Keresés

Részletes keresés

b.gina Creative Commons License 2016.03.04 0 0 60440

Jajj, nagyon jóképű kislegény, gyönyörű! :)

Előzmény: szegedi_lány (60438)
szegedi_lány Creative Commons License 2016.03.02 0 0 60439

Gina, tejszaporitasként próbáld ki az Urtica Urens C5-ös homeopatias bogyót, Kabay patikában kapható. Még mindenkinek használt, akinek ajánlottam, beleértve magamat is.) Szoptatni pedig néhanapján érdemes a tejcsi hosszútávú biztosítása érdekében!

Előzmény: b.gina (60434)
szegedi_lány Creative Commons License 2016.03.02 0 1 60438

 

Sziasztok! Végre sikerült képet csatolnom, íme az én majdnem 4 hónapos büszkeségem! 

Tücsi85 Creative Commons License 2016.02.29 0 0 60437

Köszi.

És a T3 emelésével párhuzamosan csökkentik a T4-et?

Mindkettőt naponta egyszer, reggel kell szedni?

 

 

Előzmény: b.gina (60436)
b.gina Creative Commons License 2016.02.29 0 0 60436

Szia! vérvétel alapján kezdte el a dokim a kezelést, nézni kellett TSH, ft3, ft4 és reverz t3-at. Általában a kezdő adag 1 tabletta, de fel kellett építeni ha jól emlékszem, először negyedet szedtem, majd felet egy ideig. Pár hónap múlva lehet ellenőrizni a szinteket. Nekem elég is volt az 1 tabletta, nem kellett emelni végül, de a terhesség alatt abbahagytam a szedését, mert vmi miatt nagyon pörgött a szívem, és úgy éreztem már túl sok a hormon.

Előzmény: Tücsi85 (60435)
Tücsi85 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 60435

Reverz T3 szindrómánál hogyan állították be a gyógyszerek adagját?
Mi volt a kezdő adag, és mennyi időnként emelték?

Előzmény: balla.gina (57704)
b.gina Creative Commons License 2016.02.25 0 0 60434

Igen, van babakocsink, a Karitásztól kaptunk egy kettest, én pedig vettem egy használt hármast, így most van minden :D

Nincs elég tejem, valahogy se nem szaporodik, se nem fogy, 2-3 etetésre elég a 3 babának, úgy hogy lefejem. A többi étkezésre tápszert kapnak, de én örülök, hogy legalább valamennyi anyatej jut nekik, az is rengeteget jelent az immunrendszerüknek :)

 

Nálunk kilónként 180 gr-ot kell adni, korababáknak ilyen emelt adag jár ;)

Tök jó, hogy 5x eszik egy nap a pici :) így legalább te is többet tudsz pihenni talán.

 

Nem lehet hogy túl nagy fotót próbálsz feltölteni? nekem is mindig le kell kicsinyítenem őket, mert túl nagy a fájlméret :)

Előzmény: szegedi_lány (60427)
b.gina Creative Commons License 2016.02.25 0 0 60433

Nagyon ritkán szoptatom őket, rengeteg időt elvesz az etetésük is, valahogy egyszerűbb a fejés (persze az is sok idő). Néha azért mellre teszem őket, szeretik és ügyesek is, de a teljes adagjukat nem tudják kiszívni.

 

Mostmár nálunk is kezd szokássá válni, hogy a friss pelusba rottyantanak kajcsi után tejgőzös mosollyal :D, szóval lehet lassan váltok és utána pelusozok. A koraszülött osztályon már úgy szokták meg h evés előtt van pelusozás, aztán nekem is így jött a rutin. De Anyukám is mondta, hogy lehet lassan meg kéne fordítani a sorrendet, mert ez anyagi csőd lesz ;)

Előzmény: youlcsi (60426)
vikiviki Creative Commons License 2016.02.25 0 0 60432

Nézd, "előtte" engem is alig lehetett levakarni a bicajról, ha jó volt az idő és volt egy kis időm, mentem. Csak volt, hogy innen 30 km-re kapott el a vérözön, akkor, amikor még totál nem kellett volna jönnie. Vagy már? Nem emlékszem. Most is nehezen lehet levakarni róla, mert csak azért, mert a kardió esetleg "eheti" az izmokat, nem fogok nem bicajozni, mert nem vagyok én testépítő, hogy mindent az izomépítésnek szenteljek, és a "kerékpár a szabadság szinonímája", mint tudjuk, de az erősítő gyakorlatoktól sem kell félni. Evvel a HIIT-tel úgy lehet erősödni (és formálódni, és gyógyulni, és gyorsulni), hogy közben súlyzót sem veszel a kezedbe. Aztán súlyzós gyakorlatokból is vannak "dinamic straingh traning" vagy mi, mikor nem csak emelgeted őket, hanem a egész ilyen dinamikus. Szóval lehet az egész jó érzés is, hidd el. Egy próbát megér:) 

 

(úgy ajánlgatom, mintha fizetnének érte, pedig tényleg nem)

Előzmény: kuglófsütő (60431)
kuglófsütő Creative Commons License 2016.02.25 0 0 60431

Viszont bicajozásból megvan annyi, amennyit írtam. :)

kuglófsütő Creative Commons License 2016.02.25 0 0 60430

Köszi, holnap kipróbálom, akkor otthon leszek egész nap. :)

Futni nem szoktam, mert utálok :D, nagyon unalmasnak találom, úszni meg télen nem szoktam, mert lusta vagyok hajat szárítani. :P Amúgy nyilván nem ekkora távokat szoktam, csak előfordult már ekkora is és nem okozott gondot, bármikor lefutnék/úsznék ennyit. Csak arra írtam, hogy az állóképességet igénylő sportokkal nincs gondom, de az erősítés...brrr. :D

De biztos bele lehet jönni abba is, csak fokozatosan kell(enne) elkezdeni. :)

Van valahol súlyzó itthon, még az sem kizárt, hogy előkerülnek azok is - de csak mindent szép sorjában. :D

 

17 mm az endometriumom megint és megint cisztásak a petefészkeim, de sokkal nagyobbak a ciszták, mint PCOS-ben. :-/

Előzmény: vikiviki (60417)
ncsk Creative Commons License 2016.02.24 0 0 60429

Ezt jó volt olvasni :) Közhely, de nagyon igaz, hogy minden gyerek más és egy csomó mindent "készen kapunk" :) Én fiam is hamar átaludta az éjszakát és ugyan igény szerint etettem, de igény szerint evett kb.3 óránként. Este ő is besűrítette és szerintem ezért aludta végig utána nagyjából az éjszakákat. 

 

Nem tudom számít-e ez gyakran eszembe jut, hogy a terhesség alatt végig omega3-as tejet ittam. Ez nem volt szándékos, de egyszer mellé nyúltam és vettem egy kartonnal aztán valahogy rákaptam. A gyerek, aki mellesleg 5 héttel (majdnem 6) korábban született teljesen penge volt, másnap kiadták nekem, nem kellett se inkubátor se semmi és olyan kis stabil idegrendszere lett jó alvó-jó evő, hogy már gondoltam rá ez nem lehet véletlen, hisz a vele egykorú babák mind inkubátorban kezdik. 

 

Ja és nem semmi, hogy otthon mit nyomasztják a kismamákat mit hogy csináljanak a saját gyerekükkel. Nekem védőnőm sem volt, mert nem jelentettem a terhességet (privátba jártam). Szülés után 1x kijött egy nőci mert kötelező, megnézte, hogy nem vagyok-e UFO, tudom-e melyik a gyerek eleje-vége, meg hogy van-e fűtés meg meleg víz, aztán ledarálta a kötelező dumát 5 percben, kérdezte kell-e segítség, mondtam nem és onnantól nem is láttuk többet. Szóval soha senki nem mondott semmit nekem semmiről, így mindent úgy csináltam ahogy én jónak láttam no meg a gyerek diktálta és szerintem ez nagyon önbizalom-növelő és stresszmentes. A doktornő is totál tiszteletben tartja az anyukákat, volt, hogy valamiben bizonytalan voltam és kérdeztem, erre az volt a válasz, hogy nyugodtan csináljam ahogy jónak látom, minden rendben. Számomra sokkoló volt, hogy pl. barátnőmnek úgy adták ki a gyerekét, hogy előírták mikor keltse fel enni... Nekem soha nem jutott eszembe felkelteni, ha éhes úgyis ordít secperc alatt és totál mindegy volt, hogy ez 2 órás alvás után jött el vagy esetleg 4. Most ezzel nem szeretnék megbántani senkit, mert tuti van az a szitu, amikor kelteni kell, de képtelenségnek gondolom, hogy ez legyen az állandó. 

Előzmény: vikiviki (60428)
vikiviki Creative Commons License 2016.02.23 0 0 60428

Egyszer próbáltuk betartani a 2 (!!!) óra szünetet két etetés között, amikor a legnagyobb lányom éhes volt. Akkor volt kb. 2 hónapos. Vörös fejjel üvöltött. Azt gondoltam, ennél már a hasfájás is jobb - és láss csodát, ha sűrűn etettem, nem volt hasfájós. Az első lányom amúgy UFO volt, 6 hetes korától átaludta az éjszakát. Most is brutál mélyen alszik, 10 évesen. Tényleg, felkelteni is egy művészet, ha nem magától ébred :) Egyébként nem evett egész nap, csak kb. 8-9szer, aztán 3 hónapos korától már csak hatszor, de este besűrítette. 

A második gyereknél már az órát sem néztem, hogy mennyivel NEM tartom be az időket. Ő sem volt egy tankönyvi baba. 10 hónapos koráig pl. csak szopott. Én kétnaponta szorgalmasan megpróbáltam megetetni valami pempővel, ő kiköpte. K vitamint kapott, meg D-t, én aggódtam, ő hízott. Aztán 10 hónapos korában rájött, milyen jó móka a kaja. Azóta is ínyenc:) Éjszaka beállt 3 órára a szünet, szerintem egy csomónál már fel sem ébredtem rendesen.

A harmadiknál meg volt egy nap (növekedési ugrásnál), amikor megszámoltam, hányszor szopott aznap. Huszonkétszer. Hu-szon-két-szer :) Na, erre mit mondott volna a családod és a doktornéni? (a mienk azt mondta, hogy tök jól néz ki ez a gyerek :) ) Ugyanő ma is ipari mennyiséget eszik. (nem, nem kövér. ipari mennyiséget is mozog :) 

Előzmény: youlcsi (60426)
szegedi_lány Creative Commons License 2016.02.23 0 0 60427

Sikerült ikerbabakocsit szerezni? Dupla vagy tripla? A játszótérre menet ha gondolog majd besegitek, nekem maradt még egy kezem szabad😉 ketten 4 gyerekkel simán átmegyünk bármilyen zebran kézenfogva.😏

 

hogy alakul a tejcsi? Gyozid a három babával? Nekem eleinte a fejés vitt el sok időt, mára már nagyjából beállt a kereslet kínálata.

 

Mi 5* eszünk egy nap, de ujszulottkent is csak 6*,Domi nem igényelt többet.Nagyjabol tart egy napirendet, egyedul éjfélkor alonezetem. Igy Alszik fél 1től reggel fél 7ig. A többi étkezés hozzá igazodik, kb 4 óránként. Már 6,7 kilo, pedig nem eszi meg a kilonkenti 150 gramot. Hogy tudok fotót feltölteni nektek? Nekem hibaüzenetet ir ki ha próbálom...

Előzmény: b.gina (60420)
youlcsi Creative Commons License 2016.02.23 0 0 60426

ciciztetni nem próbáltad őket?

mondjuk nem tudom, hogy hogyan lehetne kivitelezni hárommal, sorban egymás után. mindig valakinek csak maradék jutna :o

 

olyan furcsa, hogy etetés előtt pelusozol :o valamikor én is így kezdtem... de aztán Áronnak szokásává vált, hogy tejgőzös mosoly mögé bújva, jóllakva nyakig f*ssa magát :o :D

 

éjszakai kaja... hát az úgy volt, hogy 3 hónapos gyerek mellett tanácsadáson mondta a gyerekorvos, hogy azért a napi 8 kaja már sok, hagyjak el egyet... mondta is, hogy értelemszerűen az éjszakait.

első gyerek... ráadásul a család is abszolút ilyen volt, hogy az a jó, ha x óránként eszik, mert ez a rendje, stb, stb... szóval hallgattam rájuk.

2 éjszaka nyűglődés, és a gyerek leszokott az éjjeli ciciről... csakhogy: utána is mindig ugyanúgy felkelt, viszont soha többet nem kellett a cici, amin pedig pár perc után visszaaludt... igazából ha nagyon akarom, ide vissza tudom vezetn, hogy miért rossz alvó... eddig éjjel ha felkelt, evett és aludt, utána meg nagyon rossz, felületes alvó lett. és most is az... mondom ezt, hogy túl vagyunk egy piszok kemény, majd 8 hónap hosszú pavoros cikluson.

 

most már tudom, hogy nem szabadott volna. csakis igény szerint. az enyém gyerek nem tankönyvi gyerek, ő nem tudta, hogy x kilósan x mennyiséget x felé elosztva ehet. csak azt tudta, hogy éhes-szomjas-anyakell... és ezt nem adtam meg neki, mert hogy az okosabbak azt mondták, hogy...

 

Előzmény: b.gina (60422)
vikiviki Creative Commons License 2016.02.23 0 0 60425

Hát a képek alapján sem tűnnek soványnak. Ha 40 percet eszik egy baba, akkor egy nap hány percet nem eszik egy csecsemő sem? :D (egyébként lesz ez még jobb és gyorsabb, hidd el. Pár hét múlva laza 10 perc alatt benyomják majd a kaját, annyi minden érdekesebb lesz, mint enni. Akkor meg majd a szórakoztatásuk lesz fárasztó :) Tudom, biztassalak még egy kicsit. :)) Mindenesetre ügyesen csináljátok, és ez innentől (mondjon bárki bármit) már csak könnyebb lesz. )

Előzmény: b.gina (60424)
b.gina Creative Commons License 2016.02.23 0 0 60424

almirena, vikiviki, ncsk, nektek is köszi a dícséreteket :)

eldicsekszem már, Abigél is elérte a 3 kg-t tegnap ;) Lackó meg a 3,6-ot, jövő héten 4 kg lesz :D

 

Előzmény: almirena (60394)
b.gina Creative Commons License 2016.02.23 0 0 60423

Mármint legrosszabb esetben másfél óra :)

Előzmény: b.gina (60422)
b.gina Creative Commons License 2016.02.23 0 0 60422

Egy etetés, úgy hogy ketten etetünk, kb. 1 óra. Legjobb esetben 40 perc, legrosszabb esetben 1,5 (volt, hogy Abigél 40 percig evett, már a hajam téptem, egy korty a cumiból, majd 2 perc ébresztgetés... de ha az apja énekel neki, jobban megy az evés :D)

Egyet lepelenkázok, majd odaadom etetni a segítőnek, közben kezdem pelenkázni a másodikat, akit én etetek utána.

Közben cumisüveg melegítők beizzítva. Közben pihenni is kell nekik néha, büfiztetés stb., kb. egyszerre végzünk a kettővel, majd én lepelenkázom és megetetem a 3.-at, aki általában Abigél, mert ő a legtürelmesebb és legkevésbé éhes gyermek :D az utolsó 10 ml-t úgy kell leimádkozni az esetek 80%-ában :/

 

Amúgy miért volt az éjszakai etetés elhagyása rossz döntés? kíváncsi vagyok

Előzmény: youlcsi (60399)
b.gina Creative Commons License 2016.02.23 0 0 60421

Köszi

:D mi is ezen röhögtünk valamelyik nap, hogy kis kínai baba a Lackó :D tesóm szerint japán :D

Előzmény: youlcsi (60396)
b.gina Creative Commons License 2016.02.23 0 0 60420

Köszönöm! :) párom anyukája van itt hétközben és ő segít, anyukámmal váltják egymást :) hétvégén párommal és anyukámmal, tesómmal babázunk :)

plusz egy bébiszitter fog segíteni, persze pénzért. Még mindig küzdünk a hivatalos segítőért azért....

Napközben egyre kevésbé tudok pihenni, de azért éjjel hagynak. A kisasszony mondjuk tegnap éjszaka két etetés között nem volt hajlandó aludni, csak nyávogni, de utána kiderült, hogy kakilnia kellett, csak nehezen jött. De legalább utána tudtam pihenni kicsit.

A babák amúgy 3 külön ágyban alszanak, csak néha összetesszük őket ismerkedni, bulizni :)

Persze, benne lennék én is egy jó kis játszótéri találkában :)

Előzmény: szegedi_lány (60395)
ncsk Creative Commons License 2016.02.22 0 0 60419

Ezzel a vastag nyh-val én is küzdöttem és küzdök is szerintem időnként, bár a pecsételő vérzés most 1 éve nem volt, de hogy beszéltünk róla tegnap pont előjött.

Én azt szűrtem le, hogy ez az ösztrogéndominancia miatt van. Egy ismerősömnek brutális volt az ösztrogén szintje, már miomája is volt, diétával szinte a felére tudta csökkenteni az ösztrogénszintjét. Mondjuk iszonyú szigorúan betartotta, mert nagyműtétje volt sok vérveszteséggel és nagyon félt, hogy visszatér. a www.mioma.hu oldalon van rajta hogyan lehet az ösztrogénszintet csökkenteni. Természetesen ennek is része a ch bevitel korlátozása, csak az ösztrogén bontására és az ösztrogén kicselezésére (növényi fitoösztrogének lefedik a receptorokat anélkül, hogy ösztrogénhatást kifejtenének) koncentrál a diéta. Én nem nagyon hittem volna ebben ha nem a saját szememmel látom, hogy működik. 

Kb 2 hete kezdtem egyébként én is újra  az edzéseket meg a kajára odafigyelni....

Előzmény: kuglófsütő (60416)
vikiviki Creative Commons License 2016.02.22 0 0 60418

(na jó, úszni csak 2,5 km-t szoktam, de nem azért, mert nagyon kidőlnék, hanem mert csak annyira van időm. Futni is "csak" 6-7 km-t, szintén időhiány miatt. A bicaj, az viszont más tészta, az bármikor jöhet bármennyi, arra találunk időt :)

Előzmény: vikiviki (60417)
vikiviki Creative Commons License 2016.02.22 0 0 60417

Én is úgy voltam, hogy futottam-úsztam-bicajoztam, hasonló távokat, bármikor, de ehhez képest tényleg látványos javulást okozott a HIIT meg a súlyzózás. Terembe én sem teszem be a lábam, viszont van egy csomó otthon is végezhető gyakorlat. Ha nagyon nem szimpi a súlyzózás (bár tényleg nem fáj és tényleg nem kell 50 kg-kat emelni meg sok ember között izzadni), akkor marad a HIIT. Nekem sem volt szimpi a súlyzó, aztán mégis vettem egy párral. Aztán még eggyel. Majd megint eggyel. Többet nem is szándékozom, 3 pár súlyzó már elég a boldogsághoz:) 

 

Itt egy pár ingyenes videó, kipróbálni tök jó. Ráadásul a bicajnál meg a futásnál is összemennek a hegyek pár hét HIITezés után, és az ember jobban tud figyelni a tájra meg kikapcsolódni. (utoljára ma bicajoztam 25 km-t, tehát nyilván nem vagy-vagy, hanem és kapcsolat van a mozgások között). Viszont izmot építeni tényleg a HIIT meg a súlyzó a legjobb, és az izom-zsír arány megváltozása meg segít helyrerakni a hormonrendszert. Nekem is ez volt a bajom kb., mint neked, és nekem is hiába voltak ciszták az egyik petefészkemen, azt mondták, nem PCO. Merthogy PCO-ban általában "elzárják" a csapot, nálam meg ugye megnyitották, a HOXA vagy milyen indexem is csak 0,4, a terheltet meg már nem nézték. Ráadásul hullámokban jött a vér, mikor már azt hittem, hogy vége a menstruációnak, akkor zutty. Vastag is volt a nyálkahártyám, meg nem egyszerre vált le, meg méhgyulladásom is lett a túl sok menstruációtól. Ú, holnap nyomok is egy HIIT-et, nehogy "elromoljak" megint:)

 

Akkor a videók (nem kapok érte pénzt:) 

https://www.fitnessblender.com/videos/hiit-like-a-girl-round-2-fat-burning-hiit-cardio-workout

https://www.fitnessblender.com/videos/brutal-abs-workout-abs-obliques-and-lower-back-workout

https://www.fitnessblender.com/videos/cardio-hiit-workout-butt-thighs-abs-ultimate-workout-for-belly-fat-loss-no-equipment

 

Az első rövidebb, de durvább, a másik kettő light-osabb, de hosszabb. Van vagy 500 különböző edzés a honlapjukon, és tényleg hatékony. Én is azt hittem, hogy jaj, de sokat sportolok, de a bicajozással és a futással az a baj, hogy hol esik, és azért nem megy ki az ember, hol nagyon fúj a szél, hol hideg van, hol túl meleg... Kb. minden második nap marad sportolásra. Ezen felül meg a hosszú, egyenletes mozgás tényleg nem épít izmot, csak amennyi feltétlenül szükséges. OK, ez most olyan, mintha feltaláltam volna a spanyolviaszt vagy a mindent vivő tuti megoldást, de nekem tényleg segített. Ha tetszik, próbáld meg, ha nem, nem:)

Előzmény: kuglófsütő (60416)
kuglófsütő Creative Commons License 2016.02.22 0 0 60416

Biztos van ovum szinte minden hónapban, sőt, 16-17 naposak a luteális fázisaim...csak sokszor a 17-24. napot is végigpecsételem. :S  Még ami gáz, hogy a luteálisban magas az ösztradiolszintem. Nődoki szerint emiatt pecsételek, mert túl vastag a nyh a ciklus végére (16-20 mm). Volt abrasiom is 1 éve, menstruáció előtt 5 nappal, abban a ciklusban is ovuztam, a szövettan szerint a nyh mégis olyan állapotban volt, mintha akkor lett volna az ovu, nem alakult át a luteális fázisnak megfelelő szekréciós nyh-ba. Emiatt félek igazából a teherbeeséstől, hogy alkalmatlan a nyh.

Hát, én kezdetben papíron számoltam a min. 60 gramm fehérje, max 40 g zsír és 150 g szénhidrátot, aztán jött létre a kaloriabazis.hu, így utána ott vezettem még pár hónapig. Én imádom a csirkemellet, így nem gáz bevinni azt a 60 grammot. :)

Mellé cottage cheese-t eszek sokat, meg sovány túrót különbözően fűszerezve.

Sporttal meg úgy vagyok, hogy akármikor lekocogok 20 km-t, vagy leúszok 5-10 km-t, meg heti 2-3 alkalommal bicajozok is 40-50 km-t alkalmanként, de  nekem se kardio, se az izomnövelő edzések nem mennek, pedig nagyon sokszor elhatároztam már magam. :$

vikiviki Creative Commons License 2016.02.22 0 0 60415

Hát, a havi 1-2 kilótól én már boldog lennék, ha úgy is maradna:-/ Havi kb. 0,5 kg megy le nekem. 2,5 kg-nyi "durva" túlsúllyal (az sem a 25-ös BMI-hez, hanem az én ízlésemhez képest:) küzdök már kb. fél éve. Jó eséllyel zsír ment le és izom épült, mert ugye egyrészt rendszeresebb lett jóval a ciklusom mindenféle bogyó nélkül is, másrészt tényleg centik mentek le, de hogy nyavalyás 2,5 kiló nem megy le, az agybaj.

Ha meg két napra elengedem magam, mert nyaralunk vagy hasonló, rögtön 1,5 kg-val nehezebb vagyok. Igaz, ez jó eséllyel csak víz, mert ezt a 1,5 kg-t persze egy hét alatt "leadom", és állok megint 68-on, mint a Mándi honpolgár:) (65-nek kéne szerintem lennem)

 

...de most már tényleg elmegyek egyszer testzsírszázalékot méretni InBody készülékkel. Vmi háromezer párszár Ft-ért mérik, csak pont szerdán van, amikor nem megyünk arra:/

Előzmény: ncsk (60414)
ncsk Creative Commons License 2016.02.22 0 0 60414

HIIT tökéletes izomvédő, fejlesztő! :) A rosszul megválasztott, hosszú, rossz tartományban végzett kardio tud "rombolni". Kardio kell, amúgy kicsit pörget, de fele annyira mint mondjuk egy intervall edzés, na az szuper tud lenni és pozitívum, hogy rövid ideig tart, nem is szabad túlzásba vinni :)

Én is kombinálom, kardio (aerob tartományban), heti kb 3x a többi az erősítő, saját testsúllyal meg kézi súlyzókkal, meg ha van energiám a szobabicajon csinálok intervallt (25 perc). 

 

Hát a fehérjéket annyira én nem lesem, de ez csak lustaság, zsírokat sajnos akárhogy figyelek én is túlzásba viszem. Próbálok túró-sajt-hal és hüvelyesekkel kombinálni, de eszem belsőséget is meg néha húst, de nem csak csirkét, hanem sovány marhát darálthúsként nálunk nagyon megy.  Mostanában kicsit herótom van a hústól, pedig nagy húsos vagyok alapból. 

 

Fogyni én is baromi nehezen fogyok max 1-2 kg/hó, de amit én lefogyok az fix és stabil nem jön vissza csak úgy. 

Előzmény: vikiviki (60413)
vikiviki Creative Commons License 2016.02.22 0 0 60413

Hát, nekem kicsit komplexebb volt:

- egy héten kétszer HIIT

- egy héten egyszer-kétszer kardió (magas vérnyomást is mértek, arra meg a kardió ideális. Megijedtem. Kaptam egy napos mérőt, kiderült, hogy inkább alacsony:)

- egy héten háromszor súlyzós gyakorlatok

Szerintem a HIIT legalább annyit nyomott a latban, mint a súlyzósok, baromi gyorsan lehet vele formálódni. Fogyni, azt nem, egyikkel sem:) 

Fehérje-zsír-szénhidrát arányt ti hogy oldjátok meg? kaloriabázis.hu-ra bepötyögtem egy csomó napi kajálásomat, szénhidrát OK (még jó hogy, az már reflexből megy:), zsír kicsit sok, pedig bíz Isten nem eszem zsírt zsírral, rost OK, fehérjénél meg mindig vernyákol, hogy kevés. Csirkecsöcs csirkecsöccsel? Vagy tejsavó por? Vagy túró túróval (és csirkecsöccsel?:). Vagy bab, borsó, lencse? Mind együtt? Kéne valami tipp... 

Előzmény: ncsk (60410)
ncsk Creative Commons License 2016.02.21 0 0 60412

Amúgy ha van PÉ-d, akkor, akkor a babaprojekt nem egy elérhetetlen valami, bármi megeshet :)

ncsk Creative Commons License 2016.02.21 0 0 60411

Nem olyan vészesen magas az alaphőd (még mindig jobb, mintha a béka popója alatt lenne :)). Kár, hogy kevés hónapot mérsz végig, de görbe alapján is mintha lenne januárban egy PÉ. 

 

 A 13 kg-os fogyással kapcsolatban. Nagyon sokszor történik fogyás izomból is, kifejezetten ronthat a dolgokon hiába mutat kevesebbet a mérleg, nagyon sokat számít az az izomtömeg. Sajnos a mai fogyókúrák többsége nem védi az izmokat és sajnos a test először nyúl a fehérjékért és azokat bontja, mint a zsírokhoz. Mondhatni azt is, hogy 10 fogyásból, ahol nincs izommegtartásra vonatkozó diéta és mozgás 10 izomvesztéssel is jár. Szoktak inbody mérést csinálni, hogy meg lehessen állapítani azt a bizonyos zsír-izom arányt. Senki nem is gondolná milyen sok tud ezen múlni. Bevallom én túlzónak tartottam ezt a kijelentést anno, de mikor nekem is megoldódtak a problémáim kifejezetten az izomtömegem karbantartásával és mellette párhuzamosan kis fogyással, be kellett lássam ez számít. Sok mostanában a vékony PCOS-es lány, ahol pont ez szokott lenni a probléma, itt valahol lentebb írtam, hogy nem hiába jelent meg egy olyan kifejezés, hogy skinny fat. A másik ami még baromi káros, az a zsigeri zsír, de arra is a rendszeres mozgás a gyógyszer. 

Előzmény: kuglófsütő (60408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!