Keresés

Részletes keresés

Rolexfan Creative Commons License 2021.07.31 -29 1 22

Kedves mollom! Elnézést, ha megbántottalak! Amiket alább írtam, abból csak annyi tartozik rád, hogy nem tudod hova teszel be képeket. Itt te nem emlheted ki az Akt fotózást, mert ez a fórum a szexről és erotikáról szól kökeményen. A te képeidban nyoma sincs erotikának. Az indulatos beírásom a Senkisemmi nicknek szólt, aki pofátlanul a képeimre irogat és mint egy fotó szaktekintély elemezgeti azokat. Nem én ő miatta zártak be több topikot.

 

Arról valamit, hogy én miattam nem jönnek a nők fotózni. Eszednél vagy? Akkor miért jártak hozzám évekig és járnak ma is.

Te panaszkodtál arról, hogy hozzád nem mennek. Nem csodálom. A nőknek izgalom kell, nem félénk alázatos fotós. A nálam megfordulő nők kb. egyharmada nyiltan meg is mondta, hogy neki a fotózás nem fontos, a szex a lényeg. És mielőtt lekúrváznád ezeket a nőket elmondom, hogy valamennyi családos vagy komoly párkapcsolatban élt és él.

Előzmény: mollom (21)
mollom Creative Commons License 2021.07.31 0 10 21

Ki mondta azt, hogy ezek erotikus fotók? A topik címe: "Beszéljünk az akt és erotikus fotózásról" (kiemelés tőlem). De egyáltalán hol van a határ az akt- és az erotikus fotó között? Vagy előfeltétel az, hogy egy meztelen testet ábrázoló fénykép láttán, vagy akár annak a készítése közben felálljon a farkam?
Az előző hozzászólások szerzői megtanulhatnák a másik ember tiszteletét és gondolkodásmódjának elfogadását. Én is elfogadom az ő álláspontjukat, illetve hozzáállásukat ehhez a témához, hiszen nem vagyunk egyformák, és nem szapulom a fotóikat. Úgy gondolom, ezért legalább annyit elvárhatnék, hogy ne nevezzenek ismeretlenül félnótásnak. Véleményem szerint külön tiszteletet érdemel a modell, aki saját akaratából ugyan, de kiszolgáltatott helyzetbe hozza magát. A lentebbi hozzászólások pedig egyáltalán nem ennek a tiszteletnek a meglétéről árulkodnak. Sőt megkockáztatom azt a kijelentést is, hogy sok, az aktmodellkedésre hajló hölgyet elriasztanak az efféle bejegyzések, és némely képek látványa.
Úgy vélem, itt nem lehetséges a témáról komoly eszmecserét folytatni, netán építő jellegű kritikát kapni, amiből esetleg még tanulni is lehetne. De ez sajnos egyre inkább igaz az egész indexes fórumra.

Rolexfan Creative Commons License 2021.07.30 -28 1 20

Te szerencsétlen mindenkiben a Dórit látod ...  :)

 

Az alábbi fotóknak köze sincs az erotikához, az meg szégyen, hogy a nőket, lányokat ennyire nem ismerő félnótások okoskodnak az erotikus fotózásukról. A nők csodálatos és nagyon tisztelni való lények, akikben nagyon erős a szexuális érdeklődés és vágy. Sokkal többet gondolnak szexre, mint mi férfiak, csak ezt nagyon okosan és ügyesen titkolják. Erre minden okuk meg van, mert nagyon sok a tapló férfi, aki nem érdemli meg, hogy kinyiljanak, őszintén beszéljenek a vágyaikról.

 

Az, hogy a nőket tisztelni kell, az nem azonos azzal, hogy megalázkodva, félénken kell velük bánni például fotózáskor. Az ilyen férfiakat, akik tartanak tőlük, lenézik a nők. Kifejezetten szeretik, ha valaki határozottan, férfiasan bánik velük. Én nagyon sok nőt fotóztam, többen kérték kifejezetten, hogy Mond még mit csináljak, mert az izgalmas! Ha valaki megnézi a képeimet ez a hozzáállás, a - mond meg mit szeretnél látni - lejön a képekről. Kb. ez az erotikus fotózás lényege.

Előzmény: ValamiNév (18)


diyyí Creative Commons License 2021.07.30 0 2 19

De akkor hatalmas orgazmust is átél:)

Előzmény: ValamiNév (18)
ValamiNév Creative Commons License 2021.07.29 0 6 18

Itt mindenki Dórit fotózza? Őt szokta Pobeda mester is taperolni.

Előzmény: mollom (16)
SenkiSemmi Creative Commons License 2021.07.28 0 11 17

Köszönöm! Tetszik a kép, jó az összhang, és valóban, a vonat ad egy nagyon jó pluszt a képnek. Látni a képeiden, hogy mind a fotózáshoz, mind a modellhez tisztelettel állsz hozzá. Örülök, hogy megosztottad. Igen, ebben egyetértünk, hogy nem lehet mindent előre megtervezni, viszont sok esetben ettől lesz igazán jó a végeredmény.

Előzmény: mollom (16)
mollom Creative Commons License 2021.07.28 0 11 16

Íme:

Ez is azt bizonyítja, hogy nem lehet mindent előre megtervezni.

Előzmény: SenkiSemmi (15)
SenkiSemmi Creative Commons License 2021.07.26 0 9 15

Igen, megfelel. A legfontosabb, hogy a modell személyiségi jogai ne sérüljenek.

Előzmény: mollom (14)
mollom Creative Commons License 2021.07.26 0 2 14

A modellel való megállapodásunk szerint csak azt a képet tehetem közzé, amelyiken az arca nem ismerhető fel. Ha úgy megfelel, hogy az arcát letakarom, akkor fölteszem a vonatos fotót.

Előzmény: SenkiSemmi (13)
SenkiSemmi Creative Commons License 2021.07.24 -1 12 13

Az ilyen képek az "Ember a tájban" kategóriába tartoznak, mert nem az ember a főtéma, viszont megjelenik rajta, és szerves részét képezi a kompozíciónak. Az már a fotóson múlik, hogyan helyezi el a képen a modelljét.

Erről lehet olvasni ezen a linken:https://101fototipp.hu/pages/tip/ember-a-tajban

Mindenkinek más a stílusa, másként viszonyul a témához, nem mindenki szereti közelről fotózni a modelljét, de ez így van rendjén, hiszen nem vagyunk egyformák. A magam részéről tudom értékelni, ha valaki a maximumra törekszik, és igényes képeket készít, valamint képes tiszteletben tartani más ember véleményét, álláspontját. Azért, mert nem ugyanúgy látjuk a világot, még nem kell egymással szemben ellenségesnek lenni, hiszen normális kommunikációval nagyon sokat tanulhatunk egymástól.

Olykor előfordul néha, hogy az ember kipróbál a megszokott módszerétől eltérő dolgot, és a véletlenek összjátékaként valami jó eredmény születik belőle. Szívesen megnézném azt a képet, amin a háttérben feltűnik a vonat. Az eddigi képeid tetszenek, egyszerűek és letisztultak, nincsenek zavaró, felesleges elemek a képeken.

Előzmény: mollom (12)
mollom Creative Commons License 2021.07.23 0 8 12

Hogy ez a téma szóba került, eszembe juttatta, hogy magam is próbálkoztam olyan beállításokkal, amely felfogható akár csendéletnek, vagy természetfotónak is, maga a hölgy csak úgymond mellékesen van rajta. Ezeken a képeken egy növény - pl. egy fa -, vagy egy tárgy a főtéma, a modell maga sokszor csak a kép szélén, esetleg az egyik sarkában, vagy a háttérben látható. Az egyik kedvenc fotómon szép sárga virágok vannak az előtérben, mögöttük, kissé elmosódva a leány. Nem jellemző, hogy közelről fotózom a modellt, a talán - a saját véleményem szerint - legjobban sikerült felvételem mégis éppen ilyen. Nem szándékosan sikerült így, teljesen véletlenül hátul a messzeségben feltűnt egy vonat, és ez szerintem egyfajta mozgalmasságot kölcsönzött az egyébként mozdulatlanságba dermedő kompozíciónak.

Előzmény: SenkiSemmi (11)
SenkiSemmi Creative Commons License 2021.07.19 -1 10 11

A fotózásában az a jó, hogy szabad teret lehet adni a fantáziának és a kreativitásnak. Az emberek fotózásánál rengeteg kiegészítőt lehet használni. Egy régi, vagy éppen eljövendő kort lehet megjeleníteni bútorok és egyéb tárgyak segítségével. Vagy akár napjaink egyik jelenetét.

Egy felkészült fotós mindig a kép egészét nézi, miközben figyel a részletekre, és a felesleges, zavaró dolgokat kiiktatja. A kép nem feltétlenül korlátozódik csak és kizárólag a meztelen emberi testre, rengeteg olyan képet találni a neten, ahol megjelenik mondjuk egy szoba, vagy éppen a természet képezi fontos részét a képnek. A hatásos kép elkészítéséhez mind a fotósnak, mind a modellnek mernie kell kilépni a komfortzónájából, kipróbálni valami újat.

SenkiSemmi Creative Commons License 2021.07.16 0 11 10

Örülök, hogy itt vagy, és megosztottad a tapasztalataidat. A modell kérdés sosem egyszerű, pláne a mai világban, hiszen sokan vannak, akik nem szeretnék viszontlátni magukat meztelenül az interneten. Érthető részükről a bizalmatlanság.

A profi modell előnye, hogy tudja, hogyan pózoljon, tudja azokat a dolgokat, mire kell figyelni, mi az, ami jól áll neki. Viszont a legtöbb ebben az esetben is a fotóson múlik, mi az, amit meg akar mutatni. És egy amatőr modellből is képes kihozni többet, mert tudja úgy instruálni, hogy a képeken az a lehető legjobban nézzen ki.

Nekem tetszik a kép, amit megosztottál. Számomra ez a kép a magányt, az egyedüllétet szimbolizálja. Legalábbis a hölgy által felvett póz erre utal.

Előzmény: mollom (8)
Rolexfan Creative Commons License 2021.07.15 -34 1 9

Gratulálok ehhez a tisztes magázódó stílushoz. Gondolom a fotód is azért készülnek 10 m távolságból, hogy ne érezze a modell bizalmaskodásnak. Csak van egy kis baj. Kicsit néz körül hova írtad. Ez a HUSZ. Itt a topikok a szexről szólnak. Nőnek öltözött férfi keres férfit, aki leszophat, férjek kinálják a feleségeiket másoknak, hogy előttük jól megdugják stb. Nekem az a tapasztalatom, hogy nők, lányok sem csak fotózni jönnek. Múlt héten kérdeztem egy szép lánytól, aki sokszor volt már nálam, hogy miért szeret hozzám jönni. Azt írta: Szeretem a finom érintésedet! Minden alkalommal legalább egy orgazmusa van.

 

Ennyit a magázódásról.

Előzmény: mollom (8)
mollom Creative Commons License 2021.07.13 -2 13 8

Üdv mindenkinek

Amatőr fotográfus vagyok. Más műfajban elég sokat fotózok, a képek egy része internetes oldalakon, valamint nyomtatásban is felelhető. Ezek a képek nem művésziek, inkább dokumentum jellegűek. Aktfotózásra anyagi okok miatt csak ritkán adhatom a fejem, de az is nehézséget jelent, hogy nem könnyű modellt találni. Azt mondják, a magamfajta amatőrnek a legjobb profi modellt bérelni, hiszen az pontosan tudja, mit kell csinálni a kamera előtt. Ez bizonyára igaz is, azonban egy profi modellnek, úgy gondolom, lényegesen magasabb az óradíja, mint egy amatőr lánynak. És utóbbi is állhat úgy modellt, hogy jó képek kerekednek a végén. Jómagam nem preferálom a modellt természetellenes pózban ábrázoló felvételeket, inkább megpróbálom úgy alakítani a beállításokat, hogy az intimebb részek többé vagy kevésbé takarásban legyenek. A modelljeimmel igyekeztem mindig korrekt kapcsolatot kialakítani, általában törekedtem a kölcsönös magázódásra, hogy a bizalmaskodásnak még a látszata se merüljön fel. Eddig szerencsém volt, mert remek modellekkel dolgozhattam.

SenkiSemmi Creative Commons License 2021.07.10 -1 10 7

Az ember fotózás összetett dolog. Elengedhetetlen a bizalom, az egymásra való odafigyelés. Ez az akt-, erotikus fotók esetében fokozottan igaz. Az ember nem mindenki előtt tud könnyedén levetkőzni fehérneműre vagy meztelenre. Az erkölcseit nem, csak a ruháit veti le a fényképezőgép elé meztelenül álló modell.

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok értelmében a fotós csak abban az esetben használhatja fel a képeket, ha ebben megállapodtak a modellel, egyéb esetben személyiségi jogokat sért meg. A fotók a modell tulajdonát képezik. Kivételek természetesen mindig vannak.

Egy felkészült, vagy hivatásos fotóst nem fogja zavarni, ha a modell a párjával, vagy valamelyik barátjával érkezik a fotózásra, neki az a legfontosabb, hogy akiről a képeket készíti, biztonságban érezze magát és természetesen tudjon viselkedni a fényképezőgép előtt. Alapesetben is betartja a határokat, ha csak ketten vannak a fotózáson, a helyzetével nem él vissza, a másikat nem kényszeríti semmire. A fotózás során az emberre figyel, hogy olyan oldalát mutassa meg, amit esetleg mások nem is feltételeznek róla.

A fotózáshoz rengeteg helyről lehet ötletet, ihletet meríteni, megnézni mások munkáit, ki, hogyan nyúl a témához, azt hogyan valósítja meg. Sok esetben a legegyszerűbb megoldásokkal lehet a legjobb eredményt elérni.

Néhány link, ami ötlet és ihletforrásként használható:

https://www.life.hu/intim/galeria/20190614-popsik-keblek-a-fenyarnyek-jatekaban-csodas-erzeki-idomok-18-1.html

 

https://www.life.hu/intim/galeria/20190830-az-emberi-test-szepsege-james-houston-szemen-keresztul.html

 

https://www.life.hu/intim/galeria/20181013-pucer-nok-fekete-feher-kepeken-erotikus-fotokat-keszit-az-amerikai-fotos-1.html

SenkiSemmi Creative Commons License 2021.07.06 -2 10 6

Bár ezt a linket már korábban megosztottam, újra megteszem, mert ez egy nagyon jó leírás arról, milyen is a valódi aktfotó, mire kell odafigyelni az elkészítésekor.

http://101fototipp.hu/pages/tip/aktfotok

 

Ezt a linket azért teszem be, mert szerintem ez egy ízléses, elegáns kép a hölgyről.

https://www.life.hu/intim/20210701-hoppa-bugyi-nelkul-kaptak-lencsevegre-a-nepszeru-riporternot-az-ejszakaban-18.html

SenkiSemmi Creative Commons License 2021.07.04 -2 9 5

A képet nem engedte betenni. Erről a hozzászólásról van szó:

 

"Szerintem pont veled és a millió regisztrációddal van a baj. Én fotókat, saját fotókat teszek be és ez valamiért zavar téged és mínuszolod, meg okoskodva leszólod ezeket több nickről. De amig meg van a többes regisztráció lehetősége, addig nem lehet veled mit kezdeni. Én csak fotókat tettem be, te trollkodtad szét a fotós topikokat!"

SenkiSemmi Creative Commons License 2021.07.04 -2 13 4

Felölem jöhet. Semmi mást nem fogok csinálni, mint szakmai szempontból megfogalmazni a véleményemet és az álláspontomat. Ami neki nagyon nem fog tetszeni... És még üldözési mániája is van... Ez a hozzászólás nem került törlésre a moderációs topikban.

Előzmény: ValamiNév (3)
ValamiNév Creative Commons License 2021.07.04 0 5 3

Hajjajjjjj... Ha ezt Pobeda bácsi meglátja, lesznek itt hamarosan májfoltos kezek!

SenkiSemmi Creative Commons License 2021.07.03 -2 12 2

Vannak, akik azt gondolják, az akt- és az erotikus fotózás egyenlő azzal, hogy a férfi fotós folyamatosan a nő vaginájában, popsijában matat, fogdossa és ezekről készít képet. Ez nagyon távol van az igazságtól. Így csak egy kontár dolgozik.

Az akt- és az erotikus fotózás szintén emberábrázolás, akárcsak a portréfotózás. Mindkét nem tagjai lehetnek fotósok és modellek is. A fotós feladata, hogy kihozza a legtöbbet, legjobbat abból, aki a fényképezője elé áll. A fotózásnak van egy koncepciója, a képek a fotós és a modell közös munkájának eredménye. A fotósnak tudnia kell oldott, kötetlen hangulatot kialakítani. Mint a legtöbb témánál, itt is igaz a kevesebb néha több elve. Olykor attól lesz igazán erotikus egy kép, ha csak sejtetjük a dolgokat, és nem mutatjuk meg direktben. Olykor hagyni kell, hogy a kép hasson a nézőre, a fantáziája működjön.

A több kép nem feltétlenül jelent jobb képeket, nem kell az exponáló gombra tapadva több száz képet készíteni, a kevesebb, de változatos képek sokkal jobban működnek, mert átfogják a témát. A mennyiség egyáltalán nem egyenlő a minőséggel. Nem csak nézni kell, hanem látni, és figyelni. Figyelni a részletekre, és el kell távolítani, ami zavaró, felesleges dologként jelenne meg a képen, és látni kell, mi az, ami igazán előnyös a modell számára.

Woorim Epsom Creative Commons License 2021.07.03 0 0 1

Er0tikus

SenkiSemmi Creative Commons License 2021.07.03 -3 12 topiknyitó

Mivel több, az akt- és erotikus fotózással foglalkozó topik törlésre került, úgy gondoltam egy új topikkal pótólom a hiányt. A topik célja, hogy mindenki kifejthesse az álláspontját, véleményét kulturált formában. Kíváncsi vagyok arra, hogy akik fotókat készítenek, hogyan állnak a témához, és akik a fényképezőgép elé állnak, ők hogyan állnak a témához, hogyan élik meg a fotózást. Képeket lehet megosztani, de nem kötelező. Saját kép akkor kerüljön fel, ha ahhoz a fotón szereplő személy hozzájárult. A személyiségi jogok miatt. Ha valaki véleményt, kritikát észrevételt ír a fotók kapcsán, az kulturált formában tegye. Kerüljük az olyan kritikákat, mint "Ez a kép szar!". Fejtsük ki, mi miatt nem tetszik az adott kép, vagy ha ezt nem akarjuk, nyomjunk rá egy mínuszt és pont. Kerüljük a másikkal való kötekedést, a másik provokálását. Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!