Keresés

Részletes keresés

Stoner Creative Commons License 2001.05.31 0 0 281
Nem csak a Candida ellen fogyasztunk nyers zöldeket, hanem épp az egészség visszaállítása miatt. Érdekes, hogy amikor a tudósok a Marsexpedícióról beszélnek, senki sem rőkönyödik meg azon, hogy az űrben maguk fognak zöldséget termeszteni és azon élni évekig. Ezzel gyakorlatilag a tudományos viág már ott tart, hogy semmi rossz nincs a zöldevésben, sőt egyszerűen a józan ész viszi rá az embert. Nem csak az űrben kevés a hely és nem csak ott van szükség a leghatékonyabb táplálékokra. Itt a földön mindent elpusztított a nagyüzemi, állattenyésztésen alapuló mezőgazdaság. Ha csak ezt a szempontot vesszük, akkor is egyetlen ésszerű út az egészséges, természetes étkezés megvalósítása. Egyébként a világ egyik leggazdagabb embere sokmilliárd dollárjából tetemes mennyiséget épp arra kiván áldozni, hogy az emberiség felfogja végre mi a teendője ezen a téren. Minden út ide vezet, mert a fogyasztói szemléletben gyökereznek a bajok.

Candida: Nagyon fontos a rendszeres reszelt nyers (nem ecetes) torma fogyasztása. A napokban próbálom a lábamon és - még nem akarom elkiabálni - nagyon jónak tűnik. A levelének a lábujjakba és a körmökre dörzsölése is kellemes, tisztító és nyugtató hatású. A fokhagyma is gombaellenes komplex antibiotikum, de nem árt, csak üres gyomorra. A cukoréhség több okra is visszavezethető de ezek között as gomba vezet. Mivel elviszi a B vitaminokat, általános belső tápanyaghiányt -belső éhezést - okoz. Ez önmagában is kiválthatja azt a gyengeséget, amit valaki említett. Sokszor ez nem is gyengeség, csak könnyűség, ami szokatlan az állandó teltség (vastagbéltelítettség) után. A másik ok: valóban nem mindig elég az az étrend, amit nem megfelelő tudás alapján állítunk össze. Nagyon fontos az alga (B12, szerves sók, ősinformáció), valamint meg kell szokni a szervezetnek az egyszerű ételekből közvetlenül felhasználni a tápanyagokat. Vissza kell állítani a bélflóra egészségét; fontos a már meglévő betegségekből való kigyógyulás (látens lisztérzékenység, lektin összeférhetetlenség, rossz felszívódás, bélgyulladás, bélfalelvékonyodás stb.) A sótól való teljes megszabadulás után lassanként megindul a természetes nyálelválasztás, ami nélkül nem képzelhető el a normális ízérzék.
A gombát pedig a Körbler- féle Új homeopátia alapján, a gombapontnál bioindikátorral mérve kellő gyakorlattal megállapítható a gomba jelenléte még akkor is, ha különböző hivatalos tesztek nem mutatták ki. A cukorfalás egyértelmű jel.
A másik nagy probléma A főtt ételek témája valamint az állati dolgok. A főtt ételek már nem emésztődnek természetesen, sokkolják a gyomornyálkahártyát és megörvendeztetik a Candidákat. A Candida fenntartja a rossz állapotokat, mert az neki kedvez. Felfúvódást, savasodást, kényszerevést de depressziót is okozhat. Persze, hogy mindenki szívesebben választja a szertelen, ízekreorientált táplálkozást, mert fárasztónak tartja a rendszerességet és odafigyelést. Azonban legjobban az akadályozza a tömeges felébredést, hogy szégyenlik a "normális" emberek között ezt a témát. Van egy topicom (Egészség-receptek), ahol rendszeres a gyalázkodás és az emberek már nem mernek pozitívan reagálni.
Az egyik legkomolyabb gond a gátlástalan antibiotikumozás mellett (leginkább ezért veszélyesek az állati dolgok, meg azért, mert nem emésztődnek tökéletesen és gyorsan, mérgezésszerűen bomlanak) a keményítőkérdés. A tömény fehérje (állati termékek) mellett a keményítő, amit szintén nem tudunk tisztán feldolgozni. A cukorrá való lebontásához sok B vitaminra lenne szükség, de az hiányzik (Candida) és a maghély elkülönítése, ami a B vitamint tartalmazná. Ezért a Candida itt is örülhet. Egyetlen megoldás a megfelelő gabona (vércsoportos választék) csíráztatva és enyhén hőkezelve való fogyasztása. Rengeteg gabonalisztből élesztővel készített vagy tojással kevert, sózott, cukrozott süteményt (kenyeret) fogyasztunk. Ezt a támadást az enzimrendszerünk már nem sokáig bírja és a hasnyálmirigy, a máj kifárad. A képződő alkohol megteszi hatását.

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.30 0 0 280
Én teafaolajos fogkrémmel mosok fogat, teafaolaj túsfűrdővel mosakszom, ennyi nekem bőven elég. Ja, meg iszom a Kombuchát, mert Candida ellen jó! Igyátok Ti is és egyetek rendesen, mert ha még jobban legyengül a szervezetetek, akkor nem csak a Candida, hanem más egyéb nyalánkságok (vírusok, baktériumok) is belétek költöznek!
kóka Creative Commons License 2001.05.29 0 0 279
Nem olyan borzasztó. Én most hogy nem diétázom, visszatérek ugyanazokhoz az ételekhez, amiket ettem. Pl. múltkor árpás rizshez tettem párolt zöldséget, s belekevertem a maradék pörkölt lencsémet. Nyam-nyam. Nem mondható éppen tartalmatlan ételnek.

Viszont azzal, hogy nem ettem állati eredetű ételeket (kiv. túró, joghurt), én nagyon legyengültem, nem igazán tudtam koncentrálni.

Előzmény: moonshadow (276)
kóka Creative Commons License 2001.05.29 0 0 278
A teafaolaj nekem is bejött, amikor erős fájdalmaim voltak. Ámbár én külsőleg kentem be magam ott ahol fájt. Jó fájdalomcsillapító, csak egy kicsit erős a szaga.
Előzmény: Stoner (274)
Thulya Creative Commons License 2001.05.29 0 0 277
Hogy életem végéig nyers ződcséget egyek?
Szerintem már három nap múlva elkezdenék mekegni...

Már miért? A döghústól sem vonítottál eddig, mint a sakál... ;-)
Előzmény: moonshadow (276)
moonshadow Creative Commons License 2001.05.28 0 0 276
Inkább maradok a jó kis diétás töltött káposztánál, kevés tejfellel.
Vagy ott van a rakott krumpli, vagy a brassói...

Mi?
Hogy életem végéig nyers ződcséget egyek?
Szerintem már három nap múlva elkezdenék mekegni...
Csirkepörkölt rulez :)

Előzmény: Stoner (274)
Moargit Creative Commons License 2001.05.28 0 0 275
Hello Stoner,

érdekelne, milyen módszerrel tudod mérni a candida-fertőzöttség szintjét.
Én is megjártam már a magam kálváriáját az orvosok és a természetgyógyászok között, valamint elolvastam a "Betegnek érzem magam, és nem tudom miért" c. Dr Harold,H.Marcus,Hans Finck szerzők könyvét, amely részletesen foglalkozik a problémával. Ebben a könyvben leírják, milyen étrend megengedhető. Engedi a natúr joghurt, túró, és a húsok fogyasztását is, nem javasolja viszont a fűszereket. ??
A teafaolaj nálam is bejött, egy bizonyos teakeverékkel iszom. Kipróbáltam a colon-hydroterápiát is, amit igen jótékony hatásúnak találok. Egyszóval egy kéthetes kemény csak nyers zöldség, és vízben főtt köleskása kúra után, kerülve a cukrot élesztőt, s az erjesztett dolgokat, én tünetmentes tudtam maradni 3 hónapig. Miután lazítottam a szigoron, ettem néha édességet, s kenyeret, visszaestem. Ma mindenfélét eszem, kivéve élesztős kenyeret, és bármilyen édességet, és ismét jól vagyok. Szedek egy bizonyos Acidophilus nevű kapszulát is, és a teakeverék + teafaolaj állandósult. Mi újság az édesítőszerekkel? Időnként használok, ha már nagy vágyat érzek az édesség iránt. Eddig nem vettem észre, hogy negatív lenne a hatása.

Előzmény: Stoner (274)
Stoner Creative Commons License 2001.05.28 0 0 274
Kedves Kandidá(tu)s Barátaim(Barátnőim)!
Aki még nem Candidás, az még nem tudja. Én férfi vagyok, azt hiszem, de én is szenvedek tőle. Ma már belsőleg alig, csak a lábaimon a körmök, javulóban. A végigolvasott topicok alapján úgy látom, félreértitek az ember szükségleteit és működését, ami nem csoda, hiszen senki sem tanította. Ferencsik Pista tanítványának mondhatom magam. Ő ismertette meg velem ezt a problémát. Radiesztéziát tanultam, és ma már jól tudom mérni az embereknél a Candida fertőzöttség szintjét. Egyedül a nyerskoszttól múlik el véglegesen de azt életfogytig kell folytatni. Nem olyan nagy szenvedés, hanem csudajóélet. A különböző ecetek és savanyúk is segítik a gombát, meg a valódi gombák evése is. Minden, ami nehezen emésztődik. A maradékon már ott is vannak. Ha a salátára citromot teszünk, megáll a növények enzimbomlása, vagyis emészthetetlenek lesznek. Csak olajat és fűszert szabad a salátára tenni. Ha éhesek vagyunk, minden finom, ami friss és nyers. A keményítők minden formában nehezen emésztődnek, ezért inkább csíráztatni és párolni kell mindet. Élő Ételek az Egészségért (Mandala-Véda Kiadó). A nagy ágyú pedig a Teafaolaj. Minden reggel egy csepp 3 dl vízben, éhgyomorra. Többet ajánlanak de én ellene vagyok az illóolajok tömény fogyasztásának. A növényi étrend+teafaolaj hosszú távon mentesít a Candidától és márs kórokozótól is. Az állati maradványok minden káros betolakodónak kitűnő táptalajt biztosítanak.
Thulya Creative Commons License 2001.05.28 0 0 273
Módosítás: 50 recept.
Előzmény: Thulya (271)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.28 0 0 272
NINI, MIT TALÁLTAM...

Many health benefits have been reported by others from drinking Kombucha Tea (see testimonials), most are likely due to its cleansing, detoxifying and acidifying effects. The health and healing benefits of this remarkable "living" tea are varied and may also vary from person to person. The tea has been reported to help the following conditions:

Cancer
Parkinson's Diease
Impotence
Low energy
Fibromyalgia
AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome)
Arthritis
Asthma
Acne
High Blood Pressure
Various Gastro Intestinal Ailments
Bronchitis
Candida
High Cholesterol
Chronic Fatigue
Depression
Colds & Flu
Constipation
Infectious Diarrhea
Fluid Retention
Gout
Impaired immune system
Kidney problems (including stones)
Prostate problems
MS (Multiple Sclerosis)
Psoriasis
Rheumatism
Sleep Disorders
Tonsillitis
Sinus problems
Hair growth & graying
Reduction of Skin wrinkles
eczema
Menopause & PMS
Glycolysis reduction
WeightLoss

Above is only a partial list of the benefits reportedly seen from the consumption of the tea.

Thulya Creative Commons License 2001.05.24 0 0 271
Sziasztok!

Először is egy receptkönyv (füzetke) ajánló Candidásoknak: a címe is nagyjából ennyi (Recept Candidiozisban betegeknek vagy hasonló), láttam (és vettem, bár nem tudom, hogy beteg vagyok-e) a Krúdy Gyula utcai Biopont üzletben (a Darshan udvar szomszédságában). Egy olyan néni/asszony írta, aki másfél éven át diétázott, hogy kigyógyuljon belőle. A füzetke vékonyka, mintegy 30-40 recept, és 450 Ft, tehát relatíve nem olcsó, de ugye direkt erre a célra kitalált.

Homeopátia kapcsán: fura amiket írtok, mert én úgy hallottam erről előadást, hogy a gyógyítás/gyógyszer mindenkire egyedi, azaz ugyanarra a betegsségre két páciens más és más gyógyszert kaphat, az orvosnak az első alkalmakkor kell(ene) amennyire lehet teljesen kiismernie az embert többórás ismerkedés során. És akkor ajánlhat valamiféle egyedi gyógyószert.

whisper Creative Commons License 2001.05.22 0 0 270
Nizoral - ketoconazol
Nystatin - nystatin 500,000 NE bél Candidiasisra.
Előzmény: kóka (269)
kóka Creative Commons License 2001.05.22 0 0 269
??? Fluconasol=Diflucan
Nizoral=Nystatin
Diflucannak a papírját amikor elolvastam, nekem nem éppen gyenge gyógyszernek tűnt, az AIDS-eseknek is ezt adják.
Akkor ez így nekem homályos:(
Előzmény: whisper (266)
whisper Creative Commons License 2001.05.22 0 0 268
Gomba és gomba, baci és baci között óriási különbségek vannak! Úgy, mint ahogy emberek között is. Azok is versengenek egymással egy élettéren az életben maradásért, a tápanyagért, egyik kiszoritja a másikat, ha lehetősége van rá.
Előzmény: jonatán (258)
Moargit Creative Commons License 2001.05.22 0 0 267
Sziasztok Sorstársak,

csak most fedeztem fel ezt a fórumot, s mint szenvedő alany, azt hiszem, én is szolgálhatok hasznos infokkal.
Ha érdekel valakit, szívesen közkinccsé teszem kipróbált és eredményes receptjeimet a gyógyulás érdekében.

whisper Creative Commons License 2001.05.22 0 0 266
Fluconasol, szájon át szedhető gombaellenes szer. Van jópár gombaellenes hatóanyag, de legtöbbjük annyira toxikus, hogy csak helyileg, a bőrön alkalmazhatóak (pl a Canesten), aztán van nagyon jó hatású, kevésbé toxikus (pl Nizoral). Általában azokat szokták szedetni, amelyek a legkevésbé toxikusak, ezek viszont veszitenek gombaölő hatásukból (pl. Diflucan).
Előzmény: jonatán (251)
whisper Creative Commons License 2001.05.22 0 0 265
A vitaminokat sem szabad túlzásba vinni, mert pl az A-vitamin nagy mennyiségben nem tesz jót a hámszövetnek.

Génia '92: Valszeg azért van benne tejcukor, hogy legyen miből tejsavat képezni a normál aciditáshoz.

Előzmény: Pepi (237)
Pepi Creative Commons License 2001.05.22 0 0 264
Szia Kóka!

Nem voltam végül a Fillér utcában, mert Encián lebeszélt a kolonhidroterápiáról. A doki számát megkaptam, köszi. Nem tudom még, felkeressem e. De talán igazad van abban, hogy nem vesztenék vele semmit. Majd lesz valahogyan.

Pepi

jonatán Creative Commons License 2001.05.22 0 0 263
Honnan szerzed be és mennyit iszol belőle naponta?
Előzmény: beny (260)
jonatán Creative Commons License 2001.05.22 0 0 262
Köszike, már van. :))) De, majd írd meg az ottani árát e-mailben.
Előzmény: hirvike (261)
hirvike Creative Commons License 2001.05.22 0 0 261
Off
jonatán: a héten járok a California Fitness felé; vegyek Acidophilust?
On
Előzmény: jonatán (258)
beny Creative Commons License 2001.05.22 0 0 260
Már lassan 2 hónapja szedem és nem jöttek vissza a tűnetek! Bár figyelek az étkezésekre is!
Előzmény: jonatán (259)
jonatán Creative Commons License 2001.05.22 0 0 259
Ezt a biofüvet kóstoltad már? Hol lehet kapni, még nem találkoztam vele a bioboltokban?
Előzmény: beny (255)
jonatán Creative Commons License 2001.05.22 0 0 258
Értem amit írsz, tényleg nem minden gomba egyforma ez tény és lehet, hogy ugyanúgy hat vagy nem hat, mint a homeopátiás szerek, amik ugye hasonlót a hasonlóval elven működnek.Abban is igazad van, hogy a szintetikus gombaölők tüneti kezelést adnak, kipróbáltam már többször és így van, most éppen azért bizakodom, mert mellette szedek természetes étrendkiegészítőket, amelyeknek épp az a szerepük, hogy a bélflórát helyreállítsák és erősítsék az immunrendszert. És persze a diétának is ilyen hatása kell, hogy legyen. Nem zárkózom én el semmi új dologtól, ha használ, de a kombucha nekem első alkalommal nem tetszett, igaz ahogyan az oldalon is van, meg kell negyon nézni, hogy milyen teát iszik az ember és milyen mennyiségben. Ha neked használ, igyad egészséggel !:))) Kezdem azt hinni, hogy ahány ember, annyiképpen viselkedik a gomba, és talán mindenkinek más módszer segít a legyőzésében.
Előzmény: moonshadow (254)
kóka Creative Commons License 2001.05.21 0 0 257
Szijja Pepi!:)

Fillér utcában voltál? Megkaptad a sömösöm a doki számával? Ha van tüneted, kerdesd fel őt is, veszteni nem vesztesz semmit, annyit adsz neki, amennyit akarsz. S lehet, hogy a gyorstetsztükkel legalább azt meg tudja mondani, hogy baci vagy gomba.

Előzmény: Pepi (256)
Pepi Creative Commons License 2001.05.21 0 0 256
Sziasztok!

Olvasgattam a kombucha teáról szóló oldalt, és egy kicsit megerősített abban, hogy tényleg érdemes lenne kipróbálni. A 24. pontban pl. eléggé meglepő dolgot láttam :) Nézzétek csak meg.. Furcsáltam én is, hogy éppen gomba tudna segíteni a gomba kiirtásában.
Egyszer már kóstoltam, azt hittem olyan, mint az üdítőital. Persze nem is ittam többet, mert iszonyúan rossz íze volt, színe, mint az indigó. Most már tudom, hogy ez nem egyszerű ital, és nem lehet csak úgy mértéktelenül fogyasztani. Kicsit furcsállom is, hogy miért nem írták rá, hogy egyáltalán mi az. A boltban megvehetem mindenféle akadály nélkül, aztán ihatom. De hogy mire jó, mi az, az már nincsen sehol.

Most, hogy olvasom az oldalt, tisztábban látok. Egyre többet hallani erről az italról, egyre többen dícsérik, talán valami tényleg van a hátterében. És talán egy újabb lehetőség nyílt meg előttünk e gonosz gomba kiirtásában.

Most én ott tartok, hogy nem szedem a nystatint, de bevallom nem is vagyok jól. Hogy most elvonási tüneteim vannak, vagy a gombák rosszalkodnak, nem tudom. Enciánnal beszélgettem egyik este, és azt mondta, hogy a nystatin 3 hét alatt tisztul ki a szervezetből. Megpróbálom ezt a 3 hetet kibírni, bár ha belegondolok, annyira nem is rossz ám :) És talán elmegyek majd vérvizsgálatra, ahol kézzelfogható eredménye lesz a dolognak. Hogy aztán mi lesz, még nem tudom.

De most egy kicsi reménysugárt látok, amit moonshadow-nak köszönhetek, azt hiszem :) Ki fogom próbálni ezt a teát. Nem vesztek vele semmit sem, sőt, talán tényleg használ. Majd erősen koncentrálok :) Írták, hogy tisztító hatása is van, az pedig biztosan nem árt a szervezetemnek.

beny Creative Commons License 2001.05.21 0 0 255
Pedig candida gomba ellen tényleg nem ajánlják a kombuchát. Viszont a (bio)búzafű-lé ugyanúgy a normális bélflórát állítja vissza és nincs benne gomba!
moonshadow Creative Commons License 2001.05.21 0 0 254
A lényeg az volna a kombuchában, hogy az emberben élő gombák és bacik szimbiózisban egyensúlyt alkotnak optimális esetben.
Ezt az egyensúlyt megbonthatják külső tényezők, életmód, betegség, étkezési szokások, úgy hogy a candida szaporodik el. A kombuchában lévő gombák állítólag visszaállítják ezt az egyensúlyt.
Lenyomják a candidát.
Nekem bevált, eddig.
Viszont izlések és pofonok kérdése.
Nem értem a viszolygásodat a dologtól.
Igen ez is gomba, de mint tudjuk nem minden gomba egyforma. Van ugye gyilkos galóca is, meg van csiperke is. Általában az utóbbiból lehet olyan gombapörköltet készíteni amit máskor is kipróbálhat az ember, nem csak egyszer.
Amennyire te a gombától én meg ugyanennyire viszolygok a szintetikus gombaölő szerek fogyasztásától. Véleményem szerint csak ideiglenes tüneti kezelést adhatnak, az egyensúlyt nem állítják helyre. viszont mellékhatásként tartósan károsíthatják a méregtelenítő szerveket, gyengítik az immunrendszert.
Előzmény: jonatán (252)
kóka Creative Commons License 2001.05.21 0 0 253
Akkor jó:) De ha csak gombád van, akkor SZVSZ felesleges mellette méregdrága homeopátiás szerekkel tömnöd magad. A Nystatinra nagyon kiakadt a dokim. Állítólag erősen májkárosító hatású, már csak az öreg dokik írják fel.
Előzmény: jonatán (251)
jonatán Creative Commons License 2001.05.21 0 0 252
Egyszer ittam Kombuchát, aztán nem is próbáltam többször. Azt nem értem, hogy hogyan segíthet a Candida legyőzésében, mikor már a nevében is benne van, hogy gomba, a másik, hogy antibiotikus hatású, na a candidagombák pedig imádják az antibiotikumot, nos........
Előzmény: moonshadow (250)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!