Keresés

Részletes keresés

solemsli Creative Commons License 2004.02.02 0 0 20
Plantango,

tudod itt az a dilemma, hogy melyik kevésbé egészséges. Egyoldalúan táplálkozni, vagy tulsúlyosnak lenni. Szerintem önmagában biztos igazad van, hogy a változatos, kiegyensúlyozott étrend a legegészségesebb, csak hát ettől sokan meghíznak.
Az Atkins egyébként ahogy én olvastam, sok szempontból kifejezetten egészséges, vérkép, koleszterin, stb., csak ez a vese-kérdés, ez nyugtalanító, bár ők azt mondják, hogy nem mutattak ki eddig összefüggést sehol. És jó lenne erről konkrét tapasztalatokkal bító orvost hallani, mert az egyik weboldal ezt írja, a másik azt, és akkor mindenki eldöntheti melyiknek hisz.

S

A birka Creative Commons License 2004.01.30 0 0 19
Mennyi idő alatt, mennyit?
Előzmény: pestiutca12 (4)
Plantago Creative Commons License 2004.01.30 0 0 18
Sziasztok!

Az egyoldalú diétákat igazából nem most találták fel. A káposzta leves tudtommal auschwitzi recept, ezzel éheztették halálra az embereket. A másik oldal a szénhidrát kúra, erről is lehet tudni, hogy pl. a náci Németországban ezzel éheztettek halálra nagyon sok kórházban "ápolt" gyereket, hogy csak kenyeret meg vizet kaptak enni. Hosszú távon biztos nem egészségesek az egyoldalú diéták, de szerintem erre is igaz, hogy mindent csak módjával. Nem hinném, pl. hogy 1 hét Atkins kúra maradandó károkat okozna, hosszabb távon szvsz nem célszerű csinálni. Mindenesetre pl. ha valakinek volt már problémája a veséjével, annak érdemes előtte kérnie egy orvos tanácsát. De azt hiszem egyik diétánál sem árt, ha az ember előtte szakemberrel konzultál.

Üdv.: Plant

Gyökbó Creative Commons License 2004.01.27 0 0 17
asdthswthswt
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.26 0 0 16
innen az info+mindne divatos es ismet dietarol itt van minden info:

http://www.diet-i.com/diets/atkins-diet.htm

egybekent talaltam itt ezen a forumon.a milyen foggokuras orultseget kovetsz el topikban, hogy az egyik forumtarsnak par honap utan rettenetesen fajt a veseje az elso atkins fazis alatt pedig szedett kaliumot..es egy masiknak depresszioja lett a szenhidrat elvonas miatt..ezert evett egy heten egyszer egy kis csokit ami segitett.

Előzmény: solemsli (15)
solemsli Creative Commons License 2004.01.26 0 0 15
hello, én is sok érvet olvastam már pro és kontra, csak nem tudom melyiknek higyjek...

polly,

megírnád, honnan van az info?

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.24 0 0 14
-Initial weight loss may be quite fast, but is not always sustainable.
-A ketosis-inducing diet may strain the kidneys.
-As many foods high in animal protein may also be high in saturated fat, your saturated fat intake may be too high for comfort.
-Giving up or severely restricting potatoes, corn, bread, fruits and vegetables and much more for as long as it takes to lose the weight, is not a user-friendly diet plan.

no..nagy gyorsan ennyit talaltam angolul..gyorsforditasos lenyege annyi lenne..a kezdeti sulyveszteseg nagy de nem minidg fenntarthato, a ketosis megterhelheti a veseket, a tul sok allati feherjet es szaturalt zsirokat tartalmazo dieta kellemtelnsegeket okozhat, a hasznos szenhidratok mint pl krupli gyumi zolseg feladasa nem teszi tul felhasznalobaratta a dietat.

vegig esetlegessegrol van szo..

Magnat Creative Commons License 2004.01.24 0 0 13
Szerintem ez nem igaz, olyan hosszú távon nem lehet csinálni. Én legalábbis nem bírnám ki, h napi 100g szénhidráton éljek életem végéig. (azt hiszem, a bármeddig csinálható szakaszban ennyi a napi max) Azt hiszem, 4 barackban is több van már. Ha meg 2 hónap alatt bármi maradandó változás beáll a szervezetemben, akkor meg is érdemlem. :-)
Előzmény: Törölt nick (11)
lipolízis Creative Commons License 2004.01.23 0 0 12
Aki először hall erről, annak tényleg durvának tűnhetnek ezek a tünetek, pedig azért érdemes tudni, hogy
- szervezet a diéta közben üzemanaygot vált, nem zsírt éget el, hogy energiája legyen, hanem szénhidrátot
- testsúlycsökkenésnél sok víz kiürül a szervezetből és emiatt sok kálciumot meg egyéb ásványi anyagot veszít(het) az ember. Emiatt lehet sok tünet, amiket vitaminok bevitelével lehet eltüntetni.

Szóval a mellékhatások szerintem indokoltak és elfogadhatóak, durva az lenne, ha valami visszafordíthatatlan, vagy megmagyarázhatatlan történne, de én ilyenről még soha nem hallottam. Esetleg más?

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.23 0 0 11
egy sziv es erspecialista dagatra keresi majd magat az atkins-kurasokon::))

de nem gonoszkodom..
komolyra forditva a szot...en nagyon vigyaznek az iylen szalonna es tsai. dolgokkal..

Magnat Creative Commons License 2004.01.23 0 0 10
Sziasztok,

én is csinálom már vagy 2-3 hete. Ünnepek után 90kg voltam, most 85. Eddig minden alkalommal, ha picit elszaladtam súlyilag, akkor "normál" fogyikúrát csináltam, és 4-6 hét alatt visszaálltam az eredeti súlyomra. Az általam megállapított normál súlyom 83kg (ennyivel érzem jól magam), általában 87-89 kg-ról kellett visszamennem, rendszerint ünnepek után. Sajnos mostanra annyira kényes lett a gyomrom bármiféle koplalásra, hogy nem tudom már csinálni. (koplalás alatt azt értem, hogy kihagyok egy ebédet vagy vacsorát, amikor nem érzem magam túl éhesnek) Az sem megoldás, hogy könny? kajákat eszem, mert egy id? után attól is gyomorfájást kapok. (tavaly pl. egyik este csak egy ananászt ettem, amit?l 3 hétig égett a gyomrom)
Eddig eredményesen m?xik, valszeg még 2 hétig csinálom, aztán meglátom, hol tartok súlyban, de akkor már mindenképpen enyhítenem kell a szénhidrátkorláton. (elvileg 2 hétig lehet a legkeményebb részt csinálni). Ami nagyon jó, h -legalábbis súly szempontjából- büntetlenül lehet akár zsírosabb kajákat enni és nassolni éjszakánként is. Szerencsére nagyon szeretem a sajtokat, a tojást, húsokat. Én még szalonnát is eszem magában! :-) Persze nem kenyérszalonnát, hanem császárt, vékony csíkoka vágva ...
Ami nagyon hiányzik, az a gyümölcs, kukorica, bab, meg némi édesség, no meg a pia. Nem vagyok idült alkesz, de szar, h nem lehet elmenni egy buliba, ha nem akarsz b?nözni. Mondjuk száraz fehérbort mértékkel lehet inni, de ha mértéket kell tartani, akkor inkább el sem kezdem ... :-))
Én gyengeséget nem érzek, sem semmi más negatív dolgot, persze nem is régóta csinálom.

lipolízis Creative Commons License 2004.01.22 0 0 9
szasztok,
szóval én inkább pro lennék, fél év alatt ezzel fogytam 15 kilót, és relatíve könnyen. Persze mindig vannak negativumok, ha nem lennének, mindenki sovány volna, de ennél a diétánál szerintem az előnyök erősebbek. Egyrészt nem kell éhezned, annyit ehetsz, amennyit kívánsz, másrészt nem alapfeltétel, csak ajánlott a rendszeres testmozgás.
Nekem nagy előny volt az is, hogy elolvastam az eredeti könyvet, és azt láttam, hogy ennek tényleg van tudományos háttere, tapasztalata és meggyőző is, nem olyan mint a fénymásolt 2 nap alatt 100 kiló történetek.
Nálam negatív tapasztalat volt a gyengeség, izomrángás (ezeket vitaminokkal sikerült legyőzni) és a néha kellemetlen szájszag, amire imho nincs megoldás, csak tüneti.
Azért a vesekérdés engem is érdekelne, az Atkins honlap elég kimérten, nem túl meggyőzően érvel, jó lenne ha egy orvos nyilatkozna erről.
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.13 0 0 8
csak az irom amit olvastam, nezd meg a linket amit az elobb mellekeltem(minden dietarol leirjak a jot es a rosszat is) ez nem vita..egyszeruen csak arrol van szo, a napi tulzott feherjebevitel megterheli a veset. ezek a hatasok akar evek mulva is elojohetnek..es mindneki szervezete mashoyg reagal..a te kollegaid szerencsesek..de masok ..en pl 2 egymast koveto gyumolcsnaptol begorcsoltem es korhazba kerultem..az emberek tobbsege fel sem vesz egy-ket gyumolcsnapot..
nem vagyok dietetikus de eleg sokat olvastam errol a temarol. te dietetikus vagy ?:)
..egyebkent az ivillage oldalakon is szinte havonta irnak rola, hogy a legjobb mindenbol fogyasztani egy keveset..minden dietarol leirjak a jot es a rosszat is.
a kaposztalevesbe sajnos tenyleg belehalt egy orvos ismerosunk paciense...nem az egyeb egeszsegugyi problemaja miatt.

tragic pollly? inkabb sokat tapasztalt:)

Előzmény: pestiutca12 (7)
pestiutca12 Creative Commons License 2004.01.13 0 0 7
pollly, azthiszem kissé tragikusan, (nem reálisan) irsz.
Káposzta leves evésbe nem lehete belehalni.

Mégha lehetne is, - annyit, annyi ideig, - képtelen bárki is enni ebböl, hogy egy idö után ne "csaljon", vagy hagyja abba puszta undorbol.
Az illetönek valami más egészségügyi problémája is lehetett mint a tulhizottság.

Amugy érdekelne, hogy milyen amerikai oldalon olvastál az atkins diéta káros hatásásárol, - mint valóságos tényröl - mert ahogy irtam, ezt az elmult kb. 30 év során sokan vitatták, de soha sehol senki nem tudott bizonyitani semmi rosszat.
Söt!
(esetleg te is egy ilyen vitárol olvashattál)

Ahol dolgozom, sokan csinálták/csinálják ezt a diétát, és mindég eredményesen.
Ja, és általában olyanok, akiknek csak kb. 20-40-50 kg feleslegük van.
Aztán mikor megunják vagy elérik a céljukat, áttérnek egy ugynevezett "maintenance diétára", - vagyis mindent szabad modjával

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.13 0 0 6
sziasztok
en is amerikai oldalakrol tajekozodtam mar korabban az atkins modszerrol..sajnos tenyleg veszelyes..a vesekre rossz hatassal van a ketozis miatt..es engedelyezi az ugynevezett 'rossz ' zsirok fogyasztasat..viszotn sok egeszseges es szukseges tapanyag tiltolistar kerul..
hosszutavon nem vezet jo iranyba egy egesz taplalekcsoport elhagyasa, vagy olyan etrend elkezdese ami nem folytathato egy eleten at.

egyedul a sulyosan elhizottaknal ajanljak..mert szamukra ez meg mindig jobb mint 2-300 kilosan megterhelni a szerveztuket.
tehat sajnos a rossz hir: a megoldas mertekletes (zsir es cukorszegeny) kajalas es sok mozgas. (nekem ez eddig 13 minuszkilohoz vezetett es meg olyan 25ot kell leadnom)

nos, van akinek nem lett baja az atkins kuratol..de pl a kaposztalevest is sokan megcsinaltak..sajnos olyat is ismerek aki belehalt.

tovabbi infok az atkinskurarol:
http://www.diet-i.com/diets/atkins-diet.htm

SolarPlexus Creative Commons License 2004.01.13 0 0 5
A Story magazin 2004/2. (január 8.) számában 9 oldalas mellékletet lehet olvasni erröl a módszerröl receptekkel, táblázattal, és könyvajánlóval.
Előzmény: Mijo (-)
pestiutca12 Creative Commons License 2004.01.11 0 0 4
Amerikában ez a diéta már régóta nagyon népszerü, soha senkiröl nem hallottunk aki emiatt késöbb beteg lett volna.
(bár a szervezetre való kihatásárol nagyon sokan vitatkoztak az évek folyamán, semmi negativat nem tudtak soha bizonyitani)
Semmi szénhidrát nincs megengedve!
Szalonnát itt senki nem eszik nyersen, annak még a gondolatátol is rosszul lennének.
Steak, csirke, kolbász, tojás, sajt, - ilyesmi bármikor.
Különben ha tudsz angolul, menj a honlapjukra: www.atkins.com - és kattints a "How to do Atkins" linkre.
A barátnöm csinálta, le is fogyott szépen.
Hosszu távon nem tudom mennyire müködik, nekem szerencsére nincs rá szükségem.
Előzmény: Mijo (3)
Mijo Creative Commons License 2004.01.10 0 0 3

Tehát, ha jól értelek, itt a szénhidrátok szinte teljes mellőzéséről van szó. Szóval a fene sem tudja, mindenesetre nehezen tudnám elképzelni (egy szélsőség példának), hogy szalonnát egyek kenyér nélkül :(.
A veséidre és az izületeidre nem volt negatív kihatása?

Mijo

Előzmény: w123r4w (2)
w123r4w Creative Commons License 2004.01.10 0 0 2
Én azért választottam ezt a módszert, mert korábban is a hasonló jellegű diéták váltak be,. csak akkor még nem tudtam, hogy Atkins is feltalálta...
Én két-háromnaponta egy kilót adtam le, úgy, hogy rendesen ettem, csak a szabályoknak megfelelően. DE baromira legyengítette a szervezetem, folyamatosan enyhe szédülést és émelygést éreztem az első héten, és hiányérzetem volt még a kiadós evések után is. Lehet, hogy mert igazából nem is vagyok túlzottan túlsúlyos, nagyon megterhelt.
Azért érdemes kipróbálni, de hogy tartósan így étkezni, na azt nem.
Mijo Creative Commons License 2004.01.09 0 0 1

Pedig ez lesz a sláger.

Előzmény: komancs (0)
komancs Creative Commons License 2004.01.09 0 0 0
S0sem hall0ttam még róla, pedig volna mit leadn0m.
Mijo Creative Commons License 2004.01.07 0 0 topiknyitó

Meglehetősen ellentmondásos híreket olvastam eddig erről a diétáról, melynek állítólag hatékonysága mellett egészségkárosító mellékhatásai is vannak.
Szeretném, ha olyanok számolnának be az általuk észleltekről és eredményességéről, akik tartósan próbálkoztak már ezzel a fogyókúrás, szervezettisztító lehetőséggel.

Mijo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!