Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2009.01.16 0 0 299

 

NYÍLT LEVÉL MINDEN BAJAI ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÚ EMBERNEK CÍMEZVE

 

 

"Izrael az utolsó felvonásra készül"

 

Érdekes, míg egyes mérvadó hírforrások szerint még a zsidó állam polgárainak is mintegy több, mint 30 százaléka elítéli a Gázai övezet elleni emberírtó hadviselést, addig mintha a magyarországi - nem kis számban tudható - zsidó egyház és szervezetek részéről nem igazán látnék, hallanék hasonló állásfoglalásokról.

 

Mitöbb, döbbenetes módon szimpátiatüntetés zajlott le a fasiszta terror mellett a magyar fővárosban. És ezt engedik, ezt nálunk lehet ...

 

Na de ott egye meg fentpestet, ahol van, hála a sorsnak, tőlünk cirka 170 kilométerre, de bajaiként hadd bátorkodjam tetemre hívni a bajai zsidóságot!

 

Kedves bajai zsidó polgártársaim!

 

Számotokra elfogadható az, amit a "népetek" folytat?

Nem tartotok attól, hogy ebben az esetben is kollektív bűnként fogja a világ kezelni mindazt, ami az "őshazátok" részéről történik?

 

Belőletek a következő honlap tartalma nem vált ki ellenérzést, netán tiltakozást: gazatalk.com?

 

És ha igen, ti, akik minden évben megemlékeztek a holokauszt bajai és Baja környéki zsidó áldozatairól, nem gondoljátok úgy, hogy ennek illene hangot is adnotok?

 

Csak azért, hogy ezért Baja város többi lakosa büszke legyen rátok.

Csak azért, hogy a gyalázatnak ti ne lehessetek "kollektív felelősei".

 

Jómagam máris megelőlegezek egy köszönetet!

 

 

Muity Mijo ...

mint egyike azon el nem ismert bunyevácoknak, ki drukkolt nektet azért, hogy államilag elismert nemzetisége legyetek ti is Magyarországnak.

 

Mijo Creative Commons License 2009.01.14 0 0 298

 

"Sokmilliárdos csalással gyanúsított családot keres a rendőrség"

 

Na ez az, amikor még a nagyon szelid természetű emberek zsebében is kinyílik a bicska!

 

És megint mi következik? Sorba fognak állni ismét a soros sztárügyvédek, minél többet igyekezve kikanyarintani maguknak a tortából. És bizony amikor milliárdokról van szó, jut egy kis apró ide is, oda is (tíz-húsz millerek), mindazok között, akiknek fényt kellene deríteniük az igazságra.

Borítékolhatóan soha senki sem fog ezek közül börtönbe kerülni, különösen nem annyi időre, amennyit ilyen esetben a társadalom mérne ki számukra. A meglopott társadalom.

 

Hogy hogysem, de tartok tőle, hogy a legnagyobb igyekezet mellett sem fedeznénk fel ennek a falímiának a tagjait a száz leggazdagabb magyar között.

 

Pedig 31 milliárddal meglehetősen rangos helyet töltenének be, hozzájuk képest pl. a szintén "érdekes módon" vagyonra szert tett Gyurcsány egy kismiska.

 

Azért az elgondolkodtató, hogy egyre több köz és magánalapítvány, valamint ezekhez hasonló jellegű formáció kerül fókuszba amiatt, mert a leginkább rászorulók zsírján kufárkodják össze magukat.

 

Idézek: "A Megváltozott Munkaképességűek Szakszervezete végezte az országban a hamis márkajelzésű ruhákról a jelzés eltávolítását. Az elnök Iszkra Ferencné férjével és két családtagjával feltehetően a márkátlanítás után a ruhákat nem rászorulóknak juttatta, hanem eladta. Szakértők számításai szerint 26 milliárd forintot keresnek rajtuk ezért. Öt és félmilliárdot megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért vettek fel az államtól, de a dolgozókat nem fizették ki belőle."

 

Valójában a nagyobb összeg, a 26 milliárd kellene, hogy sokkoló legyen, én mégis azt az öt és félmilliárdot tartom döbbenetesebbnek, amit az állam folyósított nekik.

 

Lévén, hány, de hány kontrollon kellene árgus tekintetek kereszttüzében birtokba venni ezeket a pénzeket, arról nem is beszélve, hány arra hivatottnak kellett és mekkora időn keresztül tudnia arról, hogy milyen sorsú emberekhez nem jutott ez el az elvégzett munkájukért.

 

Mert ugye azt senki sem akarja sem sugallni, sem elhinni, hogy ezek a pénzek kizárólag az érintett család tagjai között oszlott el?

Naná, hogy nem, bizony részesültek ebből vastagon azok is, akiknek a szemhúnyása szükségeltetett a praktikák folytatásához.

 

És a bukta miért következett be?

Valószínűsíteni merem, hogy olyan valaki miatt, aki többet várt, mint amennyit kapott!

Így szokott ez a mi kis banánköztársaságunkban történni.

 

Mijo Creative Commons License 2009.01.14 0 0 297

 

Lejárt szavatosságú segélyek!

 

Aztán ki tudja tényszerűen megállapítani, hogy a "nemes szándékú" alapítvány úgy volt-e a kérdéssel, hogy "ezeknek ez is jó lesz, örüljenek, hogy kapnak egyáltalán"?

 

 

Mijo Creative Commons License 2009.01.01 0 0 296

 

Csupán egy éven át voltam egykor bejáró diák Bokodról Bajára (megboldogult régi szép idők), de ez az egyetlen esztendő életreszóló nyomott hagyott a lelkemben.

Úgy negatív, mint pozitív értelemben. De mint tudott, az idő még a kevésbé tetsző dolgok fölé is képes jótékony homályt vonni, ezért is maradt a tudatomban az, hogy szinte csak kellemes emlékként vagyok hajlandó elkönyvelni ezt az időszakot.

 

Előbbiek miatt sokkoló számomra valamikori útjaim közbenső állomása, mely mostohagyermekévé vált a kíméletlen új rendnek.

 

Íme: Mátéházapusztán napi három vonat áll meg, de csak tanítási időben.

 

Minden tiszteletem azé a "közlekedésbuzi újságíróé", ki képes időt és fáradságot nem kímélve szerteágazó figyelmet fordítani Magyarország közlekedésének fekélyeire.

 

Sok más kedves régi kapcsolatom mellett talán a legjelentősebb ahhoz a Fábián Sándorhoz fűződő, ki ifjú korában a mátéházapusztai vasútállomás impozáns épületének a lakója volt, és később bajaiként a város alpolgármestereként végezte munkáját.

 

Minden egyéb ragozás nélkül úgy vélem, ez a mostani helyzet MÉLTÁNYTALAN!

Lévén emberekkel, ennek a vasútállomásnak a vonzáskörzetében élő emberekkel nem szabad így bánni.

És lehet, hogy Sándor barátom ma nincs önkormányzati pozícióban, de ma mégis őt látom legilletékesebbnek arra, hogy a helyzet változtatásáért kezdőlépéseket tegyen, mely lépéseket kutya kötelessége kell, hogy legyen támogatni mindenkinek, akinek a szava súly lehet a latban. Pártsemleges módon, csupán józan emberi meggondolásból!

 

Mijo Creative Commons License 2008.10.21 0 0 295

 

"Börtönben az Angliában száguldozó magyar motoros"

 

1. Ugyan az írásban bemutatott filmnek nem ez a lényege, de csak bár lenne ilyen keskeny nálunk, mondjuk a Bp-szerb országhatár közötti 51-es számú országút, a gyanítható minőségi különbségről nem is beszélve.

 

2. Nagyon helyes, csak sitteljék le az ilyent! Ez vélhetően itthon sem bírt a bőrében maradni, az angolokban legalább emberére talált. Nekem a hazai útjainkon is égnek áll a kevés hajam, ha valamelyik cimborám kocsival netán túllépi a 160-at, nem hogy szaros motorral, mégpedig a miénktől eltérő közlekedési szokások mellett.

Baja mindig is a vadmotorosok városa volt, ezek egy része a Baja-Vaskút közötti kanyaroktól mentes utat preferálja, de szerintem mivel ott fennáll a vadveszély, inkább választják gyakorló terepként a Dózsa György és a Szent Antal út egyes egyenes szakaszait motorbőgető kihúzatásra, úgy látszik az emberveszély kevésbé jelent visszatartó erőt.

 

Hanem! Úgy általában. Idézek:

 

"Éppen most kezd elterjedni az ellenőrzés új módszere, az átlagsebesség-mérés. Ennek lényege, hogy az ellenőrzött - sokszor 20-30 mérföld hosszú - útszakasz elején és végén szerelnek fel egy-egy kamerát, amelyek azt mérik, hogy a jármű mennyi idő alatt ér el a szakasz elejétől a végéig."

 

Most magam ellen is beszélek, lévén ahol nincs akadályozó tényező, ott az ésszerűség határain belül én is gyorsabban közlekedek autóval, mint a megengedett.

Na ez a módszer az, amely alkalmazása esetén alig maradna Magyarországon közlekedő, bevezetését követően rögvest tisztább lenne a levegő, azonnyomban felére csökkenne az üzemanyagfogyasztás.

Az utóbbi az, ami miatt nálunk egyhamar nem fogják ezt bevezetni, marad a száguldás, és maradnak a hagyományos radaros/lézeres elmeszelések (időben igyekezve a veszélyről jelzést adni egymásnak).

 

Börtön?

Előbb jut ma valaki becsületsértés, vagy rágalmazás miatt börtönbe, mint akármilyen magas sebességgel elkövetett gyorshajtás miatt.

 

Mijo Creative Commons License 2008.10.14 0 0 294

 

Kapcsolódva előzményekhez.

 

"Orbán elmegy Gyurcsány csúcsára"

 

"Mindenki elmegy, aki meghívót kapott, én is kaptam" - mondta Orbán Viktor.

__________________________

 

Úgy tűnik Orbán nagy tévedésben leledzik, lévén: Sólyom nem vesz részt a nemzeti csúcson.

 

És ebben az esetben Orbánnak az általa hangoztatottak ellenére is kutya kötelessége lenne követni a köztársasági elnököt.

Azt a Sólyom Lászlót, ki már képes volt olyan kurázsit gyakorolni, melyből az azt követő szoclib hörgések ellenére is egyértelműsődött, miszerint nem eretnekség távolságtartónak lenni, a legfelsőbb régiókban is megválogathatja az ember, kiknek köszönjön, kikkel fogjon kezet, kikkel kvaterkázzon.

Orbánnak, mielőtt bármilyen cél érdekében is aláereszkedik, talán el kéne gondolkodnia azon, kiknek, miféléknek köszönhető a bekövetkezett gazdasági helyzet.

Orbán számára sokatmondó üzenet kéne, hogy legyen az államfő lakónikus állásfoglalása, a rá jellemző visszafogott stílusban: súlyos fenntartásai vannak a nemzeti csúcs néven összehívott tanácskozással kapcsolatban!

 

Orbán pengeélen táncol, mert azt a népszerűséget, amit módszeres igyekezettel képes volt megszerezni társaival, az erre fordított idő töredéke alatt elveszítheti, lévén a nép kezd egyre inkább átlátni a szitán.

 

Orbán, ha úgy gondolja, nyomatékosabb mondandója van, mint az ezerszeresen hitelét vesztett lejárt lemez miniszterelnöknek, akkor hamahama rántson össze egy ellencsúcsot, és vágjon olyan tragikusan keserves orcát, mint Gyurcsány, amikor elemezni kezdi a megtépázott sorsú nép előtt, miféle "ordas támadás érte Magyarországot".

De könyörgöm, nehogy ő is úgy adja elő, mintha nem lenne egyértelmű, kiknek, miféléknek köszönhető az a bizonyos "támadás".

 

Én nem tudom, hogy ezt a "nemzeti csúcs" dumát hogyan képesek intelligens emberek komoly ábrázattal fogadni, de szerénységemnek az egyszerű hétköznapi vakegerek egyikeként bevallom, sokadmagammal egyetemben görcsös röhöghetnékem támad.

Ebben a cirkuszban, ami itt folyik, ez talán nem is olyan meglepő, esetleg a cirkuszhoz kötődő kenyér, mint alapvető élelem árát illene alacsonyabbra szállíttatni, hogy míg azzal van teli a pofánk, addig ne tudjunk hahotázni.

 

 

Előzmény: Mijo (293)
Mijo Creative Commons License 2008.10.13 0 0 293

 

"Sólyom visszaküldte a kitüntetések törvényét"

 

Vajon mi ebben az annyira érthetetlen, hogy akadnak olyan tiszta erkölcsű igényes emberek, kik nem óhajtanak holmi Gyurcsány féléktől és fanoktól semmit sem átvenni, semmiféle elismerést sem kapni? Hogy akadnak olyanok, akiknek a kezéből még a diót sem vesszük át szívesen.

 

És ez nem csak az ilyen nagy horderejű kérdéskre igaz, hanem a mindennapi élet apróbb nüanszai esetében is.

 

Számtalan olyan esetet tudok, hogy munkanélküli emberek inkább felélik mindazt, amit félre tudtak tenni, inkább nélkülöznek, de ezektől, ilyenektől semmiféle segélyt - mint afféle könyöradományt - nem hajlandók sem kérni, sem átvenni.

 

Csak azonosulni tudok az ekként gondolkodókkal.

Inkább dögöljünk éhen, inkább pusztuljunk bele a betegségünkbe, mint hogy ezeken, mint hogy ilyeneken múljon a létünk!

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.09.22 0 0 292

 

"Könnygázzal ürítették ki a Szabadság teret" - percről percre, sokatmondó felvételekkel.

 

"Draskovics Tibor igazságügyi miniszter nem akart vasárnap nyilatkozni, de minisztériumi forrásból az RTL Híradó úgy tudja, azért nem tiltják a csuklyát, mert alkotmányos aggályokat vet fel.

 

A rendőrök szerint a csuklyák tényleg megnehezítik a munkájukat, de azt állítják, vannak módszereik, amelyekkel be tudják azonosítani a randalírozókat   ..."

 

______________________________

 

"Szélsőjobb!"

 

Van még aki beveszi ezt a lerágott frázist?

 

Itt? Minálunk? A mi diktatúránkban szélsőjobb?

Csak amit a hatalom megenged!

 

Művi kreálmány az kérem szépen, annak konspiratív rendje szerint.

Ennélfogva a rendőr nem be tudja azonosítani, hanem be tudná, ha akarná, hiszen akiket a csuklya takar, azokat nála jobban senki sem ismeri.

Liberálbolsevik trükk, mely a süllyedő hajó végső vergődését bizonyítja, semmi más egyebet. Naná, hogy érdeke a hatalomnak eltakarni rendszeresen megjelenő megbízott provokatőrei fizimiskáját.

 

Ebben az országban a "rasszisták" zömében nem klasszikus rasszisták, csak éppen olyan emberek, akiknek elegük van azok mindennapi terrorjából, akik ha valaki netán hangot mer adni sérelmének, azonnal ráragasztják a rasszista címkét.

 

Ebben az országban az "antiszemiták" zömében nem antiszemiták, csak éppen olyan emberek, akiknek elegük van egy mind nagyobb számban országunkba szivárgó nép kiváltságaiból, és ha netán ezt szóvá is merik tenni, egyes haszonélvezői a helyzetnek azonnal rájukragasztják az antiszemita címkét.

 

Méghogy "alkotmányos aggályok"!

Az ember tényleg nem tudja már, hogy sírjon-e, vagy nevessen.

 

Miféle alkotmányos aggályokról lehet szó egy olyan orszában, ahol az emberi jogokat az állam, a regnáló politikai hatalom lábbal tiporja, az embert kifosztandó, megalázandó, bőrét lenyúzandó megsemmisítendő állatnak tekinti?

Egy olyan banánköztársaság esetében, mely hasontestvérei között hatékonysági szempontból élenjárónak tekinthető.

 

Mindez az EU szeme láttára!

Na de miféle lehet az az EU, ahova még bennünket is befogadtak?

 

Mijo Creative Commons License 2008.09.22 0 0 291

 

"Szitává lőttek hat afrikait Nápoly közelében

 

Júniusban a Casalese-klán 16 tagját ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre öt ember meggyilkolása miatt."

__________________________________

 

Lám, az olaszok nem lacafacáznak, nem okozott számukra hosszasan taglalandó talányt, hogy a 16 bandatag közül kik voltak azok ténylegesen, akik közvetlen előidézői voltak az öt áldozat halálának.

 

Mifelénk az ilyen ügyek a legtakonynyúlósabbak, az ilyenek szoktak dörzsölt ügyvédek kedvelt esetei lenni, melyeket hosszú éveken át lehet nyújtani, mielőtt kiosztják azt a pár évet, aminek nagy részét már előzetesben letöltik a bűnözők.

 

És ezeket a sztárügyvédeket visszatérő rendszerességgel szólaltatják meg médiáink, számtalan esetben - például köztévében - a mi kontónkra, lényegében folyamatosan ingyen reklámot biztosítva számukra.

 

Gyakorlatilag megmutatják a nézőknek, a hallgatóknak, kik azok a védők, akikhez érdemes fordulni annak reményében, hogy nagy eséllyel siker koronázza a képviseletet. Itt mintegy tucatnyi olyan jogászról van szó, kik vagyona az ilyen ügyeknek köszönhetően vetekszik az olyan vagyonokkal, melyeket következmények nélkül sikerül összeharácsolni egyes bűnözőknek, kiváltságos bűnöző rétegekhez tartozóknak.

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.08.29 0 0 290

 

Feltehetnők a kérdést: Miért kockáztatja Debreczeni József, hogy nevetségessé váljon?

 

Ez különös mód szembetűnő olyankor, amikor ez a köpönyegforgató nyikhaj csak azért, hogy árulóként imponáljon ballib rajongói előtt, vért izzad annak érdekében, hogy nevetségessé tegye Orbán Viktort.

 

A következőket jegyzi Orbán és Amerika című önfeledt fröcsögésében:

 

'Ahogyan például a grúz–orosz konfliktusba „beleállt”. Ahogy nem finomkodott, hanem kimondta (az Info Rádiónak): szerinte „olyasmi történt, ami a hidegháború vége óta nem fordult elő. A nyers erőpolitika birodalmi szemléletű és erejű érvényesítése, amelyet Oroszország most vállalt, az elmúlt húsz évben ismeretlen volt”. (Hogy a hidegháború nem húsz, hanem ötven éve ért véget, azon ne akadjunk fönn, hiszen Orbán nem a történelem­érettségin felelt. Ne firtassuk ezért azt sem, hogy a nyers birodalmi erőpolitika hol és hogyan nyilvánult meg – éppen 1988-ban.)'

 

Lépjünk lazán túl azon, hogy a "történelemérettségi" többségünk előtt történelem érettségiként ismert, de viszont ragadjunk már le kivsinyt ezen a fránya hidegháborún!

 

Én ugyan a Wikipédiát nem tartom autentikus forrásnak, de most talán onnan is elegendő lesz rámutatni arra, ki is valójában a nevetséges: A hidegháború sok nemzetközi feszültséggel járó korszak volt 1947 és 1991 között, amelyet a két szuperhatalom, az Amerikai Egyesült Államok és a Szovjetunió közötti folytonos rivalizálás jellemzett.

 

Úgyhogy ez a mámorban fürdő sötétség inkább kétszer is meggondolná kit és milyen ok miatt vesz a szaros nyelvére, hiszen mint ebben az esetben is, a fegyver hebrencs kézben nagyon könnyen használója ellen képes fordulni.

 

Debreczeni, Debreczeni ..., mifelénk 2008-1991 egyáltalán nem egyenlő ötvennel :((( ...

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.08.20 0 0 289

 

"Több politikust vittünk az olimpiára, mint orvost

 

Kisebb szóváltás volt még augusztus elején, az olimpiára tartó első repülőgépen a kajakos Kammerer Zoltán és a honvédelmi miniszter Szekeres Imre között. Az történt, hogy Kammerer és Kucsera útközben előre ment az első osztályra, hogy kicsit kinyújtsák a lábukat. Amikor Szekeres meglátta őket, félhangosan megjegyezte: „mit keresnek sportolók az első osztályon?”, amire Kammerer – aki a szegedi kajak-kenu világbajnokságon felhúzta maga mellé a dobogóra a Fidesz-alelnökként politizáló Schmitt Pál MOB-elnököt – így reagált: „Mit keresnek politikusok az olimpián?”

 

______________________________

 

A "mosolygó gyilkos" és bandatársai :((( ....

NO COMMENT!

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.08.15 0 0 288

 

"Az ezüstérmes Fodor Zoltánt becsapták"

 

Csapták a lónak a himbilimbijét :((( ....

Erre volt képes, és passz! Gratula neki, ahogy a többieknek is, de ha jobban belegondolunk, még ha felesleges is ezen utólag filózni, ez a 4 ezüst lelkesebb hozzállás mellett akár 3-4 arany is lehetne. (Összesített éremtáblázat 2008.08.15.)

 

Kimondom kerek-perec, ahogy én látom ezt a helyzetet: amilyen az ország, olyan a sporttársadalma!

És ez momentán siralmas.

Sajnos a nagy sportelődök sikereit képtelenek a maiak követni.

Marad a kullogás ...

 

Példa okáért, nekem szoros vadkerti barátaim kedves cimborája a Szávay lány édesapja (anno voltunk is egy társaságban), és én innen Bajáról/Bokodról is örülök gyermeke eddigi sikereinek, de az a rapszodikusság, az a szélsőségesség amit művelt úgy egyáltalán, de főként kínai ellenfelével szemben, bizony - és sajnos - nem volt elegendő ahhoz, hogy erősbítse sporttörténelmünk nimbuszát.

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.08.09 0 0 287

 

 

Bokodi út eleje Baján, a Kálvária felől kifelé haladva.Fel nem foghatom ésszel mi késztethet bárkit is olyan pimasz parkolási szokásra, mely úgy saját járművét, mint más közúton haladókat veszélyeztet, akadályoz a közlekedésben?

 

Baján a Bokodi út lilával jelzett szakaszán rendszeresen parkol úgy egy furgon az amúgy is szűk utcaszakasz padkáján, hogy harmadával-felével az úttestet foglalja el. Ezzel részint balesetveszélybe sodorja, részint indokolatlan fékezésre, mitöbb megállásra kényszeríti a nagyforgalmú úton közlekedőket.

 

Lehet, hogy direkt közlekedési tábla nem tiltja ezt a viselkedést, attól még az állandósult körülmény igencsak zavarólag hat.

 

Amennyiben rövid időn belül nem történik változás, nem érdekel, hogy ki lúdas a dologban (éppen ezért nem is érdeklődöm utána), lefotózom a helyzetet és úgy teszem itt közzé.

 

Mijo Creative Commons License 2008.06.30 0 0 286

 

Halfőzőnap hétvégéje: én azt mondtam, mi azt hittük, úgy volt, talán a kolléga elfelejtette, nem mondtuk biztosra, mégsem alakult úgy ............

 

Mit is várhatnék egy olyan panziótól, mely neve gimi, és az email-címe freemail-es :( ...

 

 

Muity Mijo Creative Commons License 2008.06.27 0 0 285

 

Bevett szokásunkhoz híven ismét feltaláltuk a spanyolviaszt :( ...

 

"Határ menti mobilveszély!"

 

Mintha legalábbis tegnap óta állna fenn ez az egyébként igencsak bosszantó körülmény.

 

Az írásban linkesítve van a Nemzeti Hírközlési Hatóság honlapja, azon belül pedig látható egy olyan térkép, mely mutatja az országhatár mentén azt a sávot, melyben a veszélyt hordozó területek találhatók.

 

Na most, ha ennek a térképnek a többi része is annyira tükrözi a valósághű helyzetet, mint az általam meglehetősen ismert szerbiai határszakasz, akkor ezek az információk éppen lótúrót sem érnek, valaki nagyon-nagyon saccra húzta meg a sáv vonalait.

 

 

Mijo Creative Commons License 2007.09.28 0 0 284

 

"Újabb közlemény - Bács-Kiskun megye MSZP frakciója kizárta Zuschlagot és Katust

 

PN Online 2007-09-27 14:11:53

 

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat MSZP frakciójának közleménye Zuschlag János ügyében.

 

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés MSZP frakciója nem vállal semmilyen közösséget Zuschlag János és Katus Ferenc gyanúsítottakkal. Felszólítottuk őket, hogy közgyűlési tagságukról és tisztségükről mondjanak le. A felszólításunknak nem tettek eleget. A jogszabályok a visszahívásukat nem teszik lehetővé, ezért a frakciónk, a mai ülésen egyhangú szavazással kizárta a soraiból Zuschlagot és Katust.

 
Dr. Balogh László
MSZP frakció vezető

 

Kecskemét, 2007. szeptember 27."

 

______________________________________________

 

No de kérem, mivégre e kapkodás?

Hát hol van a mereven elkerekedett tekintetű Lendvai naccsasszony által hangoztatott, aranyosan csengő "ártatlanság vélelme" sablonszövege?

A megyei frakció vele szemben elébe megy a dolgoknak?

És netán ártatlan fiatalembereket hurcolnak meg ilyen lélekölő módon?

Akik csalódottságukban még képesek lesznek a Fidesz sorait gyarapítani?

Vagy a megyei szoci frakció már többet tud másoknál?

Csak éppen nem mondja?

További fejhullások várhatók?

Vajon hány elvérzést hozhat a páston a vénasszonyok nyara?

Vagy a górék maradnak, csak a nyeretlen kétéveseket dobják be - kialkudott jó pénzért - áldozati báránynak?

 

Mijo Creative Commons License 2006.08.13 0 0 283

 

Egyik tévécsatornán folyt a szó a sajnálatos tűzoltó tragédiáról, mely konklúziójaként a felszólaló taglalta, miszerint milyen tecnikai hiányosságok pótlására lenne szükségük a budapesti tűzoltóknak, hogy biztonságosabban végezhessék munkájukat.

 

Meg nem fordult volna a fejemben, hogy a vidéki tűzoltók esetében nem állnak fenn ugyanezek a hiányosságok ...

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.07.24 0 0 282

 

Lazán elszállt a remény

 

"Kudarcot vallottak a bajai városvédők Budapesten. Úgy tűnik, marad az eredeti, tiltakozást kiváltó homlokzat az új főtéri épületen, a belvárosi cuki helyén."

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.07.20 0 0 281

 

És ez - közállapotainknak köszönhetően - még fokozódni is fog ...

 

Szerencsétlen embernek véletlenül éppen nem volt badigard a közelében, mint szokás társadalmunk magasabb régióiban.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.07.13 0 0 280

 

Egy banánköztársaság, és annak ismérvei.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.07.11 0 0 279

 

HOL A PÉNZ?

 

 

Lám, ísmét bebizonyosodott: MAGYARORSZÁGON LOPNI NEM BŰN!

 

Gyorsan tegyük hozzá, ha lopunk is, minél többet lopjunk, hogy maradjon belőle lopásunk minél bársonyosabb kezelésére is.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.07.06 0 0 278

 

Funkcionális analfabétizmus fenyeget Magyarországon

 

Ugye arról az apróságról nem kívánunk megfeledkezni, hogy nemzetünk szellemi korcsosulása (elkorcsosítása) egy jól megkomponált koreográfia szerves velejárója hosszú évek óta!?

 

Lásd újabb pár lapátnyival mindehhez, a most bontakozó oktatási reformok várható következményei: a gazdagság és "okosság" együttjárói, valamint a szegénység eredményezte "butaság" jelenléte csudálatos társadalmunkban.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.04.23 0 0 277

 

Most, ha én is pszichopata lennék, követve e kategória módszereit én is hamahama menteném alábbi hozzászólásom minden egyes betűjét, mert sosem tudhatni, merre ólálkodik egy-egy címkéző hiéna, de nekem valahogy nincs gusztusom ehhez, részemről elég annak tudata, hogy még csak golyót sem pazarolnék erre az undorító állatfajtára, hiszen annyi más módja is van ezek lokalizálására.

 

 

Előzmény: Mijo (276)
Mijo Creative Commons License 2006.04.23 0 0 276

 

Hát ez az: György Péter pert nyert Fábry ellen

 

És ilyenkor alaposabb górcső alá kell (kéne) vonni azt is, hogy ki is az valójában, miféle az, aki közbenső pert nyer a sértettel szemben.

 

Vicc!

 

Igen, a vicceknek mindig is votak tematikai kategóriái, voltak cigány viccek, voltak zsidó viccek, voltak buzi viccek (persze, hogy ezzel a lakónikussággal, hiszen milyen viccesen is hatna így: homoszexuális, vagy saját neműeket szeretőkkel kapcsolatos viccek), voltak orvos viccek, Móricka és Jean viccek, és így tovább.

Kénytelen vagyok a múltidőt használni, lévén áldemokráciánknak eljutottunk közel sem vicces olyan "finomságú" csúcsáig, hogy egyes kategóriákkal viccelni alapot teremt arra, hogy némelyek kígyót-békát kiáltsanak a viccelőre, azaz elmarasztaló címkét, billogot ragasszanak rá. Ez egy igen gyakori igyekezet, és akadnak esetek, amikor ezt siker is koronázza, íme, Fábry Sándor ellen indított per részeredménye.

 

Milyen érdekes is lett volna nem is oly régen, ha mondjuk Kabos László esetében, aki köztudottan aranyos kis zsidó emberke volt, egy-egy tőle elcsattanó cigány, netán éppen zsidó vicc esetében rásütötték volna, hogy rasszista, hogy antiszemita.

Továbbá itt van példának manapság egy Heti-hetes - tagjaiban időnként változó - team, kik nem egy alkalommal laza könnyeddséggel engedik meg maguknak célzottan divatos szóhasználattal többek között a "zsidózást", a "cigányozást", és "érdekes" módon, valahogy senki nem akaszt emiatt rájuk semmilyen címkét, legfeljebb viselkedésüket minősítik undorítóként, szánalmas ripacskodásként, nagy rakás szarként, úgy együtt és cakk-pakk, de személy szerint nem sütnek a homlokukra szégyenfoltot.

Na ennek, vajon mi lehet az oka?

 

Okkal kéne elkanyarodnom itt egyes pártok általi más pártok képviselővel kapcsolatos címkézésekre is, de ezt most éppen nem teszem (én nem tehetem), mert azonnal akadnak gajbékolók, kik rámvernék a vasat, miszerint kampánycsend sértő vagyok.

Én nem tehetem, mert az Index fórumain a fegyelem sarkosabb, mint államunkban, ahol bárki követi ezt el egy "bizonyos körből", még ha helytállósága megerősítést is nyer, annak nincsenek következményei, ellentétben itt, ahol csak szintén egy "bizonyos körbőli" címkéztető kell ahhoz, hogy a gyanútlan körön kívülit más "körönbévüliek" elmeszeljék. Csak hogy tuggya a fránya paraszt, hun is van az ű helye!

 

Kisiskolás koromból jut eszembe, hogy amikor füzeteinket meg kellett címkézni, a tantónéni mindig felhívta a figyelmünket arra, hogy a címke ragasztós oldalát ne a nyelvünkkel nedvesítsük be, hanem egy vizes szivaccsal tegyük ezt, mert a ragasztó anyaga olyan enyvből áll, amit elhullott állatok feldolgozásával készítenek, és attól akár valamilyen betegséget is kaphatunk. Tény, ha mégis dacoltunk a pedagógiai intéssel, és mégis nyaltunk, mint böce a sót, ha meg nem is betegedtünk, bizony hányingerrel gyakran küszködtünk.

Na ez ma sincs másként, már címkéket osztóink is tömény hányingert keltenek széles e hazánk jelentős hányadában.

És a dögvésztől (amilyen a közegészségügyi fegyelem), bizony ma is okunk van tartani!

 

Mijo

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.03.10 0 0 275

 

"Összeesküvést sejtenek a Fidesz hibasorozata mögött"

 

Khm, nem lenne meglepő, ha mondjuk egy Deutsch éppen nem tudna kibújni a bőréből.

Antropológia ide, antropológia oda, vizuális élményszerűségében az valószínűsíthető, hogy a kikopott egyenfejű hátravasalt hajúak és a plömplömszájúak helyett üdítőbb látvány a szép arcú és mosolygós fideszes "ifjak" jelenléte.

Ugyanakkor meg egyre inkább hallok olyan felhangokat, hogy bizony ennek a birkaországnak a jelentős hányada megérdemelné még azt, hogy további négy éven át a az eddigi kommun(szocial)ista brancs uralkodjék, hadd bizonyítsanak már végre, saját felhalmozott trágyadombjukból vajon hogyan képesek kikecmeregni, ha már amúgy is az a sláger, hogy még nem volt nyolc év folyamatosság sem bal-, sem jobboldalról, már ha egyáltalán él egy ilyen szándék egy klasszikus banánköztársaság esetében, amit én amgam részéről igencsak kétlek.

 

Na de hát, nem Magyarország lennénk, ha ebben az időszakban ne tolakodna a vályú köré bódog és bódogtalan, tehetik, hiszen pénzt adunk nekik erre, nem is keveset. Egyszer szeretném egy választási időszak összes kapálódzója költségét együtt látni, azt egyes állampolgárokra bontva kivetíteni. Lehet, hogy dobnánk egy hátast csecsemőtől aggastyánig bezárólag :(...

 

Felbukkannak ilyenkor a szokott arcokon kívül Pusztai Erzsébetek, Kupa Mihályok, Csurkák, Thürmerek és Torgyánok, meg a fene sem tudja hányféle polipnyúlvány hányféle ideológiai eszmeiség képviseltetésében.

Csakhogy az a nagy baj, hogy ezt a valójában hassú halálra ítélt birkajámbor népet senki sem akarja képviselni (és húzzon a nyálas történész is a "teccettek volna forradalmat csináni" dumájával), kizárólag ilyen-olyan ideológiai frázisok azok, melyek képviseltetve vannak.

Olyan frázisok, melyek fő célja a zseb! Saját zseb! No meg valamelyest a segítőké.

Egy leputtyant országban törvényszerű, hogy szinte kivétel nélkül megélhetési szempontok miatt válnak emberek politikussá (párosulva némi exhibicionizmussal).

Aki meg eleve gazdagként vált politikussá, azt meg a zsigereiből fakadó hatalombitorlás az, ami ilyen gennyes pályára vezeti.

Mert ugye nem mindegy itthoni milliárdossá válni, és fizetni azt a piszok luxusadót (lám luxusvilla=sajngahajaink="társasház"), vagy pedig pl. Soros Gyuri bácsi nyomdokaiban nyomulni és koccintani vele és köreivel egy-egy fogadáson.

 

Egy halál előtt állóra ímmel-ámmal a papság szokott csak figyelmet szentelni, azaz feloldozást adó áldást osztva állott szentőtvizet spriccelni, de ezek is inkább csak ott, ahol akad, aki mindezért csúsztat valamicskét a reverenda alá.

Na!

Választásra fel!

Klotyón meg le!

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.03.09 0 0 274

 

Ha most módomban állna rákérdezni az arra illetékestől, vélhetően azt a választ kapnám, hogy egy egyszerű dizájnváltás történt.

 

Az MTV Nap-kelte műsoráról an szó, melyben részint megváltoztatták a díszletet, másrészt pedig Kereszttűz három újságírója által ostromolt soros közéleti  célszemélye mellől, pár napja mellőzik azt az eddig látható csillagsort, ami a nézettség fokmérőjeként funkcionált.

 

Hogy ez a választások kellős közepette történik így, aligha lehet véletlen.

 

Az eddigi tapasztalatom szerint, inkább a jobboldali személyiségek neve mellett gyarapodott föl a csillagok száma, nevesebbek esetén 10-11 darab is megjelent, míg a balos oldal általában jóval alacsonyabb népszerűségben részesült.

 

Nézzünk például egy Lendvai féle kotkodácsolást, ami legfeljebb, ha 5-6 csillagos nézettséget lenne képes hozni, amihez ebben a konkrét esetben negatívumként társul egy Ferenczi Krisztina nevű "tünemény" is (mindketten a női nem iránt rajongók kiábrándítói), amit/akit legfeljebb lejárt szavatosságú savanyúságok végkiárusi reklámfigurájaként tudnék elképzelni.

 

Hát hiányzik a veresivadékoknak az, hogy rovásukra holmi csillagok befolyásolják a választópolgárokat? A nagy francokat! Akkor már inkább ne látszódjék semmi sem. Így egyformán "népszerűnek" tűnhet minden megszólaltatott, akár még tán a "mosolygós gyilkos" is, ki őskommunista módszerekkel osztogatta nőnap alkalmából a piros szegfűket, fővárosunk olvadozó asszonyainak.

 

Jól mondta a minap az egyik cimborám, aszongya, nézd meg ezeknek a pofájukat, olyan egyenruhaszerűen egyformán undormányosak, egyszerűen nincs is emberi formájuk, aki jobbérzésűként rájuk néz, az egyből látja, hogy ezektől sok jót ne reméljünk félékkel áll szemben.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.03.05 0 0 273

 

A taxistársadalom csordaszellemű túlkapásai nem újkeletűek Magyarországon, de hogy falkában kevés híján agyonverjenek valakit (egy utast), és hogy a fő tettes ezt követően még szabadlábon is maradhasson, az már egy totálisan anarchikus romlott világ önmagát felülmúló jelensége.

Olyan jelenségek egyike, ami tovább fogja növelni nemzetközi porondon, egy velejéig romlott országgal kapcsolatban kialakult negatívumok sokaságát.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.02.27 0 0 272

 

Egy bajai fiatalember honlapján figyeltem fel híres repülősünk nevére.

Gyanúsnak tűnt a név írásmódja, de ebben bezavart közelmúltban elhunyt színművészünk neve is.

 

Mondom: nosza a google!

 

Vajon mi jött ki Besenyei Péter névre keresve: 38400 találat.

 

Vajon mi jött ki Bessenyei Péter névre keresve: 186000 találat.

 

Vajon mit mutat világhírességünk honlapja?

 

Hát igen, kérem szépen, ezek vagyunk mi!

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.02.15 0 0 271
Mijo Creative Commons License 2006.02.15 0 0 270

 

"Kommunista hazugságok, rágalmak

 

2002.07.19.
--------------
Orbán Viktor első fokon pert nyert és a bíróság helyreigazításra kötelezte a Magyar Hírlapot, a Vasárnapi Blikket és a TV2 "Tények" műsorát, mert hazugságokat tettek közzé a volt miniszterelnök vagyonnyilatkozatával kapcsolatban.

Az Ezüsthajó Kft pert nyert Tóth András MSZP képviselővel szemben, aki megalapozatlanul 150 millió forint költségvetési pénz jogtalan eltulajdonításával vádolta a Kft-t.
 

2002.08.27.
--------------
Kósa Lajos debreceni fideszes polgármester a Blikk elleni, annak hazugságai miatt indított perét megnyerte, a helyreigazítást közölte is a bulvárlap. A kereskedelmi tévék szégyenlősen hallgattak.

Kovács Lászlót a Fidesz még a választások előtt rágalmazásért beperelte. Rágalmazó kijelentéseit K.L. mint az MSZP elnöke tette. Ezért a bírósági tárgyalásra szóló idézést a Köztársaság térre küldte a bíróság. K.L. védője közölte, hogy nem veszik át a papírokat, mert Laci bácsi nem a Köztársaság téren lakik! Ilyen szánalmas meneküléssel próbál Magyarország külügyminisztere a bírósági ítélet elől elbújni! Ilyen emberre tetszettek szavazni! Ez szégyen, az egész ország számára! (K.L. a pert el is vesztette.)
 

2002.08.31.
--------------
A Fidesz pert nyert a Sláger rádió ellen, amiért július 14-i adásában valótlan állításokat közölt, Fidesz-cégeknek tüntetve fel olyan Kft-ket, amelyeknek nem a Fidesz a tulajdonosa. Miért hazudik egy kereskedelmi rádió?
 

2002.09.05.
--------------
Az Állami Számvevőszék jelentése a 2001 évi költségvetés végrehajtásának ellenőrzéséről megállapítja, hogy törvényesen bántak a közpénzekkel. Akkor mi az a nagy műbalhé már megint, amit az MSZP művel, ahelyett, hogy dolgozna és építene?
 

2002.09.10.
--------------
Az ORTT panaszbizottsága elítélte Meruk József (MSZP) újságírót (aki Pokorni János ügynök-múltját nyilvánosságra hozta), mert a július 4-i tüntetés résztvevőit nyilasoknak, Szálasi követőinek nevezte. Ki a kirekesztő, a gyűlölködő, a rágalmazó? Még csak nem is sejtjük?
 

2002.09.27.
--------------
Szanyi Tibor MSZP-s államtitkár pert vesztett Balogh Gyula fideszes képviselővel szemben. Szanyi ugyanis megrágalmazta képviselőtársát, amikor valótlanul azt állította, hogy Balogh Gyula 500 millió forintot kapott a Földművelésügyi minisztériumtól, üzeme számára. A kérdés csak az, hogy Szanyi Tibor lemond-e ezek után államtitkári beosztásáról, és az MSZP kizárja-e erkölcstelen, hazug tagját a pártból?

Jogerősen helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Bíróság a TV2 műsorát Orbán Viktor és felesége vagyoni helyzetével kapcsolatos hamis adatok közlése miatt. "Hamis adatok". Hm! Szép, finom megfogalmazása a hazudozásnak, a rágalmazásnak, ártatlan emberek befeketítésének. Hazudtak és kész. És ezzel el van intézve?
 

2002.09.28.
--------------
Az Országos Rádió és Televízió Testület elmarasztalta a TV2 és az RTL Klub április 17-i Fidesz nagygyűlésről szóló műsorát, mert az mesterségesen, a valóságot eltorzítva, szélsőjobboldali fordulat veszélyét sugallta.
 

2002.10.12.
--------------
Kende Pétert (a "Viktor" című könyv szerzőjét) a bíróság helyreigazításra kötelezte, mert dr. Papp Lajos sebészprofesszor jó hírnév, becsület és emberi méltóság védelméhez fűződő jogait megsértette. Magyarul rágalmazott, hazudott, és alaptalanul belegázolt egy ártatlan ember becsületébe. Nem először! Derék ember, "író", az MSZP és az SZDSZ kedvence, kongresszusi díszvendég a szocialistáknál.
 

2002.10.28.
--------------
Eörsi Mátyás SZDSZ-es képviselő 2001-ben azt állította, hogy az állami tulajdonú Defend Kft-nek 500 millió forintos köztartozása van. Ez nem volt igaz, ezért a bíróság nem jogerősen Eörsi Mátyást helyreigazításra és 800 ezer forint kártérítésre ítélte. A másodfokú tárgyaláson a Defend Kft most visszavonta keresetét! Milyen érdekes! Az alperest Bárándy Péter képviselte, majd miniszterré előlépése után a Bárándy és Társa ügyvédi iroda egyik munkatársa, a felperest pedig a miniszter apja, Bárándy György.

(Igazán csak zárójelben: Bárándy Péter fia teljesen véletlenül az MSZP jogtanácsosa)

Szóval a lényeg, hogy Eörsi Mátyás, a Magyar Narancs és a Magyar Hírlap állami segédlettel, a "független igazságszolgáltatás" támogatásával büntetlenül hazudhat és rágalmazhat.

Mint ismeretes, az MSZP négy éven keresztül avval vádolta a Fideszt, hogy az APEH elnöke (akkoriban Simicska Lajos) megnézte a számítógépén, hogy ki mennyi adót fizet, és meghamisította az adatokat. Az új elnök júniusban azonnal vizsgálatot indított. A vizsgálat eredménye: a gyanút semmi nem támasztotta alá. Az adóhatóság új elnöke pedig korábbi kijelentéseivel ellentétben látványos hátra arcot produkált! De a Heti Hetes ezt sem tartja olyan mértékű "hülyeségnek", hogy foglalkozni kellene ezzel. Az pedig, hogy a kormányzat, a sajtó és a politikusok összekeverik a véleménynyilvánítás szabadságát a rágalmazás szabadságával, kit zavar? Na és?

Tóth András szocialista képviselő olyan nyilatkozatokat tett a Bánk Bán operafilm készítésével kapcsolatban (közpénzek "lenyúlása", pazarlás, stb.), ami durván sértette az Ezüsthajó Kft jó hírnevét. A bíróság fizetett hirdetésben helyreigazításra kötelezte az MSZP hazug rágalmazó parlamenti képviselőjét a Népszabadságban, a Magyar Hírlapban és a TV2-ben. Figyeljük ugye? Mindig ugyan azok a rágalmazók, és mindig a Fidesz kárára hazudnak!

A Fidesz pert nyert a Magyar Hírlap ellen "A Happy End Kft is pénzelte a Fidesz kampányát" című cikke miatt. A bíróság az újságot valótlan állításai miatt helyreigazításra kötelezte, mivel a cikkben közöltekből egy szó sem volt igaz! Milyen az erkölcsi érzéke és ítélőképessége annak, aki ezek után kezébe vesz egy Magyar Hírlapot? Emberek! Miért tetszik nektek a hazugság? Jó érzés naponta úgy letenni ezt az újságot, hogy már megint jól becsaptak, vagy átvertek?


2002.10.30.
--------------
Keller Lászlót, az MSZP "öklét", szocialista országgyűlési képviselőt, államtitkárt, sajtó helyreigazításra és egymillió forint erkölcsi kár megfizetésére kötelezte a bíróság nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt! Keller egy ügyvédi irodát rágalmazott egy állami intézet adóellenőrzésével kapcsolatban. ("közpénzek lenyúlása"!) Ismét MSZP-s rágalmazás a polgári kormánnyal szemben!

Balogh Gyula Szabolcs megyei fideszes képviselő már több rágalmazási pert nyert meg a Népszabadság és a "168 óra" ellen, legutóbb pedig Szanyi Tibor MSZP-s államtitkárral szemben. A rágalmazók azzal vádolták, hogy jogtalanul 2,2 milliárd forint támogatást kaptak egyes mezőgazdasági üzemek az Orbán kormánytól. Az igazság viszont: nem 2,2 hanem 16 milliárdot, nem Balogh Gyula üzemei, hanem 52 élelmiszer-feldolgozó vállalat szerte az országban, és nem ajándékpénzt, hanem visszafizetendő hitelt kapott. A többi stimmel! Az ugyanis, hogy Szanyi, a Népszabadság és a 168 óra hazudik, rágalmaz és bármi áron le akarja járatni az Orbán kormányt.


2002.11.06.
--------------
4 évi legendagyártás után kiderült egy hét és fél millió forintos vizsgálat eredményeként, hogy az Orbán kormány idején, Simicska Lajos elnöksége alatt nem történt semmilyen disznóság az APEH-nél. Csak az nem világos, hogy ilyenkor a rágalmazók hada, a hazudozó politikusok és újságírók miért nem szégyellik magukat. Keller Lászlónak most kártérítési pert kellene kezdeményeznie és a rágalmazókkal megfizettetni a vizsgálat költségeit. Na, mi lesz MSZP?

Az M3-as és M30-as építése kapcsán tett feljelentésre a Borsod Megyei Főügyészség bűncselekmény alapos gyanú hiányában kétszer is megtagadta a nyomozást, majd a Legfőbb Ügyészség is hasonlóan ítélte meg a helyzetet. Most bűncselekmény hiányában újra megtagadták a nyomozást egy Keller László által kezdeményezett ügyben. Eközben a Proware Kft már legalább 160 millió forint, vezetője pedig napi 180 ezer forint közpénzt kasszírozott, hogy bizonyítsa: az előző kormány idején visszaéltek a közpénzekkel. Eredmény mégsincs. Ezzel szemben lezárult egy rágalmazási per. Ezt Keller üvegszemügyi államtitkárral szemben indították. Elvesztette. Nem furcsa, hogy a baloldali sajtó most mennyire hallgat?
 

2002.11.12.
--------------
A Fidesz első fokon pert nyert Kovács Lászlóval szemben. K.L. ugyanis azt állította a Fideszről a választások két fordulója között, hogy galád módon MSZP-s plakátokat készíttetett külföldön azért, hogy kampánycsend idején azokat szétszórva az MSZP rossz hírét keltse! Mint kiderült, a hír nem volt igaz. Pontosabban szólva rágalom volt. Mint annyi más hír, ami a baloldalról indult. Úgy látszik, mindenki magából indul ki.
 
2002.11.26.
--------------
A Pesti Központi Kerületi Bírósága elmarasztalta és helyreigazításra kötelezte a Népszabadság című MSZP-s napilapot, mert valótlanságokat állított Balogh Gyula fideszes képviselőről. Ismét egy baloldali hazudozás és rágalmazás.


2002.11.27.
--------------
A Magyar Nemzet jogerősen pert nyert Szili Katalin MSZP politikussal szemben. Az újság ugyanis megírta, hogy Szili férje, Molnár Miklós 28 millió forint kölcsönt kapott a Postabanktól 1994-ben. A hitelt azonban nem törlesztette, ezért az érdekeltségébe tartozó céget fizetésképtelenség miatt felszámolták. Ennyi. Ja meg az, hogy Szili Katalinnak ez a híradás nagyon nem tetszett. Látjuk, hogy milyen aljas, gyűlölködő, hazug bajkeverő ez a Magyar Nemzet?


2002.11.29.
--------------
Keller László megint nem talált! Csak lő, lő, mint a megszállott! Az ügyészség nem talált bűncselekményt a Keller László által közpénzek bűnösnek vélt felhasználása miatt a Dach Kft. ellen tett feljelentésében. Nem baj! Aki keres, az előbb utóbb majd csak talál is! A költségeket meg fizeti minden adófizető. Az MSZP-re szavazó is!

A Fővárosi Bíróság jogerős ítéletével elutasította baloldali újságírók személyiségi jogainak megsértése címén Kondor Katalin rádióelnök ellen indított keresetet. A "sértettek": Bolgár György, Dénes Júlia, Göczey Zsuzsanna, Pásztor Magdolna, Ráday Eszter.
 

2002.12.06.
--------------
A 168 óra újságírója Nagy József pert vesztett Balogh Gyula Fidesz képviselő sérelmére elkövetett nagy nyilvánosság előtti rágalmazás vétsége miatt.


2002. 12. 18.
--------------
A bíróság Keller László MSZP-s államtitkárt 200 ezer forint nem vagyoni kár megfizetésére kötelezte, mert valótlan állításával (magyarul rágalmazással) megsértette Hajdú Demeter Dénes (Demeter Ervin fideszes országgyűlési képviselő édesapja) személyiségi jogait.

A bíróság Keller László MSZP-s államtitkárt 700 ezer forintos nem vagyoni kár megfizetésére kötelezte, Demeter Ervin korábbi Fideszes miniszter tevékenységét érintő kijelentései miatt. A bíróság egy sajtóperben a Keller László MSZP-s képviselő parlamenti felszólalását közreadó Magyar Hírlapot helyreigazításra kötelezte.


2003.01.23.
--------------
Tóth András szocialista államtitkár rágalmazási pert vesztett. A bíróság jogerősen kötelezte, hogy saját költségén a Magyar Hírlapban, a Népszabadságban, a TV2 Tények, Jó reggelt Magyarország és Jó estét Magyarország műsoraiban az alábbi szöveget kell közzé tennie: "Azzal, hogy megalapozatlanul azt állítottam, hogy az Ezüsthajó Kft produkciójában készült Bánk Bán című filmnek azért van két eltérő költségvetése, hogy ebből a költségvetésből hozzávetőlegesen 150 millió forintot kivegyenek, megsértettem az Ezüsthajó Kft jó hírnevét. Ezért a történtek miatt ezúton sajnálatomat fejezem ki." Megint egy MSZP-s rágalom a jobboldal lejáratására. Úgy látszik a baloldalon mindenki magából indul ki. És Tóth úr államtitkár. Pártja nem határolódik el, miniszterelnöke bízik benne, a sajtó pedig sunyi módon lapít!

Koltai Tamás Fidesz képviselő jogerősen megnyert egy pert, amit az ellene történt rágalmazás kapcsán indított a Pécsi Városi Bíróság. Az ítélet kötelezi az Új Dunántúli Naplót az alábbiak közlésére: "Nem felel meg a valóságnak dr. Kékes Ferenc, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökének azon nyilatkozata, mely szerint Koltai Tamás a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke szüntette meg a tanács elnöki tiszte rotációs rendszerben történő betöltésének gyakorlatát. Nem felel meg a valóságnak dr. Gyenesei István, a Somogy Megyei Közgyűlés elnökének nyilatkozata, amely szerint Koltai két évvel ezelőtt puccsal szerezte meg az elnöki posztot." Hol a tisztesség mostanában? Nem a sajtóban, és nem a baloldalon!


2003.02.03.
--------------
Bartha László, a volt szegedi fideszes polgármester pert nyert a Blikk szerkesztőségével szemben. A lap 2002. november 25-én "valótlanul állította", hogy csalás miatt börtön fenyegetné Bartha Lászlót (magyarul rágalmazott a Blikk). Az sem felel meg a valóságnak, hogy jogtalanul felvett volna nyelvpótlékot és folytatólagosan, üzletszerűen csalást követett volna el. Ismét egy tisztességtelen akció, jobboldali politikus ellen. MSZP-szavazók, ki is a rágalmazó, árokásó, gyűlölködő? Ja persze, hát az a mocskos Fidesz, mert ki meri ejteni a száján, hogy a baloldali sajtó hazudik és rágalmaz!


2003.02.04.
--------------
A Legfelsőbb Bíróság a Cigány Önkormányzati választásokkal kapcsolatban megállapította, hogy a Népszabadságban megjelentek nem felelnek meg a hiteles tájékoztatásra vonatkozó követelményeknek. Ennyit a "legkedveltebb napilapról". De hogy mitől kedvelt? Vajon miért szeretik sokan, ha becsapják?


2003.02.06.
--------------
Az ORTT elítélte a Nap-kelte december 31-i adását, amelyben a nézőket megtévesztve a korábban rögzített Medgyessy interjút úgy mutatta be, mintha az élő adás lett volna. Ez persze a baloldali hazugsággyárakban és a nézőket hülyítő, félrevezető megtévesztő akciókban nem bűn, hanem érdem.


2003.02.26.
--------------
Jánosi György sportminiszter pert vesztett Bodor Andrással és Szabó Lászlóval, a Deutsch Tamás vezette ISM volt államtitkáraival szemben. Jánosi ugyanis nyilvánosan avval rágalmazta meg a két kormányváltás után leváltott államtitkárt, hogy kétheti, 30 ezer kilométernek megfelelő benzinköltséget számoltattak el a minisztériummal, saját zsebre. Ismét egy MSZP-s rágalmazás, vétlen Fideszes politikusokkal szemben.

Pénzt és időt nem kímélve vizsgálta át a rendőrség az APEH volt Bűnügyi Igazgatóságát. (Mottó: "Az a mocskos, tolvaj Fidesz!") Az ORFK közleménye szerint 317 rendőrségi dolgozó összesen 10577 órai munkát végzett a vizsgálat során! A vizsgálat megállapítása: "A Bűnügyi Igazgatóság a hatályos jogszabályok szellemében járt el, feladatát szakszerűen végezte." Remélhetőleg az következik, hogy a rágalmazók (Keller úr, Kovács úr és a többiek) sürgősen lemondanak, és a vizsgálat költségeit megfizetik! Ez így lenne korrekt kedves MSZP!

"Nem lesz boszorkányüldözés", mondta Medgyessy! És ezek után képesek voltak egy rágalom kapcsán 317 embert 10577 órán át kergetni a semmi után. Ez már nem gonoszság, hanem elmebaj!


2003.03.08.
--------------
Juszt László pert indított a Magyar Nemzet ellen. Az újság ugyanis "megsértette" Juszt személyiségi jogait. Kritizálni merészelte, hogy Juszt Rogán Antal fideszes képviselőnek azt az ártatlan, barátságos kérdést tette föl: "hogy mer szemtelen arccal hazudni?" MSZP-s agymenés! A támadó félti a személyiségi jogait! Juszt egyébként a pert jogerősen elvesztette.


2003.03.19.
--------------
A Budai Központ Kerületi Bíróság ítélete szerint Juszt László megsértette a Fidesz alelnökének, Kövér Lászlónak jó hírnevéhez, becsülethez és emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogait. Az ítélet szerint Juszt köteles a Népszavában nyilatkozatot közzétenni, amelyben elismeri a fentieket, és emiatt elnézést kér. Persze ennek is a Fidesz az oka, miért kényszeríti ezt az ártatlan, szerencsétlen, tisztességtudó J. Lacikát arra, hogy rágalmazzon?!


2003.03.20.
--------------
A Főügyészség befejezte a Szövetség a Nemzetért Alapítvány működésének vizsgálatát, és semmilyen törvénysértést nem állapított meg. Ezért Keller László MSZP-s államtitkárt, aki a vizsgálatot kezdeményezte, lemondásra szólították fel. Persze a vizsgálat költségeit az adófizetők pénzéből fedezik. És természetesen Keller úr nem kér az alapítványtól annak megrágalmazása miatt elnézést. És természetesen az MSZP szerint ez így teljesen rendben van. Na igen, mert ennek is a Fidesz az oka, mert puszta rosszindulatból csak azért nem csalt itt sem, hogy ne lehessen Kellernek igaza!


2003.03.27.
--------------
Az Állami Számvevőszék megállapította, hogy az előző kormányzati ciklusban történt Postabank-konszolidáció szükséges mértékű volt, és helyreállította a pénzintézet normális működését. Az ÁSZ nem veti fel bűncselekmény gyanúját. Ismét romba dőlt egy MSZP-s rágalom és hazugság.

Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos törvénytelennek minősítette az APEH adatmásolási akcióját. Az ORFK ennek ellenére, figyelmen kívül hagyva a Fidesz feljelentését, nem rendel el nyomozást az ügyben. Szép népi demokratikus módon, ha a Fideszről van szó nyomoznak, vádolnak, támadnak, felháborodnak, ha igaz, ha nem. De ha az MSZP-ről, akkor elegáns nagyvonalúsággal eltekintenek a vizsgálattól!

Jogerősen pert nyert a Fidesz Kovács Lászlóval szemben. Az MSZP elnök-külügyminiszter ugyanis a 2002-es országgyűlési választások alkalmával egyik nyilatkozatában megrágalmazta a Fideszt. A Fidesz bocsánatkérést vár (joggal), Kovács ellenben nem kér elnézést. Laci bácsinak szabad rágalmazni, mellébeszélni, igaztalanul befeketíteni másokat, rá nem vonatkozik törvény és erkölcs!


2003.04.02.
--------------
A kormányváltás után a Magyar Fejlesztési Bank új vezetőségének feljelentése alapján a rendőrség 2002. júliusban nyomozást rendelt el "különleges személyi adattal visszaélés és más bűncselekmények" ügyében, a részben állami tulajdonú Defend Kft-vel szemben. Az ORFK most beszüntette a nyomozást, mivel "nem történt bűncselekmény". Egy újabb Fidesz-kormányzat elleni MSZP-s rágalom omlott össze. Ismét kiderült, hogy nem a Fidesz volt a "csúnya". Na, ki akkor az árokásó?


2003.04.08.
--------------
Ismét pert vesztett Juszt László baloldali újságíró. A bíróság azért marasztalta el az igazmondás bajnokát, Medgyessy Péter társát az Aranyfürt Vadászati Rt-ben, mert a Népszava október 28-i számában valótlan állításaival, rosszindulatú, a tényekkel ellentétes rágalmazásaival súlyosan megsértette Orbán Viktor jó hírnevéhez, becsülethez, és emberi méltóságához fűződő személyiségi jogait. Megint "tisztességes baloldali árokbetemetőről" derült ki, hogy valami nem stimmel. Persze ez a látszat. Az igazság viszont az, hogy a Fidesz az oka mindennek. Orbán Viktor képes arra, hogy semmi disznóságot ne csináljon, csak azért, hogy fondorlatos módon csőbe húzza a szegény ártatlan baloldali jámborokat!


2003.04.18.
--------------
Az ORTT elmarasztalta a Magyar Televíziót, mivel március 27-én egyetlen hírműsorában sem számolt be arról a jogerős bírósági döntésről, amely elítélte Kovács László MSZP-elnököt a Fidesz jó hírnevének megsértése miatt. Hogy is van az a kiegyensúlyozott, sokoldalú, tárgyilagos, pártatlan tájékoztatás? Már megint "bagoly mondta a Fidesznek".


2003.05.22.
--------------
Sajtóhelyreigazításra és erkölcsi kár címén egymillió forint megfizetésére kötelezte jogerősen Keller László szocialista országgyűlési képviselőt a Pest Megyei Bíróság. A taláros testület csütörtökön helybenhagyta a Budaörsi Városi Bíróság tavaly október 29-én született ítéletét, amely ellen Keller László akkor fellebbezett.

Az ügyvédi iroda nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt perelte be a szocialista politikust. Keller úrnak elég sokba kerül a rágalmazás. Vajon ki fizeti ezt meg?


2003.05.30.
--------------
Jogerősen százezer forint kártérítés megfizetésére kötelezte a Pest Megyei Bíróság Keller László MSZP-s államtitkárt, rágalmazás miatt. Megint! És senki nem szégyelli magát ott a baloldalon.


2003.06.03.
--------------
A Fővárosi Bíróság másodfokon is jogsértőnek ítélte Szász István újságíró Népszavában megjelent cikkét, amelyben a Magyar Rádióról azt írta, hogy "a magyarországi zsidó közösséget naponta támadások érik a közszolgálat rádióban." Vagyis a hír nem volt igaz, Megint egy baloldali hazugság és rágalom. A magyar újság cikkéből aztán majd idéz a külföldi sajtó, hogy "nem mi mondjuk, ők maguk írják: Magyarországon az állami rádióban antiszemitizmus van, mit meg nem enged ez a gaz Orbán kormány!" Így lehet kavarni a fekáliát, a baloldalon.

Az egy éve tartó rendőrségi nyomozás, valamint a már lezárult teljeskörű APEH-vizsgálat a mai napig nem tudta bizonyítani azokat a vádakat, amelyeket a Millenáris Kht. leváltott igazgatója, Berkecz Mária ellen felhoztak. Miközben a vétlen gyanúsítottat meghurcolták, számláit a mai napig zárolták, sem ő, sem férje nem kap munkát. Működik a hálózati rendőrség. Megfélemlítés, zaklatás, rágalmazás, anyagi tönkretétel,  csupa régi jó bevált MSZMP-s módszer.

Ismét pert vesztett egy szocialista politikus! Most Juhász Ferenc minisztert marasztalta el a bíróság, mivel megsértette Orbán Viktor becsületét. Egyszerűbben: rágalmazott. Ezzel már hétre emelkedett azon MSZP-s frontemberek száma, akiket valótlan állítások (hazudozás, rágalmazás) miatt a bíróságok elítéltek!

A jogerősen elítélt MSZP-s frontemberek: Lendvai Ildikó megsértette a jóhiszemű joggyakorlás elvét. (becsapta az embereket, hazudott.) Jánosi György megrágalmazta, hazugsággal megvádolta államtitkárait. Tóth András titkosszolgálat államtitkár rágalmazott, hazudott. Keller László államtitkár többszörösen kapott pénzbüntetést hazugság, rágalmazás miatt. Kovács László külügyminiszter rágalmazás miatt lett elítélve, Katona Béla MSZP frakcióvezető helyettes pedig márciusban veszített pert a Fidesszel szemben. Az MSZP szavazóknak meg csak gratulálni lehet. A világon nincs még egy olyan ország, ahol ennyi elítélt lenne a hatalom gyakorlói között! Kinek és miért jó ez?
 

2003.07.03.
--------------
Keller László feljelentette Baranyay Lászlót az MFB volt vezérigazgatóját. A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy a "feltárt adatok alapján kizárt a hűtlen kezelés bűntettének elkövetése."

Az Orbán kormány idején privatizált 12 agrárcéggel kapcsolatos KEHI-feljelentés ügyében a Fővárosi Főügyészség megszüntette a nyomozást, ugyanis megállapították, hogy nem történt semmilyen törvénysértés.

Keller László feljelentette a Szövetség a Nemzetért Alapítványt. A Fővárosi Főügyészség vizsgálata megállapította, hogy az alapítvány működése mindenben törvényes volt és nem talált alapot az ügyészi intézkedés megtételére.

Keller László hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a Magyar Építőipari Kht támogatása ügyében. A vádhatóság bűncselekmény hiányában lezárta a vizsgálatot.

Az M3-as autópálya építése kapcsán Keller László (MSZP) rendőrségi feljelentést tett. A borsod megyei főügyészség két alkalommal tagadta meg a nyomozást bűncselekmény hiányában, majd fellebbezést követően a Legfőbb Ügyészség is. MSZP szavazók, figyelitek Keller László ámokfutását? Helyeslitek? Ennek alapján tartjátok a Fideszt tolvajnak? Frankók vagytok!


2003.07.22.
--------------
A TV volt elnöke Szabó László Zsolt ellen a Fővárosi Főügyészség megszüntette a nyomozást, mert "az MTV helyzete és a keletkezett veszteség nem a volt elnök kötelességszegő magatartásának következménye volt." Ismét megdőlt egy baloldali vádaskodás, ami rágalom, azaz hazugság volt. (elindítói Pető Iván és Haraszti Miklós) Tetszenek érteni? Szabót, aki vétlen, meg kellett hurcolni (Kovács úr visszahívta külszolgálatból, mivel "bűnös") mert Fideszes, de Ragáts Imre, aki a pénzügyi igazgató volt, ártatlan, sőt TV elnöknek is kiváló, mert MSZP-s!

Megszüntették a Balogh Lajos Barna dobozi református lelkész elleni rágalmazási pert. A bíróság szerint a lelkész nem sértette meg a feljelentők, Doboz község MSZP-s polgármestere és jegyzője becsületét. (A lelkész "bűne" az volt, hogy kifogásolni merészelte, hogy a község baloldali vezetése nem hajlandó eltávolíttatni a dobozi szovjet emlékműn található tiltott önkényuralmi jelképet) Látjuk megint ki az árokásó? Hát nyilván a lelkész! Mit kötözködik! Tudhatná, hogy MSZP-s vezetőknek joguk van fittyet hányni a törvényekre, ha elvtársi kedvük és öntudatuk úgy kívánja! Igaz, MSZP szavazók?


2003.08.02.
--------------
Berkecz Mária ügyében az ügyészség mindennemű nyomozást megszüntetett. Az ügyészségi határozat szerint a Millenáris volt igazgatója "gondos gazda módjára járt el". Most már csak az a kérdés, hogy a feljelentők, Keller László és Mizsei Zsuzsanna hogyan fogják kárpótolni az ártatlanul meghurcolt asszonyt és családját? Akitől elvették útlevelét, zárolták magánszámláit, neki és férjének hónap óta senki nem mer munkát adni, félve a retorzióktól! "Ártatlanság vélelme", "jogállamiság" MSZP módra, a D-209-es titkos ügynök által irányított országban.

A Fővárosi Főügyészség az előző kormány idején privatizált 12 agrárcéggel kapcsolatos nyomozást megszüntette és a KEHI panaszát elutasította. Ez újabb látványos kudarc az Orbán kormány gazdálkodását több fronton támadó Medgyessy kormány számára! Szégyen, amit kedvenceitek művelnek!


2003.09.09.
--------------
A Fővárosi Főügyészség megszüntette a nyomozást a Happy End Kft és a MERT 2000 Rt vezetői, valamint az Országimázs központ osztályvezetője elleni büntető eljárásban, mivel nem talált sem bűncselekményt, sem szabálytalanságot, sem károkozást. Ismét, sokadszorra is kiderült, hogy az MSZP légbőlkapott rágalmai valótlan, hazug, rosszindulatú vádaskodások voltak csupán, amivel aljas módon a fél országot hülyítették! Ezekre szavaztatok MSZP pártiak.

Jogerősen pert nyert a Népszabadság újságírójával szemben Balogh Gyula volt kisgazda (jelenleg független) országgyűlési képviselő. A baloldali újságírót nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ítélte el a bíróság. Menetrendszerűen ismét egy baloldali rágalmazó.

Minden korábbinál nagyobb összeget, hárommillió forintot ítélt meg jó hírnév és emberi méltóság megsértése miatt a Fővárosi Bíróság csütörtökön Kósa Lajosnak a Blikk című napilap elleni kártérítési perében. Na, megint a Fidesz hazudott? Mikor fog a baloldal egyszer már észhez térni?
 

2003.09.17.
--------------
Helyreigazításra kötelezte a Népszavát a Fővárosi Bíróság kedden kihirdetett jogerős ítéletével; a napilap hamis színben tüntette fel Braun Márton, a Fidesz országgyűlési képviselője korábbi tevékenységét. Megint a Fidesz hazudott, MSZP-sek?


2003.12.03.
--------------
Ismét pert nyert a Fidesz. A Népszabadság a valós tények hamis színben való feltüntetésével megsértette a Fidesz jó hírnevét a lap Ingatlankaland állami pénzekért című tavalyi cikkével, döntött tegnap jogerősen a Fővárosi Bíróság. A Népszabadságnak elnézést kell kérnie a Fidesztől. Nem kell folyton bizonygatni, már az eddigiekkel is bőven kiérdemelte az újság a "Néphazugság" nevet.

Hering Gyula, tavasszal megválasztott pécsi önkormányzati képviselő magánvádlóként indított büntetőpert a Dunántúli Napló újságírói ellen. Bűncselekmény hiányában a Pécsi Városi Bíróság dr. Mezey Szilárd bíró által vezetett tanácsa mind Pauska Zsolt főszerkesztőt, mind Máté Balázs és Mészáros B. Endre újságírókat felmentette az ellenük emelt vádak alól. A döntést a magánvádló tudomásul vette, ezért az ítélet jogerős - írja a csütörtöki Dunántúli Napló. A bíró az ítélet indoklásába n egyebek mellett kifejtette, hogy "...a börtönviselt kifejezést használták az újságírók. A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint a börtönviselt melléknév, és olyan személyt jelöl, aki köztörvényesként volt már börtönben. Hering Gyula úr köztörvényesként volt már börtönben, tehát a börtönviselt kifejezés használata nem elferdítése a tényeknek." A furcsa csak az, hogy egy ilyen nem elferdített múltú személy önkormányzati képviselő lehet. Nem a hazudós, lopós Fidesz, hanem a tiszta és korrekt MSZP színeiben. Hát hiába, ha egyszer választóinak ez tetszik. Jellemző? Inkább szomorú.

"A bíróság megállapította, hogy Kovács László megsértette a Fidesz - MPP jó hírnevéhez fűződő személyiségi jogait akkor, amikor 2002 április 18.-án és 19.-én a TV2 Jó estét Magyarország, az ATV Nap-kelte, az ATV Híradó, a Kossuth rádió délutáni Krónika műsoraiban, valamint az MTI rendkívüli sajtótájékoztatója során elhangzott nyilatkozataiban azt a hamis látszatot keltette, hogy a Fidesz - MPP hamis MSZP-s röplapokat kíván a kampánycsend alatt szétosztani azért, hogy utóbb hamisan kampánycsend sértéssel vádolhassa meg az MSZP-t."

Több mint egy éven keresztül aggódva, és feszült figyelemmel leste az egész ország, hogy hol vannak az augsburgi kamionok, amelyek a Fidesz által hamisított MSZP-s röplapokat hozták. Végre megtudtuk: a Laci bácsi fantáziájában! Tehát Laci bácsi hazudott! Sőt rágalmazott, vagyis tudatosan állított olyasmit, ami nem volt igaz. Nem véletlen elszólásként, hanem többször is elismételve, azért, hogy a Fideszt besározza.
 

2003.12.05.
--------------
Juszt László megsértette Orbán Viktor jó hírnevéhez, becsülethez, emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogait a Népszavában 2002. október 28.-án megjelent cikkében, döntött jogerősen a Fővárosi Bíróság. A jogerős ítélet arra kötelezi Jusztot, hogy a Népszavában tegyen közzé nyilatkozatot, amelyben elnézést kér Orbán Viktortól. (Magyar Nemzet). Ismét rágalmazott a baloldal. De miért tetszik ez az MSZP szavazóinak?

Juhász Ferenc hadügyminiszter úr (MSZP) ugyancsak személyiségi jogi pert vesztett Orbán Viktorral szemben. Juhász urat azért ítélték el, mert az Info rádióban azt a hamis látszatot keltette, hogy Orbán Viktor antiszemita, értelmetlenül nacionalista és szavahihetetlen politikus. Természetesen Juhász sem tudott konkrétumokat mondani. Csak rágalmazott ő is, bele a nagyvilágba. Mint a több MSZP-s. Szép!
 
Kovács László kérdése Orbán Viktorhoz: "Ön szerint melyik párt politikusai viszik sorozatosan bíróság elé a politikai vitákat, kik indítanak sorozatosan pereket politikai ellenfeleikkel szemben?" Ügyes. Értjük a kérdés lényegét? A Fidesz a galád, mert a sorozatos rágalmazások, hazudozások, inkorrekt, galád hátbatámadások miatt sorozatosan bírósághoz fordul! Az a gazember, aki védekezni merészel! MSZP szavazók ezt is le tudjátok nyelni? Már elnézést, de ez egy kicsit sok.
 

2003.12.04.
--------------
Döntött a Fővárosi Bíróság: a Magyar Hírlap megsértette a Magyar Rádió jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait. A jogerős ítélet szerint a napilap 2001 decemberi számában az Udvarhölgyek púder nélkül című cikkében valótlanul híresztelte, hogy a Magyar Rádióban a baloldali és liberális gondolkodók ellen hajtóvadászat folyt. A Magyar Hírlapnak 8 napon belül közzé kell tennie az ítéletet tartalmazó nyilatkozatot

A Fidesz első fokon megnyerte a Népszava ellen a Fővárosi Bíróságon kedden azt a személyiségi jogi pert, amelyet a 2002-es választások két fordulója között az országba behozott "ál-MSZP-s" röplapokról szóló cikk miatt indított.

Csáki György a Népszava június 19-i száma szerint azt állította, hogy a tavalyi országgyűlési választások előtt "ál-MSZP-s röplapok" is érkeztek Ausztriából Magyarországra A Magyar Posta Rt. elnökének jogi képviselője a tárgyaláson átadta a bíróságnak az alperes Népszavához eljuttatott levelét, mely szerint sem interjút, sem információt nem adott a lapnak. Az ügyvéd a Népszava főszerkesztőjének azt a hivatalos nyilatkozatát is átadta a bíróságnak, amely mindezt megerősíti, illetve tartalmazza azt is, hogy a lap tévesen hivatkozott Csáki Györgyre A perben kiderült , hogy a kifogásolt cikkben Csáki Györgynek, a Magyar Posta vezetőjének tulajdonított nyilatkozat valójában nem hangzott el. Időközben erről írásban nyilatkozott mind Csáki György, mind pedig a Népszava főszerkesztője.


2004.01.29.
--------------
Ismét pert nyert Orbán Viktor. Csütörtökön a Fővárosi Bíróság első fokon elmarasztalta Bozóki Andrást, valamint a Magyar Hírlap Könyv - és Lapkiadó Rt-t, mint alpereseket, mert megsértették Orbán Viktor személyiségi jogait. A Bíróság megállapította, hogy az alperesek megsértették Orbán Viktor személyiségi jogait, amikor a Magyar Hírlap 2003. szeptember 5-én megjelent számában azt a hamis látszatot keltették, hogy az úgynevezett Tiszti Kaszinó eladását Orbán Viktor személyes meggazdagodására használta volna fel.
 

2004.02.03.
--------------
A Fővárosi Bíróság megállapította, hogy Dr. Veér András alperes azzal, hogy a Népszava 2002. április 3-i számában az "El a kezekkel Kövér Lászlótól" című cikkében megalapozatlanul állította felperesről, hogy mentálisan beteg, és e betegség tünetei egyre súlyosbodnak. Veér András, Medgyessy Péter tanácsadója ezzel megsértette a felperes Kövér László jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát.


2004.02.07.
--------------
Bűncselekmény és bizonyíték hiányában megszüntette a nyomozást a Fővárosi Főügyészség az Országimázs Központ tevékenységével kapcsolatos, még folyamatban lévő összes ügyben, mert a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és Keller László feljelentései megalapozatlanoknak bizonyultak. Nem merült fel bűncselekményre utaló jel az Ezüsthajó Kft esetében sem, és a Happy End Kft sem sértett jogszabályt. A nyomozás adatai alapján nem lehetett bűncselekményt megállapítani, károkozás pedig nem történt. Így a megvádoltak esetében sem a csalás, sem a hűtlen kezelés vádja nem bizonyult valósnak.

Most lenne itt az ideje, hogy Keller László, Kovács László, a Népszabadság, Népszava, számtalan baloldali politikus, újságíró, TV szerkesztő, politikai elemző, a Heti Hetes résztvevői stb. bocsánatot kérjenek Orbán Viktortól, a meghurcoltaktól, a gyanúsított Kft-k munkatársaitól és az egész magyar közvéleménytől. Medgyessy Péter mondta: "Mert hazudni nem szabad!"


2004.02.13.
--------------
Orbán Viktor jogerősen pert nyert Juhász Ferenc honvédelmi miniszterrel szemben, aki egy nyilatkozatában azt a hamis látszatot keltette, mintha a volt miniszterelnök antiszemita lenne. Ejnye, ejnye Juhász elvtárs! Hát nem megmondta a Péter, hogy hazudni nem szabad?


2004.02.20.
--------------
Katona Béla, az Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettese visszavonta, a Budapesti II-III. Kerületi Bíróság 2003. március 27-én hozott ítéletével szemben tett fellebbezését. Ezzel jogerőssé vált az első fokon hozott ítélet, amely elmarasztalta Katona Bélát, amiért megsértette Frajna Imrének, Selmeczi Gabriellának és Varga Mihálynak a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait. A bíróság az elégtétel megadása mellett a három felperes részére személyenként 250 ezer forint megfizetésére kötelezte a szocialista politikust. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselői jótékony célra ajánlják fel a bíróság által megítélt összegeket.


2004.02.28.
--------------
Valótlanul állította a Népszava, hogy Kondor Katalin a rádió elnöke titkos megbízottként dolgozott volna 1974-től. (A Fővárosi Bíróság döntése). Megint megdőlt egy baloldali rágalom. Sokadszor. És a baloldalon még mindig nem szégyelli magát senki.


2004.03.03.
--------------
Március 2-án büntetőpert vesztett Draskovits László abban a perben, melyet Sági József fideszes országgyűlési képviselő indított az ellene irányuló rágalmazás és becsületsértés miatt. Az utóbbi pár évben ugyanis Sági József magánélete, családja után is kutakodik a Drazsé c. lap szerzője-kiadója Draskovits, és sértő megjegyzéseket tesz rá és családjára nézve bulvárlapjában. Becsületsértés és rágalmazás miatt első fokon március 2-án öt évre eltiltotta az újságírástól Draskovits Lászlót a bíróság.


2004.03.09.
--------------
Kondor Katalin a rádió elnöke, és Hollós János alelnök másodfokon is pert nyert az Élet és irodalom című lappal szemben. Az újság ismét hazudott és valótlanul azt állította, hogy a rádió vezetői az átvilágítandók listájából kihagyták elvbarátaikat. Meddig fognak még a baloldali lapok tisztességes embereket rágalmazni? Meddig fognak még a magyar újságolvasók ilyen lapokat megvásárolni? Meddig fognak még az emberek ilyen hazudozó bitangoknak hinni?


2004.04.05.
--------------
A Fővárosi Bíróság ítélete szerint az ORTT határozatával szemben nem volt gyűlöletkeltő a rádió tavaly nyári Vasárnapi Újságjában elhangzott Lovas István jegyzet. Viszont a "tisztességes" baloldali sajtó már a fél világot telekürtölte az ellenkezőjével! Jó lenne, ha az amerikai külügyminisztérium jelentését is módosítanák a súgók, mindenkitől elnézést kérve! Rágalmazni, mást besározni, műbalhét csapni, ez kiválóan megy. Amíg hagyjuk.


2004.04.13.
--------------
A mai napon ítéletet hirdetett a Fővárosi ítélőtábla mint másodfokú bíróság, dr. Áder János felperesnek Maurer János alperes ellen személyiségi jogok megsértésének megállapítása tárgyában indított perében. Az ítélet jogerős. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy az alperes, mint Csorna város helyi képviselő-testületének MSZP-s tagja, a képviselő-testület 2003. szeptember 18. napján tartott ülésén megsértette dr. Áder János becsülethez és jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait azzal, hogy felperes személyét a csornai határőrlak tanya értékesítése tekintetében "spekulációval, átjátszással és umbuldával" hozta összefüggésbe.


2004.04.27.
--------------
A Fővárosi Ítélőtábla kedden jogerős ítéletben marasztalta el a Népszabadság című napilapot, mert megsértette Áder János jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát a "Kulcsár kulcsai, Fejezetek egy brókerház életéből - Ki tudja, mi folyik ott?" című cikkben Áder János képmásának feltüntetésével, a politikai elit és a "brókerbotrány" kapcsolatának feltételezésével olyan hamis látszatot keltett, mintha Áder János személye összefüggésbe hozható lenne egyes jogellenes cselekményekkel.


2004.04.28.
--------------
Döntött a Fővárosi Bíróság: a Berkecz Mária ellen felhozott vádak egyikét sem tartotta megalapozottnak. A Mizsei Zsuzsanna vezette Millenáris Kht.-t a bíróság csaknem kétmillió forintos perköltség megfizetésére kötelezte. Az ítélet jogerős, a szocialisták által vezényelt boszorkányüldözés e szakasza is sok millió forintnyi közpénzbe kerül - értesült a "fideszfrakcio.hu" internetes újság. Tessék már mondani, miért az adófizetők pénzéből fizetik a perköltséget? Fizesse ki Mizsei Zsuzsanna feljelentő bajnok a saját zsebéből! Ezen kívül állítsák bíróság elé a közvagyon megkárosítása miatt!


2004.05. 4.
--------------
Kövér László a Fidesz választmányi elnöke jogerősen személyiségi jogi pert nyert Veér András pszichiáterrel szemben, ki a Népszavában azt állította, hogy Kövér mentálisan beteg és a tünetek egyre súlyosbodnak. Veér Medgyessy Péter tanácsadója, és a kancellária személyügyi kollégiumának vezetője.

Az MSZP terézvárosi szervezet megsértette Lászay János helyi fideszes önkormányzati képviselő személyiségi jogait, emiatt a Fővárosi Bíróság 200 ezer forint nem vagyoni kár megfizetésére kötelezte a szocialistákat. Van még egyáltalán olyan MSZP-s, akit nem ítéltek el?


2004.05.18.
--------------
Jogerősen sajtó-helyreigazítási pert nyert Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke a Népszava ellen A bíróság szerint a napilap kétséget kizáróan nem tudta bizonyítani Kondor Katalin ügynöki múltját, és még valószínűsíteni sem tudta a beszervezettséget. Az ítélet szerint a Népszavának helyre kell igazítani állításait.


2004.05.27.
--------------
Juszt Lászlót, a "TV ügyvédjét" a komáromi városi bíróság lopás címén 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Juszt úr várhatóan meg fog sértődni.


2004.05.28.
--------------
Kovács László MSZP-s pártelnök külügyminisztert a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen elítélte és kötelezte, hogy az ítélet rendelkezését sajnálkozásának kifejezésével saját költségén 15 napon belül tetesse közzé az MTI-n keresztül. Kovács úr ugyanis egy fórumon azt a hamis látszatot keltette, hogy az ügyészség, nyomozást megszüntető határozatok meghozatalával több ügyben bűnpártolást követett volna el."

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!