Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 373
Hogyan tudjuk lecsekkolni, együtt. Adams módszert javaslom, mert annak van a legtöbb köze a valósághoz.
Előzmény: Rőth Sándor (369)
Képkovács Creative Commons License 2009.01.08 0 0 372

Na, de könyörgöm, hol van meg bármelyik filmednek az előírt meredeksége, amin érzékenységet szokás ellenőrizni!?

 

Nem az a lényeg, hogy a hívásidőt betartod, hanem az, hogy a hívásod előrt karaktersiztika alaknak felel meg és ezen az alakon kell ellenőrizni az érzékenységet.

Előzmény: Törölt nick (367)
Gilmour. Creative Commons License 2009.01.08 0 0 371
Milyen különbségek vannak a különböző papírhívók között? Eddig csak a Forte semleges és hideg tónusú hívóit használtam.
Gilmour. Creative Commons License 2009.01.08 0 0 370

Amit Te is használsz. Múltkor írtál vagy beszéltünk róla, ha jó emlékszem. Sokáig eláll és "kiadós". Barit és RC papírhoz is kéne.

Előzmény: Törölt nick (366)
Rőth Sándor Creative Commons License 2009.01.08 0 0 369
Ezzel az állítással nem tudok mit kezdeni, ez a te állításod. Miért kéne ezt nekem igazolnom, vagy cáfolnom?
Előzmény: Törölt nick (367)
Képkovács Creative Commons License 2009.01.08 0 0 368

Ami még talán alátámasztja az elképzelésemet, nem tartom valószínűnek, hogy valaki felépítene egy profi analóg labort és ezzel párhuzamosan egy digitálisat is, ill. nem hinném hogy sok ilyen emberke lenne…

Pedig van ilyen élő ember :-)

Szerény személyem pl. 1997-2004. között egyidőben dolgozott tisztán optikai és digitális hibrid rendszerben is, amíg végül fizetőképes kereslet híjján teljesen leállította az optikai láncot. Hét év egymás mellett futtatás napi 8-12 órás rutinban azért nem mondható kevésnek...

 

Nem tudom, hogy miért olyan nehéz megérteni, hogy azokon a stációkon amiket most tanulsz, sokan mások már igen régen túl vannak.

Előzmény: Törölt nick (354)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 367
Szerintem csak 400ASA mondjuk az müfényen.
Előzmény: Scarabeus Affinis (365)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 366
D-72 töt?
Előzmény: Gilmour. (364)
Scarabeus Affinis Creative Commons License 2009.01.08 0 0 365
Mi az állítás?
Előzmény: Törölt nick (363)
Gilmour. Creative Commons License 2009.01.08 0 0 364
b31: Tudnál nekem keverni papírhívót, úgy 5 litert?
Előzmény: Gilmour. (355)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 363
Megpróbálhatom, ha válaszolsz egy kérdésre…

Szerinted hogyan lehet egy állítás valódiságát leellenőrizni? Pl. maradjunk a D3200 ?ASA-nál.
Előzmény: Scarabeus Affinis (361)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 362
„akit érdekel és aki használni akarja ezeket a dolgokat az majd megkeresi azt, aki tud neki segíteni. akiket pedig nem érdekel azok élnek tovább boldogan. de ehhez 2 ember kell. aki akarja és aki segít neki...”

- Nem nagyon értelek… Neked mi a célod, mármint miért fórumozol? Te szoktál nagyítani érdekel ez a technika téged?

Nekem csak egy találkozási lehetőség, és sok mindent személyesen, és nem virtuálisan szeretnék intézni. Egyébként pl. Agárdi úr és Nagy Péter sem szeretne idejönni, de a találkozóra meg szívesen eljöttek…

Ami még eszembe jut, Képkovács azért ír ide, hogy ellensúlyozza az állítólagos tévedéseimet, na most ha neki lehet, nekem miért nem…

Engem az igazság jobban érdekel mint, hogy nekem legyen igazam. A fotógráfiát gyakorlatban szeretem inkább mint elméletben, ezen kiindulásból csak gyakorlatban derülhet ki mi hogyan van a valóság szintjén. Pl. a D3200 az hogyan lesz 1000ASA D76-ban? Mert ugye ha nem lesz akkor már nem lehet annyira hinni azoknak a gyári prosiknak, mert ha ez nem igaz akkor lehet más se. És akkor baj van mert ledőlnek a bálványok…
Előzmény: posthero (359)
Scarabeus Affinis Creative Commons License 2009.01.08 0 0 361
Mi lenne, ha nem tekintenél senkit ellenzéknek, hanem fotóstársnak. Nem szeretnék új topikot nyitni, mert nagyon kevesen vagyunk, jobb lenne, ha mindenki együtt maradna, még te is.

Rőth Sándor
Előzmény: Törölt nick (360)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 360
„Elég nehezen tudom visszafogni, de megpróbálom. A fórum egy olyan felület, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket, megbeszélhetnek dolgokat, méghozzá szabadon! Ezeken a fórumokon olyan fotósok írogatnak, akiket a ff fotográfia érdekel. Kinek van ahhoz joga, hogy meghatározza, hogy ki, és miről írjon? Micsoda módszer az, hogy utasítgatsz embereket, hogy ne "ne válaszolj", " itt nem szkennelünk" stb, pusztán azért, mert ez neked nem tetszik. Vegyél magadnak egy felületet pénzért, írjál benne, amit akarsz. A fórum közösségi oldal, ha valaki csak beszélni szeretne a fotózásról, vagy éppen digitálisan állít elő képet, ahhoz neked mi közöd?”

- Ha egyel feljebb mész, ott van egy fül az van ráírva „topiknyitás”, csinálj magadnak egy olyat amilyet elképzeltél… Szívesen látlak itt ha analóg technikáról beszélsz… Nem muszáj ide jönni… Van annyi másik fórum miért nem lehet egy pusztán analóg. És itt tényleg nem szekennelünk :-)

„Az, hogy te hoztad létre a topikot, csak annyit jelent, hogy te mentél le a térre, és mondtál valamit, aztán a tömeg kifütyült.”

- Van annyi másik tér aki fütyülni akar menjen oda…

- Ha végre valaki az ellenzék közül megcsinálna egy érzékenységtesztet egy 3200ASA-nak árult filmen, vagy egy 1600-on és kiderülne miről beszélek, merthogy a gyári paraméterek sok esetben nem fedik a valóságot…

„Az előző hozzászólásokból látszik az emberek igénylik a közös fórumot, a másikat szétbasznod is hiba volt.”

- Mármint melyiket?

„Amit te művelsz az kirekesztés, megosztás! Az, hogy kiradíroztatsz hozzászólásokat megint csak nem egy hőstett, az egész attitűd valami diktatúrára emlékeztet.”

- Ha valami nem tetszik neked Te is megteheted, éltem a jogommal ez van…

„Azt kérem tőled próbálj meg egy kicsit toleránsabb lenni, ha valami nem érdekel, vagy nem értesz hozzá, akkor ne szólj hozzá, de a többieket hagyd, hogy megbeszélhessék a dolgaikat.”

- Konkrétan mire gondolsz amihez nem értek?

„Biztos vagyok benne, hogy több fotóst is érdekel a zónarendszer, meg egyéb kérdések, amikkel foglalkozol, csak várd meg, amíg kérdeznek. Az ember ösztönösen összeszorítja a száját, bármilyen finom tortát nyomnak a képébe erőszakkal.”

- Nem csak a zónarendszerről van szó… Nézzük már meg Koen barátunk kezdte még több mint egy éve, a FF. fórumon…
De megnézhetjük mit provokáltál a másik fórumban, nem reagáltam erre ide jöttél, Te is erőszakos vagy szerintem, milyen jogon kéred számon rajtam…

„Én is azt szeretném, ha lenne egy működő, hasznos fórum, ahol az is megbocsájtható, ha valaki a kazánjáról beszél, meg az is, ha nyomtatja a képeit.”

- Kazán jöhet nyomtató nem! Menj a sima FF. fórumra…

„Próbáld meg összeterelni a nyájadat, amit szétugrasztottál.”

- Tereld Te össze miért nekem kéne, nézz mér körül külön fórum van a Canon EOS450D beg a 350D nek. Miért ne lehetne egy csak analóg fórum, akit nem érdekel a digi idejön, de mehet két helyre is, vagy háromra vagy sokkal töbre.
Előzmény: Scarabeus Affinis (356)
posthero Creative Commons License 2009.01.08 0 0 359
akit érdekel és aki használni akarja ezeket a dolgokat az majd megkeresi azt, aki tud neki segíteni. akiket pedig nem érdekel azok élnek tovább boldogan.
de ehhez 2 ember kell. aki akarja és aki segít neki...
Előzmény: Törölt nick (358)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 358
És hány emberhez jutott el és hányan használják a mai napig?

Előzmény: posthero (357)
posthero Creative Commons License 2009.01.08 0 0 357
"Talajmente megpróbálta és neki nem jött be, és kitalált egy másik módszert aminek szintén a szenzitometria az alapja"

pontosan. viszont talaj nem tukmálta senkire. akit érdekelt annak bemutatta, akit nem érdekelt annak nem mutatta. és ez nagy különbség!
Előzmény: Gilmour. (355)
Scarabeus Affinis Creative Commons License 2009.01.08 0 0 356
Elég nehezen tudom visszafogni, de megpróbálom. A fórum egy olyan felület, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket, megbeszélhetnek dolgokat, méghozzá szabadon! Ezeken a fórumokon olyan fotósok írogatnak, akiket a ff fotográfia érdekel. Kinek van ahhoz joga, hogy meghatározza, hogy ki, és miről írjon? Micsoda módszer az, hogy utasítgatsz embereket, hogy ne "ne válaszolj", " itt nem szkennelünk" stb, pusztán azért, mert ez neked nem tetszik. Vegyél magadnak egy felületet pénzért, írjál benne, amit akarsz. A fórum közösségi oldal, ha valaki csak beszélni szeretne a fotózásról, vagy éppen digitálisan állít elő képet, ahhoz neked mi közöd?

Az, hogy te hoztad létre a topikot, csak annyit jelent, hogy te mentél le a térre, és mondtál valamit, aztán a tömeg kifütyült.

Az előző hozzászólásokból látszik az emberek igénylik a közös fórumot, a másikat szétbasznod is hiba volt.

Amit te művelsz az kirekesztés, megosztás! Az, hogy kiradíroztatsz hozzászólásokat megint csak nem egy hőstett, az egész attitűd valami diktatúrára emlékeztet.

Azt kérem tőled próbálj meg egy kicsit toleránsabb lenni, ha valami nem érdekel, vagy nem értesz hozzá, akkor ne szólj hozzá, de a többieket hagyd, hogy megbeszélhessék a dolgaikat.

Biztos vagyok benne, hogy több fotóst is érdekel a zónarendszer, meg egyéb kérdések, amikkel foglalkozol, csak várd meg, amíg kérdeznek. Az ember ösztönösen összeszorítja a száját, bármilyen finom tortát nyomnak a képébe erőszakkal.

Én is azt szeretném, ha lenne egy működő, hasznos fórum, ahol az is megbocsájtható, ha valaki a kazánjáról beszél, meg az is, ha nyomtatja a képeit.

Próbáld meg összeterelni a nyájadat, amit szétugrasztottál.

Rőth Sándor
Előzmény: Törölt nick (354)
Gilmour. Creative Commons License 2009.01.08 0 0 355
b31: Tudnál nekem keverni papírhívót, úgy 5 litert?
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 354
Még a „tudathasadásokról” a legnagyobb probléma SZVSZ, kik azok akik analóg módon szeretnének képet készíteni, D94A leszámítva mindenkivel találkoztam személyesen, és mintha itt nem lenne annyi „nézeteltérés” ezért lett ez analóg fórum, önző módon leginkább ezzel szeretnék foglalkozni. Gondolom vannak akik se így se úgy nem csinálnak képet, mármint otthon csak unatkoznak és azért vannak „itt” ill máshól :-). Kár, hogy IZS és Ihage nem jelenezik itt rendszeresen, de valszeg nekik mintha nem lenne az analóg FF. nagyítás annyira fontos mostanában… Remélem jelentkeznek előbb utóbb.

Szóval én nem látom annyira problémának ha két fórum van…

Így könnyebb az infót megtalálni itt az analóg, ott a digi meg a hibrid… Ami még talán alátámasztja az elképzelésemet, nem tartom valószínűnek, hogy valaki felépítene egy profi analóg labort és ezzel párhuzamosan egy digitálisat is, ill. nem hinném hogy sok ilyen emberke lenne…
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 353
Biztos időnként elszáll az agyam, és leállok vitatkozni, és felteszek olyan kérdéseket amik az illetőnek kellemetlenek… Mert esetleg „rávilágít” egy olyan területre amivel nincsen tisztában… És erre elkezdenek személyeskedni…

Pl. ki és hogyan értelmezi jól rosszul a zónarendszert, mivel elég sokat szenvedtem vele az elején, és felmerülnek problémák, gondolom aki próbálkozott vele azok közül többeknek több sarkalatos pont merül fel. Amikor valaki beszél a zónarendszerről egyszerűen csekkolható, hogy tényleg kipróbálta a gyakorlatban vagy csak olvasgatta. Ezért sejtem ki az aki próbálta és ki az aki „csak” olvasta, és bele kérdezek ezen szoktak megsértődni, majd személyeskednek… Nekem legnagyobb gondom (gyakorlatban) az elején a minta pontos vissza mérése volt. Gondolom aki megpróbálja annak szintén probléma volt, spotmérővel kísérleteztem. Amikor a ominózus D3200 at 400ASA-nak mértem spotmérővel nem akartam elhinni, több próbát készíttetem de nem ment 400ASA fölé. Sikerült vennem nagyon kedvező áron egy denzitométert, megcsináltam újra a tesztet megint 400ASA lett. 7-8 tekercs filmet elb@sztam, majd belenyugodtam, egyébként Talajmente előre megmondta…

Elméletben meg sok téves elképzelésem volt, push növeli az érzékenységet stb. Talajmente megpróbálta és neki nem jött be, és kitalált egy másik módszert aminek szintén a szenzitometria az alapja, többször beszéltem vele és hasonló nehézségeket tapasztalt mint én…
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 352
„Csak azért írok én is ide, hogy legyen józan ellenzék is, a semmivel alá nem támasztható kinyilatkoztatások mellé.”

 

- Többször elmondtam, senki ne csinálja azt amit mondok míg nem nézte meg a módszert amit követek működés közben, nem tudok jobb „alátámasztást” mint egy méretes nagyítást ami éles, viszonylag finomszemcsés, és a tónusok ott vannak ahova a felvételnél „jósoltam”. Ha jól emlékszem én nyitott voltam, minden gyakorlati bemutatóra, bárkinek személyesen szívesen megnézem a folyamatot ahogy képet készít, azonban senki nem akart semmit a gyakorlatban megmutatni. Nem hiszem el interneten vitatkozva bármit be lehetne bizonyítani, néhány apróságot leszámítva…  

 

Tehát kedves Képkovács azon kívül, hogy fikázol egy olyan embert, aki szinte napi szinten foglalkozik a technikával és elsősorban gyakorlatban nem értem mi a célod…

 

Ha valamit tévedek azt gyakorlatban bizonyítsd ne elméletben…

 

Ezt a fórumot pont azért nyitottam mert nem kértek belőlem a másikon, ha nem használja senki a gyakorlati fórumot akkor csak kettő marad…

 

Már majdnem egy évig megvolt egymás mellett a két fórum…  

 

Én úgy tapasztaltam így nyugodtabban foglalkozhatom azzal ami ténylegesen érdekel. Gyakran volt keveredés a hibrid és a hagyományos technikák között, aki szinte csak hibrid technikát használt nem nagyon akarta megérteni a csak analóg problémákat.

 

„Na, és szerinted melyik filmen van több információ? Egy r110, vagy egy r145 átfogásún?”

 

- Fogalmam nincs, nekem elég  információ az pl. a denzitásról, hogy a denzitás az amit a denzitométer mutat… Ez alapján el tudom dönteni milyen az adott hívás, és nem kell róla nagyítanom… Elhiszem, hogy elméletben spiller vagy, de engem az jobban érdekel amiket itt állítasz megállnak e a gyakorlatban. Megnézném szívesen hogyan nagyítasz… Hogyan és milyenre hívsz egy filmet…

 

Kedves Rónai Péter!

 

Elég sok mindent leírtam ide, viszont gyakorlatban megtapasztalni az egész más, ezért javaslom mennyünk el együtt fotózni, nézzük meg ki hogyan laborál stb.  

D94A Creative Commons License 2009.01.08 0 0 351

Hatalmas nagy a választék és a fejlődés. Ha hagyományos vegyestüzelésű kazánt nézzük, az árak 100 ezertől a csillagos égig terjednek. Egy kollégám építkezik és geotermikus fűtést csinál. Csak a hőszivattyú volt 500 ezer forint akciós áron. De hosszú távon megtérül. Ha van helyetek, érdemes kiépíteni a vegyes tüzelésű rendszert is, hatalmas előnye, hogy a háztartásban keletkezett hihetetlen mennyiségű papírhulladékot is el tudod vele tüzelni. A másik előnye a gázfűtéssel szemben, hogy a gázfűtés az lehű-felmelegszik-lehűl-felmelegszik. Ez a rendszer pedig folyamatosan egyenletes meleget biztosít. Hátránya: koszos, és meg kell tanulni használni:-)

Nekünk decemberben lyukadt ki a régi szeneskazánunk, egy kazánkovács bácsi gyártott ilyen kazánt, így került cakk-pakk 130 ezer forintba. Szerintem nyáron lépjétek meg a fűtéskorszerűsítést.

Előzmény: arry_ (350)
arry_ Creative Commons License 2009.01.08 0 0 350
tényleg hihetetlen...

mi apuékkal egy ikerházban lakunk

62e a gázszámla...

csak sajnos nekünk nincs vegyestüzelésű kazánunk, de ha ez így halad muszáj lesz venni egyet...

csak az utóbbi időben ott is hatlamas a fejlődés... nem tudom mire éri meg cserélni...

vannak ezek a fa elgázosító kazánok azok nagyon jó hatásfokúak...

vannak amik pelettel meg levéltől kezdve bálával is jól mennek

vannak a különböző hőszivattyúk meg gázmotoros fűtések...

aztán meg hőszigetelni is lehetne... de erre a házra az is legalább 2-3 milli Ft...

szóval nemtudom...
Előzmény: D94A (348)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 349
Hahó Urak! nagyobbra váltás miatt feleslegessé vált egy 6x6-os nagyítógép, ha kell valakinek, ócsón eladó! (Csak hogy ne lomoljon itt... mert a méhbe úgysem volna szívem beadni.)
D94A Creative Commons License 2009.01.08 0 0 348

Szia!

 

Rendszerint külső felvételekben használjuk az érzékenység miatt. Szép tónusos, finomszemcsés anyag, nagy brillanciával. A másik, amit használni szoktunk: Double X, nekem nem jött be, a nagy szemcséje miatt. Ha nincsen tölthető kazettád, akkor vadássz régi Forte, Agfa, Orwo bontható kazettára vagy menjél egy minilaborba és kérjél kiürült filmkazettát. A hívógépek nagy többsége nem a kazetta szájánál vágja el a filmet, hanem hagy rajta kb. 1 cm-es darabot. Ahhoz könnyne tudod ragasztani a filmedet.

 

OFF:

Azonkívül, hogy kevés gázt kap az ország, a megmaradttal is trükköznek valamit. Nálunk a gázkazán szinte egész nap megy. Nem forróak a csövek, a teának odatett 2 liter víz alig akar felforrni. Kíváncsi leszek, hogy ezt a gyenge gázocskát mennyiért adják nekünk. Sebaj, amint nagyobb összeghez jutok, jól bevásárolok szénből.

 

ON

Előzmény: arry_ (347)
arry_ Creative Commons License 2009.01.08 0 0 347
mire használható igazán az az anyag?

ha nekem nincs olyan adagoló izém meg kis fém kazettáim akkor sokra nem megyek vele igaz?

plus-x ről nagyon jókat olvastam valamikor régebben...
Előzmény: D94A (344)
arry_ Creative Commons License 2009.01.08 0 0 346
Nagyformátum

a Talajmente hozta létre anno
Előzmény: Ronai_Peter (340)
D94A Creative Commons License 2009.01.08 0 0 345

Bizony-bizony!

Igazad van!

Előzmény: Ronai_Peter (342)
D94A Creative Commons License 2009.01.08 0 0 344
 

Forgatásokból megmaradt tekercsek összesen 17teki( 1700m) viszont nem egy gyártás, öntés. Egy forgatáshoz ez a mennyiség kevés. Eltérő emulziószámúak. Amit hozok az "friss" 2 éves anyag. A régebbieket pedig lepróbálom. A beszerzés folyamatos, nagyon közkedvelt anyag. Eredeti ára 400ft/m!

Akit érdekel AZ MAGÁNBA ÍRJON MIVEL TÚL SOK A FÓRUM ÉS NEM TUDOM A JELENTKEZŐKET NYOMONKÖVETNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A címem:szilasszilard@gmail.com

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!