Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.21 0 0 8
"Pl. a reptéren 5 percig sincs elhagyott csomag, azonnal elviszik.

Az elhagyót a másik öt percben behatárolják kamerák felvételeiből."

Muhaha tavasszal voltam rokonoknál az USA-ban. Hazafelé a laptoptáskát ott felejtettem a de Gaulle reptéren az átszálláskor egy ülésen. Már egy negyed órája a gépen voltam amikor eszembe jutott, szerencsémre leengedtek érte és a kutyát nem érdekelte a csomagom. Itthon ugyanez, csak ott a gurulós bőrönd maradt a terminálban. Mondjuk mire azért visszamentem azt már egy takarítószolgálat feliratú overallos bácsi elkezdte "átnézni".
Persze mindkét helyen lebasztak hogy miért hagyom őrizetlenül ott a csomagot, bármikor ellophatják.
Előzmény: Törölt nick (7)
fox66 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 5
Erre szokták mondani, hogy az igazán nagy dolgok mindig csak UTÓLAG derülnek ki.

Nehéz az emberi élet kímélete és a terület lezárása okozta kényelmetlenség közötti határvonalat meghúzni. Nevezetesen, hogy egy konkrét esetbe mely irányba kéne eltolni azt.
Előzmény: sasab1 (4)
sasab1 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 4

Meglehet, hogy elég a néhány méter, de azért az épület előtti lépcsőn ücsörgők és korlátnak támaszkodók látványa engem akkor is piciny nyugtalansággal tölt el, főleg mikor még azt sem lehet tudni, hogy igaz-e a bejelentés, (ha van)mekkora a mérete, tehát a macska még bent van a zsákban.

Másként működik ez kicsivel nyugatabbra, meg ott ahol néhányan már belehaltak a kezdeti "bagatellbe".

Előzmény: fox66 (2)
sasab1 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 3
A problémát a "MINDENKI" jelenti, mert még az is abból indul ki akinek nem kellene. Elnéztem a sárga Rendőrség-Police mellényben állókat és a fekete pólóban lévő KFV-seket, a bejárattal szemben (igaz az úttest másik felén) lévő parkolóhelyen a zsurnalisztát, aki élőben telefonon és laptoppal az ölében tudósított, valamint a közeli vendéglátó teraszán ücsörgő "fogyasztókat" és nem azt láttam, hogy bárki is egy kicsit mondjuk őőőőő.... aggódna (ez a jó szó erre).
Előzmény: locsemege (1)
fox66 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 2
Az evakuálás hatósugarát nem az épület nagysága, hanem (ha ismeretlen robbanószerkezetről beszélünk) elsődlegesen a "csomag" mérete határozza meg.

Amennyiben kapsz telefonon egy fenyegetést, hogy valamelyik épület fel fog robbanni, akkor hogyan határozod meg a lehetséges hatósugarat?

Nincs konkrét robbanószerkezet. Nem tudod milyen jellegű és mennyiségű robbanóanyagról van szó, így attól a lehetőségtől kezdve, hogy éppen csak az egyik helyiség berendezése rongálódik meg, egészen addig, hogy akár a szomszédos épületek is megsemmisülnek, bármi lehet.
Mekkora területet ürítesz ki?

Marad az, hogy jobb esetben az épületet kiüríted és pár méteres távolságban korlátozod az előtte való elhaladást.

Hangsúlyozom, a fenyegetésről beszélünk.

Nézd meg a gyakorlati példákat amikor világháborús robbanószerkezet kerül elő!

Akkor egy kicsit más a helyzet, de "szimpla" fenyegetésnél kicsit eltúlzott reakció lenne több négyzetkilométert lezárni a városban.
locsemege Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1
Gondolom, mindenki abból indul ki, hogy vaklárma. S többnyire tényleg üres fenyegetés. A probléma nyilván akkor van, ha egyszer nem az.
Előzmény: sasab1 (-)
Makkoscipo Creative Commons License 2009.07.21 0 0 0
0
sasab1 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 topiknyitó

 Ha, ez az épület "elmegy" akkor minimum 17 potenciális áldozattal kellett volna számolni. Ugyanis ennyien ácsorogtak előtte; Rendőrök, katasztrófa védők és egyéb téblábolók.

Beleborzongtam.

Senki sem tanítja ezeket az alapvető biztonsági távolságokat?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!