Keresés

Részletes keresés

tere Creative Commons License 2005.02.15 0 0 140
Kis moddal jó lesz az tirisztoros fényszabályozónak... weeeehehe...
spacc Creative Commons License 2005.02.15 0 0 139

wow!

 

Erre majd tere barátunk harap... :)))

Előzmény: feribacsi (138)
feribacsi Creative Commons License 2005.02.15 0 0 138

Na! Más is alszik :)))

Vasárnap összerámoltam a rendszert. Kibővült egy tápstabilizátorral is. Csoda lett!

spacc Creative Commons License 2005.02.14 0 0 137
nem is wott, ne is legyen :))))
Előzmény: feribacsi (136)
feribacsi Creative Commons License 2005.02.14 0 0 136
No akkor nincs itt gond :)))
Előzmény: spacc (135)
spacc Creative Commons License 2005.02.14 0 0 135

feribácsi!

 

De jó nékünk!  Illetve most néked, mert nálam most az én felbecsülhetetlen értékü rendszerem szét vagyon bombázva (mert lökést a ténykedéshez csak a hiányérzet adhat hosszútávon..)

Amúgy ez az a közös pont, amiben abszolute egyetértünk.

Előzmény: feribacsi (134)
feribacsi Creative Commons License 2005.02.14 0 0 134
feribátyó rendszere feribátyó számára felbecsülhetetlen értékű. Zenét hallgat rajt, örömet okoz neki a hallgatása. Megnyugtatja, ha nagyon kell felidegesítí, de egyensúlyban tartja érzelmileg. Fortintban kifejezhető érték egy más dolog, semmi köze a zenéhez! A zene, és hallgatása művészet. Nem szabad megfogható dolgokhoz hasonlítani. Ez a kereskedők dolga! Megint eltérünk a tárgytól.
Előzmény: spacc (133)
spacc Creative Commons License 2005.02.14 0 0 133

na jo. ezt a kört én fizetem.  Fiugg!  Bőralá!

 

Megint  aszem olyan témában estünk egymás torkának (képletesen szólva lovagoltunk a másik szaván) amin nem érdemes.

 

Abban gondolom 1etértünk, hogy vannak előírások, amiket be kell tartani, mert különben megüti az embör a bokáját.

Vannak ajánlások, amiket érdemes betartani, mert esetleg jobban eladható a produktum.

 

És különben is!  Olyan jól néz ki, ha egy készülék seggén 5 millió kis logó van felfestve.... Az már magában is annyit ér,mint feribátyó jól hangolt rencere (boccs. ez itt a poén helye)

spacc Creative Commons License 2005.02.14 0 0 132

Kedves Linn!

 

Vesd össze a 128 és 125-ben leirtakat....

spacc Creative Commons License 2005.02.14 0 0 131

feribá!

 

Megint két malomban őrlünk!

 

Én arról beszéltem, hogy az ISO  (9001, és társai) minősítés, és nem szabvány.

 

A gyártó minősítése. Valóban nem kell betartani. Olvasd el figyelmesen lécci amit írtam.

 

A többivel kapcsolatban nem kivánok vitatkozni

Előzmény: feribacsi (130)
feribacsi Creative Commons License 2005.02.14 0 0 130

Nincs igazad! Vannak az ISO -nak is előírásai az érintévédelemmel kapcolatban is. Olyanról írj amit ismersz! Ez alapszabály!

Viszont magát az ISO rendszert nem kötelező betartani, mert az ISO egy független világszervezet. Aki akar ISO -zik, aki nem az viszont nem írhatja oda, hogy ISO. Ami jól cseng annak, aki nem ismeri.

Előzmény: spacc (126)
feribacsi Creative Commons License 2005.02.14 0 0 129

Linn Sondek

Kösz!

Pont valami hasonlót szerettem volna írni. Dolgoztam ugyanis 3évet ISO 9001 -es minősítésű összeszerelő üzemben, és azt a sok balgaságot amit az emberre erőltetnek! Tényleg semmi köze a minőséghez!

Katonai repülőgépek elektronikáit szereltük, és komolyan fel kelett lépnünk a rendszer ellen, mert, ha úgy készültek volna ISO, akkor annak potyogás lett volna a vége! ISO nem más, mint technologiai folyamatok írásos rögzítése. Tehát papírmunka.

 

spacc

Nem értem ennek mi köze a hangminőséghez???

Az alkatrészekből pedig nem kell 8E forintos kondi!!! Ennek ékes példája a 70Huf árú RCA csati. Csak szerezz olyan rézdrótot amiből készül, és minden ok! Ne legyen 40évnél fiatalabb stb... Ezek a dolgok hozzák az igazi értéket! A harmónia, ahogy bizonyos alkatrészek összedolgoznak, vagy egymás ellen. Hangnál pedig nem elég ezt műszerekkel bizonyítani, persze biztos tudod ezt is.

Előzmény: Linn Sondek (128)
Linn Sondek Creative Commons License 2005.02.14 0 0 128

Heejj von Spacc,

 

Az ISO nem minősítés, mint mondtam már. Az egy nemzetközi szabványosítási szervezet.

Ha arról van szó, hogy valamely termék/folyamat/intézkedés stb. megfelel az ISO valamelyik előírásának akkor az úgy néz ki, mondjuk ISO 14632/21-2004 például.

Műszaki ember fogalmazzon pontosan, szépen...

 

ps. a rövidítésnek akkor lehet valami értelme, ha pl. egy acélról azt mondjuk, ez az ISO, vagy az MSZ, vagy a DIN-EU szerint gyártották pl. De itt is csak annyiban, hogy megnevezzük a szabályozás forrását és/vagy hatókörét. De már ha magáról az anyag összetételéről, felhasználási céljáról akarunk beszélni, akkor bizony pontosan meg kell adni a szabvány számát, és a vonatkozó pontjait is.

 

Nem egyszerű a szabványosításokkal, mert ezek mellé még jönnek az ajánlások, a nemzetközileg elfogadott nemzeti előírások: pl. TRbF, a VDE és a többiek...

Előzmény: spacc (127)
spacc Creative Commons License 2005.02.14 0 0 127
lemaradt.  Tehát nem minőség, hanem minősítés az ISO
Előzmény: Linn Sondek (125)
spacc Creative Commons License 2005.02.14 0 0 126

Linn! 

Pont ezt magyaráztam én is, az iso-nak semmi köze a többihez. Ha kissé figyelmesebben elolvasod. Pont azon vitáztam a feribával, hogy amit ír, az úgy nem jó. Egyébként köszi a precíz meghatározást. :)))

Előzmény: Linn Sondek (125)
Linn Sondek Creative Commons License 2005.02.14 0 0 125

Hejj, von Spacc, itten sejtésem szerint az ISO 9001 szabványra gondoltatok. Na annak az égegyadta világon nincs köze a minőséghez. Azt a szabványt az állandóság megteremtésére alkották meg, és bármely folyamatnál (ez lehet persze gyártás is, de bármi más is) két dolgot céloz meg: a folyamat egyes részei mindíg azonos módon történjenek, másrészt ezek a történések minden esetben (természetesen azonos módon) dokumentáltak legyenek.

 

Azaz gyárthat valaki szart símán, az ISO 9001 semmi mást nem garantál, hogy mindíg (többé kevésbé) ugyanolyan szart fog gyártani, és ezt dokumentálni is tudja. Nem véletlen hogy az egész linkségnek a legfontosabb dukumentuma, úgymond quintesszenciája a minőségbiztosítási kézikönyv.

 

Namost ezt viszont nem illik összekeverni a különböző szabványok és biztonsági elvárások előírásaival. Az ISO 9001-nek ehhez semmi köze.

 

Az ISO  (International Standard Organisation) önmagában mint nemzetközi szabványrendszer persze más, ott megtalálhatók a ma nemzetközileg érvényes mindenféle műszaki, biztonsági előírások (jóval több mint 14 000 előírás), de Európában azokat kiegészíti/átveszi/bővíti   az EUNORM azaz az EU saját külön szabályozási rendszere.

Előzmény: spacc (122)
spacc Creative Commons License 2005.02.13 0 0 124

terém!

Pontosan erről beszéltem. Vannak előírások, ezeket be kell tartani, mert ha nem tartod be, és baj történik, akkor semmi nem ment meg a büntetőjogi felelőségrevonástól.

Előzmény: tere (123)
tere Creative Commons License 2005.02.13 0 0 123

Elektrokozmetikai gépek gyártását vettem egyszer a fejembe. Még nem vetettem el teljesen az ötletet amit most nem részletezek, viszont felhívtam a MEEI-t, hogy mi a pén van akkor, ha én gyártanék ilyesféle cuccokat. Ott kapcsoltak egy rendes tagot (nem emlékszem a nevére), aki ezekkel a minősítésekkel foglalkozik. Nagyon örült nekem, mondta, hogy _nagyon ritka_ az az eset, hogy valaki ilyen ügyben érdeklődjön. Ha jól emlékszem 3 darabonta kell változtatni ahhoz, hogy ne beszélhessünk egy bizonyos típusú berendezésről. Ilyenkor minden felelősség a gyártóé. Ha típust szeretnék gyártani és forgalmazni, akkor minősíttetni kell, viszont változtatni a berendezés felépítésén nem szabad.

Szóval, egyedi gyártmányoknál semmiféle hivatalos vizsgálat nem szükséges, de a teljes felelősség a gyártóé.

spacc Creative Commons License 2005.02.13 0 0 122

feribá!

 

Akkor te sem tudod, mi az ISO.  Az egy minősítési rendszer, gyártási minősítést jelöl, konkrétan azt, hogy az adott gyártás milyen technologiai fegyelmet  képvisel, milyen egyenletes a produktum minősége. Értelem szerüen ez egyedi példányokra nem alkalmazható, persze részben igen, mert pölö az alkatrészbeültetés, és forrasztási technologia estén rá lehet erőltetni a produktumra az iso minősítést.  De aszem ez bennünket kevésbé érintő téma, inkább az a része érdekes, hogy a felhasznált alkatrészeket milyen minősítésü üzemben gyártották.

 

Amivel alant összekeverted az más, az az érintésvédelem és más szabványok alkalmazási kényszere. megint pölö: ugye egy hálózati trafónak minimum 5 kilovoltos átütési szilárdságot kell biztosítania a kedves használó életének védelmében.. hagy ne kelljen ezt itt sorolni.  Node! Azért egy apróséág vagyon még, aminek jó ha tudatában van az ember fia.  Bütykölt magának otthonra valamit, lettlégyen ott valami erősítő, de akár egy távkapcsoló a tévéhez. Megcsinálja, beüzemeli, és teszem azt, ha szerencséje van, egy áldott pillanatban (hogy ne legyen morbid a példa!) agyoncsapja a "kedves" anyóst, vagy úgy megb@ssza, hogy maradandó károsodást szenved. Bizony feribá' úgy megszívja a hosszúcicit mint a torkosborz, mert büntetőeljárás indul ellene, ha kiderül, hogy az általa krehált készülékben nem alkalmazta a vonatkozó szabványok előírásait. (és ez most nem vita tárgya barátom, volt szakmámból adódoan felelős kijelentés ez tőlem)

 

Az a bizonyos költség...  hát ebben tényleg értemetlen vitáznunk, mert küssé másképp látom a problémát.  Van némi ismeretem például az elektonkus alkatrészek terén, és a röhögőgörcs kerülget, amikor látom, egyesek mennyit képesek fizetni egy jobb minőségű elkóra, holott tizedannyiért olyan hibridet pakol össze az ember, ami paramétereiben a létező legjobbat is veri. No a trafó egy más téma, többel közt az egyik alapvető szempont a likvidálására nálam pont az ára, és az eshetőlegessége.

 

Most egy kis pihenés, mert az ujjam hamarabb fárad mint a pofám... a francba!

Előzmény: feribacsi (121)
feribacsi Creative Commons License 2005.02.13 0 0 121

Egy jó erősítőhöz, akkor 10-20* 30E rel kell számolnod. Met variálgatsz. Magam is próbálgattam mindent, végül eljutottam a toroid trafó hangjához, aminek darabja 10E. Namost két félét próbáltam, mindkettő másként szólt! Még keveset is mondtam. Nem isteníteni akarom a Viba -t, csak kiváncsi lettem volna mások véleményére, akik esetleg próbálgattak már ilyen cuccokat. Látatlanba, hallatlanul köpülni a legkönnyebb, jó Magyar szokás. Ezért nem jutunk előre, mert pl. az Ami dolgokat kergetjük, holott itthon is körül kéne nézni. Futkosunk az elérhetetlen misztikus, fejlett propaganda technikával rendelkező cégek túlárazott termékei után.  Az ISO meg egy ökörség! Annyi kell az embernek, hogy egy olvadó biztosíték legyen a készüléken, és már lőn beteljesülés. Vagy a készülékház méretére gondolsz? Esetleg a hálózati feszültségre? :)

Na jó nem akarok ilyen vitákba beleszállni, mert nem ez volt a célom. Meghát nem is vezet sehova, főként előre nem. Látom típusidegen vagy. :)

Előzmény: Luxi Ferios (117)
Luxi Ferios Creative Commons License 2005.02.13 0 0 120

Aszem ISO minősítésű beültető géppel kell csináltatni azért írtam az ISO-t is.De lehet mindegy a lényeg az hogy a termék az egy más kategória.

A subra visszatérve itt az eredeti http://home.comcast.net/~labhorn/index.html

  Van egy pár külföldi fórum és keresem hátha valaki méretezett egy kisebb dobozt hozzá. http://srforums.prosoundweb.com/index.php/sf/thread/3/1/50/0  http://www.diysubwoofers.org/talkshop/

 És mostanság erre a programra mondják , hogy jó tölcsér méretező progi http://www.users.bigpond.com/dmcbean/

 Ezek pedig ló linkek http://www.users.bigpond.net.au/ggoodacre/centauri/diy/index.html?row2col1=links.html

  Lehet nekem kell méreteznem egyet és kipróbálni jó-e , ez van .

Előzmény: spacc (119)
spacc Creative Commons License 2005.02.13 0 0 119

Luxi!

Amúgy meg füstölésed teljesen jogos, 200%-osan egyet értek véled. Bár a második részében megjegyzem, kissé elgaloppoztál, mert a forgalomba kerülő elektronikai cikkeknek árra tekintet nélkül mind meg kell hogy feleljenek az általad említett szabvány-előírásoknak. Kivételt képez az ISO, az egy más kategória.

Előzmény: Luxi Ferios (117)
spacc Creative Commons License 2005.02.13 0 0 118

Luxi!

 

Ha megvan a kapcsolási rajz, és megvannak az alkatrészek, akkor az ismert nyákgyártó cégek minden további nélkül produkálják neked a nyomtatott áramköri lapot, sőt, némi töbletért, be is ültetik, és akkor már 30e forinta alatt vagy egy kéttenyérnyi méretü panelnál, és ipari minőségü kivitelt kapsz.

Előzmény: Luxi Ferios (117)
Luxi Ferios Creative Commons License 2005.02.13 0 0 117

És azért ez az összeg elég magassan árazott egy olyan fejlesztésre ami semmilyen gyártási szabványnak nem felel meg .Mert szerintem semilyen ISO minősítése nincs , használati útmutató ohne ,stb tehát nem beszélhetünk termékről csak egy házi barkács készőrülék ami jó én nem tagadom de van nálla jobb is.Egyébként én egy db elkészítéséről beszélek amire tul képpen megvan az embör csak nem pesti a lelkem , és van olyan jó szakember mint a vibavoice csak le kell vánszorogni hozzá.

  Egyébként nehogymá 300e ft legyen egy IC-s erősítő elkészítése úgy hogy megvan a kapcsolás és én adom hozzá az alkatrészt is , mert rögtön a tökömbe csapom a vésőt.El kell dönteni hogy keveset adok el sokk pénzért (és megőrülök közben hogy én vagyok a legjobb) vagy sokat kevesebbért.

  Mert egy Magyar háztáji erősítőt ne árazunk már egy olyan elektronikai termékhez amit gyártanak megannyi szabványnak megfelelve reklámozva , Kermi ,TÜV, ISO stb általl bevizsgálva stb mert ha egy ilyen erősítőt kapok 300e ért akkor megértem az árat , de egy sufniban forrasztott barkácsért nem , bármilyen jó is legyen az .

 Mert én a Vibavoicénél még az 5 éves alkatrész ellátást is kétlem , minden esetben. 

Előzmény: feribacsi (115)
Luxi Ferios Creative Commons License 2005.02.13 0 0 116

Igen pláne ha az invesztációt más végzi a fejlesztéshez.

Telefon hangelszóróból nehéz mély hangot kicsikarni.

Előzmény: feribacsi (115)
feribacsi Creative Commons License 2005.02.13 0 0 115

Ha valami igazán jót akarsz csináld magad!

5E ért nem fog neked senki erősítőt építeni! Ötlete mindenkinek van, csak a megvalósításnál szoktak elakadások lenni.

Egy ilyen project megvalósítása, a végeredmény láthatatlansága melett is kb. 300-400E huf. Ezt tapasztalatból mondom! Én olyan 150E nél álltam le az otthoni kisérletezéssel. Persze ez párhuzamosan folyt autohifi terén is, ahol lehet rövidesen lesznek valóra vált termékek is.(50-50%).....

Ezekkel a pincetölcsérekkel eljöttünk a valóságtól erősen! Tegnap hallottam igazi mélyhangot, és azt egy egyszerű orgona művelte.

Előzmény: Luxi Ferios (112)
spacc Creative Commons License 2005.02.13 0 0 114
No, az elképzelést megoszthatnád vélem....
Előzmény: Luxi Ferios (112)
Luxi Ferios Creative Commons License 2005.02.12 0 0 113
Mi is arra várunk hogy valaki csináljon egy kisseb dőcsért a Lab horn-ho .
Előzmény: spacc (111)
Luxi Ferios Creative Commons License 2005.02.12 0 0 112
Nem ismer valaki egy hifi barkács erősítő építő gurut. Aki nem feltétlen a kukábúl akar építkezni (adok én alkatrészt , kábeleket stb) és a legnehezebb rész vany egy két kapcsolási ötlet amit valóságba kell ültetni . Ja és nem gondol ki eszeveszet öszeget érte (nekem elég csak a panel) no doboz stb.
spacc Creative Commons License 2005.02.12 0 0 111
én meg már aszittem, egyedül vagyok, aki szereti a "földön túli" mélyeket hallani is és érezni is... :)
Előzmény: Luxi Ferios (110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!