Keresés

Részletes keresés

Ga Creative Commons License 2002.04.21 0 0 2
Az előttem szólók is mondtak valamit, de talán megengedhetem magamnak két okból is: alig 3 hónapja voltam ott, tehát friss az élmény és egy ideig működtem az utazás szakmában, ahol talán ragadt rám valami.
Mehetsz a Neckermannal is, de minek? Hazai pályán a Medina a fő specialista és meglehetősen korrektül csinálja. Emellett van még a Tunisia Experience is, eddig még velük sem volt nagy baj. A Neckermann mellett akad még a Gulet, mint nem magyar bázisú nagy és régi iroda, őket is meg kell nézni. Ők inkább északra, Hammamet és környékére visznek.
Általában mindenhol minden ehető, még utcáról is, ha szeretitek kipróbálni a helyi specialitásokat. Mivel ott a húsokat nem szokás különösebben tárolni, az mindig friss. Palackozott víz, üdítő mindenhol kapható. A szállodákban az étkezési szokásoknál - talán túlságosan is - figyelembe veszik a lökött európaiak igényeit és általában nagyon bőséges a kaja.
Ha orvos kéne, mert valamiért kidőltök: kíváló magánklinikák vannak, ahová a környező országokból is átjárnak. Nem kéne figyelmen kívűl hagyni azt a tényt sem, hogy a modern orvoslást leginkább az arab világban találták ki és azóta csak kevés igazán újat lehetett hozzátenni...
Ha a szállodának nincs is saját orvosa, hívnak egyet. (Spec egy velünk utazó baráti házaspár hívott orvost a zsermekhez, aki úgy volt csúcs, ahogy van. Jelzem, magam szakmabeli vagyok és kifejezetten élveztem, amit és ahogyan csinált.)
Nem elfelejtendő, hogy ezeket a viziteket ki kell fizetni, amiről számlát kaptok és azt itthon a biztosító téríti.
Általában véve: az iszlám törvényei szerint naponta 5x kell rituálisan megmosakodni amúgy tetőtől talpig. Az emberek és az ország tiszta, legfeljebb más, mint itthon.
Kár lenne kihagyni, de ne augusztusban, mert akkor itthon is k-meleg van, ott meg méginkább.
Jó nyaralást!
ir6 Creative Commons License 2002.04.18 0 0 1
Én tavalyelőtt voltam, az El Boustenben Hammamet, azt hiszem 3*-os, de nagyon jó volt, gyerekkel külön ajánlom, nagyon sok program volt, és rengeteg gyerek. Tiszta volt, nálunk szúnyog sem volt, bár lehet, hogy az augusztus túl meleg nekik. A kaja szerintem jó volt, persze a gyerekek nálunk is válogatnak, de a torta és a fagyi elég kalóriát adott nekik :)). Egyébként van már egy másik topic talán voltál-e már tunéziában, vagy valami hasonló, ott sok információhoz juthatsz. Mi a Medinával voltunk, de szvsz tök mindegy, a Neckermann talán drágább, de ott ugyanazt kapod bárkivel mész.
sz.lacix Creative Commons License 2002.04.18 0 0 0
Hello!

Látom senki nem akar válaszolni.
Akkor megpróbálok. Én 99-ben jártom ott, és az idén is lehet hogy oda megyünk, az 5 éves gyerekkel.
Kérdéseidre megpróbálok pontonként válaszolni.

-Last minute: szerintem bejön, de nem szabad túl sokáig várni, mert a rosszabb szállások maradnak a végére. Most lehet már kapni 3*-os szállást félpanzióval, repülővel kb. 69900 Ft-ért. Ez szerintem jó ár, de 79900-ért van 4* is.

-3* kibirható-e: egyértelműen kibirható, szép szinvonalas szállodáik vannak. Ez a kategória már tiszta, nagy probléma nem lehet vele. Több ismerősöm is volt kint kisgyerekkel (2év körüli), és semmi gondja nem volt. Max. a kaja nem ízlik neki, erre azért érdemes felkészülni, mert ott ha bemész egy 'boltba' nem nagyon kapsz itthon ismert gyerekkajákat.

-ételmérgezés: nekünk és ismerőseinknek nem volt ilyen problémánk. Utcai árustól mi nem ettünk, de voltak akik már azt is túlélték. Gyümölcsöket alaposan megtisztítani, meghámozni, csapvizet nem inni, stb. Egyébként a nagyobb szállodáknak van saját orvosa, és állítólag korrekt ellátást kaphatsz, de azért jobb nem kipróbálni. Érdemes itthon gyerekorvossal megbeszélni mit vigyetek a picinek. Állítólag ott ezek nem nagyon használnak (ennek ellenére mi is mindehova visszük, de szerencsére még nem kellett kipróbálni), de a saját gyógyszereik jól beválnak fehér emberre is.:-)

-bogarak stb.: nálunk nem volt jellemző, de teljesen nem kizárható. Elektromos szúnyogírtót azért érdemes vinni, és ott venni bele betétet, mert az itthoni nem elég hatékony.

-délre vagy északra: mi Monastir és Sousse között voltunk, ez elég jó helynek tűnt. Mivel Monastirban van a repülőtér(Tunisban is van) ezért ez ahely azért jó, mert repülés után mikor este megérkeztek nem kell sokat buszozni. Ez kisgyerekkel nem hátrány. Egyébként az ismerősök elbeszélései alapján a többi is korrekt hely.

- melyik irodával: szerintem a Neckermann drága és ugyanazt kapod mint a többinél. Viszont a N biztos nem lép le a pénzeddel, a kisebbeknél ez 100%-ig nem kizárható. Egyébként minél később fizeted be annál kisebb az esélye, hogy időközben becsődöljön.

üdv. jó nyaralást

Előzmény: Vik63 (-)
Vik63 Creative Commons License 2002.04.15 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Szeretnénk Tunéziába utazni, de érdekelne néhány dolog, a tapasztalaitokra vagyok kiváncsi:
- Last minute út bejön-e, vagy csak nagyon gagyi szállást találni.
- 3 *** os szállás kibírható-e (feleség + kisgyerek túléli e?)
- ételmérgezések, és egyéb ijesztgetések realitása
- bogarak és egyéb csúszómászók a szobákban
Délre vagy inkább északra
- melyik irodával? (Neckermann, Medina....)
köszi!
Vik

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!