Keresés

Részletes keresés

belphnaque Creative Commons License 2009.12.04 0 0 15

Köszönöm az ötletet, megnézem mihelyt van egy percem...

 

Belph.

Előzmény: gbr25 (14)
gbr25 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 14
Szerintem még itt is megpróbálhatod feltenni a kérdést, több választ fogsz kapni:
http://forum.terminal.hu/viewforum.php?f=12&sid=62cb6ce2320ba4b55a23fdef1b5f38ea
Előzmény: belphnaque (13)
belphnaque Creative Commons License 2009.12.03 0 0 13

A forrasztásra és technikai részletekre (műszeres mérések stb.) azért lehet szükség, mert az eredeti formától eltérve rövid lehet az antenna kábele, nem biztos, hogy a fém környezet nem érintkezik valamivel, ami nem lépteti át a sugárzás egészségi határértékét, szigetelés, és így tovább.

Ez az előző telefonok alkalmával megoldásra került, de egy külsős csapattal, akik helyett valóban hozzáértőket, vagy kiemelkedőket keresnék.

belphnaque Creative Commons License 2009.12.03 0 0 12

Felhívnám figyelmedet, hogy az első telefonunk készítésekor csak a nyákot tartottuk meg, és tökéletesen működő nyitható ékszer kivitelű telefont alkottunk, totálisan új küllemmel. Hong-Kongban nemzetközi versenyen, majd az USÁban egy másikon nyert, és azóta is több helyen. Én nem az egyszerűt keresem, hanem azt, ahol csak a képzelet szab határt.

 

A Nokián nem taálom egyelőr a fogást, kellene egy arc, egy név, akivel lehet beszélni.

 

Most csak egy pár nevet szeretnék, akik kiemelkedőek az átlag kérdések megoldásában, vagy más témákban, de simán alkalmasak lehetnek egy ilyen téma kiegészítésében is. Akármi, max mégsem.

 

A kiállítst viszont jó ötletnek tartanám. Megnézem, mikor, hol lesz.

 

Köszi !

 

Belphnaque

Előzmény: gbr25 (11)
gbr25 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 11
Azért egy mobiltelefon építése nem ennyire egyszerű dolog, hogy összeforrasztasz egy mikrofont meg egy hangszórót egy képernyővel és egy adóvevővel.
Szerintem jobban jársz, ha kiválasztasz nem nagyon bonyolult és viszonylag szebb formákkal rendelkező telefont bármelyik nagy gyártótól, lebontod külsejét és újraépíted aranyból/drágakőből/ébenfából/amiből akarod anélkül, hogy bántanád magát a szerkezetet, és a kész termékkel keresed meg a nagy gyártók marketingeseit.
Valóban Nokiával érdemes próbálkoznod először, mert van gyártásuk Magyarországon és ott van esélyed, hogy gyártási szakemberhez könnyebben eljutsz.
Vagy menj ki a következő CeBitre és villogtasd ott, biztosan sok mindenkinek feltűnik majd az arany csillogása :)
Előzmény: belphnaque (10)
belphnaque Creative Commons License 2009.12.03 0 0 10

Azt hiszem ez csak akadékoskodás.

 

Mindenki magából indul ki. Nekem egy autóm van, ha nem indul be, már gáz van. Ha van egy autó gyűjteményem, és az egyiknek nem indul be a motorja, akkor csak letörölgetem róla az ujjlenyomatokat, és ráhívom a szerelőt.

Az az ember aki száz millióért vesz egy mobilt, nem azért fogja venni, mert ennek a legjobb az akku ideje, vagy legnagyobb felbontású a képernyője.

Aki aranyszállal szőtt ruhát vásárol, az nem azt nézi, hogy milyen kényelmes, és jól mosható.

Aki 12cm magas sarkú cipőt vesz fel, az nem azért választja, mert kényelmes, hanem azért, mert ő így gyönyörű... és sorolhatnám.

 

Én olyan területen dolgozom, ahol találkozom olyanokkal, akik nem azért vesznek telefont, mert kell a munkához, hanem mert meg kell jelenni valamivel. Az arany telefon egy olyan extrém kategória, ami kis hazánkban nem is felfogható témakör. Nem a mi hibánk, a bushmann Afrika szavannáiról nem fogja érteni, hogy miért kell neked egyel jobb fényképező a mobilodba, mint az előző volt.

 

Ez a telefon presztízs tárgya, státusz szimbólum, különleges gyűjtő darab, amit vitrinbe mutogatnak, és ha kell, AKÁR működik is. Gondoljunk csak arra, hogy egy negyed év alatt elavul a szerkezete. Ha minden rendben volna vele, akkor sem lenne a koncepció frappáns, ezért is nem foglalkoztunk vele a verseny után tovább, de igény mégis van rá.

 

Innentől kezdve szerintem időpocsékolás azon beszélgetni, hogy van-e egy ilyen telefonnak értelme. Igény van rá, és nem szeretek félig jót csinálni.

 

Azért indítottam ezt a topicot, hogy:

-Olyan technikust találjak, aki hajlandó egy-két forrasztást, szaktudást adni a prototípusok felépítéséhez.

-Olyan bőröst találjak, aki alien bőrből is tud és akar különlegeset alkotni.

-Olyan telefonost, aki hozzá tud adni valami pluszt

-Olyan különleges megoldások profijait keresem, aki alkalmas lehet egy százmilliós mobilt tökéletesre, és különlegesre segíteni.

 

Remélem ti tudtok valakit !

 

Sziasztok !

 

Belphnaque

Előzmény: Törölt nick (9)
belphnaque Creative Commons License 2009.11.13 0 0 7

Köszönöm a jó szót és az értelmes tanácsot.

 

Persze, az üzleti része az itt most nem kérdés, csak a telefon.

 

Szerencsére van finn tolmács barátom.

Nokiánál jó lenne benn lenni, de nem tudom, hogy fog-e menni, ez egy hosszabb folyamat lehet.

Nekem januárig már kell valami megoldás, no nem a kész termék kell addig, hanem tudnom kell, hogy elméletben hogyan fog működni.

 

Ha ennél korábban találnék olyat, aki ért a telefon belsejéhez, és szenvedélyesen szereti amit csinál, az mindenképpen alapja lehet az elméletnek és a későbbi gyakorlatnak is, még akkor is, ha egy nagy cég mögénk áll.

 

Szakértőre volna első körben szükség, és valószínűleg később is.

 

Szakértőre telefon technikusi oldalon, de érdekes lehet még minden egyedi és különleges telefonnal kapcsolatos téma: egyéni festés, spéci tuning, vagy mitt'om én. :-)

 

Már az is érdekes, ha tudtok egy kiemelkedő szervízt, vagy elborult gyűjtőt.

 

Sziasztok !

 

Dani

Előzmény: miszter07 (4)
belphnaque Creative Commons License 2009.11.13 0 0 6
Igen, tudok ezekről a cégekről, de ez olyan, mint a Porsche, jól hangzik, de nem egyedi, nem személyes. Amire készülünk, az valóban olyan, mint egy olasz sportautó manufaktúra, méregdrága egyéni autókkal.
Előzmény: Törölt nick (1)
belphnaque Creative Commons License 2009.11.13 0 0 5

Ja, nem Magyarország a cél, de az a sima ékszerben sem az, a telefon pedig akármelyik országban is csak az extra luxus közönségben lehet érdekes.

Most is ilyenről van szó, nem kérdés tehát a piac, csak a megvalósítás.

 

Előzmény: Törölt nick (3)
miszter07 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 4

Először is gratulálok a versenyt nyert telefonotokhoz!

 

Gondolom a piacot felmértétek, van egy üzleti elképzelés a terjesztési csatornákról, és a várható darabszámokról.

 

Mondjuk én mindenféleképpen gyári támogatást tartanám jónak, különben a telefon részre nektek kell adni a garanciát, azzal meg baj lehet, pláne, ha nem hazai lenne a megcélzott piac.

 

A Nokia ügyfélszolgálata szerintem vakvágány, az az ideges mobiltulajdonosoknak van, hogy legyen kin levezetni a flusztációjukat.

 

Ha nem kapsz jobb tippet, akkor kicsit turkálva a neten biztos megtalálható a hazai Nokia szervezeti felépítése. Ebben kell a megfelelő "támadási" pontot megtalálni, én valami értékesítési vezető környékén kezdenék, de jó ötlet lehet a PR iránya is. Végül is mindegy, csak valaki elég tekintélyes ember meghallgasson, vevő legyen az ötletre, ő már átad a megfelelő kollégájának.

 

Két tapasztalat. A titkárnők szava élet-halál lehet, odafigyelni rájuk! A hazai Nokiánál a vezetők között sok finn van, velük természetesen angolul kell tárgyalni, erre is készülni kellene.

 

Aztán vedd figyelembe a tanácsaimnál természetesen, hogy kibicnek semmi sem drága:)

Előzmény: belphnaque (-)
VT22 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2
A biztos vevői kör:
maydayray Creative Commons License 2009.11.12 0 0 0
n0kia
Előzmény: belphnaque (-)
belphnaque Creative Commons License 2009.11.12 0 0 topiknyitó

Sziasztok !

 

2004-ben nemzetközi versenyen (Hong-Kongban) diadalmaskodott egy aranyból készített telefonunk, melyet egy gyöngyversenyre készítettünk. http://www.splendor.hu/html/frutto_di_mare.htm

Most úgy tűnik, hogy nem egy prototípus, hanem egy folyamatos igény lenne Kínában az extra exkluzív telefonokra.

 

Abban reménykedem, hogy TI, akik ebben a témában otthon vagytok, tudjátok azokat a speciális személyeket, cégeket, akik egy szokatlan helyzetben is tudnak hozzá tenni, nem simán a rutin feladatokra vannak beállva.

Őrülteket és zseniket keresek pár témában.

 

Most első körben az tűnik számomra megközelíthetetlen témának, hogy nem tudok olyan személyt, akivel a meghámozott telefon nyákjának új, fém burokba való helyezését, annak kábelezését, megfelelő térerő, egészségügyi határérték és hasonló tulajdonságait befolyásolni tudja.

 

Kellene még pucolt nyák, kijelző és más alkatrészek, vagy bontásra alkalmas, de új telefonok. Valszeg különlegesek akár. Vagy olyan cég, aki ebben együtt működne.

 

Fel venném akár a hazai Nokiával is a kapcsolatot, de az ügyfélszolgálatig jutottam csak.

 

Remélem, hogy tudtok tanácsolni bármit aminek mentén elindulhatok !

 

Köszönöm !

 

Nagy Dani

Splendor - Ékszer 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!