Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 87
Akinek van már valamilyen kis digi kamerája az tudna segíteni,hogy én mire figyeljek a vásárlás előtt !!! Segítsetek 60000-70000-ft közt használható videokamerát ajánlani nekem,aminek jó a zoomja ,mert szeretnék madarakat videózni.
jani58 Creative Commons License 2009.07.01 0 0 86
Hi!Küldtem mélt.Üdv jani58
Előzmény: GDelonso (84)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 85
Most vettem észre ,hogy csak a Panasonic tesz a videókamáráiba Optikai képstabilizátort !!!! Az összes többi cég digitálisan stabilizál !!!! képrontással...
Kinek mi a tapasztalata e téren ?
GDelonso Creative Commons License 2009.06.29 0 0 84
Sziasztok.

Ediussal van egy komoly problémám.
Az 5.0 val.

Renderelésnél külön rendereli a videot és külön az audiót így a végeredmény két file lesz.
Mit és hol kell átállítanom, hogy normálisan egybe kapjam meg?

Köszönet.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.26 0 0 83
Digit kamera vásárlás előtt vagyok,és nem bírok dönteni.
1. HDD vagy SD
2. HD vagy hagyományos ( 640x480)
3. max 70000-ft van rá.
Szerintem elég gagyi a 640x480 felbontás,de SD ill HDD -ben 70e-ig csak ilyen van!
Nektek milyen felbontású a kamerátok?
vadoc29 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 82
Hello mindenki! Nekem valaki gyorsban kellene most 20-án lesz Divatshow és azt kellene megörökítneni kicsit profibb videóval. Ha tudsz segíteni keress meg a vadoc29@gmail.com-on.
Előre is köszi ))
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.07 0 0 81
Sziasztok !

Engem olyan érdekelne, hogy a SONY DCR-TRV tip. kamerákon valami titkos módszerrel be lehet kapcsolni azt a funkciót, hogy külső video és hangjelet vegyen fel a gép. Nekem DCR -TRV 140E és DCR-TRV238E tip kamerám van.
Ha van valakinek valami ötlete, tisztelettel várom. E-MAIL: tommya@vnet.hu


Takimate Creative Commons License 2008.08.29 0 0 80

Igen pontosan nekem is ez a problémám!

Hitachi DVD CAM om van.. 2 éves gép. Anno jó drágáért adták.

VRO-ban menti le. Átnevezheted mpg-re nyugodtan egyébként.

Ez a VRO egyébként valamilyen DIVX ám ! Vagy MPG4 !

DivX converterrel át lehet alakítan de akkor meg kicsit nyújtott lesz a képe.

 

A videóvágó progik egyike sem ismeri fel.  Előtte MPG2-re kell átkonvertálni.

 

Borzasztóan idegesítő hogy különféle codec különféle kamerákhoz, dehát ez van.

Ez tisztán biznisz.

 

Szal ha megvagy mgp2-ben akkor szerkesztgetheted...

NA NEKEM MEG ERRE kéne némi help valakitől !

 

A cél az lenne hogy van egy mp3-am. Egy 4 perces szám.

Szeretnék a családi videóimból 4 percnyi kis szeleteket kiemelni...

Ilyen kis 3-4 másodperces avik-ra gondolok...

És ebből lenne kb 50 darab...

Ha ez meglenne azthiszem a nehezével megvolnék, mert a fő cél az az hogy aztán ezeket összefüzzem egy pörgős klippé, ami alatt az a bizonyos mp3 megy.

 

Ezt évek óta nem tudom összehozni, mert vagy nem találok megfelelő progit, vagy találok, de olyan büdösen lassú hogy leélem az életemet egy homokórát bámulva.

 

Ötlet valaki ?

 

Ksözi előre is ! :)

 

Előzmény: atithebest (78)
drMinit Creative Commons License 2008.08.25 0 0 79
Sziasztok.
Ugyan egy kicsit beleolvastam a fórumba illetve keresővel is igyekeztem adatot találni, de nem igazán jártam szerencsével, ezért szeretnék tőletek tanácsot kérni.

Kamera vásárlás előtt állok, és nem tudom eldönteni hogy melyik gépet lenne érdemesebb megvennem.

- Sony DCR-TRV270E
vagy
- Sony DCR-TRV 840

Nekem nem profi célra kellene, hanem hogy a gyermekemet, netán a nyaralási élményeket mozgó filmen is meg tudjam örökíteni.
Van ez mellet egy jól bevált elég jó digit fényképezőm, amit azért szinte naponta használok, tehát ezen irányú elvárásaimat ott ki tudom élni.
Sajnos most a gépre fordítható összegem véges, de mivel a hétvégén mennék pihenni, talán ez előtt beruháznék valamelyikbe.
A 270E majdnem fele árban van, illetve adnának hozzá apró + kiegészítőket is.

Szeretném véleményeteket kérni hogy melyik kamerát érdemesebb megvenni, vagy talán felejtsem el ezeket és ajánlotok helyette elfogadható árú masinát

Előre is köszi a válaszokat
Minit
atithebest Creative Commons License 2008.08.14 0 0 78
Sziasztok!
Van egy problémám a vro fájlok konvertálásával kapcsolatban. Az AVS converter progit használom és függetlenül attól, hogy milyen a kimeneti formátum (divx, xvid, dvd, mpeg, DV, stb.) a hang mindig el van csúszva a képtől, és nem egyenletesen. Tud valaki olyan konverter progit amivel átkonvertálhatóak a vro fájlok? Vagy valamilyen megoldást a problémámra?
Köszönöm a segítségeket előre is.
vumurt Creative Commons License 2007.08.20 0 0 77

Van egy rövid, 16 megás avi fájlom, amit szeretnék felrakni a netre, de még így is túl nagy. Tudtok mondani valamilyen ingyenes szoftvert, amivel meg lehet változtatni a tömörítést (lehetséges egyáltalán), azaz le lehet csökkenteni a méretét?

 

Köszi előre is!

40oz Creative Commons License 2007.06.22 0 0 76
A Windows Movie Makerbe nem tudom beimportalni az avi file-jaimat, mert azt irja, hogy nincs megfelelo kodek. Ez csak azert furcsa, mert a Windows Media Player siman lejatsza a videot keppel, hanggal. Mi lehet az oka??
_AiRMAN_ Creative Commons License 2006.09.21 0 0 75
Élő képet? És a feliratot is élőben gépeled be? :)
Amúgy előre mondom, n sem vagyok valami profi. Szerintem egy közepes szintű keverő is tud ilyesmit, sőt! Ha fekete a háttér, akkor simán egymásra lehet keverni a két jelet. Vagy fehér háttér, valamilyen szines betű, és akkor azt hiszem valami subtract vagy ilyesmi nevű effektet kell használni. Van olyan jobb digit kamerákon is. Akkor a háttér helyett a másik kép lesz, a betű meg átrakódik.
Vagy nem tom, ha kivetítve lesz akkor legegyszerűbb 2 projektorral! :) Egyik a képet, másik a feliratot.... :)
Előzmény: ambbay (74)
ambbay Creative Commons License 2006.09.08 0 0 74

Sziasztok!

 

 

Segítséget szeretnék kérni.

 

Adott a feladat: egy rendezvényen élô képet kell számítógéppel feliratozni. A feliratozó program azonban gyakorlatilag egy flash alkalmazás (tehát nincs alpha csatornája vagy legalábbis nem tudok róla, viszont szabadon alakítható.) A lényeg, hogy kompozit képet kellene elôállítani valami A/V mixerrel, ahol a számítógép által zölddel (vagy feketével?) hagyott területet az élôképre cseréli... Szóval valami greenbox technika féle.

 

Hangsúlyozom, hogy nem értek hozzá. Nincs vlaami tippetek, milyen keverôvel lehet ezt szépen megcsinálni? Elôre is köszönök minden ötletet.

 

 

 

_AiRMAN_ Creative Commons License 2006.03.25 0 0 73
hát ezt elég baromság emlegetni, hogy lejátssza, mert a kamerák 70%a nem játssza le. Az viszont igaz, hogy felvenni bármilyen 8as kazira tudsz vele... :) Ilyen titkos izék a dv bemenet bekapcsolásásra vannak. A használati utasításban benne van, hogy lejátssza-e. Azt m,eg kellett volna nézni. Ált azok játszák le, amiknek van analóg bemenetjuk, tehát tudnak onnan felvenni, gondolom valami analóg modult kihagynak belőle, ettől nem boldogul az analókkazikkal se. Amúgy ha volna nekem hi8 kamerám tuti nem váltanék d8-ra, mert nincs egy normális tudású tipus, mikor megjelent, még volt, de most már gagyik lettek, és a fényérzékenységük is lószar az analógokhoz képest. Egyetlen előnye a miniDVhez képest (azért ehhez hasonlítom, mert ugyanazt az adatfolyamot használja) a hosszabb felvételi idő egy kazettára, és az olcsóbb kazetta, márha sima8ast veszel.
Előzmény: Gustavmacsek (70)
pbal79 Creative Commons License 2006.03.10 0 0 72

Üdvözlök mindenkit.
A segítségeteket kérném.. szeretnék venni egy Panasonic NV-MD9000 vagy hasonló vállkamerát,reális áron. Ha valakinek van eladó, vagy tud ilyenről, kérem ossza meg velem. Nagyon köszönöm.
emailom:poloskeib@mail.globonet.hu
tel:06702716284

NagyGa Creative Commons License 2006.02.26 0 0 71

Sziasztok!

 

Most készülök digit videó kamerát venni és teljesen zöld vagyok hozzá.

Milyen oldalakat tudtok ajénlani, ahol jó összehasonlító tesztek, review-k vannak?

Egy index digicam féle oldal lenne a leg célszerűbb, ha van valahol ilyen...

 

bye

 

NagyGa

Gustavmacsek Creative Commons License 2006.02.01 0 0 70
Sziasztok!

Hi8-ról készültem áttérni digitre, és már kevés olvasgatás után is kiderült, hogy mivel van már jó pár kazettám, ezért nekem a Digit8 való. Eddig is Sony kamerám volt, vettem hát használtan egy Sony DCR TRV 245E D8 kamerát. Amikor kipróbáltam akkor ért a hideg zuhany: ez a típus NEM játsza le az analog Hi8 kazettákat. Legalábbis nekem nem sikerült, és a neten találtam 1 azaz egy darab ilyen hozzászólást is (kézikönyvet nem kaptam a géphez). Pedig a D8 előnyei között pont ezt szokták első helyen kiemelni, hogy azzal le lehet játszani a régi kazikat.

Szóval most itt állok egy új kamerával, ami ugyan szép és jó, de a régi dolgaimat csak a régivel nézhetem meg, és a számítógépre sem tudom átjátszani őket, pedig ezt is terveztem.

Tud valaki segíteni, valami biztos infóval, hogy tényleg nem, vagy titkos billentyű kombinációval, amivel mégis rávehetném a kamerát, hogy lejátssza a Hi8-asokat, vagy bármi bíztatóval????

Köszi előre is: Gustav
savass Creative Commons License 2006.01.17 0 0 69
Itt vetted? Ha igen menj vissza a kereskedőhöz, mert úgy tudom törvényileg kötelező a magyar leírás.
Előzmény: VBL (67)
zoknis(R) Creative Commons License 2006.01.14 0 0 68
hali,
adott egy Sony DCR-HC90E kamera, és erről szeretném átjátszani a felvett a filmeket, ehhez kell egy firewire kártya, egy iLink kábel, meg egy megfelelő progi. - jól értelmezem? winDV-n kívül mit tudtok még _ajánlani_?
ehhez elég-e a 900MHz, 256ram? türelmes ember vagyok, szal ha lassú, nem gond, csak menjen.

SzPA
VBL Creative Commons License 2005.09.20 0 0 67

Segítsetek ! Vettem egy Panasonic NV-GS 140 mini DV kamerát, de nagy bajba kerültem. Vagy megtanulok németül (franciául, olaszul, svédül) vagy eltehetem emléktárgynak. Magyar, de még angol gépkönyv sem volt a dobozban. Ellopták még eladás előtt ? (Milyen céllal ?) Vagy így került forgalomba eleve ? Na jó, miért nem néztem meg vétel előtt, de hogy angol sem lesz benne, rémálmomban sem gondoltam volna

Ha mégis létezik magyar gépkönyv, komoly pénzért vevő lennék rá. (Csakis személyes találkozó keretében.)

vbl999 kukac freemail pont hu

(b után el betű, nem pedig egyes)

_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.09.03 0 0 66
Rendelkezel nagyobb hozzáértéssel a szgépekhez?
Előzmény: Monique76 (65)
Monique76 Creative Commons License 2005.09.03 0 0 65
Sziasztok, remélem jó helyen járok, és tudtok nekem segíteni, VHS kazikat szeretnék digitalizálni, csak a baj az, hogy nem tudom, hogyan kezdjek hozzá?, van infotok ehhez, ha igen köszi, az is jó lenne egyenlőre, ha valemilyen oldalt ajánlanátok? köszi Monique
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.08.30 0 0 64
Az új kazettában bizony lehet gyárilag piszok, sőt, teljesen hibás is lehet a szualag, és ez sajnos minden márkánál előfordulhat. Ilyenkor kicserélik, csak ugye a felvételt az nem tudják visszaadni. Szerintem nincs az a szerkezet, ami le tudna játszani olyasmit, amit egy kamera nem játszik le, annyi tartalék nincs a rendszerben.
Amúgy D8, vagy miniDV?
Előzmény: Z.Oli (63)
Z.Oli Creative Commons License 2005.08.29 0 0 63

Szia AIRMAN!

 

Köszönöm a válaszod.

A Topic ugylátszik kezd kifulladni?!

Mindenki szabin?

Én is rég jártam erre, szóval a válaszaim.

 

1.A szalag valszeg nem lehet koszos (mitől: új a kamera és a kazi is).

 

2. A szalagba persze beletekertem mindkét kamerával, sehol semmi.

 

Szóval valami jó kis stúdió?

 

Z.Oli

Előzmény: _AiRMAN_ (62)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.08.21 0 0 62
Ha tényleg tutira elindítottad a felvételt, akkor elvileg koszos volt a szalag, és talán a másik kamerát is összekoszolta. Az biztos, hogy a piszok közelében mindenképpen gond lesz a felvétel lejátszása. Csak az a kérdés, hogy ebben az esetben mekkora a szennyezett terület.
1.: A szalagot megnézted?
2.: A másik kamerával a felvétel több pontját próbáltad visszanézni?
Előzmény: Z.Oli (61)
Z.Oli Creative Commons License 2005.08.19 0 0 61

Sziasztok!

 

Az a helyzet, h igen nagy sz*rban vagyok és a segitségeteket szeretném kérni.

Elvállaltam egy barátom esküvői videózását és hát az a helyzet, h a szalagot otthon megnéztem és nincs rajta semmi!Értitek! Semmi! Pedig tuti elinditottam a felvételt (REC jel megjelent az LCD-n, volt az elején beúszás végén kiúszás) de felvenni mégsem vett! A gép egy PANA NV -GS 140 volt, SONY szalaggal. Másik kamerával is megnéztem és szintén semmi. Szerintetek, h lehet ez?! Egyszer már jártam igy, h nem volt meg a felvétel de aztán mégiscsak. Akkor egy CANON MV 500i-vel dolgoztam TDK kazira. Van olyan, h valahol pl. stúdióban elő lehet ezt is varázsolni?

Segitségeteket előre is köszi. 

 

Z.Oli  

_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.08.17 0 0 60
Jó, nem mondtam, hogy minden topikba, de azt ismerem, régebben jártam oda, nagyjából ismerem, azért javasoltam.
Szóval akkor az az akció legalább nem volt kamu. :)
Előzmény: Ahmet (59)
Ahmet Creative Commons License 2005.08.17 0 0 59
Azt hiszem felraktam, de nincs pofám már mindenhova bekopizni. Egyébként a Match volt. Én se hittem, hogy nyer valaki. Életemben egyszer nyertem tombolán egy üveg bort, azt is úgy, hogy odamentem, és megmondtam a srácnak, hogy most akkot a 456-ost fogod húzni. : )
Előzmény: _AiRMAN_ (58)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.08.16 0 0 58
Csak azért kérdeztem, mert én nem szoktam elhinni, hogy az ilyeneken tényleg nyer valaki valamit... :) Nekemnincs zsetonom most.
A dig. videókamerák főrumon is hirdetted? Az forgalmasabb...
Előzmény: Ahmet (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!