Keresés

Részletes keresés

jonatán Creative Commons License 2001.05.04 0 0 221
Kóka!

Újra jó sok recept, éljen! Én is csináltam tegnap Falafelt - sokadszorra - most sikerült nem esett szét, tényleg csak kis olajban kell sütnni, mert szétesik.

Spenótot lehet enni?

kóka Creative Commons License 2001.05.03 0 0 220
No, ennyi volt, amit a nénike leírt. S most egy saját recept, jobban mondva a szobatársamé, amit hétvégén csináltunk:

Lencseleves:

Előre beáztatott lencsét feltesszük főzni a zöldségekkel ( sárga répa, fehér répa, burgonya, zeller, vörös vagy lila hagyma stb.), fűszerként sót és Natúr vega-mixet teszünk hozzá. Rántásnak kukoricalisztet (jobban sűrít, mint a búza), vagy rizslisztet (kevésbé sűrít, mint a búza) használunk, s foghagymát is beleteszünk. Minután berántottuk a levest, friss petrezselyemmel megszórjuk (ha nagyon a vége felé tesszük bele, jobban megmarad az íze), s pár percig főzzük.

Nekem nagyon ízlett, annak ellenére, hogy eddig nem szerettem a lencsefőzeléket:)

kóka Creative Commons License 2001.05.03 0 0 219
8. Saláta 1. A megmosott salátalevelet tépjük darabokra. Kicsavart citrom levével és olajjal ízesítsük.
Saláta 2. Reszeljünk apróra céklát, sárgarépát. Reszeljünk hozzá meghámozott citromot. 1-2 kanál hidegen sajtolt olajjal locsoljuk meg.
Saláta 3. Keverjünk össze apróra darabolt zöldpaprikát, uborkát, reszelt sárgarépát, reszelt káposztát, esetleg apróra reszelt almát is. Olajjal leöntve frissen fogyasszuk.

9. Sárgaborsóleves:
Az 1-2 órán át beáztatott sárgaborsót pár öblítés után kis lángon főzzük puhára. (A főzés elején keletkezett habot kanalazzuk le.) Ízesítésként zellerlevelet, fűszerköményt (egyéb, nem édes zöldségek is szóbajöhetnek), valamint sok zúzott foghagymát. Lehetőleg kevés tengeri sót használjunk.

10. Petrezselyem krém:
1-2 csomag petrezselyem daraboljunk össze, turmixoljunk össze 1-2 evőkanál hidegen sajtolt olajjal és 2-3 gerezd foghagymával, és egyéb használatos fűszerekkel.

11. Zeller krém:
Reszeljünk apróra zellert, olajos vízben főzzük puhára, majd "pirítsuk zsírjára". Olaj hozzáadása után még egyszer forraljuk át zúzott foghagymával, fűszerköménnyel és cayenne borssal. Kevés tengeri sót használjunk.

12. Mag krém:
Kávédarálón daráljunk meg napraforgómagot vagy szezámmagot. Keverjük össze hidegen sajtolt olajjal, zúzott foghagymával, cayenne borssal. Fogyasszuk nem édes zöldségekkel, vagy lisztérzékeny kenyérlapocskával.

13. Tahini:
A megőrölt szezámmagot keverjük össze rómaiköménnyel és citomlével. Fogyasztható nyers, vagy párolt zöldséggel.

14. Falafel:
Az előzőleg beáztatott csicseriborsót nyersen daráljuk meg (hogy minél pépesebb legyen, kétszer) Fűszerezzük római köménnyel, sok zúzott foghagymával, erős paprikával vagy cayenne borssal és kevés tengeri sóval. Kis gombócokká formálva süssük ki olajban, de kisüthető enyhén olajozott tepsiben is.

15. Nudli joghurttal:
Lisztből (nem búza) a hagyományos módon nudlit készítünk. Acido joghurttal fogyasszuk.

16. Zöldbab:
Főzzük meg, pároljuk meg a zöldbabot. Fogyasszuk őrölt szezámmagos foghagymával.

17. Salátakombináció:
Összetépett salátalevelet, reszelt zellert, reszelt tormát 1-2 csepp hidegen sajtolt olajjal keverjünk össze. Fogyasszuk héjában sült krumplival.

18. Tormás finomság:
Reszeljünk meg egy savanykás almát, reszeljünk hozzá egy kevés tormát. 1-2 csepp hidegen sajtolt olajjal fogyasszuk.

enciána Creative Commons License 2001.05.02 0 0 218
Pigmy:
Neked is van/volt problémád ezzel a betegséggel?
Előzmény: Törölt nick (217)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.02 0 0 217
"savanyú alma, grape fruit és áfonya belefér a szigorú diétába is."

Ja, ertem.

"Értesz a Candida gyógyításához?"

Van olyan ezen a Foldon, aki ert hozza?:)) Kezdek ketelkedni benne...

Előzmény: enciána (216)
enciána Creative Commons License 2001.04.28 0 0 216
Pigmy:
savanyú alma, grape fruit és áfonya belefér a szigorú diétába is.
Értesz a Candida gyógyításához?
Előzmény: Törölt nick (215)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.28 0 0 215
Te enciana, az almaban nincs gyumolcscukor? Csak a szigoru dietad miatt aggodom... :)

Pigmy

Előzmény: enciána (214)
enciána Creative Commons License 2001.04.25 0 0 214
Sziasztok!

Mostanában - szigorúan a diéta alapján - nasi ötleteken gondolkodom.
Anyukámmal együtt találtuk ki a mákos-almás pitét. Nagyon finomra sikerült! :-)
Íme a recept:

40 dkg teljeskiőrlésű rozslisztből, 25 dkg főtt túróból, 15 dkg biomargarinból és szükség szerinti Danone Aktiviából tésztát gyúrunk, amit elfelezünk. Kinyútjuk őket, ez lesz a tészta. A kettő közé tölteléknek 20 dkg darált mákot és kb. 75 dkg reszelt almát teszünk. Az almánál reszelés után várni kell és a levét le kell szűrni. A tetejét megkenjük rizstejjel. Nagy lángon fél óráig kell sütni.
Isteni! :-)

Ha valakinek van más ötlete, várom!

enciána

jonatán Creative Commons License 2001.04.24 0 0 213
Azért fel a fejjel!

A Zabpalacsinta, hmmm önmagában elég ízetlen, mayzolás, kókuszreszelékes, karobporral egészen fincsi, párolt zöldséggel töltve is megjárja. Csak az a baja, hogy csak mikrosutőben tudtam megcsinálni, a hagyományos palacsintasütőben mindig szétesett. :(((

Előzmény: kóka (212)
kóka Creative Commons License 2001.04.23 0 0 212
Elkiabáltam:(
Előzmény: jonatán (211)
jonatán Creative Commons License 2001.04.23 0 0 211
Sziasztok, olyan jó látni, hogy már mindenki gyógyulgat. Én le vagyok maradva, mert még csak most megyek el a laborba, de azért diétázom és már az is használt egy kicsit.

Ma reggel bekevertem egy zabpalacsinta tésztát, ha hazamegyek kisütöm, majd kiderül, hogy milyen lett.

kóka Creative Commons License 2001.04.22 0 0 210
Biza:) Viszont azzal nagyon kell vigyázni, ha valaki nem eszik állatieredetűt. Nagyon legyengülhet tőle, én totál kómás lettem. De fél liter tej helyrerázott. Ma meg tengeri halat ettünk, nem hiszem, hogy ezzel bármi gond lehetne. Amúgy már nincsenek tüneteim. S a vérvizsgálatom eredménye is negatív lett. Lekopogom, jól vagyok. Természetesen a diétát még csinálom, hisz félek hogy visszatér.

Elnézést, az előzőekben leírt mondatom kérdőjeles.

Előzmény: Törölt nick (209)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.22 0 0 209
kedves pepi

Lehet tojás nélkül is palacsintát sütni és akkor tényleg nincs benne semmi állati eredetű fehérje.
Ez elég fontos lenne.

Egyébként törekedni a bélflóra helyrehozására is, mert azok a bacik tartják kordában a candidát.

Adept

Előzmény: Pepi (202)
kóka Creative Commons License 2001.04.22 0 0 208
A mamám diétás könyvében is találtam egy jól hangzó receptet, csak sajna nincs kölesem és juhsajtom:(

Brokkolis kölesrizottó:

Hozzávalók két személyre:60g köles, 2,5 dl víz vagy zöldséglé, 10 g Hera margarin(nekünk olaj) 300g brokkoli, 100g juhsajt, 50g vöröshagyma, 100 g paradicsom, őrölt fekete bors, só, 1 db babérlevél, 1 gerezd foghagyma, metélőhagyma.

Elkészítés: A megtisztított vöröshagymát,és foghagymátapróra vágjuk és a felmelegített olajban megfonnyasztjuk. A megmosott köleshez hozzáadjuk a hagymát, a babérlevelet és a megadott mennyiségű folyadékkal lefedve egyszer felfőzzük., majd kis lángon még kb. 25 percig főzzük. Többször keverjük meg, hogy ke ne égjen. Közben a megmosott rózsáira szedett brokkolit kb. 5-8 percig forró, sós vízben előfőzzük. A juhsajtot kockákra, a paradicsomot apró kockákra, a metélőhagymát apróra vágjuk. A brokkolit és a juhsajtot a köleskez keverjük, tetejét megszórjuk metélőhagymával és az apró paradicsomkockákkal. Tálalás előtt a rizottót grillsütőbe is betehetjük néhány percre. Nem kell, hogy a juhsajt megolvadjon.

Előzmény: jonatán (206)
kóka Creative Commons License 2001.04.22 0 0 207
Lányok! Elhatároztam, hogy ha meggyógyulok, írok ebből az egészből egy könyvet. Kérhetem majd a ti segítségeteket is.
Köszi
jonatán Creative Commons License 2001.04.20 0 0 206
Nya, végig hallgattam Húsvétkor az anti-candida hangos receptkönyvet.Nem tartalmaz túl sok receptet -sajnos- de azok viszonylag ehetőnek tűnnek.

Íme néhány: A kásák (köles, rizs,hajdina,árpa, búza) mindegyike szinte gyformán készül, csak a víz és agabona aránya változik.

KÖLESKÁSA: 1 csésze válogatott, átmosott kölest 6-8 órára beáztatni. Ezután 2-szeres mennyiségű vízbe tenni felfőzni és kis lángon még 10-15 percig főzni. 1 óráig állni hagyni, magába szívja a vizet, rá az olaj, csipet pirospaprika, koriander, lestyán, bazsalikom. A tetejére sörélesztőpelyhet tenni és megszórni pertrezselyemlevéllel.
Ugyenezt édesen, mandulával, mogyoróval, mákkal, kókuszreszelékkel, és erjedésgátló használatával: vanilia, fahéj. Édesítőszerkészt használható (?) karobpor, juhar és agave szirup, rizsszirup, maltex (árpakivonat)

A barnarizs, árpa és hajdinakása ugyanígy készül.

BÚZAKÁSA: Tönkölybúzából. 2-2,5 fél napig kell áztatni, 6-8 óránként cserélni altta a vizet. 3-4 szeres mennyiségű vízbe kell tenni és aztán mindent úgy kell csinálni, ahogyan a kölessel.

TOFUPÁSTÉTOM: 5 dkg TOFU, 5 dkg biomargarin PROVAMELL (jó drága) , paprika, lestyán, koriander, bazsalikom, Tamari szójaszósz, 1 gerezs fokhagyma. Ezeket összekverni és pirított rozskenyérre kenni.

ISTENLEPÉNY: 20 dkg tönkölybúzaliszt, 4 dl forrásvíz, 1 teáskanál olaj, csipetnyi őrölt kömény, koriander, rozmaring, bazsalikom. Simára keverni az olaj a végén kerül bele, keverés után fél óráig állni hagyjuk, galuska sűrűségű lesz. Beleöntjük az előmelegített gofri sütőbe, 4-5 perc alatt elkészül.
Édesen: KAROBELLÁ-val .

ZABPALACSINTA: 20 dkg zabpehelyliszt, 5 dl forrásvíz, fél deci olaj. Jól összekeverjük, 1 óráig pihentetjük és kisütjük.

kóka Creative Commons License 2001.04.19 0 0 205
SZVSZ ha egy fiú ennyi idősen csokifüggő, nem biztos, hogy Candidás. Viszont ha tényleg az, akkor egy kis diétával javulni fognak a tünetek. Fájdalmai vannak? Esetleg csoki helyett lehetne neki adni mogyorót, szotyit, földimogyorót, tökmagot. Ezt is szoktás szeretni a srácok:) Más ötleten nincs:( Jobbulást kívánok a kis kölyöknek.
Előzmény: TITIKE (204)
TITIKE Creative Commons License 2001.04.19 0 0 204
Sziasztok,
köszi az eddigi sok hasznos információt candida ügyben.
Engem egy egész új aspektusból érint az ügy. Mit gondoltok, egy 8 éves fiúgyermek is lehet c.-s?
Bár sem szexuális életet nem él(tudtommal), sem fogamzásgátlót nem szed, ellenben néhány éve Lyme-kór ellen kapott egy lórúgásnyi Augmentin-kúrát. Nem esküszöm meg rá, de azóta (kb. 4 éve) több-kevesebb rendszerességel bekakil és -nem lehet másképp kifejezni- totál édesség-függő. Szinte csak cukron élne. Valamint elég pörgős gyerek is, állandóan mintha fel lenne húzva (de nem hiperaktiv). Pszichológus látta (normális), gasztroenterológus látta (fényderült laktóz intoleranciára, kezeljük), de a két alap gond nem változik.
És vajon milyen módszerrel fogom tudni ezt a gyereket ILYEN diétára rávenni? Mert a laktózmentes még hagyján! Azzal megbékült.De amúgy meg elég keveset eszik, ha most még ilyen fura kajákat teszek majd elé, ő lesz az első gyerek Közép-Európában, aki éhenhal!

A Vega-tesztben én sem nagyon bízom.
Mi a véleményetek?
Köszi minden tanácsért!

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.19 0 0 203
Mi lett a levelezésetek végeredménye?
Be tudod másolni a dolgot?
Előzmény: enciána (184)
Pepi Creative Commons License 2001.04.18 0 0 202
Sziasztok!

Én mostanában palacsintát sütöttem, ami újdonság.

Kell hozzá 1 tojás, 1 ek. teljes kiörlésű (bármilyen) liszt, csipet só, csipet sütőpor, 1 dl tej. Összekeverjük jól, és kb. fél óráig állni hagyjuk. Kis olajat a serpenyőbe tenni, aztán beleönteni az egészet. Lefedni, az alját fedő alatt sütjük. Jól átsütjük, majd megfordítjuk, és készre sütjük. Kicsit vastagabb a tésztája, mint a rendes palacsintának, de szerintem eléggé laktató. Lehet ízesíteni fahéjjal, vagy esetleg zöldséget bele, vagy amit éppen megkíván az ember és lehet enni.

Én egyébként egész jól vagyok, és bocs mindenkinek, akinek nem válaszoltam, de nem igazán volt időm. Mostanában talán már összeszedem magamat. Egyébként ahogy csinálom ezt a diétát, fogytam, lazulnak a nadrágjaim, pedig ez még csak a negyedik hetem. Persze ez nem baj :)

Ti hogy haladtok? Hogy vagytok? Remélem minden ok mindenkivel :)

Pepi

kóka Creative Commons License 2001.04.14 0 0 201
Á, nagyszerű:) Akkor itt a folytatás:

5. Párolt zöldség:

A piaci kínálatban elérhető zöldségből 4-5 félét daraboljunk apróra és pároló edénybe pároljuk félpuhára. Fűszerek nélkül pár csepp olajjal fogyasztható, de ehető hozzá nyers zöldség is.

Nekem egyrészt nincs párolóedényem, másrészt fűszerezem a zöldséget - ami fagyasztott- borssal, sóval, esetleg Natúr vega-mixszel(Kaisersbe kapható, nem tartalmaz tarósítószert, cukrot) Vízbe megfőzöm, amikor már nagyjából megpuhult, leöntöm róla a vizet, kevéskét azért meghagyva. Ráöntök egy kevéske olajat, s így egy kis ideig párolom, közbe vigyázok, hogy le ne égjen. Enci a leöntött zöldséglevet külön megissza.

6. Salátabundás pároltzöldség(Ezt még nem csináltam):

A salátaleveleket pár másodpercig forró vízbe mártva puhítsuk meg. Enyhén fűszerezzük. Pároltzöldség és főtt rízs keverékével töltsük meg. Ezeket a begöngyölt adagokat tepsibe rakjuk, majd fűszeres olajjal meglocsolva süssük át.

7. Lisztérzékenyeknek kenyérlapocska (Ezt se, de nagyon szeretném kipróbálni):

Keverjünk össze egy csésze rizslisztet, fél csésze kukoricalisztet, egy evőkanál burgonyakeményztőt egy csapott mokkáskanál szódabikarbónát annyi vízzel, hogy tészta sűrűségű legyen. Ízesítésként beledolgozhatunk szezámmagot, hántolt napraforgót, lenmagot, esetleg mustármagot, valamint egy kevés tengeri sót. Kanalazzuk a tésztát gófrisütőbe. 10-12 perc sütés elegendő.

A

Előzmény: jonatán (200)
jonatán Creative Commons License 2001.04.14 0 0 200
Köszi, kóka!

Ezek sokkal ehetőbb kaják, mint amiket eddig én ettem. Nagyon örülök neki! Biztosan kipróbálom őket! :)))) A Candida-s hangos receptkönyv se rossz, vannak benne nagyon finomnak tűnő kaják, csak mivel a néni nem használ sót, egy kissé szokatlanabb lehet az ízhatás. Húsvétkor végighallgatom és leírom a recepteket.

Íme néhány hajdinás recept, ahogyan ígértem:

Rakott hajdina: 2, 5 csésze hajdina tisztítva, megmosva. Olajon pár percig pirítjuk, majd 3 csésze egyhén sós (tengeri) vízzel felöntjük, és lefedve 30 perc alatt puhára főzzük. 1 kiló karfiolt rózsáira szedve lobogó vízben pár percig forralunk, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. 2 kisfej vöröshagymát apróra vágunk olajon megpirítjuk, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk petrezselyem zöldjével. Tűzálló tálba lerakjuk: az alsó rétege a hajdina legyen, a tetejére a karfiol kerüljön. Egy pohár joghurttal meglocsoljuk és megsütjük.

Hajdinaleves: 1 fej apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítunk, hozzáadjuk a kávéscsésze megmosott, leforrázott hajdinát és tovább pirítjuk. Felöntjük 9-szeres mennyiségű vízzel, sózzuk. Amikor felforrt hozzáadjuk az egy szál sárgarépát, petrezselymet, egy szelet csíkokra vágott káposztát, és tovább főzzük. A legvégén hozzákeverjük a kávéskanálnyi morzsolt tárkonyt és borsikafüvet.

Hajdinagombóc: 2 csésze hajdinalisztet forró vízzel leforrázunk, 2-3 órát állni hagyjuk, hogy megdagadjon. Ezután annyi vizet adunk hozzá, hogy főzés közben sűrű massza legyen. 1 fej apróra vágott hagymát és egy csomó petrezselyem zöldjét olajon megpirítunk és hozzáadjuk a masszához. Két csipet tengeri sóval és egy kávéskanál gyömbérrel ízesítjük és jól összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és a forrásban lévő levesbe tesszük.

Zöldséges hajdina: 2 csésze hajdinát forró vízben leöblítünk, lecsepegtetünk. Egy lábasban 2-3 percig szárazon pirítjuk, leöntjük 4 csésze vízzel, hozzátesszük a 2 csipet sót és két csésze aprított vegyes zöldséget. Fedő alatt kis lángon puhára főzzük.

Burgonyás hajdinagombóc: Fél kiló héjában főzött, áttört burgonyát és fél kilo hajdinalisztet összegyúrunk a 2 csipet tengeri sóval. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, ezeket enyhén sós vízben kifőzzük. Kiszedés után leöblítjük, majd az olajban megforgatjuk. Pirított káposztával, mártásokkal vagy önálló ételként salátával tálaljuk.

Hajdinakrokett: 1 csésze hajdinát egy csésze vízben megfőzünk. Megdaráljuk, fűszerezzük egy kávéskanál borsikafűvel , 2 csipet tengeri sóval. Hozzáadunk 2 szelet áztatott, kinyomkodott barna kenyeret, és az egészet masszává gyúrjuk. Pogácsákat formázunk belőle, hajdinalisztbe forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük. Lecsepegtetjük.

Hajdinakeksz: 2 csésze hajdinalisztet fél deci olajjal jól összedolgozunk. Hozzáadunk 2 deci joghurtot és lisztezett deszkán simára dolgozzuk. Fél centi vastagságura kinyújtjuk, és négyszögletes formával kiszúrjuk. Forró sütőben körülbelül 15 percig sütjük. (Mivel az eredeti receptben van méz is, de nekünk az tilos, ezért szerintem sóval és mindenféle fűszerekkel élvezetessé tehető.)

Előzmény: kóka (198)
kóka Creative Commons License 2001.04.12 0 0 199
Ja igen emlékszem. Az árpás rízshez hozzáfőztünk egy kis brokkolit is. Nagyon jól megdobta a kaját, nagyon finom lett az egész.
kóka Creative Commons License 2001.04.12 0 0 198
Szerintem nagyszerű ötlet, receptezzünk ide:)

Enciánától kaptam egy receptgyűjtemény, apránként ideirogatom. Kezdetnek nem rossz, utána az ember sokmindent magától is össze tud kotyvasztani.

Nu, akkor lássuk:

1. Babpörkölt:

A babelőkészítése: Egy éjszakán át áztassuk a babot, szűrjük le, majd egy-két napig csíráztassuk. Csíráztatás alatt naponta többször mossuk át.
Készítsünk pörkölt alapot.(Az apróra darabolt hagymát bő vízben, 2-3 evőkanál olajjal tegyük fel főni. Ha a víz elpárolgott és a hagyma megpuhult, olaj és fűszerek hozzáadásával "pirítsuk zsírjára" Fűszerként használjunk pirospaprikát, tengeri sót stb.) Ez után engedjük fel vízzel és főzzük össze a csírázott babbal. Sok nyers zöldséggel fogyasszuk.

2. Lencseoástétom:

A lencsét a babbal azonos módon készítsük el. A főzése is hasonló módon történik. A fűszerekhez tegyünk hozzá még 1-2 ek. morzsolt majorannát és 1-2 babérlevelet. Még melegen paszírozzuk át.

3. Hurka ízű lencsés rízs:

Az előzőben leírt lencsepástétomot keverjük össze főtt barnarízzsel. Így is fogyasztható sok zöldséggel. Tepsibe rúd alakot is formálhatunk belőle és hasábburgonyával körberakva, átsütve is fogyaszthatjuk.

4. Árpanyák:

Az előző este beáztatott, többször átmosott árpát főzzük puhára, illetve pépesre. Fűszerként majorannát és tengeri sót használjunk.
(Én előszőr rízzsel összekevertem, nagyon finom volt:) Asszem indiai módra Bakony joghurtot is öntöttem rá.)

Egyelőre ennyi telt tőlem. A Kaiserseben nagyon sokféle nekünk való kaját be lehet szerezni. Én amiért odavagyok, az a rízstej, de sajnos iszonyú drága:(

Előzmény: jonatán (197)
jonatán Creative Commons License 2001.04.12 0 0 197
Abban a könyvben amit írtam neked e-mailben (remélem megkaptad) szerepel egy csomó hajdinás recept, azt tudom, hogy sima zöldséglevesbe is bele lehet főzni. Aztán ahogyan a rizset és az árpát úgy kell megfőzni és köertként ehető. Én azt hiszem egyszer főztem zöldséges hajdinát sárgarépával, háát lehet, hogy valamit rosszul csináltam, de nekem egyáltalán nem ízlett. :((((

Ha nagyon érdekel szombaton le tudom írni ide a recepteket.

Ma megvettem a Candida Alapítvány hangos receptkönyvet, remélem hasznos lesz. Esetleg hallottatok róla valamit?

Előzmény: kóka (195)
kóka Creative Commons License 2001.04.11 0 0 196
Neharagudj, de a könyvet még nem tudtam lefénymásolni, most szünet van a volt sulimban:( Remélem tudsz mindent. Nem írtál nekem.
Előzmény: Pepi (194)
kóka Creative Commons License 2001.04.11 0 0 195
Csajok!

Valamelyikőtök tudja, hogy a hajdinával mit lehet kezdeni?

Pepi Creative Commons License 2001.04.07 0 0 194
Tegnap voltam könyvtárban, ahol a Gombák a testünkben című könyvet elolvashattam, bár ki nem hozhattam. Nagyon tetszett, mindent megmagyaráz benne, hogy mit miért lehet enni, mit miért nem. Mi ez a gomba, mit csinál, mivel lehet irtani, milyen fajtái vannak, mikre képes. Sokkal terjedelmesebb (200 oldal), mint a lila könyv, és sokkal több információt tartalmaz.

Azonban forgalomban nincs - a magyar könyvklub szerint - mert elfogyott, és nem nyomták újra, megkérdezném, hogy nincs-e meg valakinek, aki kölcsönadná lemásolni.

Segítségeteket előre is köszönöm,

Pepi

Pepi Creative Commons License 2001.04.05 0 0 193
Sziasztok!

Egyre csak kapom a leveleket ezzel a győri orvossal kapcsolatban, úgyhogy inkább ide írom, hogy lássa mindenki a véleményemet :)

Én ugyan csak egyszer voltam nála, de amikor telefonon hívtam őt, mindig lerázott, nem kaptam konkrét válaszokat semmire sem, mindig csak mellébeszélt. Közben a topicból többen is voltak nála, és egy kicsit lelkiismeretfurdalásom volt, hogy feleslegesen, de végülis én csak az én véleményemet tudtam elmondani, hogy ők elmentek, nem volt kötelező.
Egyszóval a már említett laborba érdemesebb elmenni, és ahogy Enciántól megtudtam, ott még orvosok is vannak, akik nagyon értik a dolgukat.

Én most ott tartok, hogy csinálom a diétát, szedem a nystatint, és remélhetőleg mihamarabb meg fogok gyógyulni.

Pepi

Mindenbe_belekotyogó Creative Commons License 2001.04.05 0 0 192
Most már csak a jövő hónapban ír :-)
Előzmény: kóka (191)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!