Keresés

Részletes keresés

enciána Creative Commons License 2001.01.02 0 0 41
Szia Pepi!

Meg tudnád nekem adni annak az orvosnak a nevét, tel. számát akár emilben?
Köszi!

Előzmény: Pepi (38)
beny Creative Commons License 2001.01.02 0 0 40
Szia Pepi!

Engem is nagyon érdekelne ez a doktor! Nem küldenéd el a nevét, telefonszámát e-mailen?

Előre is köszi:
Beny

Előzmény: Pepi (38)
jonatán Creative Commons License 2001.01.02 0 0 39
Hallihó!

Enciana, köszönöm szépen, az árakat is. :)))
A Vega tesztet nekem a homeopata drnő csinálta meg. Ő ugye már a 2. kör volt. Első körben a folyásommal mentem nőgyógyászatra - mészárszék- vettek kenetet adtak gyógyszert, egy hét múlva telefonálok az eredményért, van gomba. Orvos kérdi milyen gyógyszert adott, mondom milyet, jajdejó örül dr., hát akkor eltaláltuk. Köszönöm szépen mi ez totó. Természetesen 1 hónap múlva probléma újra előjött, újra ugyanaz a ngyógyászat, másik orvos - nő volt a drága -
megint egy másik fajta gyógyszer. Állapot sokkal rosszabbb lett. Aztán felhívtam egy gyógyszergyár ingyenes számát és ők ajánlottak egy orvost, aki a folyásokra specializálódott. Ő gyors teszttel állapítja meg, hogy mi van, nem tudom ez mennyire 100%-os, minden esetre néhány hónapos kezelés után elmúlt, egy fél évig nem volt semmi, aztán megint kiújult váltakozó intenzitással.Ez ugye egy tunet kezeléstörténete.
A gyomor fájdalmaimat, a puffadást a belgyógyász homeopata néni kezte kezelni, homeopátiás szerekkel, eredmény amint azt már lennt írtam jó volt, míg vissza nem tértem a normál táplálkozáshoz. Most igaz szedem még a szereket, a gyomrom nem fáj, de a többi tünet az visszajött.

Pepi, remélem sikerül gyorsan eljutnod ahhoz az orvoshoz és beszámolsz a tapasztalataidról.

Én, most nem igazán tudom, hogy mitévő legyek, melyik bajommal kezdjek orvos után rohangálni. Egy jó nőgyógyász mindenképpen kellene, mert amint a sok nyavalyámból kilábalok szeretnék egy babát, és már eléggé szorít az idő.
Lehet, hogy először tényleg el megyek arra vérvételre és, majd utánna kiderül, hogy hogyan tovább.

Pepi Creative Commons License 2001.01.02 0 0 38
Sziasztok!

Új év, új kezdet, új küzdLM :)

Jonatán: kaptam egy címet, egy állítólag nagyon jó orvos nevével együtt. Igaz a jelenlegi tartózkodási helyemtől eléggé messze található, de úgy érzem, megéri oda elmenni.
Ő egyszemélyben nőgyógyász, természetgyógyász, és specialistája a candidának is. Telefonon beszéltem még csak vele, de nagyon emberségesnek tűnt. Kedves volt, és nő létemre mondhatom kellemes a hangja :) Elmondta, hogy az első vizsgálat alkalmával diagnosztikát végez, hogy valóban candidáról van-e szó, és kérésre el is kezdi a gomba kezelését.
Hogy ez pontosan miből áll telefonon keresztül nem igazán értettem, feltartani pedig nem akartam. Úgyhogy személyes találkozó után szívesen nyilatkozom erről.
Valamint összeállít egy személyre szabott diétát, mivel nem mindegy, hogy ki mit fogyaszt. Nagyon kihangsúlyozta, hogy nem szabad ugyanazt a diétát folytatni hosszú időn keresztül, mert a szervezetet nagyon megviselheti. Ezért fontos a folyamatos ellenőrzés alatti diéta, amelyet ő a vizelet vizsgálatával végzi.

Enciána: tudom én, hogy lehet olyan sütiket enni, de hát az ember saját magán kívül sehol nem csinálnak neki való süteményt nem? :) Az meg eléggé fura lenne, ha vinnéd magaddal a sütidet :) Ezért írtam, a kitartásért való elismerésemet :)

Amúgy nekem a Vega-test mutatta ki a candidát, és 1.000 Ft-omba került. De ha 900 Ft-ért megveszed a könyvet, az azokban leírt tünetekből rá lehet jönni, hogy tényleg az van neked. Csak azért írtam, hogy a felismerésre nem érdemes szerintem annyit költeni, inkább a leküzdésére. Na de ez már egy másik topic-ba illene :)

Sziasztok, és várom a híreiteket!

Pepi

enciána Creative Commons License 2001.01.02 0 0 37
Sziasztok!

Jonatán: oda tényleg "csak" be kell esni, éhgyomorra és leveszik a vért. Egy hét múlva van meg az eredmény. Ha pozitív, akkor az ottani orvos kezel, ha kéred. A héten megyek oda én is az orvoshoz. A vérvétel 4000 Ft. Az orvosi kezelést nem tudom.
A Városház utcában Voll tesztet csinálnak 22000 Ft-ért. Én máshol olcsóbban megcsináltattam, de nem ért sokat, Candidát ki sem mutatott. Számomra nem túl hiteles a Voll teszt.
A kenyerekkel én is gondban vagyok. Lehet enni pl amit a TESCO-ban árulnak kovászolt teljesőrlésű rozs vagy tönkölybűza kenyeret, de az az én gyomromnak nem jön be. Olyan nekem evés után, mintha követ ettem volna. Igaz, én a diéta előtt is csak WASA kétszersültet ettem kenyér helyett.
A VEGA tesztet hol csináltattad meg?
Első körben milyen orvosnál, hol voltál?

Pepi: nem kell a süteményekről teljesen lemondanunk! Teljesőrlésű lisztekből (rozs, graham, durum) és Canderellel készült almás pitét szoktunk enni. Ebben nincs élesztő. Alma helyett finom dióval is. Nagyon finomak! :-)

enciána

Előzmény: jonatán (30)
jonatán Creative Commons License 2000.12.31 0 0 36
Pepi, jó, hogy leírtad, tanulságos volt.

Az igazi után kutatás az milyen szakembert rejt?

BÚJJÉK!!!

Előzmény: Pepi (35)
Pepi Creative Commons License 2000.12.30 0 0 35
Beírok nektek ide egy kis idézetet, ami a már említett könyv elején van, és úgy gondoltam érdemes elolvasnia még azoknak is, akik ismerik a candidát, de azoknak főképp, akik nem.

"Egy 28 éves, rendkívül tehetséges ügyvédnő régóta szenved egy sor panasztól, amelyek egyre erősebbek és mind gyakoribbak. Időközben már veszélyeztetve látja a karrierjét és hivatását, ( kiváló állása van az egyik ismert nagyvállalatnál ), olyan súlyosak a panaszok. Alig kel fel reggelenként, máris úgy érzi magát, mintha nem aludt volna egész éjjel. Ráadásul erős izomfájdalmak gyötrik. Az elmúlt hónapokban folyton hízott, hiszen majdnem csillapíthatatlan vágyat érzett az édesség iránt. De az "édes vigasz" sosem tart soká, csak kis időre feledteti a rosszkedvet. A legszörnyűbb a hüvely és a szeméremajkak erős viszketése, a jóval a menstruáció előtt jelentkező depresszió és vizenyők. Mindehhez időnként erős alhasi görcsök társulnak, a szexuális érdeklődés pedig a nullára csökken.
A fiatal ügyvédnő nőgyógyásza a tüneteket helyileg kezeli, ami azonban csak rövid távon hoz javulást. Utóbbi időben az alhasi panaszokat erős és gyakori fejfájás kíséri. Ezért a nőgyógyász a beteget ideggyógyászhoz küldi, aki teljes kivizsgálást végez, a komputeromográfiát és más speciális viszgálatokat is beleértve. Nem talál semmit. Az idegrendszer normálisan működik.
Nemsokára fájdalmas hasi puffadás és székrekedés tetézi a panaszokat. A széklet rendszertelen és bűzös. A beteg szédül és hányingere van. A nőgyógyász ekkor a belgyógyászhoz utalja, aki megvizsgálja az epehólyagot, gyomor- és vastagbéltükrözést végez, megröntgenzi és megvizsgálja a vékonybelet. Az összes vizsgálati eredmény a normális tartományban van.
Kóros elváltozás nem mutatkozik. A folytonos hüvelyviszketés gyakori vizelési ingert idéz elő, ezért felkérnek egy urológust is. Ő megvizsgálja a veséket és a veseműködést, és hólyagtükrözést végez. Néhányszor kitágítja a húgycsövet is, mert ettől reméli, hogy megszűnik a túl gyakori vizeléis inger: hiába. Végül megszületik az ítélet: pszichomatikus tünetegyüttesről lehet szó. Az orvosok elhatározzák, hogy a beteget pszichés labilitása miatt, pszichoterápiás szakorvoshoz utalják. A részletes kórelőzmény birtokában és egy sor terápiás megbeszélést követően az illető tényleg kimondja: neurózis!
Meg kell hagyni, a pszichoterápiás gondozás hatására a beteg mind az üzleti, mind a magánéletben magabiztossá válik. A pszichiáter tanácsára egy másik nőgyógyászt is felkeres, akinek gazdag tapasztalata van az övéhez hasonló hólyag-, húgycső- és hüvelypanaszok területén. Megbeszélés és vizsgálat után krónikus petevezeték- és egyidejű húgycsőgyulladást állapít meg. Ismét tágítják a húgycsövet, ezen kívül hólyagmosást alkalmaznak. Az orvos méhkürtgyulladás ellen antibiotikumot rendel.
Amikor ezt a fiatal hölgyet 31 éves korában először láttam, könnyes szemmel mesélte el kálváriáját.
- Talán már érett vagyok az idegklinikára? - kérdezte.
Biztosítottam arról, hogy nagyon is érthető a lelkiállapota, miután annyi orvos sem tudott rajta segíteni. Ettől azonban még messze nem "bolond". A részletes vizsgálat a canidasis tipikus tüneteit mutatta: a hüvely, a szeméremajkak és a húgycső gyulladásban, a nyálkahártyák pirosak és erősen viszketnek. A végbéltükrözés is e betegségre utalt. Az alhas nyomásra érzékeny volt, ami a petefészek és a petevezeték krónikus gyulladását jelzi. Az idők folyamán itt olyan kóros elváltozások jöttek létre, amelyek e terület kezelését is szükségessé tették.
Elsőként azt tanácsoltam a hölgynek, hogy hagyja abba a fogamzásgától tabletta szedését és teljesen állítsa át a táplálkozását. Arra kértem, hogy elsősorban a cukor, az édességek, a fehér kenyér és az alkohol fogyasztásáról mondjon le teljesen. Egyelőre nem árultam el neki, hogy már néhány ezerszer végighallgattam az ilyen, vagy hasonló szenvedéstörténeteket. Arról sem ejtettem szót, hogy panaszai hallatán szinte teljesen biztos voltam abban, hogy a szisztémás candiasis ( az egész szervezetre kiterjedő gombás megbetegedés ) krónikus formájáról van szó.
Az alhasi terület jól reagált a "neutrális terápiára", a táplálkozás átállítása, valamint a Nystatin gyógyszerrel végzett terápia után hamarosan megszüntek a hólyagproblémák is. Csökkent a hüvelyfolyás és megszűnt a viszketés. A hölgy 6 hónap alatt leadta a 15 kilós túlsúlyát. A terápia középpontjában azonban a többféle allergia kezelése állt. Ez nagyrészt rejtett volt és csak a tesztek eredményei alapján vált nyilvánvalóvá. A beteg pl. rendkívül érzékeny a háziporra, a háziporatkára, a levegőben lebegő olyan gombafajtákra, mint az Alternaria, de a penészgombákra és különböző tápanyagokra is, különösen a búzára, a tejtermékekre és a cukorra. Mindezeket a problémákat nemcsak diagnosztizálni de kezelni is tudtuk a klinikai ökológia eszközeivel."

Remélem, hogy nem volt unalmas a hosszú történet. És tényleg érdemes ezt a könyvet megszerezni, mert segíthet sokban. Igaz konkrét receptek nincsenek benne a minimum három hónapos diétára, de abban úgy vélem egy szakember tud igazán segíteni. Én most kutatok egy igazi után, mert akinél első körben voltam nem igazán nyerte meg a tetszésemet. Igaz a már említett Nystatin tablettát felírta, ki is váltottam, de használni még nem tudtam, úgy gondolom, hogy előbb megfelelően felkészülök a kúrára.

Jonatán: nagyon sok hasznos dolgot írtál, mint pl. hogy nagyon legyengül a szervezet a kúra alatt. Felhívták már rá a figyelmem, csak valahogy nem vettem komolyan, de most, hogy egy olyan ember szájából (kezéből :) ) hallottam (olvastam), aki már túl volt egyszer rajta, el is hiszem.

Beny-t és Enciánát pedig irigylem a karácsonyi sütimentes kitartásukért! Ha ezt túléltétek szerintem, akkor jöhet bármi :)

Nektek is Boldog Új - és ahogy Enciána írta - Candia mentes Évet kívánok :)

Pepi

jonatán Creative Commons License 2000.12.30 0 0 34
Beny!

Az általad felsoroltakból: ezeket produkálom(tam)

"-Állandó fáradtság, levertségˇ
-Hirtelen kialakuló éhségérzet, különösen az édességek iránt
ˇ Székrekedés vagy hasmenés (gyakran váltakozva)
ˇ Lerakódás a nyelven, rossz szájszag
ˇ Krónikus nyálkahártya-gyulladás az orr és a garatrégióban
Változó erősségű hüvelyfolyás "

A nőgyógyászok kissé stabilizálták az utóbbit, nem szünt meg teljesen, de lényegesen javult, szeretném, jó lenne, ha elmúlna.

A homeopatiat pedig az akut orrmelléküreg gyulladásmiatt keztem el kipróbálni, mert a hagyományos orvoslás szerint határeset vagyok a műtét és a gyógyszeres kezelés között, a gyógyszeres kezelésük (orrcsepp) halotnak a puszi volt,műtétet meg nem akarok, mert az elég veszélyes vagy megvakulok vagy béna leszek tőle, ezek után igy egy ismerősöm ajánlotta az egyik belgyógyász homeopatát, rajta már ugyanilyen bajjal hatásosan segitett.
Most pillanatnyilag erre a légkondi és egyéb allergiáimra és gombákra is szedek homeopatiás szert, amit a párom is szed.

Hááát.. Mivel én csak azt a diétát ismerem, amit csináltam a nyárelején, valószínüleg azt, csak megpróbálom ésszerűbben, nálam az a rossz, hogy én napi 10-11 órát töltök a munkahelyemen és ez a táplálkozást nagyon megnehezíti.
Az Anti-Candida kenyeret te hol veszed, még nem hallottam róla, pedig kipróbáltam már egy csomót, de nagyon kevés az, ami kovásszal készül és tiszta rozs. A tönkölybúzás jó még csak azon meg nincs feltüntetve, hogy mivel dagasztják.
Amit írtál, nem valami sok kaja és nem is változatos. Fogytál tőle?

beny Creative Commons License 2000.12.30 0 0 33
:-)))))
Előzmény: Abszolút Nulla (32)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2000.12.30 0 0 32
off
ez a topiccím olyan, mintha valami elképesztő idiótaság lenne ez a topic, egész megörültem, amikor láttam... aztán tessék, erre meg tök értelmes dolgokról van itt szó:-(. na mind1.
on
Előzmény: beny (-)
beny Creative Commons License 2000.12.30 0 0 31
Szia Jonatán!

Neked mi volt a bajod végül is? Mik voltak a panaszaid? Most is vannak panaszaid?
Te milyen diétát fogsz tartani?

Én úgy gondoltam, hogy január végéig csinálom ezt a kúrát. De már most tudom, hogy utána se akarok kenyeret enni és cukrot, cukros dolgokat. Én szeretném örökre betartani ezt a diétát, mert jól érzem magam tőle és nekem megér ez annyit, hogy odafigyelek arra, amiket eszem. Persze 1-2 elcsábulást meg fogok engedni magamnak, de rendszert nem csinálok belőle, úgy mint régen.

Miket eszünk? Hát én például: Hamlet, ABonett és néha élesztő nélüli őgynevezett Anti-Candida kenyeret. Vajat nem, sovány sajtokat, sovány húsokat, natur joghurtot (olykor 1-1 gyümölcsöset is nass gyanánt, de természetesen csak cukormenteset). Zöldségeket, natúran és párolva, rizst, főtt krumplit. Én néha tejet is iszom, bár ezt nem tudom, hogy szabad-e. Gyümölcsök közül: nem sokat lehet enni cukortartalmúk miatt, de a savanykásakat kifejezetten ajánlják: alma, narancs, grapefriut.
Most hirtelen ennyi jut eszembe!

Előzmény: jonatán (30)
jonatán Creative Commons License 2000.12.30 0 0 30
Halliho, csak most fedeztem fel ezt a topicot. Nem tudom, hogy nekem Candida-im vannak, vagy más nevű gombáim, de vannak sajnos az biztos. Kipróbáltam már sok mindent, a hagyományos orvoslástól eljutottam szép lassan a természetgyógyászathoz. A nyár elején tartottam én is egy hasonló diétát, mint amit beny írt, csak én még nem ehettem borsót, hagymát, és mivel a VEGA-teszttel laktóz sé búzaliszt érzékenységet is megállapítottak, természetesen ezeket se fogyaszthattam és 1 hónapig no hús. A 3 hónapot nem mondom, hogy könnyen, de átvészeltem, fogytam 7 kilót. Én homeopátiás szereket szedtem mellette még egy csomó allergiára és az alapvető bajomra (orrmelléküreg gyulladásomra.) A diétát tartanom kellett volna még, de közbejött egy házasság nászúttal spékelve és, háát ott nem igazán tudtam betartani. Egy ideig nagyon jól éreztem magam, de a gyors fogyás miatt eléggé legyengültem, a szervezetem ugyan méregtelenedett - rengetek ásványvizet ittam - és olyan könnyű lettem, mint a pille. A tüneteim úgy generálisan enyhültek, de meg nem szüntek, a diétát lassan-lassan elhagytam, odáig jutva, hogy most megint ugyanúgy táplálkozom, mint régen. És nem jó, úgyhogy új év, új kezdet. Most először is keresek egy új orvost. A Városház u.-ban van elvileg egy Klinika ahol hagyományos és természetgyógyászattal is foglalkoznak, nem tudom járt-e ott valaki közületek már, arra vagyok kíváncsi, hátha a két orvoslás ér egyet.

enciana: Az általad írt helyre, tényleg csak be kell esni és már veszik is a vért és analizálják és kap az emberke ott gyógyszert is? Mennyibe kerül?

Szóval én nem voltam elég kitartó a diétával. Pedig reform szakácskönyveket is vettem, de a hajdina, meg a csicseriborsó nem nagyon ízlett. Ti mit esztek? Mert azt láttom, hogy mit nem. :))) Beny, neked mit ígér az orvosod, meddig kell diétáznod, vagy ez már örökre igy marad?

Elnézést a hosszúságért!

BÚÉK!

jonatán

beny Creative Commons License 2000.12.30 0 0 29
Szia Enciána!

Egyet nem értek abban, amit írtál mégpedig azt, hogy ki mondta neked azt, hogy ez egy szénhidrátmentes diéta? Nem a szénhidrát van kiiktatva az életünkből, hanem a fehér lisztes és élesztős dolgok! Például a durumtésztát kifejezetten ajánlják! Abonettet és Hamletet is lehet enni és a teljesörlésű liszt is megengedett.
Milyen volt a kolonterápia? Hányszor voltál?
Megyek megnézem az emailemet!

Puszi:
Beny

Előzmény: enciána (28)
enciána Creative Commons License 2000.12.30 0 0 28
Sziasztok!

beny: írtam Neked mélt!

Kár, hogy csak most fedeztem fel ezt a topicot.
Én is ebben a betegségben szenvedek. Rengeteg orvosnál jártam és az a tapasztalatom, hogy nemigen értenek hozzá. Sok mindenre rájöttem és sok mindent megtudtam, de azért még sok kérdésem van.
Jártam természetgyógyásznál, voltam kolonhidroterápián is. A természetgyógyász szerint nekem egy évig kell a diétát csinálni. Azért én ezt túlzásnak tartom.
Egy hónapja csinálom a diétát. Nekem nem könnyű. Az ünnepek alatt én sem csábultam el, bár kicsit többet ettem, mint egyébként szoktam.
Azzal nem értek egyet, hogy ez egy szénhidrátmentes diéta. Hiszen a teljeskiőrlésű lisztek és tészták is tartalmaznak szénhidrátot, úgy mint a fehérlisztesek. Rizst is lehet enni a könyv és a természetgyógyász szerint. Egy német honlapon egész más dolgok vannak megengedve és tiltva. Ő szerintük lehet ecetet, tejfölt, mustárt, homogénezett tejet fogyasztani. De pl rizst, almát nem. Hát én nem eszem ecetet és sajnos savanyúságot sem. Nagyon hiányzik pedig! Szerintetek mi a helyzet a rizzsel?

A Candcellt én is szedem, de csak 2X8 cseppet naponta.
Lehet hogy ez kevés?

Én voltam vérvizsgálaton, de nem a Váci úton.
Két tesztet csinálnak, az egyik kimutatta nálam a Candida albicans-t.
A vérvételt helyben oldották meg, semmilyen beutaló nem kellett. Egy hét múlva érkezett meg az eredmény Bécsből. Éhgyomorra kell menni, nem kell időpontot sem kérni.
Cím: Interlab Bp. 1143 Hungária krt. 70. Tel: 220-5889

Mindenkinek boldog és sikeres, Candida mentes új évet kívánok! :-)

enciána

Előzmény: beny (27)
beny Creative Commons License 2000.12.30 0 0 27
Kedves Pepi!

Örömmel olvastam a soraidat és köszönöm a bátorítást.
Természetesen azóta is csinálom a kúrát (még a karácsonyi nagy evészet közben sem csábultam el semmiféle édességre) és eddig nagyon sok pozítiv változást észleltem magamon.
Igazából el ment a kedvem hadakozni olyanokkal, akik nem szenvednek ettől a bajtól, de engem nem tántorított el senki attól a szándékomtól, hogy egészséges legyek és jól érezem magam.
Most már 2 és fél hónapja csinálom a diétát, hozzá lehet szokni, nem olyan vészes.
Arról a könyvről már én is hallottam, és sokan mondták, hogy nagyon hasznos és jó kis olvasmány.
Te is ettől szenvedsz?
Írjál a Candidák írtásáról, engem nagyon érdekel!

Üdv.:
Beny

Előzmény: Pepi (26)
Pepi Creative Commons License 2000.12.29 0 0 26
Sziasztok!

Régóta nézem már ezt a topicot, igazából nem akar haladni, és az oka, hogy olyan emberek vannak itt, és olyan írnak ide nagyrészt, akik nem is ismerik közelebbről ezt az egész történetet, nem is tudják mivel állnak pontosan szemben. Bevallom kicsit - nagyon - bosszant a dolog, hogy olyanok akarják megmondani mit csináljon egy candidiasisban szenvedő, akinek halvány lila gőze sincs arról, mit csinál, hogy működik, miket változtat meg egy emberben ez a gomba. Úgyhogy mielőtt bárki is okoskodni kezdene, nézzen utána, esetleg próbálja magában felkelteni ezt a gonosz élőlény sokszorosát, hogy átélje a dolgokat, a rossz élményeket, és utána magyarázzon.

Most, hogy így kidühöngtem magam - akinek persze nem inge, nem veszi magára, semmi személyeskedés nem volt az egészben - rátérek a lényegre.

Párom vásárolt nekem egy nagyon jó könyvet, ami ritka, és elég kevés helyen lehet kapni, mivel utánnyomás már nincs belőle. Ez pedig:
Dr. Harold H. Markus, Hans Finck: Betegnek érzem magam, és nem tudom miért.

Igaz még nagyon az elején tartok, de érdemes elolvasnia - megszereznie annak, akinek igenis szüksége van rá, és segíteni akar önmagán. Mégha abban az esetben sincs, hogy el tudna menni egy orvoshoz aki közelebbről segít neki, kontrollálja, ennyit szánjon saját maga érdekében.

Amennyiben igény van rá, nagyon szívesen tájékoztatom az érdeklődőket a bennem lévő candidák irtásával kapcsolatos eseményekről, és persze várom a segítségét azoknak az embereknek, akik leküzdötték, vagy épp most küzködnek vele.

Beny: Nagyon bízom benne, hogy azóta nem adtad fel, és csinálod a kúrát. Hidd el megéri!

További szép napot!

Pepi

kóka Creative Commons License 2000.12.28 0 0 25
Kedves Tudatlan Okoskodók!

Ha valakinek gombás fertőzése van, azt nagyon jól lehet érzékelni fizikai jelekből. Ugyanis ha valakinek bőrelváltozása van, vagy a nemi szerve fáj vagy viszket, nem igen szokták pszichés okokra visszavezetni. Az más kédés, hogy pszichés mellékhatásai is lehetnek.
Orvosok: én már egy másik topicban kifakadtam a nőgyógyászokra, az az igazság, hogy a gombákkal ők sem tudnak mit kezdeni. A magán orvosom szó szerint azt mondta, amit már beny leírt, ezért nem akarom megint teljesen megismételni. A gyógyszerek csak a tüneteket szüntetik meg, a felszínen tudják a gombákat kiírtani, de a mélyebb rétegekből bármikor előjöhetnek, kiújulhatnak a tünetek. Amúgy ő is a diétát ajánlotta, (szénhidrátmentes étkezés), de a pontos részleteit már nem tudta nekem elmondani.

Big Blaster Creative Commons License 2000.11.28 0 0 24
Köszi az infót. Egy kicsit pontosabb cím (házszámmal), esetleg az intézmény neve nem ártana. Boccs, hogy szőrözök, de az a probléma, hogy vidéken lakunk, így nem igazán vagyok ismerős a fővárosban. Itt helyben (Miskolc) beszélt a párom egy belgyógyásszal, aki már több embert küldött az itteni laborba Candida vizsgálatra, de mindig negatív volt az eredmény, pedig a doki nagyon biztos volt a diagnózisban. Szóval ezért keresünk egy olyan helyet, ahol tutira ki tudják mutatni a gombát.
Előzmény: beny (21)
H_G Creative Commons License 2000.11.28 0 0 23
"Intőnek találom Csokis első hozzászólását ("X eve kezelik szerencsetlent minden frasszal, most eppen ez az orvosok aktualis tippje.")

Miért? Ez 1bevág azzal, amit Beny mond: nyilván a Lyme-kór ellen használt rengeteg antibiotikum irtotta ki a hasznos baktériumokat is, azért borult föl az egyensúly és szaporodtak el a gombák. A 2 diagnózis nem zárja ki 1mást!

Előzmény: én55 (20)
Brahman Creative Commons License 2000.11.28 0 0 22
Szerinted ez pszichoszomatikus dolog vagy teljesen szervi?
Előzmény: beny (-)
beny Creative Commons License 2000.11.28 0 0 21
Megkérdeztem! Körzeti orvosodat megkéred, hogy készítsen beutalót vérvételre, mert kiváncsi vagy, hogy van Candidád. Megkapod a beutalót, leveszik a vért és elküldik a Váci útra, 1 hét múlva pedig kész lesz a leleted.
Előzmény: beny (19)
én55 Creative Commons License 2000.11.28 0 0 20
Én nem tudok ilyen helyet, de az biztos, hogy a természetgyógyászoknak jövedelmező dolog pszichés alapú tünetekre ráfogni ezt a gombát, mint az egész mögött húzódó okot, mivel hosszú-távú kezelést igényel. Legjobb egy "valódi" orvoshoz/rendelőbe elmenni, ahol ilyen érdekek nem játszanak szerepet és ahol megtalálják a panaszok valódi forrását.

Intőnek találom Csokis első hozzászólását ("X eve kezelik szerencsetlent minden frasszal, most eppen ez az orvosok aktualis tippje.")

Előzmény: Big Blaster (18)
beny Creative Commons License 2000.11.28 0 0 19
SZia!

Olvasd el a 15. hozzászólásomat, én pedig mindjárt megkérdezem Neked, hogy pontosan hova kell vinned a vérmintát!

Üdv.:
Beny

Big Blaster Creative Commons License 2000.11.28 0 0 18
Szevasztok!

Azért bátorkodom hozzászólni a topikhoz, mert közvetve én is érintett vagyok a témában. A párom ugyanis már egy ideje csinálja (több-kevesebb kitartással) az említett diétát. Ő annak idején, - mivel a korábban felsorolt panaszok nagy részét tapasztalta magán - egy ismert budapesti természetgyógyász központba ment el, ahol valami számítógépes diagnosztizáló kütyüvel derítették ki, hogy valóban Candida fertőzése van. Ott javasolták neki a diétát és persze megvetettek vele egy halom egyéb "gyógyszert" is. Nem akarom lebecsülni az alternatív gyógymódokat, de egy kicsit szkeptikus vagyok az említett diagnosztizáló módszerrel szemben.
Abban kérném segítségeteket, hogy ha valaki ismer olyan helyet, ahol laboratóriumi módszerekkel ki tudják mutatni, hogy valóban Candida fertőzése van az illetőnek, legyen szíves írja meg a címét.

rags Creative Commons License 2000.11.27 0 0 17
OK! Várom.
Előzmény: beny (16)
beny Creative Commons License 2000.11.27 0 0 16
Szia rags!

Gyógynövényboltokban nem lehet kapni, holnap írok Neked magánba!

Üdv::
Beny

Előzmény: rags (14)
beny Creative Commons License 2000.11.27 0 0 15
Nem csak a VEGA teszt mutatja ki (képzeld el, hogy én nem voltam VEGA teszten és mégis tudom, hogy ettől szenvedek!). ÉS most itt szó sem volt arról, hogy ki mire allergiás, az egy másik történet és másik topic.Biztos TE SEM GONDOLOD KOMOLYAN, hogy egy gomba fertőzés ugyanarról szól, mint egy allergia.
De külön meglehet kérni a körzeti orvost, hogy készítsen Neked egy beutalót vérvételre, de előtte mindenféleképpen jelezned kell, hogy abból a célból szeretnéd a kivizsgálást, hogy megnézzék, hogy van e Candida a szervezetedben. Szóval leveszik a vért és el kell vinned a valahova a Vác iútra, mert ott van egy olyan labor, ahol kitudják mutatni ezt a gombát. (ugyanis- biztos most is el fogsz képedni és nem fogod elhinni- nem mindig tudják kimutatni, nem minden vérminta alkalmas erre, ezért kell előre szólni).

rags Creative Commons License 2000.11.27 0 0 14
És van valami biztos tipped ahol lehet kapni, vagy csak induljak bele a városba és érdeklődjek a gyógynövény boltokban?
Előzmény: beny (11)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.26 0 0 13
TE komolyan elhiszed a VEGA teszt alapján, hogy mire vagy allergiás, meg milyen gomba van a szervezetedben?
Nagyon érdekelnek az alternatív gyógymódok, de ez a VEGA teszt egy akkor amarhaság, amekkorát még nem láttam. Azt nem mutatja ki, amire bizonyíthatóan allergiás valaki, de ehelyett egy csomó ökörséget igen. Számomra nem hihető pl. hogy valaki allergiás a narancsra, de a mandarinra, grépfrútra, citromra nem. Vagy ugyanez mondjuk a bogyós gyümölcsökkel.

Ez nekem meglehetősen komolytalan .

beny Creative Commons License 2000.11.26 0 0 12
SZia!

El kell, hogy keserítselek, mert ezek a kapszulák csak a tűneteket szüntetik meg időlegesen, de a fő ok (a gomba) ugyanúgy jelen van a szervezetedben, és bármikor újra elő jöhetnek a gondok.
Mint már írtam, az antibiotikumokkal csak a gomba terjedését biztosítod a szervezetedben, és szerintem ez a kék kapszula is annak számít, igaz? De lehet, hogy tévedek....
Én ebből a lórugás erősségű kék kapszulából 3 darabot is bevettem és nem segítetett.
Ez a gomba nem egy nap alatt támadja meg a szervezetet, hanem hosszú hónapok alatt terjed el, a kiírtása sem fog 1 napodba vagy 1 kapszulába kerülni. Ezért tartanak ezek a diéták 3-6 hónapig is, és utána is oda kell figyelni az étkezésre, az antibiotikum szedésre.

Üdv.:
Beny

Előzmény: big city guerilla (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!