Keresés

Részletes keresés

Waratah Creative Commons License 2009.02.01 0 0 364
Jónapot, a Ferox társasházkezelésével mennyire vagytok elégedettek?
1fiu79 Creative Commons License 2008.09.23 0 0 363
:)))
Előzmény: 1fiu79 (362)
1fiu79 Creative Commons License 2008.09.23 0 0 362
Felejtsd el,ha még nem késő.
Előzmény: esotherica (357)
1fiu79 Creative Commons License 2008.09.23 0 0 361
Ezek szerint senki nem tud mondani semmi jót.De gondolom elolvastad a "mór 12" fórumot.Ott elhiheted a legjobbat írták róla még így is,hogy csak negatívumok szereplenek benne.
Előzmény: vasem (360)
vasem Creative Commons License 2008.09.15 0 0 360
Szép napot Mindenkinek!
Bár ahogy nézem ennek, a topicnak már régen nem volt hozzászólója, mégis megpróbálok egy kéréssel fordulni az érintettekhez.
Mondjon vki, vmi jót is a társasházat építtető, értékesítő és működtető cégekről, ha lehet:)
Az indokom pedig teljesen magánjellegű, ksz és üdv: vasem
suliadri Creative Commons License 2007.05.15 0 0 359
Én a Fellererben nem bíznék meg újra. Bár én vagyok az a házban (Kerekes 8) akinek talán a legkevesebb baja volt velük, mégis van mit panaszkodni:
- fél év késéssel adták át a lakást, sőt az eredeti tervhez képest 1 év múlva tudott csak megalakulni a társasház
- az egy éves garanciális bejárás elmaradt v. késik, mindenesetre márc-ban lett volna esedékes
- még most is van kötbér-tartozása egy-két lakó felé
- a vízcsöveket nem tudom, h mindenhol-e, de egyik lakónál biztos vascsövet használtak réz helyett
- és szeméttárolónk melletti fal salétromos
- a pincénket egyszer elárasztotta a víz nagy esőzés alkalmával
és még sorolhatnám a közös helységek állapotát.
A lakáson belül a plafon egyenetlensége a legkisebb problémám, esik ki a fúga kád-csempe találkozásánál, és a radiátorok gépészeti beállítása is hagy némi kívánnivalót maga után

Nem ecsetelem tovább a Kerekes u. 8 fórumban megtaláltok: Adri

Ui. Van vkinek pozitív tapasztalata Ferox-ról, és az Europea Kft-ről, mint Közös képviselet?? Vagy negatív- minden érdekel.
Előzmény: esotherica (357)
esotherica Creative Commons License 2006.08.22 0 0 358
És miazhogy nincs lift? A tervekben meg volt? :-o
Előzmény: sela1 (354)
esotherica Creative Commons License 2006.08.22 0 0 357
Sziasztok!

Én - többek között - a Mimózában szemezek egy lakással.
Mit kell tudni a Fellererről? Azon kívül, hogy késnek... :-/
Ha elkészült, akkor legalább jó a ház? Hang- és más szigetelés? Egyéb műszaki dolgok?
barton Creative Commons License 2006.05.22 0 0 355
Bunkó.
Előzmény: sela1 (354)
sela1 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 354

 

 Nini, már két lakás gazdátlan. Nini a múlt héten az egyiknek még igencsak prominens gazdája volt. Nini, sehol a kötbérem második, és egyben tetemesebb része. Nini, ebben a házban nincs lift? Hát hogy a túróba lehet ez? Nini, a beruházási hitel még mindig a házon? Peidg már jó sokszor eltelt 30 nap... Ez mintha szerződésszegés volna. Nini, akkor mi ez a mismásolás a földhivatal körül? Ja, hogy Ti tudjátok, hogy mi tudjuk, hogy hazudtok? Milyen édes kis szerepjáték... Volna ötletem még egy párra. Tegnap nézem a Barátok köztet. és megvilágosodom. Egy K betün buktam el a dolgot. Ha berényiékkel bizniszelek, akkor ott minden tutti volna. Ott a határidő szent, és fekete munkást soha, kivéve ha Miklós belepancserkodik. Nálunk meg mindenki belepancserkodhat.

 

 

Anyanyuszi Creative Commons License 2006.04.12 0 0 353
Kicsinyke lépés, de lépés. Reméljük nem hátrafelé teszik le a lendülő lábat!
Előzmény: sela1 (351)
Anyanyuszi Creative Commons License 2006.04.12 0 0 352
Mi még sajna nem :-(
Előzmény: Skri (349)
sela1 Creative Commons License 2006.04.12 0 0 351

 

 Tegnap kaptam egy üzenetet, miszerint két héten belül. Továbbá utánanéztem, milyen lehetőségeim vannak, ha ez a határidő is kútba esne.

 

Úgy tűnik, a földhivatalban még mindig nincsenek bent a papírjaink. Az ügyvéd úr intézi (avagy nem intézi)... Lehet, hogy lazakacsázik a dologgal, de az is lehet, hogy olyan dokumentumok hiányoznak, ami nem az ő sara. Jó volna, ha mozdulna valamerre ez a történet. ... 

 

 

sela1 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 350

 

 Igen. Legalább be. Mert ugye, aki mondjuk nem egy kg kenyeret vásárol, hanem mondjuk 10 millió forintot fizet ki, úgy kb. egy életre eladósodva, az örüljön, hogy amit kifizetett megkapta. Igaz, hogy csúsztak, mint atom, addig is volt is lakásom, meg nem is, albérlet plusz másfél évig, továbbá a 17százalékos kamat, ami még mindig... Nyilván nekem kell szégyenkeznem, de pedagógusi fizetésből ez így nem megy tovább. Volt némi tartalékom, de azt már réges rég elfogyott.

 

A kötbér fizetési határideje lejárt, keresem velük a kapcsolatot, de arra nem méltatnak, hogy elnézést, meg ennyit és ennyit csúszunk etc. etc. Bár minden szempontból a legjobb az volna, ha átutalnák végre azt az összeget. Elvégre több, mint három éve fizettem ki nekik az első két milliót. Ez már házasságból is sok.

   

Skri Creative Commons License 2006.04.10 0 0 349
Szia!

Látom nem vagy túl lelkes! (megértem!!!!)

De ugye legalább már beköltöztetetek????
Miért nem akarják kifizetni a kötbért? Mondtak valamit, vagy csak egyszerűen nem fizetnek????

Szebb napot!

Előzmény: sela1 (348)
sela1 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 348

 

 

 

Pénteken nem voltam csúcsformában. De a lényeg talán lejött. Végül is kutyából nem lesz szalonna. Mondhatnátok, vajha' mire számítottam... Talán egy levélkére, sűrű elnézésekkel... ? Szociális érzékenységükre nyilván nem ... Ezek mind mind olyan kompetenciák, amelyeknek jócskán híján van eme díszes társaság.

 

A 45 napos kötbér fizetési határidőt (ami a történtek után már önmagában nonszensz) szó nélkül aláírtam. A tárgyalások során nem kellemetlenkedtem. Megtehettem volna. A kár, amit az egész ügylet okozott nekem, jóval több, mint a kötbér gyanánt számszerűsített összeg. És nem azért telefonáltam az elmúlt héten 15ször, mert baromira be akarom fizetni a soros nyaralásomat...  

 

Szumma: kénytelen leszek fizetési meghagyást kérni. A napok ugyan telnek, telhetnek, ami nekem per pill. nyilván ezerszer kellemetlenebb, mint nekik. De a dolog természetéből fakadóan egyszercsak nekik is kellemetlen lesz. És nem is kicsit.

 

  

sela1 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 347

 

 Értelmező szótár B.A. módra:

 

 szerződés, amit aláírtam: ki nem sz*ja le

 határidő: ki nem sz*ja le

 gyerekszoba: mi az?

 

chrissty Creative Commons License 2006.03.22 0 0 346
a véleményemet kérdezték, elmondtam. ennyi. se ellenük nem vagyok se velük. ha késni fognak azzal én ugyanúgy szívok mint más.
sela1 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 345

 

Vegyétek, vegyétek, vegyétek!!! Az egyetlen lehetőségünk már csak egy világraszóló pozitív kampány. Minden lakás elkel, mindenki Fellerer-es lakást akar, felpörög ez a kis mikroslep, a vevők megkapják amit kifizettek, a cég tulajdonosai, az igazi profik pedig tisztára moshatják magukat a befolyó lóvétengerben!!!!!! 

 

ArchNGEL Creative Commons License 2006.03.22 0 0 344
Nyomonkövetek pár Fellereres vásárlást, és meg tudom érteni a lelkesedésed, de engedd meg, hogy még most figyelmeztesselek.

Minden építkezés késhet, de nem úgy, hogy kéthavonta azt mondják, hogy majd két hónap múlva kész, aztán amikor fél év után rákérdezel, akkor nem mondanak már semmit inkább. Persze lassan kiderül, hogy igazából az eredetihez képest 1 évet csúsznak. Ez bármilyen építkezéshez mérten rossz, ráadásul a vevőkhöz való hozzáállásuk is tökéletesen példázza. Veled is kedvesek, amíg nincs ott a pénzed. Amint beszerződted a millióid, már más lesz a helyzet. Ez azért elég sok pénz ahhoz, hogy az építésvezető "fair"-ségére hivatkozva dönts. Ne haragudj, ez végülis nem az én dolgom.

Amikor megkérdeztem a hölgyet, hogy miért késtek, azt mondta, hogy még egy laikus is tudja, hogy egy építkezés mindig késik. Erre megkérdeztem, hogy ugye ezt a házat nem laikusok építik, azt mondta, hogy nem. Azt mondta, hogy szólt előre, hogy késni fog, de a vevő mindig azt hallja csak, amit akar.

Akkor megkérdeztem, hogy miért nem a munkásokkal kiabál, miért a vevőjével. Azt mondta, hogy a vevővel nem, de a munkásokkal szokott, hiszen tudja, hogy úgy iratta alá a szerződést, hogy megígérte, hogy kész lesz minden, hisz az albérlet le lett mondva.

Ha ez szerinted ellentmondás, egyetértek. Ő őszintén hitte a kettőt egyszerre, kétségem nincs felőle.

Szóval a helyedben még olvasgatnék kicsit róluk. Egy ismerősöm már kész házukban lakik, ami az elsők között épült. Nagyon szép, és nincs semmi baj. A gond csak akkor kezdődött, amikor belefogtak 5 építkezésbe egyszerre. Ráadásul most még 3 új építkezés is elindult. Tisztán látszanak a pénzhiány nyomai. Ez nem jó befektetés.

Szerencsére még sok cég sok háza épül pesten.

Sok sikert kívánok Neked.
Előzmény: chrissty (343)
chrissty Creative Commons License 2006.03.21 0 0 343

szia!

 

megmondom neked őszintén nekem most valahogy megjött a bizodalmam, beszéltem az építésvezetővel aki valamivel hozzáértőbb mint egy értékesítő és amit elmondott az fair volt. Remélem tartani is tudják. Sztem nincs olyan új építésű lakás ami ne késne (talán az interestate projektjei nem, de ők meg télen alapoztak...) szóval passz. Egyébként minél több van kész a lakásból, annál inkább tudod h mikorra várható az átadás. Plusz most váltottak Inter-Európától Erstéhez, kedvezőbb feltételekkel, hátha ez is lendít rajtuk. De ha gondolod szívesen mesélek még, dobj mailt! :)

Előzmény: gofri1 (342)
gofri1 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 342
sziasztok

kinéztem egy lakást a mór utcai fellerer projektben... nagyon tetszik és már tárgyalok is róla, de ahogy a soraitokat olvasom, kezd elmenni a kedvem. jujujuj sőt be is paráztam. ismerem az ingatlan szakmát, 6 éve forgolódom benne és tudom, hogy a leglaja és ritka a minőség meg az, h ne vegyenek le.. csak akkor fordulnék el tőlük, ha az átlagnál rosszabbak:)) vélemény? és a segítséget előre is köszönöm!
chrissty Creative Commons License 2006.03.10 0 0 340

ismét én :)

 

na szóval. a héten voltam náluk más üggyel kapcsolatosan és rákérdeztem a sarokházra hogy hogy is volt ez. Zs-től azt a választ kaptam hogy igen valóban ez volt, késtek; volt 3 projektjük egyidőben, köztük ez is, és csődbe ment a kivitelező. Az akkor okozott kár meg hátrány valamennyire a jelenre is kihat, és ez sajnos a mi lakásunkat is befolyásolta, ezért a késés. Nem tudom ezt elmondták-e nektek vagy hogy tálalták vagy mi, de gondoltam nem árt itt is leírni.

Mindezek után remélem a legjobbakat továbbra is. Ha mégse úgy lesznek a dolgok ahogy arra ígéretet kaptam, akkor nem lennék a helyükben... a média szép világa keserű tud lenni néha.

chrissty Creative Commons License 2006.03.06 0 0 339
Hát mindenesetre köszönöm a hozzászólásokat, meg a segítő szándékot, remélem azért jól alakulnak majd a dologk. Sela, próbáltam neked írni, 2x is, remélem valamelyiket megkaptad. :)
Skri Creative Commons License 2006.02.23 0 0 338
Szia!

Én mindíg Zs.-vel beszéltem! Igazából nem hiszem, hogy bárki mondana bármi konkrétat!
Őszintén szólva Én már lassan azt sem hiszem el, ha kérdeznek!:((
Hozzánk 3 hete jönnek javítani az erkélyen a falat, de olyan messziről hogy a festők, még mindíg nem értek oda!

Szép napot!
Kri
Előzmény: chrissty (337)
chrissty Creative Commons License 2006.02.21 0 0 337
Ha lehet egy kérdésem, ti hogy próbálkoztatok kideríteni a dolgokat amikor kiderült hogy mégsem mennek majd úgy a dolgok ahogy be volt ígérve? Kikkel beszéltetek? Mert Zsírosnéval nem szeretnék többet társalogni. Semmiről nem tud semmit.... Viszont az tuti hogy nem hagyom ennyiben a dolgokat.
Előzmény: sela1 (336)
sela1 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 336

 

 Szia!

 

Hát igen. De figyeld a dolog jó oldalát. Már azt a keveset, ami van. Velünk azt játszották, hogy több mint egy éven keresztül kb. másfél havonta módosították a határidőt újabb hat héttel. Miközben ők azért valszin. többet tudtak. mint mi.

Mi pediglen sosem tudtuk biztosan, hogy hol lakunk egy hónap múlva. Ez egy csomó technikai (pl. albérlet felmondás, bútorrendelés stb.) és pszichés problémát okozott. Te legalább azt tudod, hol nem laksz... :(

Szóval ez így kevés vigasz tudom, de legalább eldöntheted, hogy ha a szerződésed engedi, kiszállsz, ha meg úgy döntesz, ez nem éri meg, berendezed az életed, keresel egy ügyvédet, és megpróbálod a lehető legtöbbet kihozni a dologból.  

Előzmény: chrissty (333)
Skri Creative Commons License 2006.02.15 0 0 335
Még annyit, hogy a Mi házunk úgy indult, hogy az előszerződés megkötésekot(2003 aug.) még arról volt szó, hogy 2004 IV.negyedévre kész lesz! Mire 2003 decemberében aláírtuk a végleges szerződést már 2005 márc. 31. szerepelt benne, mint átadási határidő! Nekünk egyetlen egyszer jelezték hivatalosan, hogy csúszni fognak, még pedig 2005 májusában küldtek egy levelet, azzal, hogy igénybe veszik a szerződésben szereplő +90napot (ami ekkor már majdnem le is telt)!!!
A lakást végül 2006. január 30.-án vettük át!!!!!!
Előzmény: Skri (334)
Skri Creative Commons License 2006.02.15 0 0 334

Szia!

 

Hidd el lesz ez még rosszabb is! Sajnos!:((((

Bár én nem Palócos vagyok, de szintén fellerer (kerekes u.) a miénk 10 hónapot csúszott, bár megkaptunk kulcsokat egy haszonbérleti szerződés aláírásával és be is költözhetünk, de a ház még most sincs kész és ahogy elnézem még egy darabig nem is lesz! Vannak olyan lakások, amikre csak erős jóakarattal lehetne azt mondani, hogy szerkezetkész!

Zs-vel egy párszor nekünk is volt ilyen vitánk, ne hidd hogy győzhetsz!

 

Azért fel a fejjel, ha ki tudjátok várni akkor nagy boldogság végre a kezedben tartani a kulcsokat!:)))

Előzmény: chrissty (333)
chrissty Creative Commons License 2006.02.15 0 0 333

sziasztok!

uj vagyok, de maris problemam van. decemberben kotottunk egy szerzodest a mor 12-ben egy lakasra. mikor nezegettuk a hirdeteseket 2006 I. negyedev volt atadaskent irva. mikor szerzodtunk ez mar II. negyedevre modosult. par napja megneztuk a fellerer honlapjat, es az atadasi datum 2006 IV!!!! negyedev volt irva!!!! felhivtam Zsirosnet, mivel mi is vele kotottunk szerzodest, kozolte hogy hosszu volt a tel, sokat esett az eso, stb.... de hogy mar fel van allvanyozva a haz, es kezdenek a kulso festest, amint javul az ido. erre kerdeztem h jo, de ettol meg nem csuszik egy haz atadasa tobb mint fel evet!? Valasza erre az volt hogy kell meg szigetelni, burkolni festeni, es o kulonben sem illetekes ezekben a dolgokban. valamennyi fogalmam van az epitkezesekrol, ne mondja mar nekem senki hogy 6 honapnal is tobb kell ezekre a munkalatokra, ha mar 70-80 %os keszultsegi allapotban van egy haz????

alairom h egy haz epitese elhuzodik, tolodhat, beleszolhat a tel.... de konyorgom! I. negyedevtol eljutottunk a IV. negyedevig!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!