Keresés

Részletes keresés

Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2024.01.22 0 0 5523

 

 

Most legalább a basszantás meghozta a várt eredményt:
                                            Ez volt a 240.

idooogeep Creative Commons License 2024.01.17 0 0 5522

No erre nem is figyeltem eddig:

 

Itt soha nem volt cél senki bosszantása. Ez rosszindulatú hazugság, legközelebb ezt tartsd meg magadnak, mert igenis bántó azokra nézve, akik ezek a játékon dolgoznak, hogy te játszhasd teljesen ingyen. Nem szeretném forintosítani a befektetett időt és munkát, de elmondhatom, hogy a fenntartása, fejlesztése gazdaságilag egyáltalán nem kifizetődő (sőt), ez is igazolja, hogy a játékunk szeretete és a szívügy motivál minket. Ha téged csak bosszant a Kvízlabirintus, nem értem miért játszod évek óta, talán nem neked találtuk ki, senki nem tart vissza, nyugodtan töröltesd magad...Itt soha nem volt cél senki bosszantása. Ez rosszindulatú hazugság, legközelebb ezt tartsd meg magadnak, mert igenis bántó azokra nézve, akik ezek a játékon dolgoznak, hogy te játszhasd teljesen ingyen. Nem szeretném forintosítani a befektetett időt és munkát, de elmondhatom, hogy a fenntartása, fejlesztése gazdaságilag egyáltalán nem kifizetődő (sőt), ez is igazolja, hogy a játékunk szeretete és a szívügy motivál minket. Ha téged csak bosszant a Kvízlabirintus, nem értem miért játszod évek óta, talán nem neked találtuk ki, senki nem tart vissza, nyugodtan töröltesd magad..
Lehet elvtársak, lehet:)  

 

Nekem is van egy piros gombom, mint annak idején Brezsnyev elvtársnak is volt.

Csillagfényest mindenkinek!

Előzmény: idooogeep (5519)
"Chilly" Creative Commons License 2024.01.17 0 0 5521

Akik regisztráltak! Megnéztem összesen van 18 csoport 16 játékos csoportonként : 288 játékos ebből 24 nem játszik, marad 264 játékos, aki játszik.

 

Ma játszhatnékom volt, ezért 3 x lecseréltem a kihívható játékosokat 3x20 aranyért. Elsőre 6 új játékost adott a rendszer, második alkalomra, csak 5 játékost +1 akivel nem lehetett játszani a 24 órás szabály miatt, harmadik cserére 4 játékost + 2, akivel szintén nem lehetett játszani.

Érdekes jelenség, ha ilyen sok játékos van!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ennyit a játékról, ennyit ér................celebestől mindenestől........ azt írta a Hoxás, hogy gazdaságilag nem éri meg, na ezen nem csodálkozom......

 

Szép Estét nektek!

Előzmény: idooogeep (5520)
idooogeep Creative Commons License 2024.01.17 0 0 5520

Jelenleg a játékosok száma 637  (Statisztikai adat)

idooogeep Creative Commons License 2024.01.17 0 0 5519

Köszönet, hogy legalább egy ember létezik a több száz közül, aki -gondolom nem teljes mértékben, és ezt nem is várom el senkitől- de egyetért a felvetéssel.  Valahol belül éreztem, hogy ez vitát fog szülni, ezért   az első hozzászólásban nem is akartam részletekbe bocsátkozni, inkább általánosságban fogalmaztam.Amire később szerettem volna kitérni:  a játékosok által azt hiszem mindenki előtt ismert az időigényesség.  Ezt én, és még sok más nyugdíjas is észleli, ha nem is teszi szóvá. Az azért kicsit már visszataszító, ha egy nap 5 láda nyításra   150 percet kell várakozni (2 és fél óra), például a maximális 1 ládára várakozás idejét lehetne 15 percre korlátozni, még így  jelentős időt kellene eltölteni  várakozással.
Vannak kártyák amiket megveszel mondjuk 6 aranyért, és szert tehetsz 1 aranyra, tehát veszteséged eleve 5 arany. A vásárolható kártyák szinte mindig azonos  sorrendben vásárolhatók ugyanazon áron. Például egy 24 aranyos kártyát még soha nem vásárolhattál meg 6 aranyért.
Azt is kiszúrásnak tartom, ha egy labirintusban van 2 ajtód, és már kinyitottál 4 ládát amiben volt 3 kulcs , az hétszentség, hogy még egyik sem nyitja egyik zárat sem, várj még tovább félórákat.

Te is kitértél rá, pedig nem én említettem, az is kiszúrás, hogy egy családban többen próbálnak játszani azonos helyről, és csak egy indulhat versenyeken. Ezt mint Te is mondtad nem lehet igazából jól megoldani, de a probléma még probléma marad.

A klánban harcolni kell az óriás ellen. Nem ritka hogy 7 vagy 8 felesleges játékot kell lejátszani, hogy az óriással megküzdhessél. Eddig még soha nem volt arra példa, ha elsőre az óriást kaptam ellenfélnek. Pedig ha nem irányított a dolog, a nagy számok törvénye alapján ilyennek is elő kellene fordulnia.
Te is tudod az elején amikor felfedeztem a játékot hány játékost próbáltam ide hozni, és jó párat sikerült is. Akkor még működött a faszbukom- most már fél éve hogy nem tudok belépni- írtam a kvízlabinak a topikról és meghívtam őket eszmecserére. Akkoriban még voltunk közel  tízen, biztos tudtunk volna jó ötleteket sugallni. Nem érdekelte őket.

Háromszor javasoltam a honfoglalóhoz hasonló karácsonyi- vagy más ünnepi- ajándék beépítését. Itt nem magamra gondoltam, hanem valamennyi játékostársra, biztos mindenki örült volna neki. 

Nos talán ezek is vezettek oda, hogy a játékosszám valahogy az istennek sem akar emelkedni, viszont a renickesek most már annyian vannak mint a Szaharában a  homokszem.
Pedro kappitány erősen fontolgatja  lépését...

Előzmény: erobika (5518)
erobika Creative Commons License 2024.01.17 0 0 5518

Hmmm...Köszi, hogy megosztottad velünk. Jól megsértődtek a játék készítői a hozzászólásodra. Pedig nagyon sok igazság volt abban, amit írtál. Elhiszem a készítők jó szándékát, de bizony lehet bírálni a játékot. Nyilván mindenkinek más tetszett a játékban és más volt ami nem tetszett. Ezeket összehangolni képtelenség. Nem is ezt várnánk tőlük. Rengeteg kártyát hoztak létre, melyek közül sok lassítja a játékot, egyes kártyáknak alig van jelentősége, egyszóval kevesebb több lett volna. Az újra regisztráltak engem is bosszantottak, de ezt szerintem a játékkészítők sem tudták kivédeni, sőt nem is állt érdekükben. Ami engem a legjobban zavart a játékban az volt, hogy sok olyan kérdést tettek fel, ami a tudás szempontjából teljesen lényegtelen volt. Viszont ha jó eredményt akartál elérni a bajnokságokon, akkor ezeket a tök lényegtelen dolgokat is meg kellett jegyezni, mert nem tudhattad előre, hogy hány ilyen kérdés lesz. Ha ezeket nem jegyezted meg, nem érhettél el olyan jó eredményt, amilyet szerettél volna. Persze a jó eredmény elérése érdekében én is igyekeztem megjegyezni ezeket, de rájöttem, túl sok felesleges információt tárolok az agyamban. Egy idő után erre már nem akartam időt fordítani, ezért kimaradtam a játékból. Amúgy meg 30 ezer kérdés néhány száz játékosnak akik rendszeresen játszanak itt évek óta? Nem sok ez egy kicsit? Kevesebb, és minőségi kérdés jobb lenne. Minőségi alatt azt értem, hogy több olyan kérdés, amely az "igazi" műveltséghez hozzátartozik.  Egy biztos; a játékkészítők sokat ötletelnek, (túl sokat is) de legalább a fele vitatható, hogy jó ötlet. Elérsz egy szintet, és utána már nincs motiváció, ahogy írtad. Amikor már nem motivált a játék, én ki is léptem.

Előzmény: idooogeep (5517)
idooogeep Creative Commons License 2024.01.17 0 0 5517



                                              Már történelem...

 




1028. Nico (válaszként erre: 1027. - Aprokavics)tegnap 12:22

"nem egy nézőközönség előtti összecsapás, amitől mondjuk jobban izgulsz. Persze, nyilván egy természetes drukk van az emberben, de azért nem túl nagy."

 

"játék, ami kizárólag a szórakoztatásról szól".

 

Azért ezek erősen vitatható állítások. Az elsőt nyilván csak a hozzám hasonló "hülyék" tudják. De biztosíthatlak, hogy erőteljes és feloldhatatlan frusztrációt okoz(hat) a sorozatos sikertelenség. Ez az amúgy is zseni körben és a feltörekvő tanítványokban evidens, hogy fel sem merül. Bár gyanítom, ha én a másik tábort erősíteném, akkor meg az nem okozna örömet,hogy megerőltetés nélkül nyerek. Akármelyiket is nézzük, így hol a kihívás? A motiváció?

 

Ezt még tetőzhetjük azzal, amikor szívesen játszanál egy rakás emberrel, de mindegyik elutasítja vagy el sem fogadja a felkérésed. A be nem tartott ígéretekről nem is szólva. Csoda,hogy besokallunk? (Ha meg szünetet tartasz,úgy térsz vissza,hogy 20%-kal is elvernek. Ez se túl jó ajánlólevél, nemde?)

 

Az meg, hogy a szórakoztatásról szól... Van ötlet fórum. Szerinted hányat valósítottak meg abból, ami ott szerepel? A legkevésbé sem értek a géphez.Biztosan nem lehet mindent kivitelezni,de hogy semmit?

Ha van is valami újdonság, az mindig csak a játékosok szivatásáról, a játék nehezítéséről szól.

A legtöbb online játékban legalább ünnepekkor van vmi extra. Itt ugyan mikor láttatok ilyet?

 

 

 

 


1033. Don Pedro Gonzales de Toledo (válaszként erre: 1032. - Don Pedro Gonzales de Toledo)tegnap 18:19

És még egy kiegészítés: Már 3 éve lassan, hogy itt játszom. Azelőtt is a játék volt az egyik kedvenc témám, rengeteg játékban vettem részt. Azt azért most nyugodtan állíthatom, hogy még egy ilyen játékkal nem találkoztam, ami ennyire a játékosokkal történő kiszúrásra épül. A példákat sokáig lehetne sorolni, de azt hiszem aki akár egy hónapot itt játszott az már szinte valamennyivel találkozott.

Nem bántásnak írom a gyártók felé, de híggyjétek el, mindenki -akár kicsivel is- örülni tudna, ha néha kedveznétek is a játékosoknak, nem csak a kiszúrás lenne a fő cél.

 


1034. Kvízlabirintus (válaszként erre: 1033. - Don Pedro Gonzales de Toledo)tegnap 18:28

Kedves Don Pedro Gonzales de Toledo!

Kérlek, részleteznéd, hogy hol szúrunk ki a játékosokkal? Hol szúrtunk ki veled?

Illetve miért gondolod, hogy a fő célunk nem a játékosok szórakoztatása, hanem a bosszantása?

 

 


1035. Hoxa (válaszként erre: 1033. - Don Pedro Gonzales de Toledo)tegnap 21:12

Ne haragudj, de ezt már nem tudom szó nélkül hagyni! Ezeket a fórumokat más játékosok is olvassák, olyanok is, akik még kevésbé tapasztaltak és nem tudják, hogy néhányan mindig csak a negatív energiáikat pufogtatják ki itt. Nem tartom fairnek, hogy igazságtalan általánosításokkal, csak a rosszat szajkózó bejegyzésekkel veszitek el mások kedvét a játéktól. Az ilyen pikírt megjegyzések igenis bántási céllal szoktak születni az interneten, vagy esetleg tudatlanságból. Ha esetedben az utóbbi, akkor szolgálok néhány információval a háttérről.

 

Én benne vagyok a csapatban, aki ezt az oldalt készíti.

Mi nem "gyártók" vagyunk! Ez a játék nem gyártósoron készült, hanem valaki megálmodta és több ember is az év majd' minden napján dolgozik rajta! Szívünk, lelkünk, rengeteg időnk benne van! Lehet, hogy játékosként nem tudjátok felfogni, mennyi munka ez. Elmesélem, hogy ÁTLAGOSAN egy kérdéshez 10-15 perc kutatás szükséges. Jelenleg több mint 30.000 kérdés van az oldalon. Kis matek: csak a kérdésekben több mint 7000 munkaóra van benne. És akkor még nincs körülöttük a játék: a program, a labirintusok, a kártyák, az extra ötletek, a képek... a szabályok, összefüggések átlátása, egyensúlyteremtés, napi odafigyelés! És a rengeteg fantázia! Újabb többezres tétel!

 

Itt soha nem volt cél senki bosszantása. Ez rosszindulatú hazugság, legközelebb ezt tartsd meg magadnak, mert igenis bántó azokra nézve, akik ezek a játékon dolgoznak, hogy te játszhasd teljesen ingyen. Nem szeretném forintosítani a befektetett időt és munkát, de elmondhatom, hogy a fenntartása, fejlesztése gazdaságilag egyáltalán nem kifizetődő (sőt), ez is igazolja, hogy a játékunk szeretete és a szívügy motivál minket. Ha téged csak bosszant a Kvízlabirintus, nem értem miért játszod évek óta, talán nem neked találtuk ki, senki nem tart vissza, nyugodtan töröltesd magad...

 

Mindenkinek írom, a csak a rosszat látó, becsmérlő, demoralizáló, igazságtalan általánosító kijelentések bántanak minket, csak legtöbbször nem reagálunk. De a szándékunk nem lehet kétségbe vonni, ami igenis tiszta és jó! Lehet, hogy nem mindig érthető, mi zajlik a háttérben, mert a játékegyensúlyt, egyéb működéssel kapcsolatos célokat szolgálják a döntéseink, de sosem akartunk senkit "szívatni".



Biztos vagyok benne, hogy rengeteg öröm, izgalom, jóság és pozitív élmény van a játékban! Nagyon remélem, hogy mindenki tanult már valami érdekeset a világról a kérdéseken keresztül, vagy sikerült átismételnie, amit már tud, naponta megmozgatnia az agytekervényeit. Mert ez a célunk és nekünk a játék megalkotása során mindezekből bőven jutott szerencsére. :)

Ha épp nem láttok újdonságot, fejlesztést az oldalon, akkor épp új kérdések írása zajlik, vagy a későbbi fejlesztéseken dolgozunk. Rengeteg ötletünk van és olvastuk a tieiteket is, vannak terveink 2024-re is.

 

Aki szereti a játékot, annak jó szórakozást kívánok hozzá:

Hoxa

erobika Creative Commons License 2024.01.15 0 0 5516

Az erőfeszítés meghozta gyümölcsét. Csak így tovább!

Előzmény: Don Pedro Gonzales (5514)
"Chilly" Creative Commons License 2024.01.15 0 0 5515

Indul a mandala azaz a játék a mai nappal nekem :)

Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2024.01.11 0 0 5514

          Azért csak bealkonyult nekije. Ez volt 235.trónfoglalás.

Előzmény: Don Pedro Gonzales (5513)
Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2024.01.11 0 0 5513

A francba. Muszáj minden trónszéken renickesnek  terpeszkedni? 

Már nem is emlékszem mikor szereztem  trónszéket:-)

Azért ma   még megpróbálom, bár tartalékaim erősen kimerülőben vannak. (Ez sajnos  majdnem minden kártyámra igaz)

Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2024.01.11 0 0 5512

Ilyen nálam is szokott előfordulni, igaz nem túl gyakran. Általában olyankor, ha bekapcsolva hagyom a gépet és hosszabb ideig nem lépek semerre.

Előzmény: "Chilly" (5511)
"Chilly" Creative Commons License 2024.01.11 0 0 5511

Nem tudom mi van a Kvízlabirint szerverével, de nálam állandóan megszakad, mióta visszaregiztem ( tele vagyok lejárt idővel, meg hosszú válaszidőkkel a 3-4 mp helyett ( azt írja lehet az internetkapcsolatod megszakadt) ami nem igaz, mert szól az internetrádió, megy a TV, ami szintén az interneten keresztül jön. Lehet nem kedveli a szerver a külföldi IP címet. :( Igy a játék nehézkes lesz :(

Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2024.01.09 0 0 5510

Meg még  ráadásul piszok hideg is van.

Lemermednek az agysejtjeim:-(

Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2024.01.09 0 0 5509

Megint egy kibszott renickes ül a trónszékemen

Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2024.01.02 0 0 5508

Elfoglaltuk idei első trónusunkat, amely összességében  a 232-es számot viseli:)

í

Hopp Alek Creative Commons License 2024.01.02 0 0 5507

Ezt olvastam a GYIK-ben "  Egy külön kitétel, hogy ugyanarról a számítógépről/közös hálózatról csak korlátozott számú játékos indulhat (akik a legtöbb pontot szerzik a kvalifikáció során)."

 

Többes számban van fogalmazva! Ez vajon hogyan értelmezhető?

Előzmény: idooogeep (5506)
idooogeep Creative Commons License 2024.01.02 0 0 5506

Úgy tudom nincs korlátozva. Egyedüli szankció, hogy bajnokságokban csak egyikük indulhat, illetve néhány kihívásban sem szerepelhet közülük  egynél több.

Előzmény: Hopp Alek (5505)
Hopp Alek Creative Commons License 2024.01.02 0 0 5505

Nem most kezdtem, azért annyit nem felejtettem. Nem tiszta előttem, hogy most egy hálózatról hányan játszhatnak, mert lehet Chilly főnököt is regizem... :)

Előzmény: idooogeep (5504)
idooogeep Creative Commons License 2024.01.02 0 0 5504

Szia!

Köszi.  Nagyon gyorsan haladsz. Én az első hónapban még nem is tudtam a trónszékről, utána meg még egy darabig nem tudtam használni sem. Nagy előnyben vagy, csak így tovább!

Előzmény: Hopp Alek (5503)
Hopp Alek Creative Commons License 2024.01.02 0 0 5503

Grat! Én szorgalmasan gyűjtöm a kudarcpontokat egyelőre :) Mondjuk ma reggel begyűjtöttem a 3 trónomat is. :)

Előzmény: idooogeep (5502)
idooogeep Creative Commons License 2024.01.01 0 0 5502

                                            Sziasztok!

      Minden játékostársamnak  Boldog Békés Sikerekben gazdag Új                                                        évet kívánok.

Megszületett az év első sikere.   Perzsacica  ellen sikerült a 188.trónfoglalás, aki ellen eddig ugyancsak nem szerepeltem valami fényesen.  Mérlegünk 17-16-70 volt az ő javára.

Mostanii meglepő, de megérdemelt győzelmem  eredményeképp javult  a mérlegünk, sőt a 2024-es évben  ellene 1-0-0  a statisztikai összesítés:-)
Ami ugyan az összképen nem változtat lényegesen,de azért örömünkre szolgált.

BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.12.31 0 0 5501

Neked is

Előzmény: idooogeep (5498)
Hopp Alek Creative Commons License 2023.12.31 0 0 5500

Köszönöm!

 

(visszavonult Chilly segédje)

Előzmény: idooogeep (5495)
idooogeep Creative Commons License 2023.12.31 0 0 5499

Egész napos tökölés után ezt sikerült egyedül felhozni. Az összes régi és új képem is egyszerűen elérhetetlen.

Előzmény: idooogeep (5498)
idooogeep Creative Commons License 2023.12.31 0 0 5498

idooogeep Creative Commons License 2023.12.31 0 0 5497

Most néztem  jó válasz arány statisztikát. Az első 12 játékos közül legalább 4 renickes van, bár szerintem még  hármat  egy kis jóindulattal ide lehet sorolni.

És akárhogy is nézzük ez már siralmas

BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.12.31 0 0 5496

boldog újévet mindenkinek 

idooogeep Creative Commons License 2023.12.31 0 0 5495

Gratulálok!  Egyúttal Boldog Újévet és jó játékot kívánok.

 

(Kit tisztelhetünk Benned?)

Előzmény: Hopp Alek (5494)
Hopp Alek Creative Commons License 2023.12.31 0 0 5494

Szép Napot és Boldog Újévet a játékosoknak és a betérőknek!

 

Kedvet kaptam egy kis játékra és visszatértem. Egy Trónszék elfoglalva. :)

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!