Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.08.20 0 0 4654

3574-es hozzászólás a sikersztorim.

Előzmény: allnightlong (4650)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.20 0 0 4653

Jellemzően én sem alszok el az olvasástól, sokkal többet ér ha valami kreatívat csinálok.

Előzmény: Bence9639 (4648)
szociauto Creative Commons License 2019.06.25 0 0 4652

Szia Allnightlong, nem vagy elérhető emailben, beszélni szerettem volna veled, írj. Köszönöm szépen. 

Előzmény: allnightlong (4650)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2019.04.29 0 0 4651

Üdv. Az öngyilk. gondolat nem játék. Ezt mondd el az orvosnak! Ne ijeszd meg, de komolyan. 

Előzmény: Bence9639 (4648)
allnightlong Creative Commons License 2019.04.29 0 0 4650

sziasztok !

pár hét fórum olvasgatás után gondoltam megosztom a sztorim. 3 hónapja küzdöm alvászavarral - a kialakulásának okával tisztában vagyok---stressz---túlzott aggódás - hipohondriával fűszerezve , aminek azért van alapja mert január óta napi szinten extraszisztolékkal küzdök(orvos szerint nem kell foglalkoznom ezzel - szervi gond nincs  ultrahang szerint)- nyilván ezt fokozza a stressz ill a nemalvás  - . Többszöri rosszul alvás után egyszercsak azon kaptam magam hogy egyáltalán nem alszom el, vagy ha igen kilök egy stresszes félelemszerű érzés az álmomból - sajnos ezt a rossz érzést hamar be is építettem - és remekül működik és gátolja az alvásom.

Amiért írok és furcsálom - a 3 hónap alatt kétszer egy hétre teljesen kijöttem a dologból  egyik naprol a másikra - mikor is alvásszakértővel ill a pszichiáterrel konzultáltam - mindkettő altatót (1 teljes hónapig)ill antidepresszánst javasolt - hiába mondtam hogy alapjában teljesen normális jó kedélyű optimista sikeres ember vagyok - tehát a gyógyszerek elutasítása után teljesen kijöttem időszakosan a helyzetből - aztán szép lassan mindíg vissza vissza esek - ahogy most is  -az alvásaim nem kielégítőek - van hogy 3-4 órát alszom, van h csak  félálomban éberen pihenek , van hogy alszom 6-7 órát, -aztán jön egy nap amikor egyáltalán nem alszom - Altatóval az elején próbálkoztam - nem támogatom az irányt csak a megoldás idő intervallumát növeli - szívesen olvasnék pár sikersztorit aki hosszú idő után kijött ebből a masszából  !!! még annyi h rendszeresen jógázom - kerékpározom sportszerűen - vitamin-étrend tudatos - saját vállalkozás stresszfaktorát év eleje óta tudatosan átszervezve élem az életem ! ami elkeserít hogy az élet intenzitás és minőség rovására megy ez a helyzet - üdv

Törölt nick Creative Commons License 2019.04.19 0 0 4649

Udv

Vajon zolpidemtől miert szedultem be, olyan ittas allapot szerű tuneteim voltak

Eddig kellemes almossag volt, most ez mas volt

Mi volt az oka? Elotte koffein volt bennem lehet az? 

Bence9639 Creative Commons License 2019.03.12 0 0 4648

Én eddig Parnassant szedtem altatóként de az nem használt. Az a gyógyszer skizofréniára való. Nagyon nyugtalan vagyok. Nem tudok aludni. Ez a nyugtalanság már több napja van. Volt egyszer egy éjszakám amikor szemmozgásom volt, leizzadtam, volt fokcsikorgatás. Paraszomniára gyanakszom de ez csak egyszer volt. Már az öngyilkosság is átment a fejemben. Ma megyek a pszichiáterhez remélem tud fogadni, nincs időpontom. A gyógynövénytartalmú dolgok azok nem hatnak rám. Meg nincs olyan tevékenység ami lefáraszt talán ez a baj. Igen mert voltam kondiban és amikor kijöttem a kondiból azaz végeztem a konditeremben tele voltam energiával. Hiába futok meg olvasok könyvet ha egyszerűen nem fáradok el. Mit csináljak?

gombóc63 Creative Commons License 2019.03.06 -2 0 4647

Jártam pszichiáterhez pszichoterápiára, valamint hipnózisterápiát is próbáltam egy másik orvossal. Szóval tapasztalat.

Előzmény: DAttis (4646)
DAttis Creative Commons License 2019.03.06 0 0 4646

Biztos   így van, ahogy írod, mondom nekem még csak a "nem orvos" pszichológushoz volt   dolgom.

Illetve egy darabig jártam "csoportos terápiára"  (pszichodráma), ott  volt pszichiáter ő írt fel anno gyógyszert   (4 éve ennek), bár mintha ő  más szakterületen is képzett (ideggyógyász) volt.

Előzmény: gombóc63 (4645)
gombóc63 Creative Commons License 2019.03.06 -2 0 4645

Akkor nem vagy tisztában, mert pszichoterápiát egy magasabb szinten pszichiáter csinál. A két szakember közti különbség, hogy pszichológus nem orvos, nem adhat gyógyszert. Megtapasztaltam mindkét szakember terápiáját, magasan a pszichiáter aki többet segít betegeken. A baj az, hogy tb alapon nincs idő beszélgetni, így sokszor lerendezik gyógyszerrel a beteget.

Előzmény: DAttis (4644)
DAttis Creative Commons License 2019.03.06 0 0 4644

 "...Javaslom keress fel egy pszichiátert, nekem nagyon sokat segített. Olyat keress aki nem gyógyszerez, hanem beszélget..."

Az leginkább a pszichológus nem? Már akivel beszélgetni lehet. 
Ha pszichiáter nem ad (javasol) gyógyszert akkor dolgozik is egyáltalán??

Nagyjából tisztában vagyok a két   munkakör különbségével, feladatával, de nekem eddig csak pszichológussal volt dolgom     

Előzmény: gombóc63 (4643)
gombóc63 Creative Commons License 2019.03.06 -1 0 4643

Szia! Nem nevetlek ki, vannak az embernek irreális gondolatai amitől képtelen szabadulni. Tudom, jártam már így, ellenben segíteni nekem csak szakember tudott. Javaslom keress fel egy pszichiátert, nekem nagyon sokat segített. Olyat keress aki nem gyógyszerez, hanem beszélget. Az jó, hogy a Frontint letetted, de már ott a másik függőség, az altató. Ha Gerodormmal alszol holmi teák nem fognak segíteni. 

Előzmény: Rossz alvó (4642)
Rossz alvó Creative Commons License 2019.03.06 0 0 4642

Sziasztok!

Kicsit félek ide is írni, sokan kinevetnek amikor elmondkm, hogy én miért nem alszom és mitől vagyok képes néha egész éjszakákon át szorongani, pánikolni, sírni. Komoly alvászavarom kb egy éve kezdődött szinte egyik napról a másikra előjött este pánikroham és egy irreális felelem, ha ma nem alszom lehet holnap sem és meg fogok halni. Annyira reszketek, remegek hogy keptelen vagyok akudnj. Volt néhány teljesen álmatlan éjszakám (mint pl a mai) már este erzem hogy rosszul vagyok, beveszem az altatót amit minden este szedek sajnos, de néha olyan erős a félelmem hogy nem ér semmit. (Gerodorm) 

Frontin már nincs azt eldobtam, néha jó lenne de felek a nagy függőségtol is. Ha az altato használ és sikerül elaludni akkor már akárhányszor kelek fel éjjel mindig elalszom újra. Megnyugszik a lelkem hogy sikerült elaludnom és nem halok meg.... (Értem hogy semmi ertelme:)

Aztán másnap este jön a szorongás és ha nem sikerül pl 1 óra alatt elaludni ismét jön az iszonyú éjjel.

 Nyugtató teákat próbáltam de nem sokat hasznal. Azt kéne tudatositani  hülye fejemben, hogy olyan nincs hogy valaki meghal mert nem alszik. Párom sajnos már nehezen viseli mert neki ez annyira irreális megfoghatatlan félelem hogy nem tud rá mit mondani csak azt hogy nem halok meg holnap majd alszom (ami igaz is mindig alszom másnap de aztán újra elkezdek ettől fekni:(). Nyugtassatok meg hogy másnak is vannak ilyen gondolatai.

fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2019.02.25 0 0 4641

Nagyon megértelek. De a pánik növeli a bajt. Én nem tudok segíteni. Azért még elmondom: Több mint 35 éve alszom altatóval. (Stilnox, majd Imovane.) 70 elmúltam, egész jól birom. Versenysakkozok is. Alkoholt soha, de kávét iszom.

Előzmény: halálra ítélt 85 (4639)
halálra ítélt 85 Creative Commons License 2019.02.13 0 0 4640
halálra ítélt 85 Creative Commons License 2019.02.13 0 0 4639

Sziasztok.Új vagyok itt. Leírom a történetemet, aztán, hogy mire jutottam. 2017 novemberében hatalmas stressz ért, 2 hétig nem aludtam,munkahelyemről mentő vitt el. Kb mikro alvásaim voltak, azért vagyok még életben. Nappali alvásom, ami régen volt ,annak búcsút inthettem.A pszichiáter, aki fogadott kb nem vette komolyan a bajomat,tiapridalt és stimulotont írt fel. Gondolom mondanom se kell, hogy feleslegesen, hisz nem hatottak. Házi orvosomnak való könyörgés hatására kaptam Stilnox-ot. Bevettem semmi. 3 db 0.5 ös xanax és 2 stilnox-tól tudtam aludni 8 órát. Xanaxot úgy kértem ismerőstől.felkerestem magán pszichiátert, aki felírta a 2mg-os Rivó. (valamiért kijelöli kékkel a szövegszerkesztő, ha teljes nevén kiírom ezt a benzodiazepin gyógyszart,szóval maradjon csak így )Ez az, amit itt még senkinél se olvastam. Mindenki 0.5, 0.75 vagy 1 mg. De senkinél se olvastam 2 mg-sat. Nekem valami brutál erős kellett, hogy hatni tudjon. Gondolom ezért írta fel a magándoki. Ekkor 2 műszakban dolgoztam. Fél évre rá új munkahely, 3 műszak. Nappal valahogy nem ment az alvás. 3-5- óra.Biztos sokan vagyunk így ezzel. Mivel 34 vagyok és a kapcsolatom is stabilnak látszódott megfogalmazódott bennünk a baba dolog. De ehhez le kell tenni a Rivót. Itt kezdődött minden pokoljárásom. Neurológus, akit felkerestem azt mondta erre nem lehet rászokni és pofán röhögött. Addiktológust olyat sikerült találom tb-s ellátáson, aki híres, neves, könyvet is írt már. ő a 2 mg-ot 5 nap alatt levitte nekem 1,5-re, mellé a trittico, amit mivel 3ba lehet törni 1/3 adával növelt. A 11. napom úgy nézett ki, hogy 1 mg Rivó és 2/3 trittico. Egyre rosszabbul voltam. 1 hónapig bírtam 3 óra alvásokkal, éjjeles műszakban 2 órákat aludtam. Nem vagyok erős ember, sőt. Volt, hogy zokogtam melóban. Feszült voltam, magamba zárkóztam. Rengeteg fórumon írtam, facebookon a nagyobb városok hallottam csoportjaiba (Pécsett hallottam stb.. ). A párom teljes mértékben nincs mellettem. Ezt magaddal csináltad... vádaskodik. Elájultam melóban január végén. Mentő vitt el, akik 1 újabb pszichodokihoz küldtek, aki felül írta az addiktológus javaslatait és Rivó kereső magatartással jellemzett és IQ deficittel. 30 nap táppénz. Miket írt fel? depakin Chrono és Kventiax, hogy attól majd alszok. Szerinte. Aludtam 1 órát, fent voltam 3-4 et, aztán ugyanez. 12 óra alatt aludta 5 órát...részletekben. A párom naivitása és pszichiáterekbe vetett hite 1 vicc. Ő azt hitte, majd ez az utolsó fog jól helyre rakni. és most jön a poén. 10 nap után visszamentem, hogy így nem lehet élni, hogy 12 órát kell ágyban lennem, hogy 5 órát 5-6 részletben aludjak. Tippeljetek mit írt fel. 0.5 Rivó a Kventiax mellé. A párom itt fagyott le. Előtte 3 napig bújtam ezt a fórumot valami reménysugár után kutatva. lesz e valaha kiút, hogy normálisan éljek, aludjak. Ő azt mondta rám kényszeres vagyok, bebeszélem magamba a bajomat stb, meg az mások baja, mit foglalkozok vele. Én felvázoltam az itt olvasottakból 1 jövőképet, hogy mit fog csinálni a doki, hogy visszamegyek azzal, hogy nem hat a gyógyszer: vagy emelni fogja az adagot vagy lecseréli másra, majd ha az se hat megint másra így leszek neki a kísérleti egere. A doki rövidre zárta a körömet a 0.5 Rivóval. Ugyanott vagyok. Kövezettek meg, de szerintem a krónikus alvászavar van rosszabb a ráknál. Azt a betegséget ismerik, tudják mi megy végben a testedben és tudod, hogy kicsi rá az esély, hogy meggyógyulsz. De ez??? Napi 2-3 óra alvásokkal válunk munkaképtelenné, rámegy a családunk, elveszítjük önmagunkat, hisz ilyen kevés alvással fáradtak, ingerlékenyek leszünk, nem tudunk koncentrálni...Árnyékai leszünk önmagunknak. És a 99%-a fel se éri ésszel miért. Aki meg érti az itt van és olvassa amit írtam :( Nincsenek millióim neurobiológushoz fordulni, kutatásokat szponzorálni, de képtelen vagyok belenyugodni, hogy ennyi az egész? Csak gyógyszerrel tudok aludni valamennyit és ha majd nem használ emelnek az adagon??? Sima gyári munkás vagyok, ne várjatok tőlem sokat. De!!! Fatális familiáris inszomniáról ki hallott? Prion betegség, ami a nevéből is kiderül, halálos.https://en.wikipedia.org/wiki/Fatal_insomnia  És a leírtak alapján van olyan, hogy az csak úgy valakinél kialakul. Nem azt mondom, hogy ez a betegségünk van, remélem nem,de van amerikában 1 Prion szövetség, a linken ott van a 2 tag. Facebookon meg is találtam az oldalukat, mármint a szövetségét meg a tagokét. itt az oldalon legalább 30 megoldatlan alvás problémás van, amikből ők hasznot tudnának húzni a tanulmányukkal mi meg legjobb esetben meggyógulnánk. Valami elromlott az agyunkban, ami miatt nem tudunk aludni, ami miatt a buksink elfelejtett normálisan aludni. Csak azok tudják mekkora szarban vagyunk,akik benne vannak. Nem altatók veszélyes kombinálásával érni el a Péklapátot... Nem tudom elfogadni amiben vagyok. meg kell próbálni és összefogni. Mit veszíthetünk? Pár Harvard-i kiröhög pár beteg reményevesztett magyart? Inkább ez, mint várni, míg megzápul az agyam. 34 vagyok. Mi lesz 20 év múlva? Mennyi Rivó kell majd az alváshoz? 

GFU-880 Creative Commons License 2019.02.11 0 0 4638

fogaid rendben???  nincs erzekeny gyokerkezeletlen  esetleg gullyadt fogad???  ha van!! azonnal javittatni!!

Előzmény: lola79 (4635)
GFU-880 Creative Commons License 2019.02.11 0 0 4637
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2019.02.07 0 0 4636

Azóta február 7. lett. 

Előzmény: lola79 (4635)
lola79 Creative Commons License 2018.12.04 0 0 4635

Sziasztok!Évek óta rosszul alszom,de kb április május óta brutál a helyzet.Elaludni se tudtam,volt hogy csak hajnal 3kor,és 5kor kelnem kell.Ez igy ment hetekig,háziorvos frontint írt fel de nem használt.Felkerestem egy pszihiátert.Rivotril 0.5mg írt fel esténként 1et.Kb 1 héttel ezelöttig jól is aludtam kipihent voltam.1 hete újrakezdődött minden.Gondolom hozzászoktam vagy ilyesmi és nem használ.Borzalmasak az éjszakáim,hiába szedem be,napközbe szinte használhatatlan vagyok.Pszihiáterhez csak január közepére van időpont,még magánba is.Mitévő legyek?Tudtok ajánlani valamit?

gombóc63 Creative Commons License 2018.11.21 -1 0 4634

A pszichoterápia, kizárólag pszichiáterrel. Nem mindegy, hogy milyen a terapeuta és az sem, hogy mi milyenek vagyunk ott és akkor, valamint utána. Sajnálom, akkor nem tudok segíteni.

Előzmény: Doccsy (4633)
Doccsy Creative Commons License 2018.11.21 0 0 4633

Nem a gyógyszerektől várom a csodát.. sőt rühellem őket. Én is voltam pszichoterápián, EMDR terápián 3 hónapig. Semmit nem értek. Neked mi segített ilyen hosszú idő után?

Előzmény: gombóc63 (4630)
Doccsy Creative Commons License 2018.11.21 0 0 4632

preiner.dora@gmail.com

Előzmény: sívadoc (4631)
sívadoc Creative Commons License 2018.11.21 0 0 4631

Írnál egy email címet? Köszönöm

Előzmény: Doccsy (4629)
gombóc63 Creative Commons License 2018.11.21 0 0 4630

Ha csak a gyógyszerektől várod a csodát attól nem is leszel jobban. Nem tudom mi miért van nálad, szűkszavú voltál. 8 év után oldódott meg a problémám és a rengeteg gyógyszer kisérleten én is átmentem. De többet ártott mint használt. Pl. a Rexetin....1 hétig szedtem és 1 percet se aludtam tőle. 

Előzmény: Doccsy (4629)
Doccsy Creative Commons License 2018.11.21 0 0 4629

11 db Rexetint találtam.. 🤗 Azért van elegem, met lassan másfél éve nincs életem, csak a para.. Ez így  nekem már sok. Csak a gyógyszerekkel való kísérletezés..

Előzmény: gombóc63 (4628)
gombóc63 Creative Commons License 2018.11.21 -1 0 4628

Szia! Miért kellene feladni? Mesélj...

Előzmény: Doccsy (4624)
sívadoc Creative Commons License 2018.11.21 0 0 4627

Kitartás!!!!!!

Előzmény: Doccsy (4624)
sívadoc Creative Commons License 2018.11.21 0 0 4626

Szia.
Oh de sajnálom ha esetleg lenne késöbb írj légyszives!!  :(

Előzmény: Doccsy (4625)
Doccsy Creative Commons License 2018.11.20 0 0 4625

Ma dobtam ki a maradék gyógyikat, recepteket.. köztük Paroxatot is. Sajnálom, h csak ma regisztráltam. Segíthettem volna.

Előzmény: sívadoc (4623)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!