Keresés

Részletes keresés

Süni2 Creative Commons License 2023.08.06 -3 1 367

Pedig ezek szerint nagyon sok dologban egyetértünk. A 98/99-esekkel borzalmasan gazdálkodtak a csodálatos magyar edzők, mára leamortizálva a fél korosztályt.

 

A 2000/2001-esek között is feltűnően sok a sérült, és ilyenkor gondolkozom el azon, jó ötlet volt-e, hogy az akkori junior válogatottaknak plusz meccseket játszva kellett az NBI-es csapatokkal játszania 18-19-20 évesen.

 

Valóban hasznos ötlet volt-e ez a rengeteg plusz mérkőzés a saját, UP-bajnoki meccseik mellett?  

Előzmény: Handie (350)
mislenyi Creative Commons License 2023.08.06 -1 3 366

"Sztem szinte mindenhol elit szinten valamilyen bújtatott formában ott vannak az állami pénzek külföldön is. A női kézi nem egy igazán piacképes sportág 2-4 millió EUR-s költségvetéseket nem tudnának összehozni csak piaci szponzorokkal nyugaton sem. Csak nyílván ott gazdagabb önkormányzatok vannak, amelyeknek jobban belefér egy helyi klub támogatása, de biztos ott is léteznek viszonossági alapon helyi szponzorok, mint nálunk az Audi Győrben vagy FTC fociban a Telekom."

Szerintem nagy tévedésben vagy.

 

Előzmény: hatosfalat (357)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.06 -8 1 365

Én sosem értem ezeket a felvetéseket, hogy később kellene odaérnie.

Miért kellene? Ha valaki 20 évesen k jó, akkor kerüljön oda 20 évesen. Reistad, Foppa, Brnovics is odakerült 20 évesen, és azóta is jók, sőt egyre jobbak.

Nyilván aki később érik be, az ne kerüljön oda idejekorán, de Klujber, Háfra, Márton, Vámos nem csak azért kerültük oda, mert nem volt más, hanem jók is voltak.

Aztán hogy kinek hogy alakult a pályafutása azóta, az más kérdés.

De ha ez lenne a probléma, akkor tele lennénk olyanokkal, akik később kerültek oda, pl Tóth Eszter, és aztán marha jók lettek. Ott meg az a mondás, hogy túl későn került oda, ezek szerint az sem jó...

Előzmény: Dikobraz (362)
hatosfalat Creative Commons License 2023.08.06 -1 3 364

Annyira hazugság, hogy románokról most mondta Bakó Botond, hogy ott is állami pénzeket folyatnak a rendszerbe. Kicsit jobban ismeri a rendszert, mint mi.

Előzmény: Dikobraz (361)
Handie Creative Commons License 2023.08.06 -1 2 363

Nem nagyon érdekel, hogy te speciel mire vársz. :D Savanykodjál egyedül. 

Előzmény: Dikobraz (362)
Dikobraz Creative Commons License 2023.08.06 -2 1 362

Klujber húszévesen került Bl-csapatba, az első BL-idényében úgy játszott, mintha mindig erre készült volna, Tóvizi meg Pasztor huszonötévesen úgy játszanak, mint akiket nem is érdekel a sport, lassúk, körülményesek. Mire érdemes várnunk? Ja hogy a Napsugár Fiúk retardált szemlelete szerint a következő UP-generációra. Csak várjátok türelemmel, minden jel arra mutat, hogy egyszer csak minden jó lesz.

 

 

Előzmény: Handie (359)
Dikobraz Creative Commons License 2023.08.06 -2 2 361

Nem, nincsenek. Ez hazugság. 

 

Sokkal kevesebb pénz is eleg jó kezilabdahoz.

Annyi szponzort meg egy Fra vagy Den talál.

Előzmény: hatosfalat (357)
Handie Creative Commons License 2023.08.06 -1 2 360

Albek beválogatása szerintem az utóbbi évek egyik legnagyobb hibája volt . Vetekszik a Háfra-üggyel nálam. Albek egy perspektívikus játékos, normál esetben izgatottan kéne várjuk, hogy mivé fejlődik, gyakorlatilag pedig lassan közutálatnak örvend. Túl hamar lett behívva, a semmire. Lemondani a válogatottságot egy 20 éves játékos nem fogja, ha vár még a karrierjétől valamit... 

Előzmény: hatosfalat (358)
Handie Creative Commons License 2023.08.06 -1 2 359

Nyilván, ez egy magyar fórum, így ha világbajnok felnőtt csapatunk lenne, akkor is ilyesmi lenne az általános hangulat. D: Akkor is szarok lennének a játékosok. Az ilyeneknek, mint te, tök mindegy, mi történik a pályán, úgyis csak és kizárólag kritizálni fog, még akkor is, ha baromságokat kell ehhez leírnia. 

Előzmény: Dikobraz (355)
hatosfalat Creative Commons License 2023.08.06 -1 2 358

Planéta nálad azért jó most, mert így jobban lehet ekézni Albeket. 

Papp Niki simán jobb védő, mint Planéta. Támadásban semmit nem mondtam róla, nincs nagy véleményem róla sem. 

Planéta meg nem tudom mikor nyújtott bárkihez képest világklasszis teljesítményt világversenyen, legutóbb védekezésben rossz volt, támadásban meg értékelhető lehetőséget nem is kapott. Második meccsen sztem már meghalna a pályán, de persze most, hogy kimarad, így legalább ő lehet az ügyeletes hiányzó sztár.

Előzmény: Bamberg58 (352)
hatosfalat Creative Commons License 2023.08.06 -1 1 357

Sztem szinte mindenhol elit szinten valamilyen bújtatott formában ott vannak az állami pénzek külföldön is. A női kézi nem egy igazán piacképes sportág 2-4 millió EUR-s költségvetéseket nem tudnának összehozni csak piaci szponzorokkal nyugaton sem. Csak nyílván ott gazdagabb önkormányzatok vannak, amelyeknek jobban belefér egy helyi klub támogatása, de biztos ott is léteznek viszonossági alapon helyi szponzorok, mint nálunk az Audi Győrben vagy FTC fociban a Telekom.

 

Állami (vagy irányított magán) pénzek nélkül a kézilabda (és szinte az összes olimpiai sikersportágunk) gyakorlatilag halálra van ítélve itthon. Eleve egyre nehezebb az egyéb ingerek miatt a fiatalokat sportra rávenni, ha ehhez egy nullához konvergáló megélhetési pályakép lenne, plussz egy állami pénzek nélkül hamar gallyra menő infrastruktúra, akkor gyakorlatilag megszűnne az utánpótlás. 

És ez nem Norvégia vagy Dánia, ahol egy sportoló amikor abbahagyja az élsportot, akkor simán kap olyan állást, amellyel messze jobban fog élni, mint nálunk az átlag munkavállaló. És persze addig is sportolóként kevesebb pénzből is el tud lenni, mert eleve messze jobb családi háttérrel rendelkezik, mint a magyar fiatalok döntő többsége. És persze ha kell, akkor könnyebben talál egy kényelmes négyórás munkát sport mellett, amivel szépen keres és nem a sportolói fizetéséből kell megélnie. 

 

Lehet persze azt mondani, hogy nem kell nekünk versenyképes élsport, menjenek a pénzek a tömegsportra, de az illúzió, hogy majd ténylegesen privát pénzekből olimpiai érmeket fogunk szerezni vagy csapatsportokban majd olimpiákon helyezéseket. 

Ha viszont válogatottnál előbbre akarunk lépni, akkor nincs más megoldás, mint az állami pénzek mellé kellenek az elvárasok, következmények. Az, hogy ez eddig nem így volt, az nem jelenti azt, hogy nem lehetne így.

Előzmény: Dikobraz (325)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.06 -8 1 356

https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-nb-i-negy-het-mulva-kezdodik-az-ideny-igy-allnak-a-csapatok-2971525

 

Borzalmasan dühös vagyok, még sohasem jártam így, hogy két hét edzőmérkőzés nélkül, csak munkával telt el. Az lenne az ideális, ha már három-négy meccset játszottunk volna, de ez nem sikerült. Próbálom úgy szervezni a jövő heti két edzőmérkőzést, hogy ne csak kétszer harminc percet játsszunk, hanem ennél többet... (Gyurka János)

 

Elmaradt a szlovéniai torna az ítéletidő miatt.

Dikobraz Creative Commons License 2023.08.06 -1 1 355

Magas a technikai tudásuk, a taktikai érettségük. 

 

Se dinamikájuk, se fegyelmezettség, védekezni senki nem szeret. De te tudod. Innentől féllábon állva kivárod ezeknek a nebántsvirágiknak a klasszisba kerülését, mi meg tapsolunk neked...

Előzmény: Handie (350)
Dikobraz Creative Commons License 2023.08.06 0 0 354

Az az EHF kupa, amit megnyert az Újváros, az nem ugyanaz, mint amit a Siófok megnyert. Akkor az volt a harmadik számú kupa.

Handie Creative Commons License 2023.08.06 -1 0 353

Szerintem túlságosan sarkos megállapítások, amik ki lettek emelve. 

Előzmény: AlterEgon77 (351)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.08.06 -12 2 352

Akkor sorold már fel pl Kiss Niki válogatottbeli erényeit!

Planéta kontra Kiss?

Pl hogy a labdában is felbukik és olyan szinten leblokkolt hogy be sem lehetett tenni.
Kérdezd meg Eleket?;-))

Eddig, hozzá képest, Planėta világklasszis teljesítményt nyújtott. Albek szintén zenész!

Olyan kiszámíthatók a passzai hogy sorozatban viszik majd előle a labdát, a lába meg olyan merev hogy kb  10 percig fog védekezni.

Egyébként a fontos meccseken Klujber szintén nulla.

Akkor ki a jó?

Kár Planétába kötni mert a többiek sem jobbak.

Előzmény: hatosfalat (341)
AlterEgon77 Creative Commons License 2023.08.06 -1 5 351

Összetettebb okai vannak ennél a felnőtt kori eredménytelenségnek. Kiemeltek 1-1 tényezőt, amiben legalább részigazság biztos van, de nem kizárólagos ok.

Szerintem (sic!) szerepet játszik benne, hogy a fiatalok nem kapják meg a megfelelő fizikai képzést serdülő és ifi korban, valamint az egyéni képzés is elmarad, a játékidő sem megfelelő (a korán érő típusok túlreprezentáltak). Szerepet játszik benne, hogy a felnőtt csapatok edzőinek módszerei felett vélhetőleg eljárt az idő. Szerepet játszik benne a TAO pénzek iszonyatosan rossz hatásfokkal történő elköltése, és az ebből fakadó morális problémák. És végül szerepet játszik az urambátyám rendszer a szövetségben és a klubok jelentős részénél, a politika betörése a sportba.

Előzmény: Handie (350)
Handie Creative Commons License 2023.08.06 -2 3 350

SZERINTEM igenis jók a magyar játékosok. Sőt én úgy gondolom, hogy a nekáról is kiemelkedően képzett játékosok kerülnek ki NB1-be. Magas a technikai tudásuk, a taktikai érettségük. SZERINTEM a probléma az átmenettel van. Éretlen játékosok kapnak túl nagy feladatot. Lásd Klujber, akinek kb most kéne elkezdenie húzóemberré válnia, gyakorlatilag évek óta várják tőle a csodát... Lásd Háfra. Lásd Tóvizi. Úgy ámblokk a 98-as korosztály magasra tette a lécet és elhitette sokakkal, hogy azonnal felnőtt válogatottságra alkalmas játékosok. A probléma az, hogy az előtte lévő korosztályokból senkit sem sikerült felépíteni, beépíteni. Illetve, hogy keveseket. Ez pedig a legtöbb klubnál folyó alapvető koncepcionális hibából következik. 

De ez az én véleményem. A tied is egy vélemény. Lehet, hogy tök más az oka. Ezt nem mi fogjuk megmondani, mert egyikünk sem szakember. 

Előzmény: Süni2 (348)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.06 -8 2 349

Eleve úgy került be, vészmegoldásként, hogy a fél keret kiesett sérülés miatt.

Ott volt egy-két jobb meccsei, amíg bírta, pl talán a spanyol, és néhányan úgy emlékeznek vissza, mint valami csodálatos időszakra. Hát sajnos nem volt az, lábbal már akkor rendszeresen lemaradt, hamar elkészült az erejével (pedig csak védekezett), igaz, nagyon küzdött és jó karakter.

Sajnos a sérülések betettek neki, a 21-es vb-n a 18-as teljesítményétől is elmaradt.

Ezzel együtt annyira rossz a keretünk, hogy részfeladatokra alkalmas lehetne, de azt megértem, ha az 5-10 percekre gyere be már annyira nem motiválja.

Előzmény: hatosfalat (341)
Süni2 Creative Commons License 2023.08.06 0 0 348

OK, akkor világosíts fel!

 

Mi a gond a válogatottal?

Előzmény: Handie (347)
Handie Creative Commons License 2023.08.06 -1 2 347

Na épp ez a baj veled és  Tónió-félékkel. El nem tudod képzelni, hogy valamiben ne legyen igazad... Írod a marhaságaidat nyakra-főre, aztán aki nem ért veled egyet, az nem ért hozzá. 

Előzmény: Süni2 (344)
Handie Creative Commons License 2023.08.06 0 3 346

Érdemes meghallgatni a riportot Szimóval, itt az indexen. Néhány hete került ki. Tanulságos. 

Egyébként én nem tudom, hogy miért gondolja bárki is, hogy neki tönkrement a karrierje. Egy kétméteres nőről beszélünk, semmi garancia nem volt arra, hogy ő világklasszis lesz. Ő volt az, akinek rengeteg plusz egyéni képzést kellett volna kapnia ahhoz, hogy kompenzálni tudja a hátrányait (ez a magasság már nem előny ilyen szinten). Ezt a nevelőegyesületében nem kapta meg, még a lehetőséget sem. 

Süni2 Creative Commons License 2023.08.06 0 0 345

Nyilván Kiss, vagy három irányító.

Előzmény: hatosfalat (341)
Süni2 Creative Commons License 2023.08.06 -3 3 344

Nem tévedek. Ha tévednék, nem ilyen lenne a válogatott szereplése.

Előzmény: Handie (338)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.06 -8 0 343

DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ–TUS METZINGEN (német) 29–21 (18–14)
Veszprém, 3700
néző. V: Kijauskaite, Zaleiene (litvánok)
DUNAÚJVÁROS:
OGUNTOYE – AZARI 6, Kovács A. 2, BULATH 3 (2), TRISCSUK 11 (4), Horváth B., VINCZE 2. Csere: Triffa (kapus), Takács D. 2, SZALAI B. 3, Hajtai, Nick, Klujber. Edző: Zdravko Zovko
METZINGEN:
Stockhorst – ZAPF 5 (1), Temes 1 (1), LÖRPER 4 (2), Michielsen 1, LOSETH 8, Beddies. Csere: Obein (kapus), Grossmann 1, Winkel, Weigel 1. Edző: Konkoly Csaba

Előzmény: Tonio 2.0 (340)
Taliga007 Creative Commons License 2023.08.06 -1 3 342

Mert nem arról szólt a diskurzus, h jó játékos e..., hanem hogy a franciáknál "kivirágzott"... A Chambray-ben egy a hónap játékosa cím már bocs, de ha ez  volt a karrierje csúcsa, az nudli... 

Előzmény: Handie (335)
hatosfalat Creative Commons License 2023.08.06 -1 3 341

Nálam Planéta.

Tudom te nagyon odavagy érte, de nekem más a véleményem. Emlékszem mennyire ledöbbentem, amikor 2018-ban franciáktól behívta Rasmussen és kb. öt perc játék után szinte meghalt a pályán. Gyakorlatilag támadásban nem lehetett használni, max. védekező specialistaként. Hozzáteszem sztem az utóbbi időben a leggyengébb védőnk az össze szóba jöhető hármas védő közül (Helembait leszámítva), pedig finoman fogalmazva a többiek nem rakják magasra a lécet.

A Debrecen EL szereplésénél is jellemző, hogy Planéta és Kácsor az első meccsen szétlőtték a dánokat, majd utána meg sem közelítették azt a teljesítményt. Pedig ott nem folyamatosan kétnaponta kellett meccseket játszaniuk, mint egy világversenyen. 

Nekem az a sejtésem, hogy egyszerűen fizikálisan nincs és már nem is lesz olyan szinten, hogy egy világversenyen lehessen rá számítani, ezért a háttérben megegyeztek vele, hogy nem is erőltetik.

Persze megint bejön az a kérdés, hogy Albeknek meg korai még utazó keretben lennie, akkor meg mi a megoldás? 

Előzmény: Süni2 (327)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.06 -8 2 340

16-ban csak magyar játékossal nyertek EHF-kupát. /És külföldi edzővel!/

 

Sokkal jobb volt akkor még a magyar merítés.

Előzmény: Süni2 (331)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.06 -8 1 339

Ezt mondjuk így senki sem állította, szerintem.

 

Ez a 'hónap játékosa' cím meg egy olyan, amiről én spec életemben nem hallottam. Lehet, hogy volt egy jobb szezonja egy francia középcsapatban, de ettől még nem volt kiemelkedő akkor sem.

Nem a hazajövetel tett be neki, hanem a súlyos sérülései.

Előzmény: Süni2 (337)
Handie Creative Commons License 2023.08.06 -1 2 338

Mi van akkor, ha tévedsz?:D Azt fel tudnád dolgozni? 

Előzmény: Süni2 (337)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!