Keresés

Részletes keresés

chromax Creative Commons License 2005.04.16 0 0 179

Nyugodtan vedd a motorosat. A tükör ugyanannyi, a 60-assal fixen sem lesz jobb a vétel, mint forgatva. Nekem a 60-as tükörrel az első esőnél már bekockásodott majdnem minden.

 

Álló tükörrel alapból egy holdat tudsz venni. Azt meg lehet csinálni, hogy feltetetsz még 1 fejet, és akkor egy állásból lehet venni az Astra-t és a Hotbirdot. Ezeken elég sok adás van, de van még jópár izgalmas hold ezen kívül is. Ehhez nem árt a 90-es tükör.

 

Az EVO nem tudom mivel tud többet - egyébként ne a weben nézd az árakat, érdemes bemenni üzletbe, sokszor elég egy kicsit összehaverkodni az eladóval, szerelővel, máris jelentős megtakarításokat lehet elérni* :)

 

Igazából annyira bagatell már az árkülönbség a motoros és nem motoros rendszer között, hogy én biztos nem az előbbit választanám.

 

* és ilyenkor mindig meggyőződöm róla, hogy ha üzletem lenne, bizony nekem kellene ott állni a boltban, mert különben átvágnak mint macskát a palánkon.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: hpszi (178)
hpszi Creative Commons License 2005.04.16 0 0 178

köszönöm a felvilágosítást!

közben próbálok utána nézni a műholdas dolgoknak és áraknak a weben.

Alapvetően nem akarok előfizetni semmire (csak végső esetben), se UPC-re, se kábelre. A magyar adásokból elég annyi amennyit egy yagival fogni lehet - még sok is. A kábelrendszerbe sem szeretnék beleavatkozni galvanikusan, csak azt hallottam, hogy akkora a sugárzás, hogy elég csak mellé rakni az én antennámat és látható - ezt azért kipróbálnám.

Most leginkább egy álló (nem motoros) rendszeren gondolkozom  - a motoros nagyon megdrágítja (nagyobb tükör, motor).

 

A kérdésem (ha még lehet):

Mit lehet egy álló rendszerből kihozni? - tehát a lehető legtöbb (fajta) műsort, holdat szeretném látni.

Egy kombinált (dupla) fejhez mekkora tükör kell?

Lehet esetleg 3-4 holdat is látni fix tükörrel?

 

Vagy inkább álljak rá az Astrára és maradjak nyugton

 

másik:

mivel tud többet az Evolution?

van egy sima eladó, gondolkozom rajta

 

köszi a segítséget

Előzmény: chromax (177)
chromax Creative Commons License 2005.04.16 0 0 177
Az említett tükör + fej nagyjából reális árú, attól függ anno milyen konstrukcióban adta a UPC - ilyen tükör - fejem nekem is van, nem került akkor semmibe.
Előzmény: hpszi (174)
chromax Creative Commons License 2005.04.16 0 0 176

hpszi:

 

a műholdvevő szett a következőképpen épül fel (minden eleme variálható)

 

- tükör (itthon ajánlott legalább 90-es ha forogni akarsz. az egy dolog, hogy az Astra erősen sugároz, de más holdaknak vannak olyan nyalábjai, amik kisebb tükörrel nem jók). Ára: 2-3.000 Ft-tól felfelé (minél nagyobb annál drágább). Egy 90-es tükör olyan 5-7.000 Ft. Lehet használtat venni, csak kérdezz rá miből van, meg meg kell nézni nincs e megsérülve, rozsdálva.

 

- fej: ma már 0.3 db-eset érdemes venni,  5-7.000 Ft. Használatat ebből nem vennék.

 

- motor: két fő típusa van, van az ún. tolómotor és a diseq motor. Utóbbi a divatos most. kb 15.000 Ft.

 

Ehhez szerelvények, stb. kb 6-7.000 Ft.

 

UPC kártyát venni leginkább a hivatalos forgalmazónál lehet. Kalóz kártya nem nagyon van, inkább ún. "szervízkártyák" amiket a cégtől nyúltak le. Ha viszont UPC-t akarsz nézni, akkor megint nem biztos, hogy a Strongot kell megvenni, mert abba még kell venned egy Cryptoworks modulfogadót, kb. 20.000 Ft-ért. Kicsivel többért már komplett beltérit kapsz, univerzális modulfogadóval. Bár ha elhozod a UPC-től az általuk adott beltérit, akkor mindegy. Ahhoz hogy nézni tudd, az Astrán kell állni a tányérnak, ha nem ott áll, nincs UPC, csak ha visszaforgatod. Egyébként nyugodtan el lehet forgatni (azért mondják ezt, mert az ő általuk adott beltéri az Astra vételén kívül másra nem jó).

 

A fej polarizációjával meg ilyesmikkel nem kell foglalkozni.

 

UPC kártyával meg forgatós vevővel nem sok értelme van a kábel-tv jellopással foglalkozni, hiszen minden csatorna elérhető anélkül is. Problémás, ha valakinél elszaródik a vétel, és felfedezik a kábeledet.

 

 

 

 

Előzmény: hpszi (174)
hpszi Creative Commons License 2005.04.16 0 0 175

Na még egy utolsó (utáni):

Mit takar az Evolution nevecske (mivel tud többet)?

hpszi Creative Commons License 2005.04.16 0 0 174

köszi Chromax a választ, megerősítettél a gyenge szakértelmemre alapozott érzésemben.

Az igazat megvallva én nem is igazán TV-zni szeretnék, hanem vadászgatni, persze azért megnézek egy-egy műsort, de aztán tovább állok.

 

Az árképzést még nem nagyon látom át az antennánál: külön van ára a fejnek és külön a tükörnek? esetleg van még valami, amire szét szokták bontani? (tartó oszlop, fejtartó). 5ezerért nem túl olcsó Shtirley által kínált 65-ös tányér 0,7dB-s fejjel?

 

Na mindegy, a Strong SRT 4355 beltérire hajlok, aztán nézek hozzá antennát.

 

Hogy állunk a fejpolarizációval? Gondolom, az alap vert-horiz polarizáció már evidens és a jobbra-balra forgó? ezekre külön figyelni kell a beltérinál és a fejnél is?

A fejnél úgy tudom, hogy van mechanikus (teflonlapocska), meg mágneses 'depolarizálás' - ezt figyelembe kell vennem a beltérinél?

Ez a 4355-ös tudja ezeket?

 

A kártyát (pl. egy UPC-t) lehet venni (szerezni) külön is? És akkor nem kell rátapadni az Astrára? - mint ahogy az UPC honlapján olvasgattam: állandó kapcsolat kell, még kikapcsolt állapotban is, mert akkor jöhetnek a szoftver frissítések, meg az autentikáció miatt.

 

A türelmeteket és kitartásotokat próbára téve még egy utolsó, kicsit illegalitásba kacsintó kérdés:

Hogyan lehet legjobban összgyűjteni egy kábelTV szórt jeleit?

konkrétabban:

itt lógnak előttem a tetőről jövő koax kábelek, amin (gondolom) a tisztességes előfizetők kábelTV adásai futkosnak - hogy ne menjen kárba az innen megszökő jel, gondoltam összegyűjtöm és visszajuttatom a kábelTV társaságnak (csak előbb megnézem), nekem is fut ott koaxom, de az valahogy kikötődött az idők során és elosztóval rácsatlakozni valakire nincs pofám - de mellé szegődni még lenne.

szóval, mi a bevált technika erre? (csak semmi galvanikus kapcsolat!)

 

Előzmény: chromax (171)
hpszi Creative Commons License 2005.04.15 0 0 173

köszi, jó néhány kérdésemre Shtirley-től telefonon már választ kaptam - amitől újabbak merültek föl:

hol találok olcsó 70-100 cm-es, forgatható motoros tükröt (esetleg 1 dB alatti fejjel)?

nincs valakinek véltelenül fölöslegben? - akár csak motor is érdekel!

használtat szabad ebből venni?

Előzmény: hpszi (169)
Shtirley Creative Commons License 2005.04.15 0 0 172

Sziasztok!

 

Chromax korrekten megválaszolta az összes kérdést, így már hozzáfűznivalóm nem nagyon akad. Talán csak annyi hogy, nálam semmiféle kockásodás nem jelentkezett az Astra és a Hotbird adásainak vételénél, de ettől függetlenül egyetértek a megállapítással, miszerint a 65-ös tükör kicsi, főleg ha valaki forgatni is szeretné. Egyébként, mint írtam, igény esetén odaadom, de ha megmarad azon sem fogok sopánkodni. Talán még annyit, hogy a beltéri árában alkuképes vagyok, az ár az általam megirányzott értéke a cuccnak.

 

Shtirley

Előzmény: chromax (171)
chromax Creative Commons License 2005.04.15 0 0 171
hpszi:

az említett Strong 4355 egy kicst már régi modell, de attól még jó, pl. nekem is ilyen van. Nagy előnye, hogy rátölthető olyan szoftver, ami segít pár kódolt adás nyitásában. Használtan egy árnyalatnyival több érte a 25k a kelleténél, ha arra gondolok, hogy az univerzális modulfogadós Illusionsat C3 kerül újonnan ennyibe. Mondjuk a gép új árához képest még éppen elmegy.

A 65 cm-es tükröt nem ajánlom, kicsi lesz, főleg esőben fognak kockásodni a csatornák. Lehet vele jó vételt elérni, de jóval kisebb a tartaléka.

Minden tükör forgatható, ha vesz hozzá az ember egy forgatómotort, ennek ára kb. 15.000 Ft. Forgatós rendszerhez semmiképp ne a 65-ös tükröt vedd.

A CI a modulfogadót jelenti, azaz a beltéri képes arra, hogy bele lehessen dugni különféle kódolási rendszerekhez tartozó kártyaolvasókat (pl. Cryptoworks modul a UPC-hez, NDS modul a Viasathoz, stb.). Ezekhez természetesen vagy hivatalos, vagy programozott kártya kell (egy modul 20 ezer ft körül van, a kártya tudástól függő).

üdv
chromax

-
akinek bármiben segíthetek, nyugodtan írjon akár mailt is.

Előzmény: hpszi (169)
chromax Creative Commons License 2005.04.15 0 0 170
vajdi:

bár nem tudtam közel hozni, de a képen szerintem egy régi analóg beltéri egység látható. A Mezzo digitálisan ad a Hotbirdről, ráadásul kódolt is. Az általad birtokolt cuccal nem megoldható a vétel.

Ha mégis szeretnéd venni, egy digitális vevőt kell vásárolni, amire fel lehet tölteni egy olyan szoftvert, ami kinyítja a csatornát. Ez kb. 30-35.000 Ft-ba kerül.

üdv
chromax
Előzmény: vajdi_ (167)
hpszi Creative Commons License 2005.04.15 0 0 169
Sziasztok! Szia kedves Shtirley!

Most kezdek ismerkedni a műholdas témával és vennék egy kezdő, közepes minőségű cuccot.
Láttam itt lejjebb ezt a Strong SRT 4355 Evolution beltérit, amivel így elsőre ki is egyeznék, de nem kicsi az a 65 centis antenna? Én Bp belvárosban lakom elég jó rálátással a műholdakra.
Mi az a 2 CI?
Ráadásul, ha már a beltéri olyan jól tudja forgatni az antennát, akkor kipróbálnék egy forgatható tányért. Az mennyibe kerülne (használtan)?
Vagy esetleg ezt a lent kínált tányért is meg lehet forgatni? (nem hinném)

Mi kell még a kínált holmi teljes felszereléséhez a kábeleken kívül?
A "tányér+fej" össze is van szerelve? Van hozzá felerősítési (tetőre szerelném) lehetőség?

Mit ajánlotok még?

Amit akarok: sok nyelvű adások (angol, német, spanyol, héber, orosz legalább)
rádiók (jazz, klasszikus)
TV-k (sport, nature, news -nosex, -nofilm)
mindezeket jó minőségben

Ezért gondoltam egy digitális, forgatható rendszerre. Előfizetéses műsorokat nem tervezek nézni, de azért lehet, hogy ráfanyalodok.

Internetezni lehet ezzel a technikával?

köszi a szakértéseket!
Előzmény: Shtirley (164)
vajdi_ Creative Commons License 2005.04.10 0 0 168
A hozzaszolas keszitesenel, 2 kulonbozo kep volt tallozva, lehetseges hogy 2-szer ugyanazt szurtam be, elnezest...

szoval a 90-es parabola:

90 -es parabola
vajdi_ Creative Commons License 2005.04.10 0 0 167
Üdv,

Szuksegem lenne Mezzo csatornara, de UPCDirecten nincs sajna. A http://tv.tvnet.hu/satellite/hotbird.html -n vannak adatok a Hotbird francia muholdrol, ami kozvetit Mezzot... ha az ott leirt adatokra raallitom a cuccost, akkor jonni fog nekem az ado? Ugy kene megoldani, hogy lehetoleg UPC Direct maradjon, es mellette jojjon egy olyan muholdrol az adas amin van Mezzo :). Esetleg van egy masik TV is, ha egyel nem jo.

Hozzavalok:
- decoder:

RKC Satellite Stereo Receiver HSR-2500

- parabola:

RKC Satellite Stereo Receiver HSR-2500

- UPC Direct parabola + decoder,

Ezek sergitsegevel elerhetem a kivant csatornat, lehetoleg ingyen?! :)



Köszi: vajdi,
chromax Creative Commons License 2005.04.07 0 0 166
:o)) menj el inkább egy műholdas fórumra, töredékárért megkapod ugyanezt. ráadásul pl. a upc direct nem is nyitható ezzel a módszerrel.
Előzmény: heangi (165)
heangi Creative Commons License 2005.04.07 0 0 165
hello i interested the card-saring. i have a skystar 2
what is have i do?
Előzmény: luxury54 (163)
Shtirley Creative Commons License 2005.04.07 0 0 164

Sziasztok!

 

Eladó egy Strong SRT 4355 Evolution digitális beltéri. SW 1.3 gyári. Rendelkezik 2 CI-vel, és forgatómotort is remekül kezel. Karcmentes, szinte új állapotban. Irányára 25 ezer.

Igény esetén tudok hozzá adni egy 65 centis tükröt, egy 0,7dB-s fejjel, ugyanolyan, amilyet a UPC is adna + 5 ezerért.

 

shtirley@yahoo.com

luxury54 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 163
HELLO,IS ANYBODY HERE INTERESTED IN CARD-SHARING?YOU CAN WATCH EVERY CRYPT-SYSTEM
 WITH A SIMPLE PLUGIN ON SS1,SS2,DREAMBOX!every crypt system even NDS,CRYPTOWORKS,
SECA2,IRDETO2,NAGRA2 WORKS!some providers :UPC DIRECT,CYFRA+,NOVA,XTRAMUSIC,DIGITURK,
VIASAT NDS,SKY ITALY NDS,SKY UK NDS,PREMIERE,CANAL+ HOLLAND,C+FRANCE,ABSAT,TPS,FREEX,
XDREAM,DIGITAL+NAGRA2,ORBIT,.... - EVERYTHING FOR 100E/YEAR
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.21 0 0 162
Nem tudom arra lehet-e tenni, majd megkérdezem.
Előzmény: Viktorkid (161)
Viktorkid Creative Commons License 2005.03.21 0 0 161
A Strong 6355 CI-hez mit szólsz?
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.19 0 0 160
Pl. a 4355-el...hú nem tudom felsorolni, pár rendszert ki tud nyitni, főleg az 1. generációsokat. (UPC Direct azzal sem jön).
Előzmény: Viktorkid (159)
Viktorkid Creative Commons License 2005.03.17 0 0 159
Melyik Strong beltéri az aminél megoldható a kódolt adások vétele és milyen kódolt adásokat lehet vele venni?
silenthill Creative Commons License 2005.03.17 0 0 158

Hát ez szomorú. asszem akkor tárgytalan. :(

 

köszi minden infót.

Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.17 0 0 157
Hááát, nem nagyon...az HBO/Viva/Spektrum/Sport 1-2 biztos nem, NGC-t meg Discoveryt ugyan elő lehet csalogatni de nem biztos, hogy magyar hanggal.
Előzmény: silenthill (156)
silenthill Creative Commons License 2005.03.17 0 0 156

Köszönöm a tájékoztatást.

 

Tehát máshogy ezek  (Spektrum, National Geo, Discovery, stb) nem megoldhatóak?

 

Előzmény: Törölt nick (150)
Viktorkid Creative Commons License 2005.03.17 0 0 155
Hoppá!!!
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.16 0 0 154
Háát a 60-as antenna az egy kicsit sovány, főleg ha Kelet-Magyarországon lesz - esőben hamar kockásodni fog a kép. Az Ariont nem tudom milyen, sosem hallottam én sem róla, a Technics meg az Echostar viszont ismert márkák nagyot nem bukhatsz velük.A Technics akkor jó ha csak a kódolatlan adókra meg esetleg a UPC Directre vagy kíváncsi, az Echostar jobban bővíthető, viszont külön kell megvenni hozzá a UPC Directhez kellő Cryptoworks modult - ez a Technicsben benne van (és a kártyát, ami mindkettőhöz kell, ha akarod nézni).

Ha kódolt adókat akarsz nézni, akkor viszont Strongot vegyél, bizonyos típusaira vannak szoftveres megoldások ;-)
Előzmény: Viktorkid (153)
Viktorkid Creative Commons License 2005.03.16 0 0 153

Arion-t (Arion AF-1700E FTA) láttam 60-as antennával 30 000 Ft-ért, csak ezt a márkát nem igazán hallotam korábban.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.16 0 0 152
Attól függ mire kell - olyan, hogy "jobb" beltéri, ma már nem nagyon van :-) Normál felhasználáshoz vedd az olcsóbbat, annyit érdemes megnézni, hogy mennyire gyorsan tud csatornákat váltani, van olyan modell, amelyik elég sokat gondolkodik egy csativáltáson.

A CI slotoknak csak akkor van értelme, ha teszel is bele valamit :)
Előzmény: Viktorkid (151)
Viktorkid Creative Commons License 2005.03.16 0 0 151

Sziasztok!

 

Egy kérdésem lenne.

Melyik beltéri a jobb Technisat Digit C vagy az Echostar 2230 2CI?

 

 

Viktor

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.16 0 0 150
RTL Klub, TV2 (budapesten fix.tv) - földi antennával fogható
ATV, Budapest TV, f+ romania - Amos műhold

Cool, HBO, Viva, Spektrum, National Geo, Discovery, stb - egy részét csak a UPC Direct továbbítja, tehát ha lemondod ezek nem lesznek.

HBO, Viva, Spektrum jön szintén az Amosról, címzett kódolási rendszerben, vagyis nem nyitható. (vagyis ezek sem lesznek).

Hír TV, Filmmúzeum - Amoson van kódolva, de ezt még csak-csak ki lehet nyitni.

Viasat 3 - Sirius műhold, NDS rendszerben van, de elő lehet rá fizetni (évi 15.000 kb).

Sport 1, Sport 2 szintén nem vehető másképpen.

Mindenképpen forgatómotoros parabolaantennát kell vásárolni, lehetőleg "patchelhető" beltérivel, ez néhány műsort ki tud nyitni. Ennek ára (patch nélkül) szereléssel együtt kb. 70-80.000 Ft + még a műszaki megoldás a 2. tv-re is.





Előzmény: silenthill (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!