Keresés

Részletes keresés

benediktusz Creative Commons License 2021.12.31 -1 0 2507

Nagyon elgondolkodtató, amit írtál. Köszönöm.

Előzmény: AudiJo (2498)
Mono SE Creative Commons License 2021.12.31 -3 0 2506

Előzmény: AudiJo (2505)
AudiJo Creative Commons License 2021.12.31 0 0 2505

Mindjárt itt vannak az unokák, úgyhogy csak jövőre találkozunk! :)

 

Mindenkinek BÚÉK! :)

AJ

Mono SE Creative Commons License 2021.12.31 -3 1 2504

XNC, ki vagy tiltva Audiolandból!

 

fáradj a kijárathoz és vágd pofán magad, mielőtt ezt a szaros fikanikkedet is ki nem baxxák innen

Előzmény: koe3 (2500)
AudiJo Creative Commons License 2021.12.31 -3 0 2503

"...Olyan régi motoros vagy, hogy szerintem kapásból tudnál másfél tucat erősítőmárkát felsorolni..."

Hát ötöt - hatot biztosan, de én úgy gondolom, hogy a kérdező nem arra kíváncsi, hogy én mennyire vagyok tájékzott erősítő-hangfal ügyileg, hanem hogy kapjon olyan ajánlatot amely kézzel fogható, megszagolható, ne kelljen a világ végére menni érte és főleg eladó és nagyjából reális az ára! :)

Ezért ajánlottam azt is, hogy szívesen megmutatom, hogy én mit hallgatok (sőt lenne épp eladhatom cuccom is, de azzal sztem csak kicsit léphetne előre, ezért nem ajánlgattam)! Persze ehhez utazni kellene oda-vissza kb 400km-t ezt meg nem várom el senkitől, hacsak saját jószántából nem jön! :)

AJ 

Előzmény: Mono SE (2499)
AudiJo Creative Commons License 2021.12.31 -3 0 2502

Megint csak belepo...zol, úgy hogy azt se olvasod ami akkor létezett beírás amikor ezt ideböfögted! :(

 

Én ajánlottam konkrétan használtat, erősítőt is meg hangfalat is! Sőt azt is leírtam, hogy újat miért nem ajánlok! Electronic Star-t akkor se fogok ajánlani, ha szted az kézen fekvő is lenne! :(

AJ

Előzmény: koe3 (2500)
AudiJo Creative Commons License 2021.12.31 -2 0 2501

Régebben bigitől kaptam kipróbálásra AA erősítőt (a típusára már nem emlékszem) - nekem nem volt rossz véleményem róla. Világosabb, teresebb hangja volt mint az akkor hallgatott Nikko Beta előfok - Sony 3200 végfok párosnak (ez komorabb, de nagyobb volumenű hangot csinált. Az akkori JPW Sonatát ez az AA is ki tudta hajtani, ami az akkori menő manókra nem volt jellemző (NAD 3020, Rotel RA 920AX). Egy Mission Cyrus One volt ami szintén kihajtotta, de annak olyan tré kinézete volt, hogy féltem megvenni (csak kipróbálásra hoztam el). Sajnos akkor inkább eladtam a Sonata-t, amit utólag bánok! Nekem nem tűnt akkor rossznak az AA, bár úgy gondolom, hogy én nem ilyet hallgattam akkor.

Azért ajánlottam a kérdezőnek, mert egri az eladó, tehát viszonylag könnyen eléri. Igen, távolabb talán lenne más, amit inkább mernék ajánlani, csak ahhoz lényegesen többet kellene utazni! A meghallgatást - szemre vételezést én mindenképpen fontosnak tartom használt cuccnál és az utazás sokakat riaszt.  A Royd-ot is azért ajánlottam, mert az is a közelében elérhető (a Royd-ok valahogy elkerültek, pedig sok mindent megpróbáltam).

AJ 

Előzmény: Mono SE (2499)
koe3 Creative Commons License 2021.12.31 -2 3 2500

Ilyet itt ne várj!

Ők nem ajánlanak; aki meg ajánl, azt meg elüldözik.....

Előzmény: benediktusz (2494)
Mono SE Creative Commons License 2021.12.31 -3 0 2499

Olyan régi motoros vagy, hogy szerintem kapásból tudnál másfél tucat erősítőmárkát felsorolni, amik minőségi zenehallgatás szempontjából magasan felette vannak a sokadszorra ajánlott Advence nevű csilivilinek... Én nem nagyon nézegetek ilyen újkeletű cuccokat, így rákerestem, mitől olyan jó ez az erősítő, és hát a google első oldalán kiütötte a szememet ez a teszt, pedig a whathifi inkább az agybafőbedicsérők között szokott szerepelni:

https://www.whathifi.com/advance-acoustic/map305-ii/review

Hát ennyire még nem sikáltak el soha semmit, mint az ajánlott egri kütyü nagytesóját. Nem szabad ilyeneket megvenni, eladhatatlan lesz...

Előzmény: AudiJo (2498)
AudiJo Creative Commons License 2021.12.31 -3 0 2498

Épp azon polemizáltunk, hogy az új cuccok vásárlásához is kell(ene) egy szakértő szem + fül, nem csak a használthoz! Sőt talán az újhoz még fontosabb, mert nagyobbat bukhatsz!

 

200e-ért erősítő - hangfal combó-t olyat veszel, ami nem lesz lényegesen jobb a meglévőnél (na jó, a HS280-nál talán igen, de erősítő nem biztos hogy jobb lesz, mint, a Technics, inkább csak kicsit combosabb, de ez kellhet a kisebb érzékenységű hangfalak hajtásához). Ez 100e/db jelenleg az alapszint, ahol nem lesz jelentős az előre lépésed, ezért ajánlottam a használtat.

 

Én nem félnék a használttól - a külső kinézetet Te is megtudod ítélni. Ha nincs nagyon lelakva, nem szedett-vedett, akkor talán a belseje is elfogadható állapotú. Ha minden (lényeges) funkciója hibátlanul müködik, akkor talán nincs nagyon széttaposva sem. Ez az árkategória ami a rendelkezésedre áll még nem olyan magas, így vélhetőleg nem használ olyat alkatrészt, ami meghibásodhat és azt a szomszéd kókány-mester "okosban" egy olcsóbb, de korán sem olyan minőségűre cseréli, csak azért, hogy eladható legyen. Sztem érdemes olyan használt keresedőtől vásárolni, aki rendesen be tudja mutatni a cuccát és egy adott címen személyesen elérhető!

Ezeknek érdeke, hogy nagyon gáz cuccot ne adjon el, mert általában ebből élnek és ha az terjed el róla, hogy sok vackot árul (főleg drágábban), sokat ront az üzleti hírnevén, ezért nem nagyon él vele. Ha tudod, hogy van egy hely, ahova vissza tudod vinni a használt cuccot, ha nagyon gáz, akkor sztem nyugodtabban vásárolhatsz onnan. Ilyen tekintetben épp az egy-egy cuccot eladónál nagyobb a kockázat, főleg ha előzetesen kategórikusan kizár bármiféle reklamációs lehetőséget!

 

Az általam ajánlott Advance Acoustic forgalmazóját én nem ismerem, viszont a neve alatt sok különböző cucc van, ami alapján feltételezem, hogy ilyen használt kereskedő lehet. Ilyen kereskedő ismerősőm van itt Hódmezővásárhelyen is, általában Németo.-ból, Ausztriából esetleg Svájc-ból vásárolnak ilyen használt cuccokat és ezeket árulják, néha csere-berélik. Az itteni ismerősőmnek nem ez a fő foglalkozása, ebből a hobbijából is próbál pénzt csinálni, de nem ebből él elsődlegesen, viszont nagyban forgatja készletét. Ilyennek sejtem az AA forgalmazóját, sztem próbáld felvenni vele a kapcsolatot, sztem nagyot nem veszthetsz, ha nem eszetlenül adod ki a zsebedből a pénzt. Ha szimpatikus, akkor inkább többször térj vissza hozzá, ha bizonytalan, akkor ne elsőre vásárolj!

AJ   

Előzmény: benediktusz (2496)
Mono SE Creative Commons License 2021.12.31 -3 1 2497

"idegenkedek a használt cuccok vásárlásától"

 

Ehhez több szempontból is magasan felette kell állnod anyagilag az átlagos magyar hifistának. 200 ezerért erősítő+hangfalpárt újonnan lófaszt sem fox kapni - őszintén szólva;) Ha sikerül is egy hirtelen megtetsző, de ezen az áron csupán belépő szintű kombinációt találnod, a pénztárnál a cuccal együtt a (hifi;)bogarat is megvetted, hogy vajon eltaláltad-e azt a megszólalást, amivel hosszabb távon boldog leszel, és leginkább: amivel nem csak a meglévő zenéid nyernek, de téged is újabb stílusok, zenei világok felfedezésére inspirál.

 

30-40 éves, gyengécske rendszerről elvileg nem nehéz feljebb lépni, ám azóta nemcsak a hagzásideálok változtak meg, de maguk a zenék, stílusok és főleg: zenei médiumok és zenehallgatási szokások is. Hogy ez téged is megváltoztatott-e az idők során, ezt neked kell felmérni, és ezzel el is érkeztél az analóg-digitális kérdéskörhöz, ami radikálisan megdobja a hozzájuk tartozó minőségi elvárás kérdéskörének prioritásait is.

 

A fentiek fényében még az is előfordulhat, hogy az első 200 ezret nem is a lánc legvégére kell költened, hanem egy elfogadható minőségű DAC-ra, aminek esetleg analóg bemenete is van. Erősítőből és hangfalból pedig azt az olcsó, használt standardot kell hozzácsapni, ami különösebb extra nélkül magabiztosan hozza azt a mindenki által elfogadott audio minimumot, ami főleg abban merül ki, hogy nem csinál különösebben kárt a ráeresztett jelfolyamban - és azért ez nem kevés elvárás!

 

Régen persze ezek az audio standardok is könnyebben értelmezhetőek voltak, némely gyártók kifejezetten e köré építették fel a kínálatukat, azaz közel azonos hangzásbalansszal, hangzásképpel rendelkező, de különböző szintű és árú kombinációkat dobtak piacra. Legismertebbek ezek közül az Audio Note "level" szintjei az olcsó belépőszinttől a csillagos égig, a Naim pár wattos dobozkáitól a ma már milliós hálózati rendszerekig, de mondhatnám a Linn, a Cyrus, a Musical Fidelity cuccait, vagy a franc tudja milyen analóg szettekig bezárólag sorolhatnám a néphifi több évtizedes kedvenceit. Ezeknek többnyire az a titka, hogy engedik a jobb minőségű forrásokat is megszólalni, tehát arra mindenképpen alkalmasak, hogy jobb-rosszabb nívójú forráskészülékek között különbségeket tudjanak tenni, de még a kábelek hatását is többé-kevésbé hallhatóvá teszik. Sőt, némelyik egészen modern vagy extrém zenei hangzásokat is simán leközvetítenek. És jó esetben még mindig a pénzünknél vagyunk, amit a forrásra és zenékre költhetünk. Ha már minden vonatkozásban egy kicsit is jobbat szeretnél, rendszer szinten igen hamar elérhetjük a 2 millát...

Előzmény: benediktusz (2496)
benediktusz Creative Commons License 2021.12.30 0 0 2496

Teljesen igazad van. Bocsánat, hogy eddig nem reagáltam.

Egy kicsit idegenkedek a használt cuccok vásárlásától, egyrészt, mert nem igazán tudom, mire kell figyelni és mert nincs a közelben ismerős, aki tudna segíteni.

Előzmény: AudiJo (2495)
AudiJo Creative Commons License 2021.12.30 0 0 2495

Én az erősítőre konkrétam írtam azt az egri Advance Acoustic-ot, amit érdemes lenne meghallgatni.

A gyöngyösi Royd Minstrel hangfal is konkrét ajánlás és a kettő együtt is belefér a keretedbe. Jobban egyelőre nem tágítottam a keresés körét, ebben a körben pedig eladó erősítő - hangfal párost nem találtam.

Azt szívesen megmutatom, hogy én mit hallgatok, de nem szeretném rád erőszakolni magam ráadásul Hódmezővásárhelyre kellene jönnöd! :)

AJ

Előzmény: benediktusz (2494)
benediktusz Creative Commons License 2021.12.30 0 0 2494

Élvezettel olvasom az eszmefuttatásaitokat.

De most már ajánlhatnátok is valami erősítő-hangsugárzó párost.

AudiJo Creative Commons License 2021.12.30 0 0 2493

Igen, ez így elgogadható!Aztán az erősítő cseréjekor derül(het) ki, hogy mekkora potenciál is lehet még abban az MA-ban! :)

AJ

Előzmény: btamas70 (2489)
AudiJo Creative Commons License 2021.12.30 0 0 2492

Ámen! :)

AJ

Előzmény: Mono SE (2491)
Mono SE Creative Commons License 2021.12.29 -3 0 2491

Azért egy hs280-nal a rendszerben nem illik "általánosságban okoskodni", de egy nem ennyire hibás hangfallal már átütő erővel tud különbség lenni egy vacak tápegységű, dinamikátlan tucaterősítő, és egy - akár belépőszintű -, ám gondosan tervezett, zenei megszólalással jellemezhető produktum között. Az ökölszabály sajnos az, hogy minél előrébb van, azaz minél közelebb a forrásoldali végéhez a csapnivaló hifikomponens a láncban, annál borzasztóbbá tud válni az elején bevitt torzítás, hiba, vagy szűk keresztmetszet - Ámen. Dícsértessék a kiegyenlített hangzású audiorendszer!

Előzmény: btamas70 (2489)
Mono SE Creative Commons License 2021.12.29 -3 0 2490

"A jó(jobb) hangsugárzó többet javít a hangzáson..."

 

Nem érted te ezt, hát pont azért kell a jó hangfal, hogy rájöjj végre, milyen pi#axar az erősítő! ;Đ

Előzmény: AudiJo (2488)
btamas70 Creative Commons License 2021.12.29 -1 0 2489

Ez egy örök vitatéma, miután mindenki általánosságban szeretne okos lenni;)

A középkategória számomra is ott kezdődik, ahol az erősítő is kb. ugyanolyan fontos. A HS280-asok lecserélése a Mikisys által ajánlott MA típusra viszont még így is valóságos megváltást hozhat (eleinte szokatlan lehet a nyitottság, a torzítások és a kukorékolás hiánya), ami erősítőcserével össze sem hasonlítható.

Előzmény: AudiJo (2488)
AudiJo Creative Commons License 2021.12.29 -1 0 2488

"A jó(jobb) hangsugárzó többet javít a hangzáson, mint egy kétszer-háromszor drágább erősítő."

 

Sokáig én is ezt hittem - most már csak nagyon feltételesen merném ezt mondani!

A kérdező példájánál maradva - odateheti az általad ajánlott MA hangfalat a Technics erőlkődője mögé. Ebből inkább csak erőlködés lesz, zene nem igazán! Pont ezzel a hangfallal nem próbáltam, de másik hasonlóval igen. Nem mondott ellent semilyen természeti törvénynek - sajnos! :)

AJ

 

Előzmény: Mikisys (2487)
Mikisys Creative Commons License 2021.12.29 0 0 2487

Szívesen! :)

Nekem ez muzsikál a házi mozi zenekarban 5db. és meg vagyok elégedve a hangjukkal. Beszédre, zenére egyaránt jók, az árukat megérik.

A jó(jobb) hangsugárzó többet javít a hangzáson, mint egy kétszer-háromszor drágább erősítő.

 

BUÉK!

Előzmény: benediktusz (2474)
AudiJo Creative Commons License 2021.12.28 -1 0 2486

Sztem újban nem érdemes gondolkodnod mivel ennyiből nem kapnál lényegesen jobbat, minta jelenlegi, használt esetében viszont azért lehet már gondolkozni.

Én azt javasolnám, hogy a jófogáson kezdj nézelődni - itt próbálj olyan (lehetőség szerint komplett) láncot meghallgatni amelyet akár meg is lehet vásárolni és segítséget adhat önmagad feltérképezésére is. Először csak a megyeieket nézd át, aztán esetleg tágítsd a kört!

Egy gyors lekérdezést néztem Heves megyére ( környékbeli települések figyelembe vételével) és ez alapján Gyöngyösön találtam egy Royd Minstrelt, Egerben pedig egy Advance Acoustic erősítőt. Ez mindkettő akár szóba is jöhet. Én a helyedben azt csinálnám, hogy azt az AA-t mindenképpen meghallgatnám, akár vételi szándékkal is. Ott meglátnád, hogy min hallgatja az eladó, esetleg Tőle tájékozodhatnál, hogy milyen hangfal érdemes szerinte párosítani (ha tetszik amit hallasz, akár megkérni Tőle a hangfalat is)! Sztem ne újat árúsító üzletet keres a környékben, hanem inkább ilyen lehetőség(ek)et! Ha egyből nem találsz, akkor tágíthatod a kört! A komplett erősítő + hangfal eladásokat a környékben mindenképp hallgasd, még ha titokban sejted is hogy nem veszed meg! A negatív tapasztalás is Téged gazdagít és legalább ér annyit, mint a mi itteni összes ajánlásunk! :)

AJ 

Előzmény: benediktusz (2482)
AudiJo Creative Commons License 2021.12.28 -1 0 2485

Az eredeti post-jában írta, hogy szándékozik erősítőt is cserélni, ezért írtam, hogy a hangfal vásárlás esetén ne a régi erősítőhöz válasszon hangfalat, hanem próbáljon már ebben is előre gondolkodni. A forrás készülékeket én egyelőre nem bántanám - nem mintha ezeknél nem lehetne jobbat találni, de ezek sztem egyelőre elmennek egy jobb erősítő - hangfal combo-val is. Először mindenképp az erősítő - hangfal páros cseréje a megoldandó és inkább ebbe belefektetni a max. anyagi lehetőségeket, hogy ez álljon össze!

Ezt érezhette a kérdező is hisz egy későbbi beírásában már 200e-es keretösszeggel erősítő - hangfal párost keres.

AJ

Előzmény: Mono SE (2459)
bumeráng77 Creative Commons License 2021.12.28 0 0 2484

Aktív hangfalban nem gondolkodtál el? Egyben letudhatnád az erősítő + hangfal kérdést.

Ha nem akarsz falat bontó hangerőt és nem a szobád ilyen-olyan akusztikáját akarod nagyobb részt  'élvezni', akkor egy korrekt ár/érték arányú near-field studio monitor szerintem jó választás lenne. (Van rajta RCA bemenet is).

Pl.: ADAM AUDIO T8V. Egy pár kb. 180-200.000Ft. Veszel hozzá két állványt is, oszt' csocsi.

Előzmény: benediktusz (2482)
Mono SE Creative Commons License 2021.12.28 -2 0 2483

az unplugged lemezemen be vannak jelölve pár hangfalgyilkos track: az egyiken nem hallatszik a lábdob a legtöbb ládán, a másikon éppen a zongoraszóló a kritikus elem... kár, hogy fingom nincs, hol van ez a lemez;)

Előzmény: benediktusz (2481)
benediktusz Creative Commons License 2021.12.28 -1 0 2482

Rendben. Gondolkozzunk erősítő-hangsugárzó párosban. Legfeljebb később lesz a váltás. Mit ajánlanátok 200 ezer alatt?

benediktusz Creative Commons License 2021.12.28 -1 0 2481

Valószínűleg egy szimfóniát, Phil Collins-t és Eric Clapton-t vinnék. Az Unplugged-nak biztosan örülni fognak.

Előzmény: Mono SE (2479)
big-dewil Creative Commons License 2021.12.28 0 0 2480

szélessávuakat néznék a helyedben elsősorban. mondjuk ilyenből elég keveset árulnak a kereskedők...

Előzmény: benediktusz (2476)
Mono SE Creative Commons License 2021.12.27 -2 0 2479

vehehe, én a szanpadi bass stackeket, ládákat is szólózongora felvételekkel tesztelem legelőször.... Zongoraszonátákkal a hifikereskedők felét az őrületbe fogod kergetni, megfelezve-negyedelve az eladásra kínált  hangfalkészletüket ;ĐĐĐ

Előzmény: benediktusz (2476)
benediktusz Creative Commons License 2021.12.27 0 0 2478

Köszönöm.

Előzmény: btamas70 (2472)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!