Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.21 0 0 477

Nem, ha minden jól megy és lesz időm rá, még a nyár folyamán felkerülnek. :)

Előzmény: Netty 5 (476)
Netty 5 Creative Commons License 2013.07.17 0 0 476

Ugye, akkor nem kell újabb 24 évet várnom, mire meg tudom végig nézni?! : -))

Előzmény: Törölt nick (475)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.12 0 0 475

Nagyon szívesen ! :)

Előzmény: Netty 5 (474)
Netty 5 Creative Commons License 2013.07.09 0 0 474

Kedves "fgabor1021"!

 

Egy álom vált valóra, bár csak az első négy részt tudtam megnézni, azután jött ez a borzalom és megszűnt a fiók.

 

24 évet vártam erre a sorozatra. Remélem nem kell újabb 24 év, hogy befejezhessem.

 

Mégy egyszer köszönöm, szerintem sokunk nevében!

Előzmény: Törölt nick (473)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.04 0 0 473

Sziasztok !

 

Sajnos a Youtube-n meg kellett szüntetnem a fiókomat szerzői jogsértés miatt, ezért már nem érhetők el az Örvény videók. Hamarosan létrehozok egy másik fiókot majd, jobban figyelek az ilyen jogsértésekre, és visszakerülnek majd a videók is idővel. Itt majd megtaláljátok a linkeket.

krysztasz Creative Commons License 2013.04.14 0 0 472

Újra megnéztem a sorozatot, a varázs, az izgalom nem maradt el. :)

Ezt találtam: 

http://www.mjbird.org.uk/Maelstrom.html

Rövid infó a sorozatról, néhány kép. 

vlak Creative Commons License 2013.04.12 0 0 471

Látogatók (Les Visiteurs) mini-SF sorozat.

 

Elnézést kérek mindenkitől, akit hitegettem itt a VHS felvételekkel - sajnos nem kerültek elő a házfelújitás után, és én már nem is reménykedem, hogy valaha meglessz az a három kazetta... Sajnálom, mert imádtam anno, és beszerezhetetlen.

Előzmény: vlak (441)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.03 0 0 470

Nekem is rémlik. Sajnos csak rémlik. Ha megtudod a címét, kérlek, írd meg.

 

Btw, most jutottam hozzá, hogy megnézzem az Örvényt. Szinte csak a játékbabákra emlékeztem belőle (utálom a játékbabákat...), úgyhogy az újdonság erejével hatott a történet. Elég hamar rájöttem, hogy ki lehet a hunyó, viszont a kirakó többi darabja végig lekötötte a figyelmemet. Korántsem találtam annyira félelmetesnek, mint annakidején gyerekként, inkább egy izgalmas krimi.

Előzmény: Kvikvern (469)
Kvikvern Creative Commons License 2013.03.26 0 0 469

Sziasztok,

Ha jár még erre valaki, esetleg emlékeztek ilyen vagy hasonló sorozatra/filmer?

talán a 80-as évek végén/90-es évek elején adott le a TV. Thriller szerűség volt, nagyon nem emlékszem, csak a nyomasztó hangulatára. Volt benne egy testi/szellemi fogyatékos szemüveges kislány, akinek gyógycipői voltak, és valahogy a család viszolygott tőle. A kislány szeretett gyufával játszani (rázogatta a teli dobozt, persze az is lehet, hogy ilyenkor a gyufa-szálak már nem voltak a dobozban, hanem csak kavicsok), de nem lehetett felügyelet nélkül hagyni. Aztán ez egyszer mégis megtörtént, mert a nővére (vagy valami idősebb, de fiatal lány a családból) kint a házuk nagy kertjében titokban találkozott az udvarlójával. E közben a kislány persze magára gyújtotta a házat, arra lettek figyelmesek, hogy lángol a függöny. Ja igen! A függöny mögé sokszor szeretett bebújni ez a kislány, voltak olyan "ijesztő" jelenetek, hogy csak az ortopéd cipő látszik (a lába volt nyomorék a kislánynak), és azt hiszik ott áll a függöny mögött, közben nem is. Asszem meghalt ebben a tűzben, és az volt a téma, hogy "kísért" a szelleme, vagy csak furdalja a lelkiismeret a családot emiatt. Valami olyan rész is volt, hogy rákiabált valaki a kislányra, aki elkezdett utána firkálni valami papírra, és akkor a házra kövek omlottak.

Ja, meg a kiscsaj asszem beszélni sem tudodd, vagy néma volt, vagy nem akart beszélni vagy annyira fogyatékos volt.

Emlékszik valaki?

Köszi előre is!

 

Ui.: azért ide írtam, mert az Örvény, Labirintus, Hegy gyomrában kb. azonos időben volt és a hangulata is valami hasonló.

krysztasz Creative Commons License 2012.06.04 0 0 468

Nekem pont nem volt zavaró Catherine vagánykodása, hiszen nem egy luxusnő, mint pl. Ingrid, így elhittem neki, hogy nem fél és inkább dühös.

Az újságírótól pedig szerintem pont jó volt, hogy nem hittel el rögtön Catherine gondolatait, szerintem kellett a kétkedése.

Előzmény: Racilaci (465)
Celtix Creative Commons License 2012.05.17 0 0 467

+1 :) Meg az Aphrodite orokseg...Hej, de jo lenne. Olyan kodosek az emlekeim roluk :(

 

Sikerult beszereznem a Nem kell mindig kaviar-t, sajnos nemet nyelvu :(

Előzmény: Anakonda művésznő (449)
Matima Creative Commons License 2012.05.04 0 0 466

 Én is köszönöm TomWolfnak és fgabornak1021-nek is!:)Nagyon örültem,hogy újra megnézhettem az Örvényt, mert anno nagyon tetszett ez a sorozat és csak rémlettek a dolgok.A messziről jött embert is szívesen újra megnézném az is jó volt szerintem.A Ki fizeti a révészt is láttam, de abból nem sok maradt meg de gondolom az sem lehetett rossz:)

Racilaci Creative Commons License 2012.05.01 0 0 465

Kb. Veled egyidőben sikerült nekem is megnézni a sorozatot. Hála annak, aki feltette és aki lefordította.

Tényleg nagyon jó sorozat, én is abban a korban vagyok, hogy emlékeztem egyes elemeire, a babákra, a főcímre, az örvényre - a borzongásra; de a sztori egyetlen elemét sem bírtam felidézni. Így egy teljesen új opust láthattam. És egyetértek: ennyi év távlatából is működik. Harminc év óta a filmsorozat műfaj is kitermelt már pörgősebb, izgalmasabb, érzelmesebb stb. darabokat, de nem kell ma sem szégyenkeznie az alkotóknak.  És valóban külön respekt a szép képekért és tájakért.

 

Edita Brychta tényleg zseniálisan játszik a filmben. Egy pillanatra bennem felmerült a gázolás után, hogy a tesó a hunyó, de annyira jól hozta Ingrid a zizzentet, hogy inkább arra tippeltem, a férj falazik neki és így sikerült rögtön a legelején a hajón is ott lennie, meg majd a parton is.

 

A film legnagyobb csavarja, hogy tulajdonképpen mindössze két csavar van benne: nem Ingrid a hunyó; illetve hogy a doktor és az idős hölgy nem a jelen, hanem a múlt miatt tart össze és sumákol. Ez utóbbi a legfontosabb húzás, hisz saját múltbéli bűnük helyett valami jelenkori titkot várna az ember. És mivel ez elmarad, a megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk (pl. nem él Freya).

 

Hogy a végére egy kis kritikát is írjak: végig zavaró két dolog. Az egyik, hogy Catherine figurája szerintem kissé elhibázott. Ahhoz túl jólelkű és tisztaszívű, hogy ennyiszer odamerészkedjen - mindenféle félelem nélkül - arra szigetre, illetve hogy egyedül éljen a tóparti házban, egy nyilvánvaló gyilkossági kísérlet dacára is. Ezt könnyedén megoldhatták volna az írók, ha egy kicsit belevalóbb, vagányabb stílust adnak neki.

A másik az újságíró viselkedése: előbb senki által nem támogatva, egy "őrült" ötlettől vezérelve gyilkosság után szimatol, majd amikor a titkok száma egyre gyarapodik, akkor ő kezdi csitítgatni, meg elbizonytalanítani a nőt. Amikor pedig a legvégén világos a számára, hogy ki az őrült, akkor szépen elkvaterkázik a partyn, miközben az őrült nincs a látókörében. Ez így enyhén hihetetlen.

Előzmény: krysztasz (463)
Quantumleap Creative Commons License 2012.04.27 0 0 464

Ööö, egy film vagy sorozat bárhol játszódhat a gyártó országtól függetlenül. Egy amcsi film sztorija is lehet Párizsban vagy Londonban, egy magyaré is Gabonban vagy Burkina Fasóban (ha van rá keret). :)

Az újságíró szerintem egy kicsit hasonlít a 90-es évekbeli Michael J. Fox-ra.

Előzmény: krysztasz (463)
krysztasz Creative Commons License 2012.04.27 0 0 463

Vissza is olvastam a topicot, na jó, igazán a Messziről jött és az Örvény miatt, de elolvastam. :)
Örülök, hogy korábban nem olvastam a topicot, mert igensok információt kaptunk a filmről. Nem lett volna ugyanolyan ijesztő hatású, ha tudom a történetet és utána nézem meg a youtube-on.

 

A babákkal kapcsolatban, nekem az volt az ijesztő, amikor Cathrin felment a házba, be a babaszobába és az egyik baba a fal felé volt fordítva, a zöldruhás. Majd a kezébe vette és elkezdett sírni a a baba. Szomorú is volt egyben, hgoy a baba büntetésben volt, illetve a rejtély, hogy vajon miért is.

Ingrid, a szőke nő nagyon jól játszotta a zizit, aztán meg mégsem ő volt a hunyó. Anna-Marie ritka ronda lett a végére, alig ismertem fel, amikor  megjelent az ajót mögött. A vége valóban gyorsan lement, de azért az a pillanat, amikor én is rájöttem, hogy Anna-Marie(Freya) a lányára gyújtotta a házat. Reméltem, hogy megmentik, illetve biztos voltam benne, mert a végére emlékszem, amikor Ingrid és Catherine találkoznak.


Hogy lehet, hogy angol sorozat, mégis Norvégiában játszódik?

 

Szémomra most is megállja a helyét, most is izgalmas volt, direkt este, lámpa nélkül, egyedül néztem. Örülök, hogy újra láttam a sorozatot, meg is nézem még, mert Norvégiával és nem utolsó sorban a sorozattal alig tudok betelni. Tökéletes így feliratosan is, nem veszít a vonzerejéből semmit. :)

 

Azért Anders-szel kapcsolatban - az újságíró - eleinte bizalmatlan voltam, nem tudta, hogy hihetek-e neki vagy sem, tényleg igazat beszél-e. De aztán amikor Catherine mondta, hogy egy hajó el akarta gázolni, és Anders kimondottan arra próbálta rávezetni, hogy tévedhetett is, akkor hittem neki. Tudom, ellentmondás, de valóban beszéltetnie kellett Catherine-t, hogy akár lehetett véletlen is a hajóval való üzközés és a zeneszó, fiatalok garázdállkodása a parti házban.

Én Catherine helyében már az első nap levettem volna Freya képét a falról, folyton csak ijesztgetett.

krysztasz Creative Commons License 2012.04.22 0 0 462

TomWolfnak is írtam mailt, azt hittem, ketten ugyanazok vagytok. Csak napok kérdése, és visszaolvasok.

Lenyűgöző volt a sorozat, újra visszajött a feszültség, az izgalom, mint tízévesen. Nem tudom, hogyan is nézhettem ezt a sorozatot, de tudom, hogy láttam, két kép jött vissza, de mindig is reméltem, hogy egyszer újranézhetem. Nem változott semmi, este 22 után néztem, most is megvolt a borzongás.
Azért is néztem vissza kétszer, mert néha lemaradtam az olvasásban, mert elbambultam Norvégia tájain, gyönyörű ország, vagyis, amennyit láttunk belőle, tényleg gyönyörű. A hegyek, a házak elhelyezkedése, bár elég zsúfoltak, de a távoli látvány kárpótol mindenért. Kerestem is képeket Alesundról a neten, illetve a wikipedian is van egy cikk a kisvárosról.

Többször említették a sorozatban, hogy hajóval gyorsabban lehet közelekedni, mint autóval. Ezen mindig mosolyogtam, hogy lehet ez? Tényleg kevesebb lenne a fogyasztása a hajónak, vagy inkább egyszerűen időben rövidebb az út, a fogyasztás lényegtelen? Igaz, a film 1985-ös, akkor még a benzin kevesebbe került.

 

Előzmény: Törölt nick (461)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.22 0 0 461

Köszi szépen a dicsérő szavakat ! :) Nagyon szívesen tettem fel ! Szerintem azért TomWolf-nak több munkája volt vele, úgyhogy őt nagyobb dicséret illet ! :)

Előzmény: krysztasz (460)
krysztasz Creative Commons License 2012.04.18 0 0 460

Kb. egy hete vettem észre, hogy vki volt olyan kedves, drága, rendes, mindenki gondoljon még pár jelzőt, hogy véletlenül megtaláltam a sorozatot a youtube-on felirattal. Korábban már kerestem, akkor talán nem is angolul volt, aztán vhogy eszembe jutott és rákerestem. Erre már látomm, hogy fent van és többen  már meg is néztétek. Én is csatlakozni szeretnék, én is végignéztem a sorozatot, és ugyanolyan hatása volt, mint kb. 10 évesen. Szóval, én is köszönöm, sok melód lehetett vele, örülök, hogy feltetted.

A topicot vissza fogom olvasni, így fogok még jönni.

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.04 0 0 459

Sziasztok !

 

Nekem megvan a "Ki fizeti a révészt ?" és az "Aphrodité öröksége" című sorozat, de csak angolul ! Ha valaki vállalja, hogy ír hozzá magyar felíratot, az írjon egy e-mailt (nyilvános) és elküldöm neki a filmeket !

vlak Creative Commons License 2012.02.29 0 0 458

Nem jelentkezett, de nem is kerestem még elő (több bőröndnyi VHS valamelyikében van). Én sajnos nem tudom átvenni, mert vacak a gépem, nincs hozzá videokártyám és időm se.

De ha valaki szintén bpesti és megcsinálná, irjon frimélre (nyilvános) és megbeszéljük, kölcsönadom.

Előzmény: xcluster (456)
zoeka Creative Commons License 2012.01.22 0 0 457

Helló!

 

Fel tudnád tenni valahová, ahonnan letölthetném?

 

Előre is köszi!

Előzmény: vlak (441)
xcluster Creative Commons License 2012.01.20 0 0 456

Jelentkezett már valaki? :)

Előzmény: vlak (441)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.01 0 0 455

Utánna nézek annak is :)

Előzmény: MiJu (454)
MiJu Creative Commons License 2011.12.30 0 0 454

Esetleg az Aphrodité örökséget is? :)

Előzmény: Anakonda művésznő (449)
Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.12.28 0 0 453

Nagyon hálás vagyok.:-)))

Előzmény: Törölt nick (450)
TomWolf01 Creative Commons License 2011.12.28 0 0 452

Mindenkinek szívesen a feliratot.

csirkebaba Creative Commons License 2011.12.27 0 0 451

De jó!!! Nagyon köszi neked is és TomWolfnak is, tuti sok embernek szereztek vele örömet!

Jipppijéééé!!

*könnycseppet morzsol*

Előzmény: Törölt nick (445)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.26 0 0 450

Utánna nézek, és ha megoldható akkor a Youtube csatornámon megtaláljátok. :))

Előzmény: Anakonda művésznő (449)
Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.12.25 0 0 449

Van rá esély, hogy ugyanígy magkapjuk a Ki fizeti a révészt? c. sorozatot?:-))

Előzmény: Törölt nick (448)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.25 0 0 448

Nagyon szívesen ! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!