Keresés

Részletes keresés

Pepi Creative Commons License 2001.01.05 0 0 101
Kedves whisper!

Nagyon jól összefoglaltál mindent, felszólhatnál többet, hogy még jobban informáltabbak legyünk erről a titokzatos gombáról :)

Pepi

Előzmény: whisper (99)
beny Creative Commons License 2001.01.05 0 0 100
Szia Kóka!

Most leírom, hogy mit találtam a könyvben, a fejezet címe:
Szexuális zavarok
Pszichés problémára gyanakodhat az is, akinek libidója csökken, holott szexuális élete korábban normális volt. Ki gondolná, hogy a szexuális zavart gomba okozza? A gomba okozta általános tompa fáradtságérzet a szexualitás területére is kihathat. Másrészt a gombásan fertőzött nemi szervek fájdalmassá tehetik a nemi aktust. Egyes adatok szerint a gombák még alatomosabban is alááshatják szexuális életünket: olyan hormonokat és hormonszerű anyagokat termelnek, amelyek megzavarhatják az ember hoirmonháztartását, és kiolthatják a szexuális vágyat. A gombás fertőzés szélsőséges esetben impotenciát, illetve meddőséget is okozhat. Ilyenkor a gombaellenes kezelés után a korábban meddő asszony teherbe eshet.

Előzmény: kóka (96)
whisper Creative Commons License 2001.01.05 0 0 99
Most olvastam be a topicba és találtam érdekes dolgokat benne. Ezek egy része azért volt érdekes számomra, mert abszolút tévhitekre épült információkat tartalmaz. Pedig pár hozzászólásban meg-megjelentek korrekt információk erről az élesztőgombáról.
Normális körülmények között megtalálható a bőrön és a bélcsatornában is. Elszaporodása egyéb immunhiányosságokkal kombinálódva, ill. hajlamosító körülmények fennállása esetén Candidiazist okozhat. Ez lehet vaginális, dermális, enterális stb. (A gyakorisági sorrend is kb ez). Enterális Candida fertőzés létrejöhet hosszas perorális antibiotikum kezelés hatására is, ha egyidejűleg csökkent immunválasz is fennáll. Lényege, hogy a bélflóra baktériumtagjai kipusztulnak és helyettük egysejtűek és gombák veszik át terepet. Ilyenkor a cél mihamarabb visszaállítani a normál bélflórát. A bőrön is kialakulhat hosszas antibiotikum kezelés hatására, de itt leginkább hajlamosító körülmények játszanak szerepet.
Viszont, ha már a vérben is ki lehet mutatni a gombákat, akkor az szisztémás mikózis, ami elég súlyos állapot, tehát szerintem ellenanyagokra és spec. fehérvérsejtek jelenlétére vadásznak a vérvizsgálat során (szerintem).
Külszíni gombásodás kezelésére elég jó hatékonyságú gyógyszerek vannak, belsőleg már rizikósabb a dolog, mert a gombaölők igencsak májkárosítóak.
Bélgombásodás esetén, ha belegondolok, akkor mindenképp szénhidrátcsökkentésre gondolnék, illetve olyan élémiszerekre, amelyek segítik betelepülni a bélflórát (joghurt, kefír) illetve patikákban kapható valami Probios-féle is. A konzerveket mellőzném, a nyers zöldségeket is (talajbaktériumok jelenléte a felületen).
kóka Creative Commons License 2001.01.04 0 0 98
Ma voltam a körzeti dokinál. Megerősített abban, amit itt leírtatok. Hagyományos laborban vérből nem lehet kimutatni a gombákat. A VEGA-t természetgyógyászok készítik, de ő nem nagyon bízik bennük. Ő is a diétát javasolta, meg hogy emellett ne gyógyszerezzem magam, ugyis az a jó, ha a szervezet vissza tudja állítani az egyensúlyt (nekem nem antibiotikumoktól szaporodtak el).

Beny! Köszi a választ. Kicsit megnyugtattál.

beny Creative Commons License 2001.01.04 0 0 97
Határozottan emlékszem arra, hogy van szó erről is a könyvben, is ha a Candida már nagyon elburjánzott a szervezetben, akkor bizony- amíg nem kerül kiírtásra vagy legalább is minimálisra lecsökkenteni- lehetsz meddő is. Ha hazamentem, akkor megnézem a könyvet és leírom, hogy oda pontosan mit írtak erről a témáról.

Raki, köszi, hogy válaszoltál!

Előzmény: kóka (96)
kóka Creative Commons License 2001.01.04 0 0 96
Most már csak kényes kérdések jutnak eszembe. Pl a meddőségtől mennyire kell félni?
Előzmény: beny (92)
jonatán Creative Commons License 2001.01.04 0 0 95
Azt hiszem az a teszt amit nekem csináltak ay a következö volt, az ujjak és a lábujjak mentén elhelyezkedő aku(presszuras v. punkturás) pontok energiaszintjét mérték meg először simán aztán a homeopátiás szerrel együtt és gondolom a kettő közötti eltérés alapján állapítottak meg valamit. Én borzasztoan figyeltem kozben, de nem jottem rá a logikájára. :((( Most jut eszembe, hogz én kaptam táplálékkiegészitőt is Manna-rax a neve, cukor és tartosítószermentes és rengeteg vitamint és rostanyagot tartalmaz, pl. hamut is. Összetételét tekintve olyasmi, mint a Humet-R, csak jóval olcsóbb. Ti találkoztatok már valamelyik készitménnyel?
Előzmény: enciána (84)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.04 0 0 94
jó, jó :-)

Csak úgy éreztem, mintha valamit nagyon várnál tőlem.

Nem gondolok semmit. Azt tudom, hogy az orvosok valami diétát is javasolnak a probléma megszüntetésére, őszintén szólva én arra, hogy a páciensnek tablettákat kellene szednie, nem emlékszem. Pedig biztos volt csak ez már régen volt.

Igen, azt gondoltam, hogy egy természetgyógyász rendelte el ezt a diétát, méghozzá azért, mert elég szigorúnak éreztem. Mentségemre szól, hogy amikor én találkoztam szembe ezzel a candidával, közel nem ilyen szigorú diétát javasolt az orvos és az illető mégis meggyógyult. (1. kérdés válasza)

A kapszulák tömködésével (hiányával) kapcsolatban meg annyi, hogy jó, mert én sem szeretem a gyógyszereket. Régebben még kevésbé ódzkodtam tőlük, ma már ha lehet kerülöm őket. De mint mondtam már a legfontosabb, hogy a páciens meggyógyuljon.

Remélem kielégítő válaszokat adtam :-)

Előzmény: beny (79)
enciána Creative Commons License 2001.01.03 0 0 93
Húú az nagyon jó lenne!
Köszönöm szépen!
Előzmény: beny (92)
beny Creative Commons License 2001.01.03 0 0 92
Magamnak is le akarom fénymásolni, akkor kettőben csinálom. Jó?
Előzmény: enciána (90)
beny Creative Commons License 2001.01.03 0 0 91
Nekem az orvos mondta, hogy ehetek kefirt is és joghurot is. Kukoricát szoktam enni. Ez az egyetlen nass, erről már nem akarok lemondani.
Ezt miért nem lehet enni?
Előzmény: enciána (87)
enciána Creative Commons License 2001.01.03 0 0 90
Beny!
Nagyon sokat rohangáltam az a könyv után, de nem tudtam megszerezni sehol sem. Tudsz ebben segíteni? Nagyon érdekel az a könyv.
Előzmény: beny (88)
Lovászi Creative Commons License 2001.01.03 0 0 89
Sziasztok!

Én is hasonló cipőben járok, mint Ti. A történetem a következő:
A múlt év január 4-én fogant 3. gyermekünk. Alig, hogy terhes maradtam, szinte rögtön produkáltam szinte minden nőgyógyászati tünetet, amit már leírtatok. Az első nőgyógyászati vizsgálatnál a külső jelek alapján mondta is a dokim, hogy biztos gombás fertőzés, de a kenetben nem találtak semmit. Ő amúgy sem akarta kezelni semmilyen gyógyszerrel, míg terhes vagyok, így maradt az öngyógyítás. Egyik ismerősöm olvasta a könyvet, amit említettetek, és az ő tanácsai alapján próbáltam diétázni. Aztán 25 hetes terhesen kikiálltottak terhességi cukorbetegnek, és emiatt napi 150 gr-os szénhidrát diétát kellett tartanom. Szinte minden candidára utaló tünetem elmúlt, és nem híztam egy dkg-t sem a terhesség alatt. Amióta megszületett a kislányom, már nem tartom a diétát, és az utóbbi időben nagyon fáradékony, stb. lettem, piszkosul fáj a derekam, és híztam is. Lehet, hogy újra támad a candida? Mivel szoptatok napi 6-szor, nem mertem eddig semmilyen drasztikus diétába fogni. Mit gondoltok arról, hogy szoptatás mellett is lehet tartani a diétát? (Sajnos mindenféle süti és csoki nagy rajongója vagyok.) Ha beszéltek szakavatott emberrel, megtennétek, hogy megkérdezitek tőle, mi a teendő szoptatás esetén?

Köszi!

Tímea

beny Creative Commons License 2001.01.03 0 0 88
A párolt káposzta ecettel és édesítővel készül.
Amikor elkezdtem ezt a diétát, akkor 1 két oldalas papír segítségével próbáltam kiválasztani a megfelelő ételeket számomra.
1 hónapja kaptam egy könyvet, aminek az a címe, hogy: GOMBÁK A TESTÜNKBEN-a titokzatos gombás betegségekről.
Ezegy elég vastag könyv és azén kérdéseimet tökéletesen megválaszolta.
Ebben azt írják, hogy ecetet lehet használni.
Előzmény: enciána (85)
enciána Creative Commons License 2001.01.03 0 0 87
Azt mondta, hogy a kefír gombáit eszi a Candida. Nem tudom mi az igazság, én el vagyok a joghurttal is. Van aki tiltja a kukoricát, a másik meg engedi, ezzel sem tudom mi a helyzet. Azt viszont eszem, igaz keveset. és Te?
Most mennem kell. Holnap válaszolok!
Előzmény: beny (86)
beny Creative Commons License 2001.01.03 0 0 86
Szia Enciána!

Írtam Neked mailt!
Amikor a zsírosat írtam, akkor azt a hízás miatt írtam.
Kefirt is lehet enni, de csak élőflórásat, joghurtból is inkább azt! Mivel magyarázta, hogy nem ehetsz kefirt?

Előzmény: enciána (84)
enciána Creative Commons License 2001.01.03 0 0 85
Beny!

Ma én is lencselevest ettem! :-)
A párolt káposztában nincs ecet? Vagy más módon van elkészítve?

Előzmény: beny (83)
enciána Creative Commons License 2001.01.03 0 0 84
Sziasztok!

Nagyon fölpörögtek itt az események! :-)

Bee: Nagyon sok orvosnál jártam és fogalmuk sem volt a betegségemről. Magamtól jöttem rá a könyv alapján, amit a nőgyógyász és a természetgyógyász megerősített, minden lelet nélkül.
Viszont semmilyen kenet, kitenyésztés nem mutatott ki Candidát. Mindent megnéztek pedig. A könyv is írja, hogy nem mindig mutatja ki a kenet.
Az egyik természetgyógyász, majdhogy nem kinevetett, hogy honnan gondolom ezt a butaságot, hogy Candidám van. Mondtam neki, hogy 3 hete csinálom a diétát és azóta a tünetek enyhültek. Erre ő, hogy teljesen felesleges diétáznom, hagyjam abba. A körzeti orvos is majdhogy nem kinevetett.
Beny! Egyáltalán nem tudott nekem Candida labort vagy bármilyen tesztet javasolni a körzeti orvos. Azt mondta, hogy szerinte - nem tudom mire alapozta - nincs Candidám, de ha akarok, menjek természetgyógyászhoz. Az urológus szerint lelki okai vannak a tüneteimnek. Nem sorolom, elegem van az egészségügyből.
Tudomásom szerint az egyetlen hely, ahol vért vesznek a Hungária krt-i. "Szerencsémre" ez a lelet végre kimutatta a Candidát.
És közben azt sok pokoli fájdalmat, gyengeséget, amit éreztem nem kívánom senkinek sem!

Beny: nem értem, miért kell a zsírosat elkerülni? Csak a hízás miatt vagy a candidának sem mindegy?

Valaki kérdezte a kefírt. A természetgyógyász engem eltiltott tőle. Viszont joghurtot lehet enni.

Jonatán: Írdd meg hogy a VEGA teszt milyen és leírom a különbséget! :-)
Kérdésem hozzád, hogy hol végzik és jó-e szerinted? A VOLL tesztet nem ajánlom, ha a Candidára vagy kíváncsi, mert nekem nem mutatta ki és az egész különben sem volt számomra hiteles.

enciána

Előzmény: beny (81)
beny Creative Commons License 2001.01.03 0 0 83
Szívesen, ha tudok segítek!
Milyen meleg kajákat szoktam enni? Hétköznap általában keveset, a munkahelyemre inkább hideget szoktam vinni.
De például tegnap főtt krumli ettem párolt káposztával.
Ma pedig lencselevest ettem.
De most ha belegondolok, akkor szinte mindent lehet enni. Párolt zödség+natúr husi+ durum tészta+főtt vagy sült krumpli.
Például hétvégenként amikor a barátomnál van vasárnapi ebéd, akkor általában mindenből ehetek: hús leves (tészta nélkül)+ natúr csirke vagy pulyka+ főtt krumpli vagy főtt zöldség.
Előzmény: kóka (82)
kóka Creative Commons License 2001.01.03 0 0 82
Köszi, hogy felhomályosítottál, így már érthetőbb(a szilvát tényleg leírtad). Még biztos lesz kérdésem. Ja igen. Milyen meleg kajákat szoktál enni? Amiket én eszek, azokat már unom ...
Előzmény: beny (81)
beny Creative Commons License 2001.01.03 0 0 81
Nekem ez a diéta nagyon nem logikus. Miért lehet enni sovány túrót, félzsírosat meg nem, hisz tudtommal a zsírtartalomban különböznek csak."
Nem mondta senki, hogy félzsírosat nem lehet enni. Csak a nagyon zsírosat kerüld, de azt te is tudod, hogy miért, igaz?

"Miért jó a teljes kiörlésű liszt, a fehér meg nem. Nem ugyanaz van benne, csak több minden és egészségesebb? S nekem tényleg azt mondták, hogy a könnyen lebomló szénhidrátokat szeretik a gombák."
A szokásos liszteket a malomipari szakemberek "alacsony kiörlésű"-nek nevezik, mivel ezek a típusok csupán a gabona fehér részét, az úgynevezett liszttestet tartalmazzák. A gombák számára ez a fehér liszt éppoly kedvező tápanyag, mint a cukor. A fehér liszt helyett kizárólag a magasabb tápértékű és a gombák által nehezebben hasznosítható teljes örlésű lisztekkel főzzünk-süssünk. Szóval a teljesörlésű lisztek egyáltalán nem könnyen bomló szénhidrátok.

"De akkor meg miért van az alma kérdőjelesen fent a listán, viszont a szilva meg jöhet?"
Almából sem lehet sokat enni, sőt van olyan diéta, ami inkább azt javasolja, hogy ha kibírjuk, akkor gyümölcsöket ne nagyon együnk. Kérdőjelesen azért lehet van, mert az alma savanykás, nem tartalmaz sok cukrot, ezért lehet enni néha narancsot és grapefriutot is mert savanykásak. Szilva? Komolyan kérded? Ugyanúgy, mint a banán, vagy a szőlő tele van cukorral.

"Ezzel most nem bántani akarlak, csak amit leírtál, az alapján számomra nem érthető, hogy mit miért egyek. De biztos én vagyok tudatlan. "
Nem is éreztem úgy, hogy bántani akarnál, sőt, ha valamire kíváncsi vagy még, kérdezz, ha tudok válaszolok rá. Eddig könnyűek voltak a kérdések, jöhetbek a 100.- forintosak:-)))

"Más. Keneteből nekem nem tudták kimutatni, de az orvos mondta, hogy ha nagyon fent van, akkor nem tudnak hozzáférni. Ezért szeretném én is a véremet megnézetni, mert valami biztos, hogy van bennem. Ha cukrosat eszem, azt megérzem. Bee! Hol lehet vizsgálatot kérni? ! 4000 HUF nekem sok ..."
Körzeti orvosnál is meg lehet csináltatni, külön hangsúlyozd ki, hogy Te Candida viszgálatra vagy kíváncsi!

Üdv.:
Beny

Előzmény: kóka (80)
kóka Creative Commons License 2001.01.03 0 0 80
Beny! Nekem ez a diéta nagyon nem logikus. Miért lehet enni sovány túrót, félzsírosat meg nem, hisz tudtommal a zsírtartalomban különböznek csak.Miért jó a teljes kiörlésű liszt, a fehér meg nem. Nem ugyanaz van benne, csak több minden és egészségesebb? S nekem tényleg azt mondták, hogy a könnyen lebomló szénhidrátokat szeretik a gombák. De akkor meg miért van az alma kérdőjelesen fent a listán, viszont a szilva meg jöhet? Ezzel most nem bántani akarlak, csak amit leírtál, az alapján számomra nem érthető, hogy mit miért egyek. De biztos én vagyok tudatlan.

Más. Keneteből nekem nem tudták kimutatni, de az orvos mondta, hogy ha nagyon fent van, akkor nem tudnak hozzáférni. Ezért szeretném én is a véremet megnézetni, mert valami biztos, hogy van bennem. Ha cukrosat eszem, azt megérzem. Bee! Hol lehet vizsgálatot kérni? ! 4000 HUF nekem sok ...

Előzmény: beny (77)
beny Creative Commons License 2001.01.03 0 0 79
Általában 1 kérdésre válaszolni szoktak, ezt várom tőled!
Te is feltettél nekem egy kérdést én is válaszoltam.
Gondolom (persze javíts ki, ha tévedek) Te azt hitted, hogy nem orvosi javaslatra kezdtem el ezt a diétát.
Arra sem válaszoltál, hogy ahhoz mit szólsz, hogy működik a diéta és nem mindenféle kapszulákat kell magába tömködni a betegnek!
Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.03 0 0 78
Mit vársz tőlem?
Előzmény: beny (77)
beny Creative Commons License 2001.01.03 0 0 77
Raki!

Persze, hogy nem várom el, hogy csak olyanok írjanak, akik olvasták a könyvet.
De légyszíves válaszolj nekem arra, hogy mit szólsz ahhoz, hogy nekem orvos mondta ezt a diétát, nem természetgyógyász....

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.03 0 0 76
Kedves Beebite,

legközelebb lécci irjál már két sorral többet, hogy pontosan kitaláljuk mire is gondoltál, mert így marhára félreérthető volt :))

Amiket meg írtam, azokat nem vonatkoztattam senkire se (úgyhogy nem kell magadra venned :)), csak úgy jött... Akinek nem inge, blablabla

Pigmy

Előzmény: Beebite (73)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.03 0 0 75
Uffff.

A könyvet tényleg nem olvastam, de remélem nem várod el, hogy csak azok szólhassanak bele a topicba, akik elolvasták. Nem tartok itt senkit sem hülyének. Mondtam már. "több út vezet a Nirvánába". A természetgyógyászattal szemben viszont ellenérzéseim vannak. Hogy jogos-e, azt most itt ne döntsük el, de szívesen benevezek egy erről szóló beszélgetésbe ( persze, csak ha tárgyilagos marad ).

Részletesebben azért nem megyek bele ebbe a candida dologba, mert nem értek hozzá.

Előzmény: beny (74)
beny Creative Commons License 2001.01.03 0 0 74
Hú, mi történt itt?
Raki, olyan jó, amikor egy olyan ember kezd el vitázni, mint például Te! Sokat nem tudsz az egészről, a könyvet nem olvastad stb. stb. Majd otthon elolvasom az összes hozzászólást, mert most munka mellett nem megy.
Egy orvos (belgyógyász) tanácsára kezdtem el a diétát, a nőgyőgyászom kimutatta a Candidát és nem csak a nemi szerv területén fertőzött, hanem pédául a vastagbelem is.
Várom további kérdéseidet, remélem megnyugtató a válaszom!
És az egész diéta annyira logikus, hogy mit miért eszel, mit miért nem ehetsz, ha tudod, hogy mitől szaporodnak a gombák.
Biztos hülyének tartasz minket, de egyetlen dolgot magyaráz meg nekem, amióta diétázok, azóta szinte az összes panaszom megszűnt, a gombák száma jelentősen csökkent, akkor ez minek magyarázható?
Kaptam gyógyszeres kezelést is (nőgyógyászomtól), de az nem használt, ideig óráig tényleg javulsz, de utána minden kezdődik elölről. Gyógyszerrel csak a tűneteket enyhíted, de a fő problémat nem oldod meg.
Előzmény: Törölt nick (55)
Beebite Creative Commons License 2001.01.03 0 0 73
Kedves Pigmy!

Nem misztifikál itt túl senki semmit...
Végigolvastad az összeshozzászólást? Speciel a tulmisztifikálást arra irtam, hogy "egyetlen labor van, a váci uton" meg a "kiküldik bécsbe" stb.
Nem volt benne semmi sértő. Engem is foglalkoztat a dolog, mint minden egészséges (lelkületű) nőt. (És a partnerét is).
És igaz, az orvosok nagy része lusta utána menni a dolgoknak sajna. Sőt van olyanis, aki addig is elmegy, hogy a beteg utánajár, és erre lehujézi. Én is találkoztam ilyennel:(

A betegeken háborodott fel, vagy az orvosokon
Az orvosokon. A szakma lejáratása. Egyébként a világon semmmi de semmi baja a természetgyógyászokkal, sőt, ő is jár, többhöz is, bár ő csak az olyanokban tud megbizni, akinek mellette hagyományos orvosi diplomája is van, de ez egyéni szocproblémának tekinthető. Nem mondtam, hogy huje aki természetgyógyászhoz fordul. Nem is céloztam rá. A misztifikáció neme rre vonatkozott. Én is voltam már tetrmészetgyógyásznál, és nagyon jó, hatékony volt. Mellesleg nem mindegyik az. Ez a győri nagyon jónak tűnik.

Felháboritáshoz: a nagymama kórházban van, felnőtt tápszert kell kapjon, emrt nem tud enni. Fel van irva a kórlapjára, hogy cukorbeteg és laktózérzékeny. Erre a korházban cukrozott tejes tápszert kapott, amibe majdnem elment... Pár napja történt... (Bocs, tudom, hogy off, az orvosi felelőtlenség határtalanságát kivántam illusztrálni vele)

Bee

Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.03 0 0 72
Kedves Beebite,

köszönjük építő jellegű hozzászolásodat, de

"Nem kell a dolgot túlmisztifikálni,"

Nem misztifikál itt túl senki semmit, csak próbálnak meggyógyulni, és mivel sokak esetében a szimplán orvosi segítség eddig kudarcba fulladt, próbálnak más utakat keresni. Nem misztifikálásról van itt szó, hanem információhiányról, és mivel az orvosok egy része a receptirogatáson kívül alig fordít energiát a betegekre, a betegek kénytelenek egyéb módszerek után nézni. Persze lehet, hogy ők a hibásak, miért nem veszik tudomásul, hogy ennyit tud az orvostudomány, és életük végéig betegek lesznek... Az orvostudomány valószínűleg többet tud, mint egy-egy orvos, de a betegek az orvosokkal állnak kapcsolatban, és rajtuk keresztül szűrik le az információkat. Amit pedig sokszor tapasztalnak az az, hogy az orvos szétteszi a két karját, és vonogatja a vállát. Szóval most akkor mi a felháborító, hogy a betegek próbálnak meggyógyulni, vagy hogy az orvosok jó része egyszerűen lusta utánanézni dolgoknak?

"felháboritónak találja amit itt olvasott,"

A betegeken háborodott fel, vagy az orvosokon?

Különben a szóbanforgó győri illető nőgyógyász is, de asszem ezt már le is írta Pepi. Csakhát ő nem zárkózott be az orvostudomány hivatalos falai közé, hanem foglalkozik bioenergetikával is (vagy mi a francnak hívják :)). Azon kívül csak jót hallottak róla, és kifejezetten ajánlották. Testreszabott diétát, ellenőrzést végez - tehát _foglalkozik_ a beteggel.

Egy felháborítót én is tudok mondani: az orvos megállapította, hogy magas Pepi vérnyomása (ami ezek szerint szintén a gomba tulszaporodása miatt van), felírt neki 5 gyógyszert, szedje be, aztán menjen vissza, megnézik él-e még. Hát oda se megyünk többet vissza...

És tudod mi még a felháborító? Hogy egy-két orvos kimondottan csúnyán néz, ha valaki kiejti a száján, hogy "természetgyógyász" vagy "bioenergia" vagy "csakra". Nem baj, ha valaki nincs otthon ezen a téren, de jobban tenné, ha nem tagadná a létezését. Jön a Vízöntő korszak, egyesek szerint már el is kezdődött, sokan le fognak maradni a világtól, ha túl konzervatívak.

Bocs.
EOF

Pigmy

Előzmény: Beebite (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!