Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

hemicuda426 Creative Commons License 2002.02.15 0 0 299
Jó valamelyik napo küldöm...várjjj most:) elküldöm
Előzmény: irba (293)
Mantona Creative Commons License 2002.02.15 0 0 298
ez a motor mitől jobb mint a többi?
tényleg szépen muzsikál..most lett hidrotőke csere benne 2 hengeren:-))(4szelep)

mitől jobb ez mint a többi??nem tudom....
és mi az a CIH? amugy ezt Rekordokba is szerelték.....

RAFi Creative Commons License 2002.02.15 0 0 297
:)

Az a motor király !!! Csak épp gyertyát nem tudok hozzá adni :( nem stimmel a méret :(

Előzmény: Mantona (296)
Mantona Creative Commons License 2002.02.15 0 0 296
Hello Rafi!:-))

miért kérded? amugy a motor az 20S CIH

az jó vagy nem?:-))

RAFi Creative Commons License 2002.02.15 0 0 295
Hi Mantona !

Melyik típus a tiéd ?

Opel Manta 13S OHC 1.30 08.79-08.86
Opel Manta 18S OHC 1.80 07.82-08.87
Opel Manta 20E CIH 2.00 08.77-08.88
Opel Manta 20E CIH Cat. 2.00 08.77-08.88
Opel Manta 20S CIH 2.00 08.77-08.85

Előzmény: Mantona (294)
Mantona Creative Commons License 2002.02.15 0 0 294
Hello!:-))))

irba...nem szoktuk hármasban...najó mégis:-)) ja akkor hozok majd nőket is de a haverom tényleg fanatikus autó rajongó...hatalmas forma!!:-)))) ja megrendeltem a Hellákat előre 4db Comet 200FF :-))))))))

szép lesz:-))))

irba Creative Commons License 2002.02.15 0 0 293
Hemi !

Ha szépen megkérlek, elküldöd a képeket nekem mailben, mert nem megy az extra meg a tar sem ? :(

Köszi: irba

Előzmény: hemicuda426 (291)
irba Creative Commons License 2002.02.15 0 0 292
Hi !

"szóval én még abba is benne lennék ha hozhatnék egy haveromat és egy nőt is magamnak:-))) "

Hármasban szoktátok ? Én még nem próbáltam :)
Nőt hozhatsz nekünk is, töménytelen mennyiségben :)

Persze, haverok jöhetnének, csak nehogy az legyen, hogy mindenki a haverjaival külön bulizik.

Üdv.: irba

Előzmény: Mantona (290)
hemicuda426 Creative Commons License 2002.02.15 0 0 291




Sajna a másodikról nincs nagy kép....


Üdv
hemi

Mantona Creative Commons License 2002.02.14 0 0 290
hello!!!

nos...lesz tali igen!:-)) és én benne lennék egy összeröffenésbe is!:-)) szerintem irbának meglesz addigra a Mantusza és sokan jönnénk....Caprisok is jöhetnének....
nem tudom mikor kéne sort keriteni a talira de szerintem tavasszal..vagy juniusban lehetne egy pár napra lenyomulni sátorral vagy valami szaladiba és akkor mega a party....szóval én még abba is benne lennék ha hozhatnék egy haveromat és egy nőt is magamnak:-)))
de lehetne bulizni persze...csak szervezzük sűrün!:-)))

mire gondoltál pontosan? nekem ezek az elképzeléseim!:-)

proRED Creative Commons License 2002.02.14 0 0 289
irba

"The Best"?Az sem rossz.Tudod a Skodámat "Demon"-nak hívtam,és olyan hangja is volt:)

Mantona

Ami a talit illeti most nem tudom mi a helyzet.Lesz tali???Lesz Siófoki nyári összeröccenés?
KÍVÁNCSI VAGYOK!!!:)))))/persze rátok és az autóitokra/
Nem lakik valaki,valaki Mantás itt itt Siófok közelében?

előre is kössz.
Blacky/the rebelion/

Mantona Creative Commons License 2002.02.14 0 0 288
ha valaki tud Mantára hátsóspoilert, köppenyt akkor szóljon:-))
Mantona Creative Commons License 2002.02.14 0 0 287
mail ment:-)))

király!:-))

irba Creative Commons License 2002.02.14 0 0 286
mail ment...
Előzmény: Mantona (285)
Mantona Creative Commons License 2002.02.14 0 0 285
:-9)

szivesen elmegyek persze!:-))naná!:-)) örömmel veszem a meghivást!:-)))
nagy szó ugye? "van 5 működő manta is" :-))) a működő-jelzőt hozzá kell ebben a korban tenni sajnos:-(((( de ettől izgalmas:-))))
szivesen elmegyek...szólj ha lesz!:-))
tényleg jobb ötlet ha megvárom mi lesz a Te DTM ablaktörlőiddel..és ha faszán össze lehet tákolni akkor én is belevágok!:-)) most is épp a lakatosnál van a kocsi ugye..készül a segge de még a zárakat nem akarom eltüntetni mert a központi zár a télen befagyott és elszállt úgyhogy azt is meg kell javittatnom és csak utánna lehet szó a zárcseréről. de nagyon frankó lenne!:-)) figyi irba...dobj egy mailt felbi@chello.hu cimre...add meg a számod..és akkor majd felhivjuk egymást..egyszerübb mint itt tökölni:-))

ja simán átfujatom a két ajtót..persze...nekem már mindegy ezen a szinten én már nem számolok....folyik a pénz..ki a szebemből..de megéri!:-))) a lakatosnak marha jó keze van...gyönyörüen dolgozik szuper a szakmában4:-))úgyhogy vakon is megbiznék benne mert gyönyörű hátulját készit most is.

vettem egy fél manta cc-t 20 rongyért! a teljes seggét...
most az enyimnek levágja a sérült seggét és ráteszi a másik bontott manta cc levágott seggét..nem kis meló..aztán 5db elem fényezése!:-))
nos..számolj utánna mennyibe is kerül ez...itt már nekem tökmindegy hogy a két ajtó is fényezve lesz e vagy sem....

irba Creative Commons License 2002.02.14 0 0 284
Ja, és van 5 db működő manta is ! :)
Előzmény: irba (283)
irba Creative Commons License 2002.02.14 0 0 283
A zárat kiszedni kb. 15 perc, amire oda kell figyelni, az a fennmaradó nyílás behegesztése. Minél szebben dolgozik a kasztnis, anál könnyebb dolga lesz a fényezőnek. Én bátran mondanám, hogy lebeszélem a kasztnissal a hegesztést, de ahogy ismerem odamennénk és mégse tudná bevállalni mert közbejött egy sürgős meló, a fia nem akar enni, blabla. Központi van benne, ugye ? Egyetlen nagyobb meló a hegesztés + fényezés. Újrafújatnád az ajtóidat két zár miatt ? Te sem vagy kispályás. Az ablaktörlőt várd meg, hogy hogyan sikerül nekem, aztán ha minden jól műkszik akkor meg lehet csinálni a Tiédet is.

Egy szar minőségű videókazin is megvan a gép, a Hungaroringi gyorsuláson a parkolóban a haverom állt a gép mellé az asconájával, aztán kamerázták őket.

Ha lesz gyorsulási Fehérváron lejöszz ? Szoktunk itt illegálba gyorsulgatni általában vasárnap 2-kor. Jön a tavasz, nemsokára szerintem megint lesz. A haveri körben van egy jópár manta meg ascona.

Egy ascona nemrég készült el, a másikba most teszik be a mocit, készül az én mantán meg egy másik srácé. Van egy "A" manta, C kadett coupe és limo, jópár gsi kadett, meg ami még nem jut eszembe.

Üdv.: irba

Előzmény: Mantona (282)
Mantona Creative Commons License 2002.02.14 0 0 282
:-))

köszti a jótanácsokat!:-)))
király, szóval....ha be kéne mászak akkro nekem se lenne olyan egyszerű mivel a feszitő nekem is tt ficcen, és ha leveszem a kalaptartót és valahogy előrehajtom az ülést..akkor is kb fél méterem lesz átbújni és ez egy 183cm magas 90kg os embertől meglehetősen nagy embertpróbáló feladat!:-)))de nem lehetetlen...ez a kis kényelmetlenség megér egy szép kilincs designt!:-))) az enyim valóban fekete kilincs eég lesz akkor eltüntetni a zárat mellőle!:-)))el is fogom tüntetni azaz mi lenne ha csinálnánk egy olyat hogy leugrom majd a közel-távol jövőben fehérvárra és ott együtt megbütyizzük mind a kettőt hatalmas spiler én sem vagyok de azért valamihez én is értek:-))) a szinét teljesen ugyanolyanra tudják fújni mint volt.kicsit tunning a szin de kikeverik...max sokat ülnek felette:-))))) de tényleg kikeverik! a DTM ablaktörlőt tényleg be kéne épiteni nekem is..marha jól nézne ki:-)))

a képek... automobil kiállitáson ottvolt az én Mantonám? dekirály!:-)) biztos a Mantaclubb szervezése keretében!:-) akkor viszont majdnem biztos hogy a következőn is ottlesz4:-)) imádom mutogatni..olyan gyönyörű....tudod aki csinálta (nevét bizalmasan kezelem) szóval aki épitette az nagyon kitett mahgáért...álomszép a Mantona:-))))

irba Creative Commons License 2002.02.14 0 0 281
Mantona!

A hegesztési munkákat minden jólszituált lakatos meg tudja csinálni. De várd meg, hogy ugyanolyan színűre meg tudják-e fújni a hátsó ajtót. Mert ha igen, akkor lehet a többi részt is fújogatni, de ha elüt akkor majd egyszerre csináltass meg rajta mindent, és utána egy komplett fújás.

Az én kilincsem még króm volt barázdálva, azért is cseréltem ki. Szvzs Neked sima fekete, én azt hagynám, jól néz ki. Mellőle a zárat el lehet tűntetni, de akkor ajtófújás, vagy ha ügyes a fényező, akkor megfújja a hegeszetett részt, és utána egybelakkozza az ajtót és nem nagyon fog látszani.
A ciki az, ha nem nyit ki a központi valamilyen oknál fogva, arra ki kell valamit okosságot találni, hogy be is lehessen jutni a kocsiba. Nálad ez egyszerűbb, mert a hátsó ajtón keresztül be tudsz jutni, nekem a merevítőn és a tankon keresztül nehezebb feladat. :)

A hegesztéseket nem én csináltam, mert egyrészt nincsem CO-m, másrészt nagy gyakorlatom nincs a hevtülésben. A kocsi alját hegesztettem pár helyen, az nincsen szem előtt.

Az ablaktörlő mechanizmuát én fogom csinálni, majd kiderül, hogy mekkor a meló. Elvileg 2-3 flexelés és utána hegesztés, meg egy új kar beépítése.

Pont tegnap nézegettem a régi fényképeket, és mit látok, a Mantonádat kiállítva az automobil-on :)

Hú de hosszú lettem.

Üdv.: irba

Előzmény: Mantona (280)
Mantona Creative Commons License 2002.02.14 0 0 280
irba!

az a helyzet hogy nekem is frankó lenne ez a zár nélküli dolog ugyanis az én Mantám is fe lakarták törni és már odáig is eljutottak hogy a zár lamellás részét csavarhúzóval kiszedték (ot volt a földön mellette) de az ajtó igy sem nyilt nki ki úgyhogy hagyta az egészet és elment. a fényezést meg jól szétbarmolta....mindegy úgyis már megcsináltatom.. szerintem ma már kész is lesz de ezért (is) jó lenne nekem is hasonló megoldás mint a tied! persze nem ugyanojan:-))

az ablaktörlős is elég macerás de szivesen beadom a kés alá a kocsit!:-))Te hol scináltattad?:-)) Te végezted a melót? vagy vigyem a lakatosomhoz és majd ő kivágja és áthegeszti?:-)))

üdv.
Mantona

irba Creative Commons License 2002.02.14 0 0 279
Mantona !

Az én kocsim neve egyszerűen The Best lesz :)

A kilincs csere elég nagy beavatkozás, ki kell végni a régit lemezestől, és be kell hegeszteni az újat, minek a keretét szintén ki kell vágni valami szemétre szánt ajtóból. Aztán meg kell csinálni még a mechanikáját, mert nem ugyanaz, mint a mantáé. Én azért nem teszek bele zárat, mert egyszer már feltörték, és kilopták a magnómat. Felemelő érzés volt :((((((((((
Eléggé ki volt kopva a balos záram, a haver Skoda kulcsával kis szórakozás után ki lehetett nyitni. Utána belülről bereteszeltem a zárat, és a jobb oldalt használtam.

Az ablaktörlő kivezetését meg át kellett középre hegeszteni, és a mechanikával is kell szórakozni, mire normálisan töröl. Haverom Lada ablaktörlőmotort használt, de szvsz meg lehet csinálni a gyáriból is, majd kiderül.

Üdv.: irba

Előzmény: Mantona (278)
Mantona Creative Commons License 2002.02.13 0 0 278
Prored!!!
az én kocsimkám neve meg Mantona!:-))) de hivhatom az országút királyának vagy csak simán King of the Road-nak:-)))mégis szerényen Mantonának hivom!:-)))

irba!!!

a kilincs lecserélése az én fejemben is benne van de nem tudom kivitelezni mert béna vagyok és ügyetlen!ha megoldható Te kicserélnéd nekem természetesen az árban megegyezünk és hogy ne tünjek koppintósnak nem vectra kilincsekkel diszitem!:-)))de jó lenne zár nélküli:-))
ha megoldható akkor leugrom a Mantonával hozzád Fehérvárra és megbütykölhetjük..szivesen csinálom ha tudom mit kell de fogalmam sincs!:-)))
előre is köszi a segitséget!:-))
ja és a DTM ablaktrörlőt hol alakitják át?:-)))
köszi

Mantona

proRED Creative Commons License 2002.02.13 0 0 277
Hja.Míg el nem felejtem.
Itt is szoktak nevet adni az autóknak az emberek?
Ne nézzetek hülyének de én az összes autómat elneveztem és becézgettem..
A Mantám neve:RAVEN azaz magyarul HOLLÓ.
Szerintem nem hülyeség csak azt mutatja,hogy mennyire ragaszkodsz a kocsidhoz.

Blacky

proRED Creative Commons License 2002.02.13 0 0 276
MANTONA!
Én szívesen mennék talira,de:
-Minthogy Siófoki vagyok és dolgozom ez azt hiszem nem megoldható,mert gondolom Budapesten lenne a dolog.
-Az autó még nincs abban az állapotban ,hogy mutogatnom kellene/:)tudom,hogy így is Manta:)/,de hidd el fogunk mi még egymásra villogni:)))
Habár nyáron lejöhetnétek Siófokra egy jó kis bulira.

Blacky

irba Creative Commons License 2002.02.13 0 0 275
Mantona!

Azért annyira előrehaladott állpotban, mire még összerakom, huhh, de sok meló...

Itt Fehérváron fényezik, a srác már csinálta az egyik haverom mantáját, elég szép lett.

Az extrák még alakulnak, ami már biztos az a Vectra kilincs zár nélkül, úgyhogy központi is riasztóval. DTM ablaktörlő, rács a jobb oldali sárvédőben, meg még egy csomó minden. De szerintem ezeket már írtam egyszer. Az első spoiler még nem készült el (nem fért bele a műanyagosnak), úgyhogy az még később lesz fújatva. Tükrök és lámpák sem véglegesek, ezeken még dolgozni kell.

Üdv.: irba

Előzmény: Mantona (274)
Mantona Creative Commons License 2002.02.13 0 0 274
hali4
nem láttam a filmet sajnos de nem élénk narancssárga hanem kopottabb...viszont nem is okkersárga!narancsásrga tompa narancssárga...látnod kéne4:-)))

már nagyon előrehaladott állapotban van a Mantád...hol fényezteted?:-)))
a vectrának annyi:-(
de én ezer vectár is adnék egy jó Mantáért!:-)))
milyen extrák lesznek a kocsikán? elárulod?:-)))

irba Creative Commons License 2002.02.13 0 0 273
Na szasz!

Olyan narancs mint a Manta Der Film-ben a CC kikötött gátlókkal ? Mert az nem egy élénk szín.

Hétfőn vittem el a fényezőhöz a típust, trailert szereztem, csak E kategóriám nem volt rá. Nembaj, megúsztam, csak az 1.6 Vectra kuplungja égett meg keményen. Bemegyek a sráchoz egy zsákutcába, ami ráadásul lejt is. Mondja, hogy ne szedjuk le a vasat, mert egy kicsit odébb kell vinni. Szóval csak ki kellett tolatni emelkedőnek 100m-t. Ráfutófék fogta mint az állat, hú de sajnáltam a vetrát, visszafele autómentőt hívok asszem.

Elvileg 2 hét alatt kész lesz, de a mestereket ismerve...

Hogy mikor lesz műszaki rajta azt nem tudom (decemberben lejárt). Igyekszem, a szakdogával sem foglalkozom nagyon :)

Mantona Creative Commons License 2002.02.13 0 0 272
Gaboooo!!

az enyim anno szürke volt!vagy metálszürke!abból lett lila:-)) van egy másik Mantona az most metálszürke elég faszán néz ki!:-))nem tudom annak milyen szine volt fényezés előtt pedig láttam képeket a készüléséről!:-)) ha jól tudom, ét Mantona van magyarországon jelenleg...a lilám meg az ezüst! szóval ha láttál citromsárgát akkor kérlek ird meg hol mert feltétlen meg kell nézzem...lehetetlen hogy 3db legyen belőle!:-))
Milyen eleje volt? Ascona?:-)) bár az is lehet hogy a szürke volt fényezés előtt!:-))

GABOOO Creative Commons License 2002.02.12 0 0 271
Mantona! hálaisten!Nem érdemelte volna meg!nemtudom miért adtam el!hiányzik persze!lehet hogy lesz még valamikor(remélem)valami hasonló zsír mint a tied!valóban az előző tulaj lehetett mert még akkor volt!egyébbként láttam már ilyen mantonát" palotán de az citrom sárga volt,vagy lehet hogy a tied volt csak még nem volt átfényezve?
Mantona Creative Commons License 2002.02.12 0 0 270
Gabooo!!!
miért adtad el?
nem hiányzik?
lehet hogy szerencséd van!! ezen a hátsóajtón nem volt matrica és nem is láttam a nyomát sem!:-))))
hatalmas mázli akkor ez azt jelenti hogy nem a tied az ami a vágódeszkára került!:-))))))))))

szentmihályi úton láttuk egymást? mikor?? a helyzet az hogy nem engem láttál hanem az előző tulajt!!:-))))
én ugyanis október óta vagyok tulajdnonosa a Mantonának! az előző tulajt láthattad!:-)))
Te akkor még a Narancssárgáa MAntában csücsültél?:-))

nézd meg az topicban a Mantona képét!!:-))))a hátulját láthatod!:-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!