Keresés

Részletes keresés

exmv Creative Commons License 2007.10.11 0 0 223
Kedves SH,

A vasút oldaláról nézve a dolgokat is jobb lenne az általad javasolt "elzárkózás". A mozdonyvezetőket kevesebb stressz érné. A Panoráma ... topicban felvetett alul-, vagy felüljáró építése is sokat segíthetne. Sajnos a dolog gyakran ötletszinten megreked - minden jószándék ellenére.
Az ok pedig a pénz. És nem az általad felvetett Sokba kerül? kérdés miatt, hanem úgy általában: valamennyibe kerül...
A Bartók Béla út környékén lakók kilobbizták a zajvédőfalat. Azóta egy-egy része többször újra lett építve, mert a "lakosság" megbontotta, felgyújtotta. Ne érts félre, nem vagyok ellene a kezdeményezésednek, sőt, támogatom. Más kérdés, hogy támogatásom - hatás-, meg egyéb körök híján - ebben a hozzászólásban ki is merül...
(Ha gonosz akarnék lenni, csatlakozhatnék néhány korábban szólóhoz: aki a vasút mellé költözik, épít, számítson rá, hogy ott zaj is lesz...)
Tata tóvároskerti részében is kibulizták maguknak az oda építkezők a zajvédő falat. A vasút már vagy 100 éve ott van, melléhúzták a házukat vagy 20 méterre, aztán nekiálltak demonstrálni, hogy a MÁV építsen falat, mert zaj van... Elég hangosak voltak, meglett a zajárnyékolás.
Előzmény: SherlockHolmes (222)
SherlockHolmes Creative Commons License 2007.10.11 0 0 222

T. mv-k,

 

Egy másik fórumban arra írtam válaszként, elkelne-e a segítség az említett szakaszon azért, hogy az emberek nyugalmát kevésbé zavarja a zaj - és a dudálás.

Ezt a fórumot csak most utólag néztem meg, pedig volt róla szó.

 

Szóval Titeket alapjában véve nem hibáztatunk. Azt se látjuk, mi lehet a sín mellett, ha valamelyikőtök telidudával jön a Kerepesi úttól a Rákosi útig. mert lehet, hogy mi becsinálnánk a helyetekben látva a sinek mellett futó vagy dülöngélő alakokat. Vagy ha látnánk azt a szürkületben, amit Ti is, vagyis szinte semmit.

Szóval nem hinném, hogy alapvetően a szabályok megszegésére és mások életének veszélyeztetésére, a Ti szabadságotok reszkírozására akarunk itt rávenni titeket. Ha nem kell, akkor ne legyen telikürt. De ez nem igazi megoldás. Be kellene látnia az illetékeseknek, hogy Zugló Budapest része és egyre jobban beépül. Itt a vasútnak máshogy van helye, úgy, hogy lehessen biztonságosan dolgozni rajta és lehessen békésen élni is a környezetében. Vannak erre példák az európai városokban sok helyen.

Az se lenne helytelen, ha kezdeményezésünket Ti is támogatnátok. Nektek ugyan ezer hasonló esetetek lehet, hiszen Ti sok helyen átsuhantok, átdübörögtök, dudáltok. De mégis ez az egyik, egy fontos hely, ahol sok ember él.

Megáll bennem az ütő, amikor látom, hogy a gyerekek a grafittiket nézegetve - vagy esetleg alkotva, ezt nem láttam - kövekkel dobálják a sineket mert jó hangos, és köveket raknak a sínekre, mert ki tudja miért. Életveszélyes és ÉN kiordítok ilyenkor az emeletről, nem bírom ki, hogy ne szóljak. Nem a Lakóparkban lakók voltak. De teljesen mindegy. Egy olyan szétnyomott kő - ha nem is siklatja ki a vonatot, de okozha benne is kárt, ha elröpül és eltalál valakit, halálos sebet is okozhat.

Jó lenne, ha a sinek és közvetlen környezetük hermetikusan, kerítéssel el lennének zárva az emberek - és az 'állatok' - elől. A fővárosban. És ha már elzártság, az akár a zajról is gondoskodhatna, szigetelhetne.

 

Sokba kerül?

A mi egészségünk, nyugalmunk, gyerekeink álma mennyibe kerül?

A mv-k nyugalma és szabadsága mennyibe kerül?

Mi az hogy sok?

 

üdv

SH

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=72135634&t=9104440

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 221
na az utolsó mondatban tényleg ott a lényeg...

(és mégis indítja a nosztalgiavonatokat a MÁV... mert megéri neki a magamfajták miatt...)

Én is csak azt sajnálom, hogy legutóbb Bázakerettyén nem tudtam felülni egy ilyenre... (olyan gázul volt megtervezve a menetrend, hogy aki nem Lentiben száll fel az elfelejtheti)
Előzmény: Törölt nick (219)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 220
:) fojtott fejhangon sípoló gorilla?:))))) állat :))))
Előzmény: Törölt nick (218)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 219
Na ez is benne van a könyvben.
Előzmény: Törölt nick (217)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 218
Akkor Neked biztos bejönne a Szlovák Vasutak Gorilla becenevű villanymozdonyának a sípja. Olyan jó kis fojtott fejhangon szól. :)
Előzmény: Törölt nick (212)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 217
szerintem nem is kell ettől tartanotok :)

de szerintem ez a topik is pont erről szól - hogy ennek a problémának is két oldala van és hát mind a két fél a saját érveit hozza fel.

Kb. mint nekem, egyszerű földi halandónak jobban tetszik a gőzmozdony - mert más a feelingje, mert az én szememben különleges... Aki meg vezeti az mondjuk hülyét kap tőle ezért meg azért.. (attól nekem még mindig a gőzmozdony fog jobban tetszni max. ha felhívják rá a figyelmem akkor jobban észreveszem majd rajta a vezetőt vagy jobban sajnálom a környezetet)

Előzmény: Törölt nick (213)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 216
na ez volt a másik amit nálatok is felvetettem - hogy az átjáróval kéne valamit csinálni...

én egy fiatal csapatot szoktam csak látni -nagyon sokszor- a környéken... elég vadul néznek ki de amióta az egyik reflexből felírta annak a kocsinak a rendszámát amelyik meghúzta a miénket és sunyi módon le akart lépni azóta semmi bajom azzal, hogy ott dekkolnak. Sőt. Ha ők ücsörögnek az átjáró felé is akkor szerintem simán lehet velük beszélni...

egyébként 12 éve tényleg tök más volt itt a helyzet, akkor még a kutyáról is levettem a szájkosarat és úgy mentem át a kutyasulihoz... azóta eltűnt a munkásszálló, a cigányputrit felújították és Cziráki kastély lett belőle az üres telkekre drága házakat építettek, a lakásárak pedig szépen megugrottak és elég nehéz eladó lakást találni (nálunk legalábbis... mert a közlekedés nagyon jó, a környék biztonságos, élhető... az a csapat fiatal pedig sanszos, hogy ugyanaz mint akikről én is írtam)... de ez nem a Panoráma környéke, annak azért szerintem még kell néhány év...
Előzmény: Jucus81360 (211)
Jucus81360 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 215

Természetesen azt a világot én sem kívánom nektek. Én inkább csak a hangjelzésüket sírnám vissza.

Előzmény: Törölt nick (213)
Jucus81360 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 214
Lehet, hogy megtaláltuk a megoldást? Talán erre kellene kiélezni az esetleges jövőbeni leveleket. Hátha. Ha kitalálnának valami elfogadható hangú kürtöt, amit minden veszélyeztetett meghall, de a közelben lakókat nem zavarja, meg lenne oldva a probléma?!
Előzmény: Törölt nick (212)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 213

a gőzösöket én is szeretem, azokkal én is kiegyeznék egész nap

Mi nem annyira.A villany meg a dízelmozdonynál csak az teszi tönkre jobban az embert.Erről szó van a lentebb említett Moldova könyvben is.

Előzmény: Törölt nick (212)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 212
a gőzösöket én is szeretem, azokkal én is kiegyeznék egész nap (na azoknál speciel én is kirohanok az ablakhoz, hogy megnézzem őket és ha tudnám akkor fényképzném is)... azzal is egyetértek, hogy ha más hangja lenne a kürtnek amit nyomnak akkor azzal is szó nélkül kibékülne az ember... (ld. attól talán senki sem süketülne meg incl. vezető + ott lakók - a kiugrálókat pedig az is elijesztené... de a mostani az valami brutál hajókürt ami az ablakokat is megremegteti sok km. távolságból is...)
Előzmény: Jucus81360 (205)
Jucus81360 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 211

"Az arrafelé szívesen bandázgató fiatalságról még nem is beszéltem (bár lehet, hogy az utóbbi 12 évben megváltoztak a bandázási szokások a környéken - megérne egy szociológiai kutatást:-)))"

 

Na erről beszéltem...:) :(((

 

Ott ülnek a gyalogos átjárónál a korláton és beszélgetnek vagy ki tudja mit csinálnak. Kérdem én, miért pont ott????!!!!

Előzmény: Herr Director (78)
Jucus81360 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 210
Kár, talán ezen kellene változtatni/változtattatni.
Előzmény: zmagix (208)
Jucus81360 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 209

Rendkívül érdekes ez a topik most az elejétől olvasgatom és sorry, de elég gyakoriak az olyan hozzászólások, amik szólásra késztetnek.:)

 

Anno olvastam a Moldova könyvét: Akit a mozdony füstje megcsapott. Érdekes olvasmány, talán ezért is vagyok olyan együttérző a "vezérekkel". Ajánlom mindenkinek!

Előzmény: Törölt nick (61)
zmagix Creative Commons License 2007.10.11 0 0 208
A gőzős sípolása több ok miatt nem valósítható meg a mai dízel és villany mozdonyoknál. Egyrész az elve ahogy müködik, ott gőzzel, ma pedig levegővel.
Másrészt anno nem volt akkora motorizáció, meg egyéb zajok, de ma már vannak (bőven). Így indokolt lett a légkürt hatalmas hangjának bevezetése.
Egyébként van a mozdonyok többségén síp is. Van aki ezt is használja bizonyos esetekben, de ha gond van akkor ezt nem szabályos, valamint nem rögzíti a regiszter sem.
Előzmény: Jucus81360 (205)
Jucus81360 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 207

"Pontosan így van,minden mondat igaz.Többnyire olyan vadbarmokkal találkozom,akinek aztán nyomhatom,marhára nem hatja meg.Egyet érek el vele,hogy a fülem tönkremegy és az egész környéket felverem."

 

Kerékpárúton bicikli kontra gyalogos szinten egyszer ugyanezt tapasztaltam. Örjítő!!!! Mondjuk ez azért nem álltalános, csak a közeli APEH dolgozokra...

Előzmény: Törölt nick (38)
zmagix Creative Commons License 2007.10.11 0 0 206
A fiatalok és az idősek nagy átlagban a legveszélyesebbek. Ez az én tapasztalatom az elmúlt évek során. A fiatalok túl magabiztosak, azt hiszik, hogy mindenre képesek, lebecsülik a másik képességeit. Illetve sokszor álmosak, kómásak, vagy sietnek mert el vannak késve. De az is lehet bömböl a zene a fejükön és mennek mint a vakbogár...
Az idősek is néha alábecsülik a távolságokat, lassabban már, nem látnak és/vagy nem hallanak jól.

Mindkettőjükre igaz az is, hogy lusták. Azaz tiltott helyen és módon kelnek át a vasúti pályákon. A 100% biztonság a magas falak, kerítések, alúl és felüljárók lennének csak.
Addig pedig marad a szlogen: Szemed a pályán legyen...
Előzmény: Jucus81360 (204)
Jucus81360 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 205

Nekem már van egy-két képem, ha gondolod.:)

Egyébként a gőzösöknek írtó édes kürt hangja van. Én már annak is örülnék, ha olyanokat szerelnének be mindegyik vonatba vagy azt a bizonyos utasoknak szóló jelző kürtöt nyomnák felénk is, amit valaki említett itt korábban. Azt a gyalogosok biztosan meghallják, az autosok is gondolom, ha mi csukott ajtónál, ablaknál is...

Előzmény: Törölt nick (25)
Jucus81360 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 204

Azt hiszem én sem tennék másként a helyedben.:((( Annak ellenére, hogy én szenvedője vagyoka  kürtölésnek.:(

Sokszor látom, hogy valakik (, gondolom fiatalok), mindig ott hettelnek a gyalogos átkelőnél. Miért pont ott? Nem értem! Az is elég zavaró lehet.

Biciklisként is azt tapasztalom, hogy a gyalogosokkal van a legtöbb probléma.:(

 

Jucus

Panoráma

Előzmény: Törölt nick (196)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 203
Van amelyiken igen.100-as giganton,interpicin,meg gondolom az újabbakon.300-as szergejen is állítólag.
Előzmény: Törölt nick (202)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 202

elsumákolt kürtölés

Erről jut eszembe: ugye azt is regisztrálja az óra? Vagy nem?

Előzmény: Törölt nick (196)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 201
Hoppá,ilyen a szergejen is van.Csak ott mindig ugyanazt írja.Csupa nullát.
Előzmény: exmv (197)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 200
jé, tényleg. most, hogy mondod...
Előzmény: Törölt nick (198)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 199
miért nem ezzel kezdted?:)))) (a többi is jöhet ilyen formában:))) köszi:)
Előzmény: exmv (197)
exmv Creative Commons License 2007.10.10 0 0 197
47°30'39.83"N
19° 9'16.07"E
:)
Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 196
10-ből 9-szer a hangjelzés ellenére is van olyan gyalogos, biciklis, aki átmegy a vonat előtt. Eddig valahányszor arra jártam, ezt tapasztaltam - főleg a Rákosrendező felöli végén. Úgyhogy továbbra sem az fog érdekelni, hogy a házakban éppen mi történik, hanem az, hogy én minden tőlem telhetőt megtettem az emberélet védelmében. Az, hogy a hangjelzés ellenére vannak olyan felelőtlen emberek is, akik megkockáztatják a saját halálukat, inkább nem véleményezem. Volt már gázolásom, nem egy kellemes élmény, de nem akarom, hogy a hangjelzés elmaradása miatt egy újabb képzeletbeli strigulát húzzak. És főleg azt nem fogom megreszkírozni, hogy a tolerancia miatt elsumákolt kürtölés miatt esetleg elhunyt halála miatt hosszabb időre távol kerüljek a családomtól egy kevésbé komfortos, államilag fenntartott intézmény falai közé zárva. És ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül a mv-k között, azt hiszem...
m61019andras Creative Commons License 2007.10.10 0 0 194
Ebbe most ne menjünk bele, mert valószínű használta a kürtöt a vezér csak vagy discmannel biciklizett a lány vagy nem is figyelte. Ezért mondom én azt, hogy inkább húzza rá akár öt másodpercig mint semeddig és ébredjen fel az egész környék, mert az emberélet mindennél többet ér.
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 193
megvan.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.10 0 0 192
jaja... a gyalogos átkelőt látom, csak nem tudom beazonosítani a környéket - nem tudom hol van az a szakasz ahol a bal oldalon is erdő van ... (ebben nem vagyok túl jó)
Előzmény: Törölt nick (190)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!