Keresés

Részletes keresés

z.p.e Creative Commons License 2001.07.20 0 0 2
Ja mégvalami .
A vasmagod 2 Tesla környékén feltehetőleg már telített lesz,azaz a mágnesed nem lesz erősebb(érezhetően),hiába növeled az elektromos teljesítményt.
De ez a 2 T csak általánosítva igaz , anyagfüggő a dolog.
Előzmény: z.p.e (1)
z.p.e Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1
Az 1500 watt úgy fog kijönni,hogy 230 V * 6,52 A.
Az R=U/I -vel ki kell számolnod a szükséges ellenállást. De a te esetedben az ellenállás a tekercs induktivitása (most nem emlékszem a képletére de függ a menetszámtól). Egy 1mm átmérőjű rézhuzal kibír akár 2 A-t is,de tekercsben érdemes 1mm-átmérőre 1-A-t bízni. Fontos,hogy az alkalmazható legvékonyabb huzallal próbálkozzál,mert az elektromágnesed méreteit ezzel csökkentheted és jobb lesz a fluxussűrűséged.
Előzmény: atp (-)
shranon Creative Commons License 2001.07.20 0 0 0
nekem fogalmam sincs :))
Előzmény: atp (-)
atp Creative Commons License 2001.07.20 0 0 topiknyitó

Biztos nem lesz túl népszerű ez a topic, de legalább hasznos.

Nekem rendszeresen felmerülnek olyan kérdéseim, amelyre a választ csak egy fizikában jártas tudná megadni. Én más tudományterületen képeztem magam, így igen lámer vagyok a fizikához, de gyakran bütykölök mindenfélét és sokszor elakadok mert nem tudok valamit kiszámolni. Biztos mások is vannak így vele.
Tegyünk itt fel minden féle kérdést, problémát, vegyesen a fizika területéről és segítsen aki tud !

Kezdem is :
Szeretnék egy elektromágnest csinálni, amely a hálózati 220 -ról működne és kb. 1500 wattot fogyasztana. Milyen átmérőjű vezetéket használjak, hány menet legyen, milyen - mekkora legyen a vasmag, hogy a legnagyobb erőt tudja kifejteni ? Hogyan kell kiszámolni egy elektromágnes erejét ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!