Keresés

Részletes keresés

Razenmami Creative Commons License 2010.03.17 0 0 210
Kedves Fórumozók!

Az ELTÉ-n tanulok pszichológiát, és érdekel az asztrológia is (főleg a személyiségleíró vonulata, azaz konkrétan a horoszkópok). Most egy olyan kutatást végzek, ahol megpróbálom bizonyítani (vagy cáfolni, ha az jön ki), hogy a születési körülmények összefüggenek a személyiséggel. Végigolvastam sok cikket ezzel kapcsolatban, de számomra még mindig nem meggyőző egyik álláspont sem. Úgyhogy a saját szememmel akarom látni, mi lesz az eredmény.

Épp ezért egy kérdőív kitöltésére invitálom azokat, akiket szintén érdekel a téma. Nem akarok senkit gyors kitöltéssel áltatni, ugyanis a kérdőív elég hosszú, és sok türelmet igényel (ha lassan olvasol, 30-40 perc is lehet - bár aki gyakorlott a tesztkitöltésben, az 15 perc alatt is végigkattintgathatja).
Cserébe a személyiség-részről szívesen adok visszajelzést annak, aki igényli.

Itt a kérdőív linkje, csak rá kell kattintani (vagy a böngészőbe bemásolni) és minden kérdésre válaszolni:

http://www.surveymonkey.com/s/5T6D2HV

Jogi-etikai infók: A kérdőív kitöltése önkéntes és névtelen, kitöltésekor a kitöltő azonosítására alkalmas adatot nem kell megadni. A kitöltők ip címét tárolja a honlap, azzal a céllal, hogy egy helyről csak egyszer lehessen kitölteni a tesztsort - a kutatás végén azonban ezek az adatok törlésre kerülnek. A kutatás semmilyen anyagi célt nem szolgál, és nem jár anyagi ellenszolgáltatással a kitöltők részére.

Csak a 2010. április vége előtt kitöltött kérdőíveket tudom felhasználni, mert áprilisban le kell zárnom a kutatást. De addig folyamatosan várom a válaszokat szeretettel! Talán mondanom sem kell, hogy aki válaszol, az lehetőleg igazat írjon, és vegye komolyan a kérdéseket.

Hálásan köszönöm előre is annak, aki segít!

Üdv:
Virág
Skar Creative Commons License 2009.05.18 0 0 209
Nahát, tzitzonkám, te itt?!
Radix-cikk tudtommal nincs róla,könyvről sem tudok, de egyszer egy magyar nevű argentin fazon fölbukkant az egyik levlistán, vagy Mirachtól érdemes megkérdezni, ő Münchenben él.
BaktayMűvek könyvtára egy vicc, annak idején kimondottan amiatt iratkoztam be az egyesületbe, hát volt is ott minden a Gabonaköröktől kezdve a tarot-ig, de amikor rákérdeztem pár komolyabbra, végül azt bökte ki a szöszi, hogy hát a Janák úr ne teszi ki a ú könyveket mert volt, amit nem hoztak vissza. Kafa, kíváncsian várom, mikor zár be a szabóervin.
Előzmény: manyaizs (206)
Dorien Creative Commons License 2006.12.11 0 0 208
Felhozom az asztrológiás témákat:



Tegnapelőtt olvasgattam Brigitte Hamann "A 12 archetípus" c. könyvét és alig tudtam letenni. Valami nagyon alapos és mély cucc az állatövi jegyekről. Az archetípusok jellemzői, élettémája, életfeladata, életcélja, mitológiája, bolygóleírása, egy róla szóló mese, stb. Megpróbálom beszerezni.
Olvasott még valaki tőle egyebet?



Van egy "Fejlődés iskolája" c. könyvem is, de az alig ír a jegyek tulajdonságairól. Viszont asztrológiai bevezetőnek szerintem jó lesz.
Boszorka Creative Commons License 2005.08.28 0 0 207
Hát erről most hallottam előszőr. A googleben (németül) van egy rövid leírás, elég nyakatekertnek és kacifántosnak tűnik. Megnézhetnéd az Édesviz kiadónál, náluk ha jól tudom van antiquar rész is.
Előzmény: manyaizs (206)
manyaizs Creative Commons License 2005.08.28 0 0 206
Sziasztok !

Pár kérdéssel fordulnák hozzátok. Tud e valaki segíteni a következőkkel kapcsolatban?

1.Magyarországon bármi fellelhető a Döbereineri, Müncheni ritmustannal (Münchner Rhythmenlehre) kapcsolatban ? Gondolok itt könyvekre, folyóiratban pld radixból cikkekre, bármilyen írásra pld: online, Internet stb.

2. Létezik e még asztrológia könyvesbolt Budapesten?  És itt vagy bárhol akár idegen nyelven (főként német esetleg angol) található könyv, videó cd stb. erről? Vagy bármely antikváriumban vagy idegen nyelvű boltban?

3. Úgy hallottam van asztrológiai könyvtár is (talán a Baktay társaságé) itt megtalálható a témában valami? illetve bárki bejelentkezhet oda? És lehet postán keresztül is kölcsönözni?

Kösz

Mányai Zsolt
FcS Creative Commons License 2003.07.12 0 0 205
Legalább egy jó percet szereztem Neked!:)

Azért vetettem fel, mivel egy picit hasonló cipőben járok így a krisztusi kort elhagyván: Bika Nap, Ikrek Asc. Eddig sem a lassú nyugodtságomról voltam híres, most mi lesz velem???

Na, mindegy, reméljük a hozzáértők megmondják...

FcS

Előzmény: artemisia (204)
artemisia Creative Commons License 2003.07.02 0 0 204
olyan jót nevettem a felvetéseden. :o)
Nem tudom. Jó példa volt, valószínúleg nem könnyen tolerálná a környezet az általad felvetett változást. :o)
Fogalmam sincs már hol és kitől szereztem ezt az információt, és nem tudom mennyire lehet helytálló épp emiatt kérdeztem rá. De nem mindenképpen lenne így, hanem Optimális esetben.
Én magamon ugyan tapasztalok ilyesmit, de ez nem igazán mérvadó, mert Kos az Asc-em, és szerintem az, hogy a hirtelen, meggondolatlan, fejjel a falnak típusú viselkedésem nagyban csökken így 33év után, ez nem feltétlenül támasztja alá a fenti felvetést. Ez inkább érettség, élettapasztalat..., végülis ífy van rendjén.

Anyámnak Bika az Asc-e, s Vízöntő Napja Holdja van, de utóbbit sajnos nem látom valaha élte-e egyáltalán még egy kis részét sem. S kapja is a jeleket, figyelmeztetéseket az élettől rendesen. De hát ez is jelenthet mást is. Ileetve mást biztos, de hogy ez is oka lenne-e?
Szóval nem tudom.

artemisia

Előzmény: FcS (203)
FcS Creative Commons License 2003.06.29 0 0 203
Én még erről nem hallottam, de ez nem jelent semmit.
Belegondoltam: adott egy fickó Kos napjeggyel és mondjuk Halak Ascendenssel. A környezete szerint harmincévesen "megőrül"???

FcS

Előzmény: artemisia (202)
artemisia Creative Commons License 2003.05.29 0 0 202
Szerintetek mennyi valóságalapja van annak, hogy optimális esetben úgy 30 év tájékától az ember inkább a Nap jegyét kell hogy képviselje a külvilág felé is, és az Ascendens eléggé háttérbe szorul?
A.
Előzmény: Léleklepke (201)
Léleklepke Creative Commons License 2003.04.24 0 0 201
Nem mondanám. Ez olyan, hogy kinek, mire éleződik ki a látása, azt fogja észrevenni leginkább. Én például kilométerről képes vagyok felismerni a Nyilas ascendensű emberpéldányokat:)))))))))
Az "ami vagy" kérdéskörbe pedig beletartozik nemcsak a Napnak, hanem az összes többi személyi szignifikátornak a helyzete is, ezeket is érdemes figyelembe venni:))))))
Előzmény: Sophia_ (199)
Léleklepke Creative Commons License 2003.04.24 0 0 200
Kiegészíteném azzal, hogy a retrográd planéta _késleltetve_ fejti ki a nativitásban jelzett áldásos vagy áldatlan hatását...
Előzmény: Törölt nick (196)
Sophia_ Creative Commons License 2003.04.11 0 0 199
Igen, ennyit én is hallottam, mégis eltérőek a vélemények. Van, aki az Ascendensre esküszik, van aki a Napjegyre. Talán végig lehetne itt is venni a jegyeket.

Ez akkor azt is jelentheti, hogy akinél a kettő megegyezik, annál van leginkább összhangban a belső és a külső?

Előzmény: FcS (198)
FcS Creative Commons License 2003.04.11 0 0 198
Alapvetően a Napjegy önmagadat jelenti, milyen vagy belül, az éned jellegét mutatja, az Aszcendens pedig elsősorban azt, hogy milyennek mutatod magad, milyennek látnak az emberek, tehát az a külső éned.

FcS

Előzmény: Sophia_ (197)
Sophia_ Creative Commons License 2003.04.10 0 0 197
Végigfutottam a topic-ot, és vártam, hogy sor kerül a Napjegy és az Ascendens közti különbségre. Erről még sehol nem találtam összehasonlítást és nagyon érdekelne - ha valakinek esetleg lenne kedve és energiája hozzá...

Törölt nick Creative Commons License 2003.04.10 0 0 196
Ja , kicsit leült az utolsó másfél évben...:)

A retrográd azt jelenti hogy a bolygó ereje, hatása akadályoztatva jelenik meg az adott életterületen. Itt fontos megnézni még a bolygót érő fényszögeket is...

Üdv
Adept

Előzmény: FcS (195)
FcS Creative Commons License 2003.04.10 0 0 195
Halihó!

Mintha kicsit leült volna a topic az utóbbi időben, nem?

Kérdezni szeretnék: milyen hatása van annak, ha egy bolygó retrográd?

FcS

pokol66 Creative Commons License 2003.02.08 0 0 194
Igaz, sokan foglalkoznak vele, talán sokan ebből is élnek kb: 20000-en Mo.-on.Természetesen vannak, akik hisznek benne és vannak, akik nem. Ez így van rendjén. Nem szeretném azok táborát növelni, kik pro és kontra érveket gyártanak, csupán egy kéréssel fordulnék e topik olvasóihoz. Mivel a tudományok területén is és most az asztrológiát direkt nem soroltam ide, nehogy bárkit is cáfolati értekezésre serkentsek, tehát a tudomány területén a bizonyítás nagy hangsúlyt kap, így munkámhoz anyagot, illetve születési időpontokat használok, amelyeket természetesen pontosítani kell. Olyan emberekét, felnőtt, gyermek, akik valamilyen betegséget kaptak, meggyógyultak illetve meghaltak. Ehhez kellene emberek születési dátuma, év, hó, nap ,óra, perc, helység, nő, férfi ? Ha nem tudják az szül időpontot nem baj, de akkor a későbbiekben említett életrajzi adatokra szükség van. Sokat segít, ha minél többet elmondanak a személyről. Betegsége megnevezése, megygógyult e vagy súlyosbodott, halmozódott a betegség, tehát más betegségtípus csatolódott-e, meghalt e. Felsorolok pár betegséget természetesen a teljesség igénye nélkül. Emésztőrendszeri, rák, szív-érrenszeri, tüdő és légutak, bőrbetegségek, balesetek és sérülések, gyermekegészségügyi, stb.Kellene a személyről egy kis életrajz, család, stb. s életesemények, amely valamilyen szinten megérintették a személy lelkét. Év, hó, nap, és helység ahol történt. S ezek a következőek lennének. Haláleset, bármely hozzátartozóé, azt azért megemlítve, hogy hirtelen avagy hosszan elhúzódó volt e a betegég, ha az volt az ok. Baleset, testvérszületés itt csak a fiatalabb testvér számít, gyermekszületés, házasság, élettársi viszony is kapcsolat, válás ,műtétek és azok jellege, költözés, utazások. Előre is köszönöm mindazoknak, akik segítségüket, illetve önmagukat, ismerőseiket adták munkámhoz névvel, vagy név nélkül. Nem a név a fontos, hanem a szerep, amelyben mi emberek vagyunk. Minden adatot bizalmasan kezelek.. Köszönöm.

Email címem: pokol66@freemail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.12 0 0 193
NEm volt kérdés, csak beszélgettünk.
Asszittem még folytatjuk...

Adept

Előzmény: Törölt nick (192)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.12 0 0 191
Kedves Colonel

Nincs válasz? Így el fogunk süllyedni...

Adept

Előzmény: Törölt nick (190)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.08 0 0 190
Szerintem nem vagyunk Off-ok...

Bár lehet hogy csak örülök, hogy végre szerepelhetek.:))

Adept

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.08 0 0 189
Kedves CC

Igazad van, tényleg nem tudtak racionálisan gondolkodni. Akkor még nem létezett a mai értelemben vett racionális gondolkodás. Amit ma értünk e szó alatt, az nem fedi le rendesen azt a régi tudatállapotot. Sokat változott az emberek gondolkodásmódja 1000 évek alatt. Az a régi nem azonos a mostanival...

Másrészről pedig mindig voltak kivételes emberek akik előrébb jártak az emberiség kollektiv fejlettségi szintjénél. Ez persze ebben az esetben nem pozitív dolog, hiszen ők (és még sokan) voltak az elsők akik elvesztették a szellemi érzékelést és "megkapták" az új tudatállapotot.

Adept

Előzmény: Törölt nick (180)
Magustanonc Creative Commons License 2001.06.07 0 0 187
cC: mindenkinek mas.

Bar en nem igazan tartom fontosnak, hogy hogyan alalkulhatott ki az asztrologia, reszemrol hasznalhatonak tapasztaltam.

Egy kis erdekesseg itt.

Előzmény: Törölt nick (186)
Magustanonc Creative Commons License 2001.06.06 0 0 185
Vajk: tobb magyarazat van ra, az egyik az amit Adept elmondott, egy masik magyarazat lehet a bolygomeditaciok kozben megtapasztalt elmenyek, a harmadik pedig lehet az, hogy megfigyeltek a csillagok allasat tobb szaz vagy ezer even keresztul es ebbol vontak le kovetkezteteseket. Lehetseges mas magyarazat is, lehet valogatni, kinek-kinek vilagkepenek megfelelot.
Előzmény: Vajk (184)
Vajk Creative Commons License 2001.06.06 0 0 184
Éatod-latod: hajlamosak hozzakapcsolni, pedig a pelda teljesen jo volt arra, hogy ravilagitson? semmi alapjuk nincs a cimkezesre.

Megkerdezem itt is, bar a masik topicban Keynes eleg jol valaszolgat:
Azt nem ertem, hogy mikeppen alakult ki az asztrologiaban a bolygokhoz kulonbozo tulajdonsagok kotodese....

Előzmény: Magustanonc (175)
Vajk Creative Commons License 2001.06.06 0 0 183
Peldaul a BAK-et ..:))
Előzmény: Törölt nick (182)
Magustanonc Creative Commons License 2001.06.06 0 0 181
Kezdunk kicsit offtopic lenni.
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.06 0 0 179
Kedves CC

Syrosi Perikides volt a neve. Ő volt a mestere Pithagorasznak.

Igen ezt akartam mondani. A szellemi látás helyett ki kellett alakulnia egy másfajta tudatállapotnak. Ez a racionális tudat. Amig volt szellemi látás, addig nem létezett intellektus és racionális gondolkodás.
Ma az a feladata az embernek hogy ennek megtartásával tanulja meg ujra érzékelni a fenti világot.

Adept

Előzmény: Törölt nick (178)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.06 0 0 177
Kedves CC

A görögöknél élt az utolsó ember akinek még megvolt az éteri látása.
Szellemileg akkor ért az emberiség arra a szintre, hogy az intellektusa kezdett kifejlődni és ezzel együtt a szellemi érzékelés minden formája visszafejlődött. Ez odáig "fajult", hogy 1200-as évek közepén még a beavatott mesterek előtt is teljesen bezárultak a szellemi szférák. Ilynekor csak az emlékeik alapján dolgozhattak. Persze ez nem tartott soká, de ez volt a mélypont a mostani emberiség fejlődésében.

Adept

Előzmény: Törölt nick (176)
Magustanonc Creative Commons License 2001.06.05 0 0 175
Vajk: nincs itt szerintem semmilyen ellentmondas. Egyszeruen arrol van szo, hogy az asztrologia hagyomanyai az eszaki felteken eresztettek gyokeret, es ezert az eszaki felteken levo evszakokat veszi alapul, ettol fuggetlenul a Kos olyan amilyen, es nem jellemzoje a tavaszi jegy, egyszeruen csak raaggattak ezt a jelzot.

A Kos tenyleg egy kort elindito jegy, a Tuz dinamizmusanak jeles kepviseloje, a kreativ Tuz megszemelyesitoje, ami belekezd valamibe, lokest ad a dolgoknak, ezert hajlamosak a tavaszt hozzakapcsolni.

Termeszetesen mindez SZVSZ.

Előzmény: Vajk (173)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.04 0 0 174
Kedves Vajk

Nincs igazad.:))

Az asztrológia az asztroSZÓFIA-ból van levezetve. Az asztrológia csillagfejtés, az asztoszófia viszont a bolygószférák (nem bolygók!) szellemi hatásával és vizsgálatával foglalkozik.
Amikor az embereknek még megvolt a szellemi látás képessége egyszerüen megfigyelték az egyes energiák és principiumok hatását a szellemi szférákban. Amikor "megvakultunk" a szellemi világokra, kialakult az asztrológia. Ez már egy leszegényitett rendszer, sokkal szűkebb mozgástérrel. Az értelmezések egyre jobban közelítettek a fizikai világhoz és kialakult az asztromómia. Igy működik a sor.
Ha igy jobban tetszik:
Asztroszófia-szellemvilág
asztrológia- asztrál és éteri világ
asztronomia- fizikai világ.

És persze hogy emberközpontú két okból is. Egyrészt azért mert az Ember az észlelő. Másrészt pedig a szellemi világokban a Föld szérája a közép és az összes többi bolygószféra eköré rendeződik. Ennek leképeződése maradt meg az asztrológiában(támadják is emiatt), innen ered a geocentrikus világkép. Nem tévedtek a régiek, csak egyszerűen más síkon nézték...

Na hirtelen ennyit.

Adept

Előzmény: Vajk (173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!