Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.22 0 0 5879

a nemetet is konnyu elintezni, "meg aznap megvan", sot visszamenoleg is lehet, ket heten belul teljesen legalis, utana legfeljebb osszevonjak a szemoldokuket, de megcsinaljak

 

(tehat ha elsejen elkezdesz vallalkozni, azt raersz a honap kozepeig bejelenteni)

 

bemesz utlevellel a Gewerbeamtba, megmondod, mit akarsz csinalni, befizetsz 45 eurot es kesz, adoszamod par hettel kesobb lesz, de az is visszamenoleg ervenyes lesz (asszem)

 

az is a neve, hogy Gewerbeanmeldung, tehat "bejelentes", nem pedig engedely, amit vagy engednek, vagy nem

 

viszont nemet lakcim kell hozza - amig az nincs, addig meg szamlazzon a magyar ceged, oszt jonapot

 

(eppenseggel osztrak is lehetsz persze magyar helyett, csak annak az ertelmet nem latom)

 

a Scheinselbständigkeit reszletszabalyait nem tudom sajnos

Előzmény: Lábasmáz (5878)
Lábasmáz Creative Commons License 2016.09.22 0 0 5878

Még egy kérdés:

 

Osztrák egyéni vállalkozóként (Einzelunternehmer) elkezdhetek-e dolgozni Németországban? Ha már kinn vagyok, lesz időm, hogy elintézzem a szükséges német dolgokat, de egyelőre itthonról ez vagy nehezen megy, vagy sokba kerül, vagy mindkettő... Az osztrákot meg könyű elintézni, csak kiszaladok Bécsbe, és még aznap megvan.

 

LM

Előzmény: Lábasmáz (5877)
Lábasmáz Creative Commons License 2016.09.22 0 0 5877

Nem ez a cég lenne az egyetlen ügyfelem. jelenleg a magyar cégben van még pár (magyar főállás mellett van Kft-m). Ha kimegyek, a magyar céget úgyis becsukom, mert odakinn nincs haszna a 6 hónapos telephely képződés miatt, és adózásilag sem jobb a Freiberuflernél. Onnantól német vállalkozóként fogok számlázni a magyar ügyfeleknek is, nekik mindegy, mióta EU-tagok vagyunk. Ezzel csak az a baj, hogy nem rendszeres, hanem össze-vissza, ahogyan a munka van. Fél év is eltelhet, hogy megy egy újabb számla, máskor meg kettő is van ugyanabban a hónapban.

 

Az mit jelent, hogy a kinti céget cseszik meg? Ha bukta van, akkor sem én állom a cehet, hanem nekik kell?

 

LM

 

Előzmény: Törölt nick (5876)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.21 0 0 5876

Igaz-e, hogy Freiberufler IT-s konzultáns mérnökként, 25 év szakmai tapasztalattal a hátam mögött is előbb honosíttatnom kell a magyar diplomámat, hogy megkapjam az iparengedélyt?

 

nem

 

Mik pontosan a minimum feltételei, hogy az ember ne legyen Scheinselbstständig?

 

a leirasod alapjan te scheinselbständig leszel, ha a fejed tetejere allsz, akkor is :-) de ez alapvetoen a munkaado megrendelo kockazata, ot baxxak meg, ha lebuktok

Előzmény: Lábasmáz (5875)
Lábasmáz Creative Commons License 2016.09.21 0 0 5875

Kaptam egy ajánlatot, hogy dolgozzak odakinn vállalkozóként, munkaidő-elszámolás és óradíj alapján.

 

Ezzel kapcsolatban van pár kérdésem:

- Igaz-e, hogy Freiberufler IT-s konzultáns mérnökként, 25 év szakmai tapasztalattal a hátam mögött is előbb honosíttatnom kell a magyar diplomámat, hogy megkapjam az iparengedélyt?

- Mik pontosan a minimum feltételei, hogy az ember ne legyen Scheinselbstständig?

 

Köszi előre is!

 

LM

Fradista Utazó Creative Commons License 2016.09.01 0 0 5872

>Ettol fuggetlenul nyilvan aki nem illeszkedik be az itteni ertekrendbe, az menjen haza.

Nem fog. Kitoloncolni pedig praktice lehetetlen, több okból is. Ergo akiket beengedtünk a határon, azoknak vagy megengedjük, hogy halálukig itt maradjanak, vagy elviseljük, hogy halálukig illegálisan itt maradnak.

Előzmény: sogormail (5870)
sogormail Creative Commons License 2016.09.01 0 0 5871

Ezek a statisztikak melle kell tenni, hogy pont a magyar kint levo munkavallalok, leggyakrabban a szakipari teruleteken leggyakrabban egy magyar cegen keresztuli kikuldetesben vannak itt!

Ergo itt van bejelentve (ha bevan), de a tarsadalom biztositas Mo.-on fizetett, adozasilag meg ahogy sikerul:). Igy a legtobb statisztikaban megjeleno honfitarsunknak eselye sincs kihasznalni a rendszert akkor se ha ra lenne szorulva.

 

Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (5864)
sogormail Creative Commons License 2016.09.01 0 1 5870

Ja, hogy te a 2 honappal ezelottire gpondolsz:)

Velemenyem tovabbra is az. Dobalod az altalanositasokat, te is bevandorlo vagy, ha nem tetszik hazamesz.. Az, hogy a politika revidial termeszetes. Soha nem allitottam, hogy a kontrol nelkuli beengedes nem problema. De nem lehet altalanositani 450mio arabot kulonbozo orszagokbol es egy kalap ala venni minden muszlimot. Es de, beszelek emberekkel, itt elek. Sot vannak muszlim barataim es eltem muszlim orszagban is. Es ismerek  menekulteket is. K. nem homogen a kep.

 

Ettol fuggetlenul nyilvan aki nem illeszkedik be az itteni ertekrendbe, az menjen haza. Es pont itt nagyon nem lehet altalanositani, mert k. sok magyart is haza kellene zavarni..

Előzmény: Irbisz (5868)
sogormail Creative Commons License 2016.09.01 0 1 5869

Ugye ha az erto olvasas menne, akkor nem trollkodnal. Ha 2 het alatt se jottel ra, akkor itt egy kis segitseg, te irtad:

 

"Mivel a társadalmuk vészesen elöregedik, kb. munkaerőhiány van, tömeges hazaküldés teljes szélsőjobb eltolodás esetén sem lesz."

 

Csak es kizarolag erre reagaltam, semilyen elkuldes es nagy arc nem volt, egy arva szot nem irtam masrol. Ez pedig akkor is es most is egy tevhit.

Előzmény: Irbisz (5868)
Irbisz Creative Commons License 2016.08.31 0 0 5868

Hm, ennyit erröl Herr sogormail, kinek is volt igaza par honapja, mert akkor bezzeg meg jo nagy arcod volt es küldtel melegebb eghajlatra:

http://www.welt.de/politik/deutschland/article157908833/Merkel-hat-sich-nicht-veraendert-Deutschland-schon.html

Es ha mar a die Welt-ben ilyen mondatokat lehet olvasni:

"Genau dies ist der Eindruck, den viele Bürger haben: Ihre Kanzlerin hat sich nicht verändert. Doch das Land hat sich verändert, sie, die Bürger, haben sich verändert. Die Raute ist vom Symbol des Innehaltens und der Nachdenklichkeit zum Symbol der Entrücktheit, ja der Sturheit geworden.

kicsit revidialhatnad nezeteidet,föleg ugy, hogy a kormanypartoktol lemorzsolodott szavzoknak köszönhetöen ha ma lenne szövetsegi valasztas, az AfD mar harmadik lenne --> a valtozasok oka meg nem mas amit mar akkor irtam, es a valosagot ugyan lassan mar lehet, de az okokat meg mindig nem nagyon illik/lehet kimondani ma sem, de ha nyiltan nem is beszelnek rola, a nemet emberek szeme kezd felnyilni, latjak mit hozott rajuk Merkel, es föleg mit veszthetnek el emiatt hazajukban mar közeptavon is (pont azokat az europai ertekeket es szabadsagjogokat a velünk ellenseges fanatikus muszlimoknak "köszönhetöen" amelyekhez szerinted nincs közöm).  Es lass csodat, mar maga Gabriel is " fordert "Obergrenze für Integration""

http://www.welt.de/politik/article157880084/Gabriel-fordert-Obergrenze-fuer-Integration.html

mar menekül ö is a süllyedö hajorol, mert partja lassan elveszti neppart jelleget ugy csökken tamogatottsaguk, par honapja ki hitte volna hogy ilyet fog mondani:)

" ...

Im selben Interview forderte der Vizekanzler dann auch eine Obergrenze für Integration: "Die Union hat die Herausforderungen unterschätzt, und wir haben immer gesagt, es ist undenkbar, dass wir in Deutschland jedes Jahr eine Million Menschen aufnehmen", sagte er laut am Samstag vorab verbreiteten Ausschnitten aus dem Interview.

Es reiche nicht, ständig zu sagen, wir schaffen das, sagte Gabriel weiter."

 

No igen, egy ev alat kiderült, merkel elhiresült mondasa csak PR-fogas volt a közhangulat ideiglenes lecsillapitasara, amit eleg sokan szepen el is hittek- de mar kezdenek rajönni hogy üres lozung volt, ilyen üres hazugsag akar orban propagandaminiszteriumabol is jöhetett volna.

 

Olvasgasd el csak a cikkekeket, akar ezt is (Der Putsch gegen Merkel kommt auf leisen Sohlen- http://www.welt.de/debatte/henryk-m-broder/article157893852/Der-Putsch-gegen-Merkel-kommt-auf-leisen-Sohlen.html), biztos szivszelhüdest kapsz :)

 

Ja, akik veled ellentetben gondolkodnak Nemetorszagban, meg az eleg egyoldalu hirek mellett is nezik a tenyeket, az összefüggeseket es kezdik a fejüket hasznalni, azok körberöhögnenek teged, es pl. a menekültek  siralmas foglalkoztatottsagi adatait is az orrod ala dörgölnek (http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/welcher-konzern-stellte-fluechtlinge-ein-14322168.html), amelyböl mar annak is egyertelmünek kellene lenni, amit irtam korabban, aki olyan ismerethianyos naiv almodozo mint te (Das Leben ist kein Ponyhof).

Ezek az emberek nagy atlagban tenyleg csak jo eletert, segelyert, ellatasert jöttek, nem dolgozni a hitetlen gyaur nyugatiaknak- amin semmit nem valtoztat par keresztenygyökerü szir orvos feher hollokent amivel peldaloztal, cseppek a tengerben.

Tovabba vallasilag totalisan intoleransak, mint a keresztenyseg 400 eve volt, a nemi egyenlöseg es a legtöbb liberalis ertek is elfogadhatatlan a szamukra  kirekesztö bigott vallasuk miatt, tovabba mint olvastam az egyik ilyen ”derek” menekült nagyon frappans nyilatkozatat, ök nem is akarnak es nem is fognak dolgozni, mert ök a kancellarasszony meghivasara jöttek az orszagba, az ö vendegei, es a vendegeket nem szokas dolgoztatni. Hibatlan logika, fogj munkara ilyen embereket, föleg ha vallaskarosultak, es utalnak mert nem eleg hogy gazdag vagy, de Allah hitetlen ellensege is …

 

Akarat hijan ugyanis nehez valakit integralni, itt meg nem hogy akarat sincs, de helyette van kifejezett tömeges ellenallas az integracioval szemben.

 

Előzmény: sogormail (5711)
dreizwanzig Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5867

köszi!

meg sogormailnak is. én itt olvastam erről a 2. és 3. oldalon: http://www.freiburgimagyarok.com/kisokosmatart_htm_files/infonemo.pdf

E szerint van különbség, hogy melyik lesz az állandó és melyik az ideiglenes címed.

De akkor úgy teszem fel a kérdést, hogy ha a német lesz az ideiglenes címem, akkor van-e annak valami hátránya? Pl. vehetek-e autót a nevemre kint?

Előzmény: Dózerbike (5849)
meorka2 Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5866

Üdv

 

Love.hu-hoz vagy eropolis.hu-hoz hasonló mi van németországban?

GEdevil10 Creative Commons License 2016.08.25 0 0 5865

Táppénzre kerülni Németországban elég nehéz, mert ehhez 6 hétnél hosszabban kell betegnek lenni, de értem, amit mondasz. ;)

Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (5864)
BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2016.08.25 0 0 5864

Ez is elgondolkodtató!Én is kint élek,egy jó ideje.A statisztika,teljesen más irányba mozdul el, itt kint!Nem mi vagyunk,átlagosan a haszonélvezők,az előző hozzászólásban leírtak alapján reagáltam,ebben az Országban.Erre,azért büszke is vagyok!:-)Én még táppénzen sem voltam,azt sem tudom,h hol van a körzeti dokim(persze a szomszédban:-)

 

 

            Hajrá Magyarok!!!!:-)

Előzmény: GEdevil10 (5863)
GEdevil10 Creative Commons License 2016.08.25 0 0 5863

Én itt Gelsenkirchennek egy olyan negyedben élek, amit a sajtóban mostanában libanoni nagycsaládok által uralt no-go-areanak kezdtek

nevezni (ami egyébként egy nagy baromság), a házban, ahol lakok 10 lakásból 5 ben libanoni arabok laknak, a földszinten egy klisészerü nagycsalád, csak saccolni lehet a számukat és láss csodát, ezek közül (az összes a házban lakó közül, nem csak a nagycsaládból) egyetlen egy fönek van reguláris munkahelye!

Előzmény: GEdevil10 (5862)
GEdevil10 Creative Commons License 2016.08.25 0 0 5862

...és persze ebbe nem voltak beszámitva a még nem elismert státusszal itt élök!

Előzmény: GEdevil10 (5861)
GEdevil10 Creative Commons License 2016.08.25 0 0 5861

Mindegy, mit mondanak a magyarokra, nemrég, úgy pár hete jelent meg egy statisztika az összes jelentös bevándorlócsoportra lebontva, hogy melyiknél milyen arányban vannak az állami segélyekböl élök és ebben igen csak tetemes elönnyel a magyarok voltak a legjobbak, kb. 5% élt szociális juttatásokból, a következö csoportok már 7% körül mozogtak, mig az araboknál, törököknél ez már 40% + volt!

Előzmény: DeRosa (5859)
Irbisz Creative Commons License 2016.08.25 0 0 5860

Igazad van kedves Rosa, az iagazsag  valahol a kettö között van, csak sajnos nem közepen :)

 

Nem en hoztam fel hatranykent, hanem eleg szeles latorörü nemet kollegaim maguk emlitettek.

Es ami jo meg hasznos volt a multban, ma a megvaltozott környezetben sok helyen gyakran kifejezetten hatrany a gazdasagi eletben.

 

Segitökeszek, empatikusak ezt alairom, söt sokkal inkabb mint a magyarok (de azt mar nem tudom nem tul szük mintabol altalanositok-e a magam kedvezö tapasztalatai alapjan- egy nemet kollegam azt mondta, ahol ö lakik, ott nem lettek volna ilyen kedvezö tapasztalataim, mert az sokkal kevesbe nemzetközi varos :)). De ez különben is az egyen szintje, a felsö szinteken mar nagyo eröteljesen a realpolitikai, hatalmi, gazdasagi erdekek mozgatjak a dönteshozokat, mindegy hogy egy nagy konszernröl vagy a nagypolitikarol beszelünk. Aztan hogy mit kommunikalnak (Abgas-Skandal, hogy ne csak politika legyen, igazan gyönyörü eufemizmus, tanitani lehetne mint a nephülyites magasiskolaja), mikent marketingelnek egy döntest, plane ki mit hisz el ebböl, az mar teljesen mas kerdes :)

 

A politikai korrektseg nagy, ezt csak a hülye vitatja, de komoly mellekhajtasai vannak, sok helyen a sajtoban, a mediakban lenyegeben öncenzurat gyakorolnak emiatt. Es igen, az igazsag elhallgatasa jobb mint hazudni (mint mondjuk orbanek), na de azert ettöl ne essünk mar annyira hasra, a szolasszabadsag es az informaciohoz valo szabad hozzaferes alapjog (kellene hogy legyen), es igy ez serül komolyan.

De ennel nagyobb baj, hogy ugyan mikent lehet egy komoly es igen komplex problemat megoldani, ha nem lehet beszelni rola öszinten, mert ugymond politikailag nem korrekt a tema. Igy meg csak megy a maszatolas, a helyzet meg szep lassan csak eszkalalodik, es valos problemafeltaras meg hosszutavon hatasos kezeles helyett csak megy a tüzoltas ... 

 

Az arabot nem veletlenül emeltem ki, nem az a baj hogy valaki muszlim, hanem hogy arab. persze mivel vegtelenül korrekt vagy politikailag, ugysem ismersz el evidenciakat, mert az ugymond altalanositas es semmikeppen nem lehet/szabad altalanositani. Pedig de, ha valamely tualdonsag altalaban jellemzö egy (nep)csoportra, akkor attol egyenszinten nagy szorasok vannak, de atlagban jol jellemez egy csoportot.

 

Epp ezert, mivel en is egyenkent vagyok a melohelyen, a lakohelyen, nem erdekel mit mondanak a magyarokra :), legfeljebb javitom a masok altal kialakitott rossz kepet a magyarokrol. Ahogy anno Becsben joggal tettek ki a "Ne lopj magyar" tablat a gorenjes idöszakban, attol az veletlenül sem volt igaz mindenkire egyenszinten, de nagy atlagban, statisztikailag sajnos volt oka ...

 

Na ugyanigy struccpolitika hogy enm ismered el a lusta arab jelzö altalanos ervenyesseget, nem veletlen hogy a tavaly bearamlott több mint egy milionyi arabbol par szazat sem sikerült munkaba allitani- mert nem is akarnak dolgozni (ennel meg orban szanalmas, nagy csindrattaval beharangozott "hozzuk haza a fiatalokat" hatalmasat bukott programja is sokkal sikeresebb volt ...).

Es tudod miert? Mert mint az egyik gyönyörü logikaval megmagyarazta, ök a kancellarasszony vendegei, es a vendegeknek nem kell dolgozni, a hazigazdak kötelessege roluk gondoskodni.

Ennel rosszabbak azok, akik mint vallaskarosult fanatikusok, eleve felsöbbrendünek tartjak magukat a hitetlen kereszteny kutyaknal, plane az istentelen ateistaknal, nem fognak nekik dolgozni (no de az ilyen velemenyt mar nem mindenütt merik megjelentetni a politikailag korrekt ujsagirok, szerkesztök, pedig eleg elterjedt nezet).

Na sok sikert az integraciohoz, meg a törököke sem egy success story, pedig ök anno meg dolgozni mentek, nem penzert meg segelyert, no meg a vallasossaguk is hetköznapi volt, nem ezek a  vahabita, szalafista, sariatörvenykezest bevezetö es parhuzamos tarsadalmakat epitö veszelyes szelsösegesek voltak. Erröl nemetek is irtak, figyelmezetettek a veszelyre, javaslom a utanaolvasni ezeknek a tenyeknek, az idealista valosagtagadas helyett.

Előzmény: DeRosa (5859)
DeRosa Creative Commons License 2016.08.25 0 0 5859

Az igazsag feluton van, mint mindig.

 

Amit a nemet kultura karara felhozol, az nagyresz a nemet sikertortenet (gazdasagi, ...) alapja. A hatranyaival egyutt.

 

Szinten fontos figyelembe venni, hogy a nemetek gondolkodasaban nagyon melyen benne van amit az elozo generacio elkovetett, ergo tenyleg segitokeszek ugy nagy altalanossagban. (Lehet oket pocskondiazni emiatt a "buntudat" miatt, de jobb, mintha onnan folytatnak, ahol '45ben abbahagytak...)

En nagyon szeretem, hogy Nemetorszagban alapvetoen nincsenek zsido, cigany stb viccek.

 

Re: "lusta arab muszlimok" :-( Tudod miket mondanak hasonlo szeplelku emberek a magyarokrol? Es nekik is van igazuk. Tobb peldat is fel tudnak hozni...

 

Az, hogy munkaerohiany van es ezt szeretnek, ha a menekultek kompenzalnak, teny. De nem a farok csovalja a kutyat.

Jelen pillanatban inkabb sulyosbitottak a helyzetet. Olyanok, mint egy gazdasagelenkito csomag, amit epp munkahelyeket general. Es nem csak a rendorsegnel...

 

Udv,

deRosa

 

 

Előzmény: Irbisz (5856)
Fradista Utazó Creative Commons License 2016.08.24 0 0 5858

Nálunk van minden. Spätaussiedlerek Kazahsztánból, egy fickó Ogyesszából, egy nő Kisinyovból, és most vettünk fel egy moszkvai lányt. Mondjuk ő már az egyetemet is Bonnban végezte el. 

Előzmény: GOLAZ111 (5857)
GOLAZ111 Creative Commons License 2016.08.24 0 0 5857

Akiket én ismerek, azok 1-2. generációs baltikumi oroszok.

Előzmény: Fradista Utazó (5851)
Irbisz Creative Commons License 2016.08.24 0 0 5856

Ertem, azaz szerinted nem erdekböl lett beengedve  a nemzetközi szerzödesek teljes figyelmen kivül hagyasaval tavaly a több mint 1 millio migrans az orszagba, hanem önzetlen szivjosagbol? :)

Engedd meg hogy kinevesselek, esetleg irigyeljek mindent rozsaszin ködben lato naivitasodert, amelynek oka alighanem az hogy tul regota elsz Nemetorszagban, atvetted mentalitasukat, es majd mindent elhiszel a tekintelynek, az autoritasnak, az orszag vezetöinek- ezt egyebkent mint hibat a kicsit szelesebb latokörü nemetek is tudjak nemzetükröl (mivel meg a vallalati kulturaban is vannak hatranyos következmenyei- az egyebkent letezö elönyei ellenere is).

 

A tulszamlazo jugoszlav taxisok esete meg semmilyen ertelemben nem cafolja amit irtam, csak egy irrelevans "kis szines" hangulatkep Ja, en meg ma taxizok eleg sokat, es a szamla kb. független attol hogy nemet, jugoszlav, török (arab?), netan valamilyen szenfekete afrikai a soför- persze mindig ugyanazt a taxitarsasagot hivom.

Előzmény: sogormail (5854)
sogormail Creative Commons License 2016.08.24 0 0 5855

Tevhit. Ha egy ilyen problema eldurvul, annak gazdasagi vonzatai is vannak. Nem a vendegmunkasok tartjak fent a korforgast, hanem egy jol atgondolt versenykepes gazdasag es jogallam.Aminek "mellekhatasa", hogy johetnek a vendegmunkasok. Ha elkezdodnek a b...tatasok, ott megjelenik ugyanez a jogban, nem fog ugy mukodni a gazdasag, mert a a befektetetok, ertelmesebbek java resze elhuz. Nem marad a tortabol, mesz az utcara, onnan meg haza. Akkor mar nem fogsz hianyozni a gazdasagbol..

Előzmény: dreizwanzig (5837)
sogormail Creative Commons License 2016.08.24 0 0 5854

Ez egy oriasi tevhit. Ha egy problema eszkalalodik, annak oka es/vagy okozata egy gazdasagi beszukules is. Ez olyan mint a befektetes. A multbeli hozamok semilyen garanciat nem jelentenek a jovore nezve.. A szorgalmas juhgoszlav vendegmunkasrol az jut eszembe, mikor egy idoszakban rendszeresen jartam taxival ugyanazon az uton, ugyanabban az idoben min. 25-30 alkalommal. A szamla mindig ugyanolyan volt 1-2 EUR-n belul. Aztan jott tisztesseges, szorgalmas jugoszlav vendegmunkas aki csak a jugo "tudatrol" volt kepes beszelni, majd a szamla hirtelen felszokott 50%-al..

 

Előzmény: Irbisz (5839)
sogormail Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5853

Ezekre a szamokra gondolsz? Mert ez koszonoviszonyban sincs a te szamaiddal..

https://www.destatis.de/EN/FactsFigures/SocietyState/Population/Migration/Tables/MigrationTotal.html

 

 

Előzmény: Gelord (5841)
sogormail Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5852

Ha ilyen kerdeseid vannak, akkor kezd el olvasgatni a "kikoltozeshez szukseges adminisztracio" topikokat. Google..

De ez a legjobb oldal szerintem:

http://www.nemetugyek.de/nemetorszag-ugyintezes-kitelepules-utan/

Előzmény: dreizwanzig (5847)
Fradista Utazó Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5851

Igazából csak olyan hangulatjelentésként :-) 

Sok mindenre fel voltam készülve, amikor kijöttem (négy éve), de erre nem. A közvetlen környezetemben 5 orosz kolléga dolgozik (és 4 német). 

Előzmény: Dózerbike (5850)
Dózerbike Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5850

...és hány éves a kapitány ? :) Bocs, de nem sikerült rájönnöm, ezt most miért szúrtad be ide.

Én 4 évig "tanultam" oroszul, kettes hármas voltam belöle, persze mert utáltam, ebböl voltam a legrosszabb. Arra jo volt, hogy pár szót megértek a szerb munkatársaim beszélgetéseiből. 

A kapitány talán шестьдесят éves. :)

Előzmény: Fradista Utazó (5848)
Dózerbike Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5849

Ezzel nem kell foglalkozni. Bejelentkezel a német lakcimre és lesz egy német lakcímed. A magyar meg továbbra is megmarad. Nincs olyan, hogy ideiglenes, vagy állandó. Kijelentkezhetsz a magyar lakcimedröl, de szerintem ne tedd.

Nekem is megvan még a magyar lakcimem is.

Amit viszont tegyél meg , a TB vagy Államkincstár vagy OEP vagy hogy hivják őket, feléjük jelezz hogy hosszabb idöre elhagyod az országot, mert különben ketyeg tovább a TB díj.

Előzmény: dreizwanzig (5847)
Fradista Utazó Creative Commons License 2016.08.22 0 0 5848

Kollégák beszélgetnek a konyhában. Csak foszlányokat értek belőle. Pedig 9 évig tanultam oroszul, és sose voltam négyesnél rosszabb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!