Keresés

Részletes keresés

Latya (K.L.) Creative Commons License 2015.01.11 0 0 2210

Sziasztok! A múlt évben Barcelona közelében nyaraltunk a Costa Brava-n. Elég sokat kirándultunk ( Congost de mont rebei, a vadregényes kanyon, Banyoles, Besalú, Castellfollit de la Roca, Cantonigròs-vízesés, Girona, Lloret De Mar,Montserrat, Barcelona)

írtam egy útinaplót,   részletes ismertetőkkel, linkekkel, térképekkel, tanácsokkal.

http://spanyolkirandulas.blogspot.hu/

zsizsikke Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2209

A fórumok egymás segítésére és élménymegosztásra vannak,

 

topikok, bocsánat...

Előzmény: zsizsikke (2208)
zsizsikke Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2208

Igazán meg ne haragudj, de túlzásokba esel (és finom voltam és nőies...).

 

Köszönöm a mélyreható válaszaid, igazán "profik" voltak.

 

Azok, csak az idézőjelet nem kellett volna odatenni.

 

A bökkenő csupán annyi, hogy én is ismerem a googlét, (mint megannyi más fórumozó is) és ezeken (amiket belinkelgettél) már rég túlvagyok.

 

Ez előfordulhat, de a hozzászólásaid az ellenkezőjéről árulkodnak. Vagy mégse vagy túl, vagy az értő olvasásból csak az olvasás részt teljesítetted.

 

Az említett elfelejtett topikok lehet hogy felélednek, hisz ezért vannak hogy a hozzám hasonló tudatlanok, infóhoz jussanak tapasztalt utazóktól.

 

Nem, nem azért vannak. A fórumok egymás segítésére és élménymegosztásra vannak, nem indormációs pult gyanánt. Nincsenek az egyik oldalon tudósok, a másikon tudatlanok. (Még akkor sem, ha tény, hogy geodo és Te utazási tapasztalatban nem egy ligában fociztok, de ez nem tudatlansági kategória.)

 

A Hellászon elég friss (2014) hozzászólások is vannak (ha jól olvastam).

Amennyiben figyelmesen elolvastad a bejegyzésem, elsősorban valós, személyes, aktuális, és lehetőleg magyar (nem angol, francia, orosz) tapasztalatokra lennék kíváncsi, nem 10-20 évvel ez előtt megszerkesztett weblapok adataira.

 

10-20 évvel ezelőtt megszerkesztett? Te tudod, miről beszélsz? Amúgy a nem magyar emberek is emberek, az ő tapasztalatuk egy idegen magyarnak semmivel sem érhet kevesebbet, mint egy másik idegen magyaré.

 

És tényleg nem bántás, pusztán ténymegállapítás: valamit nagyon nem értesz a fórumozásról. Mondjuk ezt jelzi az is, hogy vagy nyolc topikba bemásoltad szó szerint ugyanazt a posztot.

 

Előzmény: fefe11 (2203)
gemike7 Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2207

szia Fefe

 

Hello hello , na ! Pont egy olyan emberre támadtál aki itt és a Hellaszos fórumon is mindenkinek segít, 

használható tanácsot ad, és utána néz a dolgoknak , alapos !!! Belinkelte neked a blogját is , leírta a friss tapasztalatát , nem csak  úgy odavetett dolgokat.

Itt a fórumon sokan kaptunk már tőle segítséget, ami hasznos volt .

Kívánom hogy kapj választ a kérdéseidre és sikerüljön a tervezett nyaralás .  

 

 

 

üdv

gémike  

 

 

Előzmény: fefe11 (2205)
geodo1 Creative Commons License 2014.12.16 -1 0 2206

azt, hogy kinek, mikor, milyen stílusban válaszolok, azt mindaddig, amíg nem ütközik a fórum hivatalos és nem hivatalos kötelmeibe, majd én szabályzom, ahhoz neked sok közöd nincs; irányt pedig te végképp ne mutass arra nézvést, hogy hogyan kell fórumozni úgy, hogy az neked tessen.

 

Előzmény: fefe11 (2205)
fefe11 Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2205

Szerintem a témaindítók nem erre szánták a fórumokat.

A lényeg: aki ilyen dedós kérdésekre akar és tudérdemben válaszolni (amiket én és más hozzám hasonló feltesz), az válaszol, aki meg nem akar hozzászólni az halgat mélyen és nem oktatja ki a kérdezőt.

Részemről ezt az eszmefuttatást befejeztem.

 

Mégegyszer elnézést a nem idevaló témáért.

Előzmény: geodo1 (2204)
geodo1 Creative Commons License 2014.12.16 -1 0 2204

értem...nézd. azt sajnálom, hogy képtelen vagy kiolvasni a soraimból a segítést, mint elsőrendű célt; az viszont picit már-már bosszantó, hogy még nekiállsz vetíteni is. hiszen ha te előzetesen valóban végigrágtad volna magad mindazokon, amiket itt is, és a hellaszon is ajánlottunk neked, akkor nem lettek volna ennyire kezdetleges, teljesen alapkérdéseid (merugye, példának: egy kétéves látnivaló-gyűjtemény miben változhatott meg, nem igaz? Azok a partok, várak, óvárosok, templomok, parkok 99%-ban ott voltak már akkor is, és most is; ennek ellenére, te erre is rákérdeztél, még akkor is, amikor már elregéltük neked az alapokat odaát...).

 

ráadásul elképzelni sem tudom, mitől relevánsabb egy magyartól érkező vélemény, mint egy külfölditől érkező-már azon túl, h a magyart megérted. mert egyébként egy magyartól pont ugyanannyira állhat távol is, és közel is a véleményed, értékítéleted, fontossági preferenciáid, mint egy más nációhoz tartozóétól. inkább a tartalmat kéne nézned, nem azt, hogy történetesen honnan jön az írója. jó, persze értem, kell valami kifogás, okés.

 

azt meg, h mennyire élednek fel azok a topikok, mutatják a tények, ehhez nincs is mit hozzátenni.

 

A Hellászon elég friss (2014) hozzászólások is vannak (ha jól olvastam) - ezzel meg nem tudom, mit akarsz mondani. így van, azok vannak, azért is linkeltem neked ott pl. az idén tavaszi kiruccanásom leírását is, hogy friss benyomásokhoz juthass, gondolván, hogy segít; de hát nem segít.

 

de mondom: nincs azzal gond, ha nehezebben találod meg ezeket, tényleg; de banyek, ha már segítünk neked, légy szíves legalább nézd meg, olvasd el és tanulj belőle, és ne tedd fel ugyanazokat a kérdéseket újra és újra úgy, mintha legalábbis nem kaptál volna már fogódzókat hozzájuk, mert ez kissé lenézős azokkal szemben, akik a segítségedre voltak és vannak.

Előzmény: fefe11 (2203)
fefe11 Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2203

Kedves geodo1.

Köszönöm a mélyreható válaszaid, igazán "profik" voltak.

A bökkenő csupán annyi, hogy én is ismerem a googlét, (mint megannyi más fórumozó is) és ezeken (amiket belinkelgettél) már rég túlvagyok.

Az említett elfelejtett topikok lehet hogy felélednek, hisz ezért vannak hogy a hozzám hasonló tudatlanok, infóhoz jussanak tapasztalt utazóktól.

A Hellászon elég friss (2014) hozzászólások is vannak (ha jól olvastam).

Amennyiben figyelmesen elolvastad a bejegyzésem, elsősorban valós, személyes, aktuális, és lehetőleg magyar (nem angol, francia, orosz) tapasztalatokra lennék kíváncsi, nem 10-20 évvel ez előtt megszerkesztett weblapok adataira.

 

Elnézést kérek mindenkitől a nem témához kapcsolódó bejegyzésért.

 

Értékes hozzászólásokat továbbra is várok.

Köszi.

F

Előzmény: geodo1 (2200)
geodo1 Creative Commons License 2014.12.14 -1 0 2202

 :)) látod, igyekszem eltanulni a pozitív dolgokat. :)

Előzmény: 'szti (2201)
'szti Creative Commons License 2014.12.13 0 0 2201

és még te dicsérted anno a türelmemet? :-)

Előzmény: geodo1 (2200)
geodo1 Creative Commons License 2014.12.13 -1 0 2200

- szállodáról 61 személyes értékelés itt, további 147 pedig itt.  (ha az angol gond, akkor tipp: használd a google translate-et, lefordítja neked-ha nem is ékes magyar nyelvre, de meg fogod azért már érteni)

 

- costa brava látnivalókról ezeregy helyen olvashatsz, a hellászon is kaptál erre nézvést már tippeket (igaz, sajnos nem reagáltál semmit az érkező segítségekre...), íme egy újabb. vagy éppen ez. esetleg ez. vagy ez. de ha rám hallgatsz, akkor legfőképpen ezt (vagy valami hasonlót) kezdesz el forgatni...

 

- autópálya: viamichelin.com . Ez egy útvonaltervező, de kalkulál az autópályadíjakkal is. szintén hasznos lehet alkalmasint ez az oldal is, mint elrugaszkodási pont.

 

- itt összehasonlíthatod a hazai árakat az ottaniakkal (barcelonát állítottam be, mint vonatkozási pontot).

 

fentiekhez gugli volt a barátom, segítségével mindez nem telt több időbe, mint öt perc-vagyis minden bizonnyal kevesebbe, mint amit te arra fordítottál, h ezer éve elfelejtett, hosszú évek óta nem olvasott topikokba beírogasd ugyanazt jó sokszor, plusz ugyanezt elkövesd a hellászon is. ami még nem is volna baj (max. annyiban, hogy nem várható igazán válaszcunami ott, ahová tíz éve nem írt már senki), de ha már többen is foglalkoznak veled, legalább jelezhetnéd, h vetted az adást. mindegy. a lényeg, h remélem tudtam segíteni és fentiek alapján el tudsz már indulni valamerre.

Előzmény: fefe11 (2199)
fefe11 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 2199

Kedves Fórumozók.
2015 nyarán Lloret de Marba szeretnék nyaralni a Hotel Grand Garbiban.
Ezzel kapcsolatban szeretnék infókhoz jutni.
Mik a tapasztalatk Lloretről, a szálodáról? Mit érdemes itt és a környéken megnézni? Autóval mennék, parkolás pályadíjak, élelmiszer árak, stb. Mire érdemes figyelnem?

Üdv.

F

kcsiri Creative Commons License 2014.05.27 0 0 2198

Hosszútávra bérbeadnám Benalmadena Costán -közvetlen tengerparti,elegáns 1 hálószobás,ujszerű apartmanomat.Teljes felszereltség,hatalmas terasz a tengerre,medence ,légkondi stb..Budapesti hirdető.Kérésre elérhetőséget,képeket  küldök.

geodo1 Creative Commons License 2014.03.15 -1 0 2197

http://www.wunderground.com/history/  itt évekre visszamenőleg meg tudod nézni.

 

tenger: mivel nyáron se több 21-22-23 foknál, ekkor még biztos, h nem fürödhető.

Előzmény: BMW-GMBH (2196)
BMW-GMBH Creative Commons License 2014.03.15 0 0 2196

Sziasztok!

 

Tudja esetleg valaki Malagán április végén, május elején hány fok van?

Tenger mennyire hideg még?

 

Köszönöm.

Psziche Creative Commons License 2014.03.04 0 0 2195

Ha én Malaga környékére mennék tengerparti nászútra, akkor per pillanat Nerját választanám. Még nem sikerült ugyan eljutnom oda, de képeken, filmeken rendkívül vonzó:

 

     

 

 

Van egy Capistrano Playa nevű apartman falucskája, mely a Burriana strand (lásd a fenti utolsó képen) fölötti dombra épült, és a gyönyörű környezetben lévő apartmanok többsége tengerre néző terasszal is rendelkezik:

 

   

 

 

 

Előzmény: tsnd (2191)
'szti Creative Commons License 2014.03.04 0 0 2194

alcudia vagy calas de mallorca

Előzmény: tsnd (2193)
tsnd Creative Commons License 2014.03.04 0 0 2193

Szia!

 

Először is köszönöm a választ :) Mallorcával kapcsolatban érdekes amit írtál :) Melyik ott a nyugis helye, abban tudnál segíteni?

 

Köszönöm,

Balázs

Előzmény: 'szti (2192)
'szti Creative Commons License 2014.03.04 0 0 2192

szerintem malaga és fuengirola között biztosan fogtok találni megfelelő szállást.  ott jár egy hév-szerűség, persze ez csak akkor érdekes, ha nem terveztek autóbérlést.

a costa del solon rengeteg szép helyet láthattok, ha nem akartok csak a parton lustulni (van egy külön topic is)

mallorca is klassz hely, (szintén van saját fóruma) én imádom, ott is lehet találni nyugisabb részeket, csak kicsit el kell távolodni el arenaltól :-)

Előzmény: tsnd (2191)
tsnd Creative Commons License 2014.03.04 0 0 2191

Sziasztok!

 

Párommal nászútra Spanyolországba szeretnénk menni. Malaga és környéke is szóba jött, de nem tudunk igazán dönteni. A dolgot behatárolja, hogy mindenképp apartmannba szeretnénk utazni, egy aparthotelbe, szép, "luxus" kivitelben. Egyszer van nászút :)

 

Szóba került még Mallorca is, azonban úgy hallottam az nagyon hangos a bulizóktól.

 

Tudnátok segíteni a kérdésben, esetleg másutt, de ajánlani valami szépet?

 

Köszönöm,

Balázs

Papp Dávid Creative Commons License 2014.02.07 0 0 2190

Sziasztok!

Spanyolországi teljes AKADÁLYMENTES szállodát keresnék.

Medence,tenger ennyi lenne a keresési adatok.

Ha tudtok kérem de írjatok

 

papp.csaba@windowslive.com

geodo1 Creative Commons License 2014.02.06 -1 0 2189

a reptértől egy vonat van, szóval azzal menjetek. :) ez egyébként az r2.

 

onnan pedig r1 (egyébként google, 1.):

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Rodalies_Barcelona_line_1

Előzmény: valley319 (2188)
valley319 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2188

Sziasztok!

 

Párommal tervezzük, hogy Spanyolországba mennénk nyaralni, azon belül is Malgrat de Mar a célpont. Párom már korábban volt ott, de a vonattal kapcsolatban lenne kérdésünk. Remélem tud valaki segíteni.

Annyit tudunk, hogy a Barcelona reptérről Santsig el kell menni, de azt nem tudjuk hogy a Renfe vonat R1 vagy R2-essel kell-e menni. Plusz Santstól Malgrat de Marig mennénk a Tropic Park Hotelig. Az lenne a kérdésem, hogy akkor R1 vagy R2essel kell menni? Hol kell pontosan leszállni? Hány megállót kell menni és hanyas vonattal? Illetve hol lehetne megnézni a megállóhelyek nevét?

 

Aki tud esetleg infót, kérjük írjon erre a hozzászólásra! De az e-mail címre is várjuk a válaszokat: bmx55555@citromail.hu .

 

Előre is köszönjük a válaszokat.

Dream2014 Creative Commons License 2014.01.30 0 0 2187

Azt a 120 Eurós utat én is megnézném egyébként...

 

De ha találsz olcsóbbat mint az ö ajánlatuk akkor az utazásod a cég fedezni...

 

Én megvagyok elégedve velük, persze akinek nem jön be ne utazzon velük menjen más utazás irodával 

 

Ez csak az ÉN véleményem!

 

Szép napot.

 

Dream2014 Creative Commons License 2014.01.30 0 0 2186

Annyit fűzök hozzá, hogy nem most utazom velük, viszont ha magyarországi szinten nézem akkor is megéri ha még csak a Balatonra megyek akkor is....

 

 

geodo1 Creative Commons License 2014.01.26 -1 0 2185

4 éj szállás a costa del sol-on ekkor: max. 120 euró. Repjegy milano átszállással max. 120 euró. Ez ugye 330 dollár, utazással együtt. És ez lazán számolva nagyon. Úgyhogy sztem nem plusz 91 dollár, hanem mínusz 70 euró (cca. 95 dolcsi) ahhoz képest, ha magad szerveznéd. 

ettől még biztos jó ez vmiért és vkinek, de én asszem kihagyom most. :)

 

Előzmény: Dream2014 (2183)
Psziche Creative Commons License 2014.01.26 0 0 2184

Hát te tudod, én nem neveznék álomútnak egy ilyen utazást, mert:

- márciusban sokat esik az eső Andalúziában, és kissé hűvös is van még,

- Benahavís elég szerencsétlen helyen fekszik, nem is a tengerparton van, Marbella kb. 20 km távolság, Malaga 80 km,

 - 4 éjszakáért igazán kár a messzi Andalúziába utazni, ahol temérdek csodás látnivalóban lehetne gyönyörködni, de ennyi idő semmire nem elég,

- márciusban még közvetlen repülőjáratok sincsenek Malagába Pestről, de még a környező országokból sem.

 

Az ilyen MLM-piramisjáték jellegű cégek reklámozását pedig kéretik mellőzni az utazási topicocból!!!!

Előzmény: Dream2014 (2183)
Dream2014 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 2183

Az év első álomútja ide szól majd: Március 21-25- Costa Del Sol, Spanyolország

4 éjszaka, 5 nap a csodás 4 csillagos Gran Hotel Benahavis-ban, az ár tartalmazza a büfé reggelit, az ingyenes SPA használatot, adókat, illetéket. 1 főre a 4 éj csupán 129 dollár!!! Tehát 2 személyre csupán 258 dollár. A hotel honlapján ugyanez az ajánlat 349 dollár ugyanerre a napokra 2 személyre! A 91 dollárnyi különbséget azért lesz hová elkölteni. :)

 

 

 

Előzmény: geodo1 (2180)
Dream2014 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 2182

Szivesen közzé teszem ha valakit érdekel :)

 

Worldventuresse VIP tagsággal utazunk egyébként:)

 

Előzmény: geodo1 (2180)
'szti Creative Commons License 2014.01.24 0 0 2181

odáig taxi? az 88 km...

Előzmény: eva1123 (2177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!