Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.27 0 0 231
***további jókat..boldogságot***

Pont azért jöttem, hogy megjegyezzem, hogy a legérdekesebb személyiség voltál a fórumon, akit volt szerencsém megismerni.

Neked is hasonló jókat!:)

Viszlát a Plútón.....:D
Előzmény: űrszél (230)
űrszél Creative Commons License 2010.04.27 0 0 230
tudom csak értelem.
illetve nem értelem.
mivel az értelem talál problémát még ha nem is keres..... boldogságra nem nagyon jut videje.
boldogságot keresni lettünk beállítva, s ezért még a halandóságot is elfogadtuk...
az életbe nem fér bele a halál csak a nem tudásba...
további jókat..boldogságot
Előzmény: joy (229)
joy Creative Commons License 2010.04.27 0 0 229

Nos ez az a súlyos tévhit, amitől te szenvedsz.

 

Póbáld meg rinyálás helyett tanulj és tegyél, hogy legyen pénzed!

A boldogsághoz nem kellenek milliók!

Előzmény: űrszél (225)
joy Creative Commons License 2010.04.27 0 0 228

Tudással pézt lehet csinálni!

Hittel is, ha van elég tudásod /meg vastag bűröd/ mások etetéséhez.

 

 

A föniciaiak nem voltak hülyék, amikor kitalálták a pénzt, mint közvetítő értékmérőt!

Csupán a baj az, hogy a vallások fetisizálták azt is, mint minden mást, sokan látva a különböző vallások-tévhitek mértéktelen gonoszságát, az ateizmus álomképek nélküli, sokaxámára elfogadhatatlan-rideg sőt fölfoghatatlan igazságát, a pénzt tették meg hitük-álmaik Istenének.

Attól még nagyon okos dolog, csak azok szidják, akiknek nics, és tudásuk is kevés, hogy többhöz jussanak!

 

Az emberiség -statisztikai számítgatásoxerint- 15 000 000 000-nyi létszámmal, 70 év múlva stabilizálódik.

Ennyit més viszonylag könnyen el tud tartani a Föld.

Ha mégsem, szólni kell Alienéknek, gyüjjenek ks világvégét csinálni, hogy kevesebben legyünk.

Természetesen ez csak akkor eshet meg, ha a vallási fanatikus elmeháborodottak nem atomrobbantják föl planétánkat, nem csinálnak nukleáris háborúval teljes kihalást.

 

Vajon milyen újabb életforma jönne az emlősök után?

Előzmény: űrszél (224)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.27 0 0 227
Válaszoltam a szellőnek. Hogyha abban nincs invázió, arró is én tehetek?:P
Előzmény: joy (223)
űrszél Creative Commons License 2010.04.26 0 0 226
Az ember-iség szellemi felemelkedése/evolúció/, a mai napig nem elfogadott, mint fejlődési lehetőség, a valóság tisztán látása érdekében. Maradt a homály ami a halandóságot hozza ......
hogy ennek van értelme nem gondolom .....
ha csak nem feltételezem, hogy az ember egy másik faj háziállata amit kedvtelésből tart, s nem szeretné hogy a kalitkából elkóboroljon.
űrszél Creative Commons License 2010.04.26 0 0 225
talán fogd fel úgy hogy az ellenség már beépült a civilizációnkba....
s az emberi értelmet manipulálja az értelmetlen önpusztítás felé. ...
Így az ember kihal az objektumok megmaradnak...stb.. vér sem fojt...aki hüle haljon +.
Aki meg csak buta, az tanul.
Előzmény: joy (223)
űrszél Creative Commons License 2010.04.26 0 0 224
hitem van valóban, mivel nincs pénz amivel bebizonyítsam, pró vagy kontra a tudásom lehetőségét, vagy életképtelenségét. Hiszen az elmélet meglehetősen a fizika-kémia jelen vallása peremén jár, így modell nélkül aligha bizonyítható.

kicsit off lesz de talán nem annyira ....
".. nem gondolom a vallások tudnának közelíteni, hisz mindegyik fanatizmusból táplálkozik.
Mármint hogy biztosan tudnának ha volna rá idő ....
am a bolygó állapota,s a vallásosság összefüggése a túlélésre korlátozódik, mármint melyik vallás vallói a kiválasztott túlélők. Ez persze jó okot szolgáltat a megmérettetésre.
A vallás sajnos csak hitet ad a túlélésre... de nem technológiát... amivel el is vette a túlélés valós lehetőségét !!!
S ha az ember úgy gondolja mert a másik más vallású attól már nem faj társa, csak valami mutáció ez lehet igaz is ... meg nem is.
Hiszen a változást a szellemiség valózása idézheti elő, legyen az a valóság bármely szeglete.
A magam részéről nem gondolom, a létrésze a nem lét.
Így feltételezem a túlélést csak a dogmáim akadályozzák, amit alkalmasint azért fogadtam el hogy az emberi civilizáció tagjának vallhassam magam.
Gondolom ezt még nehezebb a vallásosoknak, hisz a hit még egy függöny a valóság látása előtt, így érthető a félre értés az együttélésről alkotott fogalomtárainkban, rejlő ötletek ütközésében.
Javaslom tegyük félre a vallásokat, s oldjuk meg a túlélésünket.
Aztán akinek kedve van vallási fanatizmushoz, garantáltan pusztítóbb eszközökkel tehetik."

...a pénzről meg annyit, valaha legalább annyira jó ötlett volt mint a vallás, de mára már mind a kettő csak a tömegek manipulálására elég, a hierarchia fenntartására. Nem pedig a fejlődésre. Tapasztalatom szerint is a pénz olyan emberek kezében összpontosult, akik nem bírnak kellő értelemmel, annak használatára, csak gyarapításában jártasak, ami viszont nem lehetséges másként mint hogy másokat leigáznak. Vagyis a faj igen is saját magát pusztítja megfelelő életfelfogás híján, Ami technológiai megoldást eredményezne a termék elő álltában, életvitel... léttér....életvitel...
Előzmény: joy (221)
joy Creative Commons License 2010.04.26 0 0 223
Ennek mi a túró köze van az invázióhoz?
Előzmény: Törölt nick (220)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.26 0 0 222
Most ezt úgy mondod nekem, mintha én találtam volna fel az inváziót.:)

Nem azért írok ide, mert egyet értek vele, hanem mert nem.:)

Most akkor min vitázunk mi ketten?:D

Amúgy a keresztes háború halottainak a számát hasonlítsd össze az I.-II. világháború áldozatainak a számával, meg a Sztálin és a többi ateista huncutka rosszalkodásaiba sem ketten haltak meg. Szerintem több lesz a hulla ateista oldalon, mint a vallásosokén. A mustárgázról, a napalmról, meg az egyéb biológiai fegyverekről(vírusok) még nem is beszéltem.

Azért az, hogy utálok egy eszmerendszert, vagy egy személyt, vagy egy népet, vagy egy rágógumi márkát, az ne befolyásolja már a valós képet. Utálod őket, oké, de az nem zárja ki, hogy láss reálisan.

Mert mi lenne logikus? Oké, rohadt szar volt a középkor, kijöttünk belőle, személyiségi jogokat megszavaztuk, ne haljon meg úgy ember, mint a középkorban. És mi van? Mindenki leszarja. Ugyanúgy írtják a szerencsétleneket, akik épp útban vannak.
Előzmény: joy (219)
joy Creative Commons License 2010.04.26 0 0 221

Úgy látom, neked is csupán hited van.

Halovány lilád sincs a tudományról annak működéséről, fejlődéséről

Az valós élet alaptörvényei valóban megváltoztathatatlanok, de még koránt sem ismer az emberiseég minden tudást, a fejlődés folyamatos.

Az évezredes hiedelmek, hamisságok azonban szép lassan kikopnak a értelmes, gondolkodó emberekből.

Az ember a pénzzel vezérelve is el jut olyan szintre, hogy bolygónkat épeszűen használva éljünk, és ne pusztítsuk betonsivataggá.

Csupán a kulturának kell eljutnia a ma még pénztelen, "látszat természet közeli" népekhez, hogy maguk szabályozzák emberi módon a szaporodást, mert jelenleg épp a szegény, hitektől-vallásoktól elbutított szegény tömegekhez, akik -mint a nyulak!

Előzmény: űrszél (218)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.26 0 0 220
***Az egyedek szellemi fejlődésével a jelen probléma feloldható, hogy ne legyen senkiben kiszolgáltatottsági érzete, hanem a faj összetartozása erősödjön az emberiségben.***

Most innen látok hozzád, a végirűl'.:)

Az egyedek szellemi fejlődése az adott társadalmi normákhoz igazodik nagy többségében. Ha a társadalom azt szajkózza, hogy győzni minden áron, mindegy kit, mindegy miben akarsz magad alá gyűrni, csak tedd meg, akkor ez a keleti filóval nem összeegyeztethető, mert az meg azt mondja, hogy mindenkit szolgálj, mert az úr nem te vagy.

Namost a nyugati tudatúnál, aki ezen a mindenkin átgázolós hangulaton cseperedik felnőtté, egy ilyen mentalitás felér a lelki megerőszakolással, ha kéred, hogy álljon át rá. Nem fog menni sem máról holnapra, de még egy, vagy több élet alatt is nehezen. Nem erre van beállva a tudat.

Van az ember fejlődésének egy szakasza, mikor könnyen formálható és ez a gyermekkor. Amit akkor gondolatot elültetsz, az végig fogja kísérni egész életén, és csak elfojtással tud felé kerekedni, igazán más lelkületű csak erőszakkal bír lenni, vagyis lelki öngyilkosság rávenni egy nyugatit, hogy szokjon át keleti filós hangulatra. Nézz szét a buddhista topicban, meg a hindukban is, és látod, hogy mind erőszakolja magára kegyetlenül, de látszik nem működik. Csak eggyel több álarca lett. De mögötte ugyanúgy ott a nyugati mentalitású ember.

Egy olyan világban, ahol ilyen is van, meg olyan is, szerinted melyik fog *túlélni*? Amelyik leül egy fa alá meditálni, amig a nyugatiak kaszabolják egymást és taposnak kegyetlenül, vagy az, amelyik ezt a nyugati hajszolós, 24 órába 40 órát begyömöszölős életmódot folytatja?

Ha nem lesz atom a vége, akkor a keleti fog győzni. És akkor nyugodtan tovább taníthatja, amit eddig is. Nem lesz mikroszkóp, nem lesz számítógép és semmi, csak az ősi tudás továbbra is. Lehet több szent jön le a Himalájából, hogy tanítson, mert ennek a pár évszázadnak is lesz tapasztalati értéke, hogyha több tanító van jelen a rendszerben, akkor nem okoskodik össze egy halom ateista nukleális fegyvert a világ romlására.
Előzmény: űrszél (218)
joy Creative Commons License 2010.04.26 0 0 219

Elhiszem, hogy sokaxámára a tudás, teher, kín, nehéz az igazságot megismerni, elfogadni, főként megbékélni , együtt élni emberi módon vele szinte lehetetlen.

Számomra azonban a hitek-vallások hamissága, hazugsága az elfogadhatatlan, erőszakos tetteik, gonoszságuk elrettentő, az emberiség minden kínjának, gyötrelmének okozója!

 

Én pölö nem rettegek semmiféle inváziótól, mert tudom, hogy hazugság.

Boldog vagyok családommal, barátaimmal, megelégszem azzal amim van, amit el tudok, azt el akarom érni, nem vágyok világhírre, milliárdokra!

Nincs szükségem betteges reszketésre, félelemre, hogy a megjövendölt végzet elmúltával csöppnyi örömöm legyen, és rögvest újabb lelki kínok után fussak. Jól +vagyok nélkülük.

 

Az adrenalinlöketeket alaposan megkapom hobijaimtól.

:o)

Előzmény: Törölt nick (217)
űrszél Creative Commons License 2010.04.26 0 0 218
változás lehetőséget kell megteremteni, ... ha a cipőmet kinőttem, járhatok mezítláb.
Ám ha a saját kultúránkat nézzük ami a bolygón való kifejlődést feltételezi.
Az anyag történelmi szempontjai szerintin, a tudomány eszközei révén feltártnak fogadja el.... s kizárja annak nem kellő eszközök-szempontjai szerinti vizsgálatának lehetőséget. Nem valószínű hogy megoldást talál a bolygóról való elszakadásra, az űrkorszakunk kezdetére, mielőtt a bolygót felélnénk.
A majáknak akkor tájt volt hova menni a bolygón.... hogy a történelem mit talált... az más kérdés .
Ha engem kergetnének, ÉN is vigyáznék ne az legyek akit keresnek.
A gond a konzervatív vagy hierarchikus tudomány, akinek nincs papírja valakinek a tudásáról, tutira nem lehet jó ötlete.
A meglévő tudomány meg bizony csak a már meglevő technológiát ..struktúrát fejleszti.
Így attól eltérő bár működő megoldás nem születhet meg, hisz az ellentmondhatna az eddigi tudomány irányultságának ... ez meg persze elképzelhetetlen, hogy lehet a valóságot más struktúra szerint élni mint azt a jelen szellemiség kínálja.
Vagyis elképzelhetetlennek tünik, hogy ma a bolygón elterjedt szellemiségnél, ami az egyed kifejlettségét állítja, tovább fejlődés történjen, annak rendje módja szerint ahogy azt az evolúció igényei-lehetőségei szerint tehetnénk.
Ennek semmi más akadályát nem látom mint a pénzre fűzött civilizáció átértékelését, Ahol az egyed értelmének fejlődése messzebbre juttat mint azt a fogyasztói társadalom engedné.
A lét működése a "kielégülés- kielégítés", ám ez nem jelenthet alá fölé rendeltségi viszonyt!
Az egyedek szellemi fejlődésével a jelen probléma feloldható, hogy ne legyen senkiben kiszolgáltatottsági érzete, hanem a faj összetartozása erősödjön az emberiségben.
Előzmény: Törölt nick (215)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.25 0 0 217
***Nem tecccccchet mindenkinek a másik dinkasága***

A vallásosok is ezt vallják az ateistákról általában. Akkor most kinek van igaza?
Előzmény: joy (213)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.25 0 0 216
Hogy mik vannak? Nagyon jól látod, csak az a baj, hogy a látványod nem javít a világon egy szálat sem, csak ront. Amitől egy kicsit jobban érzik magukat az emberek, nem üldözött, agyonhajszolt gettó munkásoknak, az a vallás. Majd vond meg tőlük azt is, hogy többet tudjanak robotolni, meg lassan ingyen.

A saját topicomban is ezt nyomom meg mindenhol a vallásfilozófia fórumon. Ahol ez természetes is.:)

De senkinek nem mondom, hgy legyen vallásos, azt regélem, hogy mire jó a vallás. Azér' az nem mindegy.

Ja, és több nicken, de akik ismernek, azok mindegyiken felismernek, mert mindig ugyanazt regélem....hinduzok.:D
Előzmény: joy (212)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.25 0 0 215
Az elfogadhatatlannak van egy határa. Onnan, akik addig rosszul gondolták és az alternatíva elfogyott, feladják. Onnan lehetséges változtatni. A maják is így jártak, nem lesz ez másképp ezzel a civilizációval sem.
Előzmény: űrszél (211)
repcsepista Creative Commons License 2010.04.25 0 0 214

Szija invázolók, s csonvázak meg honnan lehet tudni, hogy mitől hizunk?

 Mission Sion, impossobol -bil, de bilibe?

   Minden a mullandóságba, vagy mul666...tat atlanságba, ami át - ság, vaggis, csak gondolatok vannak, meg hegyes beszéd, amit aki a NUKisok farkincája, azaz az élet fényben, de amit setét fenének hivunk, az a fény megszüntetése, mikor itt invázióról csak gondolni is, lehetetlen, mert ollan noncse, csocse vót, meg loccs....

 Ha tjénleg igaz, van farka, hogy ahol a kezdet, ott a vég, akkor akik e-willogók, azok ténleg csak villognak, azaz ténleg big bang = danga, s hogy ez az állatpotok, örökké adattak, az is tutti, treháháháháháháháááááá.... zabadók vagy rabok lettük, ez a 1Frt a krjumlis lángol, valóban minden egyik oldalon, ellángol, nem lába lett, lábol, a másik oldalon meghellenik?

 De, akik az atomarszénások, azok annak a farkába, meg farkával lerántották, azaz magukra huccták a budit? -ázzió - fácciók, bonna FÁCiÁK?

 Jértitek jogg jova jagartam, jbogarászni?

 Váz, vagy rázz? - de nem vaccog a fogatok? -meddig?

joy Creative Commons License 2010.04.25 0 0 213

Nem széthullott az, hanem önállóságra törekvő.

Nem tecccccchet mindenkinek a másik dinkasága, attól még lehet jól, boldogságban együttélni, ha nem a képzelet, hit, hamisság mindenekfölöttiségét, hanem a tudást, szeretetet, örömet kínáljuk embertársainknak.

 

Az inváziót, emberiség kiírtását, világvégét várók nyomorbajos, epegörcsös betegek. Sajnos nem lehet őket mind dilidokikhoz küldeni, mert a depisek legkevésbbé sem látják be betegségükt.

Előzmény: űrszél (211)
joy Creative Commons License 2010.04.25 0 0 212

Az almát nem feldobálni tanultuk meg, hanem magunk estünk le a fáról.

A gravitációnak, fénynek, energiának nincs képlete, amint az észnek, tudásnak, szeretetnek és sok egyébnek sem.

 

A hitterítés nem rejtély: hazugság.

Jobb lenne a topicjaiban erőlködnöd! vele!

:o(

Előzmény: Törölt nick (209)
űrszél Creative Commons License 2010.04.25 0 0 211
az ÉN családom az emberiség.
eléggé széthullottnak tűnünk.
mondhatnám életképtelennek...
hogy ez fejletlenség.. vagy invázió ... nem tudom, hogy őszinte legyek, de nem látom elfogadhatónak
Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.23 0 0 210
***minek neki egyház … templom… gyülekezet.***

Láttál már 1, azaz egy darab Istent a templomban gyűlni?:)

Az embernek kell, nem az Istennek. A családod sem szétszórva hever az egyik a híd alatt, a másik meg a főtéren a szökőkútban. Otthont adsz nekik és közös elképzelésetek van arról, hogy hogyan akartok együtt élni.
Előzmény: váltsnicknevet 1 (207)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.23 0 0 209
***de sajna a tapasztalat nem ezt bizonyítja!***

Én azt tapasztaltam, hogy meg lehet ismerni azt, amiben hisz az ember. Egyszerű képlet a gravitáció, fedobod az almát és leesik. De azt, hogy az alma le fog esni, mindenki tudja, mióta fel tudjuk dobni az almát. A gravitáció képletét meg nemrég írták le.

Pont így lehet az Istent is megismerni, tudás által, vallásos élet élésével, hit által.

Csak nem mindenki megy végig ezen a megismerési úton, mert van akinek elég az, hogy hihet Benne, vagy van akit a misztika érdekel, meg van akit a tudás csak, a hívéssel nem jön ki jól. Viszont az egész folyamat egyben adja Istent. Kicsit komolyabb *képződmény*, mint az alma.:)

És ha belegondolsz, egy olyan dolgot írsz le a gravitáció képletével is, ami szintén nem látható, mint sokaknak az Isten sem. Csak következtetel abból, hogy az alma leesik, ha feldobják, hogy oka van annak, hogy leesik. Az Istenig is el lehet jutni ilyen okok végigzongorázásával....
Előzmény: joy (208)
joy Creative Commons License 2010.04.23 0 0 208

Bár igazad lenne, de sajna a tapasztalat nem ezt bizonyítja!

A tudás még sosem küldött máglyára, krematóriumba, gulágokra embereket, de a hit végig pusztított az emberiségen!

Pusztít, gyilkol ma is.

 

Sajnos a hit nagyon sok esetben kizárja, sőt tiltja a tudást!

 

Erre példa ez az inváziós téboly-terjesztés:

 

Orson Welles 38-as H.G.Wells/Világok harca rádiójáték óta rendszeres ez a fajta idiotizmus.

 

Vannak, akik nem érzik jól magukat némi pánik-rettegés nélkül, az meg külön fölháborítja őket, hogy mások kiröhögik félelmeiket.

Nekik kell a pokolbéli hit, gondolkodó ember meg boldogan szeret élni.

:o)

Előzmény: Törölt nick (206)
váltsnicknevet 1 Creative Commons License 2010.04.23 0 0 207
A vallás erőszakoltságát, ott vélem utolérni … ha az isten mindenhol jelen van/min éber tudatos teremtő, minek neki egyház … templom… gyülekezet.
Minek az Ő imádatának útját egyengetők…?
Kinek mihaszna abból ha az ember, függő viszony a ennyire elmélyül ...a múltjától-létideológiájától?
Kinek lehet érdeke, az ember szellemiségét, magasabb identitásnak alávetettnek tekinteni?
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.21 0 0 206
Meglehet. De a hit nem zárja ki a tudást, a kettő együtt múködik szerintem jól....
Előzmény: joy (204)
repcsepista Creative Commons License 2010.04.21 0 0 205

Invázok s contvázak ...drasztutye tovaris, ketten vállaltuk... mit?

 Rendkivül fontos lenne, pontosan kiszegezni, hogy mi az idegen, ami a nemzeti - tudat -családok... na az elsődleges állapotos hellzetek tota megszüntetése, mikor üres értelmetlen gépies -szintetütrikóssá (szürke fekete mint a T.V.be) vált minden, s amit tudok, hogy egy utálat, állat? - utálom magamat is, utánzat vagyok?

 Amit leufóztam ma reggelre, megrázzó, mert minden... a mult? - bennünk, ami ahogy mondom, egy tota gépies -wilág? - azaz ténleg, a magyar - tudatot, ami körül forog minden, akarják végleg, kiiktatni?

 Figyelem, a magyar értelemben hagyományos család, az ellensége az ellenseggeknek (nem célzok arra, mert aki hütlen, kész... galy, tüzre való) mikor ollan tübbet, hogy magyar??? - bármi, nincs, maga ahol magyarország volt... nyemecek vancognak, először, aztán tán tán tán kán kán kán.... Tim Russel, amit megmutatott tota müvilág, mü lesiklók, s vermek, alagutak...gombák? - az vagyunk?

 

Előzmény: repcsepista (201)
joy Creative Commons License 2010.04.21 0 0 204

Pontosabban:

Hinni mindenki tud, de csak keveseknek van bírtokában tudás.

Előzmény: Törölt nick (203)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.21 0 0 203
Az emberséget az ember állítja elő. Amíg az ember működőképes, addig emberséget is tud gyártani. De van aki nem akar. Mert tudni mindenki tud.
Előzmény: űrszél (202)
űrszél Creative Commons License 2010.04.21 0 0 202
az emberséget elrabolják az UFOK, csak embereket hagynak hátra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!