Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2010.02.12 0 0 10519

ha jol tudom egy csendes megegyezes..de megkerdezem tole..neki is van egy vitaklubja.talan ott is irt rola..most nagyon keveset vagyok itt. :))

Előzmény: Törölt nick (10518)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.09 0 0 10518
Mumu, ugy ket eve beszelgettunk Mayer Arankaval es a Fidesz Tokaj-szolo ugyeirol, nem tudod mi lett ennek az ugynek a vege?
Mumu Creative Commons License 2010.02.04 0 0 10517
nem baj mi igy mukodunkj.Mint olyanok akik kepesek magunkat felelemelni a gyuloleten. Es mert eppen gyulolet idoket elunk barmilyen oldalra nezve..mi kihagyuk azt..es a tenyekt szemyles  megjegyzesk nelkul vitatjuk meg.A diktarurat is sajnos ak zert kototem szemyhez mert sak ugy realizalodik..de az nem szemyles kerdes ahanem allamforma.. de en is visza fogi omtartani magam..hogy viszajojunk egy ertelems es untellugebs emberek kozotti vitahoz.
Előzmény: Kobzar (10502)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.02 0 0 10516
Nem vagyok kepben de azt hiszem a penzmosas ellen tortent, hogy az USA csatlakozott valamilyen EU egyezmenyhez ami kovethetove tesz vagy husz allamban, eddigi offshore paradicsomokban kovethetove teszik a bankszamlakat, pl. Svajcban. Na mindegy, nekem csak megdobbento volt ez a reklam. Itt nem nagyon hallani ilyesmirol, kiveve persze a nagyvallalatok azok ott csalnak ahol tudnak.
Előzmény: Kobzar (10513)
Kobzar Creative Commons License 2010.02.02 0 0 10515
A német kormány ismét fizet az adócsalókat lebuktató, ámde lopott adatokért
http://index.hu/gazdasag/vilag/2010/02/02/a_nemet_kormany_ismet_fizet_az_adocsalokat_lebuktato_amde_lopott_adatokert/

Egy informátor a múlt hét végén 2,5 millió euróért ajánlotta fel a lemezt a német államnak. A DVD 1500, svájci bankszámlával rendelkező állítólagos német adócsaló adatait tartalmazza. Az informátor - akinek állampolgárságát hivatalosan nem közölték - előzetesen öt számlatulajdonos adatait rendelkezésre bocsátotta, és a hatóságok minden esetben megállapították az elkövetett adócsalást.
...
2008-ban a hírszerzés közreműködésével csaknem 5 millió eurót fizettek egy liechtensteini informátornak, aki mintegy 700 német adócsalót leplezett le. Akkor az önkéntes adózások, illetve a kirótt büntetések nyomán mintegy 170 millió euró folyt be az államkasszába. Akkor a német posta vezére volt az egyik legnagyobb „hal” [1], aki a hálóba akadt, nyomban le is mondott pozíciójáról. Ő egymillió eurós adócsalást követett el.
Kobzar Creative Commons License 2010.02.02 0 0 10514
http://www.offshorecegalapitas.szlovakceg.eu/

A nemzetközi adóoptimalizálás és az offshore cégalapítás fontosságát mutatja , hogy Nyugat-Európában és az USA-ban napjainkra már külön közgazdasági tárgyként szerepel az oktatásban nemzetközi adómenedzsment címen.
Bizonyos vagyoni mérték vagy éves bevétel felett az offshore cégalapítás és a nemzetközi adóoptimalizálás bevett gyakorlat , amelyet gazdasági értelemben hiba volna figyelmen kívül hagyni.
Előzmény: Törölt nick (10511)
Kobzar Creative Commons License 2010.02.02 0 0 10513
Igen.

Adóparadicsomok természetrajza
http://hvg.hu/velemeny/20090605_offshore_petofi_sandor_utca.aspx

Tény, hogy a legnagyobb multinacionális cégek, a legnagyobb vállalatok is élnek az offshore nyújtotta előnyökkel. Az informatikai és számítógép gyártó cégek közül a Hewlett-Packard, az IBM, a Cisco, a Google, szinte az összes nagy cég. A Microsoft tizennégy külföldi leányvállalata közül nyolcat jegyeztek be adóparadicsomokban. A termelő vállalatok mellett a kereskedő cégek is „kerülő úton” veszik ki a profitot. De vannak kifejezetten vagyonmentő offshore cégek, melyek a családi pénztárakat rejtik el az egyes államok adóhivatalai elől, kifejezetten azzal a céllal, hogy az anonimizált vállalkozások teljesen követhetetlenné váljanak. Az ilyen cégek, illetve az adóparadicsomokban létesített bankok mossák tisztára a fekete gazdaságban keletkezett pénzeket, például a drogkereskedelemből származó hatalmas összeget. Olyan off-shore cégek is vannak, melyek a védelem alá eső jogdíjak, szabadalmak behajtását végzik.

Persze kedvező adózású területek nemcsak a karibi térségben, vagy a Csendes-óceáni szigetvilágvilágban vannak. Találunk ilyet Európában, de az Egyesült Államokban is. Nevada állam például nem kötött a szövetségi kormány adóügyi hivatalával információ-szolgáltatási szerződést, vagyis az ott működő cégekről az amerikai adóhivatalnak nincs tudomása. De adóparadicsomnak számít Delawere, Utah, Wyoming állam is.
Előzmény: Törölt nick (10511)
szanzaveronika Creative Commons License 2010.02.02 0 0 10512
Az offshore cég legális. Ez a dolog adóelkerülésre jött létre. És nem csak Mo-on legális, hanem szerintem mindenhol.
Előzmény: Törölt nick (10511)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.02 0 0 10511
Komolyan mondod, hogy legalis nem fizetni adot?
Előzmény: Kobzar (10505)
Kobzar Creative Commons License 2010.02.02 0 0 10510
Utolsó:

Gyurcsány beszólt Dávidéknak: rendkívül vegyes összetételű társaság
http://hetivalasz.hu/itthon/gyurcsany-beszolt-davideknak-rendkivul-vegyes-osszetetelu-tarsasag-26900/

...
„Mostanra ugyanakkor összezavart az MDF" - vallja be az egykori miniszterelnök, aki számára világos, hogy Bokrossal „gazdasági értékrendjét tekintve liberális, társadalmi eszményeiben konzervatív párttá" kívánja formálni magát Dávid Ibolya pártja, és ebben közelít ahhoz a jobbközép modellhez, mely Európa nyugati felében és az amerikai republikánusok köreiben is népszerű. A legfrissebb fejleményeket, az úgynevezett Új-SZDSZ-szel történő együttműködést azonban Gyurcsány Ferenc már nem tudja követni.
Kobzar Creative Commons License 2010.02.02 0 0 10509
Ez pl. egy osztrák disznóság:

3 milliárdos sikerdíjat kapott a MÁV Cargo eladása után a bt?
http://www.mno.hu/portal/691698?searchtext=cargo

Az eredetileg tervezett összeg másfélszeresét, körülbelül 3 milliárd forintnyi sikerdíjat utalhattak át egy budapesti családi bt. számlájára a MÁV Cargo privatizációját követően. Ezt az egyik osztrák ellenzéki párt vetette fel, az Osztrák Szövetségi Vasúttól kiszivárgó információkra alapozva – pártfinanszírozást sejtenek a háttérben.
...
A zavaros ügylet az osztrák parlamentben is téma, hiszen két év után kiderült, hogy közbeszerzés nélkül kapott a lobbikörökben ismeretlen családi bt. megbízást, ráadásul a mai napig nem tudni pontosan mi volt a feladatuk.

Korábban már a Die Presse is cikkezett arról, hogy a Geuronet bt.-n keresztül csúszópénzeket fizethettek ki Magyarországon. A sikerdíjas lobbicég egyik képviselője egyébként az a Gulya András, aki korábban a Gyurcsány Ferenc üzleti partnereként jegyzett Erdős Ákos cégbirodalmában is helyet kapott. A gyanús tranzakció részleteit a Hír Televízió Célpont című műsora tárja fel pénteken 21:30-kor.

http://www.hirtv.hu/?tPath=/belfold/&article_id=307859
Kobzar Creative Commons License 2010.02.02 0 0 10508
Ha francia, német, vagy magyar lett volna a gazember tulajdonos, azt is idéztem volna.
Nem tehetek róla, hogy izraeli az istenadta.
De mindegy is, hiszen nem ez a lényeg.
Előzmény: Kobzar (10507)
Kobzar Creative Commons License 2010.02.02 0 0 10507
A szomszédot büntették meg a nem létező plázáért
http://index.hu/belfold/2009/12/21/a_szomszedot_buntettek_a_nem_letezo_plazarert/

Nehézkes, bonyolult, sőt kockázatos lett volna az egyik nagy ingatlanfejlesztő cégnek, hogy közös tulajdonban lévő telken építkezzen, ezért a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Választottbíróság nyolcmilliárd forintos kártérítést ítélt meg neki. A horribilis összeget karácsonyra kell kifizetnie a telek régi tulajdonosának, a szomszédban székelő BVM Épelem Kft.-nek. Az Ablon Group projektcége egy el sem kezdett business center elmaradt hasznát és az időközben megnövekedett építési költségeket verte rá a több évtizede működő, dolgozói tulajdonban levő vállalatra.
...
Az Ablon Groupot Uri Heller izraeli mérnök alapította 1993-ban Budapesten. A cég gyorsan a város egyik legnagyobb irodaház-építő cégévé nőtte ki magát, miután a legjobb időben indította meg a Váci úti beruházásait.
Kobzar Creative Commons License 2010.02.02 0 0 10506
Kivizsgálnák a Gyurcsány-kormány költségvetési trükközését
http://index.hu/belfold/2010/valasztas/kivizsgalnak_a_gyurcsany-kormany_koltsegvetesi_trukkozeset/

Bizottsági ülésen hallgatná meg kedden Veres Jánost és Gyurcsány Ferencet Varga Mihály, a költségvetési bizottság fideszes elnöke a költségvetési hiányra vonatkozó adatok valódiságáról. Veres szerint már a kérdésfeltevés is hazug, úgy emlékszik, sosem volt kérdés az adatok valódisága.
Három és fél éve még maga ismerte be, hogy ő nem engedte a valós adatok nyilvánosságra hozatalát.
...
2006. június 8, Veres János:
"Azt, hogy pontosan hogy állunk és mint állunk, megmondom úgy, ahogy van, nem engedtem ilyen jellegű munkát végezni korábban. Ugye az volt a tapasztalatunk az elmúlt években, hogy ha készült valakinek egy feljegyzése, és ez kikerült, akkor abból politikai ügy volt. [...] Éppen ezért ilyen jellegű komplex felmérés mindaddig nem készülhetett, amíg ennek a kockázata fennállt".
Kobzar Creative Commons License 2010.02.02 0 0 10505
Jobban tetszik az "adóoptimalizálás" szó?
Ferrerókám, ezt csinálja, csináltatja minden cég, amelyik elég nagy ahhoz, hogy megérje neki.
Magyarországon legális dolog offshore céget reklámozni.
... mit reklámozni, a kormányzati beruházások jelentős részét offshore cég nyeri el...
Több kormánytagnak van offshore cége.

Az offshore cég pedig bizony, kedves kislányok és kisfiúk, arra való, amit az oldal is reklámoz: elrejti a tulajdonost, lehetővé teszi "a vállalkozásokra vonatkozó mindennemű jelentési kötelezettség elkerülését", "az adózás elhalasztássa, elkerülése vagy csökkentése" révén tesz nagy szolgálatot a tulajnak.
Előzmény: Törölt nick (10503)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.01 0 0 10504
Pardon nenm baloldal, jobboldal es valtakozik egy antiszekrekedes reklammal.
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.01 0 0 10503

Ha szabad titeket kizokkenteni a Moricka-antimoricka vitabol, itt lenne egy valodi tabutema, az Index nepszerusiti az allamtol valo lopast. A hirdetes itt a baloldalon, kis kek teglalap. Rakattintva ez jon ki:"Amennyiben az elsődleges célunk nem csak vagyonvédelem és tökéletes titoktartás, hanem a lakóhelytől függően, a vállalkozásokra vonatkozó mindennemű jelentési kötelezettség elkerülése, az adózás elhalasztássa, elkerülése vagy csökkentése..'.

http://www.offshore.co.hu/view/main/106.html?utm_source=etarget&utm_medium=cpc

 

Az "elhalasztassa" ugyan csokkenti a tisztelt ceg megbizhatosagat de en megis jelentenem, ha tudnam hova. Az Index megiscsak Magyarorszag egyik vezeto internetes lapja, talan nem kene ide sullyedni.

Kobzar Creative Commons License 2010.02.01 0 0 10502
Jó lenne, ha a politikai élet is így működne.
Hogy aki mórickázik, meg aki antimórickázik, az is repülne.
Az MSZP lába alól villámgyorsan elfogyna a talaj...
Előzmény: Mumu (10499)
Kobzar Creative Commons License 2010.02.01 0 0 10501
Nem, hiszen tényszerű.
Előzmény: Gavriel (10500)
Mumu Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10499

Meg egy morickazas es bezarom a klubot.

Soha nem  volt szemelyesen szuksegem ra..nem itt es ebben elek..csak annak  idejen Ragika elol akartam hogy olyan nickek akik akkori minositesem szerint megerdemelnek egy haboritatlan helyet ahol valobban   vitatkozanak meg kapjak azt... 

Előzmény: szanzaveronika (10490)
Kobzar Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10498
Mielőtt megkérded, melyikre: Mumura és rád.
Előzmény: Gavriel (10496)
Kobzar Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10497
Nem erre a két közösségre gondoltam.
Előzmény: Gavriel (10496)
Kobzar Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10495
Így van, tőletek.
Előzmény: Gavriel (10493)
Kobzar Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10494
Én ragaszkodom a tényekhez, nekem nem mindegy.
Előzmény: Gavriel (10492)
Kobzar Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10491
Épp folyamatban van egy csomó ingatlanbotrány, mit képzelsz?
Persze, hogy tiltott.
Csak az echte magyarok által gründolt gazdasági bűncselekményekről lehet beszélni, természetesen.
Előzmény: szanzaveronika (10490)
szanzaveronika Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10490
Egyetlen kérdésem lenne ezzel a közösen elhatározott dologgal kapcsolatban: lehet olyan cikket hozni, ami említi emberek nemzetiségét, valamely néphez tartozását? Vagy innentől kezdve egy mondjuk index cikk is tiltott, amiben ilyen információ szerepel?
Előzmény: Mumu (10488)
Mumu Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10489

Ez is demagogia. Legalabb au z oszodo beszed ota hangoztattom itt hogy oket nem tarftom baloldalaiknak..de te ezt eszre sem veszed vagy ha igen ujybb hszemeidbe ugy folytatod mitha enm irtam volna ezt meg.

Nekem a Fideszel szemben csak annyi volkt ,van es lesz a problemam (de nem valsztokigy ez teoretikus) hogy egy vezerelvu part hogy mint az utolso esemyn is mutatja nem turi a parton eluli mas velemenyz t es kesz arra hogy egyemberi vezetst hozzon az orszagar. Es az edig egy iylen mentalitasu valsztoseregnel magaval hozza az egyszemelyes diktaturat.Lehetaz selyempapirba csomagolva vagy sem.Az pedig minden diktatura alatt elonek (nem olyanok aki azt konyvbol vagy mesebol ismeri es annak is a szelidebb fajtajat ismeri) elfogadhatalan legyen az maygar allampolgar vagy mas nyugati..mert penetralkoidok az europai kozosegbe ugy mint mar van Berlusconink is aki pont ugy nepszeru min a roman vagy a magyar.

Ezert az ordoggel is szovetkeznek. De az MDF nem ordog. Sajnalom hoyg meg nem hasznalja a valsztasi slogant: Aki nem az MSzP valasztoja de nem akar  egyszemelyes vezetest az szavazzon MDF-re

Előzmény: Kobzar (10485)
Mumu Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10488

Helyes meghallgatlak, befejezuk..meg akartam volna ugyan  mutatni hogyan "magyaroznak" nalunk odaat, azota hogy nincs Ceausescu  ugyanolyan finoman mind itt,a gyuloletnek ugyan az a szotara..de befejeztuk ..

Aki olvasott minket mert annak szol, levonhatja a kovetkeztetest.

Tehat harag nelkul aki tovabb barmilyen kapcsolatba megemliti a  zsidosagot a magyar tabukban azt nagy sajnalatomra kiteszem.Gondolom Gavriel is egettert es o sem hozza mas szempontbol szoba.Es ne hidd hogy ahagyom kijatszani ezt a kozosen elhatarozott dolgot.

Ez is megoldas ha mas nincs.

A" pilantas"-ba termeszeetsen lehet Izraelrol irni.Pro es kontra.A konkret esemenyeket kommentalni ,de ott is mint Izrael es izraeliek.Ha azok.

Előzmény: Kobzar (10484)
Kobzar Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10487
"A magyarokról is szoktál hangoztatni párat, arra nem vagy ilyen érzékeny."

A magyarok minden alázást megérdemelnek.
Ez a default.
Előzmény: szanzaveronika (10483)
Kobzar Creative Commons License 2010.01.31 0 0 10486
"Nem kell Rotholni. A magyar diktátort Rákosiként ismerjük."

Pláne, hogy Rosenfeldként látta meg a napvilágot.
Az egy téves info, hogy Róth Manó lett volna az eredeti neve.
Előzmény: Gavriel (10469)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!