenne ha egy kicsit megrenditenek az irani vezetes magabiztonsagat,

 

Hogyhogy ki tudja?

Polgárháború, halál, káosz, aztán egy amerikabarát rezsim, havi 10 000 hulla legyártásával szavatolva a demokratikus rendszert, amiben az iráni nép önként lemond az olaforrásokról azok javára, akik valójában megérdemlik.

 

Milyen jó most Líbiának is, hopgy szét lett lőve, pénze lenyúlva, az olajkutakra meg "baráti" seggek ülepedve... Nem-e ?

Francnak az ingyenes oktatásra meg egészségügyre költeni... Jobb helyen van az a pénz a szabad demokráciák bankjaiban !

 

 

 

 

 

Előzmény: Munchausen (374)
a karaván halad... Creative Commons License 2011.11.08 0 0 379

Valójában mindkettővel gond van.

 

A zsidókkal az a baj, hogy mindenhatónak képzelik magukat, pedig a legutóbbi libanoni kalandjuk során érdemes volt észrevenni, hogy a paleszok végre megtanulták kilőni a Merkavákat, stb. Ráadásul - bármennyire is nem szeretném ezt mondani, de kénytelen vagyok - rendkívül megszokták, hogy a média, az amerikai zsidólobbi, illetve különböző pénzügyi machinációkkal letorkollhatnak bárkit (jobbik esetben), vagy eljátszhatják a hattyú halálát. Minden, zsidókkal szembeni szimpátiám dacára ezt kell mondanom, mivel a kormánypolitikájukra ez jellemzőnek mondható.

Az irániakkal meg az a gond, hogy fanatikusak, sztupidak és ráadásul még el is hiszik saját ideológiai faxságaikat. Jellemző rájuk, mint a környezetükben lévő arab országok esetében is, az egyéni kivagyiság a totális szervezeti fejetlenség mellett, ami bármilyen pozitív kezdeményezést már csírájában elfojt. A perzsáknál a mártíromság a nemzeti karakter része. Ezenkívül szeretik azt hinni, hogy a világon ők a legfrankóbb csávók, és ebben nem csak hinni szeretnének, de ennek elismerését el is várják a többi nációtól. Tudják, hogy az egyik legősibb kultúrával és hagyományrendszerrel rendelkező állam és nemzet, ezért kiüt rajtuk a modern kor összes ,,kis nemzetének" komplexusa: csak arra hajlandóak emlékezni, hogy ők hajdan milyen hatalmasak, erősek voltak, mennyi mindent adtak az emberiségnek, de rohadtul szelektívek saját történelmükkel kapcsolatban, nem ,,tudnak" magyarázatot adni arra, hogy hajdani nagyságuk és eszük dacára miért ennyi kicsik és ostobák mostanság, illetve hogy a fenében lehet az, hogy ,,mindig mindenki őket bántotta, de ők bezzeg..."

 

Na szóval: ez a két megrögzött ökör határozza meg jelenleg nem csak a Közel-Kelet, de a világ politikáját is. :(

Előzmény: berci222 (371)
Derek Creative Commons License 2011.11.08 0 0 378

"hanem a merénylet, a robbantás, a terror és minden, ami bőven kimeríti a ,,kis háború" (gerilla hadviselés) fogalomtárát..."

 

 

Csakhogy ez leginkabb csak a civilek kozul szed aldozatokat a masik fel katonai potencialjara semmi hatassal nincs.Meg akkor se ha idonkent par szallitojarmuvuk a gerillak aknajara fut.

 

Persze lehet olyan hatasa a polgari lakossagnal,hogy az orszag vonuljon ki a dologbol es hagyja a mosott ruhat masra,oket vigye fel a padlasra,de lehet egy eppen ellenkezo reakcio is,hogy akkor legyen vege a tokolesnek es csapjanak oda ugy,hogy Dakartol Dzsakartaig isa por es hamu legyen az iszlam vilagban es a hazai mozlimokat meg szepen fellogatjak vegig a Temze partjan ahogy Csanad vezer tette valaha a Maros partjan .

 

es csak utana kerdeznek.

Előzmény: a karaván halad... (373)
Lehettem volna valaki más Creative Commons License 2011.11.08 0 0 377

Most meg az a hivatalos hir (allitolag bizonyitekokkal alatamasztva), hogy Irán valszeg hat honapon belül elkeszül vele.

 

ja ... miután kirúgták azt a kerékkötő antiszemita, amtiamerikai, ráadásul arab El Baradeit mostmár végre olyan jelentéseket ír a Nemzetközi Atomenergia Ügyökség, amilyet kérnek tőle.

 

 

 

 

 

Előzmény: berci222 (371)
hiryu2,0 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 375

Khmmm.... 

 

Na akkor. 
Szvsz /is/ hogy a jelenleg egyre inkább , napról-napra erősödő radikális iszlám nem kompatibilis az európai  értékrenddel.

 

akkor már nem jobb sportszerűen belerúgni egy akkorát, hogy ne legyen kedve felkelni a földről? /Ha már a streetfighting is sport..../

Munchausen Creative Commons License 2011.11.08 0 0 374

Abban biztos vagyok, hogy nem fogjak megvarni amig Irannak atomfegyvere lesz, mivel ez az o szemukben kb. olyan lenne, mintha te beengednel a jatszoterre a tobbi gyerek koze egy 4 evest a kezeben kibiztositott pisztollyal a vizipisztoly helyett. Amugy meg ki tudja mi tortenne ha egy kicsit megrenditenek az irani vezetes magabiztonsagat, az iraniak tobbsege utalja a fonokot, de nem mernek nyiltan fellepni, hianyzik az a bizonyos szikra...

 

Előzmény: berci222 (371)
a karaván halad... Creative Commons License 2011.11.08 0 0 373

Ne is azért említettem, hanem csupán hogy szemléltessem: ,,csodák" pediglen vannak.

Illetve felhívtam a figyelmet arra, hogy bármilyen keményfarkú is Johny, a redneck tengerészgyalogos, és halivúd is onthatja magából a hülyébnél hülyéb hőskölteményeket (amelyek alapján tudjuk, hogy ők minden háborút megnyertek a történelem során), meg rendkívül impozáns lehet USS ,,Ronald Reagan" a nyílt tengeren, de az iszlám számára megszokott háború nem a szuronyos roham a mindig szellemesen viccelő G.I.Joe-k ellen, hanem a merénylet, a robbantás, a terror és minden, ami bőven kimeríti a ,,kis háború" (gerilla hadviselés) fogalomtárát...

 

Emiatt az iszlám problémája jóval összetettebb, mint sem internetes blogok illetve exportált forradalmak, vagy akár az iráni erőmű kérdése.

Előzmény: berci222 (365)
evil1023 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 372

De nem akarják térdre kényszeríteni, csak azt a szikvizüzemet akarják lebombázni, aztán sálom.

Előzmény: Törölt nick (364)
berci222 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 371

 

A gond megint Izraellel van. Mar szamtalanszor kijelentettek, hogy nem fogjak eltürni, hogy Irán atomfegyver birtokaba jusson. Most meg az a hivatalos hir (allitolag bizonyitekokkal alatamasztva), hogy Irán valszeg hat honapon belül elkeszül vele.

Akkor most lehet meditalni, idegeskedni, riogni, hogy ez mit jelent.

Izrael nagyon akar tamadni, de egyedül valszeg nem tudja, Netanjahu naponta hivogatja Obamat, aki huzodozik, az angolok (legalabbis elvileg) keszülödnek ... a franciaknak van mas gondjuk, bajuk ..

Az idökeret pedig eleg szük ... tehat (elvileg) valamilyen cselekvesi kenyszer azert van.

 

Előzmény: Diofa Szelleme (368)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2011.11.08 0 0 369

Viszont volt valami olyan hír is (fórumon olvastam, nem tudok más forrást szóval vagy igaz vagy nem), hogy az oroszok is felvonultak néhány hajóval vagy vonulnak arra. Nem biztos, hogy nagy ötlet beszállni ebbe.

Előzmény: berci222 (366)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2011.11.08 0 0 368

Ez nekem maraha rossz hír. :( Vagyis még reménykedem, hogy egy dolog a vezetés, az emberek nem támogatják őket, de ... az ég tudja, itt a felfogás a háborúkról egy kicsit más, úgy értem egész életükben gyarmatolgattak lehet, hogy ezzel is így lesznek a végén - néha nagyon nem értem őket még ennyi év után sem.

Előzmény: berci222 (366)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2011.11.08 0 0 367

Ez sajnos így van, remekül összekovácsolják őket - ellenünk. És ők már itt vannak, ezt mintha mindig elfelejtenék vagyis rohadtul békén kéne már őket hagyni és inkább abban érdekeltnek lenni, hogy a saját országaikban az életük élhetőbb legyen és maradni akarjanak. Nem pedig mindenféle háborúkkal és nyomorral ellehetetleníteni őket.

 

Komolyan, nem tudom hogy lennék az ő helyükben. Úgy értem én soha nem támadnám meg Iránt és nem is támogatnék egy ilyen akciót de bennünket az elit mindig elfelejt ezekről megkérdezni, az ő szemükben meg ha potyognak a bombák mi ugyanúgy ellenség leszünk  mert nem tettünk semmit hogy megakadályozzuk.

 

Kell ez nekünk?

 

Itt állítólag készül valami bazi tüntetés, kiváncsi vagyok mi lesz belőle. A bankárok miatt úgyis áll a bál, most valszeg állni fog azért is, hogy Anglia maradjon ki ebből.

Előzmény: a karaván halad... (360)
berci222 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 366

 

Talan a mult heten lebbent fel, hogy az angolok eleg elörehaladott allaöotban vannak a katonai akciot illetöen. Sok mindent mar be is gyakoroltak.

 

Valszeg az USA nem akar nagyobb akciot (gondolom az alapvetö segitsegen kivül), a franciak huzodoznak, a problema pedig valamennyire Europa gondja is, ugyhogy maradnak az angolok. Masoknak nincs is szamottevö katonai potencialjuk (Nemetorszag eleve kiesik).

 

Előzmény: Diofa Szelleme (363)
berci222 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 365

 

A mostani iráni (atom)problemaval kapcsolatban egyelöre kihagynam az orosz csodak kategoriajat.

 

Előzmény: a karaván halad... (357)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.08 0 0 364

Egy öreg ismerősöm, amikor valamilyen munkával végeztünk és mondtam, hogy, na ez meg van, vagy már miénk, mindig hozzátette, hogy majd ha a gyalogság is bevonul.

 

Huszártisztként tapasztalta, hogy egy területen kevés, ha a huszárok végig száguldják, azt birtokba venni, megtartani csak akkor lehet, ha gyalogság is oda ér.

 

Iránt a levegőből, meg rakétákkal nem lehet térdre kényszeríteni.

 

A szövetségesek győzikéi már dörzsölik a kezüket, kell ott koporsó bőven.

Diofa Szelleme Creative Commons License 2011.11.08 0 0 363

Ha az angol kormány ezt meglépi azonnal megbuktatja saját magát. Vagyis ehhez nem lesz meg az emberek támogatása, az fix, azt látni lehet a mindenféle cikkek kommentjei alapján. És már így is tele a tökük itt is. Vagyis rendkívül EU szkeptikusak, bevándolrás ellenesek (ilyen értelemben is negatívum az EU is, stb), a hétköznapi angol nem látja mondjuk hogy nekik bontattak le egy magyar cukorgyárat, vagyis ebből nem ő részesül, azt sem tudja, hogy történik. De azt igen, hogy a határok nyitva, a kelet-európai munkaerő miatt ő esélytelenebb és így tovább. Egy esetleges háború amit a közvélemény nem támogat hab lenne a tortán. Ja igen és az angolok is erősen antiszemiták csak nem nagyon beszélnek róla de előbb-utóbb kibukik ilyen napi kis véleményekben, dolgokban vagyis nem szimpatizálnak Izraellel, egyáltalán nem.

Előzmény: berci222 (355)
Munchausen Creative Commons License 2011.11.08 0 0 362

Irán: az internetes naplók országa…

Iránban a szólásszabadság erősen korlátozott, s nincs ez másként az internetes térben sem, amely sok tekintetben inkább Intranet, mintsem Internet. Az iszlám köztársaság a világ talán legnagyobb internet-blokkolójának számít, közel 10 millió weboldal van tiltó listán. Az irániak azonban, mint megannyi esetben, itt is rendkívül leleményesek, s igyekeznek kijátszani a szigorú szabályokat. A világhálóhoz való korlátlan hozzáférés érdekében számos trükköt és technikát fejlesztettek ki (odahaza és külföldön). Így például a FreeGate nevű szoftvernek (amely megváltoztatja az IP címet), a helyettes szervereknek, vagy a különböző anti-filter programoknak köszönhetően mégiscsak lehetséges a tiltott oldalakon való böngészés.

Az Internet igazi jelentősége azonban nem a tiltott információkhoz való hozzájutásban rejlik, hanem az internetes naplóírásban, a blogolásban. Ma több blogbejegyzés íródik perzsául, mint kínaiul, németül, olaszul, oroszul, vagy spanyolul. Közel százezerre tehető az aktív felhasználók száma, s ezzel Irán a negyedik a világon. De vajon miben rejlik a blogírás népszerűsége?

Nos, leginkább talán abban, hogy az az iszlám köztársaság szigorú rendszerében lehetőséget teremt az egyéni önkifejezésre, a vágyak és vélemények szabadabb megfogalmazására, s egyfajta privát szférát jelent, ahol mindent szabad. Egy internetes napló teret enged azon írások (kritikák) publikálásának is, amelyekre a nyomtatott sajtóban nem lenne lehetőség. Számtalan betiltott könyv kerül fel a világhálóra, így például Salman Rushdie „Sátáni versek” című munkája is. A blogok emellett egyfajta kávézóként is funkcionálnak, ahol autentikus vitát lehet folytatni szinte bármilyen témáról. Akár még arról is, hogy milyen a demokrácia és az iszlám kapcsolata, vagy hogy szükséges-e a „Nagy Sátánnal” (az USA-val) való megbékélés. Az internetes naplók azonban nem csak vitafórumokként szolgálnak, hanem a hírek elterjesztésének csatornájaként is. Ehhez elég csupán a tavaly júniusi vitatott elnökválasztásra gondolni, amikor a blogolók mint helyszíni tudósítók közvetítettek az eseményekről.

A mai Iránban mindenki blogol, legyen az egyházi személy, politikai vezető, vagy éppenséggel huszonéves fiatal. Így például blogírásba kezdett maga az elnök, Mahmúd Ahmadinezsád is, akiről aligha gondolnánk, hogy igazi Internet-függő. Rendszeresen frissített oldalán nemcsak elnöki teendőiről olvashatunk, hanem a Brazíliától Kínáig terjedő rajongótáborának kommentjeit is szemügyre vehetjük. Szó, ami szó, az iráni vezetés igyekszik propagandatevékenységét minden színtérre, így a blogszférára is kiterjeszteni. A fiatal generáció alternatív életformák iránti vágyakozásának és a rendszerrel szemben megfogalmazott kritikának azonban mégsem tud gátat szabni. Az internetes naplók lényegében nem másról, mint az iráni társadalomban jelenlévő problémákról és vágyálmokról szólnak.

[A téma iránt érdeklődőknek ajánlott olvasmány: Nasrin Alavi: We Are Iran. The Persian Blogsphere. Portobello Books, London, 2005.]

Előzmény: a karaván halad... (360)
Derek Creative Commons License 2011.11.08 0 0 361

" főleg a jelenlegi európai fiatalok pacifiko-idiotizmusával és az európai államok hadseregeinek valódi állapotával megfűszerezve"

 

A pacifizmus minden uj generacionak termeszetes velejaroja,ki a fene akar haboruzgatni, de csak addig tart amig az elso lovest le nem adja valaki rajuk.

A pacifizmus a 40-es evekben Angliaban volt a legerosebb ezert lehetett Chamberlein nepszeru de abban a pillanatban amikor elkezdtek hullani a bombak Angliara a pacifista foguruk tobbsege onkent bevonult a brit hadseregbe,pedig ott szabad volt megtagadni a katonai szolgalatot a haboru alatt ,aki megtagadta beosztottak legoszolgalatra es korhazi munkara.

Előzmény: a karaván halad... (360)
a karaván halad... Creative Commons License 2011.11.08 0 0 360

,,es talan Iranban belulrol megoldodik a problema, elkepzelheto, hogy a kedves irani vezeto is Kadhafi sorsara jut nemsokara."

 

Eddig a muzulmán világban szinte az összes forradalom kívülről lett generálva.

 

Csak a sok Szarközi és hasonlóak azt nem kívánják megérteni a gyors haszon remnyében, hogy ezekkel a ,,forradamakkal" valójában egyre erősebbé teszik a radikális iszlámot, és egyre jobban egymás felé fordítják az iszlám államokat, ami irdatlan gondokkal fog járni a jövőben Európára nézve, főleg a jelenlegi európai fiatalok pacifiko-idiotizmusával és az európai államok hadseregeinek valódi állapotával megfűszerezve. Ez aztán valóban szép világ lesz!

Addig jó, míg a muzulmánok egymást írtják.

Előzmény: Munchausen (359)
Munchausen Creative Commons License 2011.11.08 0 0 359

Klub.

 

De Irannak eleg gyengus is legvedelme van, arrol nem is beszelve, hogy hagytak oket hackert jatszani, kozben meg barmikor fel perc alatt tonkre vagjak az egesz legvedelmi rendszert, ki van ez talalva sajnos.

Azert en is abban remenykedem, hogy eljatszadoznak meg egy darabig, es talan Iranban belulrol megoldodik a problema, elkepzelheto, hogy a kedves irani vezeto is Kadhafi sorsara jut nemsokara.

 

Előzmény: a karaván halad... (357)
Munchausen Creative Commons License 2011.11.08 0 0 358
a karaván halad... Creative Commons License 2011.11.08 0 0 357

,,Aztan lehet majd nezegetni, hogy mi is törtenik."

 

Aham. Németországban majd vallási fanatikus mészárlást rendez egy óvodában. Nagy-Britanniában gépkocsi robban a Cityben. Franciaországban fellázadnak a muzlim külvárosok. Hollandiában ismeretlen este tüzet nyit a járókelőkre. Spanyolországban bomba robban egy villamoson. Tel-Avivban géppisztolyosok szarrá lőnek egy diszkót. Rómában patkánymérget találnak az egyik bevásárlóközpontban - tömegmérgezések.

Érdekes, mi lesz Budapesten?

 

Ráadásul már legalább egy éve xarral meszeltek az egész katonai kócerájnak, amióta megvásárolhatóak a ,,Klub" rakétarendszerek, amelyek a Szaud-Arábiában megtartott fegyverkiállításon komoly sokkot váltottak ki a jelenlévőkben.

 

http://www.youtube.com/watch?v=AklcMWIfplY&feature=related

Előzmény: berci222 (355)
Munchausen Creative Commons License 2011.11.08 0 0 356

Eppen itt a gond, ugyanis hasonlot jatszott el Churchill is de Gaule-al, aztan mi lett belole...

Előzmény: Diofa Szelleme (346)
berci222 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 355

 

Max. arrol van/lehet szo, hogy Izrael es, mondjuk Anglia közösen megtamadjak azt a 10-15 iráni letesitmenyt (annak mondjuk 30-40 epületet, bunkeret) egy ket, esetleg harom hullamban, US segedlettel (info, felderites, müholdak, üzemanyagutantöltes, raketaelharitas, AWACS, ...).

Aztan lehet majd nezegetni, hogy mi is törtenik.

 

Előzmény: Diofa Szelleme (349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!