Keresés

Részletes keresés

Whitey Creative Commons License 1999.08.02 0 0 14
Cápák nincsenek, pénzt meg tökmindegy hogyan visztek, mert automata is van bőven, meg kártyaelfogadó hely is.
Törölt nick Creative Commons License 1999.08.02 0 0 13
Cápáktól nem kell tartani. A szigetek környékén hemzsegnek a delfinek és miattuk a cápák nagy ívben kerülik a környéket.

Az élménybeszámolókhoz már csak egy dolgot tennék hozzá. Tenerife szigetet két részre vágja egy hegyvonulat, aminek a Teide a csúcspontja. Ennek a szétvágásnak köszönhetően a szigeten kétféle időjárás uralkodik. A gerinctől észak-keleti rész csapadékos, zöld, majdnem minden nap esik. A dél-nyugati rész nagyon száraz, majdnem sivatagos. Nos ha autóval felmész Santa Cruze de Tenerife környékén a hegygerincre, akkor hihetetlen élményben lesz részed. Élesen szétválasztva látod a száraz és pompázó zöld területeket.

Egy valamit nem láttam lentebb, de fontos. Csak Las Americas tengerpartja normál homok, mert oda a Szaharából hordják a homokot. Az összes többi tengerpart fekete homok, ami a vulkáni tevékenység maradványa. Ezeken a helyeken délelőtt 9-10-re olyan forró lesz a homok, hogy még papucsban is éget. Tehát ha napozni akartok, akkor ne sajnáljátok a pénzt költeni napágyra, mert ha csak pokrócra fekszetek le, akkor pecsenyére fogtok sülni. De nem csak a naptól, hanem a homoktól is. :-)

Apropo napozás. Nagyon kell vigyázni, mert sokkal erősebben és meredekebben süt a nap, csaknem merőlegesen. 11-16 óráig nem nagyon ajánlott napozni. Ebben az időszakban egyébként az üzletek nagy része zárva tart, mint úgy általában déli országokban. A szigeten minden nagyon olcsó, kivéve a naptej. Az itthoni ár 3-4-szeresét is elkérik érte egyes helyeken.

Pénzt nyugodtan vihetsz csak kártyán, mert ha mást nem, pénzkiadó automatát tuti, hogy találsz, de nagyon sok helyen tudsz kártyával fizetni.

Az olcsóságról annyit, hogy a szigetcsoport vámmentes területnek számít ezért minden hihetetlenül olcsó. Kifejezetten a parfüm, alkohol, dohányáru, de a benzin ára is hihetetlen.

McAl

X polgártárs Creative Commons License 1999.07.30 0 0 12
andzsin polgártárs,
szerintem ne nézd meg a Cápa filmeket előtte..:) Mivel mindenki leírt mindent tényleg nem tudok sok mindent hozzátenni, Teide mindent +ér, rövidgatyóban a havon mászkálni isteni, delfineket tessék megkukkolni hajóval!! Belső falvakban néha piac, az nagyon rulláz!
Különben + gratula
xpt

ui. SANGRIA!

andzsin Creative Commons License 1999.07.30 0 0 11
Kosz mindenkinek eddig a hozzaszolasokat, varom ide a tobbieket is. Amit eddig levadasztam a neten Tenerife-rol az tenyleg nagyon szep, de mar kezdtem azt hinni, hogy tul sok jot es szepet mondanak a szigetrol, aztan odamegyunk es befurdunk:))), raadasul naszutra megyunk. De a beszamoloitok szerint semmi tulzas sincsen a leirasokban.
Lennenek ilyen hulye kerdeseim is: hallottatok capatamadasrol arrafele? Mert az az igazsag, hogy bar tudunk uszni, nem igazan akarunk tobb darabban egy tepsiben hazaerkezni.
Hogyan vittetek ki penzt? Mindent keszpenzben vagy kartyan?
Elore is kosz mindenkinek.
Whitey Creative Commons License 1999.07.28 0 0 10
A legfontosabb, hogy ha csak egy hétre mész, akkor vagy csak dögleni tudsz a parton vagy csak kirándulni. (Az utóbbit nyomatékosan ajánlom!!) Szóval én tavaly szeptemberben voltam 2 hétig. Ahogy alább már írták, a lényeg az autóbérlés. Mi kétszer egy napra béreltünk egy Renault clio-t összesen kb. max. 8e forintnyi pesetáért. A legfontosabb helyeket ajánlatos nyugodtan, kiélvezve megnézni. A Teidét mindenképpen, legalább 1 napot szánjatok rá, de a csúcs az, ha hajnalban felmentek a kráterhez és onnan nézitek a napfelkeltét. Ilyen túrákat egyébként szerveznek is. Los Gigantes gyönyörű, Garachico eszméletlen király, főleg az óriási hullámokban való fürdőzés miatt. Las Americas, Los Christianos nyüzsög, mint a hangyaboly, az 1000 éves sárkányfa is megér egy túrát, este pedig a sokszáz English Pub egyikében érdemes élőzenére mulatni. (Egyébként az egyik legszimpatikusabb dolog az volt, hogy NINCSENEK német túristák, angolok viszont annál többen, de azok kurvajó fejek.) Mindenképpen érdemes befizetni egy bálna-leső hajótúrára, (tényleg vannak szép bálnák!), a Loro parkot se hagyjátok ki Puerto De La Cruzban, mert ott van király delfin, fóka és papagáj show, valamint egy eszméletlen színvonalas állatkert. Los Christianosban el kell mennetek az Aquaparkba is, mert ott lehet ám csak csúzdázni! Érdemes áthajózno Gomera szigetére is, mert gyönyörű. Ezek mind elérhetők szervezett formában is, el se lehet téveszteni, annyi az utcán az idegenforgalmi iroda, meg a túristaközpont.
Most hirtelen kb. ennyi. Ja! A kaja isteni (paella), a sör is jó. Bavaria-t ajánlom, olcsó és finom. Én is visszamegyek még, az tuti. A lényeg, mint említettem a kocsi. Két hét alatt az összes utat be lehet járni, de érdemes is!
Pá!
gabek Creative Commons License 1999.07.28 0 0 9
Tavaly nyáron sikerült eltölteni két hetet a már emlegetett helyen. Bejártunk mindent töviről-hegyire. Tapasztalat rengeteg van. Ha érdekel e-mailben beszámolok. Most ettől eltekintenék a fáradtságra való tekintettel. Ha többeket érdekel, akkor esetleg nyilvános beszámolót tartok. :-)

GABEK

Nyihaha Creative Commons License 1999.07.28 0 0 8
Most voltam májusban másodszor. SZUPI ! És szerintem még megyek valamikor.

Ahova érdemes: Ha a nyüzsit szereted minden időben: Las Americas
Ha egy kicsit csendesebb helyre vágyódsz, de szeretnéd ha közel lennél a zajos élethez: Los Christianos
Ha egy csendes helyre szeretnél menni, ami nagyon szép: Los Gigantes
Ha búvárkodni akarsz El Medáno ( egy kicsit zajos a repülőgépek miatt )
Americason minden van ami egy nyaraláshoz kell: Éttermek, Dizsi, Játékterem, Pub minden mennyiségben, és a legszélesebb választékban a klasszikus angol pudtól az orosz vendéglőig minden. Egymás mellett a hamisítatlam párizsi hangulatú kávézó és az igazi ir pub ír népzenével. Minden van amire vágyódsz, Sport: minden van csak pénzed legyem mindent kipróbálni.
Főleg angolok vannak mindenhol, angolul mindeni tud, de a németet is beszélik.
A sörök finomak: San Miguel nagyon finom. Természetesen az összes világmárka kapható: Fosters, Heineken stb.Vigyázz, nagy különbségek lehetnek egy-egy ugyanolyan márkájú sörnél attól függően hol veszed: 3 dl Heineken Hotel bár 300 Ptas ( pezeta ) Szuper mercado ( Ezt nálunk garázsboltnak hívják :) ) 110 Ptas, Nagyobb bolt ( ABC kategória ) 90 Ptas, Hipermarket: 75 Ptas
Los Christianos kikötőjét érdemes többször is megnézni, főleg amikor a halászok hazatérnek a zsákmánnyal. Ha apartmannban vagy, ne hagyd ki, a reggeli halvásárlást Christianos halpiacán ( Alkudj ! )
Bérelj autót és járd körbe a szigetet ( én 9000 Ptas -ért béreltem 3 napra egy nullkilóméteres Citroen Saxot ) Nézd végig a kinálatot elég változó árak vannak. A hotelben a legdrágább. Számíts arra, hogy az autóval vagy felfelé mész a szerpentinen, vagy lefelé. Más nincs ! Oltári nagy a forgalom, de nagyon udvariasak és türelmesek az emberek.
Egy nap érdemes körbeutazni a szigetet. Nézd meg az ezeréves sárkányfát Icod De Los Vinos -ban. Főváros is megér egy misét. Los Gigantest ne hagyd ki. A Tejdére fel kell menni lélegzetelállítóan szép.

Ha egy hétre mész és mindent látni akarsz, nem nagyon tudsz napozni :)
De csodaszép sziget

A Ladánybene jutott eszembe: Kell egy ház az Óceán partján...
Átkozottul igazuk van.
Nyihaha
Ha mindent
A Tejdére menj fel Csodálatos !!!

kadarka Creative Commons License 1999.07.28 0 0 7
Én pl. lehidaltam a Tejede National Parkban. Gyönyörű, és főleg nagyon más minden, mint az öreg kontinensünkön. Ámulatba ejtő az egész. Humbold (asszem ez a neve) kilátó rulez!!! Gyönyörű időben sikerült kirándulnunk ennél a kilátónál, ahol a látvány: Távolban a Tejede vulkán, amit egy csodálatos felhőgyűrű vett körbe, jobbra pedig a kék óceán...

Nekem óreiási szerencsém volt, mert nem csupán Tenerifét, hanem még két kanári szigetet is sikerült megismerni: Gran Canaria és Lanzarote szigetét. Mindegyik más lés más. Azt ajánlom, de nagyon, hogy ha teheted tegyél kirándulást legalább az egyikre. Gran Canaria pl egy órás hajóút, ott is kocsit kell bérelni, tényleg nem drága. Itt pedig nem szabad kihagyni Mogan kikötőjét (a világ legszebb helyeinek egyike szerintem) és természetesen fel kell menni a hegyre, ahol már megélnek a növények. Gyönyörű fotóim vannak, de sajnos most nem tudom belinkelni.
Szóval legalább még egy szigetet mindenképp járj be!!!

Evés-ivás:
A helyi borokat nem ajánlom, de a helyi sörök nem rosszak.
a kaják viszont isteniek! Ne gyere úgy haza, hogy nem ettél longoronest, és hallal töltött paprikát!

Jó utat! kadarka
irigyellek ;-)

Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.07.28 0 0 6
andzsin!

Én már jártam ott egy párszor. Egyetértek tündérlalával, tényleg érdemes kocsit bérelni és megnézni a Tejde vulkánt (meleg ruhát érdemes vinni, pláne ha a felvonóval fel akartok menni a csúcsra), és érdemes megnézni a két fővárost. (Puerto de la Cruz és Santa Cruz). Kicsi a sziget, úgyhogy minden közel van, jó a közlekedés is.

dalia Creative Commons License 1999.07.28 0 0 5
bocsoff:
Jéé, SZIA tündérlala! :-)))
bocsbocs.
dália
dalia Creative Commons License 1999.07.28 0 0 4
SZVSZ Tenerifa nagyon rulez, én imádtam ott lenni, főleg, ha pl. január végén kirágatja magát az ember oda egy kicsit a télből... :-))
tündérlala Creative Commons License 1999.07.28 0 0 3
Minden szigorúan SZVSZ.
Ahol talán legszebb lakni: Los Gigantes.
Ami nekem legjobban teccett: Teide, Puerto De La Cruz.
Ahol talán legtöbb műszaki cikk bazárt/piacot láttam: Las Americas.
Autót mindenképpen bérelni kell, különben is nagyon olcsó. Viszont este ködben a korlát nélküli hegyi szerpentineken hazavezetni... Húzós. Jobb világosban hazaérni!

Ami probléma a hellyel, hogy 90 %-ban SZTK-s nyugdíjasok vannak... Legjobb hangulat azokban az angol kocsmákban van szerintem, ahol este csinálják a hangulatot, - kvíz, vetélkedők, közönség válogatott szivatása meg egyéb marhaságok.

Jó utat! :-)

andzsin Creative Commons License 1999.07.28 0 0 2
Vladys,
nezd meg legyszi a mail-boxodat. Kosz.
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.28 0 0 1
szia andzsin,
igaz, hogy elég régen volt már - 92 január.
Melyik részre mentek? Mindenképpen javaslom, hogy kocsit béreljetek, a sziget nem nagy, 1 nap alatt körbe lehet sétakocsikázni, és a látnivalók is mind útba esnek. (kivéve a Teide, ami a sziget közepén van)
Vladys
jeegynullas Creative Commons License 1999.07.28 0 0 0
Zero tapasztalat, nekem csak a Balat0n jut ...
andzsin Creative Commons License 1999.07.28 0 0 topiknyitó
Erdeklodnek az irant, hogy aki jart arrafele milyen tapasztalatai voltak, hova erdems menni es mit erdemes megnezni, hol éei meg vasarolni, meg vacsorazni, meg minden egyeb ilyen informacio erdekelne. Kosz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!