Keresés

Részletes keresés

bolond halál Creative Commons License 2019.10.12 0 0 19265

Te feltöltődtél, én kimerültem, milyen meglepő...

Kérdésekkel simán lehet manipulálni, lehúzni egy embert. Még ez a kérdés is manipulatív. "Hát hogy' is gondolhatsz erre?" Vagyis egy gondolati tiltás, elaltatás.

Az aktívabb életet én is elkezdtem, de kurva nehéz, ha nincs elég pénzed bizonyos dolgokra. Állandóan mindent forintra kiszámolni, nem lehet ellazulni. Pl. majdnem egy hónapig bérletet sem tudtam venni. Elfoglaltam magam, mert a környéken mászkáltam, a munkahelyem is közel van, de baromira beszűkült helyzet. Azt sakkozgatni, hogy rántottát vagy virslit egyek ebédre, egy szem gyümölccsel, hogy az is legyen. Hogy néha kétszer ehetek egy nap, mert az fér bele a költségvetésbe. És ennek nem úgy tűnik, mintha vége lenne. Lehet, hogy kicsivel jobb lesz majd a fizetés, de... és mindehhez azok az üres és elutasító emberek, akik ezzel az anyagi és képzettségi szinttel együtt járnak.

Már vettem könyvet emelt érettségihez úgy másfél hónapja, de még nem tudtam kinyitni, mert alig érzek valamihez erőt.

Néha azért nem megyek sehova, mert ha aktív vagyok, akkor éhesebb leszek, akkor jobban vágyom a nagyobb jólétre, de folyton falakba ütközöm, hogy mi mindent nem engedhetek meg magamnak.

Csak azért írom, mert ilyen is van. 

atsoc Creative Commons License 2019.10.12 0 0 19264

 

 

Na Te bolond halál!

 

Most már tényleg ez az utolsó hozzászólásom itt.:)

 

Hogy lehet álságos és ostoba egy hozzászólás, amiben csak kérdések szerepelnek?

 

Azért voltam kíváncsi arra, hogy milyen félelmek mozgatnak, mert nem vagyok meggyőződve arról, hogy a szorongás minden esetben félelmekből táplálkozik, úgy gondolom nem feltétlenül kell félni bármitől is, hogy szorongjon az ember.

Az a baj nagyon tudálékosan írsz, de Te nem érted meg azokat a dolgokat, amiket mások írnak, ráadásul az üldözési mániád miatt mindent túlgondolsz, mindenben támadást vélsz felfedezni.

Ezt be kell látnod, kérlek olvass vissza mindent az elejétől fogva, mert tényleg hasznodra válhat. (tudom most gyógypedagógust játszom megint..)

Miért nem lehet elfogadni, hogy valaki tényleg csak kíváncsiságból kérdez, mert érdekli a téma és a másik véleményére?

Fogadd el, hogy nem mindenki szeretne ártani és nem minden támadás, amit annak vélsz! (most ez tényleg okoskodásnak tűnhet)

Bár valószínűleg nem tudod ezt elhinni és elfogadni, de akár elhiszed, akár nem egy csepp ártó szándék sem volt bennem!

 

Ja és a "szociákus" az szociális akart lenni, csak egy egyszerű elírás volt, mert sietve gépeltem. ( a ránk jellemző túlgondolás ékes példája ugyebár :) )

 

Egyébként akaratlanul is jót tettél velem, mert kb egy hónapja irkálunk és szinte teljesen megszűnt a szorongásom.

 

Ha valaki még valaha olvassa ezt a fórumot, szerintem ez annak köszönhető, hogy eltávolodtam a témától, egyszerűen nem foglalkozom vele és mindig másra fókuszálok.

Bár történtek pozitív dolgok, amik nem rajtam múltak és sok erőt adtak, de komolyan hiszem, hogy az a megoldás, hogy az ember minden percben elfoglalja magát, reggeltől-estig, soha nem adva időt magának az unatkozásra, gondolkozásra.

Mindennapos sport, lehetőleg reggel, egészségesebb életmód, fogyás, komfortzónából kimozdulás stb. stb. blabla.:)

De tényleg!

Az sem érdekel, ha esetleg pár hét múlva visszatér, mert már nem fogok belemerülni a témába, akkor elfogadom, hogy ez van és kész.

Úgyhogy szerintem, aki szociálisan szorong az próbáljon meg 180 fokos fordulatot venni az élet minden területén, minden szokását változtassa meg, hátha segít, rosszabb úgysem lehet.

 

Ámen!

 

 

 

 

 

 

Előzmény: bolond halál (19262)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.12 0 0 19263

Miután Bernét képtelen volt értelmezni, valahogy kompenzálni kellett. Miért kell nekem még a szabadidőmben is jó pofát vágnom ehhez a sötétséghez? Miért legyek még akkor is toleráns, ha élősködnek rajtam?

Vagy direkt provokálnak az ostobasággal? "Szociákus"? Valahonnan hallotta a mániákus szót, és összerakta a szociálissal?

Nekem addig nincs bajom emberekkel, amíg jóindulatúak. De utána miért legyek toleráns velük?

Előzmény: bolond halál (19262)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.12 0 0 19262

Ha érdekel valakit, már ez egy álságos és ostoba hsz volt.

Már itt arra voltál kíváncsi, milyen félelmek mozgatnak. De vajon miért? :) Azt hiszitek, hogy majd észrevétlenül kiszedtek belőlem dolgokat. Teljesen mindegy, milyen szándékból, már a manipuláció maga nem a másik ember tiszteletéről szól.

Mintha valami idomárszerepben tetszelegnél, mint egy fontossága teljes tudatában levő gyógypedagógus, aki azért is megtanítja a teljesen normális felnőtt embernek, hogy a téglalap alakú formát a téglalap alakú lukba kell beilleszteni, utána pedig nem érted, miért nem akarja teljesíteni, miért van felháborodva. 

Előzmény: atsoc (19250)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.10 0 0 19261

Tehát ha másnak csökkent a motivációja az érdemi reagálásra, az le van szarva. Ha én nem teljesítem a nyomasztásra való kitárulkozást, akkor rohadjak meg. Nekem nem kellenek ilyen vérszívók, manipulátorok, irányításmániás idióták. 

bolond halál Creative Commons License 2019.10.10 0 0 19260

Gratulálok. :)

atsoc Creative Commons License 2019.10.10 0 0 19259


Mert kíváncsi lettem volna, de bevallom különösebben nem érdekel.:)

Közben amúgy felvilágosítottak Rólad és már mindent értek.:)

Na már tényleg nem írok.

Minden jót!
bolond halál Creative Commons License 2019.10.09 0 0 19258

Miért pont neked kéne a félelmeimről beszélnem? Miért érdekel ez ennyire? Szerintem nézz át nyugodtan szomszédos topikokba, vagy írjál rá ezekre a nikkekre, akik itt megosztották az elérhetőségeiket, keress olyanokat, akikkel kölcsönösen szórakoztatónak és építőnek találjátok egymás kommunikációját.

Előzmény: atsoc (19257)
atsoc Creative Commons License 2019.10.09 0 0 19257


Te mitől félsz egy közösségben?
Előzmény: bolond halál (19255)
atsoc Creative Commons License 2019.10.09 0 0 19256


Én esetemben nagyobb társaságban fordul elő a szorongás, ami annyira nem erős, hogy ne szólalnék meg, vagy pl. a munkámat hátráltatná, ugyanakkor mégis zavar, mert sok energiát felemészt az, hogy legszívesebben egyedül lennék.
Kb. így tudnám meghatározni.

Azt lehet mondani rendben van az életem, mert viszonylag jó munkám van, van párom, lakásom és szabadidőmben tudom azt csinálni, amit szeretek, mégis zavaró időnként a belső nyugtalanság.

Persze ezt nem panaszkodásként írom, mert tudom vannak, akiknek sokkal rosszabb, mégis érdekel a téma.
Előzmény: Törölt nick (19254)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.09 0 0 19255

Mi hogyan mondhatnánk meg neked, mitől félsz egy közösségben?

Előzmény: atsoc (19253)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.09 0 0 19254

Annak is vannak fokozatai. Van, aki már attól is szorong, ha villamosra kell szállni, van aki ezzel még elvan, de egy kisebb közösségben már szorong, nem mer megszólalni, mozogni, stb.

Ez is egy spektrum lehet, hol helyezkedsz el rajta?

Pl. mivel foglalod el szívesen magad a szabadidődben, milyen dolgok, vágyak, célok motíválnak a jövődre nézve /életkorod függvényében/ , melyek aktív cselekvésre ösztönözhetnek?

Előzmény: atsoc (19253)
atsoc Creative Commons License 2019.10.09 0 0 19253

Azt gondoltam, hogy maga a szociális érintkezés a szorongás forrása.

Klausztrofóbia esetén pl. a bezártságtól való félelem a tárgya.
Vagy mi lehet például a szociális szorongás tárgya?

Előzmény: Törölt nick (19251)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.08 0 0 19252

Kösz. Én is valami hasonlót akartam írni. ;)

Előzmény: Törölt nick (19251)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.08 0 0 19251

Attól is függ, hogy mi a szorongásainak tárgya.

Előzmény: atsoc (19250)
atsoc Creative Commons License 2019.10.08 0 0 19250


Az látszik, hogy szeretsz elmélkedni.

Azt mondd meg, hogy mit tegyen egy szociákus fóbiás, aki azért, hogy normális életet éljen, kénytelen egész nap nagy társaságban működni!

Érdekelne a véleményed.

Hogyan élje túl a hétköznapokat?
Mivel csillapítsa a szorongást?
Előzmény: bolond halál (19249)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.05 0 0 19249

A szülő-gyerek csak akkor működik, ha az egyik ember szülő énállapotából olyasmit tud átadni, amire a másik embernek, vagy gyermeki énjének valóban szüksége van, akit biztonságosnak vél, akit elfogad. A kéretlen kioktatás, amivel itt többen próbálkoztak, nem működik, pláne névtelenül egy internetes fórumon. Vagy az elakadt lemez technika, ami gyakorlatilag agymosás, a másik ember semmibe vétele.

Nagyon jól tudja, ki mit alkalmaz itt ellenem.

És még mindig nem lettem öngyilkos, "csak szólok". :) Annak ellenére, hogy szándékosan olyan dilemma elé állítottak, amelyből mindkettőben kvázi magamat kellett volna okolnom. Vagy önmagamat áruljam el, vagy én legyek a szemét antiszociális. Semmiképpen se nyerhessek, sőt, be kellett lengetni, hogy valaki még öngyilkos is lett emiatt. Nagyon jól tudom, mi zajlott itt.

Ne akarjatok olyasvalakit meggyógyítani, akit utáltok, mert öntudatlanul is ártani fogtok neki. Egyáltalán, senkit nem kell megkísérelni meggyógyítani, aki nem kéri.

Előzmény: bolond halál (19248)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.05 0 0 19248

Aki korábban hasonló stílusban nyomult, ő is meg akarta mondani, mi lenne a megfelelő szakma nekem, persze közvetve, nem egyenesen. "Én csak segíteni próbálok rajtad" rémlik? Ugye, mekkora ostobaság kell ahhoz, hogy egy olyan embert, aki az egyenességet kéri másoktól, azt burkoltan próbálja meg valaki "terelgetni", mint egy birkát? Eleve kudarcra van ítélve. Ja, vagy mégsem ostobaság, hanem valami más is van a háttérben? A segítség látszata és a borítékolható "kudarc" a nyereség, amellyel az ilyen ember úgy gondolja, elégtételt nyerhet. Hiszen a másik csak egy "szerencsétlen paranoiás", bármikor rá lehet kenni, hogy ő a nem befogadó. Én ebből köszönöm, nem kérek. Foglalkozzatok a saját életetekkel, ha nem megy a felnőtt-felnőtt kommunikáció.

Előzmény: bolond halál (19247)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.05 0 0 19247

Elég sokat ismételgetted, miután leírtam, mit gondolok erről. Úgy tűnik, nem sikerült megérteni és reflektálni, csak ismételgetni az elindított lemezt. De mint írtam, ez olyan általános itt, hogy már nincs benne semmi meglepő.

Előzmény: atsoc (19246)
atsoc Creative Commons License 2019.10.05 0 0 19246

 

Az a probléma, hogy neked az jött le az egészből, hogy én arra hegyeztem ki a dolgot, hogy zajban szeretnék dolgozni.:)

 

Egyáltalán nem erről volt szó, csak egy megközelítést szerettem volna "kivesézni", mégpedig azt, hogy, ha az ember olyan szakmát választ, ami passzol a személyiségéhez, akkor könnyebb boldogulni.

 

Neked is minden jót!

 

 

bolond halál Creative Commons License 2019.10.01 0 0 19245

Nem mintha olyan nagy jelentősége lenne egy ilyen fórumon, hogy önmagadat adod-e, én csak leírom, hogyan látszik az én szemszögemből. Minden jót neked!

Előzmény: atsoc (19243)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.01 0 0 19244

Nem gondolom, hogy üldözési mánia volna az, hogy itt 2016 óta zaklatgatnak különböző elemek, különböző nikkeken, míg nekem végig megmaradt ugyanaz a nevem.(pont ezért volt egyszerűbb nekik) Vagy személyes okokból utálva engem, mert nem tartottam igényt az engem hülyének nézők társaságára, vagy csak azért, mert nyilván könnyebb afelett ítélkezni, azt támadni, aki egyedül van. Akár kísérletezni is lehet, hátha megdöglik, úgysem tudja meg senki, mitől.

Nem említettem ilyet, hogy ismernélek, hasonló stílust szoktam felfedezni. Olyan, mintha mondanál valamit, mégsem mondasz semmit. Ha kettőt lépek egy irányba, te is lépsz arra kettőt. Ha fölemelem a kezem, te is fölemeled. Közben bedobsz valamilyen teljesen értelmetlen provokációt pl.zajban akarsz dolgozni, azt ismételgeted. Ez nem valódi kommunikáció. Nem látszik semmi abból, te ki vagy.

Előzmény: atsoc (19243)
atsoc Creative Commons License 2019.10.01 0 0 19243


Ismerem és is az álláskereső oldalakat, próbálkoztam már, de jól keresek, közel a munkahely, ráadásul jó az időbeosztás is, ezért nem váltok.

Tudod e, hogy van egy kis üldözési mániád?

Miért hiszed azt, hogy tudod ki vagyok, vagy melyik troll?

Nem ismerlek, hidd el.:)

Amúgy miért írogatnék?

Valóban felületes lehet a kommunikációm, de kevés időm van írni, ráadásul a motivációm is csökkent.
bolond halál Creative Commons License 2019.10.01 0 0 19242

Mégiscsak valamelyik troll leszel. Nyugi, már tényleg leszarom. :)

Olyan üres a kommunikációd, mélyebb kifejtésekre sem reagálsz, akkor is valami baromságot nyomatsz, pl. zajos munka. Lelombozó. Nem látszik a díszlet mögött az ember. 

Előzmény: atsoc (19239)
bolond halál Creative Commons License 2019.10.01 0 0 19241

Ez a 8-10 nem is reális szám, csak a tegnapi napra a többszörösét számoltam. :) Ha tudsz és szeretsz vezetni, pl. a sofőrködés eléggé nyugis munkának tűnik, egyedül lehetsz.

Ha ez a zajos munka a perverziód, akkor nyilván abba az irányba kell elindulni. Az önéletrajzodban kifejtheted, hogy mennyire stimulálja az idegrendszeredet egy gép folyamatos, hangos zúgása. Illetve te csak akkor vállalod a munkát, ha ezt a plusz ingerforrást biztosítják neked.

Előzmény: bolond halál (19240)
bolond halál Creative Commons License 2019.09.30 0 0 19240

Van egy csomó álláshirdető oldal, nem csak profession.hu vagy jófogás, hanem fb-on is többféle pl. Szárnyas fejvadász, napi 8-10 állást is fölraknak. Vagy eleve úgy keresel, hogy pl. beírod a keresőbe, hogy "állás 200 nettó fölött". Sok esetben gyári munkák fognak kijönni. (ha ezt elviseled hosszú távon) Rengeteg irodai állás is van, ami jobb lehet annál, amit most csinálsz.

Nekem volt egy pár hét, amikor nagyon elegem lett. Már maga az jó érzés volt, hogy visszajeleztek pár helyről, hogy kellenék. Aztán mindent összevetve maradtam, mert így érte meg jobban, meg a problémák egy része elmúlt, amelyek miatt mentem volna.

Előzmény: atsoc (19239)
atsoc Creative Commons License 2019.09.30 0 1 19239


Fú dehogynem rémlik...:)

Akár én is írhattam volna ezeket a sorokat..

Az órákon át tartó jópofizás, gagyi hülyeségeken visítva röhögés és a semmiről való hosszú beszélgetések megőrjítenek..

Neken pont ilyen általad leírt közös kalapba dobós, értelmetlen "meetingekkel" tarkított interaktív munkám van, ami rengeteg energiámat elvesz, ráadásul az üres járatokból fakadó unalom valóban erősíti a szorongást.

Lehet, hogy furcsán hangzik, de néha tényleg jobb lenne egy zajos gép mellett, persze jó pénzért, irodai beosztásban.:)
bolond halál Creative Commons License 2019.09.29 0 0 19238

Meg megmondom őszintén, én nagyon tudom unni a munkatársaim pofázását, a "fölösleges helyzeteket". Nem mindig, de általában jobb, ha van mit dolgozni. Mert az unalom tud szorongást generálni... sőt, talán ez a legrosszabb, ez az unalom. Amikor nem tudsz hozzászólni, hogy te pl. milyen kozmetikai terméket veszel (bármilyen más téma lehet, egyénileg), bár a többiek órákat képesek ilyesmikről beszélgetni, és olyan kurvára unalmas az egész helyzet, hogy már ettől az unalomtól szorongsz. Nem rémlik?

Előzmény: atsoc (19235)
bolond halál Creative Commons License 2019.09.29 0 0 19237

Ennek látszólag nincs köze a szociális szorongáshoz, pedig valójában sok. Ha van elég munkád, kénytelen vagy helyzeteket megoldani, kevesebb időd lesz azt latolgatni, hogy mások hogyan viszonyulnak hozzád, megváltozik a fókusz. Viszont ha túl sok a munka, az is szorongást vált ki, talán nem is kell nagyon magyarázni, miért. De abban igazad van, hogy az ilyen "nagyon csapatmunkás" munkahely, ahol egy kalapba kell bedobálni minden ötletet, nincs ellenőrizhetően "te munkád", "te teljesítményed", "te érdemed", az kurva nehéz lehet. Nyilván ezt is figyelembe lehet venni, de alapvetően nem tartom jó iránynak, hogy ez legyen az elsődleges szempont.

Előzmény: bolond halál (19236)
bolond halál Creative Commons License 2019.09.29 0 0 19236

Változó. Nálad csak társaságban jön elő?

Ha te egy zajos gép mellett akarsz dolgozni, akkor tégy úgy. Nekem mindegy, elhiheted. :) Szerintem az fontos, hogy intellektuálisan azért kielégítő legyen a munka. Ha túl kevés, az sem jó, ha túl sok, az sem.

Előzmény: atsoc (19235)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!