Keresés

Részletes keresés

MGperY Creative Commons License 1999.07.02 0 0 53
köszönöm muzsa hozzaszólását, én sokáig türtőztettem magam h a 150ezredik buzi topicban vitatkozzak, de lényeg a lényeg h ne érzed magad egyedül:

AZ EGÉSZ BANDÁBÓL SÜT A HOMOFÓBIA

ez részint a tudatlanságból származik, részint látens homoszekszualitás takar (igen-igen lehet flamelni).

és a leginkább csak "nehogy már kötelező legyen" beszólásoktól kell hánynom. ugyláccik demokratából van a gyerekszoba kitapétázva (lásd sesztákágnes)
na csókollak titetek

MG/Y

(hetero csávó, 1 gyermek apja)

Előzmény: muzsa (52)
muzsa Creative Commons License 1999.07.02 0 0 52
hihetetlen sotetseg es primitivseg arad abbol, amiket itt osszeirtatok. merthogy nem a tapasztalataitokon alapszik, amit mondtok, az egesz biztos. imho ennek a topicnak a hozzaszoloinak a 90%-a soha meg nem talalkozott face to face egy meleggel sem, de azert a kiforrott velemenyevel nem fukarkodik senki.
es tenyleg, fogjatok magatokat, es mas topicokban sziporkaztok, szabadszellemuen, tolleransan, okosan, eloadjatok, hogy mennyire nyitottak is vagytok, itt meg ez a sulyos, nagyon sux , kirekeszto, uszito duma.
imho a melegek buszkek lehetnek magukra egy csomo mindenert, pl. ezert a fesztivalert is, amin szinvonalas filmek vannak/lesznek, vagy ott a kiallitas, ahol nagyon allat kepeket lattam tegnap, es en buszke vagyok rajuk.
ja, meg csak annyit mondjatok meg, hogy a gaypride melyik elemere gondoltok, amikor azt mondjatok, pl. stuszivadasz, hogy aberraltak orgiajara emlekeztet a fesztival?
(heteroszexualis lany vagyok btw)
providens Creative Commons License 1999.07.02 0 0 51
"Hiába nevel két homoszexuális férfi "tisztességesen" egy (vagy több) gyereket, a gyerek sérült lesz, úgyanúgy, mintha nevelőotthonban nőtt volna fel."

Hogy sérült lesz-e, a szakemnberek dolga volna eldönteni. De viszont senki nem tiltakozik, ha egy gyerek putriba születik, ha a ping-pong asztal alatt a parkban, ha a szülők alkoholisták (akkor a gyerek biztosan nem lesz egészséges), dohányzó szülőknek lehet gyerekük (jó esélye van elváltozásokra, krónikus betegségekre), lehet apa agresszív ember, lehet anya prostituált, lehet gyereke féleszűnek és teljesen eszementnek, lehet gyereke olyannak, akire még tehenet sem bíznék, lehet gyereke véreskezű gyilkosnak, piti zsebtolvajnak, újgazdagnak, csak éppen egy ********-díjas költő és egy ********-díjas festőművész nem nevelhet együtt gyereket, mert mindkettő férfi (nő). Felfogható ez ép ésszel?

Előzmény: duck (26)
providens Creative Commons License 1999.07.02 0 0 50
Anteris: Te ugyanaz volnál, aki az álhíreket ontja? Mert ott egy szellemes, magasröptű gondolkodó, egy nyitott ember képe rajzolódik ki rólad. Azért olyan megdöbbentő egy olyan hozzászólást látni, amelyből, már bocs, de a középkor sötétsége dereng elő (képzavar tőlem).

„Teszek az olyan másságra amely alapjaiban rendíti meg az ember küldetésébe vetett hitemet és minden megnyilvánulásában tettenérhető a természet- és társadalomelleneség.”

Ha ez így van, nem a másság a hibás, hanem a te küldetéstudatod tévedt el. Vagy neked az az emberi küldetés, hogy beleszólunk más magánéletébe?

Amit meg a természet- és társadalomellenességről írsz, az egyenesen primitív ostobaság: a tények nem ismerete vagy tudatos figyelmen kívül hagyása. A természetben mindenütt fellelhető a homoerotikus viselkedésmód, akit ez tényleg érdekel a tények szintjén, az megtalálja az erre vonatkozó irodalmat. Persze, ha valaki csak az agresszivitását akarja levezetni... És mitől társadalomellenes? A heteroszexuális együttlétek hány százalékából lesz gyerek? Nem az-e a társadalomellenes, ha mindenféle mondvacsinált ürüggyel megosztjuk az embereket és egymásra uszítjuk őket? Kit zavar, ha valaki nem úgy boldog, ahogy te kedveled?

Előzmény: Törőlt_nick (8)
Újlaki Creative Commons License 1999.07.02 0 0 49
Szükség van-e huszárok felvonulására a várban? Kell-e Volkswagen-buli, Trabant-buli? Kell-e anyák napja, apák napja (van, ahol van!), kell-e gyereknap, kell-e nőnap, férfinap, kell-e Teréz-napi búcsú, kell-e Sziget, meg kell-e emlékezni az utolsó orosz katona kivonulásáról, meg kell-e emlékezni az utolsó amerikai katona kivonulásáról, kell-e majális, juniális, kell-e Pori Jazz, kell-e vándorcirkusz, kell-e névnap, születésnap, házassági évforduló, kellenek-e nemzeti ünnepek, kell-e Karácsony, Húsvét, Pünkösd, kell-e Május Elseje, kell-e Szilveszter és Újév napja, kell-e vasárnap, legyen-e előtte szombat, kell-e a Mesterségek Utcája, kell-e farsang, kell-e bál, kell-e Tavaszi Fesztivál, kell-e tüzijáték, kell-e könyvnap, költészet napja, kell-e filmfesztivál, kell-e biennálé, kell-e Millennium és Millecentenárium, kell-e Expo lepkeházzal, kell-e eskü Labdaházzal...

Mi a meglátásod?

Előzmény: Törőlt_nick (-)
leha Creative Commons License 1999.07.02 0 0 48
0 buzizást ezentúl!
kisember Creative Commons License 1999.07.02 0 0 46
Hi.
csak nem akarod azt mondani a szeretö meleg farturo apucitol kapott AIDS az igazi
čs ettöl lessz tehetsčges a kis poronyt
/lŕsd aTV ban ugrŕlo ripacsok hadŕt
üdv baselbol pali.
Előzmény: Matsesz (22)
robicsek Creative Commons License 1999.07.02 0 0 45
csak egyet nem értek. Miért zavar bizonyos férfiakat a homoszexualitás?
Engem pl. nem zavar, sőt - legalább kisebb a konkurencia a lányoknál.
A *****-zás, akármizől is van szó, meg nem kíván kommentárt.
Újlaki Creative Commons License 1999.07.02 0 0 44
Még csak nem is az a lényeg, hogy buzi vagy nem buzi; ez csak egy pillanatnyi állapot. A világtörténelem során a legtöbb problémát az okozta, hogy mindig volt valaki, aki feljogosítottnak érezte magát arra, hogy másoknak megmondja, mit kell azoknak tenniük, hinniük, gondolniuk. A mostani buziverők pár száz évvel ezelőtt kukkoló erkölcscsőszök lettek volna. Ugyanaz a mentalitás, ugyanaz az ostoba gőg.

Nem tűnt fel senkinek, hogy a derék „keresztény kultúrát” leszámítva, melyik rendszer volt az, amelyik a homoszexualitást – is – üldözte? A fasizmus és a sztálinizmus. Ezt sírják vissza, akik a saját komplexusukat nem tudják az orvossal négyszemközt megoldani?

Előzmény: Al Capone (41)
korx Creative Commons License 1999.07.02 0 0 43
Szerintem meg BUZI dolog naponta, NAGYBETUKKEL topicocat nyitogatni, sajatos hangnemben, mintha a tema es a felveto elsopro fontossagu lenne, a velemenye pedig etalon, holott a tema mar 1000-szer szerepelt, vagy nem is olyan erdekes.

Az erdektelensegrol meg annyit, hogy engem pl. nem erdekel, hogy ki buzi es ki nem, az se erdekel ha a buzik felvonulnak, ha akarnak (vagy mi a vita targya).
Mindig voltak es mindig lesznek, mit kell ezen ennyit problemazni.

nils Creative Commons License 1999.07.02 0 0 42
Szerintem lehetne nyitni egy új fórumot. Címe:
Urak, urak, szex :-)
Al Capone Creative Commons License 1999.07.02 0 0 41
A masik meg az, hogy amiota van a T.Asztal, a buzi-tema mar millioszor atfutott. Ugyhogy.

Al

Előzmény: providens (40)
providens Creative Commons License 1999.07.02 0 0 40
Miért csak BUZI? Miért nem mindjárt CIGÁNY? ZSIDÓ? JUGÓ? NIGGER?

Mondd, Mijo, nem vagy te látens homoszexuális? Neked mindenről az jut eszedbe? A doki azt mondaná, fixa idea, és írna fel gyógyszert.

originalqszi Creative Commons License 1999.07.02 0 0 39
Annyi mindenre nincs szükség a világon:((( mért erre lenne???? De legjobb nem odafigyelni, hagyjuk már végre kibontakozni az embereket az állam meleg öleléséből. Addig piszkáljuk őket, amíg majd kötelező lesz résztvenni langyos játékaikban, mint a kamaratagság... ja? azt most meg fogják szűntetni:DD
Előzmény: Törőlt_nick (-)
Matsesz Creative Commons License 1999.07.02 0 0 38
A csimpánzoknak és az embernek az őse egy nem túl távoli közös ős...
Lehetne fordítva is...
Előzmény: Skorpió (37)
Skorpió Creative Commons License 1999.07.02 0 0 37
Hat mondjuk a csimpanzok nem is vittek sokra....
theo Creative Commons License 1999.07.02 0 0 36
Ha egy kicsit gyorsabb vagyok, én is valami ilyesmit írtam volna...

Kedves többiek, itt az a helyzet, hogy van egy hosszú évekig üldözött, megalázott, örök titkolózásban élni kényszerülő kisebbség, aki most vette magának a bátorságot, és ki mert állni a nyilvánosság elé. Azt mondjátok, hogy nem kellett volna kiállni, hanem diszkréten, úgy mint a többség, egy normális szexuális életet élni? Ez részben igaz, én biztos is vagyok benne, hogy 20-30 év múlva majd ez lesz a napi gyakorlat, de most még nem normalizálódott a melegek helyzete. Most még túloznak, persze, de ez le fog csöndesedni (nem valami jó analógia, de olyanok kicsit, mint a hippik a '60-as években: ők is felszabadultak valamilyen "elnyomás" alól, és igencsak túlzásba vitték a protest-eket!).

Ott van a fő eltérés talán közöttünk, hogy ti azt mondjátok, hogyha már meleg lett, akkor legalább ne "csábítson el" az erre az életmódra maguktól esetleg nem rákapó fiatalokat. Szerintem meg ez nem tragédia. Ha a fiatal fiú (vagy lány, respectively) kedvet érez hozzá, akkor kezdjen homoszexuális kapcsolatot! A pedofília - ami megtalálható a homoszexuálisoknál is - természetesen bűncselekmény, erről nem is érdemes vitatkozni.

Az eltérő korhatárok egységesítése lehetséges lenne, bár nem hiszem, hogy mostanában sor kerülne rá.

Üdv, theo

P.S.: Görögországban valóban bevett szokás volt a homoszexualitás, sőt, még a pedofília is. Úgy tudom, már a klasszikus éra előtt is. Ez az életmód nem volt ismeretlen később a Közel-Keleten sem. Attól még nem dőlt össze a világ.

Előzmény: sas (29)
Matsesz Creative Commons License 1999.07.02 0 0 35
Görögök: nekem is nehéz volt elhinni, de nem a Blikk-ben olvastam. Némelyik neveléstörténet könyvben is benne van de inkább a külföldi szakirodalomban.

"Vizsgálatokra meg szerintem ne hivatkozzunk. Mert honnan is szerzünk tudomást egy ilyen vizsgálatról? Hát persze, a sajtóból. Pl. a Népakármi írja, hogy egy hollandiai kutatóintézet vizsgálata során megállapította..."

Épp erre céloztam, hogy ilyen vizsgálat nem készült. Legalábbis tudományos célzatú. Mindenesetre valószínűsíthatő, hogy nem befolyásolja számottevően a szexuális fejlődést, bár ha valakiben megvan a hajlam, akkor ilyen családban nevelkedve számára ez lesz a természetes, ez elég biztosnak tűnik. Fene tudja...

" homoszexuális viselkedéselemek a csoport békéjének és túlélésének érdekében? Hű, hát ez nagyon érthetetlen az én szűk agyamnak"

Kár! :) Az a könyv az egyik legjobb szerintem, amit valaha is írtak. Arról szól, hogy ne akarjunk mások lenni, mint amik vagyunk: az értelmileg legfejletebb állatcsoport (főemlős) ! (Bár erre sok ember rácáfol manapság...) Bizony, a csimpánzoknál teljesen hétköznapi a homoszexuális érintkezés! Pl. a béta hím (ő az igazgató helyettes :) ) úgy békíti meg az alfa hímet (ő az ig.) , hogy a kezébe veszi a nemi szervét, és eljátszogat vele.... Vagy felajánlja a hátsó felét... És ami érdekes, ilyen esetekben az alfa hímnek gyakorlatilag kötelező megbocsájtani! A csoportban tehát a feljebb álló hímeket a ranglétra alacsonyabb fokán állók így nyugtatják meg. (Mit is csinálhatnának? Meghívják egymást egy sörre? :) ) A 99,6%-ot meg azért írtam meg elég elgondolkodtató adat. ( Még csimpánzzal nem próbáltam... :))) ) Tehát a homoszexualitás nem valami kizárólag emberi elkorcsosulás, nem perverzió, nem betegség, stb. Szerintem az "ÉLET RENDJÉVEL" sem összeütköző, üldözendő sátánista ragályos eszme. Van.

Nagyon kár, hogy a melegek ezt a Gay Pride nevű rendezvényt ilyen formában csinálják, mert igaz, hogy ezzel sokkal inkább ellenszenvesek lesznek. Számomra is. Engem ez sokkal inkább emlékeztett aberráltak orgiájára, mint figyelemfelkeltő, elfogadtató rendezvényre. Tehát ezzel egyetértek. Az viszont meglep, hogy ilyen vélemények is születnek a melegekről, általában. Most majd jönnek a zsidók, a cigányok? A kultúrált vitának van helye, de az uszításnak nincs. Szerintem.

Előzmény: Stüszi vadász (28)
kockasfulunyul Creative Commons License 1999.07.02 0 0 34
Szerintem meg jó volt a Bálványrock. Ízlések és pofonok...
Előzmény: anarchy (33)
anarchy Creative Commons License 1999.07.02 0 0 33
ugyan a kultúra rovatba kéne írnom, de ide jobban passzol: Ne nézzétek meg a Bálványrock-ot (Velvet Goldmine) mert visszajön az aznapi. :-)) nekem majdnem visszajött.

Különben az állatok között is előfordul a buziság, csak ők nem nyitnak róla topicot, meg nem rendeznek fesztivált. Én nem irtanám ki őket, meg szerintem nem ettől lesz egyre roszabb a társadalom. de mondjuk parádézniuk se úgy kéne ahogy teszik mondjuk a tengeren túlon.
A gyerekek meg azért intoleránsak és csúfolódok mert a szüleik is intoleránsak. csak az a gyerek csúfolódik akinek otthon nem magyarázzák el, hogy nem kéne, sőt esetleg otthon olyat hall, hogy a Pistike negatív gyerek, mert az apja buzi. Mi köze a Pistikének az apja tetteihez? Ugye egyikőtök se fog ilyet mondani a gyerekének?

semmi hatalmat senkinek

joy Creative Commons License 1999.07.02 0 0 32
"...az ember nem ilyen. Van olyan faj, akinél ez a természet rendje, de nem az embernél!"
Így van! Ki is halnak, akik nem hoznak létre utódot!
No itt jön be a klónozás tilalmának valódi lényege!
Előzmény: Stüszi vadász (28)
pancho Creative Commons License 1999.07.02 0 0 31
Hát éljenek a homokosok is, de legalább ne demonstrálják a másságukat. Reméljük, kötelezővé nem teszik. És azt is remélem, hogy ebből a 18 éves korhatárból nem engednek. Pláne 14-re, amit akarnak. 16 éves korig még heteroszexben is fiatalkorú megrontása.
Gyereknevelés: ha össze tudnak így hozni sajátot, azt neveljék. De örökbe ne fogadhassanak, mivel a félrenevelés (anyai, illetve apai minta hiánya) esélye 100%.
A görög államról nem tudunk beszélni, önálló városállamok voltak. És ez a homokospártolás Spártában például biztosan nem dívott, szerintem Athénban is csak a jóléti (viszont erejében hanyatló) utolsó évtizedekben.
joy Creative Commons License 1999.07.02 0 0 30
A két dolog összevetésében nem tartom magam illetékesnek, mert egyikben sem vagyok érintett. Lehet. Én nem azt írtam, hogy az otthonok helyett, hanem, hogy mindnki, amit csinált...
Ugyan is van nehány eset, melynél az egyik féltől szexbeállítotság miatt vették el, és adták rossz kezekbe: pl alkoholos-kábsteres, stb szülő, családon kívüli nevelő...
Egyébként a történelemben jóneháhy név szerepel akik nagyszerű emberek lettek, noha a szülők valamely tagja mássá lett.
Előzmény: duck (26)
sas Creative Commons License 1999.07.02 0 0 29
Anteris: Szerintem ma Mo-on azok a gyermekek vannak többségben, akik semmilyen ( vagy negatív) mintát nem kapnak otthon, az ún. családmodellből. 10 családból hány az ún. normális? Hány gyerek nő fel az egyik szülő nélkül? /na ez egy kisit off lett-))

Szóval csak azt szeretném mondani, hogy Mo. azon országok közé tartozik, ahol ez a jelenség most kezd nyilvánosságot kapni. Minden felszínre törés nagyobb felbódulással jár. Szerintem pár éven belül normalizálódik a helyzet. CSak addig ilyen idegesítő a helyzet, amíg meg nem szokjuk. Engem is irritálnak azok,akiket csupán a másságuk miatt favorizálnak ill. saját magukat beállítják nagy egyéniségnek emiatt. De ilyen a heterok között is van.
100 évvel ezelőtt már az is botrányos volt ha csókolóztak (ffi-nő)az utcán, most meg?..
Minden új gondolat forradalommal fogadtadta el magát, ami nem gördülékenyen zajlik, és a hordalékot is viszi magával, de az majd leülepszik. Az alapvető gondolat a fontos: nem lehet nem figyelembe venni, hogy a Föld lakosságának jelentős hányada vonzódik a saját neméhez. Hogy fogadtassák el magukat?
Engem nem zavarnak. Azt még nem tudom miként reagálnék arra, ha a gyermekemről is kiderülne. Egy biztos, akármilyen is lesz, így is úgy is az én vérem. Ez a meghatározó számomra.

Stüszi vadász Creative Commons License 1999.07.02 0 0 28
joy,
én nem állítottam, hogy tudom, honnan kapnak pénzt a rendezvényre. Csak furcsállottam, hogy egyáltalán jut rá. Biztos a fizetésükből teszik félre.
Amúgy nem igaz, hogy közpénzből nem támogatják őket. Csak egy példa: pár éve, Fodor Gábor minisztersége idején keringettek az iskolákban olyan központi körlevelet, amely a másság, köztük a melegek megértésére buzdít, illetve náci vadállatnak minősíti azt, aki nem így tesz.
Azt írod: "A természetben számtalan egyed van, amely nemet váltani képes, hogy szaporodjon, majd visszatér." Igen, de az ember nem ilyen. Van olyan faj, akinél ez a természet rendje, de nem az embernél.

Matsesz,
tényleg nem jó egy olyan családban, "ahol apuci iszik, anyuci kurvul", de ebből még nem következik, hogy a melegeknek engedélyezni kellene a gyereknevelést. Vizsgálatokra meg szerintem ne hivatkozzunk. Mert honnan is szerzünk tudomást egy ilyen vizsgálatról? Hát persze, a sajtóból. Pl. a Népakármi megírja, hogy egy hollandiai kutatóintézet vizsgálata során megállapította, hogy a homokos szülők által nevelt gyerekek jobban tanulnak az iskolában, és kevésbé agresszívek. Te elhinnéd ezt? Nem az eredményt, hanem a vizsgálat tényét. Nem azt akarom mondani, hogy szerintem rosszabb tanulók és agresszívebbek, hanem hogy egyáltalán nem is volt ilyen vizsgálat, az újság csak azért közölte a hírt, hogy növelje a melegek társadalmi elfogadottságát.
Ha a görögök tényleg államilag támogatták a homoszexualitást (nehéz elhinnem), akkor ez szerintem a hanyatlásuk környékén lehetett, nem akkor, amikor a társadalmuk a fénykorát élte.
Végül a csimpánzokról: homoszexuális viselkedéselemek a csoport békéjének és túlélésének érdekében? Hű, hát ez nagyon érthetetlen az én szűk agyamnak, még ha egy csillagász (Carl Sagan) mondja, akkor is. (Ahhoz hasonlít, mint amikor azt bizonygatták egyesek, hogy a tandíj eltörlése növeli az esélyek egyenlőtlenségét.) Szóval, én nem hiszem, hogy az ilyen rendezvények növelik társadalmunk túlélési esélyeit, sőt.

hec Creative Commons License 1999.07.02 0 0 27
Megnéztem a linket, aztán belenéztem a site többi lapjába is. Volt ott egy leszbikus újság, amelynek az egyik cikke egy németországi leszbikus hétrôl számol be.
Idézet a cikkbôl: "A leszbikus hét alatt a legnagyobb vitát a transzszexuálisok és transzvesztiták jelenléte váltotta ki. Bár mint az előadások témája is mutatja, a konferencia helyet adott a különböző korcsoportokhoz, etnikumhoz és politikai irányzathoz tartozó, valamint a fogyatékos leszbikusoknak, mégis a férfiként született, de női identitást magukénak vallókat a szervezők és résztvevők egy része nem fogadta el."

Kérdés: Ha ôk pampognak, hogy így megy úgy nem fogadják be ôket, akkor ôk miért teszik ezt a hozzájuk képest más (lásd idézet) embereket?

Hogy is van ez a dolog a Deákné vásznával?

duck Creative Commons License 1999.07.02 0 0 26
Hiába nevel két homoszexuális férfi "tisztességesen" egy (vagy több) gyereket, a gyerek sérült lesz, úgyanúgy, mintha nevelőotthonban nőtt volna fel.
Előzmény: joy (25)
joy Creative Commons License 1999.07.02 0 0 25
"Ami a társadalom hanyatlását illeti a homoszexuálisok miatt, hadd ..."

Hadd emlékeztessek arr, hogy a Magyarság az elmúlt 50 év alatt folyamatosan fogyott, és ez nem magyarázható avval, hogy a bemelegedett volna az egész Ország, sokkal inkább ,hogy minden áron gyereket akartak csináltatni velünk, ugyanakkor lehetetlenné tették tisztességes fölnevelésüket...
De ez más topic...

A homopárok gyermekneveléséről: Mindenki foglalkozzon azzal tisztességesen amit csinált!
Ne akarjon beledumálni más életébe! Ez vonatkozik midkét oldalra!

joy Creative Commons License 1999.07.02 0 0 24
off
Nem arra gondolsz, hogy akkor velük is...?
on
Bocs, ezt a labdát le kellett ütni!
Előzmény: Matsesz (23)
Matsesz Creative Commons License 1999.07.02 0 0 23
Még annyit: a csimpánzok DNS-e 99,6%-ban egyezik az emberével....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!