Keresés

Részletes keresés

Beebite Creative Commons License 2001.01.03 0 0 71
Pepi: huu, köszi, ez igy korrektül hangzik.
Majd megkapom a könyvet (Yv: egy tündér vagy!:)), és akkor megvitathatjuk, hogy a többi része is ilyen jó e. EGyelőre tetszik.
Ha esetleg félreérthető voltam, én nem azt akartam mondani, hogy a sok antibiotikum legyengiti az immunrendszert, és ez okozza a kiirthatalan gombát! Amire célozni akartam, azt itt az 1. pontban olvashatjátok!
Bee

OFF
PS: Yv: az aromaterápisa könyved megvan ám még, hatására állandóan olajoktól szaglik izé:) illatozik a szoba:))))

M.

Előzmény: Pepi (69)
Yv Creative Commons License 2001.01.03 0 0 70
Máris a barátod kezében van:)

(ugye most megbocsátsz az olajokkal való késlekedésért?)

Előzmény: Beebite (68)
Pepi Creative Commons License 2001.01.03 0 0 69
Legjobb tudomásom szerint nem akkor szaporodik csak amikor gyenge az immunrendszer, de inkább idézek a könyvből:

"A candida albicans tulajdonképpen egy igen ártalmatlan élesztőgomba. A legtöbb ember bélflórájában megtalálható anélkül, hogy panaszokat vagy betegséget okozna. Ha azonban meghatározott tényezők kedveznek elszaporodásának, igen gyorsan terjedhet és számos olyan akut és krónikus tünetet is okozhat, amely első hallásra alig mutat bármiféle összefüggést gombás megbetegedéssel....
... Mitől van, hogy a Candida-gomba az utóbbi időben egyre gyakrabban támad a palackból kiszabadult szellem módjára és okoz nagyon komoly kóros jelenségeket? Az orvosi szakirodalomban az alábbi okokat olvashatjuk:
1. Széles spektrumú antibiotikum alkalmazása, amelyek elnyomják a bélben a normális baktériumflórát és ily módon elősegítik a Candida-gomba szaporodását.
2. Szintetikus fehérnemű. Ha a bőr nem tud lélegezni, a nyálkahártyákhoz hasonlóan különösen érzékennyé válik a Candida-fertőzésre.
3. A nedves, meleg időjárás (különösen nyáron) súlyosbítja a már meglévő fertőzést.
4. A gyakorta váltott szerelmi partnerek révén a fertőzés rendkívül gyorsan terjed.
5. A fogamzásgátló tabletta növeli a fertőzési kockázatot mert az érett sejtekben glikogén felhalmozódást segít elő és ily módon kedvező szaporodási lehetőségeket nyújt a Candidának.
6. A baktériumellenes szappanok és parfümözött piperecikkek gyakran elpusztítják a bőrfelület bakteriális klímáját, így a gomba természetes ellenségek hiányában rendkívül gyorsan szaporodik. Az effajta kozmetikumok ezen túlmenően gyakran ingerlik, ezáltal még érzékenyebbé teszik a bőrt és a nyálkahártyát.
7. Idővel kialakul a bőr és a nyálkahártya általános Candida-gombával szembeni túlérzékenysége. Ilyenkor előfordulhat, hogy az étkezési gombák is hasonlót reakciót váltanak ki....
.. Súlyos vagy visszatérő Cancida-fertőzések esetében azonban szükség lehet immunológiai kezelésre is. "

Előzmény: Törölt nick (66)
Beebite Creative Commons License 2001.01.03 0 0 68
Nem tudom mit olvastál abban a könyvben.
Akármikor elmagyarázom neked, vagy én vagy anyu, akit csak kivánsz.
Igen valószinüleg te mentél rossz orvoshoz. Ez nem a te hibád, nagyon sok orvos nem elég körültekintő, mindenre csak a tüneti kezelést vágja rá, erre számos példa van, nem csak a nőgyógyászatban.
Egyébként az se hátrány, ha valahol olvasol a Candidáról, és szólsz az orvosnak, hogy kérjen Candida tenyésztést is, bár ez igy már neked késő, de aki még előtte áll, annak megfogadható tanács.
És bizony bizony, nagyon igazad van. Az antibiotikummal csúnyán viszaélnek, túl sokat adják a háziorvosok, és a kórházi orvosok is, és emgbosszulja magát. Én sosem kaptam, mert anyu nagyon ellenzi az orbaszájba antibiotikumot, igaz súlyos beteg se voltam szerencsére, ami mellett indokolt lehet. Nincs is candidám. Pedig sajnos minden hajlamositó tényezőt begyüjtöttem rá, ugyhogy mostatnól tudatosan vigyázni fogok.
Pepi: ne vedd személyes bántásnak, nem ellened irányul, tudod jól.
A könyv érdekelne.

Bee

Előzmény: Pepi (65)
jonatán Creative Commons License 2001.01.03 0 0 67
Bocs a többiektől, én most átugrom a vitát. Hátha, csillapodik addig.

Enciána, mi a különbség a VEGA-teszt és a VOLL-teszt között???

Előzmény: enciána (37)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.03 0 0 66
hogy? Akkor mégis van még kérdésem. :-)

Ez a gomba akkor szaporodik, ha az immunrendszered legyengül? Akkor nem inkább az immunrendszert kellene erősíteni a gomba kiírtása helyett?

Előzmény: Pepi (65)
Pepi Creative Commons License 2001.01.03 0 0 65
Persze, hogy régi dolog, mióta antibiotikumok vannak. Elgyengül az immunrendszer, és jól megtámadja.
Nekem már volt épp elég ilyen fertőzésem, akkor egyetlen egy orvosnak sem jutott az eszébe, hogy nekem ilyenem van, és ki kellene irtani? Vagy eddig mentem én rossz orvosokhoz? Pedig 72 után születtem már.. Minden esetben vettek tőlem kenetet, talán az én dolgom lenne, hogy megmondjam mi a bajom? És ha akkor a tüneteim elmúltak, akkor most miért szenvedek attól, amitől? Miért vannak olyan tüneteim, amiket orvosilag nem tudnak kimutatni, de mégis szenvedek tőlük? Ha megmagyarázod nekem te, vagy anyukád elfogadom.
Amúgy akkor amit olvastam a lila könyvben az mind hülyeség?
Előzmény: Beebite (64)
Beebite Creative Commons License 2001.01.03 0 0 64
CSak azt szeretném hozzátenni, hogy ez már egy nagyon régi dolog, pontosan nem tudom, mennyire, de majd utána nézek. Mindenesetre az anyukámat már 25 évvel ezelőtt is kezelték (diétával!) Candida miatt, mivel teherbe esés előtt megvizsgálta az orovos, és mondta, hogy ezt a gombát előbb ki kell irtani.
Nem kell a dolgot túlmisztifikálni, a Candida és pontos csiraszáma hüvelykenetből simán kimutatható, én megkérdeztem 2 nőgyógyászt, ezzel mindkettő egybehangzóan egyetértett.
Az hogy az orvos pirulát ad rá, az az ő úgympnd hujesége, ugyanolyan, mint ahogy egyes háziorvosok egy kis köhögésre, emg náthára azonnal antibiotikumot irnak. Anyu (aki egyébként 72-ben végzett a SOTÉN-, gyerekorovs és haemtaologus, felháboritónak találja amit itt olvasott, és szivesen ad tanácsot bárkinek. A Candida fertőzés már a 60-as évek óta népbetegség, már 72ben is igy tanitották az egyetemen. És a gyógymódját is tanitották.
Bocsi.
EOF.

Bee

Pepi Creative Commons License 2001.01.03 0 0 63
Igazolhatnák már tudományosan is, és akkor talán nem lenne annyi ember, aki ebben szenved, és mégsem tud róla. Addig viszont más módja a gyógyulásnak nem igazán marad. Na nem mintha ez rossz módszer lenne, de kényelmesebb pár szem pirulát bekapni, mint hónapokig speciális diétát folytatni.
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.03 0 0 62
nem, nincs több kérdésem :-)

Én addig nem fogadok el egy ilyen dolgot, amíg az tudományosan nem igazolt. Ettől függetlenül természetesen tisztában vagyok azzal, hogy "több út vezet a Nirvánába" vagyis az a lényeg, hogy a dolog neked/nektek mennyire használ.

Előzmény: Pepi (61)
Pepi Creative Commons License 2001.01.03 0 0 61
A mai orvostudomány ebben szerintem még sehol sincs, ezt az is bizonyítja, hogy nagyon sok orvost végigjártam, inkább minden panaszomra gyógyszert adtak volna, sem minthogy összevonják a tüneteket és megállapítsanak egy candida gomba által fertőzött állapotot. Hasonló cipőben jártam, mint a történtet ügyvédhősnője, csak nem tartott olyan sokáig a felismerés.
És mivel nagyon kevés ember tudja magáról, hogy ilyen "betegségben" szenved, az megint azt bizonyítja, hogy sehol nem írnak róla, pedig a könyv és a net szerint ez már népbetegség.

Most látom, hogy a kérdés éppen másról szólt :) De hogy válaszoljak rá, egy orvos írta a könyvet, pontosabban kettő. De a többi orvos szerintem nem is nagyon tud a létezéséről.

Lehet, hogy nem egyértelmű, mert közben még zavarnak is engem a munkahelyen, felháborító :)) úgyhogy kérdezz még, ha össze-visszaságot észlelsz :)

Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.03 0 0 60
A következő kérdésem nem kötekedés, azért kérdezem, mert a könyvet nem ismerem.

És a mai orvostudomány mennyire ért egyet a könyvben foglaltakkal?

Előzmény: Pepi (58)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.03 0 0 59
Na jó, kitalálhattam volna :-)

A "betegnek erzem magam, es nem tudom hogy miert" című könyvről van szó?

Előzmény: Pepi (56)
Pepi Creative Commons License 2001.01.03 0 0 58
Egyik a "Lila könyv", candida fertőzöttektől hallott hírek, valamint az orvos által adott információk. Számomra alátámasztja mindegyik egymást, hiszen ugyanazokat hallom, nem mondhat mindenki hülyeséget, és ha a magamon észlelt tüneteket figyelembe veszem, szintén megerősítem a hallottakat.
De ha elolvasnád végig a topicot kiderülne számodra minden szerintem.
Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.03 0 0 57
És mi ezeknek az információknak a forrása? Úgy értem, honnan veszed amiket leírtál?
Előzmény: Pepi (56)
Pepi Creative Commons License 2001.01.03 0 0 56
Raki!

Ennek a gombának a kiirtása nagyon sok időt is igénybevehet, akár évekig is elhúzódhat, ha már nagyon régóta élősködik a szervezetben, és az egész testet behálózta.
A természetgyógyászhoz járó lány talán nem a megfelelő kezelést kapja, így változtatni kellene a kezelési módszeren, hogy javulás is jelentkezzen. Persze, hogy nem gyógyul úgy meg, ha mindig ugyanazt csinálja. Bár nem tudom mit csinál vele az a természetgyógyász pontosan. A lényeg, hogy érezze a változást és higyjen benne.
A másik, akik a nőgyógyásztól kapta az állítólagos gyógyító szert, tünetileg meggyógyult, de akármilyen teszttel kimutatható lenne benne a gomba, hiszen felületileg eltűnt, a fertőzésnek mintha vége lenne, azonban a szervezetében tovább élősködik a gomba, aminek következtében sokkal hamarabb előjön neki megint újra ez a fertőzés, mint gondolná.
Ezzel nem kötözködni akarok, csak megszüntetni a tévhiteket. Nem mindenki hisz a természetes gyógymódban, de ez pont az a fajta gomba, amit ha antibiotikummal gyógyítunk még jobban elszaporodik, így a körnek sosem lesz vége.

Pepi

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.03 0 0 55
Ehhez a témához annyit szeretnék hozzászólni, hogy ismerek több lányt is, aki ettől a gonbafertőzéstől(?) szenved(ett). Az a lány, aki természetgyószászhoz jár vele ( nőgyógyász sikertelen próbálkozása után ), nos, az még most is szenved ettől a gombától ( több éve már ), a másik pedig meggyógyult a nőgyógyásztól kapott szertől.

beny! még nem írtad le, hogy ki állapította meg, hogy neked arra a topic elején említett diétára van szükséged.

Pepi Creative Commons License 2001.01.03 0 0 54
Kedves Marble!

Nem becsülöm én túl a könyvet, csak hónapok óta ez az egyetlen könyv, amit a candidáról kapni lehet, ami egy információforrás számomra. Mert ha azt nem olvastam volna el, még ennyit sem tudtam volna meg. Nem is lett volna honnan! Vagy tudsz ezen kívül mást is? A neten persze van sok sok adat, angolul. De aki nem tud még annyira angolul, hogy egy 10 oldalas szöveget első olvasásra megértsen, az mit tegyen? Mivel azok, akik ezen túlestek nem írnak annyit, és úgymond tudományosat, ami megmagyarázná, hogy mi ez, milyen mellékhatásokkal, és megoldási lehetőségekkel, marad a "Lila könyv".

Pepi

Előzmény: Marble (51)
kóka Creative Commons License 2001.01.03 0 0 53
Gondoltam nyitok a Konyhaasztalon egy Diétás receptek topicot, remélem ti is irogattok majd bele:)
kóka Creative Commons License 2001.01.03 0 0 52
Ezt hogy érted? Kigyógyultál a gombádból? Mesélj!
Előzmény: Marble (51)
Marble Creative Commons License 2001.01.02 0 0 51
A Lila konyv (betegnek erzem magam, es nem tudom hogy miert) nekem is bejott de ova intek mindenkit attol hogy tulbecsulje.
Pepi Creative Commons License 2001.01.02 0 0 50
Az ételekkel kapcsolatba: én még ugyan nem kezdtem el a diétát, majd jövő hét szerdától ugye :), de a könyv azt írja, nem ajánlja a szójaételeket is. Furcsálatam is, hogy azt írtad, hogy azt szoktál csinálni.
A kefírről nem találtam adatot, a natúr joghurtot ajánlja, persze a gyümölcsöset már nem a cukortartalma miatt. Valamint ajánlja a tejet, de ha nagyon sok a gomba, akkor ezt sem szabad inni. A kefírrel nem tudom mi a helyzet, igazából nem is tudom, hogy miből tevődik össze. Én nagyon szeretem, sajnálnám, ha nem ehetnék.
Amúgy azt vettem észre, hogy mindenkinek más a nézőpontja a diétával kapcsolatban. Van aki ezt ajánlja, van aki azt. És talán épp az egyénnek kell figyelnie, hogy neki mi a jó, és mi nem. Kontrollálni magát, hogy mikor van rosszabbul, jobban, mi tetszik a szervezetének, mire hogy reagál.
Előzmény: jonatán (49)
jonatán Creative Commons License 2001.01.02 0 0 49
Pepi, beny!

Én pedig figyelek és szurkolok, hogy sikerüljön jó orvost találnotok.

Más. Süti sütés terén én már elég gyakorlott vagyok, csak még nem sikerült olyat csinálnom, ami igazán jó lett volna. :))) Nálam a liszt az elsődleges, a rozsliszt nagyon nehéz, a szójalisztet szójaszeletek panírozásához tudtam használni, a rizslisztet a gyümölcsleveshez. A zabpehelyliszt és a tönkölybúzaliszt bizonyult eddig a legjobb sütialapnak, csak elég laposka sütik lettek, mert én sütőport se használhatok, csak szódabikarbónát. Linzer szerű gyümölcsel - nyáron csináltam ugye - töltött, valamik lettek. Nekem végülis ízlett, csak, hát külalakban sem voltak valami szépek. Lapos, kemény, inkább keksz szerűek. Kavart sütit még nem próbáltam, lehet, hogy az jobb lenne. Egyébként ti hogyan oldjátok meg a főzőcskézést?Nekem a párom ugyanis támogatja a diétámat ugyan, de neki hagyományos dolgokat kell főzni és, háát én még abban sem vagyok nagyon a topon, ugyhogy duplán nehéz a konyhai életem. :(((
Jut eszembe, kefirt ehettek, mert nekem kifejezetten ajánlotta a természetgyógyász a Kaukázusi kefirt az élőflórák miatt?

Pepi Creative Commons License 2001.01.02 0 0 48
Elmegyek Győrbe, mert itt akinél voltam dokinő nagyon elvette a kedvem az egésztől, és valahogy úgy érzem, hogy ez jó lesz.
Pesten is lesz irodájuk azt mondta, csak még nincs kész, nekem pedig már most kellene a segítség. És mostanában hallgatok a megérzéseimre, ajánlom mindenkinek :)
Amúgy szerintem az nagyon fontos, hogy természetgyógyász is legyen, mert ez a gomba nemcsak egy kiirtandó gomba, amit csak megölünk és kész, hanem a szervezet energiáit és az immunrendszert is helyre kell állítani, amit pedig egy "egyszerű" orvos nem tud megvalósítani.

Pepi

Előzmény: beny (47)
beny Creative Commons License 2001.01.02 0 0 47
Győri? Oda le fogsz menni? Nagyon eltökélt vagy, de igazad van.
Nekem is van egy nevem, egy telefonszámom, ez a doki (természetgyógyász) szintén a Candidára (is) van specializálódva és állítólag nagyon jó.
Lehet, hogy én is bejelentkezek!
Előzmény: Pepi (46)
Pepi Creative Commons License 2001.01.02 0 0 46
Beny!

Gondolkoztam, meghallgattam kedvesem szavait, és azt hiszem határoztam, bár eléggé határozatlan vagyok ebben az ügyben.
Egy győri orvosról van szó, de nem tudom szabad lenne-e elmondanom a nevét így mindenki szeme láttára. Talán tényleg e-mail-ben kéne?
Mert ha én lennék abban a helyzetben, hogy egy jó orvos nevét címét kaphatom meg, én is megtennék mindent érte.

Jól gondolom?

Pepi

Előzmény: beny (45)
beny Creative Commons License 2001.01.02 0 0 45
Kedves Pepi!

És mi lenne az alku tárgya? Én benne vagyok!

Előzmény: Pepi (42)
Pepi Creative Commons License 2001.01.02 0 0 44
Amúgy örülök, hogy sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket :))) Esetleg addig írhatnátok pár konkrét receptet, hogy mit esztek, és pl. milyen sütit süttök!
Pepi Creative Commons License 2001.01.02 0 0 43
Enciána!

Neked is azt tudom mondani, mint Beny-nek. De fel a fejjel, jövő hét szerdára kaptam időpontot, még nem tudom el tudok-e menni, de megpróbálom.

Pepi

Előzmény: enciána (41)
Pepi Creative Commons License 2001.01.02 0 0 42
Kedves Beny!

Addig nem szeretném közzétenni a doki nevét, amíg nem voltam nála, nem beszéltem vele, nem tapasztaltam meg, hogy jó e. Remélem megérted. Bár ha nagyon szeretnél, köthetnénk alkut :))

Pepi

Előzmény: beny (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!