Keresés

Részletes keresés

szakalka Creative Commons License 2023.11.24 -2 0 13675

Sziasztok  Segítségeteket kérném. December elején leszünk egy hetet,aztó már van. Mit nézzünk meg? A természet érdekel minket, kirándulások. Köszi ha tud valaki  segíteni.

edkedk Creative Commons License 2023.10.14 0 0 13674

A http://regencyresorts.com/ valóban csak egy emailcímet tartalmaz.

Előzmény: Mse007 (13672)
edkedk Creative Commons License 2023.10.14 -1 0 13673

Működik a fb-link.

Ezeknek az az üzleti modelljük, hogy ingyen adnak egy hét szállást és megpróbálnak rábeszélni a time share megvásárlására. Ami persze nem éri meg, de úgy látszik, be tudnak palizni elég madarat, hogy fenntartható legyen nekik ez a gyakorlat. Tudtommal ügynökökön keresztül lehet ezeket az ingyenes szállásokat lefoglalni.

Előzmény: Mse007 (13672)
Mse007 Creative Commons License 2023.10.13 0 0 13672

Szia! Ezen megakadt a szemem, de nem jön be a linken semmi....Tudsz róla bővebben írni?

Előzmény: mostmegprobalom (13646)
similis Creative Commons License 2023.04.25 -2 1 13671

A divertált wizz gépen voltatok ? Klassz Tenerife, én már 3x3 hetet voltam és még szeretnék is menni, de nem ilyen szituban :(

 

Előzmény: mondhogysavanyu (13669)
mondhogysavanyu Creative Commons License 2023.04.18 -1 0 13670

Nah,irány Anaga,babérerdő.Támadás Las Mercedes felől Tf-12-őn.Mániám ,hogy mindenhova korán induljak.Dehát Nagypéntek volt.A sziget lakosai beelőztek.Cruz del Carmen-nél a szabadon látogatható részen akartam(tunk)kutyagolni.Itt ugye van szintkülönbség is.Mikor két alkalommal itt jártam ezelőtt eső,sár,szél,hideg idő fogadott.Most meg napsütés és jó idő.Még ilyet!A parkoló hamar megtelik,mint most is.Ezért először elmentünk a Pico del Ingles kilátóhoz.Ugye az odaúton van baloldalt a sziget egyik legtöbbet fotózott helye.Vissza Carmenhez,minden kis helyen parkoltak az út mellett.Megpróbáltam a parkolóhoz közel ahol nem volt szalag az út szélén parkolni,ahogy régen mások.Mire beálltam,visszaértek a motoros rendőrök.Megálltak,fejcsóválás felém,én is csóválok.Nem?Nem!Csizmáskandúr nézésem sem segített,a mögöttem lévő cetlit kapott.Megindultam lefelé Mercedes felé,majd jobbra kanyarodtam Los Batanes felé.Itt parkoltam az út mellett más kocsik mellett.Gyorsan elspuriztunk.Hoppá,tábla mutatta az irányt Cruz del Carmen felé és egy irtózatosan gyönyörű erdei részen mentünk a parkolóhoz,majd baloldalt a látogatói ösvényre.Három részből áll ,két óra alatt bejárható.Mondani sem kell mikor a parkolóhoz értünk ahonnét elűztek előzőleg televolt kocsival.Amúgy pl.Innét indul a PR TF12 ÉS PRTF-11 ösvény is.Aztán még rövid kocsikázás fent,visszafordulás,majd Las Teresitas felé leindulva balra menve át egy alagúton a hegy alatt Benijo felé.Itt vagy csak az első kilátóig megyünk,(amit most eléggé elcsesztek)majd lejjebb megfordulunk.Illetve le a vízig.Most mindenki az út szélén parkolt mer rengetegen voltak.Én elmentem az út végéig és a La Venta de Marrero egység parkolójába álltam be .Elméletileg a parkoló ha megtelik becsukják a kaput.Fentebbi helyen is tele volt a parkoló.Mi csak inni akartunk,mondtuk a pincéreknek.A rendelés megérkeztéig én körbevideóztam picit a helyet.Mire visszaértem még nem foglalkoztak érdemben velünk.Így autóba ültünk,jött egy hölgy kinyitotta a helyet és távoztunk.Igaz helyettünk rögtön jött más.(ha kaptunk volna étlapot talán ettünk is volna,25 perc ülés a többieknek elég volt).Az a nagy parkoló ahol 30-40 kocsi elfér nem üzemelt ott.Las Teresitas a szaharai homokos strand,ugye ingyenes,sok parkoló van,zuhanyzó,öltöző.

Utolsó nap megnéztük a Palmetumot a fővárosban,majd Candelaria következett.Végül megkukkantottuk,hogy Arco de Tajao megvan-e még.Megvan.Hát röviden ennyi.

Ugye még van ezernyi hely Teide,Güimar stb.Azért írítam megint harmadjára mert többen kérdezték a reptéren:Mit lehet Tenerifén csinálni?Háát ki tudja:))

mondhogysavanyu Creative Commons License 2023.04.18 -1 1 13669

Most voltam Tenerifén,igaz véletlenül.Mert Madeirára készültünk,de ide vetett bennünket a sors.Soha rosszabb helyre.Mindanyiunk harmadik alkalommal járt itt. Én voltam aki ,aki hosszabb ideig tartózkodott itt előzőleg.Na,de a lényeg.Autót az Autoreisentől béreltünk.Már gyorsan neten foglaltam,kértem napi 2 eurós biztosítást is ,ha jól emlékszem.Igy nem kell hitelkártya,semmi deposit.A kocsiba 6100 km volt,ugye olyan üzemanyag szintel vissza vinni ahogy kaptuk.Szállást gyorsan bookingon foglalva Északi részen,Puerto de la Cruz-ban ,Alua Tenerife hotel.Szuper kis szálloda,kaja szuper,mondták a kocsinak nincs helye mert tele a garázs.Itt mint mindenütt minden tele kocsival.Hálisten a szálloda mellett van egy földes parkoló,amit gondozásba vett pár helyi és 3 eurót kérnek a parkolásért ami máshol ingyenes.Amúgy csak egy buldózer kellene,mert terület az lenne itt.

Ha valaki ide vetődne és abszolute nincs hely,menjen a vízpartnál jobbr és ott lesz hely .Ez a parkoló a centrum mellett van a parton.Innét a szálloda 10 perc.A szállodától 20 percre van a több medencés,belépős strand.Itt van a centrum is.Szállodától 5 percre az erőd mellett a fekete vulkáni homokos strand található.

A déli reptérről első megálló Los Gigantes volt.A társaság tagjai errefelé és az északi részen még nem voltak.Gigantesnél vagy a kis kilátónál vagy lejjebb lehet megállni,ha csak kukucskálunk.Aztán irány Masca.Innét nem szeretek menni Mascába mert fel kell kapaszkodni ugye.Most,hogy építik az új utat felérve nem lehet balra menni,ezért vissza kell fordulni az autópálya végén lévő körforgalomba.Nincs még igazi szezon az árus az első kilátónál nincs ott persze.Több helyen megállva jutunk el a völgybe,Aztán fent a vendéglátóipari egységnél újabb fotók.Tovább Buenavista del Norte felé egy megállóval útközben.Buenavistában amerre menni akartam a leendő körmenet miatt zárva az út.Irány a titkos hely!Playa de las Arenas,háát a lejárókat(mert ez egy strand természetes medencékkel)egy kivételével eltorlaszolták.Mi történt?Hát a hullámok a sziklákból szabályos ,néhol életveszélyes falakat emeltek.Egy helyen lehet csak fürödni,ahol óriás kavicsok vannak.Valamint egy vendéglátós bódé jelenleg,ahol csak a készpénz játszik.Amúgy ez a hely a golfpálya mellett fekszik,de onnét nem lehet menni mert sorompó van.Mivel már nagyon elszaladt az idő Punta de Teno nem fért volna bele,meg ha minden igaz most is busz van még.A mostani behajtásnak nem néztem utána ,mert nem ide készültünk.Meg azt hiszem,most utat javítanak arra felé.Buenavistában kimaradt még a világítótorony környéke is,ugye ott van még El Rayo,ha még megvan. Még ezután belefért Los Silos a bálnacsontvázzal.Még megvan.A vízparton található.Arrafelé az egyik körforgalomnál a parton van egy nagyon jó mozgó fagyis.A tüdőmet lefagyasztotta.Aztán irány a szállás.Másnap Garachico séta,természetes medencéknél most egy bár van ,11-kor még nem volt nyitva.A kikötőben 10.20-kor még volt hely parkolni.Icod de los Vinos.Parkolás a föld alatt.Jegyvásárlás a Sárkányfához a kertbe ,a pakoló mellett a kis bódénál.Kártya játszik,évek óta 5 euró.A kert változik,szerintem nem előnyére.Irány Puerto de la Cruz ,Botanical Garden.Beléptidíjas,parkoló ingyenes mellette.

La Oratava,parkolás Gratuito nevű helyen.Itt ugye parkok,múzeum(balcones).Majd az az ötletem támadt menjünk el Punta del Hidalgo-ba.Itt van amúgy a 050-es La Laguna-i Busznak végállomása és egyes túrák kiindulópontja.Na meg ugye a kilátás:)Persze a természetes medencéket is meglestük,igaz harmadik körre lett parkolóhelyünk.Folyt köv.

 

K.Töhötöm Creative Commons License 2023.03.07 0 0 13668

Cicart abszolút tudom ajánlani, legutóbbi 3 alkalommal tőlük béreltünk,  semmi gond nem volt, keveset futott tiszta autók, nincs depozit, bármilyen kártyával tudsz fizetni, nem csak hitelkártyával. Azt sem nézik, hogy kinek a néven van a kártya. 

2.sofőr olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik: átvételkor 2 ember iratait kérik el, bármelyik vezethető az autót. 

Viszont időben foglalj náluk, mert egyre drágább lesz, az utazás előtti kb 1 hónapban pedig már általában nem is tudsz foglalni, mert nagyon népszerű cég. Ennek a hátulütője, hogy átvételkor néha sokat kell sorban állni, de mi ezt csak Fuerteventurán tapasztaltuk karácsonykor, Tenerifén gyorsan ment. 

A benzin összegét fogják még hozzácsapni a bérlés árához, de ezt visszakapod majd néhány nappal azután, hogy leadod az autót. (Ugyanannyi benzinnel, mint amennyivel felvetted).

Autoreisen hasonló, de náluk talán kicsit régebbi autók vannak.

Rentalcarst és társait a kanári szigeteken el kell felejteni.

Repülés: ha a wizz drága, akkor egyik irányba Iberiát is tudom ajánlani: sokszor olcsóbbak mint a wizz, madridi átszállás, egyben veszed a jegyet tehát nem kell tartani a menetrendváltozástól (Madridból kb napi 15 jaratuk van Tenerifére, ha lekésed felraknak a következőre, de amúgy az egyik legpontosabb légitársaság).

Előzmény: Rekuccc001 (13666)
edkedk Creative Commons License 2023.02.22 -1 0 13667

Azt írják az oldalukon, hogy második sofőr hozzáadasa is lehetséges méghozzá ingyen. Erről tudtok valamit?

 

Erről azt tudjuk, hogy második sofőr hozzáadása is lehetséges, méghozzá ingyen. Mi a kérdés?

Előzmény: Rekuccc001 (13666)
Rekuccc001 Creative Commons License 2023.02.22 -2 0 13666

Duwa köszönöm az infókat, már írtam is egy e-mailt a Cicarnak, hogy Revoluttal fizetnék mehet-e. Még várom a válaszukat. Azt írják az oldalukon, hogy második sofőr hozzáadasa is lehetséges méghozzá ingyen. Erről tudtok valamit? Mert minden kártya és foglalás az én nevemen fut, de azért jó lenne ha nem csak én vezethetném végig a nyaralást.

 

Balu, köszi a tippet az utazás-nyaralás info oldal egész ismerősen cseng, valamikor azt hiszem keveredtem már oda, de most akkor nekiugrom és kiolvasom :)

 

A repjegy vásárlást a héten el szeretném intézni mindenképp. Ha egy mód van rá jobb szeretnénk közvetlen járattal menni, mert Jahno által említett járat törlésre én az igazi paragép nem biztos hogy fel vagyok készülve XD

Bár egy barcelonai átszállás meggondolandó...

edkedk Creative Commons License 2023.02.22 -1 0 13665

 A legajánlottabb az Autoreisen. Teljes biztosítás az alapárban, nincs kaució (középső k nélkül!), debitkártyát elfogadnak.

Előzmény: Rekuccc001 (13659)
Jahno Creative Commons License 2023.02.22 0 0 13664

"nem olyan ijesztő, mint elsőre hangzik"

 

Nem, míg át nem rakják a járatod.

Előzmény: utazó61 (13663)
utazó61 Creative Commons License 2023.02.22 -1 0 13663

Szia!

Mi kétszer voltunk Tenerifén-+ a fiam ott volt nászúton-, tervben van idén is, vmikor ősszel.

Nagyon sok hasznos tippet találtunk a következő oldalon:

utazás-nyaralás info Spanyolország Tenerife

A repjeggyel azért elég sürgősen foglalkozni kell májusra. Tavaly öt hónappal utazás előtt vettük meg, a Wizz közvetlen járatához képest-oda-vissza átszállással- jegyenként 50.000 Ft-ot spóroltunk.

A Google járatkeresőjén szoktam vadászni, mindig csak egy irányba, így dobja fel a legjobb csatlakozásokat.

Átszállási helyek lehetnek odafelé: BCN, MAD.

Vissza: BCN, MAD, AGP, PMI. 

Átszállás: nem olyan ijesztő, mint elsőre hangzik, mi 2005-ben voltunk először repülővel nyaralni-Spanyolban-, minimális nyelvtudással, ráadásul Berlinben reptéren alvással:megoldottuk.

Átszállásnál min 3, inkább 4 órát célszerű tervezni az érkezés-indulás között.

Tavaly hazafelé Barcelonában szálltunk át, belefért egy szép séta a Ramblán

Balu

Előzmény: Rekuccc001 (13661)
Duwa Creative Commons License 2023.02.22 -1 0 13662

Szia! Mi 2022 novemberében voltunk Tenerifén. Korábban PlusCarnal foglaltunk, most novemberben pedig a Cicarnal. Soha többet PlusCar, csakis a Cicar jöhet nálunk szóba a jövőben. Kedvesebbek, tisztábbak az autók, megbízhatóbbnak tartom őket. Nekünk gyerekülések is kellettek, kb 50 közül valaszthattam ki a nekem szimpatikusakat! :) Mi Revoluttal fizettünk, simán elfogadják. Cicarnal sem kell depozit és benne van az árban a biztosítás (scdw).

Előzmény: Rekuccc001 (13659)
Rekuccc001 Creative Commons License 2023.02.22 0 0 13661

Szia!

Köszönöm a gyors választ Balu. Nézegetek még akkor keresgélek tovább így is. Eddig a Rentalcars-t nézegettem, meg a canarias.com-ot. Cicar-t is megtaláltam, de itt valakinél olvastam, hogy nem volt megelégedve velük ezért aztán nem ástam mélyre magam a weboldalukon. 

Megmondom őszintén nem szeretnék csak autóbérlés miatt hitelkártyát igényelni... 

Még jó hogy a Revolutot direkt ezért csináltam 😅 Mindegy, használni azért bankkártyakent lehet...

Még nagyon az elején vagyunk a tervezésnek, de első körben Ryanairt néztem Bécsből eddig ez volt a legolcsobb verzió, plusz közvetlen járat is. De még lefoglalva semmi sincs. Kb. ez az út lesz életem első önálló szervezése és utazása, szóval még elég zöldfülű vagyok a témában. 😂 Minden tanácsot szívesen fogadok. 

 

Előzmény: utazó61 (13660)
utazó61 Creative Commons License 2023.02.21 -2 0 13660

Szia!

Próbálj meg itt nézelődni:

car hire tenerife without credit card

HA a kölcsönző saját full biztosítását kéred, nincs depozit-általában. Kivétel erősíti a szabályt.

Ha egy gyűjtőoldal-pl. Rentalcars- által ajánlott biztosítást kötsz, az a kölcsönzőt nem kötelezi, kérik a depozitot.

Mi Szeptemberben voltunk Tenerifén, a CICAR-nál béreltünk-talán a legjobb a Kanárikon-, de náluk kell a hitelkártya.

A Revoluttal csak óvatosan: egyre több szolgáltató nem szereti.

Tenerife: gyönyörűűűűű...

Repülést hogy terveztétek?

Balu

Előzmény: Rekuccc001 (13659)
Rekuccc001 Creative Commons License 2023.02.21 -1 0 13659

Sziasztok! 

Májusra tervezünk egy kis nyaralást Tenerifére. Érdeklődnék, hogy van-e valakinek friss tapasztalata autóbérlés terén? Nincs hitelkártyánk, anélkül is szóba állnak velünk? Revolut kártyának van, azt esetleg elfogadják hitelkártya helyett? Nézegettem már pár oldalt, de a kaukció sem teljesen világos. Ha full insurance-t kötünk a kocsira akkor is van kaukció? Tud esetleg valaki konkrét kölcsönzőt ajánlani amivel meg volt elégedve?

Előre is köszönöm ☺️

Üdv: Réka 

K.Töhötöm Creative Commons License 2023.02.16 -2 0 13658

Budapestről közvetlen járat csak a wizzair van, ott valóban 120-130 EUR a legolcsobb jegy irányonként, de inkább több. 

Mehetsz átszállással Iberiaval, az sem lesz olcsóbb. 

Bécsből repülhetsz olcsóbban Ryanairrel vagy Wizzel, de oda-vissza 150-200 eur alatt nehéz kihozni azt is. Meg Bécsbe is el kell jutni ugye, sokszor pont a reggeli járatok a legolcsobbak...

Vagy mehetsz átszállással, nézel egy olcsó jegyet olyan városba, ahonnan sok és viszonylag olcsó járat van tenerifére. Pl Barcelona, Madrid, London. Esetleg CRL. De itt általában sosem egyszerre lesz olcsó a 2 jegy, plusz még a vissza irány, szóval nézegetni kell, átszállási időkre figyelni, ha menetrend módosítás van bukhatod az egészet, szóval macerás.

Esetleg kombinálod ez utóbbit egy olcsóbb bécsi közvetlen járattal. 

De ha spórolni akarsz, akkor valami kompromisszumra kényszerülsz. 

Véget ért az az időszak amikor átszállással ki lehetett hozni 30 ezerből egy oda-vissza utat. 

Előzmény: itepgolab2 (13653)
Jahno Creative Commons License 2023.02.15 -2 0 13657

Ja és jelen állapotban ha létezik ennyiért meg is venném.

Előzmény: itepgolab2 (13655)
Jahno Creative Commons License 2023.02.15 -1 0 13656

Létezik. Meg lehetne átszállás is, csak ugye eleve megy egy +5ezer minden jegyre, az most megérződik az occsóknál.

Előzmény: itepgolab2 (13655)
itepgolab2 Creative Commons License 2023.02.15 -3 0 13655

Oke, ez világos, hogy állandóan változik, meg hogy akkor kell megvenni, ha látsz relative olcsot.

De mi mostanában az olcsó? Én kb. 4 éve nem egyszer találtam Europábol 20- 25 Euros jegyeket egy irányba.

Oké, hogy most más világ van, de az létezik, hogy egy irányba 120-130 euros a legkedvezőbb jegy?

Jahno Creative Commons License 2023.02.15 -1 0 13654

Ha nem jelenleg kell és nem szorít az idő, akkor mindig mással. Ami most éppen olcsó az lehet estére már drága lesz, szóval összetettebb dolog.

Előzmény: itepgolab2 (13653)
itepgolab2 Creative Commons License 2023.02.15 -3 0 13653

Sziasztok. Engem az érdekelne, hogy jelenleg melyik légitársasággal lehet a legolcsóbban 

Tenerifere repülni. Nem szorít az idő, akár több hónap múlva is tudnék menni.

similis Creative Commons License 2022.12.18 -3 0 13652

AllTrail-t is használom ez fizetős, de bejárható túraútvonalak is vannak rajta időtartammal, nehézségi fokkal, képekkel, értékelésekkel, és amit épp be akarsz járni letöltheted offline is.

Előzmény: JOZ3 (13648)
edkedk Creative Commons License 2022.12.16 -1 0 13651

Locushoz található offline térkép, én azt szoktam használni. Anaga nekem is kedvenc, kérdezz, ha akarsz!

Előzmény: JOZ3 (13650)
JOZ3 Creative Commons License 2022.12.15 -3 0 13650

Nagyon jók a túraleírásaid, sokat fog segíteni januárban.  Locus is úgy látom jól használható, mivel 2 hétre megyünk lesz időnk bőven, de főleg az Anaga hegység érdekel.

Előzmény: csipicsipsz (13649)
csipicsipsz Creative Commons License 2022.12.13 -3 0 13649

Nem volt kimondott turista térképünk, a telefonra szoktam egy offline térképet letölteni (maps.me), ami legtöbbször a túraútvonalakat, vagyis a gyalogosan járható ösvényeket is jelöli. Előzetesen pedig az interneten szoktuk kinézni a túraútvonalak, felírjuk a főbb pontjait (honnan indul, milyen településen megy át stb) és így már eltévedni sem lehet.

Előzmény: JOZ3 (13648)
JOZ3 Creative Commons License 2022.12.11 -3 0 13648

Milyen turistatérképet használtatok, vagy csak telefonos alkalmazást?

Előzmény: csipicsipsz (13622)
Fikatours Creative Commons License 2022.12.06 -4 1 13647

Friss blogbejegyzés Teneriféről az objektivitás mellőzésével.

 

https://fikatours.blogspot.com/2022/12/kanari-szigetek.html

 

mostmegprobalom Creative Commons License 2022.11.07 -5 0 13646

https://www.facebook.com/regencyresortstenerife/

itt voltunk 7 éjszakát, Fp- vel, teljesen ingyen, csak 1 tájékoztatót kellett meghallgatni, kb 2 óra volt. a repjegyet mi vettük meg

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!