Keresés

Részletes keresés

Kavics78 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 67

"A szerbek bemennek az alban faluba, mert tudjak, hogy van 2-3 terrorista, es ezert a ferfiakat lelovik: 200 artatlan halott/3 terrorista= 66 artatlan terroristankent. " - Ez hol tortent meg? Sehol!

 

Előzmény: belic (58)
Iranuran Creative Commons License 2008.09.28 0 0 65
Ez ugy van hogy:
1.hol van izraeli érdekeltség?
2.hol van olaj és egyébb nyersanyag?,koszovoban van sok szinesfémbánya asszem...
Előzmény: Strahd_ (57)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 63
Ebben nem vok otthon, de biztos nem véletlen halottad te sem, viszont erről eszembe jutott hogy nha meg az olajtartalékok...van még sacc per kb 15 évünk, egyesek azt mondták 2015 - 2018 és finito, de szerintem van ott még annyi hogy kihúzzuk kicsit tovább, szóval szépen lassan a 21. század társadalma feléli azt amit a föld képes volt tárolni, nem igazán az emberi faj számára. Nha de előbb utóbb SAJNOS biztos valamiféle rendbontás a világban...nha de én hagyom is a témát, remélem nem lesz semmi...
Előzmény: aloe22 (62)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.17 0 0 61
Üdv mindenkinek, látom nem nagyon él a topic...de végülis ez koránt sem zavar addig jó amíg nem kell ilyenről társalogni. Viszont sajnos nekem vannak észrevételeim a nagyvilágból amelyek aggasztanak...Nem is olyan rég pár hónapja láttam hogy ugye Orosz haderők vonultak be Grúziába, majd szépen lassan nyílvánvaló lett hogy harcolnak nah ez azóta is tart annak ellenére hogy békeszerződést írtak alá. Nha most nekem az az egyik véleményem erről hogy mi másért akar egy akkora ország mint Oroszország harcolni egy ilyen kicsi országgal mint Grúzia, pláne egy olyan kicsi részért mint Dél Oszétia, hát azért hogy felhívja magát az Egyesült Államok figyelmére, amelyel szerencsére eddig csak a levegőben érződő ,,nem fogjuk egymást csípni sohasem,, hangulaton kívül semmi sem történt.  Nha de lényegtelen, tehát azt olvasom hogy az USA Lengyelországba telepítene rakéta állomásokat amellyel egyesek szerint arra készül hogy ha valami elkezdődik akkor onnan már lehessen támadni Oroszországot...és természetesen ez nem teccik Oroszo.nak és megfenyegeti Lengyelo.-t hogy ha engedélyezi az USÁnak akkor baj lesz. Nha egyből utánna jönnek az olyan hírek dolgok hogy minnél előbb kivonják a forgalomból elöregedett vadászgépeinket, és megpróbálják a Grippeneket magasabb óraszámon gyakorlatoztatni mint ahogy a többi NATO tagállam teszi...és mindezek összesége nekem arra ad okot hogy leszűrjem vmi rossz dolog kezdetét mint ne adj isten a topic nevében...hozzáteszem én csak egy amatőr vagyok de gondoltam megosztom ezt a meglátásom többekkel...kiváncsi vagyok másnak mi a véleménye mind erről. Remélem azért hogy feleslegesen agonizálok mindezeken. Nha szép napot!
b_zoli81 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 60
szerencsére megúsztuk a szerbeket úgyhogy elmaradt a III. vh de most egyfolytában gyártják az atombombákat csak nehogy elkezdjék ledobálni bár valszeg lesz ilyen
Előzmény: Kukorica János (2)
Mad James Kidd Creative Commons License 2002.05.22 0 0 59
Quod licet jovi non licet bovi, ahogy a művelt norvég mondja... Meg ez politika.
Albán "terrorista" és Al-Kaida között azért van kis különbség, vagy mikor repültek be az albánok belgrádi toronyházba?
Előzmény: Strahd_ (57)
belic Creative Commons License 2002.05.17 0 0 58
Hello!

Szerintem egyszeru mennyisegi kulonbseg van a ket akcio kozott. Pl. nehany hasrauteszeru szam, hogy kb. mire gondolok:

A szerbek bemennek az alban faluba, mert tudjak, hogy van 2-3 terrorista, es ezert a ferfiakat lelovik: 200 artatlan halott/3 terrorista= 66 artatlan terroristankent.

Az USA lebombaz 20 al-Kaida tabort, es egy menekulttabort veletlenul: 100 artatlan halott/1000 terrorista=0.1 artatlan terroristankent.

Szerintem az elso arany megtorlando, a masodik rossz (pontosan 100 artatlannal tobb, mint kellene, es legalabb a serulteknek illene karteritest adni), de elfogadhato.

Bel

Előzmény: Strahd_ (57)
Strahd_ Creative Commons License 2002.05.17 0 0 57
Azért kicsit furcsa a délszláv szituáció... Amig a Jugók harcoltak az Albán teroristák ellen addig népirtás volt fujj el kell törölni bommbázzuk Jugot. Amde most hoyg Macedoniában egy egyébb országokban is keltik a feszültséget ezek a Gerrilák baj. USA bombázrta Afganisztánt a terorisdták miatt és azzal egertértet a legtöbb ország. Akkor most hogy van ez???
Eye Creative Commons License 2002.02.28 0 0 56
Sziasztok!

Gondoltam, én is hozzászólok ehhez a témához, mint szemlélő.

Egy dolgot mondok nektek. Világháború mindenképpen lesz.Hogy miért? Ez igazán egyszerű. Az emberek túlszaporodtak és a világ még soha nem fegyverkezett ennyire mint most.
Pld.: hidrogénbomba, atombomba, urániumbomba, plutóniumbomba, olajbombák, napalm vákumbombák, "hagyományos" kézifegyverek tömegei, akülönböző vírusokat tartalmazó fegyverek, stb egyszóval a pusztítás és a gyilkolás fegyverei még tökéletesebbek , még pusztítóbakká váltak.

Hitler írta a "Mein kampf" című művében, hogy minden generációnak át kell élnie egy háborút, és hogy legalább 40-50 évenként kell lennie egy világháborúnak.

Ez a Hitler mégsem olyan hülye mint azt sokan gondolják...

Vagy csak gondoljatok arra, hogy mennyi nukleáris atomerőmű van a világon.
Elég, ha csak ezeket bombázzák...

Politika: Globalizáció, éhezés világszerte, miközben a multik hihetetlen vagyonokat halmoznak fel, különböző kisebb-nagyobb háborúk európában Ázsiában, és keleten. Egyes országok hatalmi törekvései: Irak-Irán, Izrael-Palesztína, India-Pakisztán, Afganisztán-USA, Szerbiai konfliktus, stb.

Én nem vagyok pesszimista, de nekem ne mondja senki, hogy ennek komoly következményei nem lesznek.

Forrong a világ.

F Creative Commons License 1998.11.03 0 0 54
Kedves Faithfull,
nekem az a véleményem, hogy nem lesz III. Világháború Európában. 1945 óta több mint hatszáz rövidebb-hosszabb fegyveres konfliktus volt a világon; Korea, a szuezi válság, 1956, Kuba, Vietnam, az arab-izraeli háboru és sokkal valószínűbbnek látszottak a maguk idejében egy esetleges komoly nukleáris konfrontáció kirobbantásához. Szerintem az, hogy India és Pakisztán atombombákat robbantgatnak; mindenképpen figyelmet érdemel
Visszatérve Európára; engem az aggaszt (innen a távolból is), ebben a vadiúj konfliktusban hogy rettenetesen közel van Magyarországhoz... Csak egyetlen egy szerb gépnek kellene Budapestre jutnia, hogy pszichológia károkat tudjon okozni, nem beszélve az idegenforgalmi bevételek elmaradásáról. A NATO "ernyôt", milyen gyorsan tudnák kinyitani Brüsszelbôl(!)?
Azután az is elgondolkodtatott, hogy amikor "öt török öt görögöt dögönyözött..." (Ciprus miatt), akkor hol voltak a többiek? A példa sántít egy kicsit, mert ebben az esetben nem két tagország konfliktusáról van szó...
Üdv.

Precom Creative Commons License 1998.11.02 0 0 53
Sziasztok !

Bár a lottószámokat látnám így előre, mint a koszovói eseményeket. De hát igazából ez nem volt nagy kunszt. A szerbek elérték céljukat: Az UCK gerincét megtörték, már csak kisebb gerilla csoportok maradtak hadrafoghatóak, akik szemmel láthatólag a belső ellenség felkutatásával vannak egyenlőre elfoglalva. Kérdés, hogy ezek a csoportok mennyire tekintehetők még szabadságharcosoknak, és mennyire fegyveres tússzedő fosztogatóknak. És persze a másodlagos cél is megvalósult, az albán lakosság megfélemlítése. Így a tárgyalásokon valószínűleg Milosevics nagy gesztusként felajánlhatja a részleges autonómiát, és legalább 10-15 évre elodázta a terület elszakadásának reális esélyeit. Nem hiszem azonban, hogy hosszútávon a nyugalom honává válna, válhatna a térség.
Egy szó mint száz, faithfull testvér nagy bánatára az Armageddon érdeklődés hiányában elmaradt. :-))) Viszont a hegyekben bújkáló albánok helyzete még mindég nincs megoldva, és közben egyre hidegebb van.
Még egy érdekesség: Figyelemre méltó diplomáciai gesztust tett Oroszország az utóbbi napokban: sietve felzárkózott az Irakot elítélő országok közé, sőt talán az elsők között volt, akik a BT határozatot meg sem várva tették meg ezt - feltehetőleg ezzel akarja kompenzálni a szerbek feltétel nélküli támogatása miatt kialakult diplomáciai feszültséget. Vagyis az orosz gazadasági válság valószínűleg komolyabb, mint látszik, és Medve pajtás úgy tűnik nem nélkülözheti Uncle Sam segítségét.

Offtopic on:

faithfull testvér !

Azt hiszem világelsőként üdvözölhetünk. Valószínűleg Te vagy a világon az első - és feltehetőleg az egyetlen - aki Jézus főparancsának második részét egy egocentrikus nézet alátámasztásaként igyekezett értelmezni.Azt hiszem a keresztáldozatnak mindössze a lényegét nem érted. De sebaj, fiatal vagy, még megértheted, csak akarni kell.
Szeretném felhívni n.b figyelmedet, hogy az általam idézett mondatban nincs szó sorrendiségről. A mondat a szeretet MÉRTÉKÉT igyekszik meghatározni. Ha már mindenképpen sorrendet igyekszel felállítani, akkor talán koncentrálj a főparancs első részére. Bár az nem tudom megfordult-e már a buksidban, hogy Isten szeretete nehezen képzelhető el a "saját képére és hasonlatosságára" teremtett lény szeretete nélkül. És az nem csak Te vagy.


Offtopic off

Üdv,

Precom

Wolverine Creative Commons License 1998.10.27 0 0 52
A közeljövőben. Annyi őrült és magát politikusnak tartó személy lófrál a nagyvilágban, hogy ez elkerülhetetlen. Sanda gyanúm szerint Európából fog kiindulni (esetleg a Közel-Keletről). Bye
faithful Creative Commons License 1998.10.21 0 0 51
Kedves Precom!

Mennyire kell a felebarétot szeretni?
Jahogy mint saját magunkat?????

He?

Először szeretem magamat, ugye, aztán a felembarátomat yó?

Ja és nincs szükségem arra, hogy ojan hejrúl kódujjak szeretet, ahunnan nem jogos hogy kapjak.

Na kapjál el...
Te vagy a fogó..

Precom Creative Commons License 1998.10.21 0 0 50
Kedves faithful pajtás !
Azt írod:

"Hát nem érted, hogy az a normális dolog, hogy ha valaki csak a saját érdekével törődik? "

Aha.

Ki is mondta, hogy : "Szeresd embertársadat mint magadat " ? És " Nincs annál nagyobb szeretete senkinek, mintha valaki életét adja a barátaiért "

Érdekelne, hogy az előző, általad normális dolognak tartott viselkedésmintát hogyan hozod össze magadban ez utóbbi gondolatokkal?
Attól tartok, hogy amiben Te hiszel annak nem sok köze van a se a kereszténységhez se Jézushoz, már megbocsáss.

Ja, és hát ez persze teljesen offtopic hozzászólás volt, de elkaplak én még máshol is kiskomám !

Frank Einstein Creative Commons License 1998.10.16 0 0 49
Szóval világháború biztos lesz valamikor, de nem most az is biztos. Törvényszerű, hogy ha valami (az emberiség) egyszer elkezdődött, annak végének is kell lennie valamikor. Erre egy VH abszolút kiváló.
A vallások kérdése is természetes, de az nem, hogy magát a vallást néhány követőjének tettei alapján ítéld meg. Nekem meggyőződésem, hogy van Isten, s éppen azért mert élet van. Nem emlékszem ki mondta, de annyi a valószínűsége az élet véletlen kialakulásának, mint egy repülőgép roncstelepen annak, hogy egy forgószél a roncsokból üzemképes vadászgépet rakjon össze. Nos, ha van Isten, akkor valahogy kommunikálni akar teremtményeivel s valahogy kinyilatkoztatta magát. Minden vallásban másképp. A mi kultúrkörünkben Jézussal. Ő volt az első aki közölte a világgal, hogy Isten szeret minket. De tudjuk, hogy a spanyol inkviziciótól kezdve a szerb ortodox katonáig mi mindent követtek el a keresztények. Ettől még Jézus ugyanaz aki volt. Igenis Isten humanista, mert törődik velünk. Akinek van belső füle az hallhatja szavát. A vallások (szent)hagyományai valóban csak távol visznek a lényegtől. De azt elismerem, hogy van akinek erre van szüksége, ezt érti csak meg. (Szentkép és tömjénfüst)
Az amcsikat én is szeretem, de tudom, hogy hova tegyem őket. Az szinte közhely, hogy az iskolákban lényegesen alacsonyabb a szint mint nálunk, még egy átlagos egyetemen is így van. (De ti például tudnátok kapásból mi Haiti fővárosa? Vagy egy USA államé: pld. Washington államé? Ugye nem.) Az amcsik szakbarbárok. Nem értenek olyan sok dologhoz egyszerre, mint például mi. Egy dologról tudnak, általában egyhez értenek de ahhoz nagyon és nagyon szívosan. Ezért olyan műveletlenek a mi szemünkben. A másik, azt se felejtsétek, Észak Amerika nem egy ország, hanem egy földrész. New York és mondjuk egy déli kisváros között sokkal nagyobb a különbség mint London és Bukarest között!! Amerikában megvan minden véglet sokkal inkább mint nálunk ahol többnyire mindkét oldalról közelebb állunk a középhez. Jó párszor voltam nemzetközisként Amerikában és mindig azt éreztem, hogy gyűlölöm és imádom is egyszerre az országot és az embereket. Ilyet sehol nem lehet Európában érezni.
Szóval világháború lesz, de nem most.

Sziasztok.
Frank

bubu Creative Commons License 1998.10.16 0 0 47
kedves faithful,
csak azt nem ertem mi koze a keresztenysegnek a katonak altala elkovetett tomeges eroszakhoz
eleg kozismert, hgy amikor a szovjet hadsereg atlepte a nemet hatart 2 vilhab vegefele, akkor ok is ilyen akcioba kezdtek.
vagy, hogy amikor mintegy 20 eve indiai/pakisztani haboru volt, akkor a haboru utan ebbol komoly tarsadalmi problema tamadt az egyik oldalon, (mar nem emlekszem meiken). Falusi korneyzetben a csaladok ugyanis kitagadtak a megeroszakolt noket, es ez millios nagysagrendu foldonfuto tomeget eredmenyezett.

soltika Creative Commons License 1998.10.16 0 0 46
...talán soha
soltika + finci kiskutya
Ps: Miért csak a huszadik századtól számolod?
faithful Creative Commons License 1998.10.15 0 0 45
Kedves JT!

offtopic on
Hát nem érted, hogy az a normális dolog, hogy ha valaki csak a saját érdekével törődik?
Csak a nagyon hülye népek engedhetik meg magunkak hogy a nemzetük színe-virága elmenjen aztán megdögöljön értelmetlenül a Don-kanyarban.
offtopic off

oké mindenki, unnézki vh elhalasztva...

faithful

Szeles Creative Commons License 1998.10.15 0 0 43
faithful ( 10-14-98 5:37 PM)   
...Ugyanis parancsra megerőszakolták a nőket.

nomeg tették ezt jókedvükbôl, valamint a maximális megalázás/meggyalázás jeléül.

más:
a tárgyilagosságáról híres deutschlandfunk rádió ma déli németnyelvű híreibôl (meglehetôsen szó szerintihez közeli idézet): ...Milosevics nem tartotta be ígéretét, mondta Brüsszelben Szolana ENSZ fôtitkár és rámutatott arra, hogy már nem elég papírokat aláírogatni. Szolana valószínűleg még a mai nap folyamán visszautazik Belgrádba, hogy a Holbrook által és Miloseviccsel kötött megállapodásról szóló szerzôdést _aláírja_.
na tessék kérem szépen.

érdekes, hogy ebben az egy ujabb világháború esélyeit vitató topicban ujra nagy a félrebeszélés: ilyen vallás, vagy amolyan jesszuskrisztus, bungók, illetve jófejek az amerikaiak, ajtóablak, fűfa, miminden, csak megint a lényegrôl nem akar beszélni senki, mint a repülôszerencsétlenség topicban, ahol hetekig folyt a vita mindenféle gyakorlatilag lényegtelen dologról és amikor egy (talán) a lényegre mutató kérdés elhangzott, azonnal elhallgatott, szétszaladt mindenki, az egyszem maradék pedig méginkább másról beszél.

MadroC Creative Commons License 1998.10.15 0 0 42
faithful(remélem jól írtam)
láttál te már élő amerikait?
faithful Creative Commons License 1998.10.14 0 0 41
Kedves Emberek!

Bocsi, hogy így magára hagytam a topicot, de egyéb fontos teendőim voltak.
Nekem meggyőződésem, hogy lesz 3. vh, de remélem hogy nem most.
Ha nem most lesz, az nem az emberi erőfeszítések nagy volta, vagy az emberi jóság megnyilvánulása miatt lesz, hanem csakis Isten kegyelméből.

Ezt a topicot figyelemfelkeltésnek szántam, bár az már önmagában is érdekes, hogy egy ilyen jellegű téma felvetése szinte automatikusan vallási jellegű vitát provokál.

Kedves JT!

Most nem azér, hogy kötözködjek veled, de én pont azért szeretem az amerikaiakat, mert nem hülyék.
Ott egy politikus elsősorban a saját érdekeit=a saját választóinak érdekeit veszi figyelembe.
Magyarországon és Ejurópa keleti részén mindenre odafigyelnek, csak az emberek valódi érdekeire nem. Mindenféle idióta ideológiát, vallást, mindent előrángatnak, csak az emberek lehetőleg alattvalók legyenek. Hogy gusztustalan szemét célokat végrehajtassanak velük.

Kedves Frank Einstein Úrhölgy! :-)

Nemtom, Te hogy vagy vele, de ha az kereszténység, amit a szerb katonák csináltak a 10-70 éves boszniai nőneműekkel, akkor én ezt a kereszténységet ki akarom hányni. Ezt én útálom. Gyűlölöm.
Ugyanis parancsra megerőszakolták a nőket.
Ez, és sok más(=civilek legyilkolása) mocsok, rohadék, szemét dolog volt.
Erre képes az ember.
Erre képes a humanizmus (=emberközpontúság).
Én egy humanizmus mentes Kereszténységben hiszek.
Egy Jézus Krisztus központú kereszténységben hiszek.
Nekem nincs szükségem hülye vallásos genny mankókra.
Nekem Jézus Krisztusra van szükségem.
Arra az 1 személyre, aki azt mondta a barátjának, aki már a sírban büdösödött: "Lázár, jőjj ki!"
És Lázár nem gondolkodott, hanem fogta magát, és kijött a sírból.
Erre az erőre van szükségem.
Nekem ennek az Embernek a barátságára van szükségem.

by
faithful

proc Creative Commons License 1998.10.14 0 0 40
Gombperec!

Én nem hiszem, hogy az amik a műholdakról meg a TV-ben (esetleg az ENSZ-ben) meg tudnák akadályozni, hogy az oroszok olajat küldjenek a jugok-nak - ha akarnak.

MadroC Creative Commons License 1998.10.14 0 0 39
Precom!
én nem. de a hívők egyfolytában mankóval akarják helyettesíteni.
bocsi.

Frank Einstein!
Nem értek egyet. sajnos ezt a mai világot(melyiket nem?) a hatalom irányitja. akinel a hatalom van az ugraltatja a tobbieket. Most mi ugralunk ugy mint a borso a hordo tetejen. Es a hordot a nyugat rugdossa. Annak idejen nem csak kitolasbol nyirbaltak meg ezt az orszagot, hanem azert, hogy ne tudjon labra allni. Az osok annak idejen nem voltak hulyek. Tudtak hol kell letelepedni. Ez az orszag lehetne Europa szive. Minden rajtunk keresztul aramolhatna. Meg most is lenne lehetosegunk. Csak sajnos mar annyira hozzaszoktattak a politikusainkat a seggnyalashoz, hogy mar nem is tudnak meglenni nelkule. Meg az orszagot is kiarusitjak, csak nyalni tudjanak.

Precom Creative Commons License 1998.10.14 0 0 38
MadroC pajtás !

Egy teljesen offtopic a mankó-nem mankó kérdéshez:

Én nem annyira mankóhoz hasonlítanám, sokkal inkább gerincnek nevezném. Próbáltad már gerinc nélkül ? :-)))

Üdv,

Precom

Szeles Creative Commons License 1998.10.13 0 0 36
ha lesz, szerintem nem az alább fejtegetett okok miatt lesz nagy (3. világ) háború. hanem az édesvíz miatt.
Frank Einstein Creative Commons License 1998.10.13 0 0 35
MadroC kedves !
A mankó nem hazudik, mert csak segít a járásban és tanít is. Lehet, hogy nem túl jó a hasonlatom, de ha "jóljársz" vele, akkor egy idő után bizony eldobhatod. Kb. úgy mint mikor a kissrácok oldalkerekeit le lehet már szerelni a bringájukról. És tényleg tudsz majd járni, úgy is ahogy Te gondoltad. Talán nem rögvest a vizen, de TE IS Isten fia vagy, s ez nem semmi.
Az oroszok, - lásd a jó Zsirinovszkij papa könyvét - délre készülődnek, nem nyugatra. "Közeleg az idő, amikor végre az orosz katona meleg tengerekben mosthatja le a port a csizmájáról" -írta. Ez kb. a törököknek okozhatna leginkább fejfájást, talán nem nekünk végre.
Én nem hiszem, hogy Nagy-Magyarország mennyország lenne. Én is büszkébb lennék az igaz, mint így körülmetélve. De gondolj szívem arra, hogy akkor nekünk lenne az a baromi sok nemzetiségi problémánk. Mondjuk 1,5 millió román, 1 millió szlovák, 500 ezer szerb. Ezt szeretnéd? Nem hiszem. A baj ott van, hogy a kultúrnépek kevésbé szaporák, mert ugye olvasnak is este, nemcsak az az egy szórakozásuk van, meg védekeznek is, tudják mi az, stb. Az is gond, ha van valamijük már, azt nem szeretnék sokfelé szétosztani. Mi volt Erdélyben? Azt mondja a székely: "anyjuk mostmár van egy kis gazdaságunk, házunk miegymás. Ölég lesz egy vagy két gyerke is, ha háromfelé osztanánk amink van, megent csinálnánk három szegény embert. Közben a román nincstelen paraszt mit csinált? Meg se állt 6-8-10 kölyökig. Hiszen a nincset nem kell felosztani, az már nem lesz rosszabb. No ez igy ment párszáz évig és 18-ban bejött az eredmény. Szóval bármennyire is fáj, könnyen lehet, több lenne a baj mint az öröm a Nagy-Magyarországgal. Persze az is igaz, hogy a gazdag embernek mindig sok gondja van, hol a Mercit, hol a Volvót kell szervízbe vinni, stb. És talán volna is aki szivesen vállalna ennyi gondot. Lényeg az, hogy nem biztos, hogy így a rosszabb, azt sohse tudni, hogy valóban hogy lett volna. Az viszont szomorú, hogy nem mi akartuk így, talán semmi sem függ közvetlenül tőlünk, mint ahogy mondani szokás, az oroszok se azért mentek ki innen mert Orbán ezt kérte tőlük híres (és egyébként akkor tényleg bátornak számító) "szűzbeszédében". Szóval a megoldás: sokasodni.?? Sajnos ebben én nem nagyon fogok részt venni úgy tünik, hacsak nem verek át majd valakit. De nem szeretném tényleg.
Ti hány gyereket adnátok a nemzetnek? Ugye nem túl sokat. Az albánoknál ez nem kérdés, s ezért mégis övéké a jövő. Mondjuk, ugy 200 év múlva biztos bejön, ha a kiírtást megússzák. Úgy legyen.

Precom, puszi, drága vagy, köszi a bókot, nagyon jól esett, mert ugye ahogy illik, még elég bátortalan vagyok. (Később is az leszek sajna)

Sziasztok Frank

neduddgi Creative Commons License 1998.10.13 0 0 34
Gab,
A gond az, hogy nehanyan csak tologatni akarjak. ...az orszaghatarokat.
Gab Creative Commons License 1998.10.13 0 0 33
Szerintem itt Európában, ahol majdnem el akarják törölni az országhatárokat, (egy-két kivétel) szerintem nem igen lesz III. világháború. Nagyon remélem, mert nem igen szeretném elkövetkező kb. 10 évet pincékben tölteni!
Precom Creative Commons License 1998.10.13 0 0 32
Sziasztok !

Sajna a mondat nem fejezhető be úgy, hogy "soha", de talán az eleje sem fog bekövetkezni. A Nyugat és Milosevics évek óta ugyanazt a menüettet járják: A Nyugat fenyegetőzik, előkészületeket tesz a büntetésre, aztán Milosevics a 24. órában jól megválasztva az időzítést megígéri, hogy teljesíti a követeléseket. A Nyugat fellélegzik, lám támadni sem kell, és beadta a derekát, jól megmutattuk ki itt az úr.És eközben, amíg a Nyugat gratulál magának, Milosevics milicistái kihasználva az elnökük ügyességvel elért időnyereséget befejezik a népirtást és faluégetést. Ne legyen illúziótok, jól begyakorolt forgatókönyv szerint zajlik a dolog. Világháború azért nem lesz a dologból. Oroszország, ha nem is fogatlan medve, eléggé el van foglalva a gyomra korgásával ahhoz, hogy ne nagyon villogtassa a karmait. Mindenesetre jól jönne neki egy kis cash-ben rendezett fegyverexport, de ennél többre nemhiszem, hogy hajlandó lenne.Tehát ahogyan már többen megjegyezték, hiányzik a globális szembenálláshoz szükséges valamennyi feltétel. Persze mindez a koszovói albánokon nem sokat segít, akik ezrével menekültek az erdőkbe, és várhatóan hasonló létszámban fognak megfagyni ha beáll a tél. Ez az igazi gond, és ez az, amit nem lehet jól fűtött tárgyalótermekből megoldani. Rá kellene már végre döbbenni, hogy a diktátorok csak az erő nyelvén értenek, és a tárgyalások erőltetését egyszerűen a gyengeség jeleként értékelik. Ezért is vagyok borulátó a mondat végét illetően, mert a Nyugat láthatóan Chamberlain óta nem tanult még eleget. Pedig fel volt már adva a lecke egy párszor.
A Vajdaságból átmenekülők miatt ne aggódjatok. Aki teheti közülük, gazdaságilag féllábbal már amúgy is itt áll. A többiek pedig....: Tegnap beszéltem telefonon a bácskai barátommal és mondtam neki, hogy ha úgy érzi meleg a helyzet, vagy ha behívót kap, jöjjön nyugodtan, van helye. Ő azt mondta nyugi, a kukoricát így is úgy is be kell takarítania. Aztán majd látja. Szóval megoldjuk.

Üdv,

Precom

U.i.: Kedves Frank Einstein pajtás ! Had fejezzem ki messzemenő szimpátiámat az írásaiddal kapcsolatban. :-)))

Üdv,

Precom

MadroC Creative Commons License 1998.10.13 0 0 31
ezt a feláldozást ugye te sem gondoltad komolyan?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!