Keresés

Részletes keresés

jonatán Creative Commons License 2001.05.21 0 0 251
Köszi, akkor megnyugodtam. Közben találkoztam egy szakvizsgára készülő gyógyszerésszel, aki szintén azt mondta, hogy a Diflucan és a Mycosist is flucanosol tartalmú gyógyszer, tehát hatóanyagát tekintve ugyanaz csak a Diflucan drágább, mert külföldi. Megkérdeztem a Nystanint is, amit sokan emlegettek, azt mondta, hogy az helyileg hat.
Előzmény: kóka (248)
moonshadow Creative Commons License 2001.05.19 0 0 250
moonshadow Creative Commons License 2001.05.19 0 0 249
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de azért ideírom hogy candida ellen vannak olyan módszerek is, amik a bélflóra helyreállítása érdekében erősítik a candidát kordában tartó bacikat és gombákat. Ilyen szer állítólag a kombucha is
Ez a gombafajta állítólag ellensúlyoza a candidát, beállítja a bélflórát, ha jól tudom diéták nélkül. Akit érdekel olvassa el.
itt a kombuchás topic
kóka Creative Commons License 2001.05.19 0 0 248
Jajj, dehogy is:) Most néztem utána a mycosis önmagában gombák által okozott betegséget jelent. A Diflucan a most ismert legerősebb, szájon át szedhető gombaölő szer. Az orvosom gombás betegeknek ezt szokta felírni, de nem egy alkalommal, hanem hosszabb időn át szedeti a betegekkel. Kevesen rezisztensek rá. Enci azt mondta nekem, hogy a két gyógyszer ugyan az, de erre a neten eddig nem találtam utalást. Megkérdezhetem, hogy mi van ráírva a dobozára? Mi a hatóanyaga?
Előzmény: jonatán (247)
jonatán Creative Commons License 2001.05.19 0 0 247
Mycosist, azt igen. Miért az is antibiotikum? Ugye neeeeeemmmmmmmmmmmmmmm!
Előzmény: kóka (246)
kóka Creative Commons License 2001.05.19 0 0 246
Diflucant v. Mycosist is írt fel?
Hajrá! Egy valaki már pályázik a tortámra, Te is beállhatsz:o)
Előzmény: jonatán (245)
jonatán Creative Commons License 2001.05.19 0 0 245
Ez nem ilyen egyértelmű, mert a tüneteimet kezelték homeopátiás szerekkel, mindegyiket külön-külön. Az biztos, hogy amíg diétáztam viszonylag jól voltam, a rohamos visszaesés az a hagyományos táplálkozáshoz való visszatérésem után jött.

Egyébként elmentem ahhoz a dokihoz, akihez enciána jár, ő adott homeopátiás szereket és hagyományos gyógyszereket valamint étrend kiegészítőket. A gyógyulást időtartamát olyan fél évben állapította meg. Legyen neki igaza, én most megint bizakodó vagyok! :DDDDDDDDDDDD

Előzmény: kóka (243)
kóka Creative Commons License 2001.05.15 0 0 244
Csajok versenyezzünk!

Amelyikünk hamarabb meggyógyul, és mittom én mennyi ideig tünetmentes lesz, annak megveszem a kedvenc tortáját!:)

kóka Creative Commons License 2001.05.15 0 0 243
Ezek szerint visszaestél? Mennyire? Mennyi idő után?
Előzmény: jonatán (242)
jonatán Creative Commons License 2001.05.15 0 0 242
Sziasztok, azt hiszem valahol a topic eleje táján írtam, hogy én már kipróbáltam mind a kétfajta orvoslást. Tavaly nyáron homeopátiás kezelést kaptam, nem candidára, hanem egy csomó más ra, elsősorban az orrmelléküreg gyulladásomra, az élelmiszer allergiaimra (előtte nem is tudtam, hogy van) a gyomromra. Kaptam biorezonancia kezelést is, az nagyon jó volt, mert olyan volt a hatása, mint amikor a duracell nyuszit feltöltik. :))) A légyeg, hogy viszonylag jól éreztem magam, fogytam 7 kilót, a ronda pattanásos bőröm egészen szép lett , tehát ez mindenképpen kapcsolatban van a táplálkozással, a gyomrom nerm fájt és azóta se fáj. Kálium bicromikumot kaptam a gyomromra és echinaceat az immunrendszeremre. Az orromat aztán meg kellett műteni, tehát azon nem segített a homeopatia. Most ismét próbálkozom meggyógyulni.
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.15 0 0 241
Amikor vegetáriánus voltam 2 évig eléggé változatosan táplálkoztam, plusz szedtem a vitaminokat, ennek ellenére anémiát (vérszegénységet) mutattak ki nálam. Mostanában nekem is vannak csalánszerű kiütéseim, amelyek először az arcomon, utána a hátamon jelennek meg. Én voltam bőrgyógyásznál, aki azt mondta, hogy ez feltehetően légzőszervi allergia, az allergológus viszont nem talált semmit. Én valamilyen élelmiszer érzékenységre gyanakszom, csak még nem találtam olyan specialistát aki ezzel foglalkozik. Pepi, a kiütésekre próbáld ki a Locoid nevű krémet és szedjél polibét, az soha nem árt. Egy angol lapban olvastam azt, hogy piros foltok (ekcéma) általában immunrendszer problémák miatt szoktak megjelenni. Lehet, hogy a szervezetednek megártott a hirtelen diéta, nem tudom... Én magam sem vagyok valami jól, rettenetesen fáradékony vagyok meg a váladék sem tünt el a torkomról, de orvoshoz egyszerűen nincs kedvem elmenni. Csak abban bízom, hogy 2 hét múlva megyek nyaralni, szerintem a pihenés meg a napfény jót fog tenni.
kóka Creative Commons License 2001.05.15 0 0 240
Ugyan mán! Ha ennyit foglalkozunk vele, egy idő után csak meg lesz a megoldás! Te töröd a természetgyógyász frontot, én meg az szakorvosit:)

Csak , hogy megzavarjalak:) : az orvosom az elején elég sok adatot felvett rólam, s az egyik köztük az volt, hogy pattanásos a képem. Ezt is fonotosnak tartotta. Ebből nekem az következik, hogy ennek is köze lehet a betegségemhez. De legközelebb direkt rá fogok kérdezni, hogy ez mit jelent.

Előzmény: Pepi (239)
Pepi Creative Commons License 2001.05.14 0 0 239
Pontosan nem értek hozzá, de valami olyasmi, hogy a test biorezonanciájából állapítja meg miből mennyi van a szervezetben. Van egy ilyen szerkezet, majdnem olyan, mint az árammérő. Az egyik végét meg kell fogni a kezembe, a másikkal a körömágybőr felett érinti, miközben a harmadik végét hozzáérinti az apró üvegecskékhez, amikben gondolom azok a szerek vannak, és nézi milyen hatással van a szervezetre. Teljesen fájdalommentes, 3.000 Ft-ba került.

Konkrétan nem tudja megmondani mi lehet a baj, csak abból következtetett valami összetettebb dologra, hogy az ekcémám is pl. nem biztos, hogy a gombától van, hanem valamilyen emésztési rendellenesség miatt. Amit szerinte homeopátiás szerekkel helyre lehetne hozni. De a gombát akkor is le kell ugye küzdeni, a két dolog pedig eléggé nehezen fér meg együtt.

Nekem is elegem van már az egész dologból, senki nem tud mondani egy kézzel fogható megoldást. Mindenki mást mondd, és tényleg ha az ember nem figyel bele is őrülhet. Talán ezért nem megy a topic sem mostanában, mindenki inkább hanyagolja a dolgot :)))

Nálam is az van, hogy semmi tünetem, még akkor sem, ha olyat ettem, amit nem szabadott volna. Ki érti ezt már?

Talán egyik reggel arra ébredek, hogy nincs is ilyen dolog az életemben, nem kell ezzel foglalkoznom, és tiszta jól vagyok :)))

Előzmény: kóka (238)
kóka Creative Commons License 2001.05.14 0 0 238
A vega teszt milyen? S gombán kívül mire gyanakszik?

Nálam is egy kicsit fura a kép. Ugyanis másfél hete elhagytam a diétát, s a gyógyszereket. Immár negyedik napja, hogy nincsenek tüneteim, sőt jobb a strapabíró képességem. Pedig kifejezetten azért álltam le mindennel, mert kórokozó vadászaton vagyok. Már nagyon torkig vagyok az egész hercehurcával.

Előzmény: Pepi (237)
Pepi Creative Commons License 2001.05.14 0 0 237
Kedves sway !

Örülök, hogy írtál, és igazad is van, csak most azt nem tudom, hogy milyen orvoshoz menjek el. Akárhány ORVOSnál voltam, antibiotikumot adott ilyen problémára, és a candida említésére szinte hülyének néznek, hogy mit jövök én ezzel, az csak egy "egyszerű" hüvelygomba, ami ott jelentkezik csak.

Az immunrendszeremmel kapcsolatban, annyi vitamint szedek, hogy nem hiszem, hogy vitaminhiányom lenne. Táplálkozásom sem mondható egyoldalúnak úgy érzem.

Megint kétségek között vagyok teljesen, mert az arcomon lévő ekcémán kívül semmi bajom nincs most, de ma voltam vega-teszten, és még mindig kimutatja a candidát. Én hiszek ebben a tesztben, csak most már nem tudom mit csináljak. A hölgy aki csinálta a tesztet, azt mondta, hogy ő úgy látja, hogy ez egy összetett probléma, nemcsak gombáról van szó. A Gyógycentrumot javasolta a Fillér utcában. Hallottatok már róluk valamit? Egy belgyógyász dolgozik ott, aki homeopátiás szerekkel gyógyít, de nem tudom milyen módszerrel. Kértem időpontot, jövő hét hétfőre kaptam.
A colon-hydroterápiát javasolták (remélem jól írtam) és azt hiszem ki fogom próbálni. Veszteni nem vesztek vele végülis.

Persze felfázás miatt is lehet húgyhólyagproblémám, de annyira figyelek rá mostanában, hogy nem valószínű szerintem, hogy ez okozta volna. Persze nem vagyok orvos, bár még az orvos sem tudná megmondani mitől van.

Bocs, hogy összevisszaság lett a válasz, remélem azért érthető :)

Pepi

hirvike Creative Commons License 2001.05.14 0 0 236
Nem lesz egyszerű, mert ugye a husi eleve kiesik. Inkabb a maceras, hogy a melohelyen "foznek rank", es mar igy is kezdi unni a leanyzo a faxnijaimat....

Es hogy a Turo Rudirol hogy fogom megtartoztatni magam?! :-(

Előzmény: jonatán (235)
jonatán Creative Commons License 2001.05.14 0 0 235
Kb. 2 hete én is szedem ám rendszeresen az Asido-t. Biztosan használ csak nem érzem. :))) Diétázni neked könnyű lesz?:DDD
Előzmény: hirvike (234)
hirvike Creative Commons License 2001.05.14 0 0 234
Csak most találtam ide, pedig valszeg én is közeli ismeretségben vagyok Candida-val.

Végigolvastam a topicot, és meglepett, hogy senki sem említette az Acydophilus kapszulát. Én a California Fitness által AC Zymes néven forgalmazottat szedem már évek óta. (napi 2-t) Azt sajnos nem mondhatom, hogy tünetmentes vagyok, de azt határozottan megéreztem, amikor pár hétig nem lehetett kapni. A joghurtok közül egyébként már egyre többen van ez a tejbaktérium (Bakony Joghurt Plusz, Mizo AB), de nem tudom, mennyit tartalmaznak.

Az emlitett Ovulobact kuprol az aktuális hir (forrás: gyógyszertár), hogy sokáig azért nem gyártottak, mert nem volt az egyik alapanyag, most már talán megint elkezdik gyártani. Az egyik gyógyszertárban azt is mondták, hogy ha az orvosommal magisztrálisan felíratom, akkor ők el tudják készíteni.
Én egyébként heti 1-szer használtam - a hüvelyflóra fenntartása céljából -, és teljesen bejött.

Létezik még a Génia '92 kúp is, de az szerintem kicsit logikátlan, hogy pont tejcukrot tartalmaz...

A topic olvasása rádöbbentett, hogy diétázni kellene, köszi a recepteket, már csak az elhatározást kellene feltuningolnom.

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.14 0 0 233
Az anyagcsere porblémát speciel nem a hugyhólyag gyulladásra értettem. Ha teheted, menj el magánorvoshoz!
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.14 0 0 232
Pepi, azért az immunredszeredet ne hanyagold el! Általában a kiütések az immunrendszer reakcióját jelzik, lehet, hogy vitaminhiányod van, de lehet, hogy egyoldalúan táplálkozol... Húgyhólyag problémát nem okozhat a felfázás? De az is lehet, hogy mivel gyengébb a szervezeted, ezért mindenféle fertőzést összeszedsz, márpedig baktériumok ellen tényleg az antibiotikum a legjobb. De az is lehet, hogy anyagcsere probléma van a háttérben. Menj el orvoshoz mindenképpen!
Pepi Creative Commons License 2001.05.08 0 0 231
Köszi :) Már meg is vettem ügyesen...
Előzmény: TITIKE (230)
TITIKE Creative Commons License 2001.05.08 0 0 230
Szia,
most láttam a könyvet, amit keresel a Könyvklub katalógusában hirdetik, ha tag vagy, 1190,- Ft.
Előzmény: Pepi (224)
kóka Creative Commons License 2001.05.07 0 0 229
Ma másodszor voltam egy specialistánál, aki a legtöbb orvossal ellentétben sokat magyaráz, s eléggé tisztában van a modern kutatási eredményekkel. Addig nem kezel, amíg biztosan nem tudja, hogy mi a bajom. Lehet, hogy nem is gombám van, az orvosok ezt mindenre rákenik ...

Ha valakinek tényleg gombás ferőzése van, 10 hónapon keresztül Diflucant írnak fel neki (vagy Orungant, de ez gyengébb). A diéta ekkor felesleges, illetve csak bizonyos esetekben segít.

Azon még eddig senki sem gondolkodott el, hogy a keményítő cukorrá bomlik le(alfa-D-glükóz)?? (Én ezen nagyon sokat morfondíroztam)

Kértem szakmai irodalmat is, kapásból az internetet ajánlotta. Majd leírom a címeket.

kóka Creative Commons License 2001.05.06 0 0 228
Persze, majd felhívlak, s egyeztetünk. Nekem nincsenek ilyen tüneteim, ezért nem tudom:( Én orvospárti vagyok.
Előzmény: Pepi (224)
whisper Creative Commons License 2001.05.06 0 0 227
Létezhetünk, de vannak esetek, amikor hasznosak (nagyobb a haszon, mint a hátrány).
Előzmény: Pepi (226)
Pepi Creative Commons License 2001.05.06 0 0 226
Akkor is azt mondom, hogy jobb, hogy antibiotikum nélkül lábaltam ki belőle, hiszen a gombák örültek volna neki, nekem viszont még nehezebb lett volna minden. Nemde?

Amúgy ez akkor azt jelenti, hogy antibiotikum nélkül nem is létezhetünk? Én egyre jobban távolodom el tőle...

Pepi

Előzmény: whisper (225)
whisper Creative Commons License 2001.05.06 0 0 225
Igaz, antibiotikum nélkül is meg lehet gyógyulni, de a hoszabb folyamat hoszabb idejű gyulladást eredményez. Ennek következménye, hogy a hólyagfal megvastagszik, de nem csak átmenetileg. Minél több gyulladás, annál vastagabb a hólyagfal, több benne a kötőszövet, emiatt az izomréteg később kevésbé tudja ellátni a feladatát.
Előzmény: Pepi (224)
Pepi Creative Commons License 2001.05.06 0 0 224
Sziasztok Lányok!

Tudom rég hallottatok felőlem, de még élek :)
Kérdeznék egy-két dolgot, hátha tudtok segíteni. Az elmúlt egy hétben eléggé rosszul voltam egészségileg.
Húgyhólyaggyulladásom lett, amivel nem mentem orvoshoz, mert csak antibiotikumot adott volna, ami a gombák miatt ugye nem igazán lett volna jó. Így vettem két homeopátiás szert, amitől a segítséget vártam. Hosszas szenvedés után megjött a várt hatás, antibiotikum nélkül gyógyultam ki belőle. Persze sokkal hosszabb kimenetelű volt, de megérte.
Aztán az arcomon kijöttek az ekcémás kiütések, az emésztésem is lelassult. Szemem viszkedett egyre gyakrabban. Ezeket a dolgokat én annak idején átéltem, és úgy gondoltam, hogy a gombától vannak.
Most azonban nem igazán értem, hogy ezek hogy jöttek megint elő, és főleg, hogy miért. Hiszen a diétát csinálom, nystatint szedem, figyelek, hogy mit eszem. Lassan második hónapja csinálom a szigorúbb diétát, ami ugye javulást hozott már az első hetekben. Igaz a tüneteim most már múlnak el, úgyhogy valahogy egy hét kritikus állapot volt, és most megint jobb.
Ez normális dolog lehet? Menjek el esetleg orvoshoz? Vagy ti mit tanácsoltok?
Nagyon számítok rátok, hátha tudtok valami hasznos tanácsot adni nekem.

Kóka: a héten valamikor össze tudnánk futni, hogy a könyvet visszaadd?

És nem látta valaki valamilyen árusnál a Gombák a testünkben című könyvet? Még mindig meg szeretném venni.

Előre is köszi.

Pepi

kóka Creative Commons License 2001.05.04 0 0 223
Nocsak. Én ezt nem tudtam. Nekem se sikerült, de eleve is reménytelen, mert sajna nincs darálóm:(
Előzmény: jonatán (221)
whisper Creative Commons License 2001.05.04 0 0 222
222 ???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!