Keresés

Részletes keresés

Sziabalu Creative Commons License 2016.07.21 0 0 2426

Voltam a dokinál de mondta asszisztens majd jövő hónapban találkozunk. Eddig azt vettem észre hogy a jó idő hatására jobban lettem. Söt volt mikor még ha pár órára is de totál panasz mentes voltam. Az időjárás rosszabbodás hatására eljön a fájdalom. Főként a belégzési veszem észre. Már jó lenne ha teljesen elmulna és nem jönne elő dé a szobai levegőre is érzékeny vagyok. 

Sziabalu Creative Commons License 2016.07.06 0 0 2425

Sziasztok. Régen irtam. Az étkezés még mindig oda kell figyelni. 3 hónapja fizikai munkát csinálok. Az izületi gondjaim kezdenek elmúlogatni.viszont a mellkas egy pontján állandó fájást tapasztalok hullámzó erőséggel. Már csak 3 hónap a kontrollok közötti idő. Nem tudom elmondjam e a dokinak az fájást. A röntgen úgyis meg mutatja ha újra gond van. Nem? Lüktet is egy picit.eddig stagnálás volt minden kontroll on. 1 hónap az újabb kontrollra. 

sattila1183 Creative Commons License 2016.07.05 0 0 2424

köszönöm a válaszodat

Előzmény: s-works (2423)
s-works Creative Commons License 2016.07.03 0 0 2423

sattila1183:
Az én véleményem is az, hogy hallgass a dokikra. Van jó pár kellemetlen mellékhatása, de nem is biztos, hogy mind kialakul nálad. Egy biztos, az arcod tuti szép kerek lesz tőle. :)

Más:
Egy hete nem szedem a Medrolt, sokkal jobb a közérzetem, nem émelygés, puffadás, de napok óta olyan izomlázam van, hogy csak na! Más is tapasztalt hasonlót? (Semmi megterhelőt nem végeztem.)

Anne Duffield Creative Commons License 2016.07.01 0 1 2422

Akkor egy vélemény, az enyém:

 

Engem szintén olyan kezdeti stádiumban "kaptak el", amikor nem volt semmilyen panaszom, csak a "megnagyobbodott nyirokcsomók láncolata" látszott a röntgenfelvételen.

Akkor (31 éve) nem kérdezték meg tőlem, milyen kezelést akarok, kaptam a Prednisolont. (A Medrol elődje) Jó dagadt lettem tőle, a vérnyomásom is emelkedett, az egyik beteglapomon most is felkiáltójellel ott van, hogy "fél évig Prednisolont szedett", de azóta semmi bajom!

 

Nálad, sajnos, már  nem csak a nyirokcsomók érintettek...

 

 

Előzmény: sattila1183 (2421)
sattila1183 Creative Commons License 2016.07.01 0 0 2421

csak a véleményükre lennék kíváncsi, ami nem jelenti azt hogy megfogadom. viszont érdekel minden hozzászólás.

 

Előzmény: Anne Duffield (2420)
Anne Duffield Creative Commons License 2016.06.29 0 0 2420

Ebből a topicból számomra az derült ki, hogy a betegségnek sok megjelenési és súlyossági formája van, ezért én csak azt a tanácsot merem adni, hogy ne laikusokra (volt és jelenlegi betegtársakra), hanem orvosra hallgass!

Előzmény: sattila1183 (2419)
sattila1183 Creative Commons License 2016.06.29 0 0 2419

halihó mindenkinek.

2 éve felmerült a sarcoidózis nálam.  utána beigazolódott mintavétellel a tüdőből, nyirokcsomóból. De nem kellett semmilyen kezelés, stagnáltam, de tünetem nem volt.

 

1 hónapja visszamentem kontrollra, a rtg-n látszott valami, a dokinőm sajnos a sarcoidózis felerősödésére gondolt, elküldött CTre.

 

tegnap voltam CTn ami megállapította hogy a tüdőszövet is érintett lett relatív nagy részben. tünetem továbbra sincs, leszámítva egy-két (szó szerint) nagyon kicsit köhintést naponta (nem köhögés!!).

 

2 hét múlva vissza kell mennem egy konzultációra a tüdőgyógyászomhoz az amerikai útra, Dr. Barsaihoz.

Felkészített hogy Medrol lesz és ezt kell megbeszélnünk.

én külföldön dolgozom és állítólag ennek a csodaszernek iszonyú sok mellékhatása van, nagyon nemtudom hogy ezt én külföldön, hogy tudnám kezelni, átélni, uralni.

természetesen hazatudok menni kontrollokra, de mi van ha nemvárt esemény lesz.

 

1. szerintetek elkezdjem e a Medrol kúrát?

2. valami alternatív módszert tudtok e (tiens, c vitamin)?

3. nem kezdem el a medrolt, akkor mi varható (orvosom szerint tüdő elégtelenség).

4. ha elkezdem a medrolt, akkor milyen mellékhatások várhatók?

 

várom a válaszotokat

köszönöm

attila

Ami2013 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 2418

Sziasztok 2012 márciusban diagnosztizálták nálam a boeck-ot 11 hónap szetroid után meggyógyultam. 2013 novemberben szültem egy egészséges kislányt :)  Majd idén áprilisban ismét keztek kijönni a lábamon a nodosumok és ma kaptam kézbe a CT -ét újra kiújult a boeck. Nagyon elkeseredtem :( az egészben a legszörnyűbb a szteroid szedése :( előre félek :(

Anne Duffield Creative Commons License 2016.05.26 0 0 2417

Egy ilyen utalást találtam:

"A szarkoidózissal élőknél a rákos betegségek (főként a tüdőrák) kockázata fokozott, de a non-Hodgkin limfómák veszélye is jelentős. A beteg gondozása során erre különös gondot kell fordítani."

 

Nekem több, mint 30 éve volt (enyhe formája), azóta (kopogjuk le) semmi jele egyéb következménynek.

Előzmény: s-works (2415)
s-works Creative Commons License 2016.05.26 0 0 2416

Sziabalu!

Nekem is voltak ízületi panaszaim, de a Merdol szedését elkezdve szinte azonnal elmúlt a lázzal együtt. Várom, hogy a Medrol elhagyása után visszatérnek-e az izületi panaszok.

 

 

Előzmény: Sziabalu (2414)
s-works Creative Commons License 2016.05.26 0 0 2415

Sziasztok!

Nálam is sok idő eltelt. Most 12mg Medrolt szedek és szép lassan csökkentjük. A kontroll CT-m és az RTG-k is folyamatos javulást írnak le. A laborom jó, vércukrom jó, a vérnyomásom magasabb 145/... a korábbi 110/...-hez képest, de erre még nem kell szednem semmit. A súlyom nem gyarapodott, igaz a fejem és a hasam fel van puffadva rendesen. Odafigyelek az étkezésre, ha után nem eszem csak egy joghurtot vagy gyümölcsöt.
Valahol olvastam itt a fórumon, hogy minél tovább szedjük a Medrolt, annál inkább megundorodunk töle. Reggel tényleg szinte rá kell venni magam, hogy bevegyem a többi tablettával együtt. Baromi keserű (ha nem sikerül jól lenyelni), és utána fokozottabban érzem ezt a puffadást, diszkomfort érzetet. Igazából nem tudom jól leírni, de elég kellemetlen és eltart egy-két óráig, mire elmúlik. Az üzemorvosom nem enged dolgozni, míg Medrolt szedek, így még mindig itthon vagyok. :( Nem érzem magam rosszul, de a régi formám még egy kicsit odébb van.
Cél a Medrol teljes elhagyása, és az állapotom kontrollálása.
Egy ismrős említette, hogy az elhanyagolt (gondolom tünetmentes) szarkoidózis hajlamosít a tüdőrák kialakulására. Ti hallottatok ilyesmit?

Jobbulást mindenkinek!

Sziabalu Creative Commons License 2016.05.01 0 1 2414

Sok idő eltelt. Szerencsésnek mondhatom magam. Újra dolgozom!!! Nehéz volt és nagyon nehéz volt vissza állni dolgozni és szép lassan fokozatosan kisebb terhelésekkel is de megy a meló. Többet is eszek és mozgok amióta melóba álltam.bár a gyomorsav még nem az igazi de szép lassan a régi étkezés is lassú lassú fokozattal is de megyeget. Azért oda figyelünk a frissességre és zöldségekre.egyetlen egy panasz ami megmaradt ami a váll és a jobb felső melkas összekötő izom állandó fájdalom tán, ami zavaró kicsit. Magamtól elmentem gyógymasször re hetente masszírozza. Akkor is megmarad a fájdalom. Másnál is van ilyen hasonló??? 

Sziabalu Creative Commons License 2016.01.10 0 0 2413

Így pár nappal a medrol elhagyása után nagyon jó, de minden kinek azt javaslom az orvos utasításait a kontrollt ne haja ki még akkor se ha az orvos másképpen rendel.igaz voltak napok mikor nem jó és mikor jó akkor jó, de tilos megszakítani a terápiát.az étkezési módot is hozzá kell venni.nálam most a reflux nagyon rossz.bízok ebben is hogy jó lesz.mindenkinek panaszmentes jó egészséget

Klarissza8 Creative Commons License 2016.01.09 0 0 2412

Értem. Téged legalább alaposan kivizsgáltak. Sajnos a lyme kór tesztek nagyon megbizhatatlanok, ha krónikus lyme fertőzésről van szó. Nekem is negatív lett, én mikroszkóppal nevettem meg a verem, ami kimutatni plusz számos társfertőzést is. Sajnos annyi antibiotikum nem elég, ha régi a fertőzés. Van akinek 5-6 kúra is kell. A pajzsmirigyemen nekem is van valami pár mm- es. Nekem csak kontrollra kell vele járni,  meg nézik, hogy nem okoz-e hormon eltérést.

Előzmény: Sziabalu (2411)
Sziabalu Creative Commons License 2016.01.09 0 0 2411

Ha vissza olvasol akkor itt mindenki antibiotikum szedésnél nem reagált a szervezete. 5 hétig folyamatosan aktil duo t kaptam meg előtte és előtte is.láz is folyamatos volt plusz minden egyéb gyengeség, fogyás,szédülés nehéz légzés stb. A lime kórt nálam vérképpel ellenőrizték és negatív. Utána lettem vizsgálva tűdöről majd diagnózis volt a sarciodozis. Nálam a medrol kúra igen csak megviselt a vége felé.a medrolt abbahagytam kezdek visszatérni a régi önmagamhoz. -- Abbahagyás után pár nappal.mindvégig betartottam az előírt étkezést.Csak most a gyomorsav nagyon piszkál.amit a pajzsmirigy találtak remélem elmúlik.azt remélem a dokihoz bejutok rengetegen vannak nála ha rendel,mert sok helyen van. 

Klarissza8 Creative Commons License 2016.01.09 0 0 2410

Kedves Fórumozók! 

 

A sarcoidosist lyme kór okozta nálam. Nem volt kokárda köröm,  gyerek koromban csípett meg a kullancs. Nézzétek utána, mert az orvosok nagyon tájékozatlanok tapasztalatom szerint! Ebben az esetben antibiotikumokat kell szedni. 

subcy Creative Commons License 2016.01.09 0 0 2409

vízhajtót fogsz még kapni. Amúgy ne izgulj, helyre fogsz jönni hamar.

Előzmény: s-works (2408)
s-works Creative Commons License 2016.01.09 0 0 2408

Sziasztok!

Pénteken meglett a szövettan. 100% szarkoidózis, egyik szemem sír, míg a másik nevet, hogy szerencsére nem limfóma. Meg is kaptam az első adag steroidot. 1mg/tskg, így 80-al kezdek, majd 60 és 40 következik, aztán jöhet a 32-es Medrol 6 hétig. Közben kontroll rtg majd valamikor CT. Controloc-ot szedek és Káliumot. Kellene még valamit szednem, ti szedtek kiegészítő készítményt?

Üdv: Tamás

 

Sziabalu Creative Commons License 2016.01.08 0 0 2407

Mire minden kezd helyreállítódni és a medrolt is ekhanyagolhatom addigra nyelési gondjaim jöttek és találtak 10mm Cystosus t a pajzsmirigyen. Kell e ettől félnem? Dokim csak 1 hét múlva fogja megtudni mert akkor jár ide a városba csak.csak ovatosan tudok enni.nem szedhetek semmi gyógyszert mert leállást beszéltünk meg.

s-works Creative Commons License 2016.01.02 0 0 2406

Sziasztok!

Végülis szerdán megtörtént a mediastinoscopia. Másnap a sebész annyit mondott, hogy a CT-hez képest kevesebb és kisebb nyirokcsomóm van, de szerinte (az eddigi tapasztalatai alapján) limfóma lesz. Antibiotikumok nélkül jöhettem haza. Azóta csak Diclofenac-Duo-t és Erdomed-et szedek. A műtét óta valahogy kicsit jobban vagyok, igaz minden este hőemelkedésem van, de ez még így is szuper. Ha minden jól megy csütörtökre megvan a szövettan és indulhat a terápia. :)

Jó egészséget és boldog új évet mindenkinek!

Tamás

Sziabalu Creative Commons License 2015.12.30 0 0 2405

Visszajönnek a hőemelkedés :( 37,8 c

romesz Creative Commons License 2015.12.28 0 0 2404

Nincs annal rosszabb mint mikor a beteg ember figyeli sajat magan a tuneteket.

Mindig talal valamit ami felett egeszseges korabban egy vallranditassal elsiklot.

 

40 eves evfordulom van.

 

Engem ma 40 evvel ez elott szurtek ki, mert nagyon fulladtam. Januar 8.an mar a korhazban fekudtem 8 honapig. Korabban mar leirtam az esetem, annak akit erdekel megtalalhato, csak gorgetni kell nehany oldalt.

En ha minden rezzenesre gorcsbe randultam volna az elmult 4 evtized allatt akkor mar regen megbolondultam volna.

A betegsegbol tulajdonkeppen kigyogyultam, de a tudo hegesedes olyan nagy feluleten tortent, hogy a 2/3ad resze nem funkcional.

Lihegek is (zihalok) szinte mindig. Piheno helyzetben is. Volt mar olyan aki megkerdezte, hogy honan futottam.

 

De valojaban az a legjobb ha nem foglalkozik vele az ember.

Sokat kell setalni (gyalogolni) a friss levego mindig segit (nekem)

Előzmény: Sziabalu (2403)
Sziabalu Creative Commons License 2015.12.28 0 0 2403

Nincs olyan nap hogy a nátha valamelyik tünete ne jelentkezzen. 

Sziabalu Creative Commons License 2015.12.27 0 0 2402

Ma egy érdekes panasz ért el.Több mint 10 óra alvás után és ébredés után 30 perc el erős szédülés éreztem. Délben sikerült rájönni mi lelt. 152 / 120 80 as pulzussal. Medrol csökkentés mellett elhagytam a xanax 0,25 sr. Talán hamarabb hagytam el? Ma 16 mg medrol nál járok és 2 hét múlva csak 8 mg lesz.nem tudom dokinak jelezzem a ma történteket.Pedig semmi külső stressz nem ért 

Anne Duffield Creative Commons License 2015.12.26 0 0 2401

Mielőbbi és minél teljesebb gyógyulást mindenkinek.

Ezek szerint ahány beteg, annyi betegség, (néha sajnos) annyi orvos..

 

Keresgéltem a neten (például: http://www.webbeteg.hu/cikkek/legzoszervi_betegseg/2060/egy-ismeretlen-eredetu-tudobetegseg-sarcoidosis) és ebből kiderült, hogy eltérő súlyosságú lehet a betegség, ezért azoknak is lehet igazuk, akik elutasítják a kortizonszármazékokat (Medrol, Prednisolon stb), és sajnos vannak, akiknek kell!

 

Nekem, úgy látszik, annak idején mázlim volt, csak az enyhébb formáját fogtam ki és azt is hamar elkapták.

s-works Creative Commons License 2015.12.26 0 1 2400

Sziasztok!

 

 

Új vagyok, de gondoltam leírom a sztorim, úgy ahogy ti is.

Eü. dolgozóként egy hónapja készült itt helyben egy mellkas felvétel, éves üzemorvosi vizsgálat miatt.

Ismerős készítette, meg is jegyezte, hogy nem szép, de nincs baj, majd az orvos kiértékeli. Üzemorvosi vizsgálaton nem szóltak semmit. Eltelt két hét és először a sarkam, majd a többi izültem is elkezdett fájni reggelente és este. Akkor lepődtem meg, amikor hirtelen magas láz is jelentkezett. Háziorvos nagylabort kért, Augmentin duo-t írt ki és szólt, ha hétvégén nem javulok menjek a belgyógyászat ambulanciára. Semmit nem javultam, sőt menni alíg birtam. Hétfőn a belgyógyászaton még több labor, mellkas, boka, könyök Rtg. A CRP-m ekkor már 105 volt. A röntgeneket negatívra leletezték. A doki tippje (ezt ő mondta) reumás láz, vagy atípusos tüdőgyulladás volt. Szerdán kontroll, CRP147, kaptam Leflokint és Doxycyclint. Ekkor már rendesen köhögtem. Pénteken ismét mentem, immunológiai és egyéb laborvizsgálatok. Mellkas rtg, ami negatív lett. Azt mondta a doki, ha nem javulok hétfőig, akkor átküld a tüdőre, mert neki nincs több ötlete. Hétvégén szokásos magas láz, hatalmasra duzzadt boka, köhögés, szabad levegőre ki sem tudtam menni annyira ingerelt.

Hétfőn a tüdőklinikán a doktornő megnézte a üzemorvosi és a két belgyógyászaton készült felvételeimet. Teljesen ki volt akadva, hogy lehetett ezeket negatívra leletezni. Megmutatta nekem is, tényleg látszódnak a megduzzadt nyirokcsomók. Így aztán megkaptam a diagnózist. :(

Befektettek, Tazocin-t és Klacidot rendelt. A mellkas CT igazolta a diagnózist. Bronchoskópián a mintavétel szövettanra nem sikerült, de cserébe aspiráltam egy kis epét. :( Ezért a terápia még ki lett egészítve Amikinnel és Klionnal. A négy antibiotikum hatására már csak hőemelkedésem van, CRP csökkent. Ízületi panaszaim megvannak. Kedden lesz sebészi mintavétel.

Bocsánat, ha kicsit hosszú lett. Majd még írok, hogy alakulok.

Tamás

Kittus90 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 2399

Nekem február elején csináltak röntgent, de állítólag minden rendben volt... márciusban már tele voltam csomókkal... Ebben nem hiszek! Gyanítom, hogy az első röngent ,,nemtörődömséggel,, nézték meg és persze máshol, mint ahol észre vették. Szóval kb 1 hónap volt a 2 között. Mivel a nyirokcsomók által okozott szegycsont fájdalmam már akkor is megvolt, tuti, hogy elnézték.

Én pl. nem hallottam arról, hogy vannak ételek, amiket nem lehet enni.

Még annyit hozzá tennék, hogy nagyon nehéz időszakot élek meg... a gyógyszertől változó korba kertültem, most hogy abba hagytam, a hormonjaim teljesen megborultak ismét. 1 hete nem szedek gyógyszert és elég türelmetlen vagyok, talán depressziós is, folyton fáradt vagyok és mindenem sajog/néha fáj. Bár ezek természetes elvonási tünetek, mégsem árt felkészülnetek rá!!!

 

 

Előzmény: Anne Duffield (2396)
Sziabalu Creative Commons License 2015.12.24 0 0 2398

Azért azt mindenki elfelejti leírni azt hogy a gyógyszeres terápia mellé milyen étkezési terápiát kapott mellé,mert én egy hosszú listát kaptam mit nem szabad. Igen és ha ebből eltérek akkor a panaszok erősödnek és nem javulnak hanem rosszabbak. Erről tapasztalat is van mert próbáltam csalni és a párom is próbált  de rögtön rosszul lettem.így rájötünk tényleg nem játék. Zsír füszer tej termék mentes gyümölcs mentes azaz csak krumpli rizs párizsi tea és daragaluska leves krinolin füst mentes virsli és banán.ezen élek több hónapja plusz a gyógyszerek.

Sziabalu Creative Commons License 2015.12.23 0 0 2397

Én fél éven belül voltam 2 kórházba röntgeneztek de nem volt rajta semmi vagy nem látták de állandó hőemelkedés gyengeség hasi panaszok véres széklet puffadás nehéz légzés. A 2 kórház közben is volt tűdöszürés de a munkahelyen városban volt.ott sem volt semmi. 2 kórház után nem sokkal a szülővárosokban volt ingyenes szűrés ott nézetem meg mert 5 hetes antibiotikum nem segített. Onnantól tüdőgyógyász segít. Több mint 6 hónapja terápiás eljárásokba vagyok. Sok minden javult de most éppen a leszokáson vagyok így nem tudom a betegség vagy a leszokáson van még bennem a panaszok amik szerencsére enyhén de lassú csökkentés mellett. 

Kötelező éves szűrésekre járok addig nem is dolgozhatok. 

Érdekes számomra hogy minden röntgen felvételről zárójelentésben tiszta tüdőt írtak.

Míg a helyi tüdőgondozóba vissza híváskor elváltozást láttak ami másnap ct bizonyította a nyirokcsomók nagyobbodásokat és a nyavaját, ami tükrözés kor diagnosztizáltak szövettannal több mint 1 éve kezdődött 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!