Keresés

Részletes keresés

Nagy G. Creative Commons License 2002.06.24 0 0 89
Köszönöm szépen!
A marhaba-t választottuk, julius 8-án megyünk.

Köszi

Nagy G.

Előzmény: CHi (82)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.24 0 0 88
Sziasztok!
Járt már valaki Hammametben a Coralia Palm Beach nevű szállodában? Oda megyünk nászútra, és szeretnék róla néhány infot kapni!!!
Előre is kösz!
nettike
ladis Creative Commons License 2002.06.22 0 0 87
Tetszenek a pingvinek! :) Mellesleg valóban finom üdít?t adnak... 1 fabatkás - dínár - áron. (Hm. Jól emlékszem az árra?)
OFF
Éppen most voltam az egyik bevásárlóközpontban és egy hírt olvastam az egyik utazási iroda ajtaján:
"... a 2. és 3. emelet felújítása csúszik, így a szálloda még nem üzemel teljes kapacitással, de mindent megtesz vendégei nyugalmáért. A medencék közül csak a központi medence üzemel. A 'Snack in the pool' szolgáltatást a szálloda éttermében lehet igénybe venni..."
Ez egy Görög nyaralási tájékoztató alatt volt. Na: oda bizton nem mennék!
ON
Az imént pedig belepillantottam az egyik videomba. Összekevertem a kazettákat ezért Tunézia helyett a floridai tengerpart tünt fel... és a víz széle tele sok szép szeméttel... No ilyet nem láttam sem Sousse, se lentebbi - pl. Mahdia idegenek által rendszerint nem látogatott - tengerpartján.
Előzmény: CHi (85)
RÓZA Creative Commons License 2002.06.15 0 0 86
Sziasztok, A Dino Club Ruspinával kapcsolatban szeretnék érdeklődni. A másik topikban olvastam pecos élményeiről, de egy-két dologra még kíváncsi vagyok. A főépületet vagy a bungalow-t ajánljátok? Milyen a kaja?
Köszi a segítséget!
CHi Creative Commons License 2002.06.14 0 0 85
Négy év alatt nagyott fejlődött a világ és benne a tunéziai idegenforgalom. :-)
A monastiri szállodákról semmit sem tudok, de többekkel beszéltünk, akik Sousse-ban vagy a környékén voltak. Egyetlen egy hasonló negatív tapasztalatot sem említett senki.
Még csak hasonlót sem.

Amit biztosan állíthatok: két hete a sousse-i parton egyetlen medúza sem volt.

Volt más. Rendszeresen megjelent két előírásosan (pingvinnek) öltözött pincér egy-egy tálcával, és "vííííííítamin, frútkoktéééél, fresoranzs, raspberri, lemmondzsúsz"-t kántálva bejárták a partot a friss és hideg gyümölcsleveket kínálva, á 2 TUD. :-))))

És ha a halászok nem fogtak halat, akkor aznap nem volt a tengerparti "Fresh Sea Food" bódéban "Fish of the day". :-)

Előzmény: dittt (83)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2002.06.14 0 0 84
Tunézia Japán 0:2 Hát most biztosan alaposan a mentateáspohár fenekére néznek a tunéziaiak, és a megvadult drukkererek roppant brutalitással fogják tovább pöfékelni a vizipipájukat.
dittt Creative Commons License 2002.06.14 0 0 83
Sziasztok!
4 évvel ezelőtt voltam Tunéziában a Medinával. Tudom, hogy volt már olyan hozzászólás, ami nem ilyen "régi" tapasztalatokat írt le, de azért talán ez is hasznos lehet. Mi Monastir mellett voltunk egy 3*-os szállóban. Sajnos nem olyan szobát kaptunk, amilyet kértünk és az idegenvezető hölgy egyáltalán nem tudott nekünk segíteni. Így nekem kellett angolul alkudoznom s így jutottunk 2 nap után megfelelő szobához. Az, hogy Monastir mellett van a szállodád még nem jelenti azt, hogy feltétlenül azt, hogy Monastir repülőterére érkezel és onnan mész haza. A mi turnusunk Tuniszba érkezett és onnan is jött haza. Az egy héttel korábbi turnus Monastirba és -ból. Mi július végén voltunk és sajnos a vízben nem tudtunk fürödni a medúzák miatt. Kirándulásokon beszélgettünk másokkal, ők nem akadtak medúzába. Nekünk viszont az egész két hetet megkeserítették. Minden nap lenéztünk a partra hátha..., de maradt a medence.
A két napos sivatagi kirándulást nagyon ajánlom. Elég fárasztó a távolság és a nagy meleg miatt, de a látnivalók, az élmények feledhetetlenek.
Az ellátás viszonylag jó, bár a miszállodánkban nagyon furcsa volt, hogy a megadott időintervallumon belül nem akkor mentünk vacsorázni amikor akartunk, hanem pontos időre osztottak be minket. Így nem ehettünk addig amíg akartunk, mert egy későbbi időpontra újabb család volt beosztva. Ha a nekünk kiosztott asztal foglalt volt, mert az előttünk lévő család még evett, nem ülhettünk le egy másik üres asztalhoz. Ilyet más országban még nem tapasztaltam.
CHi Creative Commons License 2002.06.14 0 0 82
Hi!

Konkrétan a szállóról nincs infóm, bocs.
Amit érdemes a tárgyban tudni: Port el Kantaoui egy régi kikitő, amit körbeépítettek appartmanházakkal, hotelekkel, üzletekkel és szórakoztató látványosságokkal - nevezetesen kettővel, egy állat- és növénykerttel (éredemes megnézni!) és egy kis, kimondottan gyerekeknek való vidámpark-félével.
Jellemző, hogy maga a kikötő is bécsi, müncheni, párizsi és egyéb ilyen bejegyzésű yachtokkal van tele, a "rakpart" pedig ultramodern sétálóutca.
Gyönyörű és drága hely, ahol egyetlen dolgot tudsz csinálni: pénzt költeni, sokat, rövid úton. Mármint egy rövid út mindkét oldalán. :-)
Nincs olyan, hogy Port el Kantaoui belvárosa. Az egyész egy kb 1 km sugarú háromnegyed kör a kikötő-öböl körül.
Mindez Sousse-től kb negyed órai tuk-tukozásnyira. :-)
A Marhaba Beach Sousse északi részén, a városon majdnem kívül van, de fél óra alatt besétálhatsz a városba, ami _valóban egy nagyváros_, annak minden "kellékével".
Mi már másodszor a Marhaba Beach-ben voltunk, és teljesen megfelelt, minden szempontból.
Könnyedén eljuthatsz bárhová, ugyanakkor nem a városban vagy.
Szóval én a Marhaba-t javaslom. :-)
(Add át üdvözletünket a személyzetnek!) :-)

Biztosan van, és nem is kevés. A Marhaba 4 csilis, ami ott azt jelenti, hogy normál európai pénztárcára szabott, de minőségi, profi. És tökéletesen elég is, hacsak nincsenek extra igényeid, mint vízágy(ú) vagy hercegi lakosztály. :-)

Előzmény: Nagy G. (80)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2002.06.13 0 0 81
Hmm tengervíz. Tegnap vagy másfél órát keresgéltem, de nem találtam adatokat a víz hőmérsékletéről. Mi egy éve kb. ilyenkor voltunk, simán elvoltak a gyerkőcök. Várat építettek, kavicsikat, kagylókat gyűktögettek, döglött medúzát preparáltak :) ha éppen megunták a tengert. De a gyerek ha fázik csak kijön a vízből!Kint meg dög meleg van.
Előzmény: kutrincza (79)
Nagy G. Creative Commons License 2002.06.12 0 0 80
Hali!

Tud e valaki infóval szolgálni Port El Kantauiban található Palm Marina Hotelről. Hol van, milyen távolságra Port E.K. belvárosától és Sousstól?
Választanunk kellene a Marhaba Beach és a Palm Marina között.
Van e különbség a 4 és az 5 csillagos szálloda ital és étel árai között?

kutrincza Creative Commons License 2002.06.12 0 0 79
Tengervíz hőmérséklete milyen ? Kisgyerek már pancsolhat benne szerinted órák hosszat ?
Előzmény: Ga (78)
Ga Creative Commons License 2002.06.11 0 0 78
Jelentem, a rétestésztás cuccot "brick"-nek hívják...
Egy hete jöttünk vissza a párommal. Megint nagyon jó volt, megint piszkosul élveztük és - ha az égiek is úgy akarják - megint megyünk néhány hónap múlva...
Isteni volt az idő, a tenger tiszta, a nap sütött, az emberek kedvesek voltak, a kaja még mindig remek, a bazárban még mindig mi alkuszunk a legjobban... ;o))
Menjetek, élvezzétek, csak vigyetek magas faktoszámú napvédőt!
Jó nyaralást mindenkinek!
Előzmény: Latya (K.L.) (77)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2002.05.20 0 0 77
aZ A RÉTESTÉSZTA SZERŰ VOLT NÁLUNK IS, nagyon finom!
Előzmény: Ga (76)
Ga Creative Commons License 2002.05.20 0 0 76
és feltétlenül nevezz be a chapatira, amit az utcán árulnak és a tunéziai "hot dog" vagy "hamburger" néven fut.
ez egy fűszeres kenyértészta, amit ott az orrod előtt sütnek meg egy vaslapon. ,egkenegetik minden jóval, salátákkal, miegymás, csinálnak bele egy isteni, zöldfűszerekkel teli rántottát és vagy tonhallal vagy pedig csirkével rakják meg. isteni!
mi nem vagyunk gyenge étkűek a párommal, de böcsülettel tele lettünk egy chapatival és már vagy 3 dínárt is fizettünk 2 db-ért.
vannak még helyi specialitások, de a nevük?... előételnek szoktak egyolyasmit, hogy rétestészta szerű batyuba beleütnek egy tojást, zöldfűszereket, összecsippentik és olajban kisütik. ez is van mindenféle ízben.
szerintünk mindent érdemes megkóstolni, nekünk nagyon ízlett. mindenképpen javaslom a helyi étkezdéket. ismered azt az alaptételt, miszerint oda kell menni enni, ahová a helyi erők csődülnek, mert az tuti jó.
:o))
Előzmény: kutrincza (73)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2002.05.16 0 0 75
Nekem valami töltött paradicsom volt a kedvencem. De hogy ez mennyre specialitás egy svédasztalos európai vendégekre számító szállodai konyhában , azt nem tudom.
Előzmény: kutrincza (73)
CHi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 74
Kimondott tunéziai specialitásra nem emléxem. Amit mindenképp érdemes megkóstólni, az a kuszkusz. No meg persze a halak, tengeri herkentyűk. :-) Ezek bőséggel vannak, mindenféle formában.
Mivel rengeteg mandulát termelnek, isteni marcipánjaik vannak. Ezek kicsit más ízűek, mint itthon, de nagyon jók.

Mindent olívaolajjal csinálnak, ez lehet, hogy szokatlan lesz.

A bukha-t - fügepálinka - ki ne hagyd! :-)

Előzmény: kutrincza (73)
kutrincza Creative Commons License 2002.05.14 0 0 73
Akkor ha már kaja, mit ajánlotok, mi az, amit feltétlenül meg kell kóstolnom ? Van valami specialitásuk ?
Ga Creative Commons License 2002.05.13 0 0 72
szerintem hanyagoljuk a témát... :-/
maradjunk annyiban, hogy igenis lehet sőt érdemes végig kóstólgatni itt is, mshol is az ország specialitásait. ami koszosnak látszik, lehet, hogy tisztább, mint amit itthon látsz a fényesre suvickolt kirakatokban...
jómagam mindig elcsodálkozom, hogy vagyok képes jóízűen eszegetni egy-egy vendéglátóipari egységben, amikor pontosan tudom, mi zajlik a színfalak mögött... ui. kipróbáltam, láttam, tapasztaltam...
Tunéziához (is) hozzátartozik a konyhaművészete is az utcától a luxus étteremig... próbáljátok ki!
Előzmény: Sunbird (71)
Sunbird Creative Commons License 2002.05.13 0 0 71
Lehet, hogy nem tisztábbak a hazai vágóhidak, de a levágott állatokat (fél sertést, negyed marhát) legalább hűtőben tároják addig amig a kedves vevő meg nem vásárolja, pedig nálunk nincs is 50 fok.
Előzmény: Ga (67)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2002.05.13 0 0 70
Múlt évi Tunisair Charter járatok: Csütörtökönként a Tun Exp, és a Karthagotour repül, Kedden a Slim Reisen, Neckermann, Medinatours. ( A karthagot, meg a Medinát lehet, h felcseréltem) A Tunisair honlapon fent vannak a charter járatok (is) így ki lehet nézni, h melyik iroda mikor fog repülni. Érdekes, hogy vannak időpontok amikor a TunExp. nem a szokásos esti indulással megy, hanem délben indul és egészen emberi időpontban érkezik.
Menetrend szerint Kedd: Momastir-Budapest-Monastir
Csütörtök: Tunis-Budapest-Tunis. Ha tele van egy charter, akkor egymás között is csereberélnek az irodák, illetve áttesznek menetrendszerintire. Van amikor tényleg az utolsó napokban dől el, hogy melyik gépre tesznek fel.
Járt még a Travel Service is Chartert, de másról ( Malévról ) nem is hallotam. Késés nem jellemző, sőt mi már akkor felszálltunk, amikor csak a beszállási idő volt. Mindenki megjelent a reptéren, akkor meg mit tököljünk, és elindultunk. Mondjuk ez az esti indulásnál ezért előny. A fél órával hamarabbi indulással, meg a menetidőre ráhagyott 20-30 perccel egy órát nyertünk, és ez a gyerkőcök nyüszögési időküszöbét kitolta.

De továbbra is javaslom a másik topicot (is)( Tunéziai élmények), mert ott sok élménybeszámoló vagyon!

Előzmény: Sunbird (58)
hoppaaa Creative Commons License 2002.05.13 0 0 69
Nem lett bajunk a boltban vásárolt édességtől, meg az út mellett vásárolt gyümölcstől, gyrostól sem.
Előzmény: kutrincza (64)
hoppaaa Creative Commons License 2002.05.13 0 0 68
Meg még a jószág feje is kinn volt az ajtó mellett felakasztva, hogy a hús mibenléte könnyen azonosítható legyen. Hűtőpultot nem láttam... és nem volt különbség város meg nem város között, max a város központja meg a külső részek között.
Előzmény: Sunbird (66)
Ga Creative Commons License 2002.05.11 0 0 67
idézem önmagam egy másik tunéziáról szóló topicbeli hozzászólásomból:

"az arab világ húsevési szokásairól: _nem_ tárolják, hűtik, fagyasztják a húst, hanem frissen és rituálisan vágják, tehát még vértelen is. ha jártad az országot, láthattál útmenti fogadókat, ahol egy marha vagy birka tetem lógot, esetleg egy merő vér volt alatta a föld. jelenti ez azt az (helyi) utazónak, hogy most vágtak és még annyira friss, hogy vérzik..."

ergo: a kiakasztott darabok nem tárolva vagyon ott és főleg nem teve, hanem birka vagy marha az áldozat.
szerinted a hazai hentesboltok, vágóhidak mennyivel gusztusosabbak, tisztábbak, miegymás?

Előzmény: Sunbird (66)
Sunbird Creative Commons License 2002.05.10 0 0 66
Nem nagyon emlékszem, hogy a szállodán kívül ettünk volna, de az tisztán él amikor a sivatagi szafarin voltunk és az idegenvezető mutatta, hogy az ott egy hús bolt. A bolt elött kampókra felakasztott állat (főként teve) darabok. A magyarázat: nincs hűtő, így amit levágnak azt kiakasztják, hogy a kedves vásárló lássa, hogy mi a választék. Persze a legyek is alaposan megnézik. Én ebből biztosan nem ennék, de hangsúlyozom, hogy ez a sivatagban volt. A városokban biztosan más a helyzet, hiszen Tunézia még mindíg elég közel van Európához, legalábbis egyes részei. :-)

Anita

Ga Creative Commons License 2002.05.10 0 0 65
mi (CHi és én), mint azt a korábbiakban is olvashatod, végig ettük az országot. szerintünk bátran, ui. az vallási/étkezési szokások magasszintű tisztaságot követelnek meg, még ha az másképp is néz ki. kár is lenne kihagyni!
:o))
Előzmény: kutrincza (64)
kutrincza Creative Commons License 2002.05.10 0 0 64
Akkor még egy kérdés a Tunéziában jártaktól ! Szállodán kívül mennyire bátran lehet élelmiszert fogyasztani ? Van valakinek ezirányú tapasztalata ? Csak a helyi ízek kipróbálása végett ...
CHi Creative Commons License 2002.05.10 0 0 63
Egy hétből - szerintem - kár három napot feláldozni. Én csak az egyik túrára mennék el, a másikra majd legközelebb.
Előzmény: Z-M-an (62)
Z-M-an Creative Commons License 2002.05.10 0 0 62
Chi, Ga, Sunbird!

Köszi a válaszokat. Megnyugodtam. :-) Egyelőre nem fizettem be itthon semmi fakultatívat, majd kint meglátjuk. Sajna csak egy hét lesz :-(

Ga Creative Commons License 2002.05.09 0 0 61
ya, és az utasok számának megfelelő mennyiségű charter lesz, lehet, hogy csak egy, lehet, hogy 3 és nincs rá recept, ki hova kerül, ill. azok, akik messzebbre mennek, vélhetően korábban indulnak a hosszabb transzfer miatt.
Ga Creative Commons License 2002.05.09 0 0 60
javasol6tok?
mondjuk kedden este 10-kor érkeztek meg, hulla vagy, meg minden. szerdán degelj, lazíccs, terepszemle. csüt-péntek sivatag, majd azt is ki kell heverni. legfeljebb a 2. hétbe is jut egy nap túra, mert ha jól értettelek, akkor lesz 2. hét is és még mindig marad majdnem egy egész heted dagonyázni.
mind2 túra összes napja hajnalban indul és késő este érkezik, ami az jelentené, hogy ha kedden indulsz innen, péntek késő estéig csak úton vagy. ha bírod, jó.
Előzmény: Z-M-an (56)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!