Keresés

Részletes keresés

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.30 -1 1 262

Az eddigi témaösszegzőben lévő 12, 14,15,19, 21,29-es dolgokhoz tartozik:

 

Néhány lényeges elem, amiért a dolog amirét a BigBang elmélet nemsokára be fog dőlni:

 

I. 

 

“Úgy tűnik, helytálló az az elv, miszerint ha egy fizikai elmélet szingularitást tételez fel, akkor ez annak a jele, hogy az elmélet összeomlott.” 

 

II.

 

Legfőbb gondja, hogy kitalált és utólag próbálják igazolni, akárcsak a bibliát. Az ősrobbanás elméletet egy belga katolikus pap találta ki. - Igen. A szent ősrobbanás csak egy átverés. A matematikában nem véletlenül nincs szuper halmaz. Univerzum, avagy más nevén a  Világmindenség tágulása is hasonlóan logikai lehetetlenség. A logika nem véletlenül nem ismer el semmit, ami ellentmond az ok-okozati szabályának.

 

III.

 

 A monoteizmus ellentétben van a politeizmussal. Logikailag egymás kizárói. Az egy és abszurd és abszolút ŐsRobbanás elmélet ellentétben van a sok-sok Robbanással, tehát a Multiverzum ( PoliŐsRobbanás ) elmélettel. Egymás logikai kizárói. De ezen kívül is számtalan más alaplogikai hiba is van benne. A multiverzum elmélet modern támogatói közé tartoznak : Don Page , Brian Greene , Max Tegmark , Alan Guth , Andrei Linde , Michio Kaku , David Deutsch , Leonard Susskind , Alexander Vilenkin , Yasunori Nomura , Raj Pathria , Laura Mersini-Houghton , Neil deGrasse Tyson , Sean Carroll , Stephen Hawking , stb...

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.08.29 0 1 261

ezek szerint: a sok internetezés rossz hatással van a józan észre 

Előzmény: ErkölcsTan (260)
ErkölcsTan Creative Commons License 2023.08.27 -1 0 260

" A közelmúltban volt az 1920-as Nagy Vita, amely után a Tejútrendszer státusza csak egy az Univerzum számos galaxisa közül."  - Jelenleg az úgynevezett " Peremfizika " és azon belül a " Nem szabványos kozmológia "  foglalkozik ezen kérdéskörrel.  Elismerve, hogy ~1920 előtt a Tejúton kívüli többi galaxis is peremfizika volt. Meg sok más egyéb is. 

Előzmény: Cleaning Cloths (259)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.27 -1 1 259

...

 

Ez a publikálási kiszorítósdi játék ... igen vicces. Mert ugye igen sokszor a valóban jót és újszerűt szorítják ki sokáig. Néha meg a moslék is átmegy hivatalos szaklapokban, ha az ideológia érdek azt szolgálja. 

 

A jelenlegi tudomány még nagyon vallásos jellegű. Tele van nagyon nagy elvi hibákkal is. Rendszerszintű és gyakorlati, nagy-nagy hibákkal. 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.19 -2 0 258

Reggel van és nem ittam még kávét. Most látom ez kétszer ment el. Na mindegy, de az is lehet a korábbinak kérem a törlését ismétlés miatt.

 

Előzmény: Cleaning Cloths (257)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.19 -1 0 257

Did "materialism" fail with the discovery and proof of massless elementary particles? Because what has no mass is hardly matter.

 

Kudarcot vallott-e a "materializmus" a tömeg nélküli elemi részecskék felfedezésével és bizonyításával? Mert aminek nincs tömege, az aligha anyag.

 

Feltettem a kérdést a Nagy Filozófusok ~350 ezer fős csoportban is. 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.18 -1 0 256

Ami nem érvényes és nem jó nem anyagi elemi részecskék esetén.

 

Már próbálták is javítani és vannak rá különféle ettől eltérő elméletek és képletek.  

Előzmény: polária (255)
polária Creative Commons License 2023.08.18 -1 1 255

Az anyag TÖMEG és ENERGIA.

 

E = m x c2

Előzmény: Cleaning Cloths (254)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.18 -1 0 254

A tömeg nélküli elemi részecskék felfedezésével és bizonyításával a "materializmus" megbukott? Mert aminek nincs tömege, az már aligha anyag. 

 

Did "materialism" fail with the discovery and proof of massless elementary particles? Because what has no mass is hardly matter.

 

polária Creative Commons License 2023.08.14 -2 1 253

Kutyájával utazza be a világot egy fiatal nő, a párnájuk is közös

Engels legendás szövege TÉVES ugyanis a nép opiuma nem a vallás hanem a kutya és a nacionalizmus +

MemetikaTan Creative Commons License 2023.08.14 -1 0 252

 

Vicces a mémkép, de sokkal messzebbmenőbbek a logikai és tudományos következményei. Ha jobban belegondolunk, akkor nem csak az idő, távolság, sebesség, univerzum állítólagos tágulása, de a logika és a racionalítás is relatív. 

MemetikaTan Creative Commons License 2023.08.13 -1 0 251

Eddigi érintett témák:

 

1. Az általános filozófia kb 90-95%-a áltudomány és ál érvelésekre épül.

2. Karl Popper falszifikációs elve csak kőleves effektus

3. Istent is meg lehet tudományosan határozni, nem áll kívül a tudományon

4. Bécsi kör az erős alap

5. Mi is a tudomány, áltudomány, igazság?

6. Isten & Babig párhuzam

7. A tudomány és a tudományos módszertan elve sem hirdeti az anyag elsőbbségét a gondolkozás felett !!! Tehát nem materialista. Semmilyen izmus sem érdekli.

8. Posztmodern filozófia értelmetlenségeire példák

9. "Az evolúció egy tiszta matematikai algoritmus."  - zagyvaság elemzése és cáfolása.

10. Gödel egyik tétele sem matematika, hanem csak filozofálgatás. A filozófiai állításokat helyettesített be a matek sötét oldalát képző formalizálásba. Magyarán csak kódolni próbált ... és hát nem túl jól ...

11. A matematikai formalizálás korlátjai.

12. Világegyetem határa csak egy körkörös érvelés.

13. John Forbes Nash vöröseltolódás elmélete Albert Einsten felé.

14. 2002-ig volt összeesés elmélet is az univerzumra, akkor rájöttek, hogy rosszul mértek és számoltak és így törölték.

15. Sir Roger Penrose, fizika Nobel-díj nyertes, konform ciklusos kozmológiája

16. Tudomány és áltudomány szétválasztása és szétválasztási módszertanának megadása, tesztelése.

17. A teológia egyértelmű áltudomány és a politika és a belőle fakadó jog is.

18. Publikáció. Mi is az? Tudományos Isten bizonyítás publikált-e, vagy sem?

19. 800 milliárd fényévre nem nagyon tudunk sem mérni, sem ellátni. A jelenlegi technikai és tudományos szintünkön. Ezzel meg felvetődik az Univerzum határa, vagy csak a méréseink és tudásunk jelenlegi határa kérdéskör.

20. A 2022 év októberben kezdődő országos népVALLATÁS kérdőívén az ateizmust a vallások közé sorolták. Egyébként tudományfilozófiailag teljesen jogosan.

21. St. Hawking " Nincs semmi a Déli-Sarktól délebbre" hablatyolása körkörös érvelési hiba csak, akárcsak a Hófehérkénél, nincs Hófehérkébb feltételezett tanpélda állítás is az. Ezt a marhaságot sokan másolják, még Északi-Sark variációban is. 

22. A "hívők" egy értelmetlen és átverős halamaz logikailag. Paradoxon és oximoron jellegű is.  Ha elég egy istenben, vagy akár Hókuszpók szakállának bűvös erejében hinni, hogy valaki hívő és vallásos lehessen, akkor ugyan ilyen logikai elv alapján elegendő egy istent, vagy bármilyen bűvös dolgot tagadni, vagy kételkedni benne, hogy "kételkedő" lehessen. Tehát minden egyes "hívő", sokkal nagyobb mértékben "kételkedő". 

23 . A matematikában minden lehetséges helyesen és a 2,4 +2,4 = 4,8 egész számra való kerekítéssel és még néhány más kötött szabállyal, éppen ilyen. Ebben az esetben 2+2=5 és teljesen logikusan és szabályosan. Még mindig filozófiai vita folyik arról, hogy a matematika tudomány-e.

24.  Halálból való visszatérés félre magyarázásai. Azok inkább csak halálközeli esetek. 

25. A JudeoKeresztény vallás Jézusa valóságos történelmi személy volt-e?  Egyértelműen kitalált és a főbb ismérvei korábbi vallásokból átvett, vagy plagizált. 

26. A "tervezett elavulás" lehet tervezett tartósság is. Persze a végeredménye azonos. 

27. OpenAi chatgpt és hasonló "mesterséges intelligencia" programok jelenleg még csak egy Mém-Masinok (mém gépezetek) és nem intelligenciák. Másolnak, ismételnek, máshol mástól halott, olvasott dolgokat. Az intelligenciák képesek lennének önálló gondolkozásra, de ezek nem képesek arra. Ahogy a legtöbb ember sem képes többre. Sőt mivel jogvédett dolgokkal is megteszik és nem megfelelően felvetődik a mesterséges plagizátor átnevezés is. 

28. Materializmus, ateizmus és s scientizmus is bukott elméletek a tudományfilozófia alapján. Igazi tudós ideológiailag semleges. 

29. MonoŐsRobbanás elmélet legalább 6 helyen sérti az alaplogika és a helyes érveléstan szabályait, azaz a valódi tudományos módszertant is. Sőt a PoliÖsRobbanás elméletek is kiütik logikailag. A MonoŐsRobbanás Hiedelem ugyanolyan nevetség, gúny tárgya és szitokszó lehet néhány évtized múlva, mint jelenleg a LaposFöldesség.

30. Karbonbábnyom nagyon bugyuta és hibás elnevezés. Szegény SZÉN!!! A végén még kitiltják a gyógyszertárakból meg vegyvédelmi gázálarcokból, meg a pollenszűrőkből is.

31. IQ teszttel csak butaságot lehet mérni, a jelenlegi tudásunkhoz képest, okosságot nem. Hiszen még nem is tudjuk, mi is lesz az az okosság a jövőben.  Nagyon vicces, amikor olyanokat is IQ tesztszámmal látnak el, akik soha életükben nem töltöttek és nem is tölthettek ki ilyen jellegű tesztet. Értelmes ember persze ma sem tölt ki ilyet.

32. Elektronos autók esetén egyáltalán nem biztos, hogy az egyre nagyobb töltésteljesítményű elektromos töltőoszlopok tömege a jó megoldás. 2-3-4 literes nagy teljesítményű és cserélhető akkukat tartalmazó akkufal leválthatja, ami egyben hálózatkiegyenlítő szerepet is betölt.

33. A hazai Szkeptikus Társaság tudományossága erősen megkérdőjelezhető és inkább áltudományosak lettek már napjainkra. 

34. Jelen korunk társadalmának két legveszélyesebb áltudománya és fertőző mémje, avagy pszichovírusa a POLITIKA és a belőle fakadó JOG !!! A politika olyan hasonló speciális hit és vallási rendszer, mint a katolicizmus, vagy az iszlám például. Nem véletlen az összeforrás is sok helyen és területen. A politika pártok is híveket és hívőket gyűjtenek és ha kell fanatizálják is őket. A politikusok előremenetele is az ilyen politikai elhitetésektől függ főként. 

35. Nem egy matematika van, ahogyan "Vallás" sem csak egy van, hanem matematikák és vallások. Amelyek elveikben és szabályaikban ellenkeznek egymással.

36. Minden jel szerint a memetikailag, vagy bárhogyan sokszor ismételt dolgok valamiért tárolódhatnak a DNS-ben. 

37. A "létezés" nagyon nagy manipulatív fogalom. Ami az áltudományos metafizika hordaléka és öröksége. Illene kinőni.

38. A teológiára a körkörös érvelési trükk a legjellemzőbb. Ami és sok más miatt is egyértelmű áltudomány. Szerencsére egyre kisebb társadalmi befolyással.

39. "Memetika" jelenleg a tudomány és áltudomány határán helyezkedik. El kellene különíteni a két részt. A pszichovirulógia új elnevezéssel erre törekszik.

40. Vitakultúrát és a helyes érveléstant betartani nem tudókkal teljesen felesleges dolog a bárminemű kontaktus. 

41. Egyes  tudósok szerint, az emberi beszéd és nyelv csak néhány tízezer éves dolog. Az emberré válás már bizonyított 7-8 milliós folyamatában inkább több százezer, de az is lehet hogy a millió év lehet az igazabb.

42. A tudományban hinni butaság. 

43. Netes filozófia csoportok, előnyei és hátrányai. 

44.  

 

 

 

 

Várom, mint topikgazda és topikindító a további ajánlott témákat, de a régebbi témákat is tovább lehet gondolni eltérő felvetésekkel.

MemetikaTan Creative Commons License 2023.08.13 -1 0 250

Great Philosophers  ~347 ezer fős zárt közösségi facebbok oldal lesz az egyik netes törzshelyem a jövőben. Persze ide is írok még, de egyre kevesebbet. 

 

A láthatósága tagsághoz kötött és igen szigorú

  • csak angolul lehet írni
  • be kell tartania helyes érvelés szabályait is
  • még lebutázni sem szabad senkit sem
  • önreklám tilos, de az elvek bizonyítással nem számítanak annak
  • piszkálni, személyeskedni, letrollozni, lenáciszozni nem megengedett
  • A vallásra, ateizmusra és általában az istenségekre vonatkozó kérdéseknek lényeginek kell lenniük. A fentiekkel kapcsolatos bármely kérdésnek többet kell tartalmaznia, mint egyszerű, alacsony minőségű kérdések. A kérdésnek logikailag megalapozottnak kell lennie.

 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.09 -1 0 249

 

 

A filozófus az a személy, aki széles körű filozófiai ismeretekkel rendelkezik, aki ezt a tudást munkája során, jellemzően filozófiai problémák megoldására használja fel. A filozófia olyan területek tanulmányozásával foglalkozik, mint az esztétika, az etika, az ismeretelmélet, a logika, a metafizika, valamint a társadalomfilozófia és a politikai filozófia.


Van olyan értelemben, hogy minden ember filozófus, ha elfogadja a nagyon humanista és nagylelkű értelmezést. Ez azt jelenti, hogy minden ember egyedi ötletekkel járul hozzá a társadalomhoz. A tudományos körökben azonban általánosabban elfogadott értelmezés az, hogy filozófus az, aki doktori fokozatot szerzett. filozófiában filozófiát tanít, a filozófia valamely területére vonatkozó irodalmat publikált egy lektorált folyóiratban, vagy más filozófusok széles körben elfogadják filozófusként.


Oktatás


A filozófusok általában a filozófián belüli témakörök széles skáláját fedik le alapképzésük során, majd a posztgraduális szinten saját maguk által választott témákra szakosodnak. Egyes egyetemeken a minősítő vizsga arra szolgál, hogy tesztelje a hallgató filozófiai ismereteinek szélességét és mélységét; a sikeres hallgatók doktori disszertáción dolgozhatnak.


Motiváció


Bár igaz, hogy a filozófia sokféle kutatási területen talál sokrétű alkalmazást, a filozófus nem az alkalmazásai sokfélesége alapján határozza meg egy ötlet értékét. A filozófia önmagában is érdekes, és a filozófusok jelentős kisebbsége magában a filozófiában vizsgálja az eszmék sokféle és változatos értelmezését.


Különbségek a tudósokkal


A filozófia abban különbözik a természettudománytól, hogy a tudósok az igazság állításait empirikus kísérletekkel tesztelik, míg a filozófiai tételeket gondolatkísérletekkel lehet tesztelni, és ezek filozófiai érvek következtetései.
Idézetek filozófusokról


"A filozófusok csak értelmezték a világot, többféleképpen. A lényeg azonban az, hogy megváltoztassuk." -- Karl Marx, Tézisek Feuerbachról, 11. tézis.


"A filozófusok többsége alkotmányosan félénk, és nem szereti a váratlant. Kevesen örülnének közülük kalózként vagy betörőként." -- Bertrand Russell, Népszerűtlen esszék, IV. fejezet, iii. rész, p. 74.


"Tökéletesen igaz, ahogy a filozófusok mondják, hogy az életet visszafelé kell érteni. De elfelejtik a másik tételt, hogy előre kell élni." --Søren Kierkegaard, Folyóiratok és lapok (1843).

 

Great Philosophers  Facebook zárt csoport 345,1 E tag

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.02 -1 0 248

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.01 -1 0 247

néhány évtized , helyesen néhány tizezer év

Előzmény: Cleaning Cloths (246)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.01 -1 0 246

Nem állítás, hanem pontosabb feltételezés, mint amit ma hibásan gondolnak és feltételeznek egyesek. Az emberré válás mai tudott 7-8 millió éves szakaszában a beszéd kialakulása anatómiailag, logikailag és antropológiailag is többnek kellett lennie, mint a biztosan hibás néhány évtized. Van egy rakás olyan emberi cselekedet, ami beszéd nélkül nem nagyon lett volna lehetséges és azok is régebbiek mint néhány évtized. Az inkább már az írásbeliség helyes és valós kora.

 

Előzmény: MemetikaTan (242)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.01 -1 0 245

" A közép-csehországi Beroun városka közelében található Zlatý kůň (magyarul: Arany ló) barlangrendszerből még 1950-ben került elő az a félbevágott emberi koponya, amelyről mára kiderült, hogy egy 45 ezer évvel ezelőtt élt nő csontmaradványa. Az antropológiai és a későbbi archeogenetikai elemzések eredménye szerint a nő tagja volt annak a populációnak, amely a neandervölgyi (Homo sapiens neanderthalensis) és a modern ember (Homo sapiens sapiens) keveredéséből jött létre. A Zlatý kůň-i nő jelenleg a legrégebben élt ember, akinek sikerült a teljes genomját szekvenálni.

 

A Live Science ismerteti azt az egyelőre csak preprint formában megjelent kutatást, amelynek során egy nemzetközi régészcsoport a koponya alapján rekonstruálta a 45 ezer éves nő arcát. .."

 

Elképesztő arcrekonstrukció készült egy 45 ezer éves nőről 

 

Kellene már legalább egy a mai +40 ezer éves, sokkal értelmesebb időszámítás és nem egy kitalált mesealak, soha sem létező születési évéhez kötni.

 

Így ma 42 023 augusztus elseje van.

 

 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.30 0 0 244

Az emberi beszéd 5 év alatt alakul ki . Egy ötéves kislány, már egészen jól tud beszélni ! 

Előzmény: MemetikaTan (242)
MemetikaTan Creative Commons License 2023.07.30 -1 0 243

"Aki hisz a tudományban, az téved, mert nem hinni kell. A tudomány egy gyakorlattal igazolható hiedelemrendszer. A tudósok is össze-vissza hisznek mindenfélét, de van egy tudományos módszer, úgyhogy minden hiedelmet megfigyelésekkel, kísérletekkel ellenőrizni lehet, és ki lehet választani azt, ami pillanatnyilag a legjobb."

 

Csányi Vilmos

MemetikaTan Creative Commons License 2023.07.30 -1 1 242

Az egyik helyen jó kis vita alakult ki az emberi beszéd /nyelv kialakulása és kora miatt. 

 

Amely sok-sok tudós szerint olyan millió éves folyamat.

 

Egyes, de erőszakos tudós szerint meg csak néhány tízezer éves dolog.

 

Nos az emberré válás már bizonyított 7-8 milliós folyamatában szerintem az a milliós nagyságrend az igazabb. 

Előzmény: Bölcs Árnyék (241)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.30 0 0 241

nem a húsevést, hanem a húsleves evést

Előzmény: MemetikaTan (238)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.30 -1 0 240

30 évvel ezelőtt vásárolgattam pornó újságokat ! De csak az olcsóbbakat, mert a drágábbjai nekem úri mulatság lett volna . Aztán jött az internet, most meg itt van nekünk Ursula von der Leyen ... Izgulhatunk az Európai Unió politikája miatt ♥

Előzmény: Fat old Sun (237)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.30 0 0 239

... minek ?

Előzmény: Cleaning Cloths (236)
MemetikaTan Creative Commons License 2023.07.24 -1 1 238
  • A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy fajunk, a Homo sapiens (latinul "bölcs ember") a kilencedik és legfiatalabb emberi faj. 
  • A másik nyolc faj élete arról szól, hogy az emberek lassan eltávolodtak a többi emberszabású majomtól, kifejlesztve a járás, húsevés, vadászat, menedékhelyek építése és szimbolikus cselekedetek végrehajtásának képességét. 
  • Őseink valószínűleg a legközelebbi rokonainkat, a neandervölgyieket a kihalás szélére sodorták. A bölcs srácok az utolsó helyen végeznek.

 

 

 

A Homo sapiens #9. Ki volt a másik nyolc emberi faj? - Nagy gondolkodás (bigthink.com)

 

 

Fat old Sun Creative Commons License 2023.07.22 -1 1 237

Körülnéztél otthon?

Előzmény: Bölcs Árnyék (234)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.07.22 -1 1 236

Végül is a szexuális segédeszközök társadalomra és az egyénre való előnyös és káros hatásairól is tudomány-filozofálhatunk.

 

Röviden és nem túltolva, nem vagyok ellenére. 

 

 

Előzmény: Bölcs Árnyék (234)
polária Creative Commons License 2023.07.22 0 0 235

A sátán az ÖNZÉS ÉS GŐG jelképe

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.22 0 0 234

Van olyan akinek 5 db guminője van, és tudok olyan ritkaságról is, akinek dobozokban 15 db guminője van ♥

Előzmény: polária (233)
polária Creative Commons License 2023.07.22 -2 1 233

Ingyen guminőt minden büszkének és akkor lenyugodna a lelkük !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!