Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 9
Thx, holnap is jövök.
Előzmény: Híd (8)
Híd Creative Commons License 2009.06.08 0 0 8

Keress másik biztosítót akkor. Az Allianznál pl. nem látok ilyet: https://www.allianzdirect.hu/felhasznalo/cms/hu/docs/AHE-21496-2_Utasbiztositas_SZF.pdf

 

De az is jó megoldás lehet, hogy itt meghagyod valakinél a kötvényszámodat, akit értesítenek, ha történik veled valami, és az felhívja a biztosítót.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 7
Megfontolom javaslataidat, de azt kérem, életszerű (balesetszerű) helyzetben képzeld el, hogy esetleg nem tudok 24 óra alatt telefonálni vagy telefonáltatni a megadott számra.
(Pl. stroke)
Előzmény: Híd (6)
Híd Creative Commons License 2009.06.08 0 0 6

Itt az a problema, hogy (minden) utibizt. 65 év felett 100 %-al emelkedik. Szorozd meg.

 

Többet is vagy beteg 65 év felett, meg több baleset is ér. Napi 300-400 forint egy normális biztosítás, 65 év felett napi 700 kb., egy hétre meg egy ötezres.

 

K&H Mastercard Énkártya (megírnád, hogy a tieid is "Énkártyák?")

 

Nem, az enyém American Express, illetve sima Maestro

 

a betegség v. baleset esetén AZONNAL telefonálni kell a megadott tel.számra, "vagy ha erre nincs lehetőség LEGFELJEBB 24 órán belül" (!) kell hívni."

 

Nem várják el, hogy a műtőasztalról telefonálj. Ha kérik a biztosítódat, megmondod, és felhívják neked az ápolónők.

 

Amennyiben ez nem történik meg, utólag legfeljebb 150 dollárt (!) térítenek meg.

Két választásod van a kórházban: fizetsz saját zsebből, vagy a biztosítódra bízod. Ha saját zsebből fizetsz egy kisebb beavatkozást, beviheted utólag a számlát a biztosítóba, és az rendezi. Ha kapsz egy 20 dolláros tetanusz injekciót, mert felhasadt a térded, vagy megrándul a bokád, és 50 dolcsiért megröntgenezték, a számlát utólag el fogják fogadni. Ha "itt a számla a 100 ezer dolláros 10 órás agyműtétről, zsebből kifizettem, most tessék kártalanítani" szöveggel beállítasz a biztosítóba, nem fognak, mert valszeg csaló vagy.

 

Ha a komoly, nem "énkártyás biztosításnál is ez a helyzet, mennyivel jobb 5xör a0x annyit fizetni, hogy balevégzet esetén ugyanúgy ne tudjam azonnal hívni

 

Nem tudom, milyen a biztosításod az Énkártyához, de célszerű olyat választani, hogy ha baleset ér, a mentő haza tudjon belőle hozni, és egy rendesebb műtétre fussa belőle, esetleg egy hozzátartozó ki tudjon a terhére utazni hozzád. Én ezért ide Európába 10 millió körülit szoktam javasolni, tengerentúlra nagyobbat, de te tudod.

Előzmény: Törölt nick (4)
startlakás Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5
 

Sziasztok!

 

Mai napon meglepve tapasztaltam, hogy minden tranzakciót amit a bankkártyámmal véghezvittem 8-án, háromszor könyveltek:( 

 

sikerült a bankkal telefonon beszélnem azt mondták pár nap és helyrehozzák......örülök:( pár napig nem fizetek senkinek:)

 

más is járt így? a neten még nincs semmi, viszont volt hasonló eset tavaly januárban...

 

üdv!

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 4
Itt az a problema, hogy (minden) utibizt. 65 év felett 100 %-al emelkedik. Szorozd meg. Hmm.
Nade: a K&H Mastercard Énkártya (megírnád, hogy a tieid is "Énkártyák?") - szabályzata szerint a betegség v. baleset esetén AZONNAL telefonálni kell a megadott tel.számra, "vagy ha erre nincs lehetőség LEGFELJEBB 24 órán belül" (!) kell hívni." "Amennyiben ez nem történik meg, utólag legfeljebb 150 dollárt (!) térítenek meg.
---
Ez a hmm! Aki egyedül utazik, egyedül lakik, annak rosszullét esetén elég komoly esélye lesz, hogy nem tud telefonálni vagy telefonálttni 24 órán belül. Pl. ájulás, baleseti kórház. Idegen városban. Amíg ájult vagy sürgős-kezelik, a külf. orvos majd önmagától felhívja a magyar tájékoztatóban szereplő magyar számot? (Gondolom, gépi automata, de csak gondolom: az ügy. orvos minderre rájön (kitől?) és angolul majd beszámol a tök ismeretlen tel.számnak?)
Ha a komoly, nem "énkártyás biztosításnál is ez a helyzet, mennyivel jobb 5xör a0x annyit fizetni, hogy balevégzet esetén ugyanúgy ne tudjam azonnal hívni...
Érdekes...
Érdekes...hmm.
Előzmény: Híd (3)
Híd Creative Commons License 2009.06.08 0 0 3

A legtöbb banknál van MasterCard kártya, és sok helyen tehetsz rá egyedi képet, sok helyen vehetsz hozzá biztosítást is, de van, hogy adják a kártyadíjért bónusz.

 

Nekem is van két kártyám és két biztosításom, de ha utazok, azért kötök egy rendesebbet. Az 1-2 milliós biztosítások semmire sem jók, ha baj van, legalább egy 10 milliósat célszerű kötni, mert sosem lehet tudni.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 2
Senki másnak nincs Énkártyája? Kezdek büszke lenni!
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 1
Ez dombornyomott. Átolvastan az "Énkártya" biztosítási tájékoztatót. Nem az az igazi problema, hogy a hülye szó kicsit zavarhatja az embert, hanem van egy fontos. Nemsokára elővezetem.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 0

Ki kell találni valami hülye szlogent.

Amúgy azt hiszem minden bankkártyához jár utazási biztosítás. A dombornyomottra asszem több.

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 topiknyitó
K&H MasterCard énkártya - utazási biztosítási tájékoztató. Ezt most, utazás előtt adták.
---- Más bankoknál is van ilyen, csak ott nem használják a soha nem hallott "Énkártya" kifejezést?
----Más bankoknál is van ilyen, és ott is használják az Énkártya kifejezést?
----Nincs minden banknál automatikusan.

Mennyi kérdés. Én a IndexFórum értőiben bízom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!