Keresés

Részletes keresés

monkey62 Creative Commons License 2006.08.17 0 0 3371
Köszi a figyelmeztetést. Ha valaki más is próbál ki itteni receptet, referáljon, hogy sikerült! Mindenki nevében köszönöm.
Előzmény: vorosvar (3369)
stefiadri Creative Commons License 2006.08.17 0 0 3370

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget. Tegnap este elkövettem ezt a husit. A család nagyon óva intett tőle, de nem hagytam magam. Hamar készen lett, és finom! Köretnek az őszibarack helyett (nem kell pfujjogni!:-))))))))))) sajtos-tejfölös makaróni készült. Szvsz egy próbálkozást megér!

Előzmény: vorosvar (3368)
vorosvar Creative Commons License 2006.08.16 0 0 3369
Az egyik Tatin-könyvben van egy sókérges sertéssült, amit már többször megsütöttem, de eddig mindig úgy, hogy a fűszersóval a húst dörzsöltem be, utána göngyöltem bacon-be. Hétvégén elkészült az eredeti recept szerint, hús-bacon-fűszersó sorrendben. Így valami szörnyen sós izé lett a bacon, a hús viszont ízetlen maradt.
vorosvar Creative Commons License 2006.08.16 0 0 3368

3263-ban van

 

SZIRMOS PULYKAMELL KARAMELLIZÁLT BARACKKAL

Hozzávalók:
4 szelet pulykamellfilé
2 db tojás
15 dkg liszt
25 dkg sós chips
kevéske olívaolaj
1 doboz barackkonzerv
4-5 ág friss kakukkfű
4-5 ág friss rozmaring

Elkészítés:
A pulykamell szeleteket egy kicsit kiklopfolom, majd bepanírozom őket a következő módon: először a lisztbe hempergetem bele mindegyiket, aztán a felvert tojásba forgatom meg őket, végül az összetört chips-be nyomkodom bele alaposan a szeleteket (hogy jó sok chips darabka ragadjon rájuk).

Miután a chips-nek elég magas a zsírtartalma, ezért a sütésnél a serpenyőbe már csak egy kevéske olajat öntök. Mikor az olaj már kellően meleg, középerős tűzön megsütöm a szirmos szeleteket. Ha van otthon – és szeretik a friss fűszernövények illatát -, egy-két szál friss rozmaring és kakukkfű ágat dobhatnak a sülő hússzeletek közé.

A húsok gyorsan elkészülnek - mindkét oldaluknak elegendő 2-3 percnyi pirulás. Kiszedem őket egy tányérra és amíg elkészítem a barackot, félreteszem.

A karamellizált barack pedig nem áll másból, minthogy ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a húsok sültek, a fél barackokat megmelegítjük, egészen addig, míg a levükben lévő cukor rá nem karamellizálódik az aljukra. Ízfokozásként erre is csipkedhetünk néhány kakukkfűlevélkét.

Pár perc alatt a barack felek is elkészülnek, nincs más hátra, mint a tálalás.

Előzmény: stefiadri (3366)
Zitka Creative Commons License 2006.08.16 0 0 3367

Nem működik a gyorskereső. :-((((

Nekem rémlik, hogy valaki írt erről. Méghozzá azt, hogy nix besonderes :-).

Előzmény: stefiadri (3366)
stefiadri Creative Commons License 2006.08.16 0 0 3366

Sziasztok!

A Buday csinált egyszer "rántott" pulykamellet burgonya csipszbe forgatva, karamellizált őszibarackbefőttel. Ez a csipszes pulykamell érdekelne, csinálta már valaki? Érdemes kipróbálni?

chilii Creative Commons License 2006.07.25 0 0 3365
én interspárban tudttam beszerezni legutóbb
Előzmény: TTNora (3362)
TTNora Creative Commons License 2006.07.25 0 0 3364
köszönöm a segítséget!
Előzmény: Zitka (3363)
Zitka Creative Commons License 2006.07.25 0 0 3363
A Nagycsarnok aljában, az Ázsia boltban tuti van. De láttam már hipermarketekben is, vmi német gyártmány, színes zacskóban. Citrom is van, meg narancs is, meg tán vegyes is.
Előzmény: TTNora (3362)
TTNora Creative Commons License 2006.07.25 0 0 3362

Itt kérdezhetek olyat, hogy cukrozott narancshéjat hol lehet készen kapni esetleg? Nem gyártott a családban senki az idén és Sthal Judit moszkauerjét szeretném elkészíteni!

 

rubintocska Creative Commons License 2006.07.24 0 0 3361

Pedig az "ebben a minutumban levágom a káposztafejed" jobban tetszett! :)

Azért kösz, egyre okosabb leszek, már azt is tudom, hogy nincs 5 év! :)

Előzmény: nemisbéka (3359)
36évi Creative Commons License 2006.07.24 0 0 3360
Ez borzasztó, mindig csodáltam, hogy ilyeneket egyátalán el tudtok olvasni, nemhogy megtanulni. :)
Előzmény: nemisbéka (3359)
nemisbéka Creative Commons License 2006.07.24 0 0 3359
Előzmény: rubintocska (3358)
rubintocska Creative Commons License 2006.07.24 0 0 3358

Én csak szerény javaslatot tettem, te meg máris ronda káromkodásba kezdesz! :)

Azonnali lefejezés, vagy mi a szösz?! (már így szerény olasz tudásommal kombinálva..)

Előzmény: nemisbéka (3357)
nemisbéka Creative Commons License 2006.07.24 0 0 3357
Offolni akarsz? :) Jön ám a capitis deminutio :)).
Előzmény: rubintocska (3356)
rubintocska Creative Commons License 2006.07.24 0 0 3356

No, ilyen recept-ínséges időkben javaslom, térjünk át a Lázár-és-a-másik-hüjegyerek napi receptjeire a reteken, semmivel nem kevésbé kreatívak mint Jucusunk, ámde frissek és naprakészek! :)

Mostanában valami mákos szörmedvényeket sütnek.

latsia1 Creative Commons License 2006.07.14 0 0 3355
Nagyon szívesen!;O)
Előzmény: ti2 (3353)
varadit Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3354

 

 És 6 hétig tartott, míg eljutottál odáig, hogy megköszönd? :-))

 Végülis, jobb későn mint soha.

Előzmény: ti2 (3353)
ti2 Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3353

latsia1

 

Köszönöm neked a tex-mex receptet

Előzmény: latsia1 (3198)
varadit Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3352
 Te mit köszönsz?
Előzmény: ti2 (3351)
ti2 Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3351

 

köszönöm

tündérlala Creative Commons License 2006.07.09 0 0 3350

Egy fenét. :)

Lehet, hogy úgy "autentikus", de én egyszerűen megcsinálom a szószt amíg fő a tészta, aztán összekeverem és azonnal esszük...

Ami a chili kontra gyerek témát illet, a kérdésed teljesen jogos, ez nálam is létező probléma - bár a 6 és fél éves már elég jól áll a csípős ízekkel. Viszont én tényleg igazán csípősen szeretem, azért azt a kompromisszumot találtam ki, hogy külön csinálok 2-3 db chilipaprikával egy kis olívaolajat, amit aztán már a tányéron lehet rálocsolni ízlés szerint. Amúgy én nem is szoktam olajat eredetileg hozzátenni, mert szerintem az már úgy túl nehéz. Nagyon sokszor csináltam már meg a receptet, nekem az vált be, hogy egy doboz (50 dkg) spagettihez egy 10 dkg-os vaj, és a végén esetleg még a csípős olaj.

Előzmény: monkey62 (3342)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3349
biztos nem, mert én is szoktam offolni :-)
de Sorsha egy huszárvágással megoldotta a dolgot. azt hiszem, sem így, sem úgy nem maradunk le sok mindenről.
Előzmény: varadit (3347)
Sorsha Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3348
Kedves Nézőink!

2006. június 19-től a TV2 nyári időszakában a Stahl konyhája című műsorunk szünetel.
Június 25-től szeptember 3-ig adásainkból kizárólag ismétléseket láthatnak vasárnaponként a már megszokott időben.

Minden kedves nézőnknek kellemes nyaralást kívánunk!
Előzmény: varadit (3343)
varadit Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3347

 

 Bocsánatot kérek, nem te voltál az!

Előzmény: varadit (3346)
varadit Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3346

 

 Menjen a...

 

  Pár hete én voltam az, aki leírta a véleményét a gyerekműsorról, s ha jól emlékszem, te voltál az, aki finoman figyelmeztetett, hogy offolok.

 De változnak az idők... :-)

Előzmény: t3v3d3s (3344)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3345
hát ez az! a szigorú cenzúra miatt a topik elvesztette az értelmét. minek ide bemásolni a reciket, amiket megtalálsz a stahl.hu-n is, ha nem lehet megtárgyalni, hogy akkor most mi és hogyan... szomorú.
Előzmény: t3v3d3s (3344)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3344
szerinted juditnak naponta vannak új receptjei?
de te is elmehetsz a honlapjára megnézni.
Előzmény: varadit (3343)
varadit Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3343

 

 Na úgy látom ez a topic megszűnt NAPI RECEPTEK topic lenni. :-)

   Vagy nyaralni vannak a recipefelelősök...

monkey62 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3342
Te ezt a citromos spagettit így csinálod (mártás sütõben melegen tartva)? Nem lehet úgy, hogy amíg a tészta fõ, addig megcsinálod a mártást? Vagy "érnie" kell? (Ilyen néha meleg idõben nem szívesen kapcsolom be a sütõt.) Mennyire lesz csípõs? (Sárkányosan, vagy csak kicsit, esetleg nagyobb gyerek elbírja?) Köszi!
Előzmény: tündérlala (3340)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!