Keresés

Részletes keresés

EnzoCortello Creative Commons License 2010.02.22 0 0 1453
Szia! :)

Egy ember jelen... :)
Előzmény: Jasmin Natalia (1446)
Zambian Lion Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1452
Hogy oszinte legyek, nem tudom, hogy ELVIEKBEN milyen lehet.  gyakorlatban meg soha de soha nem lattam olyat, hogy ne felver lett volna.  Szerintem nem lehet, vagy nagyon, nagyon kiveteles genetikai esetben.
Előzmény: Törölt nick (1451)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1451
"Tehát pl, ha bekeveredik egy fekete populációba egy fehér, s utódja hófehér bőrű lesz, de egyik szülője fekete. Akkor vele mi is a helyzet?

Ilyen nincs."

Hát én úgy tudom, hogy vegyes szülőknél, tehát ahol a pár egyik tagja fehér ember, a másik fekete, a gyerek lehet fekete is és fehér is és félvér is. Ez nem így van?

Következésképp simán lehet, hogy egy tiszta fekete faluba odaköltözik mondjuk egy fehér férfi, elvesz egy fekete lányt, születik 4 gyerekük és köztük az egyik tisztán európainak kinéző fehér bőű, s ennek ellenére a mentalitása teljesen asszimilált lesz. Ha ott lopnak és táncolnak, akkor ő is táncolni és lopni fog.

Mellesleg akárhogy is van, a lényeg ettől még nem változik, amire példaként ezt felhoztam, amiben teljesen egyetértünk... Nemde? ;)
Előzmény: Zambian Lion (1449)
Zambian Lion Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1450
remelem, csak receptre kaphato magyarorszagon is...
Előzmény: africano (1445)
Zambian Lion Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1449

Szia big!

 

Nyelveszkedunk? :)

 

 

Tehát pl, ha bekeveredik egy fekete populációba egy fehér, s utódja hófehér bőrű lesz, de egyik szülője fekete. Akkor vele mi is a helyzet?

 

 

Ilyen nincs.

 

 

A helyes megfogalmazás tehát, nem az, hogy a "fekete ilyen meg olyan", hanem a "dél-afrikai feketék ilyenek, meg olyanok"

 

Ez teljesen igy van.  Vagy meg inkabb szukitve.  De ez nem genetika, ez szokas es kornyezethatas...

 

Arrol nem is beszelve, hogy a feketek kozott is van ezerfele torzs, nepi ag, aminek koze nincs az orszaghatarokhoz.  Zambiaban pl 70fajta torzs el, (ennyi nyelv is van kb), es ezek 20-30%a a kornyezo orszagokban is el.  Ne feledd hogy az afrikai hatarokat vonalzoval csinaltak. 

 

Előzmény: Törölt nick (1447)
Zambian Lion Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1448
Nekem van rengeteg.
Előzmény: ibiza110tdi (1443)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 1447
Hát egy sommás szubjektív, experimentális, rasszista véleményt olvashattunk.

Azonban nem minden arany ami fénylik, a látszat gyakran csal ugyebár...
Az értelmes ember azért halad és fejlődik, hogy képes az okokat, a folyamatokat, koherenciákat és tendenciákat is elemezni.
Először is a fekete az nem egy másik faj. Mivel az ember EGY FAJ. Ergo minden rassz (esetleg a köznyelvben még nevezik FAJTÁNAK), a kínaitól, a feketén keresztül a zsidóig, a kaukázusi emberekkel együtt EGY FAJT KÉPEZ. Génállományunk 99,9%-ban azonos. Ezen belül vannak embertípusok, rasszok. A genetikai jellegek, előnyök és hátrányok vannak ugyan, azonban messze nem ennyire szignifikánsak rasszonként, mint ami egy Dél-Afrikában, a nemzeti pluralizmus és a rablókapitalizmusnak köszönhető szegregált nyomor, társadalmi szakadék árnyoldalait megtapasztalt, megkeseredett ember gondol.
A genetikai előnyök és hátrányok, nem feltétlen rassz-függőek, hanem sokkal inkább populáció függőek, ahol viszonylag belterjes génállomány van. A populációs genetikai szignifikációk lényegesen dominánsabbak, mint a rassz szintűek.
Pl lehet hogy egy costa ricai fekete populációnál nyomát sem tapasztalhatjuk azoknak a "faji sajátosságoknak", amit mondjuk Dél-Afrikában reprezentálnak, annak ellenére hogy szinte pontosan olyan küllemű lokális népcsoport. Mivel sem valós közeli genetikai, pláne populációs rokonság nem áll fenn köztük.

Tehát pl, ha bekeveredik egy fekete populációba egy fehér, s utódja hófehér bőrű lesz, de egyik szülője fekete. Akkor vele mi is a helyzet? Ha nem tudjuk hogy ki ő, honnan származik akkor látunk egy fehér embert, azonban egy fekete populáció genetikai tagja, s mint ilyen lehet hogy pl ő is jó táncol, és kevébé megbízható és lop...

"Az evolúciós fa nagy ágain található egyének általában azonos földrészrõl származnak, de vannak kivételek, amikor afrikai vagy ázsiai európaiakkal áll közelebbi rokonságban, és fordítva. Ez alátámasztja azt a tényt, hogy a biológiai evolúció nem populációk szintjén, kultúrális, nyelvi alapokon, hanem individuálisan
következett be. A mitokondriális származási fa azt is mutatja, hogy valamennyi, a
föld felszínén jelenleg élõ emberfajta egyetlen afrikai õshöz vezethetõ vissza, aki mintegy 150 000 évvel ezelõtt élt. Ezt a számot úgy kapjuk meg, hogy ha a mitokondriális genom mutációs rátáját „evolúciós molekuláris óraként” használjuk. A modern emberek afrikai származását támasztja alá az a tény, hogy a teljes mitokondriális DNS-szekvencia adatai alapján végzett vizsgálatok szerint EGYES AFRIKAIAK KÖZELEBB ÁLLNAK AZ EURÓPAIAKHOZ és az ázsiaiakhoz, mint egyéb afrikaiakhoz. Ezt támasztják alá egyéb genetikai bélyegek vizsgálatai is. Ezek szerint az afrikaiak és nem afrikaiak szétválása 50-80 000 évvel ezelõtt következett be, más adatok szerint ez 100 000 évvel ezelõttre tehetõ. Genetikai adatok szerint a modern, nem afrikai népcsoportok mintegy 10 000 afrikai származású egyéntõl eredeztethetõk..." (Tudomány magazin 2005 május)

Tehát valójában mi is négerek vagyunk... ;)

Azonban mindezek fölött lényegesen erősebben dominálnak a lokális, kulturális, társadalmi befolyások, az atmoszférája egy környezetnek. A dél-afrikai nyomornegyedben született gyerekek, nem a tőlünk különbőző DNS-ük, a fajtájuk miatt tanulnak meg lopni hamar. Ha ugyanazt a gyereket adoptálná egy Dubai család, fura mód egészen más ember cseperedne belőle.
Eme nehezen elviselhető és szörnyű jelenségek, az infrastruktúra, a környezet, az oktatás-nevelés hatására alakulnak ki elsősorban, sokkal kevésbé genetikai, rassz béli (nem faji, mert olyan nincs!) okokból.
E társadalmi és populációs jelenségek teljesen visszaszoríthatók, csak éppen ezekbe való drasztikus beavatkozás emberi jogi kérdéseket vet, fel. Harmonikus folyamata pedig több generáció során zajlik csak le.

Nehéz kérdés. A rövid távú "megoldás" a szeparáció lehet, amennyiben ez reálisan és emberségesen, megvalósítható, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy ez nem igazán működik (pl falak és drótkerítések építésével)...

Mindezekből látható, hogy amiről e beszámolóban olvashatunk annak a régiónak fekete populációját reprezentálja, nem pedig a teljes rasszt. A helyes megfogalmazás tehát, nem az, hogy a "fekete ilyen meg olyan", hanem a "dél-afrikai feketék ilyenek, meg olyanok" - bár nagy valószínűséggel már itt is alapos kutatással kimutathatók lennének, számos tényezőtől (leginkább életszínvonal és oktatás) függő szegregációk.

Szóval - bár érthető a sok megtapasztalt kellemetlenség miatt - ez bizony vastagon rasszista, előítéletes véleményt olvashattunk. Ettől függetlenül, nagyon fontos hogy tisztán lássuk az afrikai, főképpen a dél-afrikai helyzetet.
S láthatjuk: az igazság, mint általában, valahol a két "tábor" között van ugyebár... ;)
Előzmény: okosvagyok (1444)
Jasmin Natalia Creative Commons License 2010.01.30 0 0 1446

Sziasztok!

Barátokat, levelezőtársakat keresek, olyanokat, akik valamilyen módon kötődnek Afrikához. Csak magyarul. Írjatok:))

africano Creative Commons License 2010.01.29 0 0 1445

Malarone:

 

bármelyik patikában kapható Magyarországon is 12'000 Ft körül 12 tabletta

 

Dél Afrikában Malanil néven árulják, majdnem ugyanennyiért

 

Előzmény: ibiza110tdi (1443)
ibiza110tdi Creative Commons License 2010.01.08 0 0 1443
Hello.olyat keresek akinek van megmaradt Malarone nevű gyógyszere.előre is köszi.
epepe Creative Commons License 2009.12.30 0 0 1442

Könyv a vaterán: Dél-afrikai utazások és felfedezések -- 1885

http://www.vatera.hu/del_afrikai_utazasok_es_felfedezesek_1885_ritka_159839158.html

Zambian Lion Creative Commons License 2009.11.24 0 0 1441
Koszonom - en sajnos rosszabbul tudok magyarul mint angolul. 
Előzmény: mabelle (1440)
mabelle Creative Commons License 2009.11.24 0 0 1440
off

de ez mar aztan tenyleg off

az az igazsag az exem szenvedte vegig BC cambridge proficiency nyelvizsgat vagy 10 eve... en mar akkor is az ilyen helyek mellett kotottem ki... a kornyezetemben sok az ilyen olyan advisor (bar foleg securtiy)mind kormany mind ngo korokben, es szerintem ezeknek az altalanos magyar forditasa a tanacsadó.

mindamelett az" I advise them, " forditasa eleg szeleskoru lehet es szovegkornyezetfuggo... én javasolom / tanacsolom (nekik) .. de bizonyos militarisabb kornyezetben én siman hasznalom utasitas kifejezesere ha egy kicsit PC-bb akarok lenni.es még senki sem pampogott ,hogy nem erti:)
Előzmény: Zambian Lion (1439)
Zambian Lion Creative Commons License 2009.11.22 0 0 1439
De azt, hogy "I advise them", nem lehet szo szerint forditani, vagy csak en nem tudom? "En oket tanacsdaom"? "Nekik adok tanacsot, ez ugy hangzik, mintha tippeket osztogatnak.. "Megmondom hogy mit csinaljanak" pedig tul eros.
Előzmény: mabelle (1438)
mabelle Creative Commons License 2009.11.21 0 0 1438
hali

mint mondottam nem szeretnek itt elveszni a temaban.. raadasul a gepeles sem az erossegem... Magyarorszagon egy evben maxi 10 napot toltok.. talan a fenykepalbumomom ha megnezed többet megtudsz.. az O betus bagazst azert eleg konnyu kitalalni... az softdrinkes projekt meg szerintem guglival menne:)

-advisolasra szerintem nyugodtan hasznalhatod a tanácsadást
-porter nalam a repteri "teherhordo":)
sok sikert,

ha meg mégis bajba kerulnél.. (bar teny zambiai esetrol nem hallottam , csak irj.. van azert a kornyeken ismeros zsoldosismerosom:)
Előzmény: Zambian Lion (1437)
Zambian Lion Creative Commons License 2009.11.19 0 0 1437

Hali :)  kar hogy elszallt, szivesen elolvastam volna. 

 

ngokat szapulni mostanaban nagy divat, es hogy oszinte legyek, neha tenyleg kiverik a biztositekot, most is az O-val kezdodo nevu "entitas" ugy felhuzott reggel, mert az amerikai branch-ja nem tudja hogy mit csinal az angol... a zambiairol meg ne is beszeljunk... 

 

de azert ne felejtsuk el hogy az action megis ott van... meg hogy nekem konnyu beszelnem, mikor a cegem rakja alam a resourcokat ha szukseg van, nekik meg szinte semmi, ha meg van, akkor azert kritizaljak oket, hogy erre koltik a penzt - nehez igazsagot tenni.  Az sem szerencses, hogy amikor te vagy en egy ngoval dolgozunk egy projecten mondjuk egyutt, akkor az ngo munkatarsa ugyanazt a munkat csinalja, ugyanabban az irodaban, otodannyiert... nem tul jo a munkamoral szempontjabol sajnos. 

 

mire gondoltal a porterrel??? is the joke on me? :)))

 

Es neked hol van a bazisod?  Nem magyarorszagon, ugye?

 

En sustainable development tanacsado vagyok, tehat kevesebb elefantok es kevesebb "action", viszont tobb papirmunka es tobb konyorges private sector cegeknek hogy hasznaljak a forrasokat, ne kihasznaljak oket... rettentoen szeretem a munkat de neha tud frusztralni.  Most egy uditogyarto ceget advisolunk (ezt hogy mondod magyarul???) a farmer/sustainable farming temakorben, ez uj project, de nem kecsegtet sok joval, mikor a szerencsetlenek meg csak fairtradre sem valtottak!!   (vajon kitalalod-e, kikrol van szo!! lol)

Előzmény: mabelle (1435)
Zambian Lion Creative Commons License 2009.11.19 0 0 1436

persze, az emailem zambianlions(at)hotmail.co.uk :)

 

merre szoktal jarni?

Előzmény: emceje (1434)
mabelle Creative Commons License 2009.11.19 0 0 1435
Haliho Lioness,

irtam egy szep kerek hsz-t az elmult 1 heten tortent 3 nagy ngo projekt(em) (ertsd over 1million usd) mellekapasairol de aztan a vilaghalo csodaja .. elszallt... talan jobb is:)

most meg mar sietek.. mert eppen futok egy konfira, amin szerintem eppen az ngo-kat fogjak szapulni azoka akik több eredmenyt vartak.es mellesleg a penzt adjak... (ezzel azert mar en sem ertek egyet .. valoszinuleg megeszek egy pizzat a szallo ettermeben:)

egyebkent en biztonsagi teruleten vagyok. del afrikaban evek ota nem voltam (akkor a wwf-nek lottuk ki az allamonyra már káros elefantegyedeit)talan jovore mennek vissza egy masfel eves projektra .. de még alkudozunk

PS- a porter-el en speciel nem a portasra gondoltam:)
Előzmény: Zambian Lion (1432)
emceje Creative Commons License 2009.11.18 0 0 1434
Szia Zambian Lion, tudsz adni nekem egy elerhetoseget? En is elo szoktam fordulni idonkent Afrikaban (valoszinuleg hasonlo feladatkorben), szivesen valtanek veled egy par szot privatban.
Előzmény: Zambian Lion (1433)
Zambian Lion Creative Commons License 2009.11.18 0 0 1433
helyesbites:  "egy kicsit sem" vagy "a legkevesbe sem", nem pedig "egy kevesbe sem".
Előzmény: Zambian Lion (1432)
Zambian Lion Creative Commons License 2009.11.18 0 0 1432

Nem olyan nagy kulonbseg az. Aki utazik, az legyen kulturalisan erzekeny, vagy ne utazzon.  Akkor is, ha csak a szomszed orszagba megy...

 

Zambiaban peldaul, a portas nem kopkod... Hanem felig meghajol es Sir-nek es Madamnek szolit.  Mert azt tanulta a szuleitol, nagszuleitol, hogy az angol azt igy csinalja, ez a kovetendo.  Tejes teat iszik es mindenert bocsanatot ker, meg az ajtotol is, ha nekimegy. 

 

Amit a parasztrol irsz, az teljesen igaz.  Kiegeszitve azzal, hogy o maga is utalja, ha a "varosi" bunozovel azonositjak...

 

En szerintem beletartozom a vilagmegvalto kategoriaba, ahogy irod.  Nem kell mosolyogni - realisan latom afrikat.  A jo oldala rettentoen alulreprezentalt, a rossz oldala pedig tulreprezentalt.  NEm tudom, te mit csinalsz del-afrikaban - publikus?  en sokat dolgozom ngokkal - nem idealistak egy kevesbe sem. 

 

A penz pedig mindenhol beszel.  Az egyesult allamokban is, ami pedig elvileg a demokracia csucsa lenne.

 

Szudan meg Uganda mas kategoria.  De afrikat szudanrol kategorizalni sulyos hiba lenne (mint ahogy zambiarol kategorizalni is az lenne).  Sokkal osszetettebb kerdes ez... ahogy te is irtad. 

Előzmény: mabelle (1431)
mabelle Creative Commons License 2009.11.18 0 0 1431
kimondtad a lényeget.... meg kell tanulni.... del afrikaban pedig vannak olyan helyek -még mindig-ahol nem kell megtanulni semmit extrat... ez a hatalmas kulonbseg..

es mivel az europai -meg az egyeb feher 99% maximum a reptertol a szalloig megy...igy felreertettel... nekik eppen mondjuk a kolduskolyok a reprezentativ(aki ha civil autoval vagy es a piros lampanal(ami csak disznek van)nem hagyod hogy a koszos ronggyal osszekarcolja a kocsid.. akkor hatulrol raver az autodra... meg a porter aki ha nem adod neki oda a borondod mar kopkod... . es nem pedig a békés paraszt a kis földjén(ami a fene tudja kié) akik tenyleg egy szeretetre valo nepseg.. de egyebknet az is meger egy elemzest , amikor ezek az emberek felkerulnek a varosba, mert ott talan van melo...

es igen Magyarorszag is sajnos egyre inkabb egy banakoztarsasag... en is felismerem a hasonlosagokat, de nem talán, hanem abszolut nem olyan mertekben... Afrikaban csak papiron van jog. a gyakorlatban meg csak a pénz beszel.aki mast mond az valami szemellenzos ngos, vagy valami egyéb világmegváltó...találkozom ilyenekkel is bőven es jokat mosolygok rajtuk,

afrika meg nem ebbol a 3 orszagbol all.. ahol tenyleg valamifele feldemokratikusabb berendezkedes van :)(egyebkent jartam mar mindharomban , de csak mint nezelodo igy nem veszem a batorsagot magamnak hogy melyebben elemezzek barmit).. de beszelhetunk szudantol elefantcsontpartig- ugandatol-guineaig barmelyik anarchiarol:)

csaknem itt mert ez egy utazos topic/hobbi szabadido rovat:)

es nem haragszom ... ez egy forum:D
Előzmény: Zambian Lion (1430)
Zambian Lion Creative Commons License 2009.11.18 0 0 1430

Nem kell megnyugtatnod, es igazad sincs, mar ne haragudj -  keredkedj fel Botswanaba, Malawiba, Zambiaba... en meg Harareben is elvagyok.. feher nokent... akar egyedul is... Persze meg kell tanulni, hogy hogy oltozz, hogy viselkedj, hogy beszelj... de azt atlag intelligenciaval nem nehez.  Nem azt mondom hogy problemak nincsenek, de hogy ilyen szinten, aaaa...

 

Lagosban mar nem mernek az utcan setalni...

 

Abban teljesen igazad van, hogy sub saharan afrika nepessegenek elenyeszo szazaleka a varosi afrikai... es hogy a varosik kolduskolyok nem reprezentativ. 

 

Korrupt es egoista allamapparatus magyarorszagon is van.  Talan nem olyan mertekben, egeszen biztosan nem olyan nyiltan... de ott van...

Előzmény: mabelle (1429)
mabelle Creative Commons License 2009.11.17 0 0 1429
lol... azert a gyogyszer nem csak big4 olvtarsnal gurult el... hogyne DRC, foleg az a gomai resz ott csupa moka es kacagas:)

hat pedig megnyugtatlak del afrika az egyetlen olyan helyen egesz afrikaban ahol mondjuk egy ÁTLAGOS feher nő még talál maganak egy olyan zónat , ahol nem erzi magat teljesen hulyen... (persze ha csak sok penze van).. bar a problemak korantsem olyan jelentektelenek , mint ahogy nehanyan beallitani probaljak

termeszetesen a falusi afrikait meg mindenki letojja... de ha eppen nem vagy valami segelyszervezetes szamaritanus akkor nem is kerulsz veluk soha kapcsolatba... tehat ilyen szempontbol jelentektelen a varosi slum kolduskolyoktömeg szamit...meg a akiket nem lehet levakarni ha 100x mondod hogy nem akkor sem ja meg a teljesen korrupt egoista allamaparatus..

Előzmény: Zambian Lion (1427)
hókifli Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1428
Sziasztok!

Néhány Durban- tapasztalat:
Mi 2004 januárjában jártunk ott. Annyira rossz volt a közbiztonság, hogy csak kisérővel (Zulu főiskolásokkal) lehetett kimenni a szállodából. Mi nagyon szeretjük magunk felfedezni uticéljainkat, de itt a közös szervezett programokon kívül nem igazán mertünk elcsászkálni. Így viszont szinte semmit nem láttunk. :-((
Esténként azért elindultunk magunkban vacsorázni. Minden zsebbe egy kis pénz+a zokniba, hogy ha megtámadnak akkor se vigyenek mindent. Szerencsére minket nem bántottak, de a csoportunkból szinte csak mi maradtunk ki. Mindennap volt akit páran körbevettek, kést szorítottak Neki és ami volt nála vittek. Fényképeink is csak a szálloda szobából, illetve a szervezett programokról vannak, máshová nem mertük vinni. És mindezt nappal.
Ami még félelmetes volt, délutánonként a rengeteg csavargó, szipuzó, betépett gyerek. Teljesen kifordulva önmagukból, páran összeverődve randalíroztak, és kötötte be minden arra járóba.
Az Óceán fantasztikus, de oda is csak úgy tudtunk bemenni, hogy felváltva, a másikunk vigyázott a papucsra, meg a törülközőre, és semmi mást nem vittünk le.
Voltak akik többen összeálltak, és 4-5 ember ruhájára csak egy valaki vigyázott. Nna az sem működött, mivel Öket is kipakolták. Elterelték annak az egynek a figyelmét, és ami mozdítható volt, vittek. Ja este teraszos étteremben várták a szegények, hogy ott hagyjuk a csontokat, és már vitték is, mielőtt a pincér elvitte a tányérokat.
Amúgy fantasztikusan gyönyörű ország, -és amíg működött az apartheid- biztosan jó hely is lehetett a fehéreknek, de én vissza nem mennék.
Se dolgozni, se turistának.

Lehet, hogy az elmúlt öt évben javult a helyzet,- az jó lenne, mert tényleg kár azért a gyönyörű kiépített tengerpartért.
Zambian Lion Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1427


Afrikában szerintem másféle bűnözés jellemző sajnos, úgyis fogalmazhatnánk: köznapi erőszak. S mint írtam, a három kenyai esetet... amiket személyes ismerősök éltek-élnek át, továbbá jó néhány esetet ismerek, leginkább nigériait, de ez a hír járja (hogy bulvár-e vagy sem, sem én, sem te nem döntheted el), hogy bizony egész fekete Afrika amblokk olyan hely, ahol csak azért meghalhatsz bárhol-bármikor, mert fehér a bőröd.

 

Nana, azert ne altalanositsunk.  Kezdjuk azzal, hogy nem fekete afrika, hanem "sub saharan africa", a politikailag korrekt elnevezes.  Aztan folytassuk azzal, hogy Kenya es Nigeria es Del Afrika nem az egesz sub saharan afrika. Kenyaban is csak Nairobi az, ahol a nigeriai viszonyok dulnak bunozes tekinteteben.  Egy nagyon pici kisebbsegrol beszelsz (akiknek sajnos az impaktjuk eleg nagy, foleg szamukhoz kepest).  A nagy (hatalmas!!) tobbseg bekes, eszmeletlenul szegeny afrikai akiknek eszuk agaban sincs bantaniuk teged azert mert feher vagy.

 

Csak europaba/amerikaba csakis azok a hirek jutnak el, ahol bantottak feheret, csak ezt latjak-halljak az emberek.  Attol meg nem csak az van, sot. Vegyuk peldaul zambiat, ha eljossz egy hetre turistanak, az orszag felso 0.05 szazalekaval kerulsz csak kapcsolatba.  A turavezetod azon 3%ba tartozik (igen, harom szazalekba) akinek normalisan fizeto munkaja van, azon 30%ba akinek AKARMILYEN munkaja van.  A hotelportasod azon 0.5%ba tartozik, akinek nem foldeken vegezendo/fizikai munkaja van.  Gondolkodj el ezen.... az afrikaiak hatalmas reszerol a nyugati embernek fogalma sincs.  Nem csak a varosi afrikai letezik.

 


Hadurak, diktátorok világa szinte egész fekete Afrika.

 

Baromsag.  Voltal mar Malawiban? Zambiaban?  Botswanaban?

 

Mélyebben fekete Afrikában úgy tudom, az utcán sehol nem jár idegen fehér ember

 

Baromsag.  Megismetlem elozo kerdesemet.

 

 

Ennek minimális az esélye ott, afrikai országokban azonban igen sokkal nagyobb, persze nyilván Dél-Afrikában kevésbé, hiszen még jelen állapotában is a legjobb helyek közé számít Afrikában.

 

Baromsag.  Ismet legismetelnem elozo kerdesemet.  Del Afrika messze nem a legjobb hely afrikaban.  A DRC vagy Gambia ezerszer jobb hely elni, hogy ne csak olyan orszagot emlitsek, amivel szemben elfogult vagyok.


Előzmény: Törölt nick (1401)
mestska Creative Commons License 2009.09.06 0 0 1426
Új zártpályás buszútvonal nyílt Johannesburgban, a vébére.

A taxisoknak nem tetszik, a megnyitó után három nappal már fegyverrel lőtték a buszokat.
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 1425
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 1424
cdrcdr Creative Commons License 2009.08.18 0 0 1422
30 napig maradhatsz, utána hosszabbíthatsz
legálisan elég nehéz dolgod lesz maradni a fehér ellenes törvények miatt
Előzmény: frankcrk (1421)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!