Keresés

Részletes keresés

manh Creative Commons License 1999.04.13 0 0 76
KÖSZ bcsi a dháziak nevében! Az utóbbi időben igazán semmiféle empátiát nem tapasztaltunk olyanok részéről, akik amédiákból értesültek az eseményekről, de mint kiderült, te is kicsit közelebbről ismered a problémánkat.
Most vettem észre a ezt topicot és nagyon elkeseredetten olvastam. Egyébként volt már ősszel egy Derekegyháza nevű topic, Cute indította, hasonló stílusban.

HATALMAS ÚR A MÉDIA !!!! Ha egy falu negatívumait akarja bemutatni, hát megmutatja!! Csakis a nagyon negatív, szélsőséges véleményeket mutatta be. Az RTL Klub ennek művésze, a csámcsogásnak.

Azért mégse lehet az egész falu gonosz? a 90 %-os "nem" szavazatok nem a már kitelepített 7+3 embernek szóltak, hanem az ezután kitelepítendő 70-nek!!! Egy őszi falugyűlésen a megyei önkormányzattól azt igérték, ellenállás esetén megfontolják a további kitelepítéseket.
A 10 embernek egyébként valóban luxuskörülményeket biztosítottak. Reméljük tudják élvezni és értékelni!

A vasárnapi népszavazásra az ÉFOÉSZ megyei elnöke kicipelt pár szépen felöltöztetett gondozottat, s ott virágot osztogattak,- Anyukám is örömmel hozta: a lányoktól kaptam". SZVSZ erkölcstelen dolog így befolyásolni a szavazókat. Minden esetre süteménnyel felpakolva mentem szavazni, hogy tudjam a kedvességüket viszonozni- de a szavazatomban nem hagyom magam befolyásolni. Addigra a szavazóbizottság elküldte őket. Azt mesélik, voltak primitív lelkek, akik kikiabáltak autójukból:"bolondok menjetek haza" de aki ilyen megaláztatásnak kitette őket, az is hibás.

Az Ápoló otthon most ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, s eddig teljes békében éltek egymás mellett a lakók és a falu népe.Régen szociális otthon volt, tizenéve lett ilyen intézmény.
bcsi! az irodákat leválasztó folyosóra az általad leírt rács 1 éve került. Miért? Ha nem veszélyesek?

Ne gondoljátok, hogy a gondozottak ellen vagyunk, de ismerve őket tudjuk, hogy nem képesek önálló életre, a kastélyban és a több hektáros parkban - főleg ha azt a sokmillió ft-ot ottani fejlesztésekre költenék, jobb helyük lenne. Persze a pályázati pénz nem erre szól.
üdv. manh

bcsi Creative Commons License 1999.04.13 0 0 75
Ma 01.48 - tól.
Az egész topicot érdemes, ha sokat kihagytál belőle
Előzmény: Vologya (74)
Vologya Creative Commons License 1999.04.13 0 0 74
Hol lehet a sztorit végigolvasni?

..szerintem is ez csak a látszat, valami más lehet mögötte...

bcsi Creative Commons License 1999.04.13 0 0 73
Olvasd végig a sztorit, megéri. Előbb írtam, hogy át lehet a tulajdont játtszani magán kézbe.Szerintem benne lehet a pakliban az is...Nem akarok gyanusítgatni...Ha lenne telefonod, az egész riportot be tudnám játtszani.
Különben érdekes, hogy a TV csak most foglalkozik az üggyel, én pedíg már novemberben "megénekeltem" a történetet...
Előzmény: Vologya (72)
Vologya Creative Commons License 1999.04.13 0 0 72
bcsi
Ez iszonyat amit irtál. De én már beszéltem ilyen alkalmazottkkal, akik mesélték, hogyan verik hülyére a "bolondokat".
Nem lenne mégis jobb ha kikerülnének szerencsétlenek abból a pokolból? A rács nem hiszem, hogy segit nekik. És a frusztráció szörnyü doltokra készteti az embert.
Nem kételkedem az emberismeretedben, de az intézet vezetőjének a jóindulata nem biztos, hogy igazi. Vannak szadisták is....
Bocs, hogy beledumálok.
bcsi Creative Commons License 1999.04.13 0 0 71
Bementem az intézetbe, mindenhol rács....Aztán az igazgató bevitt a szobájába, és elnézést kért, hogy kb. fél órára egyedül hagy. OK, mit kéne
elnézni ? Csapódnak a vasrácsos ajtók, a kinti zaj nagyobb, mint egy pályaudvaron...Veszekedés, sikítozás, kiabálás, ordítozás zaja folyamatosan.....Kezdem kicsit kellemetlenül érezni magam. Meggyőződésem, hogy itt még az is beteg lesz, akinek eddíg nem volt semmi baj az idegeivel.Meggyőződésem, hogy aki már jó állapotban van és nem veszélyes a társaira, azt ki kell innen vinni sürgősen !!!!
Közben a diri visszajön. Rip. magnó bekapcs, első kérdés. Kissé bizonytalan válasz, amit egy HATALMAS üvegcsörömpölés drasztikusan megszakít.
- Ez nálunk minden napos dolog, ne idegeskedjen - nyugtat meg.
Aztán a beszélgetés végén szeretnék néhány gyógyult fogyatékossal beszélni.
19 éves lány. Megható, ahogy bejön a szobába. Nem tud megszólalni, annyira megilletődött.Majd elbőgöm magam, annyira megsajnálom. A direktor segít : közösen bemutatkoznak nekem.Kénytelen vagyok megállapítani, hogy a kislány nem tud önállóan létezni. Pedíg ő is a "szabadulók" között van....Több beteggel "beszélgettem". Egyre szomorúbb leszek....
A rip. végén elindulok, a falusiakkal is kell még beszélnem.
Búcsúzóul egy alacsony srác megkér : hadd jöjjön velem, ő már egészséges...Beszélgetünk alapvető dolgokról.Egyik válasz sem igazi.
Közben előkerül a bazi nagy vas ajtó kulcsa, én kimehetek. Kézfogás a sráccal, elköszönés. Abban a pillanatban egy hatalmas, visító üvöltéssel megfordul, és tiszta erővel - ököllel - belevág a mellette álló ötven körüli nő arcába. Az fel sem szisszen....
Folytathatnám a történetet, de minek ?
Beszéltem olyan nyugdíjas ápolónőkkel, akik húsz évig dolgoztak az intézetben. Ők is szeretnék, ha az ápoltak közül sokan be tudnának illeszkedni az egészségesek közé.És egyre másra mesélik a történeteiket.
Némelyiket látlelettel alátámasztva....
Szóval ezeket a dolgokat mérlegre kellene tenni, amikor az ember dönt, méghozzá sorsokról...
Mindegy, hogy ki áll a rács valamelyik oldalán...
Előzmény: kisvacak (69)
kisvacak Creative Commons License 1999.04.13 0 0 70
Köszönöm tisztelettel az ajánlatot: olvasgattam, olvasgatom.:(
Előzmény: bcsi (68)
kisvacak Creative Commons License 1999.04.13 0 0 69
Elnézést! Még egyetlen mondat. Családotthonba persze csak olyan fogyatékos ember kerül ki, akiről egyértelműen bebizonyosodott, hogy nem veszélyes embertársaira, önmagára.
Gondoljatok csak bele a másik oldalába a dolognak. Hát persze, hogy nem engednek családotthonba olyan embert, aki veszélyeztetheti a vele együtt élőket, vagy saját magát.
A gyógyulásról. Már írtam az előbb... Ezek az emberek nem bolondok, nem pszichés betegek... Ők soha nem gyógyulnak meg!:( Csak beilleszkednek, tanulnak velünk együtt élni. Ha ők képesek rá, mi miért nem?
Előzmény: bcsi (65)
bcsi Creative Commons License 1999.04.13 0 0 68
Csak ajánlanám tisztelettel: olvasgatni kéne még egy kicsit ezt a topicot.
A falusiak pedíg a maguk "rém egyszerű" módján fogalmazták meg a véleményüket....
Előzmény: kisvacak (66)
kisvacak Creative Commons License 1999.04.13 0 0 67
És még arról, hogy világszerte igen nagy figyelmet és gondoskodást fordítanak az értelmi és persze a testi fogyatékos emberekre.
Ezek után: grat. megint rajtunk röhög, vagy inkább sír Európa!
Előzmény: kisvacak (66)
kisvacak Creative Commons License 1999.04.13 0 0 66
Úgy van! A népszavazás valóban csak vélemény-nyilvánító volt, a lakosság jól le is szerepelt. Az otthon által vásárolt ingatlanba így is, úgy is beköltözhetnek. Egyébként úgy hírlik, hogy nem igazán - még reménykedem a hírben - a fogyatékos emberekhez való hozzáállás, mint inkább az otthonon belüli korábbi ellentétek okozták a negatív eredményt.
A véleményem pedig az, hogy olyan ember áll így ehhez a kérdéshez, aki még nem találkozott, beszélt, játszott fogyatékos emberekkel. Valóban mások ők, de nem bolondok és semmivel sem veszélyesebbek embertársaikra vagy önmagukra, mint mi egészséges emberek. Persze kicsit jobban kell rájuk figyelni, de elboldogulnak. Ismerek olyan fogyatékos embert, aki vidékről bejár dolgozni Pestre, egyedül közlekedik és nincs semmi probléma vele.
És amit a legjobban sajnálok, hogy fogyatékosságuk ellenére bizony sokan közülük megértik ám, hogy az emberek nem szeretik őket, nem akarják, hogy velük "együtt" éljenek.
Üzenem Derekegyházának: Nyugi emberek, ez nem fertőz!
És azt is, hogy én elásnám magam a "hülyézők" helyében!
Előzmény: dexter (15)
bcsi Creative Commons License 1999.04.13 0 0 65
A teljes gyógyulásról szó sincs, de a beilleszkedéshez szükséges állapotot el kellene érni valahogy....
Igen, beszélgettem olyanokkal, akiket már akkor ki akartak hozni a családi házba, de hidd el, valósággal megrettentem.....Nem ismétlem önmagam, de amit az előtőekben írtam, az mind igaz !
Közben előszedtem a névjegy kártyákat is ( intézmény ig, körz. orv ) felhívhatod őket.
Egyébként a zárt intézet vezetője nem orvos, hanem szociális szervező....
Én sem vagyok az, hanem sajtós..( bocs )
Előzmény: PirosÁsz (64)
PirosÁsz Creative Commons License 1999.04.13 0 0 64
"olyan fogyatékosokat akarnak kihozni a családi házba, akik még nem gyógyultak meg teljesen"

A fogyatékosok soha nem gyógyulnak meg teljesen, legfeljebb az állapotuk változhat valamelyik irányban. Ez olyan, mint akinek nincs keze (akár mert így született, akár mert egy fűrész levágta), annak soha nem fog kinőni, örkre fogyatékos marad. De azért műkézzel élhet viszonylag normális életet, nem?
Te ismered személyesen azokat is, akik kiköltöztek a faluba? És mint orvosi képzettségű szakember eldöntötted, hogy nem képesek állandó kontroll nélküli életet élni, veszélyesek a társadalomra? Tudod, az értelmi fogyatékosság terén is vannak különböző fokozatok. Nem kell mindenkit gumiszobába dugni, akinek kisebb az IQ-ja 85-nél.

Előzmény: bcsi (63)
bcsi Creative Commons License 1999.04.13 0 0 63
Ha azt hiszi valaki, hogy előítéleteim vannak, akkor az nagyot téved !!!!!
Egyike voltam azoknak, akik még tavaly kiszimatolták, hogy probléma lesz ebből az ügyből, és nov. elején odamentem, hogy meggyőződjek a valós helyzetről.Egy napot töltöttem Dereken, a teljességet nem tudom garantálni, de sok emberrel beszéltem pro és kontra.
Nekem ebben az esetben csak az az aggályom, hogy olyan fogyatékosokat akarnak kihozni a családi házba, akik még nem gyógyultak meg teljesen.Nagyon sokszor futottam "elveszett" labdáért, gyakran utól is értem őket.De ebben az esetben megalapozatlan a kihelyezés !
Mindezt a betegek védelmében mondom, mert egy magatehetetlen ember akkor is az, ha pont az ellenkezőjéről van papírja....
A ststisztikát pedíg nem ilyen esetekben kell javítani.....
Nem haragszom a herótozásért, kaptam én a fejemre már nagyobbakat is...
De mivel tudom, hogy mindegyikőtöket az elesettek iránti jóindulat szólaltat meg, csak azért próbálom elmondani a személyes tepesztalataimat, hogy senki ne járjon tévúton.Persze ettől még mindenki azt gondol, amit akar, vagy jónak lát. Viszont van egy mondás, miszerint a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.....Szerintem ez most ide passzol.
Előzmény: PirosÁsz (62)
PirosÁsz Creative Commons License 1999.04.13 0 0 62
A témáról riportot írt a mai Népszabi is. Ott megszólal az a bizonyos kirúgott orvos is, aki jelenleg a falu háziorvosa(!), és elismeri, hogy ő kavarta az egész tiltakozást, de tagadja, hogy ezt bosszúból tette volna. Mindenesetre érdekelne, hogy ezt hogyan egyezteti össze a hivatástudatával, ha van neki egyáltalán.

Kedces bcsi!
El kéne olvasnod az Aranyketrec-et. Akkor biztosan visszafognál egy kicsit. Ugye nincs a családodban enyhén értelmi fogyatékos?

Előzmény: Rimbaud (57)
PirosÁsz Creative Commons License 1999.04.13 0 0 61
A témáról riportot írt a mai Népszabi is. Ott megszólal az a bizonyos kirúgott orvos is, aki jelenleg a falu háziorvosa(!), és elismeri, hogy ő kavarta az egész tiltakozást, de tagadja, hogy ezt bosszúból tette volna. Mindenesetre érdekelne, hogy ezt hogyan egyezteti össze a hivatástudatával, ha van neki egyáltalán.

Kedves bcsi!
El kéne olvasnod az Aranyketrec-et. Akkor biztosan visszafognál egy kicsit. Ugye nincs a családodban enyhén értelmi fogyatékos?

Előzmény: Rimbaud (57)
bcsi Creative Commons License 1999.04.13 0 0 60
Írok Neked egy emilt, ha érdekelnek a részletek
Üdv -: ))))) bcsi
Előzmény: rahell (59)
rahell Creative Commons License 1999.04.13 0 0 59
Nézd, kedves bcsi, úgy érzem, hogy téged egy kicsit meggyőztek a falusiak...Asszem hogy belőlük nem beszél más csak a félelem. Úgy gondolom, hogy akik abban a helyzetben vannak, hogy el tudják dönteni, hogy az illető fogy. alkalmas-e arra, hogy a kinti világba megpróbáljon beilleszkedni, az rendelkezik annyi szakértelemmel, és felelősségtudattal, hogy a döntése kellően megalapozott legyen. Az ellenérvek - amiket pontokba szedve felsoroltál - is egy picit sántítanak. Az a tény hogy estére mennek haza, majd délelőtt megint bemennek, ez nam azt bizonyítja, hogy még sem alkalmasak a kinti életre, hanem azt, hogy bent biztosítják nekik azt a foglalkozás terápiát, ami kitölti, és célt ad az életüknek. Mintha dolgozni járnának, és aztán munka után hazamennének. Az "őrjöngős, vásárló fogyatékos" is egy kissé blőd példa. Minimum két okból: egyik, hogy nem valószínű, hogy olyat elengednek egyedül aki ilyen rohamokat kaphat, (már csak azért sem, mert saját magára nézve is veszélyes lehet), más részt, nem hiszem hogy egy ilyen "őrjöngő" nagyobb ribilliót csaphatna, mint mondjuk a Kolompár Józsi, aki részegen késsel hajkurássza végig a családját a falu főutcáján...Az a bajuk a falusiaknak, hogy baromira félnek, mert nem tudják, mivel állnak szemben, és hogy hogyan lehet őket "kezelni" ( ha egyáltalán...)
bcsi Creative Commons License 1999.04.13 0 0 58
Több info is van, ami nem hangzott el soha, sehol. Ha érdekel, előbányászom a dolgokat, de javasolom, hogy emilben tárgyaljunk.Az előzményeket - gondolom - elolvastad.......
Előzmény: Rimbaud (57)
Rimbaud Creative Commons License 1999.04.13 0 0 57
bcsi,

valamelyik kereskedelmi tv adásában az említett témában készített műsorban egy riportalanynak volt egy elejtett megjegyzése, amiből azt lehetett kihallani, hogy a faluban egy, az intézetből korábban elbocsátott orvos keltett hangulatot, hitette el a falubeliekkel, hogy nem gyógyultakat akarnak kiköltöztetni, és hogy az egyész terv rettentő veszélyes a falura nézve. Erről a részletről nincsenek benfentes információid?

Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1999.04.13 0 0 56
Nem, nem szeretném, ha a leendo gyermekem lakóhelyét ilyen (vagy bármilyen más) emberek szavaznák meg. De az itteni megnyilvánulásaid alapján azt sem, hogy Te legyél rá bármilyen hatással.
Előzmény: pcsikvari (43)
pcsikvari Creative Commons License 1999.04.13 0 0 55
Szegény bcsi!

Nem a látványra hanem a jelentésre gondoltam, de neked ez úgyis magas!
Keresd tovább a pároda, hátha megtalálod ! :-)))

Előzmény: bcsi (54)
bcsi Creative Commons License 1999.04.13 0 0 54
A nickem elején a b- betű jól láttszik. Szerinted mitől titokzatos ? Vak is vagy ?
Előzmény: pcsikvari (53)
pcsikvari Creative Commons License 1999.04.13 0 0 53
Miért? Csak nem ilyen későn akarsz magadnak párt találni?
Csak nem az a titokzatos b-betű a nicked elején jelzi szándékaid?:-)))
Előzmény: bcsi (51)
rusnya Creative Commons License 1999.04.13 0 0 52
De röhejesek vagytok... :(
bcsi Creative Commons License 1999.04.13 0 0 51
Te buzi vagy ???
Előzmény: pcsikvari (50)
pcsikvari Creative Commons License 1999.04.13 0 0 50
Juj, de mérges vagy kis elmebeteg, nehogy kipakold a táskámat és megtaposd mert ráütök a praclidra!:-))
Előzmény: bcsi (49)
bcsi Creative Commons License 1999.04.13 0 0 49
Valóban. Akkor foglalkozz azzal.
Előzmény: pcsikvari (48)
pcsikvari Creative Commons License 1999.04.13 0 0 48
Hát valóban lehet érdekesebb dolog is mint a te elmebetegséged tanulmányozása.:-D
Előzmény: bcsi (46)
pcsikvari Creative Commons License 1999.04.13 0 0 47
Kedveském! Ezzel nem mondtál sokat!
Ezt a "normálisok" is megteszik!:))
Soha nem lehet tudni!
Előzmény: bcsi (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!