Keresés

Részletes keresés

imregi Creative Commons License 2009.11.04 0 0 374

Jaj de jó hogy nem egyedül vagyok itt! Viszont ebben nem tudok neked segíteni:-(. Ha látnám a mintát és azt hogy hol jársz, akkor talán. De reméljük jönnek olyanok, akik ismerik a Kirit.

Előzmény: nenca (372)
imregi Creative Commons License 2009.11.04 0 0 373
Ígérem, ez lesz az utolsó, de ez is nagyon szép: itt van
Előzmény: imregi (371)
nenca Creative Commons License 2009.11.04 0 0 372

Szevasztok,szép estét!

Kiri szakértők segitségét szeretném kérni.!!!!!Végig kötöttem a 2.mintát.Elkezdtem a 3-ast,de valami nem stimmel...nem jön ki a minta a középső szem előtt.Átszámoltam sokszor,bontottam is...mégsem....Nem tudom mi lehet a hiba???!!!

imregi Creative Commons License 2009.11.04 0 0 371
Nekem ez is nagyon tetszik: ez
imregi Creative Commons License 2009.11.04 0 0 370

Lehet hogy két példányban leszek, mert az előző hozzászólásom nem tudom, hová lett.

Még nyolc sorom van hátra, de én előbb kezdtem, mint te:-)

Neked nem lesz a végén sem olyan sok szemed mint nekem, mert én még nagyobbra kötöm:-)

Előzmény: pmárti (365)
imregi Creative Commons License 2009.11.04 0 0 369
Gyönyörű kendőd találtál, nagyon tetszik. De az ára az szerintem is túlzás. Hátha valakinek meglesz a minta, és akkor nem kell megvenned!
Előzmény: horgolotucske (362)
erzsimami Creative Commons License 2009.11.04 0 0 368

Sziasztok!

Egy-két figyelemre méltó csipkeminta:

http://photo.163.com/photo/ailing0824/#m=1&ai=23080390&p=2&n=24&cp=1

horgolotucske Creative Commons License 2009.11.04 0 0 367
Ildiko! Még totozunk hogy mi legyen ha nem lenne olyan eszméletlen drága már rég megvettem volna amintát.èn lennék az alany aki megvenné a mintát csak szivom a fogam az ára látán.
Előzmény: szaboildiko (366)
szaboildiko Creative Commons License 2009.11.04 0 0 366
No ezt én is szeretném, kérlek rám is gondoljatok Icuskám, mivel biztattál a sál után, hogy már kendőt is készithetek, de igazából még nem választottam, ez nagyon megtetszett nekem is, álomszép.
Előzmény: Ilonamamzi (363)
pmárti Creative Commons License 2009.11.04 0 0 365

Szép napot mindenkinek!

Nagyon sok szép kendőt mutogattok, de jajj szegény fejemnek én még nem járok A sivatagi csodámnak csak a felénél kb nekem még csak 480 körüli a szemszámom, Imregi Te nagyon haladsz!!!! De erősítem magam hogy nem szabad elcsábulni addig amíg ezt be nem fejezem, de úúúúúúúgy unom a hosszú sorokat, és mi lesz még ezután!!! Ágika te már melyik chartnál jársz? előre félek a azoktól a mintáktól amelyikek ezután következnek!!!, dehát "kitartás Márta vannak aranyos kis segítségek akik segítenek a"sivatagban"szoktam magam biztatani!!!! Na megyek és kötögetek egy kicsit amíg a férjem hazaér. Jó kézimunkázást mindenkinek

horgolotucske Creative Commons License 2009.11.04 0 0 364
Ilonamamzi! Köszi a biztatást én is igy érzem hogy várok valahogy csak meglehet oldani a mintát ha összefogunk. 200 korona + posta az 30 felett dollárban az ára eggyetlen egy mintáértt. Ha muszály megveszem de igazad van fonalra kéne a pénzem.
Előzmény: Ilonamamzi (363)
Ilonamamzi Creative Commons License 2009.11.04 0 0 363

Horgolótűcske!

 

Nagyon nagyon szép ez a kendő, de szerintem ne kapkodd el a vásárlást (jó lesz a pénz fonalra!). Ha jól látom a kendő közepe a gail minta egysége. A rombuszok leírása is megvan. Ami hiányzik a befejező rész levelei. Majd én is nyomozok még, ne adjuk fel.

 

Nagyon szép egyébként, én is megkötöm, ha meglesz az egész leírás.

 

Ismered a ravelry.com-ot? csupa kötött dolog mintákkal, van köztük ingyenes is. Majd szétnézek én is.

 

Előzmény: horgolotucske (362)
horgolotucske Creative Commons License 2009.11.04 0 0 362
Találtam egy jobb képet itt az egész minta láthato bocs a sok helyfoglalásért.
horgolotucske Creative Commons License 2009.11.04 0 0 361
Sziasztok! Ejszakai koborlásaim a net-en meghozták a gyumölcsöt sinen vagyok.Kinyomoztam hol lehet könyvet venni haapsalu könyvet meg hol tanitják van egy tanfolyam privát, a haapsalu sál készitéset.Sajnos november 22-én van az utolso része de megpróbálok jelentkezni rá ha nem megy akkor feliratom magam a várakozási listára.Késön tudtam meg egy svéd csaj mondta hogy van tanfolyam email-ben irta meg. Azonkivul találtam 2 mintát amit konkrétan meg lehet venni és ebben kérek segitséget töletek!!!!!!!!! A helyzet az hogy a minta borzalmasan drága!!! az eladásra kerulö mintákkal kapcsolatban kell a segiség nekem.
A segitség amit kérek:
1.)A felrakott két sál képét ha megnézed szerinted eredeti haapsalu minta? Egy hölgy akit ugy hivnak hogy Triinu Andreassen érulja a mintát nem tudom hogy az ö egyedi mintája vagy pedig hagyományos minta amit a nénikék csináltak ott Esztországban.
2.)Láttátok-e VALAHOL ezeket a sálakat a et-en ezzel a konkrét mintával?Nézzétek meg a sál szélet hogy láttatok-e ilyet már. Kulönösen a másikat ahol a levelek a hát közepétöl mennek és a széle meg anyaka is leveles minta. Láttatok-e ilyet már??????
Nagyon megköszönném a segitséget mert mint mondtam a mint esztméleten drága nem viccelek, majdnem elájultam az árán. A fehér sál tehát csak egy minta leirás 200 svéd korona szorozd meg 15-tel magyar forint plussz a posta költség.Ez ahölgy arat a mintáinak az eladásával olyan drágán adja igaz hogy svédországban él de mindeggy akkor is.A hölgy akiröl beszélek az alacsonyabb szöke haju aképen.A fehér sál mintáját venném meg ha szerintetek EZ eredeti minta és ha nem lehet SEHOLSEM a net-en LEMENTENI a mintát. Köszi elöre is a választ.
Berakok egy linket is ahol találtam hosszu nyomozás és egy csomo blog uzenet után amikre kaptam email választ igy találtam meg az eladó mintát.Ejjelezéseim gyumölcse:DDDDDD. link ittlink itt
pulendrákus Creative Commons License 2009.11.04 0 0 360
Sziasztok, szép napot!

Imregi, megértelek. Azok a hosszú sorok nagyon nehezen köthetők, az ember csak köt köt és sehogyse ér a sor/kör végére. Ez a legrosszabb állapot az egészben. No meg olyankor már az újabb projekten gondolkodunk, mindenre van türelmünk, csak nem a 800 szemes sorok megkötésére... egyébként mennyi időt vesz neked igénybe egy sor megkötése ennyi szemmel?

Horgolótűcske: nagyon szívesen. A könyvhöz a progi neve WinDjView vagy ilyesmi. Telepíted és nyithatod a könyvet.
A Haapsalu sall c. könyv finnül íródott. A képei gyönyörűek, de a benne levő mintákat mind magtaláltam másutt....

Megyek terepre... majd jövök. Kellemes napot Nektek!
horgolotucske Creative Commons License 2009.11.04 0 0 359
Meglehet venni a net-en ezt könyvet ha valakit érdekel. En gondolkozom rajta. link ittlink itt
imregi Creative Commons License 2009.11.03 0 0 358
Már eldöntöttem, megcsinálom a szélcsipkét, nekem is nagyon tetszik. A Chartokból már nem tudok elhagyni, mert nem akarok bontani. Egyszer már lebontottam az egészet, mert túl kicsi lett. Azt hiszem, átestem a ló másik oldalára:-) Már nagyon unom, csinálnám a Baltic Blossomot. Azt hiszem, az hófehér lesz.
Előzmény: GAGA50 (347)
horgolotucske Creative Commons License 2009.11.03 0 0 357
Imregi ! de jól haladsz a sállal szurkolok neked látod. Igen a nupp videóját ismerem erösen eröltetem az agyam pók ugyben Pulendrákus jól magyarázza csak én vagyok a kezdö még. Megyek fel a net-re keresek videot arról hátha van ha látnám biztos megvilágosodna az agyam.
PULENDRÀKUS! Köszi angyal vagy,mint mindig, minden leirva amit kuldtél a könyv pedig le van töltve a gépemre. Köszi és puszika érte.
Előzmény: imregi (355)
pulendrákus Creative Commons License 2009.11.03 0 0 356
Szép estét!

18 sor, de hány szemmel? :-))))

Igen, pontosan. 5 szembe kötsz nuppot, de a következő sorban nem egyszerre veszed le, hanem 5 szemnek minősül...

Kimostam egy nagy adag (horgolt, varrt, vert???) csipkét nagymamai hagyatékból, majd fotózom, és mutatom a kézimunkásban... de csak holnap...

Megyek vissza dolgozni. :-)
Előzmény: imregi (355)
imregi Creative Commons License 2009.11.03 0 0 355
Nem tudom, ismered-e ezt , a nuppot így kell csinálni. így  A pókot pedig, amiről szó volt, szerintem ugyanígy, csak egyszerre 5 szembe szúrunk bele. Ha jól értelmeztem, Pulendrákus is így mondta. Már csak 18 sorom van:-)
Előzmény: horgolotucske (353)
horgolotucske Creative Commons License 2009.11.03 0 0 354
Ilonamamzi! Köszi már jobb a derekam de még ha székröl kelek fel mrg kell támaszkodnom kulönben nem megy. Hajólni már tudok meg cipöt felvenni ugyhogy most jo és nagyon vigyázok magamra.Orvoshoz nem megyek mert röntgen ugyse mutatja ki ezt mondja mindenki.
A Silvia nagyon szép látod hogy hajolnak össze két soron a gyönyvirágok és amivel pok van benne ott az összeszoritja a sorokat igy összefut a aminta mintha egy levél lenne. Nekem nagyon tetszik el is kezdem rögtön, de veszek körkötötut mert az nincs,mostmár tudok mozogni elmenni a boltba.Viszem a fonalat amintát magammal és megmutatom ahölgynek ismerem Öt nagyon ugyi és lehet rá számitani nem becsapos.
Amit választottál az nagyon szép kendö és is szemezgettem vele karácsonyra pont kész leszel vele. Hajrá
Előzmény: Ilonamamzi (349)
horgolotucske Creative Commons License 2009.11.03 0 0 353
Pulendrákus! Nagyon köszi a mintát már nagyon sovárgok érte!!!!!!!!!. Ez a lilly of walley minta nagyon gyorsan megy ugy látom széles is lessz a sál teste. Mindeggy mi lessz hogy szép lessz vagy nem, mert ez az elsö darab amit haapsalu sálnak csinálok.Ma délután elkezdtem gyanakodni valami gyanus ebben a mintában leellenöriztem végig és hiba nincs a kötésben nincs elcsuszva sor vagyszemek tök jó minden,mégis furcsának tunik ahogy növekszik a sál. Gyanus nekem a pupp lehet hogy rosszul csinálom vagy talán tul nagy. Maj kötök még 2 sort és lefényképezem akkor kérek tényleg kritikát mindenkitöl mert több szem többet lát...
Látlak a szemeim elött ahogy csillog a szemed a fonalboltban:D Remélem találsz valamit a kedvedre.Kulönben igazad van ha az urad egyszerut akar akkor ugy kell csinálni az a fontos hogy neki kedve legyen hordani.
Kulönden nem értem amit magyarázol ezzel a pókkal. Ugy látom lelki szemeim elött hogy lekötök simán öt szemet visszateszem a bal ture megforditom a munkát mégegyszel lekötöm simán megforditom a muntát megint lekötöm simán és megyek tovább amintával? (Megjegyzés én igy csinálom forditott kezdéssel a nupp-ot.)
Nincs erröl a pokról video??????pici agyam nem fogja fel igazán hogy kell.
Előzmény: pulendrákus (348)
Ilonamamzi Creative Commons License 2009.11.03 0 0 352
A mellényed is csudaklassz!
Ilonamamzi Creative Commons License 2009.11.03 0 0 351

Hú, ez a pók elég nehéznek tűnik, majd meglátom....majd megnézem a videok között, hátha meg van a demoja.

 

Még nem kezdtem el, mert befejeztem egy másik sálat  (ez egyszerű színátmenetes volt), illetve a Gaga-féle kendőt is kész, nagyon klassz  lett padlizsán színű.  (ez már Karácsonyi ajándék lesz).

 

 

A festésedről olvastam, nagyon szép színeket kevertél a boszorkány konyhádban.

 

 

 

pulendrákus Creative Commons License 2009.11.03 0 0 350
Szia,
A silvia pókjai úgy lesznek, hogy egybekötsz 5 szembe újabb 5-öt. Vagyis 5 szemet összekötsz de nem veszed le, ráhajtás, újra lekötöd, újra ráhajtás, lekötöd és leveszed. Ez olyan star stitch féle.

Az izlandi mellényem ITT van, ehhez festettem én a gyapjút növényekkel. Nem épp norvégminta, nagyis nem a tipikus négyágú csillag, de nekem tetszik. A Zuram pulcsija még nincs mutatható állapotban, csavarodik összevissza. Majd ha hosszabb lesz :-) Ahhoz is én festettem a gyapjút. Azt is növényekkel :-)

A sálat elkezdted? Már várom a végeredményt :-)
Előzmény: Ilonamamzi (349)
Ilonamamzi Creative Commons License 2009.11.03 0 0 349

Sziasztok Lányok!

 

 

Horgolótűcske!

Örülök, hogy megkaptad a mintákat. Ez a Silvia-minta nekem is nagyon tetszik, már szemezgettem vele.  Azt  a pókot nem úgy kell kötni, hogy 5 simát egybe és a visszáján kibontani 5 fordítottra? Ez csak egy tipp a kép alapján.  A csipkekötést én jóval nagyobb tűvel kötöm mint a többit,

Ja, és jobbulást kívánok, remélem már múlóban van a fájdalmad.

 

 

Gaga! Szupi a kendőd, hatalmas munka volt.  Én most egy körbe kendőd néztem ki magamnak, vagy ezt, vagy egy másikat, ami ehhez hasonló, csak szép nagy levelekből áll. (Most nem találom a mintát, de már kinyomtattam azt is.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Pulendrákus, majd mutasd a Zurad pulcsiját is, meg a norvégmintás mellényt is, amit eddig kötöttél.

 

 

Nenca, Imregi!   Már alig várom, hogy mutassátok az alkotásaitokat. Ezeknél a nagy kendőknél csak az a baj, hogy  nem lehet jól kifezsíteni a méretük miatt. Egyébként nekem kb. 20-30 %-kal nagyobbra feszül a kendő a végén. 

pulendrákus Creative Commons License 2009.11.03 0 0 348
Sziasztok, lányok, és szép napot!

Gaga, ez gyönyörű. És óriási...
Imregi: alig várom, hogy meglegyél vele, és meg tudd nekünk is mutatni... így tudom, hogy lehetetlen fotózni...
Horgolotűcske: a Zuramnak csak eccerű kell. Semmi minta. Már van belőle 3 cm :-D. Körbe kötöm. Aránylag gyorsan megy, 6-os tűvel és 2szálra vett gyapjúval. A Silvia mintát elküldtem mailben. A könyvet nem tudom csatolni, túl nagy, nem bírja a yahoo... de egy linket tudok adni, ahonnan én letöltöttem. Csak kell hozzá a progi is... elküldtem mailben.
A sálakhoz a kötőtű a szálvastagságtól függ. Én 5-össel kötök. De valahol olvastam, hogy nem ajánlják csipkéhez a körkötőtűt, mert nem egyforma a feszülés a tű (tehát a megkötött anyag) teljes hozzán. Lehet. Soha nem kötöttem 2 tűvel, csak vagy körkötőtűvel, vagy zoknitűkkel... úgyhogy én az egyenetlen feszültség ellenére körkötőtűt használok. :-)
Ma pedig véletlenszerűen rákérdeztem egy eladóra (rákaptam arra hogy turkálóban keressek fonalat, több helyen mondták, hogy időnként akad :-D) hogy van-e fonaluk. Mire kiderült, hogy régebb egy textilüzemük volt, és maradtak szálaik, csütörtökre tud majd választ adni. Most türelmetlen leszek :-D

Na de most megyk konyházni... :-)))
GAGA50 Creative Commons License 2009.11.03 0 0 347
Imregi !

Inkább valamelyik Chart ból kellene elhagynod. A széle az annyira szép, hogy kár lenne lehagyni.
Előzmény: imregi (345)
GAGA50 Creative Commons License 2009.11.03 0 0 346
Nenca !

@. ment.

Én a nyáron vásároltam a neten kötőtűt és hozzá damilt. Nem tudom ismeritek-e Bgabella oldalát a http://kototu.hu/ .

Különböző hosszúságú damilok vannak, amikhez véglezárót is kapunk. A tűvégeket lehet a damilon cserélgetni, mert csavarosak. Ha különböző hosszúságú damilt vásárolsz össze is toldhatod őket, mert van toldó is.
Érdemes szétnézni. Szerintem boltba sem kaphatnátok sokkal olcsóbban meg, feltéve ha lehet egyáltalán kapni.
Előzmény: nenca (334)
imregi Creative Commons License 2009.11.03 0 0 345
Az Aeolian-t csinálom, de lehet hogy a legszélső csipkét nem rakom rá. Ha blokkolod, még mennyivel lesz nagyobb? Olyat szeretnék, ami kb. a csuklómig ér. Ez a kendőd is gyönyörű!
Előzmény: GAGA50 (342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!