Keresés

Részletes keresés

NETTIKE Creative Commons License 2002.10.08 0 0 149
Sziasztok!

S.G. kérésére írok pár sort a Coralia Palm Beach nevű szállodáról, ami Hammametben található. A szálloda 3 szintes, a szobák nagyon jól néznek ki (ízlések és pofonok, mert volt aki megszólta!). A kaja nagyon finom és rettentő nagy a választék. Vacsoránál kb. 50 féle kajából lehet választani (levesek, sültek, tészták, pörkölt szerű kaja, édesség, gyümölcs.....). Mi majdnem mindent megkóstoltunk. Immodiumot vagy Reasecet érdemes vinni, mert az enyhe hasmenés (szerencsésebb esetben) nehezen elkerülhető. Ez attól is függ, kinek mennyire érzékeny a gyomra.
A szállodai medence tiszta, a környéke nagyon szép. A tengerpartot is rendben tartják, a víz eléggé sós. A parton (és a medencénél) minden nap voltak animációs programok (nyáron biztos, hogy vannak, de később nem tudom).
A két napos túra elég fárasztó, de nagyon szép! Az útra érdemes néhány szendvicset csomagolni, mert első nap reggel 4 órakor volt reggeli és csak du. 3-kor ettünk ebédet!!!

Egyenlőre ennyi, ha valakinek kérdése van, nyugodtan tegye fel!

AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.10.05 0 0 148
Mindenesetre kezdem az elején. Utazás a Tunis Air repülőjével, csinos tunéziai kisasszonyok és stewardok. Felszolgálásban szesz egy szál se. (Előtte a tranzitban feltankoltunk két üveg töményet, mert tanácsolták, hogy ha arab ételeket eszünk, előtte igyunk meg egy kupicával, meg utána is. Nem is volt semmi probléma.)
Megérkezés Monastírba, ott várt egy transfer busz, ami mindenkit az előzőleg lefoglalt szállodába vitt. Közben elmondták, hogy a szállodában mindenképpen illik borravalót adni, csomagonként 1 Tunéziai már el is felejtettem, hogy dínár vagy dollár, mindegy, ott úgyis csak ezzel lehet fizetni. Mivel addig nem volt alkalmunk dollárt beváltani, vígan elfogadták a valamivel kevesebb dollárt. Szobaasszonynak utazás előtt 5 dínár dukál, nem kell felkeresni, csak a párnára tenni, amit a párnádon hagysz az az övé. (Tehát ne hagyjátok a párnán a fényképezőgépet vagy ilyesmit.)

Tunéziában a harag vagy a düh a legnagyobb sértés. Ha kiül az arcodra ez az érzés, az nekik olyasmi, mintha leköpnének téged. tehát szinte kötelező a mosoly - hamar meg lehet szokni, ők is mosolyognak.

Szállodába érve első fontos dolog az, hogy bérelni kell egy széfet. Ebbe bele kell pakolni az útleveleket, a pénz, mindent ami fontos. Útlevélre nincsen szükséged az egész ottartózkodás alatt, ha valaki igazoltatna, csak be kell mondanod a szálloda nevét címét. Viszont ha ellopják az útleveledet, megnézheted magad. A széfért 17 dínárt fizettünk, de ebből az utolsó nap visszaadtak 10-et, tehát napi 1 dínár volt a díja, a 10 letét.

Ha elromlik valami a szobában, és szólsz, ők azt mondják rögtön - de ez jelenthet 2 napot is állítólag - türelmetlenkedni nem szabad, maximum mosolyogva érdeklődni. Velünk ilyesmi nem fordult elő, de az idegenvezető figyelmeztetett.

A szálloda ragyogóan tiszta volt, és inkább a luxiskategóriába soroltam. Volt benne minden, a 2fajta kávézótól (arab, presszo) kezdve a hideg és melegvizes uszodán keresztül minden. Naponta húzták át az ágyneműt, hálóruháinkat mindenféle vicces alakzatra hajtogatva találtuk utána. Naponta tiszta törülközőözön, minden igényt kielégítő fürdőszoba, külön vécé stb.

Félpanzióval voltunk, de nemigen volt szükség ebédre, mert napközben le kellett gyalogolni azt a hatalmas mennyiségű reggelit, amit magunkba tömtünk. A minőségről csak annyit, hogy az, aki ott abból a választékból nem tud rendesen megreggelizni, az jobb ha éhenhal, megérdemli!

Van információs tábla, ott megtalálható hol lehet befizetni fakultatív programokra, de az ottani képviselő amúgy is jelzi mikor lesz ott a szállodában és vele is mindent meg lehet beszélni. Sousse-ban magyar nyelvű orvos is volt akkor, hálistennek nem volt rá szükség.

Egyenlőre ennyit, később folytatom.

lokihun Creative Commons License 2002.10.04 0 0 147
Hoppá! De jó, hogy Alice Cs. említi Port-el-Kantauoit! Aki Sousse-ban jár tényleg ne hagyja ki! Este érdemes átmenni (taxival 2-3 dinár), kellemes élmény a zenélő szökőkút, az esti szórakozóhelyek, a yachtkikötő esti hangulata. Megéri!
Előzmény: AliceCsodaországban (146)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.10.04 0 0 146
Én 2000 márciusában jártam Tunéziában. Egy hétig voltam ott, a Best Travellal - bár inkább a Medina Tours intézte, tudtommal van köztük valami társas viszony.

Egy hét nem nagy idő, de a mai napig minden egyes percére emlékszem. Felejthetetlen volt, 10 évvel megfiatalodtam utána.

Sousse-ban laktunk a Chems el Hana 4*-os szállodában, és ott kint fizettünk be egy 2 napos sivatagi túrára - El Jem, Gabes, a kősivatag, a sóstavak, Douz, az oázisok, Kheirouan - nagyjából ezek a főbb állomások maradtak meg bennem. A hátralévő időben Monastírba, Port el Kantauriba ruccangattunk, no meg mászkáltunk egész nap.

Engem nem zavartak az árusok, a "tolakodó" gyerekek - olyan volt, mintha egy másik világba csöppentem volna bele, és az egyetlen érzés ami eltöltött az a mérhetetlen csodálat és alázat volt egy másik kultúra iránt.

Idegenvezetőnőnk jóvoltából rengeteget megtudtam az ottani életről (ha jól emlékszem Enikőnek hívták, és egy Khais nevű ottani fiú (nagy nőcsábász) volt a társa.

Szivesen irok akármiről, ha valaki kiváncsi rá.
Csodálatos, felejthetetlen ország, felejthetetlen emberek!
Azóta is visszavágyom oda.

Cgo Creative Commons License 2002.10.04 0 0 145
egy erdekesseg:

Tuniszban minden reggel az ottani fekete kavet ittam, miota hazajottunk (> 3 honapja), nem veszi be a szervezetem a kavet. Egyszeruen keptelen vagyok meginni, rogton hanyingerem van...

Aki ismer hasonlo orszagot csak a dohanyzassal kapcsolatban, szoljon, be szeretnem fizetni a joapam :)

Cgo Creative Commons License 2002.10.04 0 0 144
vonat passz, Bardo 4-5 TND, romok=furdok? ott sem lesz tobb 2-3 TND-nel, mindenhol +1 TND a fenykepezoert, a mieink elszurkodtak, egyedul en fizettem :(((
El-Jembe tavolsagi taxival mentem, minden varosban a piac kornyeken van, kisbuszok vagy 7 uleses kombik, akkor indul, mikor megtelik. 50-55 km-ert 2 TND-t kert. (Mahdia - El Jem).
Előzmény: kardio1 (141)
lokihun Creative Commons License 2002.10.03 0 0 143
Hello Kardio! El Jem elég messze van Hammamettől, szerintem körülményes tömegközlekedéssel eljutni. Viszont, ha kétnapos Sahara túrára befizetsz, akkor útba ejtik. Egyébként úgy dereng, hogy helyi iroda szervez oda utat. Megéri!!! De a legjobb ha a kétnapos utat választod: El-Jem-Matmata-Douz(Zafran)-Kebili-Shott al Jarid-Tozeur-hegyi oázisok (Shebika, Tamerza)-Gafsa-Kairouan programmal.
Előzmény: kardio1 (141)
kutrincza Creative Commons License 2002.10.03 0 0 142
Hammamet-Tunisz. Pontosan az árra nem emlékszem már, de nevetségesen olcsó volt a hazai vasúti tarifákhoz képest. Neten talán utána tudsz nézni pontosan, biztos van róla info.
Támpontnak itt egy link : http://www.carthagus.com/horaire/grand_train_depart_tunis.php
Kétféle vonat megy, az egyik légkondicionált, az 1. és a 2. osztály is. A másik a "fekete vonat", jó leputtyant és mindenhol megáll. És nyáron nagyon meleg volt rajta ... Hammametből közvetlenül nem megy vasút Tuniszba, csak Nabeulba. Ahhoz át kell taxizni a Sousse-Tunisz vasútvonal Bir bou Regba nevű állomásához, ami taxival kb 3 dínár volt Hammamet központjából. Innen a légkondis vonat csak egy helyen áll még meg, utána Tuniszban is van. Célszerű érdeklődni indulás előtt a menetrendről a szállodában vagy az állomáson.
TGM tarifát ugyanúgy keresd meg a neten, de az is olcsó.
Bardot múzeum 4 dínár/fő volt, Karthagó valamivel kevesebb. De ezt se vedd készpénznek, mert nem igazán jegyeztem meg az árakat. Lényeg, hogy nem vészes. Ha támpontot jelent, mi egy hétre 120e forint körül költöttünk két felnőttre és egy gyerekre. És igen rendesen mászkáltunk mindenfelé.
El Jem -ről nem tudok mit mondani, ott nem voltunk !
Előzmény: kardio1 (141)
kardio1 Creative Commons License 2002.10.03 0 0 141
Sziasztok!
Köszönöm az információkat! Hammametből Tuniszba (oda-vissza) a vonat mennyibe kerül? És a TGM-mel Tuniszból Karthagóba (szintén oda-vissza)? Mennyi a belépő a Bardo Múzeumba és a Karthagói Múzeumba, ill. a romokhoz? Hammametből El Jembe hogyan és mennyiért lehet eljutni? És érdemes?
Ha valaki tud a fentiekről valamit, kérem, ossza meg velem!
lokihun Creative Commons License 2002.10.01 0 0 140
Hello Satine! Monastirba mi is átvonatoztunk Sousse-ból. A "Métro du Sahel" a vasút neve, amivel át lehet menni. Külön állomása van, nem a vasútállomáson kell felszálni rá. KB. megfelel a BKV-nak. Nyugodtan utaztunk, senki sem zavart bennünket. Monastir is egy nyugodt hely volt és a látnivalók nagyon megérték. Érdemes megnézni, ha az ember Sousse-ban nyaral.
Előzmény: satine (139)
satine Creative Commons License 2002.09.30 0 0 139
Sokszor a magyar vezetésű utakra is olcsóbban befizethetsz kint, mint itthon, mert ott már nem tudja rátenni az itthoni iroda a haszonkulcsát, viszont nem forintban fizeted... És nem biztos, hogy bejön.

Mi is kint szoktunk befizetni, több okból, az egyik az, hogy ha épp nincs kedvünk (bármi miatt, leégés, fáradtság, gyomorrontás stb.) aznap menni a csoporttal, akkor ugrott a pénzed, a programod.
Mi szeretjük magunknak rendezni a programjainkat, pl. az időjárástól is függővé tenni. Monastirba simán bevonatoztunk, semmi gond nem volt. De ne vegyél 6 kiló aranyat magadra, és ne lógjon rajtad húsz mobil, tíz videókamera... Óvatosan, mintha itthon lennél...

Előzmény: lokihun (138)
lokihun Creative Commons License 2002.09.30 0 0 138
Hello mindenkinek!
Kardio! A 44 EUR bizony nekem is nagyon soknak tűnik. Mi annak idején a helyszínen fizettünk be, ott mindig olcsóbb, és nem csupán Tunéziában van így. Szerintem ráértek kinnt rendezni.
Előzmény: kardio1 (135)
Cgo Creative Commons License 2002.09.30 0 0 137
szerintem sok a 44 EUR, en (ha jol emlexem) 40 TND-t fizettem (vagy 50?). Bar mostani arfolyamon meg az is lehet, hogy ez ugyanaz :)
Attol is fugg, mi van az arban, a mienkben benne volt az osszes belepo es az ebed ara, raadasul Mahdiabol mentunk, ami sokkal messzebb van.
Szerinte dontsd el te, megeri-e. Mivel a buszozas hosszu, jol jon egy kis ismerteto duma.
Előzmény: kardio1 (135)
kutrincza Creative Commons License 2002.09.30 0 0 136
Hello !

Ha szereted a kényelmet és azt, hogy az idegenvezető minden információt magyarul a szádba rágjon, akkor buszos fakultatív kirándulás a magyar céggel. Ez a legdrágább. Olcsóbb a kinti partnercég, szintén buszos verzióban, de ez már angol, francia stb. nyelvű idegenvezetéssel van. Ennél lényegesen olcsóbb, ha megegyezel egy taxissal, esetleg összefogsz még valakivel, ha kettesben mentek, és oszlik a költség. Megbeszélitek, hogy hová és mennyiért, a sofőr pedig vár, mikor ti várost, múzeumot stb. néztek. A legolcsóbb a tömegközlekedés, azaz a vonat. Hátránya, hogy menetrendhez kötött, de itt a legnagyobb a fíling. De a legkényelmetlenebb. Városon belül (pl. Tunisz) meg taxi. Lehet még autót is bérelni, de azt nem próbáltam, csak fentebb említett verziókat.
Karthagó buszos verzióban tényleg ilyen árban van van, alá lehet menni a fentebb említett módszerekkel. De nagyban függ attól, hogy mennyira vagy kényelmes, van -e kisgyerek, mennyi pénzed van, mennyire szereted a kihívásokat stb stb :-)
A reális ár a bazárban általában a kikiáltási ár ötöde, én úgy tapasztaltam, de voltak elvetemültebb árusok is. Előtte tájékozódj fixáras boltban arról, amit akarsz venni. A bazárban ha ügyes vagy, alá tudsz menni ennek az árnak. Ne felejtsd el, hogy az egész alku egy színjáték és az árus sem hülye.

Előzmény: kardio1 (135)
kardio1 Creative Commons License 2002.09.30 0 0 135
Szia Lokihun!
Köszönöm az információt.
Én Hammametbe megyek egy all inclusive szállodába. Az érdekelne, hogy fakultativ programra önállóan/helyi utazási irodával érdemes menni, vagy a kiutaztató magyar céggel? Karthagói kirándulásért 44 Euro sok vagy nem? Ha nem túl drága ajándékot szeretnék hozni, mit ajánlotok, milyenek a reális árak a sukokban?
lokihun Creative Commons License 2002.09.04 0 0 134
Hello Kardio1!

Október elején voltam már Tunéziában. Nem forró, de meleg strandidő volt: kb.30 C. A tegervíz olyan 22C körüli volt. Nem tudom hova mentek, de mi Sousse-ban voltunk és ott a víz is tiszta és a föveny is elmegy.

Előzmény: kardio1 (133)
kardio1 Creative Commons License 2002.09.01 0 0 133
Sziasztok!
Én okt. 8-tól megyek egy hétre Tunéziába. Meg tudnátok mondani, hogy ott akkor milyen meleg a levegő, ill. a tengervíz?
Latya (K.L.) Creative Commons License 2002.08.29 0 0 132
Én voltam ott, és velük a mult evben. A Tunéziai élmények topicban irtam is akor egy csomot! Nézd meg!
Előzmény: atkin (130)
Ga Creative Commons License 2002.08.27 0 0 131
a 2*-tól én is tartanék...
Előzmény: atkin (130)
atkin Creative Commons License 2002.08.14 0 0 130
Sziasztok!
Az Experience Tours-szal mennénk szeptember elején egy kis tunéziai körútra. Én leginkább a kétcsillagos szállástól tartok...: Hotel Cub Samira Hammametben. Járt már arra valaki?
Latya (K.L.) Creative Commons License 2002.07.24 0 0 129
SZVSZ, mint juliusban. Városban annyi, mint itt nálunk a 3 hete lévő dögkánikulában. A Tengerparton meg mindegy, szobában légkondi, vagy a nagyon olcsó helyen ha nincs és a parton van nem vészes. Szafari túrán meg ugy is az utazás légkondi, szállis szintúgy, a nyilt homokon ugy sem vagy sokáig.
Előzmény: compot (127)
riki86 Creative Commons License 2002.07.24 0 0 128
Köszi mindenkinek az infot, pénteken indulunk, majd ha hazajöttüni beszámolok!
compot Creative Commons License 2002.07.24 0 0 127
Hali!

Meg tudnátok mondani, hogy kb hány fok van augusztusban arra?

Ga Creative Commons License 2002.07.24 0 0 126
1 TND= 183 HUF (kb)
én nem vinném a 6 évest a sivatagi túrára. kb 1000 km-t megy a túra 2 nap alatt és most nagyon meleg is van. a túra egyébként megéri, mert jó, de szerintem sok egy ekkora gyereknek.
mi a medinával mentünk, akiknek szuper idegenvezetőik vannak és legalább olyan klassz sofőrjeik is. a 2 napos sivatag magába foglalta el jem-et is és még millió egyebet. nagyon klassz volt.
jó nyaralást!
Előzmény: riki86 (124)
Cgo Creative Commons License 2002.07.24 0 0 125
forintban nem tudom, 100 USD = 139 TND, 100 EUR=129 TND volt juniusban.

nem buvarkodtam, az arak alap tanfolyam-tol 5 napos kurzusig, hajoval, medenceben, tengerben - minden van, amit csak akarsz. Ha nagyon ramenos vagy, engednek az arbol, bar ezek inkabb fix arak

Előzmény: riki86 (124)
riki86 Creative Commons License 2002.07.24 0 0 124
Búvárkodni voltál? Nálunk az kihagyhatatlan, bárhol vagyunk, arra is mindig befizetünk. Bár ezt a 45-90 TND-t kicsit soknak találom. Ugye jól számoltam, hogy 1TND ~ 193 HUF, kb.?
Előzmény: Cgo 146 (123)
Cgo 146 Creative Commons License 2002.07.24 0 0 123
riki86,
teljesen mindegy, milyen utazasi irodaval mesz. Az oda/vissza ut toluk fuggetlen, ott meg azt csinalsz, amit akarsz. Egy fakultativ kirandulason nincs mit elrontani. A 2 napos szafari megterhelo, bar mikor mi voltunk, Karthagoban sokkal melegebb volt... Szerintem egy 6 eves gyerek, ha nem tul elkenyeztetett/nyugos, akkor siman vallalhatja. Voltak kisebb gyerekek is, en a szafarira nem mentem el, csak az elmenyeket dumaltuk meg. A fizetes toled fugg. Ha olcsobb, mehetsz mas csoporttal is, a hotel faliujsaga tele van ajanlatokkal, viszont akkor ne szamits magyar idegenvezetesre... vagy elofordulhat az is, ami velem - egyszeruen nem volt eleg jelentkezo a Karthagora, igy a konkurenciaval mentem. El-jem-be meg egyaltalan senki nem jelentkezett, igy taxival mentem.
Előzmény: riki86 (122)
riki86 Creative Commons License 2002.07.24 0 0 122
Mi a Kartago toursszal megyünk, és eléggé szélsőséges véleményeket olvastam róluk. Tulajdonképpen azért aggódom ennyire, mert a 6 éves kislányommal megyünk. Szeretnék elmenni a 2 napos szafarira is, de nem tudom egy gyereknek ez mennyire megterhelő. Amikor te voltál, akkor voltak ott gyerekek is? Te melyik irodával mentél?
A válaszodat előre is köszi! Még egy kérdésem lenne, ezeket a fakultatív progikat az idegenvezetőnél kell befizetni vagy magunknak kell megtalálni a lehetőségeket?
Előzmény: Cgo (121)
Cgo Creative Commons License 2002.07.24 0 0 121
Monastir... mi erdekelne? Van ott repter meg tenger, a tobbi mar jon magatol ;)

Fakultativ programok:
lovaglas a tengerparton 10 TND/ora
mini szafari a hotel korul teven 20 TND
beach party + fakir show 10 TND
motorcsonak+ejtoernyo 7-8 perc 20 TND
buvarkodas minden formaban 45-90 TND
Monastir - El-Jem - Kerouan - Monastir tura 35-40 TND
2 napos szafari dzsippel 120-130 TND
Tunisz+Karthago 1 napos tura 45 TND

Előzmény: riki86 (119)
riki86 Creative Commons License 2002.07.23 0 0 120
Hahó! Senki sem járt Monastirban? Pénteken indulunk, hálás lennék egy kis infoért! Előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!