A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
Köszönöm a segítséget. Tegnap este elkövettem ezt a husit. A család nagyon óva intett tőle, de nem hagytam magam. Hamar készen lett, és finom! Köretnek az őszibarack helyett (nem kell pfujjogni!:-))))))))))) sajtos-tejfölös makaróni készült. Szvsz egy próbálkozást megér!
Az egyik Tatin-könyvben van egy sókérges sertéssült, amit már többször megsütöttem, de eddig mindig úgy, hogy a fűszersóval a húst dörzsöltem be, utána göngyöltem bacon-be. Hétvégén elkészült az eredeti recept szerint, hús-bacon-fűszersó sorrendben. Így valami szörnyen sós izé lett a bacon, a hús viszont ízetlen maradt.
Elkészítés: A pulykamell szeleteket egy kicsit kiklopfolom, majd bepanírozom őket a következő módon: először a lisztbe hempergetem bele mindegyiket, aztán a felvert tojásba forgatom meg őket, végül az összetört chips-be nyomkodom bele alaposan a szeleteket (hogy jó sok chips darabka ragadjon rájuk).
Miután a chips-nek elég magas a zsírtartalma, ezért a sütésnél a serpenyőbe már csak egy kevéske olajat öntök. Mikor az olaj már kellően meleg, középerős tűzön megsütöm a szirmos szeleteket. Ha van otthon és szeretik a friss fűszernövények illatát -, egy-két szál friss rozmaring és kakukkfű ágat dobhatnak a sülő hússzeletek közé.
A húsok gyorsan elkészülnek - mindkét oldaluknak elegendő 2-3 percnyi pirulás. Kiszedem őket egy tányérra és amíg elkészítem a barackot, félreteszem.
A karamellizált barack pedig nem áll másból, minthogy ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a húsok sültek, a fél barackokat megmelegítjük, egészen addig, míg a levükben lévő cukor rá nem karamellizálódik az aljukra. Ízfokozásként erre is csipkedhetünk néhány kakukkfűlevélkét.
Pár perc alatt a barack felek is elkészülnek, nincs más hátra, mint a tálalás.
A Buday csinált egyszer "rántott" pulykamellet burgonya csipszbe forgatva, karamellizált őszibarackbefőttel. Ez a csipszes pulykamell érdekelne, csinálta már valaki? Érdemes kipróbálni?
A Nagycsarnok aljában, az Ázsia boltban tuti van. De láttam már hipermarketekben is, vmi német gyártmány, színes zacskóban. Citrom is van, meg narancs is, meg tán vegyes is.
Itt kérdezhetek olyat, hogy cukrozott narancshéjat hol lehet készen kapni esetleg? Nem gyártott a családban senki az idén és Sthal Judit moszkauerjét szeretném elkészíteni!
No, ilyen recept-ínséges időkben javaslom, térjünk át a Lázár-és-a-másik-hüjegyerek napi receptjeire a reteken, semmivel nem kevésbé kreatívak mint Jucusunk, ámde frissek és naprakészek! :)
Lehet, hogy úgy "autentikus", de én egyszerűen megcsinálom a szószt amíg fő a tészta, aztán összekeverem és azonnal esszük...
Ami a chili kontra gyerek témát illet, a kérdésed teljesen jogos, ez nálam is létező probléma - bár a 6 és fél éves már elég jól áll a csípős ízekkel. Viszont én tényleg igazán csípősen szeretem, azért azt a kompromisszumot találtam ki, hogy külön csinálok 2-3 db chilipaprikával egy kis olívaolajat, amit aztán már a tányéron lehet rálocsolni ízlés szerint. Amúgy én nem is szoktam olajat eredetileg hozzátenni, mert szerintem az már úgy túl nehéz. Nagyon sokszor csináltam már meg a receptet, nekem az vált be, hogy egy doboz (50 dkg) spagettihez egy 10 dkg-os vaj, és a végén esetleg még a csípős olaj.
biztos nem, mert én is szoktam offolni :-) de Sorsha egy huszárvágással megoldotta a dolgot. azt hiszem, sem így, sem úgy nem maradunk le sok mindenről.
2006. június 19-től a TV2 nyári időszakában a Stahl konyhája című műsorunk szünetel. Június 25-től szeptember 3-ig adásainkból kizárólag ismétléseket láthatnak vasárnaponként a már megszokott időben.
Minden kedves nézőnknek kellemes nyaralást kívánunk!
hát ez az! a szigorú cenzúra miatt a topik elvesztette az értelmét. minek ide bemásolni a reciket, amiket megtalálsz a stahl.hu-n is, ha nem lehet megtárgyalni, hogy akkor most mi és hogyan... szomorú.
Te ezt a citromos spagettit így csinálod (mártás sütõben melegen tartva)? Nem lehet úgy, hogy amíg a tészta fõ, addig megcsinálod a mártást? Vagy "érnie" kell? (Ilyen néha meleg idõben nem szívesen kapcsolom be a sütõt.) Mennyire lesz csípõs? (Sárkányosan, vagy csak kicsit, esetleg nagyobb gyerek elbírja?) Köszi!