Keresés

Részletes keresés

Fürtöske Creative Commons License 2017.11.07 0 1 6278

Lassan 17 éve vagyok fenn az Index fórumában.

Lassan 17 éve szidom az Index fórumát a hiányosságai miatt.

Lassan 17 éve nem tudnak egy normális programot alá tenni.

Lassan 17 éve szívok, mert mindig elhiszem, hogy most már talán jó lesz .....

 

Pedig most is csak véletlen megszokásból ráklikkeltem az Előnézet gombra (mivel más oldalakon, ha már ott van, bármilyen furcsa, és szokatlan, de akkor működik is!).

És minő meglepő, el is szállt az egész megírt bejegyzésem .... :(

Fürtöske Creative Commons License 2017.11.07 0 0 6277

Csak sikerült megint elcsesznem, mert lemaradt az eleje .... :)

 

Azzal akartam kezdeni, hogy ez a SEO-zás mára már egyfajta "egyszemélyes piramis-játék", aminek az a lényege, hogy elmondják, mennyire nem értesz hozzá, de majd megcsinálják, hogy tuti jó legyen.

Aminek a vége az, hogy jobb ugyan nem lett, de boldogan kifizetted, mert elhitted, hogy jobb lesz.

Egyáltalán nem akarok politizálni, de most jobb példát nem tudok felhozni.

Ez az egész kezd már olyan lenni, mint a jelenlegi kormány "sorosozása".

Amiről ugyan nem tud senki semmit, de nagyon sokan elhiszik.

Előzmény: Fürtöske (6276)
Fürtöske Creative Commons License 2017.11.07 0 0 6276

A különbség csak annyi, hogy ez a SEO-zás egyfajta "világbetegség" lett. Agymosás egybiteseknek ....

Bár mindenhol szinte ugyanazt írják le (van ahol egyszerűen csak másolva van), de mindenhol "csak ők tudják a legjobban", és mindenhol, ha ők csinálják, akkor egyből a "legjobb" lesz  a web-oldal, és pillanatok alatt az összes keresőkben mindenhol, mindenkinél látható lesz az első oldalon az adott weboldalad.

 

Pedig ha a Google AdWords-on feladsz egy hirdetést az oldaladról, olcsóbban jössz ki, és többen fogják megtalálni, mintha kifizeted ezeknek a "csoda-seozásoknak" az árát.

 

Fürtöske Creative Commons License 2017.10.27 0 0 6274

Ez csak egy ötlet volt .... :)

 

Az a helyzet, hogy én sem szoktam hirdetésekre, reklámokra klikkelgetni, és soha nem is foglalkoztam velük, sőt még a weboldalaimon sem voltak hirdetési helyek. Ez valahogy kimaradt az életemből.

Ha keresek valamit, arra konkrétan szoktam rákeresni a neten, a többi dolgok (mármint a reklámok, hirdetések) alapból nem érdekelnek engem sem.

Előzmény: troglodita (6272)
troglodita Creative Commons License 2017.10.27 0 0 6273

fotózás? épp most dolgozok egy fotós honlapon, ha kéred, majd kaphatsz belőle egy klónt ,-)

Előzmény: bezsecera (6268)
troglodita Creative Commons License 2017.10.27 0 0 6272

"A Google Adwords-al kapcsolatban szerintem troglodita tud kellő felvilágosítás adni, mennyi értelme van, és milyen hatékony."

Az az igazság, hogy nem tudok. "Ingatlan" vagy "befektetés" vagy "használt autó" kifejezésekre gondolom pont egy kisebb vagyont lehet beáldozni, hogy időnkét megjelenjen a hirdetésed, amúgy meg biztosan én vagyok a hülye, de én elvből nem kattintok sohasem a hirdetésekre a google találati listáján ;-)))

Előzmény: Fürtöske (6270)
troglodita Creative Commons License 2017.10.27 0 0 6271

gyanítom, hogy adwordsre és fb hirdetésekre menne ez a pénzt, ami teljesen reális, csak ugye ez akkor is csak egy hirdetés marad, nem konkrét megrendelés...

Előzmény: Fürtöske (6270)
Fürtöske Creative Commons License 2017.10.27 0 0 6270

Mivel rendelkezem annyi minimális ismerettel, amennyi elegendő egy működőképes web-oldal összerakásához, így soha sem adtam ki pénzt arra, hogy valaki csináljon valamit bármelyik weboldalamon.

Ezért fogalmam sincsen, hogy mit mennyiért csinálnak, és mi az a határ, ahol még nem pofátlan nagy az összeg.

 

Ráadásul még nem volt olyan weboldalam, ahol valami termékeket árultunk volna, így soha nem kellett foglalkoznom saját termékek reklámozásával.

 

De azt hallottam, hogy a reklám kiadásoknál lehet valamit trükközni, ÁFA visszatérítés, vagy nem is tudom milyen címen, többek között ezért is olyan drágák a reklámok.
És tényleg vannak, akiknek valószínű jó könyvelőjük van, és eléggé nagy összegeket fordítanak reklámokra.
De azt azért nem tartom valószínűnek, hogy minden vállalkozásba kezdő csak úgy kidobál 100 ezreket reklámokra mindjárt az elején. 

 

Talán előbb az oldalt kellene rendbe tenni.

Ha a kinézet, a tartalom, és alá egy megfelelő SEO megvan, az oldal el fog indulni.

És ha már van mit nézni - találni az oldalon, talán akkor érdemes azzal foglalkozni, hogy legyen reklámozva az oldal.

 

Természetesen mindenki a saját igénye, és ízlése szerint építi fel, és működteti a saját weboldalát.
De én először készítenék egy Facebook-oldalt a weboldalhoz (ha még nincsen), vagy egy Facebook csoportot (vagy együtt a kettőt).
Mindenkinek van ismerőse, és minden ismerősnek van ismerőse ....

 

A Google Adwords-al kapcsolatban szerintem troglodita tud kellő felvilágosítás adni, mennyi értelme van, és milyen hatékony.

Előzmény: bezsecera (6268)
troglodita Creative Commons License 2017.10.27 0 0 6269

Dehogy fizet ki vígan ennyit, és szerintem nagyon jól teszitek, ha nemet mondtok neki. Nem tudom, mivel foglalkoztok, de:

  1. Legyen egy értelmes és jó honlapotok. Legyen rajta egy részletes leírás a termékekről-szolgáltatásaitokról, legyen egy faq rész, ahol elmagyarázzátok a nem annyira köztudott dolgokat, lehessen felvenni veletek a kapcsolatot.
  2. A marketingnek számtalan formája és módozata van, ebből csak az egyik az online. Nyilván sok emberhez eljut online módon az üzenet, csak ugye a célzás még távolról sem tökéletes és hiába nyomatod orrba-szájba, hogy te tuti tetőfedő/kertépítő/kutyakozmetikus vagy, a leszórt közönség 99%-a pont nem keres tetőfedőt, kertépítőt, kutyakozmetikust. Jó, nyilván vannak a fizetős helyek a guglin, de oda azért rendesen kell tejelni, hogy valami kicsit is általános kulcsszóra megjelenjél.

De lássunk egy konkrét példát!

A napokban épp egy falfúró/falvágó szakembert kerestem, amit eddig a honlapokból leszűrtem:

  • Sokan abba a hibába esnek, hogy regényeket kezdenek mesélni a használt technológiáról. A kutyát nem érdekli, hogy vízhűtéses és gyémánt, engem az érdekel, hogy mekkora koszolással és rombolással jár egy ajtókeret kivágása, mi lesz a padlóval és a törmelékkel stb.
  • Referenciaképek: rettenetesen lelombozó a koszlott, vízfolyásos betonfalakról készült képeket nézegetni, még ha ezt a tudást is akarják eladni ezek a vállalkozások.
  • Sok helyen egész korrekt kis árszámító modulok vannak, ebből a kigördítős-beírós-keresgélős tűnik a komolyabb dolognak, de sokkal jobban használható egy sima táblázat, átmérő és falvastagsás, vagy vágási hossz és falvastagság szerint bontva. Senki nem vár el forintra pontos számítást, csak nagyságrendileg érdekel persze,m hogy mégis mire számítsak.
  • Vannak csicsás, űrlapos-térképes kapcsolati oldalak, de nyilván marhaság ezt erőltetni, mert ugye senki nem csapja a hóna alá a vasbetont és viszi el a cég telephelyére, hanem időpontot egyeztet a szakemberrel és otthon várja, amíg az megérkezik.
  • Ami az offline marketinget illeti: ebben az esetben adja magát, hogy a vállalkozó, amikor a tett színhelyére ér, kitesz egy nem túl feltűnő, de nem is nagyon szerény plakátot, hogy ekkor és ekkor munkavégzés lesz, mi, az xyz kft vágjuk a falat, szíves elnézésüket kérjük az okozott kellemetlenségért, itt és ott talál meg mindet satöbbi. De év végén/év elején lehet kártyanaptár is osztogatni, vagy pl. turisztikai/vendéglátós vállalkozás esetében csinos képeslapot ésatöbbi. Nem olyan trendi, mint azt mondani, hogy "indítom az adwords kampányt", de tuti ér annyit ;-)))
  • Ami a facebook kommunikációt illeti: vagy van mondanivalód, s akkor azt el is mondhatod, vagy lehet ugye az innen-onnan összeollózott vicces tartalmakat reposztolgatni, bár az ugye nem annyira szerencsés. A napokban belefutottam ebbe: https://www.facebook.com/tunelkft/, ők ugye a vicceskedő típusú facebookozók, aztán van ilyen is: https://www.facebook.com/%C3%81cstibi-665135280256459/, ő alapvetően jól csinálja, csak túl ritkák a posztok és kicsit szűkszavú a fiatalember.

Ha konkrétan leírod, hogy milyen vállalkozásról van szó, akkor még ötletelhetek egy kicsit, de ugye a marketing tök egyszerű, négy darab meg-ből áll:

  • Ismertesd meg magad,
  • szerettesd meg magad,
  • vásároljanak meg,
  • tartsd meg a vásárlóidat.

Persze az online marketing kullancsai szerint elsősorban tejelj nekik, de ezt ugye még ők sem gondolják teljesen komolyan ,-)

 

Előzmény: bezsecera (6268)
bezsecera Creative Commons License 2017.10.27 0 0 6268

Helo!

 

Egy társam vállalkozásához csatlakozom ( ő is egyéni, én is egyéni ) és mivel ezért az eddigi saját maga által létrehozott honlapja már nem lesz jó, kell új. VAgyis nem feltétlenül, de nyilván át kell írni. Egy ismerőse, aki ilyen marketinges, honlapkészítős, vállalkozásoknak segítős munkákat csinál, felajánlotta, hogy segít. Leültünk vele. Végül azt ajánlotta fel, hogy egy hónapig nem kér saját költséget, csak mi fizessük ki a googlenak és a facebooknak a reklámokat. Szerinte ez havonta nekünk feneként kb 40 ezer forint lenne. Második hónaptól már kérne saját költséget, akkor fejenként már összesen 80 ezer lenne. Nekem ez így elsőre őrült összegnek tűnik és nyilván nem is megyünk bele. Főleg úgy, hogy nem vállalt garanciát arra, hogy a szolgáltatásunkat többen keresnék, arra pláne nem, hogy több üzletünk is lenne belőle. Így azért lutri és kicsit átverés szaga van. Adjatok 160 ezret havonta, aztán vagy bejön, vagy nem....ehhez rengeteg ez az összeg. Tudom, hogy SEO meg minden, de én már jobban bízok a Facebook erejében. Lehet velem van a baj, és az is lehet, hogy minden egyéni vállalkozó, aki belekezd valamibe vígan kifizet 100 ezreket havonta a honlap hirdetésére. Valóban?

Fürtöske Creative Commons License 2017.10.26 0 0 6267

Általában a megrendelő a főnök, mert ő fizet. :)
Sok esetben fut bele az ember olyan weboldalakba, ami eléggé hihetetlenül igénytelen, mégis működik.
Az oka egyszerű, van pénze, hogy olyan legyen, amilyet szeretne ..... :(

Előzmény: troglodita (6266)
troglodita Creative Commons License 2017.10.26 0 0 6266

Pont tegnap raktam be a tag managert az egyik ügyfél készülő honlapjába. Szíve joga persze mindenkinek olyan kódot illeszteni a weblapba, amit csak akar, de ez egy meglehetősen specifikus tematikájú építkezési cég, elég nagy beruházásokban vesznek részt és egyszerűen nem értem, hogy majd "mélyépítésre" fogják hirdetni magukat a gugli találati listája tetején, vagy majd valaki figyeli, hogy ki mire kattint a honlapon és akkor aszerint építenek és mélyítenek majd, vagy mégis mire megy ki az egész...

Másik egészen közeli tapasztalat: egy rettentő rossz és heyltelen magyarsággal megírt, taszító és bugyuta képekkel teletűzdelt befektetési portált kellett volna adwordsolni, de ugye a kiemelkedően nagy konkurencia meg a béna tartalom miatt ez szinte lehetetlen volt. Amit nem értettem, az az, hogy az ügynökség vagy mi miért nem inkább szövegírást ajánlott a tisztelt mélyprimitív ügyfélnek és miért próbálkozott inkább a lehetetlennel seo ügyileg...

Előzmény: Fürtöske (6265)
Fürtöske Creative Commons License 2017.10.26 0 0 6265

A SEO már vagy 3 éve teljesen kiforrta magát.

Egy átlag felhasználó számára semmi új dolog nincsen benne.

Ezt tedd bele, ide regisztrálj, oda regisztrálj, ide fizessél, oda fizessél, .... aztán várd a csodát! :)

 

Ja', hogy a csodák meg nem jönnek?

Hát', persze, mert ezt sem jól csináltad, meg azt sem, de majd én tutira megcsinálom neked ennyiért, meg annyiért ....

 

Ja', hogy a csodák még igy sem jönnek?

Hát' persze, mert ez ezért nem jó, az meg azért nem jó,  de majd én tutira megcsinálom neked ennyiért, meg annyiért ....

 

stb, stb, stb, stb .........

 

Egy vállalkozó, aki komolyabb pénzeket befektet egy vállakozásba, meg tudja fizetni azokat a profi fejlesztőket, akik a web-oldalán tényleg lépést tartanak a trendekkel. Csodákra ők sem képesek, de a lehetőséget meg tudják teremteni a profi felülethez.

 

Egy weboldal forgalma attól függ, hogy néz ki a felület, mennyire könnyen kezelhető, mennyire átlátható, és főleg az, hogy mi a kínálat, és ez mennyire érdekli az embereket, és mennyi emberhez jut el.

Egy kutyafül-csipesz a kutyát sem érdekli, bármennyire profi SEO van alá téve!

De ha egy olyan terméket kínál az oldal, ami sok embert érdekli, ráadásul "elérhető" áron!, akkor még egy gyengébb SEO-val is pörög az oldal.

Előzmény: troglodita (6264)
troglodita Creative Commons License 2017.10.24 0 0 6264

meg seo szakember ;-)))

Előzmény: MZ/Y (6263)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.23 0 1 6263

Ami régen alkímista, az meg ma politikus és/vagy oligarcha? :)

Előzmény: troglodita (6262)
troglodita Creative Commons License 2017.10.23 0 0 6262

Amúgy olyan ez, mint a középkorban az alkímia, pont olyan sötét, buta és pénzéhes ,-))) 

Előzmény: troglodita (6261)
troglodita Creative Commons License 2017.10.23 0 0 6261

Jesszusom, ez beteges :-D :-D :-D 

Ki az az agyalágyult beteg lelkületű ember, aki a tartalom/forráskód arányát számítgatja százalékban, ahelyett, hogy arra gondolna, hogy miféle hasznos tartalmat osszon meg a nagyvilággal?

Előzmény: sysfool (6260)
sysfool Creative Commons License 2017.10.22 0 0 6260

Azt tudom, hogy seo szempont a forráskód/hasznos tartalom aránya.

A seoceros szerint 29% arány (weboldal készítés, seoceros), tök jó. Viszont magas arányt úgy is el lehet érni, ha kevés szöveges tartalom van az oldalon, ha a fejlesztés során ez is szempont. Innentől kezdve az a kérdés, hogy mi a jelentőssége ennek a szempontnak? Mennyire jelentős tényező? Van esetleg ezzel kapcsolatban valamilyen releváns dokumentáció, amit ajánlanátok?

Előre is köszi az infót és elnézést a linkelésért.

 

 

Viktor7608 Creative Commons License 2017.10.13 0 0 6259

Ha valaki saját kezűleg állna neki a weboldal készítésnek, akkor ezen az oldalon talál néhány hasznos infót:

weboldal készítés saját kezűleg

mrandraspal Creative Commons License 2017.10.12 0 0 6258

Íme egy 5%os kupon a tarhely.eu-hoz: KUPON28ABE74CD

 

Bármihez jó, még 2 hétig.

troglodita Creative Commons License 2017.10.11 0 0 6257

Mert mik voltak a tapasztalataid a magyar fejlesztésű blogokkal kapcsolatba? És mit tud a blogginger, amit a többiek nem?

Előzmény: Kuponkód (6256)
troglodita Creative Commons License 2017.10.10 0 0 6255

Ráadásul még a zavarosban is matat, mert nyilván egy ócska honlapot lehet csak seózni, az újat eleve úgy építed fel és töltöd meg tartalommal, hogy a search engine optimized legyen... Meg az "egyediség" is elég viccesen hangzik, nem attól lesz jó egy honlap, hogy a megrendelője valamiféle perverz önmegvalósítást realizál általa, hanem attól, hogy használható információkat ad át a vállalkozásodról. És nyilván a cégnevedtől / logódtól, meg a saját szövegedtől és fényképeidtől egyedi lesz, ez abszolút nem vitás ;-)

Előzmény: Fürtöske (6254)
Fürtöske Creative Commons License 2017.10.07 0 0 6254

Az online vállakozások nem itt fognak szuper weboldal készítőt keresni, vagy probléma-megoldások után érdeklődni, ezért felesleges az ilyen gagyi reklámokkal off-olni a témában.

troglodita Creative Commons License 2017.08.23 0 0 6252

Ha jól értem:

valami.hu oldalon img/kep.jpg a képhivatkozás

valami.hu/valami oldalon ../img/kep.jpg kéne legyen a képhivatkozás, vagyis egy lépcsőt vissza kéne lépjél, hogy ott is jó legyen.

Erre alapvetően két megoldás létezik:

1. abszolút hivatkozások használata a képeknél (http://valami.hu/img/kep.jpg formátumban)

2. vagy pedig a "base" html tag használata a html head részében: https://www.w3schools.com/tags/tag_base.asp

Ez utóbbi pont azt a korrekciót hajtja végre, hogy mindig átalakítja a beszúrt hivatkozásokat az oldal menümélység szerinti "pozíciójának" megfelelően

Előzmény: Péter Darabos (6251)
Péter Darabos Creative Commons License 2017.08.23 0 0 6251

Sziasztok , volna egy olyan problémám , hogy amikor feltöltök egy képet az a főoldalon megjeleni , és amikor egy al oldalon ugyan azt a képet kiakarom rakni akkor a képet nem jeleníti meg , csak a kép jelének ott egy kérdőjel és kész , mi lehet a probléma?

András546 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 6250
Fürtöske Creative Commons License 2017.07.17 0 0 6249

Hogy tartalmilag milyen az oldal, itt szerintem hiába kérdezed.

 

Itt mindenki a saját kicsi (vagy nagy) oldalával van elfoglalva, és általában csak akkor jön ide, ha valami gondja akad (vagy éppen csak erre jár, és kíváncsiságból benéz).

 

Ezt inkább olyan körökben kellene kérdezni, ahol valamit is értenek a tartalmához, vagy kifejezetten érdekli őket az adott téma. :)

Előzmény: Törölt nick (6248)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.15 0 0 6248

"ha túl trendi vagyok akkor kizárhatok esetleges ügyfelet is a látogatóim köréből."

 

Én ezzel a problémával akkor találkoztam, amikor abban kellett dönteni, hogy trendi HTTPS legyen-e az oldal. A gugli egyre inkább előnyben fogja részesíteni, viszont a Blackberry telefon majd' minden HTTPS oldalnál visít. Tudom, hogy leáldozóban van szegénynek, de még mindig van egy szűk elit, aki ragaszkodik hozzá. (Én is, persze az nem számít :-D )

 

Tartalmilag szerintetek milyen lett az oldal?

Előzmény: Zalai88 (6247)
Zalai88 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 6247

Neked is igazad van :)

Én csak arra akartam rámutatni hogy ha túl trendi vagyok akkor kizárhatok esetleges ügyfelet is a látogatóim köréből. Biztosan nem én vagyok az egyetlen az országban aki hasonlóan tilt scripteket.

A "tip" ablakot nem muszáj scripttel dobálni, szépen megoldható css hover eseménnyel is a dolog.

Ismerősök kérdésére szoktam válaszolni hogy én a fél internetet biztosan nem látom, de a másik fele is elég nagy. Eddig minden számomra fontosat megtaláltam igy is. Persze lehet hogy szerencsés vagyok :)

Előzmény: Fürtöske (6246)
Fürtöske Creative Commons License 2017.07.14 0 0 6246

Természetesen nem vagyunk egyformák, és mindenki úgy állítja be a saját gépét, ahogy neki jó.

 

De manapság már ez a trendi, a scriptek, a jQuery, és egyéb új fejlesztések, a mozgás-követők (vagy követő mozgások) alkalmazása.

Régebben rámentél egy linkre, és változott a színe, innen tudtad, hogy ott van az egér.

Ma már ugyanez képváltós, mozgás-váltós, stb, stb.

 

Sok esetben pici helyen ezeknek segítségével rengeteg hasznos információ is elhelyezhető.

Látod, tudod, hogy hova viszed az egeret, és amikor rámész, új, esetleg fontos információra vált, vagy "tip" ablakot dob fel, aminek segítségével már azt is megtudod, hogy ha klikkelsz rá, mit kell csinálni, vagy éppen mit találsz ott.

 

Persze vannak, akik "televágják" az oldalt ilyenekkel, amitől aztán tényleg már nem tudja az ember, hogy hova húzza az egeret, de mérsékelten, és jól elhelyezett megoldások nagyon sokat jelenthetnek, nagyon hasznosak lehetnek, és nem kell ugyanazt a szöveget egy külön oldalon kikeresni-elolvasni.

 

Az, hogy a scripteket letiltod, a szíved joga.

De ha valami fontosat keresnél, lehet, hogy éppen ez miatt nem fogod megtalálni. :)

Előzmény: Zalai88 (6245)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!