Keresés

Részletes keresés

Pepi Creative Commons License 2001.05.14 0 0 239
Pontosan nem értek hozzá, de valami olyasmi, hogy a test biorezonanciájából állapítja meg miből mennyi van a szervezetben. Van egy ilyen szerkezet, majdnem olyan, mint az árammérő. Az egyik végét meg kell fogni a kezembe, a másikkal a körömágybőr felett érinti, miközben a harmadik végét hozzáérinti az apró üvegecskékhez, amikben gondolom azok a szerek vannak, és nézi milyen hatással van a szervezetre. Teljesen fájdalommentes, 3.000 Ft-ba került.

Konkrétan nem tudja megmondani mi lehet a baj, csak abból következtetett valami összetettebb dologra, hogy az ekcémám is pl. nem biztos, hogy a gombától van, hanem valamilyen emésztési rendellenesség miatt. Amit szerinte homeopátiás szerekkel helyre lehetne hozni. De a gombát akkor is le kell ugye küzdeni, a két dolog pedig eléggé nehezen fér meg együtt.

Nekem is elegem van már az egész dologból, senki nem tud mondani egy kézzel fogható megoldást. Mindenki mást mondd, és tényleg ha az ember nem figyel bele is őrülhet. Talán ezért nem megy a topic sem mostanában, mindenki inkább hanyagolja a dolgot :)))

Nálam is az van, hogy semmi tünetem, még akkor sem, ha olyat ettem, amit nem szabadott volna. Ki érti ezt már?

Talán egyik reggel arra ébredek, hogy nincs is ilyen dolog az életemben, nem kell ezzel foglalkoznom, és tiszta jól vagyok :)))

Előzmény: kóka (238)
kóka Creative Commons License 2001.05.14 0 0 238
A vega teszt milyen? S gombán kívül mire gyanakszik?

Nálam is egy kicsit fura a kép. Ugyanis másfél hete elhagytam a diétát, s a gyógyszereket. Immár negyedik napja, hogy nincsenek tüneteim, sőt jobb a strapabíró képességem. Pedig kifejezetten azért álltam le mindennel, mert kórokozó vadászaton vagyok. Már nagyon torkig vagyok az egész hercehurcával.

Előzmény: Pepi (237)
Pepi Creative Commons License 2001.05.14 0 0 237
Kedves sway !

Örülök, hogy írtál, és igazad is van, csak most azt nem tudom, hogy milyen orvoshoz menjek el. Akárhány ORVOSnál voltam, antibiotikumot adott ilyen problémára, és a candida említésére szinte hülyének néznek, hogy mit jövök én ezzel, az csak egy "egyszerű" hüvelygomba, ami ott jelentkezik csak.

Az immunrendszeremmel kapcsolatban, annyi vitamint szedek, hogy nem hiszem, hogy vitaminhiányom lenne. Táplálkozásom sem mondható egyoldalúnak úgy érzem.

Megint kétségek között vagyok teljesen, mert az arcomon lévő ekcémán kívül semmi bajom nincs most, de ma voltam vega-teszten, és még mindig kimutatja a candidát. Én hiszek ebben a tesztben, csak most már nem tudom mit csináljak. A hölgy aki csinálta a tesztet, azt mondta, hogy ő úgy látja, hogy ez egy összetett probléma, nemcsak gombáról van szó. A Gyógycentrumot javasolta a Fillér utcában. Hallottatok már róluk valamit? Egy belgyógyász dolgozik ott, aki homeopátiás szerekkel gyógyít, de nem tudom milyen módszerrel. Kértem időpontot, jövő hét hétfőre kaptam.
A colon-hydroterápiát javasolták (remélem jól írtam) és azt hiszem ki fogom próbálni. Veszteni nem vesztek vele végülis.

Persze felfázás miatt is lehet húgyhólyagproblémám, de annyira figyelek rá mostanában, hogy nem valószínű szerintem, hogy ez okozta volna. Persze nem vagyok orvos, bár még az orvos sem tudná megmondani mitől van.

Bocs, hogy összevisszaság lett a válasz, remélem azért érthető :)

Pepi

hirvike Creative Commons License 2001.05.14 0 0 236
Nem lesz egyszerű, mert ugye a husi eleve kiesik. Inkabb a maceras, hogy a melohelyen "foznek rank", es mar igy is kezdi unni a leanyzo a faxnijaimat....

Es hogy a Turo Rudirol hogy fogom megtartoztatni magam?! :-(

Előzmény: jonatán (235)
jonatán Creative Commons License 2001.05.14 0 0 235
Kb. 2 hete én is szedem ám rendszeresen az Asido-t. Biztosan használ csak nem érzem. :))) Diétázni neked könnyű lesz?:DDD
Előzmény: hirvike (234)
hirvike Creative Commons License 2001.05.14 0 0 234
Csak most találtam ide, pedig valszeg én is közeli ismeretségben vagyok Candida-val.

Végigolvastam a topicot, és meglepett, hogy senki sem említette az Acydophilus kapszulát. Én a California Fitness által AC Zymes néven forgalmazottat szedem már évek óta. (napi 2-t) Azt sajnos nem mondhatom, hogy tünetmentes vagyok, de azt határozottan megéreztem, amikor pár hétig nem lehetett kapni. A joghurtok közül egyébként már egyre többen van ez a tejbaktérium (Bakony Joghurt Plusz, Mizo AB), de nem tudom, mennyit tartalmaznak.

Az emlitett Ovulobact kuprol az aktuális hir (forrás: gyógyszertár), hogy sokáig azért nem gyártottak, mert nem volt az egyik alapanyag, most már talán megint elkezdik gyártani. Az egyik gyógyszertárban azt is mondták, hogy ha az orvosommal magisztrálisan felíratom, akkor ők el tudják készíteni.
Én egyébként heti 1-szer használtam - a hüvelyflóra fenntartása céljából -, és teljesen bejött.

Létezik még a Génia '92 kúp is, de az szerintem kicsit logikátlan, hogy pont tejcukrot tartalmaz...

A topic olvasása rádöbbentett, hogy diétázni kellene, köszi a recepteket, már csak az elhatározást kellene feltuningolnom.

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.14 0 0 233
Az anyagcsere porblémát speciel nem a hugyhólyag gyulladásra értettem. Ha teheted, menj el magánorvoshoz!
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.14 0 0 232
Pepi, azért az immunredszeredet ne hanyagold el! Általában a kiütések az immunrendszer reakcióját jelzik, lehet, hogy vitaminhiányod van, de lehet, hogy egyoldalúan táplálkozol... Húgyhólyag problémát nem okozhat a felfázás? De az is lehet, hogy mivel gyengébb a szervezeted, ezért mindenféle fertőzést összeszedsz, márpedig baktériumok ellen tényleg az antibiotikum a legjobb. De az is lehet, hogy anyagcsere probléma van a háttérben. Menj el orvoshoz mindenképpen!
Pepi Creative Commons License 2001.05.08 0 0 231
Köszi :) Már meg is vettem ügyesen...
Előzmény: TITIKE (230)
TITIKE Creative Commons License 2001.05.08 0 0 230
Szia,
most láttam a könyvet, amit keresel a Könyvklub katalógusában hirdetik, ha tag vagy, 1190,- Ft.
Előzmény: Pepi (224)
kóka Creative Commons License 2001.05.07 0 0 229
Ma másodszor voltam egy specialistánál, aki a legtöbb orvossal ellentétben sokat magyaráz, s eléggé tisztában van a modern kutatási eredményekkel. Addig nem kezel, amíg biztosan nem tudja, hogy mi a bajom. Lehet, hogy nem is gombám van, az orvosok ezt mindenre rákenik ...

Ha valakinek tényleg gombás ferőzése van, 10 hónapon keresztül Diflucant írnak fel neki (vagy Orungant, de ez gyengébb). A diéta ekkor felesleges, illetve csak bizonyos esetekben segít.

Azon még eddig senki sem gondolkodott el, hogy a keményítő cukorrá bomlik le(alfa-D-glükóz)?? (Én ezen nagyon sokat morfondíroztam)

Kértem szakmai irodalmat is, kapásból az internetet ajánlotta. Majd leírom a címeket.

kóka Creative Commons License 2001.05.06 0 0 228
Persze, majd felhívlak, s egyeztetünk. Nekem nincsenek ilyen tüneteim, ezért nem tudom:( Én orvospárti vagyok.
Előzmény: Pepi (224)
whisper Creative Commons License 2001.05.06 0 0 227
Létezhetünk, de vannak esetek, amikor hasznosak (nagyobb a haszon, mint a hátrány).
Előzmény: Pepi (226)
Pepi Creative Commons License 2001.05.06 0 0 226
Akkor is azt mondom, hogy jobb, hogy antibiotikum nélkül lábaltam ki belőle, hiszen a gombák örültek volna neki, nekem viszont még nehezebb lett volna minden. Nemde?

Amúgy ez akkor azt jelenti, hogy antibiotikum nélkül nem is létezhetünk? Én egyre jobban távolodom el tőle...

Pepi

Előzmény: whisper (225)
whisper Creative Commons License 2001.05.06 0 0 225
Igaz, antibiotikum nélkül is meg lehet gyógyulni, de a hoszabb folyamat hoszabb idejű gyulladást eredményez. Ennek következménye, hogy a hólyagfal megvastagszik, de nem csak átmenetileg. Minél több gyulladás, annál vastagabb a hólyagfal, több benne a kötőszövet, emiatt az izomréteg később kevésbé tudja ellátni a feladatát.
Előzmény: Pepi (224)
Pepi Creative Commons License 2001.05.06 0 0 224
Sziasztok Lányok!

Tudom rég hallottatok felőlem, de még élek :)
Kérdeznék egy-két dolgot, hátha tudtok segíteni. Az elmúlt egy hétben eléggé rosszul voltam egészségileg.
Húgyhólyaggyulladásom lett, amivel nem mentem orvoshoz, mert csak antibiotikumot adott volna, ami a gombák miatt ugye nem igazán lett volna jó. Így vettem két homeopátiás szert, amitől a segítséget vártam. Hosszas szenvedés után megjött a várt hatás, antibiotikum nélkül gyógyultam ki belőle. Persze sokkal hosszabb kimenetelű volt, de megérte.
Aztán az arcomon kijöttek az ekcémás kiütések, az emésztésem is lelassult. Szemem viszkedett egyre gyakrabban. Ezeket a dolgokat én annak idején átéltem, és úgy gondoltam, hogy a gombától vannak.
Most azonban nem igazán értem, hogy ezek hogy jöttek megint elő, és főleg, hogy miért. Hiszen a diétát csinálom, nystatint szedem, figyelek, hogy mit eszem. Lassan második hónapja csinálom a szigorúbb diétát, ami ugye javulást hozott már az első hetekben. Igaz a tüneteim most már múlnak el, úgyhogy valahogy egy hét kritikus állapot volt, és most megint jobb.
Ez normális dolog lehet? Menjek el esetleg orvoshoz? Vagy ti mit tanácsoltok?
Nagyon számítok rátok, hátha tudtok valami hasznos tanácsot adni nekem.

Kóka: a héten valamikor össze tudnánk futni, hogy a könyvet visszaadd?

És nem látta valaki valamilyen árusnál a Gombák a testünkben című könyvet? Még mindig meg szeretném venni.

Előre is köszi.

Pepi

kóka Creative Commons License 2001.05.04 0 0 223
Nocsak. Én ezt nem tudtam. Nekem se sikerült, de eleve is reménytelen, mert sajna nincs darálóm:(
Előzmény: jonatán (221)
whisper Creative Commons License 2001.05.04 0 0 222
222 ???
jonatán Creative Commons License 2001.05.04 0 0 221
Kóka!

Újra jó sok recept, éljen! Én is csináltam tegnap Falafelt - sokadszorra - most sikerült nem esett szét, tényleg csak kis olajban kell sütnni, mert szétesik.

Spenótot lehet enni?

kóka Creative Commons License 2001.05.03 0 0 220
No, ennyi volt, amit a nénike leírt. S most egy saját recept, jobban mondva a szobatársamé, amit hétvégén csináltunk:

Lencseleves:

Előre beáztatott lencsét feltesszük főzni a zöldségekkel ( sárga répa, fehér répa, burgonya, zeller, vörös vagy lila hagyma stb.), fűszerként sót és Natúr vega-mixet teszünk hozzá. Rántásnak kukoricalisztet (jobban sűrít, mint a búza), vagy rizslisztet (kevésbé sűrít, mint a búza) használunk, s foghagymát is beleteszünk. Minután berántottuk a levest, friss petrezselyemmel megszórjuk (ha nagyon a vége felé tesszük bele, jobban megmarad az íze), s pár percig főzzük.

Nekem nagyon ízlett, annak ellenére, hogy eddig nem szerettem a lencsefőzeléket:)

kóka Creative Commons License 2001.05.03 0 0 219
8. Saláta 1. A megmosott salátalevelet tépjük darabokra. Kicsavart citrom levével és olajjal ízesítsük.
Saláta 2. Reszeljünk apróra céklát, sárgarépát. Reszeljünk hozzá meghámozott citromot. 1-2 kanál hidegen sajtolt olajjal locsoljuk meg.
Saláta 3. Keverjünk össze apróra darabolt zöldpaprikát, uborkát, reszelt sárgarépát, reszelt káposztát, esetleg apróra reszelt almát is. Olajjal leöntve frissen fogyasszuk.

9. Sárgaborsóleves:
Az 1-2 órán át beáztatott sárgaborsót pár öblítés után kis lángon főzzük puhára. (A főzés elején keletkezett habot kanalazzuk le.) Ízesítésként zellerlevelet, fűszerköményt (egyéb, nem édes zöldségek is szóbajöhetnek), valamint sok zúzott foghagymát. Lehetőleg kevés tengeri sót használjunk.

10. Petrezselyem krém:
1-2 csomag petrezselyem daraboljunk össze, turmixoljunk össze 1-2 evőkanál hidegen sajtolt olajjal és 2-3 gerezd foghagymával, és egyéb használatos fűszerekkel.

11. Zeller krém:
Reszeljünk apróra zellert, olajos vízben főzzük puhára, majd "pirítsuk zsírjára". Olaj hozzáadása után még egyszer forraljuk át zúzott foghagymával, fűszerköménnyel és cayenne borssal. Kevés tengeri sót használjunk.

12. Mag krém:
Kávédarálón daráljunk meg napraforgómagot vagy szezámmagot. Keverjük össze hidegen sajtolt olajjal, zúzott foghagymával, cayenne borssal. Fogyasszuk nem édes zöldségekkel, vagy lisztérzékeny kenyérlapocskával.

13. Tahini:
A megőrölt szezámmagot keverjük össze rómaiköménnyel és citomlével. Fogyasztható nyers, vagy párolt zöldséggel.

14. Falafel:
Az előzőleg beáztatott csicseriborsót nyersen daráljuk meg (hogy minél pépesebb legyen, kétszer) Fűszerezzük római köménnyel, sok zúzott foghagymával, erős paprikával vagy cayenne borssal és kevés tengeri sóval. Kis gombócokká formálva süssük ki olajban, de kisüthető enyhén olajozott tepsiben is.

15. Nudli joghurttal:
Lisztből (nem búza) a hagyományos módon nudlit készítünk. Acido joghurttal fogyasszuk.

16. Zöldbab:
Főzzük meg, pároljuk meg a zöldbabot. Fogyasszuk őrölt szezámmagos foghagymával.

17. Salátakombináció:
Összetépett salátalevelet, reszelt zellert, reszelt tormát 1-2 csepp hidegen sajtolt olajjal keverjünk össze. Fogyasszuk héjában sült krumplival.

18. Tormás finomság:
Reszeljünk meg egy savanykás almát, reszeljünk hozzá egy kevés tormát. 1-2 csepp hidegen sajtolt olajjal fogyasszuk.

enciána Creative Commons License 2001.05.02 0 0 218
Pigmy:
Neked is van/volt problémád ezzel a betegséggel?
Előzmény: Törölt nick (217)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.02 0 0 217
"savanyú alma, grape fruit és áfonya belefér a szigorú diétába is."

Ja, ertem.

"Értesz a Candida gyógyításához?"

Van olyan ezen a Foldon, aki ert hozza?:)) Kezdek ketelkedni benne...

Előzmény: enciána (216)
enciána Creative Commons License 2001.04.28 0 0 216
Pigmy:
savanyú alma, grape fruit és áfonya belefér a szigorú diétába is.
Értesz a Candida gyógyításához?
Előzmény: Törölt nick (215)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.28 0 0 215
Te enciana, az almaban nincs gyumolcscukor? Csak a szigoru dietad miatt aggodom... :)

Pigmy

Előzmény: enciána (214)
enciána Creative Commons License 2001.04.25 0 0 214
Sziasztok!

Mostanában - szigorúan a diéta alapján - nasi ötleteken gondolkodom.
Anyukámmal együtt találtuk ki a mákos-almás pitét. Nagyon finomra sikerült! :-)
Íme a recept:

40 dkg teljeskiőrlésű rozslisztből, 25 dkg főtt túróból, 15 dkg biomargarinból és szükség szerinti Danone Aktiviából tésztát gyúrunk, amit elfelezünk. Kinyútjuk őket, ez lesz a tészta. A kettő közé tölteléknek 20 dkg darált mákot és kb. 75 dkg reszelt almát teszünk. Az almánál reszelés után várni kell és a levét le kell szűrni. A tetejét megkenjük rizstejjel. Nagy lángon fél óráig kell sütni.
Isteni! :-)

Ha valakinek van más ötlete, várom!

enciána

jonatán Creative Commons License 2001.04.24 0 0 213
Azért fel a fejjel!

A Zabpalacsinta, hmmm önmagában elég ízetlen, mayzolás, kókuszreszelékes, karobporral egészen fincsi, párolt zöldséggel töltve is megjárja. Csak az a baja, hogy csak mikrosutőben tudtam megcsinálni, a hagyományos palacsintasütőben mindig szétesett. :(((

Előzmény: kóka (212)
kóka Creative Commons License 2001.04.23 0 0 212
Elkiabáltam:(
Előzmény: jonatán (211)
jonatán Creative Commons License 2001.04.23 0 0 211
Sziasztok, olyan jó látni, hogy már mindenki gyógyulgat. Én le vagyok maradva, mert még csak most megyek el a laborba, de azért diétázom és már az is használt egy kicsit.

Ma reggel bekevertem egy zabpalacsinta tésztát, ha hazamegyek kisütöm, majd kiderül, hogy milyen lett.

kóka Creative Commons License 2001.04.22 0 0 210
Biza:) Viszont azzal nagyon kell vigyázni, ha valaki nem eszik állatieredetűt. Nagyon legyengülhet tőle, én totál kómás lettem. De fél liter tej helyrerázott. Ma meg tengeri halat ettünk, nem hiszem, hogy ezzel bármi gond lehetne. Amúgy már nincsenek tüneteim. S a vérvizsgálatom eredménye is negatív lett. Lekopogom, jól vagyok. Természetesen a diétát még csinálom, hisz félek hogy visszatér.

Elnézést, az előzőekben leírt mondatom kérdőjeles.

Előzmény: Törölt nick (209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!