Mindenről,amit tudni érdemes,lehet a Magyar őshonos állatokról...és Mindenkinek,aki tapasztalatokat cserélne,vagy akik szeretnének tartani ilyen állatokat.
www.antikva.hu, www.antikvarium.hu, www.bookline.hu, www.books.hu, www.regikonyvek.hu, www.szakkonyv.unas.hu, most hirtelen ezek jutottak az eszembe, de bármerre jársz az országban érdemes az antikváriumokba benézni. Sopronban van egy szuper antikvárium és Miskolcon is. A soproni Cédrus-art antikvárium 06-99-506-115, a miskolci www.antikonline.hu 06-46-413-706 üdv!
Nem tudom, mennyire ismered az internetes antikváriumokat és aukciós oldalakat de a www.vatera.hu-n érdemes szétnézni. Tudok még párat, ha gondolod leírhatom azokat is.
Közben találtam egy könyvet : Kénzy Judit: Somogy régi ételei (Mezőgazdasági kiadó Budapest 1988) . A recepteken kívül vannak benne fényképen jelenetek a régiekről, eszközökről képek, és megjegyzések a receptekhez. Ír ízesítőkről, fűszerekről, vadnövényekről.
Szia! Nem kimondottan pulykás,de most találtam itt az indexen egy fórumot: szárnyaskodók csirke és pulykahusi a fórum neve. Még nem olvastam végig, de azt már látom, hogy sok jó receptet leírtak itt. Kár hogy alszik a fórum, mert az utolsó beírás 2006-os. Szerintem érdemes megnézni. üdv!
Grat! Akkor ismereheted is a Pálffy-utód francia prof.-ot, a P.Miklós nevűt. Róluk kapta a nevét az alsóvárosi Pálffy utca egykor, kovács céhmester volt az ős. A női családtagok meg paprika feldolgozásból éltek. Az utódok meg ki ez, ki az, ismerek közülük néhányat.
Idős, de egészséges angol telivér kancát legelőre, akár gyerekekhez, vagy jó szándékú gazdának életfogytig tartó ajándékba adnék. Dénes Péter 30/560-9471 2008.11.05.
Ezt a lovasok.hu-n találtam, talán már nem aktuális, de ha figyeled, találhatsz hasonlót!:-))
Nézőpont kérdése!:-))) Ha igazán, tiszta szívből vágysz rá, úgyis meglesz!!!!:-))) Próbálkozhatnál bértartással , akkor ló van a portán és még fizetnek is érte!!! Vagy vállalhatsz kanca tartást, csikójáért!! Vagy: keresd meg Magyar Gábort, érdeklődj utánna, hucul lovai vannak, (remek jószágok) szeretné népszerűsíteni a fajtát, úgy emlékszem, ad ki kancákat tartásra, az első csikó az övé, a második a tiéd, a kancát használhatod...vagy valami ilyesmi...rosszul nem járnál vele, nem az a kategória!:-))Nem ugrik be pontosan hol lakik, Szentendre és Dunabogdány között... Mi "leselejtezett" lovat vettünk vágóáron. A heréltet. Együtt dolgoztam vele egy lovardában és mikor kiöregedett megvettük!:-)) az ottani munka már sok volt neki, de nálunk max. 2-3 órát dolgozik és ezzel eltartja magát. Most téli szüneten vannak, nagyon rossz a talaj, de nem baj, egy kis szabi csodákat művel mindenkivel, többek között velem is!!!:-)))
Szte-re járok és van szerencsém a könyvtárhoz is,ahol egy kb.500 éves szakácskönyvet láttam és foghattam meg...semmi nincs konkrét mennyiségként megadva-hiszen a mosthasználatos mértékegységeket a francia forradalom tájékán vezettékbe,nálunk később-mindent ugy ad meg,hogy például végy egy marokkal ebből csipetnyit abból : )
Egy szerzetes írta...
Harcos13!
----------------
Köszi a könyvet! Érdekel a téma,megpróbálok utánna nézni...esetleg neten nincs fent?
Igen az ízvilágunk megvolt ... hiszen bebarangolták a harcosok a fél világot...csak szedtek magukra ezt-azt gasztronómia téren is : )
Köszi! Írtam oda is de a fülüket sem... Biztos nincs nekik sem, különben válaszoltak volna. Őket is olvasgatom, mert szeretem a sokféle szárnyast.
Liba ügyben kérdezném a T. Fórumot. Végre elkezdett tojni a lányliba, de akkorákat, hogy túlzásnak találom. Három db-nál tartunk. Második szezonja van, viszont tavaly mindössze 4-et tojt. Selejtes a szentem, vagy normális a 18-20dkg-s tojás?
Nekem van 1901-ből egy Szegedi Szakácskönyvem, akkor még biztosan a tanyasi bronzpulyka nevelés volt egyedüli, másféle nem. Tök egyszerű paprikás recept: egy szép tisztított pulykát darabokra kell vágni. Tégy aztán a tűzhöz 2 kanál zsírt, bele hosszúra vágott vöröshagymát, ha ez piros, egy kanál Pálffy-féle pirospaprikát a hagymával keverd el és tedd bele mindjárt a pulykahúst, sózd meg, kavard össze és hagyd letakarva lassú tűzön párolni. Később önts alá egy kanál vizet, hagyd azt is elfőni, míg egész zsírjára sül, hogy a húsa piros legyen. Persze, nem tudom, mennyi az akkori egy kanál víz...Meg Pálffy paprika sincs manapság...
Szia! Három lovunk van, 2 öreg (18 és 15 évesek), meg egy fiatal(4 éves). Elsősorban hátasok, de a két idősebb jól megy kocsiban is, már ha van kocsi. Most adtuk el.... A képen Kesely nevű öreg heréltünket láttad (18), igazán remek hátas és korához ill. az előző helyén végzett munkához képest, remek az egészségi állapota!:-)) Szeretnél a későbbiekben lovat tartani?